Reiser til Etiopia

Det er kanskje ikke mange som vet at Etiopia er et av av verdens eldste kristne land. Nærmere halvparten av befolkningen tilhører den etiopisk-ortodoxe kirken, og andelen protestanter har de seneste tiårene økt til omtrent 20 prosent. Klippekirkene i Lalibela ble bygget allerede på 1100-tallet, og i en av Aksums mange kirker hevdes det at dokumentet med Moses ti bud oppbevares. En blanding av myter og virkelig er konstant nærværende når man reiser i Etiopia. 

Naturen er varierende og fantastisk vakker. I høylandet finnes endemiske dyrearter som den etiopiske ulven, den etiopiske stenbukken og gelada-aper. De sistenevnte er fascinerende. De lever i store flokker som består av hundrevis av dyr, og er den eneste arten som har gress som hovedmat. Det er derfor vanlig at man finner apene på gresslettene i fjellene. Å sitte nære og studere geladene mens de spiser gress, rengjør hverandres pels og leker er noe utenom det vanlige.
 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.