Alt om reisen

Aktuell informasjon om koronaviruset

Senest oppdatert 22.06.2021

UD har innført et generelt reisefraråd – hva gjelder?

Norske UD har innført et reisefraråd som per i dag gjelder til og med 10.august 2021. Dette rådet kan endres med kort varsel og vi følger utviklingen nøye. Fra og med 5. juli 2021 oppheves reiserådene til land innen EØS og Schengen samt Storbritannia. Hvis du kommer fra land som ifølge FHI klassifiseres som grønne etter 5. juli, slipper du innreisekarantene ved hjemkomst til Norge. 

Vi følger situasjonen nøye, og dersom det finnes et reisefråd fra UD 14 dager før avreise, vil reisen bli kansellert. Berørte reisende vil bli kontaktet av oss via e-post eller telefon. Vi ber reisende som ikke har blitt kontaktet om å avvakte til vi tar kontakt.

Hva gjelder for avreiser etter 10. august til de destinasjoner som UD fraråder resier til i dag?
For reiser med avreisedato etter 10. august 2021 (5.juli 2021 for reiser innen EØS eller Schengen samt Storbritannia), gjelder TEMAs ordinære avbestillings– og ombookingsregler. Disse finner du her. Vi følger situasjonen nøye, og dersom det finnes et reisefråd fra UD 14 dager før avreise vil reisen bli kansellert. Berørte reisende vil bli kontaktet av oss via e-post eller telefon.

Hva skjer hvis forutsetningene endres i løpet av en pågående reise?
Vi følger nøye med på utviklingen på alle våre reisemål og bevaker beslutninger fra UD og lokale myndigheter. Avhengig av omfatning har vi mulighet til å tilpasse planlagte aktiviteter og reisens innhold hvis nye anbefalinger oppstår i løpet av reiseruten.

Hva gjelder for reisende som er ute på reise nå?
Ingenting er viktigere for oss en våre reisende og vi følger situasjonen rundt i verden nøye. Noen land stenger nå grensene, i disse tilfeller gjør vi alt kan for å få hjem våre reisende så fort som mulig. Om din reise er påvirket blir du kontaktet av oss.  

Om du ikke hører noe fra oss kan du gå ut fra att din reise fortsetter som planlagt, og att din hjemreise til Norge skjer på ordinær hjemreisedato. Samtidig ber vi deg er oppmerksom på ny endringer fra myndigheter eller flyselskap kan skje på kort varsel.

Å reise under koronapandemien
På grunn av den pågående koronapandemien er det mange land som med kort varsel innfører eller endrer restriksjoner som kan påvirke reisen din. Slike restriksjoner kan påvirke deg som reisende ved at det stilles krav til koronapass, prøvetaking, bruk av munnbind, karantene en viss tid etter ankomst/hjemkomst eller andre lignende lokale eller nasjonale krav, men det kan også påvirke reisemål gjennom begrensninger av folkesamlinger eller ved at turistattraksjoner, restauranter, nattklubber, butikker osv. kan være stengte, ha begrensede åpningstider, begrenset antall gjester/besøkende eller lignende restriksjoner.

Ved spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på vår vakttelefon. Dette nummer finner du på reisebeviset.

Alle TEMAs reiser ledes av kunnskapsrike reiseledere som er reisevante og er proffe i sine jobber. Vi har kontinuerlig kontakt med våre reiseledere rundt i verden slik at de får seneste informasjon fra oss på hovedkontoret.

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.