Route 62Sør-Afrikas ekte Garden Route 

Langs Route 62 ligger idylliske historiske samfunn og velkjente vindistrikt. Her blandes fjell, daler, velholdte frukt- og vinavlinger i skiftende farger langs veien, gjennom velkjente vindistrikt og vill natur. Reisen har et stort fokus på vin og inneholder perler som Graaf Reinet og Stellenbosch. Men først tar den oss med til nasjonalparken Addo på spaning etter "Big Five" og avsluttes i herlige Cape Town. 

Reisefakta

Land: Sør-Afrika

Reisetype: Mat- og vinreise - Rundreiser - Safari

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Safari i Addo Nasjonalpark
 • Historiske Graaf Reinet
 • Inkluderte måltider og vinsmakinger
 • Route 62
 • Stellenbosch og Cape Town

Dagsprogram
April - November 2018

Dag 1 – Avreise til Sør-Afrika

Du reiser til Sør-Afrika via London eller Frankfurt og ankommer Port Elisabeth via Johannesburg tidlig på ettermiddagen neste dag.  

Dag 2 – Addo Nasjonalpark 

Etter at du ankommer Johannesburg bytter du til et innenriksfly til Port Elisabeth. Du må sjekke inn din bagasje på nytt, da flyet til Port Elisabeth er en innenriksstrekning, så glem ikke å ta med deg din bagasje gjennom tollen på flyplassen i Johannesburg, der du må sjekke inn bagasjen på nytt.  

I PE, som Port Elisabeth blir kalt, møter du TEMAs reiseleder og buss for avreise til nasjonalparken Addo, som er Sør-Afrikas tredje største og inneholder et stort antall elefanter og antiloper. I tillegg til elefantene finnes også de fire øvrige i familien "Fem store", The Big Five, det vil si nesehorn, afrikansk bøffel, løve og leopard. Her kommer du til å bo i to netter på en koselig lodge i parken med milevid utsikt over landskapet. 

I løpet av ettermiddagen gjør du din første safaritur i åpne safarijeeper. 

På kvelden serveres en herlig sørafrikansk middag.  

Dag 3 – Safari i Nasjonalparken 

I dag vier vi tiden til parkens dyr og natur og gjør safariturer. Det vil og være mulig å delta på en vandring for å se på fugler. 

Nasjonalparken Addo startet som et prosjekt i 1931 for å redde de siste 11 elefantene som stod på randen til total utryddelse. I dag er Addo Sør-Afrikas tredje største nasjonalpark som nå ikke bare har cirka 600 elefanter, men også en hel rekke av Afrikas kjente dyrearter – de Fem Store naturligvis, som i tillegg til elefanter er nesehorn, bøffel, løve og leopard.

På kvelden spiser vi en felles middag.

Dag 4 – The Great Karoo – Den Store tørken 

Vi forlater nasjonalparken Addo, men før frokost har du mulighet til å bli med på nok en soloppgangssafari, før vi fortsetter vår reise inn i landet til Karoo og den historiske byen Graaf Reinet, som ligger i The Great Karoo, den grisgrendte indre delen av Sør-Afrika. 

Landskapet er vidåpent og karrig med uendelige utsikter og eldgamle fjell fra tidenes begynnelse, som gir ødeleggelsen en sjeldens skjønnhet. Med en utbredelse på 400 000 km2 er det større en de fleste europeiske landene. For ikke så lenge siden kunne man fortsatt se nomadiske "bushmen" jage antilope og zebra som de har gjort i titusenvis av år. Bushmen, san eller khoisan, som folkegruppene også blir kalt, er Sør-Afrikas urfolk og klikkelydsspråkets folk. Til forskjell fra landets øvrige svarte befolkning så tilhører ikke bushmen bantufolket, men utgjør en egen folkegruppe. I kontakt med de europeerne som kom hit på 1700-tallet ble livet drastisk forandret. Urfolket, som ble betraktet som villmenn, rømte antakeligvis nordover til Kalahari eller ble tatt til slaver og ble tjenestehjelper hos de nye herrene. Av den store gruppen fargede i Sør-Afrika er mange etterfølgere av de europeiske nybyggerne og nettopp bushmen. 

Økonomien i dag i Karoo er i all hovedsak basert på får- og geiteoppdrett. Dersom man liker lammekjøtt så er Karoolam en delikatesse og høyt verdsatt i Sør-Afrika. Dersom det står Karoolam på menyen skal man ikke være i tvil. 

I løpet av borgerkrigen, 1899 – 1902 ble noen av de blodigste slagene utkjempet her. 

Tidlig på ettermiddagen ankommer du den lille byen Graaf Reinet. Ta en spasertur langs Cradock og Parsonage Street som starter med en hel rekke vakre bygninger fra 1700- og 1800-tallet. Byen ble grunnlagt allerede i 1786 og fikk sitt navn etter den daværende guvernøren i Cape Town, Cornelius van de Graaf. Flere nordboere har satt sine avtrykk her også, bl.a. den svenske innvandreren Anders Stockenström som ble landshøvding nettopp her i Graaf Reinet. 

Vi gjør en historisk rundvandring med høydepunktene i denne lille vakre byen. 

Kvelden er fri for egne streiftog og aktiviteter.  

Dag 5 – Fjellpass og olivenlunder 

I dag lar vi oss fascinere av og nyter mektige landskap. Gjennom et av Sør-Afrikas mest spektakulære fjellpass, Meiringspoort, forlater vi Great Karoo for Klein Karoo. Dersom det er dårlig vær og kraftig regnvær tar vi dog en annen vei. Vårt mål i dag er "Strutsefjærenes hovedstad", Oudshoorn.  

Vi gjør et kaffestopp i det lille vakre jordbrukssamfunnet De Rust, deretter er det ikke langt til vårt hotell som er en del av en større olivenfarm, som produserer førsteklasses olivenolje. Her får vi en interessant introduksjon i fremstillingen. Deretter blir det prøvesmaking med noe å bite i og vin.

Etter å ha sjekket inn og fått tildelt våre rom rekker vi å slappe av og kanskje nyte noen timer ved bassenget på denne herlige og landlige idyllen.

På kvelden venter en deilig middag.

Dag 6 – Leksjon i strutser og verdens lengste vinrute 

Etter en delikat frokost og utsjekking, besøker vi en av regionens store strutsefarmer og får en gedigen leksjon i strutser som ikke bare gir fjær og utsøkt kjøtt, men også førsteklasses skinn. 

Etter et lærerikt møte ruller vi videre vestover på Route 62, verdens lengste vinrute ifølge sørafrikanerne selv. Fra starten av var det den eneste landforbindelsen mellom Cape Town i vest og Port Elisabeth i øst. Den betraktes i dag av mange sørafrikanere som den virkelige "Garden Route" på grunn av sin vakre natur som varierer mellom majestetiske fjellandskap, elvedaler, hager og ville sletter. Her ligger idylliske små historiske samfunn som perler på en snor, som hver og en av dem utgjør omtalte innslag i Sør-Afrikas mest kjente vindistrikter. Områdets sjarmerende og velbevarte historiske arkitektur fra 1700- og 1800-tallet overrasker de fleste besøkende. Til dette kan du også nyte av god mat og utsøkte viner av høyeste kvalitet fra velrennomerte vingårder. Reisen avsluttes der Route 62`s historie en gang startet, i Cape Town, der du tilbringer reisens tre siste dager.

Vi ferdes gjennom vakre små samfunn med elegante bygninger i edvardiansk og viktoriansk stil. Først Calitzdorp og deretter "Lille Karoos perle", Ladismith. I tillegg til vin, fersken, nektariner, epler og plommer dyrkes aprikos – en tredjedel av landets produksjon kommer herifra. Klimaet er meget gunstig for dyrking av frukt – med varme somre og milde vintre. 

Som en naturlig "nerveknute" på Route 62 ligger Montagu, vakkert beliggende med herlige omgivelser av dramatiske fjellpass som rammer inn dette gudbenådete stedet, der vi blir værende i en natt.  

Fremme ved vårt sjarmerende hotell blir vi invitert på en vinsmaking av hotellets egen produksjon. Kvelden er fri for egne aktiviteter. Er dere lysten på ordentlig god mat anbefaler vi å bestille bort på hotellets prisbelønnede restaurant.  

Dag 7 - Bølgende landskap med frukt- og vinavlinger 

Dagens endestasjon er Stellenbosch, landets nest eldste og Sør-Afrikas mest kjente "vinby" med over 100 vingårder. Det er også et av landets viktigste læreseter med et universitet med drøye 27 000 studenter. Stellenboschs historiske bykjerne med sin typiske cape dutch arkitektur fra 1600- og 1700-tallet og gatenes århundregamle eikealléer er uimotståelig fengende. Her kommer vi til å tilbringe to netter på et koselig hotell midt i byen. Før vi når vårt reisemål i dag, gjør vi et spennende besøk på en vingård som utmerker seg for å være en av de første, etter at man avskaffet apartheidlovene, der landbruksarbeiderne fikk mulighet til å bli deleiere. Vi får høre litt om dette og selvfølgelig prøve vinene og spise en herlig lunsj. 

Sør-Afrika er i dag blant verdens ledende vinprodusenter. Før 1994 fantes det stort sett ingen sørafrikanske viner i Europa pga. en verdensomfattende boikott av produkter fra Sør-Afrika. Vinene var nesten helt ukjente utenfor Sør-Afrika. Det mange ikke vet er at vinproduksjonen i Sør-Afrika er eldre enn den i den nye verdenens vinland som USA, Chile og Argentina – inkludert Australia. Den første vinranken ble plantet allerede i 1655 av guvernøren Jan van Riebeeck. Men den virkelige produksjonen skjøt fart på grunn av ankomsten av franske hugenotter i perioden 1660-1690. Flere av disse familiene, som rømte fra Europa på grunn av de religiøse konfliktene mellom katolikker og protestanter, var vinbønder.  

Klimaet og jordsmottet er nesten perfekt for vindyrking, litt likt Middelhavsregionen med varme og tørre somre og svale til kjølige og ganske regnfulle vintre. Det finnes for tilfellet 5 offisielle vinregioner, men det skjer forandringer hele tiden, noe som tyder på at vinproduksjonen er i stadig forandring og ekspansjon. Den vinregionen som er den mest kjente og viktigste nå er Kystregionen (Coastal Region), med berømte vindistrikter som Constantia, Stellenbosch, Franschhoek og Paarl.

Kvelden er fri for egne streiftog og aktiviteter.

Dag 8 – Historisk byrundtur til fots med prøvesmakinger av lokale spesialiteter. 

I dag lærer vi oss litt mer om denne vakre byen. Vi har tatt på oss våre mest komfortable sko og med en kunnskapsrik lokalguide spaserer vi rundt i Stellenboschs historiske kvartaler, får historiene og litt kjent sladder om byens viktigste personligheter. I tillegg til dette kan vi se frem til en tesmaking av sørafrikanske tesorter og kaker. Vi besøker også en lokal kjøtthandler og avslutter med en lettere lunsj og vinsmaking.

Resten av dagen er fri for egne aktiviteter.

Dag 9 – Pingviner og Kapp det gode håp. 

Etter frokost forlater vi Stellenbosch mot Muizenberg og kysten. Vi passerer Kayelitscha, Cape Towns største slumområde "township", med svart befolkning og deretter kommer Michelsplain med i all hovedsak fargede innbyggere. Befolkningsinndelingen er fortsatt i høyeste grad levende til tross for at apartheidlovene opphørte på 1990-tallet.

Kontrastene blir enorme når vi kommer frem til Kalk Bay, Fishhoek og snart Simonstown. I sistnevnte har den sørafrikanske flåten sin viktigste orlogsbase og hovedkvarter. Byens kjendiser er dog pingvinene på Boulders Beach, som vi hilser på. Bøylepingvinene invaderte stranden etter en kraftig storm en gang på 1980-tallet og har blitt værende der siden da.

Den store vide bukten vi ser foran oss, False Bay, er også hjemsted til pelsseler som lever på flere forskjellige øyer rundt omkring. En annen kjendis, kanskje mindre lystig, er en stor stygg fisk med dårlig rykte som er meget interessert i selene. Det er selvfølgelig hvithaien, som forårsaker stor uro – ikke bare hos pelsdyrene. Også surferne blir nervøse noen ganger, og med all rett.

Her møtes to hav, Det indiske hav med sitt varme tropiske vann og Atlanterhavets iskalde antarktiske. Øst for Capehalvøya i akkurat False Bay er vannet vesentlig varmere enn på vestsiden, der det sjeldent er over 10 grader. Dersom man kommer hit mellom august og november ser man ofte store hvaler tumle rundt i disse farvannene. Havet er fullt av liv og meget fiskerikt.

Vi fortsetter til Kapp det hode håp-odden og nyter av de enestående vakre omgivelsene. På vei tilbake til Cape Town tar vi Chapmans Peak, en av verdens vakreste kystveier. I fiskebyen Hout Bay spiser vi en sen lunsj og får nyte av havets lekkerheter på en lokal restaurant.

Vi bor i bydelen Sea Point, nære havet og strandpromenaden.  

Dag 10 – Kap-Malajkjøkkenets hemmeligheter og svimlende utsikt. 

Det er store forskjeller i stil og utseende på Cape Towns bydeler. Den som skiller seg ut mest og har en helt egen stil er Bo-Kaap som stikker seg ut med sine fargerike fasader og bratte bakker. Befolkningen her er overveiende muslimsk. Kvartalet ble tidligere kalt Malajkvartalet etter dets innbyggere som har sin opprinnelse i Malaysia og Indonesia, og tilhører den såkalte fargede befolkningen som fikk sin vilkårlige definisjon under apartheidtiden og ble tvunget til å bo og leve i spesielle områder. 

Et interessant aspekt i det sørafrikanske samfunnet er nettopp de fargedes kultur som virkelig er en smeltedigel av mange ulike mennesker med flere religioner – ikke bare kristendom og islam, men også hinduisme. Dette uttrykkes naturligvis på mange forskjellige måter og i dag skal vi lære oss litt mer om matkulturen, den som kalles Kap-Malaj. Førsteintrykket er indisk, alle de orientalske krydrene, men ser man nærmere så ser man også innflytelsen fra europeisk matlaging, først og fremst fra Holland og Belgia. 

Vi besøker noen velkjente innbyggere i Bo-Kaap med matlaging som spesialitet og få en interessant leksjon i hvordan man lager noen av de mest kjente matrettene: kyllingcurry, rotibrød og samosaer (fylte friterte dumplings). Her gjelder det å være en dyktig elev, ettersom vi kommer til å by oss selv på resultatet. Samosaer til forrett og kyllingcurry med rotibrød (et slags flatbrød som bakes på spesielle jern på ovnen) som hovedrett.

Etter en forhåpentligvis delikat kapmalajlunsj, besøker vi en lokal krydderbod og kanskje kjøper vi med oss ingredienser hjem for fremtidige matlagingsprosjekter som kommer til å imponere venner og bekjente. 

Dersom ikke været og vindene setter kjepper i hjulet  tar vi taubanen opp til Table Mountain, som ligger drøye 1 000 moh og dete er nesten rett opp i himmelen, siden vi er så nære havnivået. Utsikten fra Table Mountain er minst sagt fantastisk, som med sin enestående fauna og flora er tatt opp på Unescos verdensarvliste.  

Kvelden er fri for egne aktiviteter.

Dag 11 – Fridag og avskjedsmiddag 

I dag bestemmer du selv hva du vil gjøre frem til kveldens avskjedsmiddag, som holdes på en av byens mer velkjente restauranter, The Roundhouse. Her serveres lekker mat i form av en tastingmeny med passende og utvalgte viner. Restauranten er kjent for sin enestående utsikt over Camps Bay og Atlanterhavet.  

Dag 12 – Hjemreise 

Da har tiden kommet til å vende nesen hjemover igjen. En uforglemmelig reise er over, men du kommer forhåpentligvis til å bære med deg minnene lenge. Vi flyr hjem via Johannesburg og ankommer Norge neste dag.  

Dag 13 – Ankomst Norge 

Flytidene varierer og du ankommer din destinasjon sen formiddag eller ettermiddag.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Sør-Afrika
• Samtlige overnattinger 
• 10 frokoster 
• 5 lunsjer 
• 4 middager (ikke inkludert flymat) 
• 4 vinsmakinger
• Inngangsbilletter ifølge program 
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge via London og Johannesburg. Mat på flyet er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Port Elizabeth via Johannesburg. Avreise til Addo Nationalpark. Mat på flyet og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i nasjonalparken.

Dag 3

Fottur og safariturer. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4

Addo – Graaf Reinet. 240 km. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Graaf Reinet.

Dag 5

Graaf Reinet – Meiringsport Pass – Oudshoorn. 320 km. Besøk på olivenfarm og vinsmaking med noe å bite i. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Oudshoorn.

Dag 6

Oudshoorn – Montagu. 240 km. Besøk på strutsefarm. Vinsmaking. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Montagu.

Dag 7

Montagu – Stellenbosch. 170 km. Vingårdsbesøk. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Stellenbosch.

Dag 8

Byrundtur i Stellenbosch med prøvesmakinger og lunsj. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 9

Stellenbosch – Kapp det gode hå-odden – Hout Bay – Cape Town. 50 km. Utflukt til pingvinkolonien i Simonstown og Kapp det gode håp-odden. Frokost og lunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Cape Town.

Dag 10

Byrundtur med Bo-Kaap og Table Mountain. Matlagingskurs. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11

Fridag for egne aktiviteter. Avskjedsmiddag. Frokost og middag er inkludert.

Dag 12

Cape Town – Norge. Transfer og flyreise hjem. Frokost og mat på flyet er inkludert.

Dag 13

Ankomst Norge. Mat på flyet er inkludert.

Sør-Afrika

Innbyggere
47 600 000 Flateinnhold
1 221 037 km² Valuta
Rand Religion
Kristendom (ofte med innslag av tradisjonelle lokale religioner), relativt store grupper av hinduer, muslimer og jøder Språk
Elleve språk med offisiell status: engelsk, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Sør-Afrika, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltrom, måltider inkludert flymåltider ifølge reisefakta, TEMAs reiseleder, entréer og samtlige utflukter ifølge program om ikke annet er angitt.

Programendringer – alternative hotel

Noen avreiser har alternative likeverdige hotell som ikke påvirker reisens programinnhold. Variasjoner av programmet kan forekomme om alternativt hotell ligger på annet sted enn det som er publisert i teksten. Dersom hotellendring vil forekomme vil TEMA informere om dette i god tid før avreise.

Vær oppmerksom på 

For de som er interessert i å se Robben Island i løpet av fridagen i Cape Town, Dag 11, er det enkelt å bestille og kjøpe billetter via muséets hjemmeside, noe vi også anbefaler deg å gjøre. Se hjemmesiden til Robben Island for bestilling av billetter. Fra hotellet til havnen i Waterfront tar det ca. 10 minutter med taxi (koster ca. 20-30 ZAR).

Valuta

Sørafrikanske rand (ZAR). 

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minimanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling » 

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

All driks er ikke inkludert i reisens pris. Driks til bagasjebærere og til felles måltider er inkludert. Driks til sjåfører og lokalguider er ikke inkludert. Vi anbefaler å beregne 250 ZAR (sørafrikanske rand) per passasjer til sjåfører og lokalguider. For å gjøre dette så smidig som mulig betaler dere dette på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.

Klima

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no

I et så vidstrakt land som Sør-Afrika finnes det mange lokale klimasoner. Årstidene er omvendte på den sørlige halvkloden. Våren inntreffer i august til oktober, sommeren i desember til mars, høsten i april til mai og vinteren i juni til august. 

Sommermånedene (desember til mars) er oftest varne og nedbørsrike. Vinteren (juni til august) byr på solfylte, klare dager da temperaturen på innlandets høyplatå kan synke ned mot frysepunktet på nattetid, men med solens hjelp stiger dagstemperaturen til 15-25 grader avhengig av region. Langs kysten mot Det indiske hav er temperaturen alltid høyere. 

Klær og utstyr

Behagelige og lettvasket fritidstøy i bomull er bra å ha på dagsturene. En jakke og/eller en varm genser kan noen ganger være nødvendig for tidlige morgener og kjølige kvelder. 

Atmosfæren på våre hoteller er relativt uformell. Vi anbefaler praktiske sko med lav hæl for spaserturer i byer og i naturen. Solhatt, solbriller og kikkert for safariturene. Og ikke minst, selvfølgelig et kamera med ekstra minnekort og glem heller ikke laderen. 

Glem heller ikke badetøy. De fleste hotellene har svømmebasseng. Regntøy og paraply kan også være bra å ta med. 

For øvrig

Vaksinasjoner og helse, kontakt din lege eller nærmeste vaksinasjonssentral. Vi reiser i malariafrie områder av landet på denne reisen. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-11-05 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
London
2019-11-05
13:10
2019-11-05
14:35
SAS, 805
London
Johannesburg
2019-11-05
18:05
2019-11-06
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-11-06
10:55
2019-11-06
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2019-11-16
16:45
2019-11-16
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-11-16
20:55
2019-11-16
06:25
South African, 234
London
Oslo
2019-11-17
10:20
2019-11-17
13:30
SAS, 804
13 dager Route 62 Oslo 39 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-02-11 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-02-11
16:05
2020-02-11
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-02-11
20:45
2020-02-12
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-02-12
10:55
2020-02-12
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2020-02-22
16:45
2020-02-22
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Frankfurt
2020-02-22
20:25
2020-02-22
06:15
South African, 260
London
Oslo
2020-02-23
10:20
2020-02-23
13:30
SAS, 804
13 dager Route 62 Oslo 39 890 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-03-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-03-03
16:05
2020-03-03
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-03
20:45
2020-03-04
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-04
10:55
2020-03-04
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-14
16:45
2020-03-14
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-14
20:55
2020-03-15
06:25
South African, 234
London
Oslo
2020-03-15
10:20
2020-03-15
13:30
SAS, 804
13 dager Route 62 Oslo 39 165 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-03-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-03-17
16:05
2020-03-17
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-17
20:45
2020-03-18
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-18
10:55
2020-03-18
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-28
15:05
2020-03-28
17:00
South African, 346
Johannesburg
London
2020-03-28
20:00
2020-03-29
06:25
South African, 234
London
Oslo
2020-03-29
10:20
2020-03-29
13:30
SAS, 804
13 dager Route 62 Oslo 39 290 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Mat- og vinreiser

 
XClose