Om TEMA

Help to Help

Sammen for Tanzanias fremtid

Tenk deg å være født i en fattig by der de fleste blir værende ute på åkrene livet ut, men likevel fantasere om å få utdanne seg og gjøre en innsats for landet sitt.Takket være det svenske initiativet Help to Help kan nå mange tanzanianske ungdommer oppfylle denne uoppnåelige drømmen – og som TEMA-kunde er du med og bidrar til dette!

Hjelp til selvhjelp
I november 2015 ingikk vi på TEMA et langsiktig samarbeide med Help to Help. Deres idé er å sponse høyskolestudier for unge talenter fra beskjedne kår, gjennom crowdfunding. På denne måten får Tanzania produsert flere egne ingeniører, kirurger, jordmødre og gründere, som blir værende i landet og minsker Tanzanias avhengighet av internasjonal hjelp. 

TEMA bidrar på to ulike måter
Vi på TEMA liker denne tanken veldig godt og har gjennom våre reiser utviklet tette bånd med Tanzania. Derfor kjennes det som en selvfølge at vi skal bidra økonomisk til Help to Help som organisasjon. Samtidig har vi også tatt til oss vår egen fadderstudent, Frank Kimario som dere ser bilde av lengre ned, og kommer til å bekoste resten av hans lærerutdannelse. 

Møt Frank, en mann med drømmer
Frank ble født i 1991 i en enkel landsby i Arusha i det nordlige Tanzania. Nå studerer han på universitetet i Dar es Salaam og har to år igjen til sin eksamenBachelor of Arts with Education. Hans drøm er ikke bare å bli en inspirerende lærer, men også å kunne være med å utvikle Tanzania utdannelsessystem. På fritiden liker han å diskutere med sine venner, svømme og danse.

548x365-TEMA-frank-i-skolklass-help-to-help

Nyskapende og transparent
Til tross for at Help to Help kun har eksistert siden 2010 har de allerede fått stor oppmerksomhet. Gründeren Malin Cronqvist var lei av stadige rykter om korrupsjon og urimelige lederlønninger innen internasjonal bistand. Hun startet derfor en kanal der hjelpen går direkte fra individ til individ ved hjelp av crowdfunding. 

Mange bekker små
Crowdfunding betyr å skaffe penger gjennom prinsippet «mange bekker små». Både firma og privatpersoner deltar, og beløpene kan variere fra en femtilapp til hvor mye man selv vil bidra med. Hver gave er øremerket en spesifik students utdannelse og rapporteres transparet på hjemmesiden. 

Bli med du og!
Du kan lese mere om Help to Help – og om ønskelig gi et bidrag selv – på Helptohelp.se.

 
XClose