Kenya og TanzaniaMasai Maras savanne & Zanzibars strender

Opplev Kenyas beste dyre- og naturliv i løpet av fem dager. Eventyret begynner ved vakre Naivashasjøen med fugleliv og en trygg safarivandring på Crescent Island. Deretter fortsetter vi til det verdensberømte reservatet Masai Mara. Her bor vi på en lodge uten gjerder, sentralt plassert i reservatet med dyreliv tett innpå. Under safariutfluktene guider TEMAs erfarne, lokalboende reiseleder. Etter safaridagene går flyet til Tanzanias tropiske øy Zanzibar med verdensarven Stonetown, og noen deilige dager med sol og bad.

Reisefakta

Land: Kenya, Tanzania

Reisetype: Safari

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Game drives på Masai Maras savanne
 • Safari med bush-breakfast og sundowner
 • Unike naturopplevelser med TEMAs safariguider
 • Stonetown og krydderplantasjer på Zanzibar
 • Sol og bad ved Zanzibars strender

Dagsprogram
14.februar 2020

Avreiser til og med 31.03.2020.

Dag 1 – Safari njema
Vi forlater Skandinavia for en herlig og uforglemmelig ferie i Øst-Afrika. Her venter en opplevelse utenom det vanlige. Under ledelse av TEMAs kunnskapsrike reiseleder møter vi livet på savannen og deretter egen tid til å nyte det Indiske havs deilige vann rundt Tanzanias paradisøy Zanzibar.

Dag 2 – Lake Naivasha

Vi ankommer Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi på morgenen. Her møter TEMAs reiseleder som tar oss direkte til Naivashasjøen der en båttur gir oss mulighet til å oppleve en del av det fantastiske fuglelivet som innsjøen kan skryte av. Men også store flodhestkolonier imponerer.

På Crescent Island stiger vi i land og tar en kort spasertur i Crescent Island Game Park. Det er en av få plasser i Øst-Afrika der man kan gjøre vandringssafari blant en mengde av zebra, gnu, gaseller og giraffer. Det kan lett føles som om man er plassert midt i sitt eget «Mitt Afrika». I bakgrunnen ruver silhuetten av Mount Longonot, en utdødd stratovulkan med sitt høyeste punkt nesten 2 800 meter over havet.

På kvelden blir det en felles velkomstmiddag på vårt ærverdige bosted, Lake Naivasha Country Club.

Dag 3 – Til savannen

Langs en forkastningsskrent fortsetter ferden ned til The Great Rift Valley – Øst-Afrikas riftsystem. Målet vårt ligger på den andre siden av dette mektige dalsøkket, det store naturreservatet Masai Mara. Det er en del av det vidstrakte økosystemet som spenner seg over landegrensene og også inkluderer Serengeti National Park i Tanzania.

Vi når vår safarilodge Keekorok Lodge i passende tid for lunsj. Deretter gir reiselederen en introduksjon til safarilivet og senere på ettermiddagen er det tid for reisens første ordentlige game drive. Kanskje kan du allerede denne første dagen få bevis på at Masai Mara er det området i Kenya som har flest kattedyr. Dersom ikke løvene viser seg denne kvelden kanskje du i alle fall kan høre dem brøle. Et løvebrøl kan nemlig høres på flere kilometers avstand.

Keekorok ligger i den sørlige delen av Masai Mara og midt i reiseveien for den årlige migrasjonen. Ved lodgen finnes et 300 meter langt promenadedekk over en våtmark. På slutten av dette dekket finnes en bar der man gjerne tar en solnedgangsdrink mens man spaner ut over dammen der de fastboende flodhestene grynter. Rundt lodgen finnes det ikke noe gjerde og du befinner deg nå i det ville Afrika, eller Out of Africa (det finnes dog vakter som konstant patruljerer området for alles sikkerhet).

Dag 4 – Morgen- og kveldssafari

Etter en meget tidlig frokost er tiden kommet til å fortsette utforskingen av denne fantastiske delen av Kenya. Masai Mara-reservatet omkranser mer enn 1 510 kvadratkilometer og ligger på en høyde på mellom 1 500 og 2 170 meter over havet. Dette betyr at morgenen og kvelden kan være litt kjølige. Når vi høyner taket på våre kjøretøy og den friske luften strømmer inn kan det være deilig å ha på en genser eller en fleecejakke. Det finnes over 95 ulike arter av pattedyr registrert her og vi kommer også til å spane etter fugler. Det finnes over 570 fuglearter representert, så du kommer til å ha en hel del å se etter. Som alltid når det gjelder ville dyr kan man ikke vite hvor de befinner seg og det er ikke alltid de vil vise seg. Sjansen er likevel stor for at du i løpet av dine safaridager kommer til å få se arter som du selv ikke en gang visste eksisterte.

Midt på dagen, når det er som varmest, hviler mange dyr og det får du også muligheten til å gjøre. Vi reiser tilbake til lodgen for å spise lunsj og det vil også være tid for et lite bad i bassenget, som har en vakker utsikt over landskapet.

På ettermiddagen begir vi oss ut på game drive igjen. Den store migrasjonen i Masai Mara følger regnets syklus og når gresset er på sitt grønneste kommer cirka en million gnuer over grensen fra Serengeti i Tanzania. Det er en storslått opplevelse. Men det finnes også fordeler med å besøke Masai Mara når gresset er tørrere og ferdigbeitet. Da er sikten og muligheten for å se kattedyrene faktisk bedre.

Dag 5 – Heldagssafari

I dag blir vi vekket før soloppgang og i mørket innleder vi dagens game drive i Masai Mara. Tiden rett før soloppgang er kanskje den aller beste tiden på døgnet, siden mange rovdyr er aktive på natten og nå er sugne på frokost. I mørket kanskje du får se øynene på en bushbaby (en liten ape som også blir kalt galago) glimte til. Å deretter få se solen gå opp over savannen er virkelig verdt den tidlige oppvåkningen og frokosten ute i det fri smaker himmelsk. Kanskje velger vi å spise nede ved elven og flodhestene eller på en liten høyde der du kan fortsette å spane etter dyr på sletten.

Masai Mara er et av få naturområder på vår jord der du kan møte samme mengde dyr som for mange årtier sider, og dessuten er nesten unik som skueplass for den såkalte migrasjonen under noen måneder på året, da enorme horder av planteetere søker seg til nye beitemarker. Reservatet gjør et sterkt inntrykk på alle sine besøkende året rundt, med avrundede åser, flekkvis tett buskas og savannen, som tilsynelatende brer ut seg uendelig til alle kanter. Elefant- og bøffelflokkene utgjør selvfølgelig et imponerende innslag, men en helt uforglemmelig opplevelse er når løvene plutselig dukker opp.

For å kunne bevege oss over et større område tar vi i dag med oss lunsjbokser og tilbringer en heldag med å spane etter dyr og nyte av naturscenarioene. Midt på dagen finner vi frem til et koselig sted, forhåpentligvis med deilig skygge, der vi inntar vår piknik ute i det fri.

Dag 6 – Formiddagsafari

Vi avrunder safarin i Masai Mara. Vi pakker sammen, sjekker ut og gjør en game drive med pikniklunsj, og starter deretter tilbakereisen til Nairobi.

På kvelden kommer vi frem til Nairobi. Vi spiser middag på den velkjente restauranten Carnivore før reiselederen tar oss med til flyplassen og ønsker oss god tur til sol- og badedager på Zanzibar.

Flyreisen til Tanzania og Zanzibars internasjonale flyplass tar cirka en time. Etter toll- og visumprosedyren ønsker en engelsktalende guide og sjåfør velkommen til denne paradisøya. Det er ganske sent på kvelden og det blir direkte transfer til strandresorten på østkysten .

Dag 7 – Krydderøya og Stonetown

Denne første dagen på Zanzibar får vi en introduksjon til øya under et besøk i Stonetown, som er den eldste delen av hovedstaden Zanzibar by. Stonetown er en levende verdensarv. Etter å ha fått se byens enestående swahiliarkitektur og palass begir vi oss inn mot hjertet av den frodige øya og besøker plantasjene som har gitt øya kallenavnet Krydderøya. I det tropiske klimaet trives for eksempel kryddernellik, kanel og muskat.

Vær oppmerksom på at utflukten gjennomføres med lokal, engelsktalende guide.

Dag 8-9 –Sol- og badedager på Zanzibar

Dersom du ikke bare vil slappe av og bade i løpet av de resterende fridagene på Zanzibar er det muligheter for en hel rekke aktiviteter, som for eksempel snorkling og båtturer eller en utflukt til det lille men spennende naturreservatet Jozani, som blant annet er kjent for sine endemiske røde guerezaper.

Ekstrautflukter kan du bestille gjennom hotellet eller av representanter for TEMAs lokale samarbeidspartner. Mer informasjon får du ved ankomst eller i hotellets resepsjon.

Dag 10 – Hjemreise

Flyet tar av fra Zanzibar først på kvelden så du får også denne dagen til å nyte deilig temperatur med avkjølende bad og varm sol. Sen utsjekking fra hotellet er inkludert.

Så har tiden kommet for å forlate Afrika, men som man bruker å si, når vel Afrikas akasietrær har satt sine torner i den så nekter hun å slippe taket. Forhåpentligvis har du fått smak på mer samtidig som du har slappet av med både opplevelser og deilige bad.

Dag 11 – Hjemkomst

Hjemreisen går via Nairobi samt Amsterdam, og tidlig på formiddagen lander vi igjen i Norge.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 8 frokoster
• 5 lunsjer
• 8 middager
• Inngangsbilletter ifølge prgram
• TEMA-reiseleder under safaridagene
• Sol- & badedager Zanzibar, på egen hånd (engelsktalende transfer/utflukt)

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Kenya. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Nairobi – Lake Naivasha, 112 km. Transfer til Lodge. Båttur på Lake Naivasha. Lunsj og middag er inkludert. En overnatting på Lodge ved Lake Naivasha.

Dag 3

Lake Naivasha – Masai Mara, 225 km. Game drive på ettermiddagen i Masai Mara. Kveldsdrink i bushen. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Masai Mara.

Dag 4

Heldagssafari med bush breakfast og besøk i masailandsby. Frokost, lunsj (piknik) og middag er inkludert.

Dag 5

Morgensafari. Jeeptransfer Masai Mara – Nairobi, ca 300 km. Frokost, lunsj (piknik) og middag er inkludert.En overnatting på hotell i Nairobi.

Dag 6

Fly Nairobi – Zanzibar. Utflukt til Stonetown og krydderplantasje. Frokost og middag er inkludert. Fem overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 7-9

Ledige dager. Halvpensjon med frokost og middag er inkludert.

Dag 10

Fly Zanzibar – Skandinavia. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 11

Ankomst Skandinavia.

Kenya

Innbyggere 51 millioner
Flateinnhold 582 650 km²
Valuta Kenyansk shilling
Religion Kristne 83 %, muslimer 11 %, samt tradisjonelle og øvrige trossamfunn
Språk Kiswahili, engelsk m.fl.

Tanzania

Innbygbere 55 millioner
Flateinnhold 945 090 km²
Valuta Tanzaniansk shilling
Religion Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner
Språk Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Nairobi/Zanzibar – Norge t/r, fly Nairobi – Zanzibar, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom på hotell og resorts, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Safari:
Jeeper

Vi reiser med 4-hjuls drevne jeeper med takluke. Maks seks personer i respektive jeep, alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for beste muligheter til fotografering når man er ute på en såkalt gamedrive = safari i nasjonalparken.

Bagasjen
Benytt gjerne myke vesker da det er begrenset plass i jeepene.

Pakketips
– Lommelykt. Mange lodger stenger varmtvann og strøm ved visse tidspunkt pga. energi- og vannrasjonering.
– Kamera.
– Kikkert med forstørrelse 8-10 mm. Mange reisende mener at en god kikkert er viktigere å ha med seg enn et kamera.
– Adapter til afrikanske stikkontakter. Mange steder i Kenya bruker fortsatt den britiske stikkontaktsmodellen (commonwealth-model) med tre plugger.
– Myggmiddel er nødvendig om kvelden når du oppholder deg utendørs.

Vaksinasjoner  
Noen vaksinasjoner kan være obligatorisk for å komme inn i respektive land. Rådfør deg med lege eller vaksinasjonskontor.

Fotografering  
Under safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i beskyttede områder. Vi foretrekker å stoppe på litt avstand istedenfor å kjøre så nært at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for gode dyrebilder, 135 mm bør holde til større dyr. 300-400 mm for mindre dyr som fugler.

Fotografering av mennesker kan være vanskelig. Tidligere var det forbudt ved lov å fotografere masaiene, nå kan man ta bilder etter å ha avtalt på forhånd og blitt enig om en pris.Generelt er det å spørre først en god regel. Uniformert personell (politi, militære og parkvakter) må aldri fotograferes.

Valuta  
Kenyansk shilling (KES)
Tanzaniansk shilling (TZS)

En anbefaling er å veksle små beløp av gangen. Du kan veksle valuta på flyplassen i Nairobi rett etter ankomst. På grunn av ustabil lokal valuta er det lurt å ta med US-dollar. Det finnes banker og minibanker i Nairobi, de vanligste bank- og kredittkortene aksepteres.

Under safarien er det helpensjon, og under sol og badedagene på Zanzibar halvpensjon. Derfor behøver du ikke å ta høyde for andre utgifter enn personlig driks, lunsjer på Zanzibar, drikke til mat og eventuelle innkjøp av suvenirer.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks  
Det er vanlig og god skikk å gi driks til blant annet sjåfører. Da vi ferdes i forskjellige jeeper i løpet av reisen tipser man selv direkte til sin egen sjåfør når safarien er slutt. Vår anbefaling per safaridag er 10 USD per person. Det vil si at du bør kalkulere med ca. 50 USD per person til din safarisjåfør.

I tillegg bør du beregne 20 USD til serveringspersonalet og bagasjebærerne på lodgene. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen av disse.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd og driks er som alltid individuelt og etter egen opplevelse av service. Normen er cirka 1 USD per person ved lunsj og middag.

I tillegg anbefales 1 USD per person til bagasjebærere ved ankomst og avreise fra resorten på Zanzibar.

Totalt anbefales ca. 80 USD per person i driks.

Klima   
På reisen befinner vi oss nær ekvator, men det meste av Kenya er høyland. Nairobi ligger på 1660 moh. Om dagen er det som regel varmt, ettermiddagstemperaturer på over 35 grader er ikke uvanlig og det er sterk sol.

Temperaturen synker kraftig i løpet av natten og det kan være kaldt om morgenen (under 10 grader). Fra juni til august kan temperaturen synke til frysepunktet. Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. Ved kysten er det varmt døgnet rundt og om natten synker temperaturen sjelden under 25 grader.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr  
På dagsetappene anbefaler vi at du har på deg behagelig tøy som lange shorts, skjørt, joggesko og T-skjorte. Du bør ha med deg langbukser, langermede skjorter og eventuelt en jakke pga. de kjølige nettene og myggen. Om kvelden og morgenen bør du ha en genser og lett jakke. Badetøy trenger du til lodgenes svømmebasseng og kysten.

For øvrig
Safarien i Kenya gjennomføres med jeeper med begrenset plass. Jeepene har regulerbart soltak, som underletter fotograferingen. Mange veier i Kenya er på enkelte steder i dårlig stand.

Vær oppmerksom på
Innføring og bruk av plastposer er fra og med 28. august 2017 forbudt i Kenya!

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2020-02-28 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-02-28
17:00
2020-02-28
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2020-02-28
20:40
2020-02-29
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2020-03-04
07:50
2020-03-04
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-03-08
23:59
2020-03-09
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2020-03-09
10:05
2020-03-09
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 29 150 NOK Fullbooket
2020-11-19 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-11-19
17:00
2020-11-19
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2020-11-19
20:40
2020-11-20
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2020-11-24
07:50
2020-11-24
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-11-28
23:59
2020-11-29
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2020-11-29
10:05
2020-11-29
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 29 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-01-29 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2021-01-29
17:00
2021-01-29
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2021-01-29
20:40
2021-01-30
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-03
07:50
2021-02-03
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-07
23:59
2021-02-08
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2021-02-08
10:05
2021-02-08
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 30 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-02-05 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2021-02-05
17:00
2021-02-05
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2021-02-05
20:40
2021-02-06
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-10
07:50
2021-02-10
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-14
23:59
2021-02-15
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2021-02-15
10:05
2021-02-15
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 30 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-02-11 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2021-02-11
17:00
2021-02-11
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2021-02-11
20:40
2021-02-12
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-16
07:50
2021-02-16
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-20
23:59
2021-02-21
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2021-02-21
10:05
2021-02-21
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 30 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2021-02-27 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2021-02-27
17:00
2021-02-27
18:55
K L M, 1148
Amsterdam
Nairobi
2021-02-27
20:40
2021-02-28
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-03-04
07:50
2021-03-04
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-03-08
23:59
2021-03-09
07:20
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2021-03-09
10:05
2021-03-09
11:55
K L M, 1143
11 dager Kenya og Tanzania Oslo 30 650 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.