Myanmaren reise i det gylne landet

Vi åpner porten til det uoppdagede Burma og lar deg bli med på en reise blant høydepunktene. Storbyen Yangon, den nyutnevnte verdensarven Bagan, landets kultursentrum Mandalay, små håndverksbyer på landsbygda og den magiske innsjøen Inle for å nevne noen. Du møter en sjeldent vakker natur og får et innblikk i det burmesiske hverdagslivet. Reisen avsluttes på et badested ved Bengalbukten

Reisefakta

Land: Burma

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Schwedagonpagoden i solnedgang
 • Verdensarven Bagans eventyrligel templer
 • Magiske Inle Lake
 • Manalays historie
 • Sol og bad ved Ngapalistranden

Dagsprogram
2020

Dag 1 – Avreise

Avreise fra Skandinavia med Thai Airways via Bangkok til Yangon/Rangoon.

Dag 2 – Byrundtur i Yangon

Vi ankommer Bangkok tidlig på morgenen og fortsetter videre til Burma. Om ettermiddagen begir vi oss ut i den forholdsvis rolige storbyen Rangoon, eller Yangon som byen egentlig heter på burmesisk. På 500-tallet var det bare en liten fiskerlandsby, først da britene inntok landet ble den hovedstad. I moderne historie har den opplevd både britisk og japansk okkupasjon, og det er spesielt den britiske arven som gjenspeiles i byens arkitektur.

Når solen går ned besøker vi den nesten 100 meter høye gull- og edelstendekorerte Shwedagon-pagoden, byens mest fremstående landemerke og et av Asias viktigste buddhistiske pilegrimsmål.

Dag 3 – Bagans tempel

Tidlig på morgenen flyr vi til Bagan som kalles Burmas første rike. Her på slettelandet i landets nordlige deler, finnes det mer enn 2200 pagoder på et areal på 35 km², og det er som å stige inn i et eventyrrike langt tilbake i tiden.

Vi starter vårt besøk i Bagan med å få et overblikk over området med alle sine pagoder. Det er mangfoldet av tempeltårnene som er imponerende med Bagan.

Lunsjen serveres ved den legendariske Irrawaddy-elven som har sin kilde i Nord-Burma. Vi besøker også en fabrikk der man produserer de kjente, lokale lakkarbeidene.

Dag 4 – Utflukt på Irrawaddy-elven

Vi starter dagen med et tidlig besøk ved Shwezigonpagoden hvor vi får se morgenens aktiviteter komme i gang. Om formiddagen tar vi oss med båt på Irrawaddy-elven til en øy midt ute i elven. Her får vi ta del av menneskenes hverdagsliv i en lokal landsby. Etter lunsj ve elvekanten fortsetter vi dagen med det imponerende tempelet Ananda.

Kvelden er ledig.

Dag 5 – The road to Mandalay

Reisen går videre gjennom småbyer til Mandalay, og noen vil kanskje kjenne seg igjen i Rudyard Kiplings "The Road to Mandalay": An' the sunshine an' the palm-trees an' the tinkly temple-bells". Underveis stanser vi for å møte en "toddypalme-bonde" som produserer sukker og lokal sprit sevjen fra palmene.

Vel fremme i Mandalay kan du ta et bad i hotellbassenget eller slå deg ned i den koselige baren der Kipling fortsatt kjennes nærværende.

Dag 6 – Mandalay og Amarapura

Mandalay, som har fått navn etter "mandala" (krets, sirkel eller ring), er sentrum for burmesisk kultur, dans og teater, og samtidig landets religiøse nav med mange pagoder og klostre. Fra Mandalay Hill er det en vakker utsikt over byen og omegn.

Byrundturen tar oss til Schwendawan-klosteret, omtalt for sine flotte treskjæringer i teak. Dette vakre klosteret var tidligere en del av palasset som tilhørte den siste kongen av Mandalay.

Vi fortsetter forbi den gamle bymuren med en vollgrav og videre til Amarapura med en munkeskole. Ikke mindre enn fire hovedsteder har ligget i Mandalayområdet.

Dagen avrundes med et besøk ved verdens lengste teakbro, U Bein-broen. Burma har fortsatt verdens største reserver av teakskog, og burmateak har blitt et begrep.

Dag 7 – Inle Lake

Etter frokost sjekker vi ut og flyr til Heho i Shanprovinsen. Vi fortsetter til den magiske innsjøen Inle, som ligger cirka 900 m o h. Her tar vi en sightseeing med longtailbåt til landsbyer bygget på påler i innsjøen.

Her får du se lokale håndverkstradisjoner fortsatt lever, blant annet veving med silketråd og lotusfiber. I landsbyen Nanpan får vi se hvordan man bygger båter og besøker også en cherootfabrikk der det produseres burmesiske sigarer.

Du kommer også til å bli imponert over fiskernes fysiske talent, når de styrer båtene med det ene benet mens de venter på at fisken skal nappe.

Dag 8 – Flytende marked og Indain

Vi oppholder oss fortsatt ved Inlesjøen og nyter det rolige tempoet på dette unike og fortryllende stedet. Noen dager holdes et flytende marked til på sjøen, og om det er mulig gjør vi et besøk der. Dagen byr også på en reise til den gamle landsbyen Indain som ligger høyere oppe ved et vakkert lite tilløp.

Her tar vi en kort spasertur gjennom frodig bambusskog opp til en samling mytiske ruiner. Det finnes mer enn 1000 pagoder i området, mange overgrodd av slingrende vegetasjon langs murene og spirene.

Dag 9 – Fly til kysten

Vi flyr videre til kysten for noen dager med avkobling, sol og bad. Ngapali Beach sies eiendommelig nok å ha fått sitt navn fra den italienske byen Napoli.

Her kan du la inntrykkene smelte ved en lang og fin sandstrand i dette mangfoldige landet. Du bor på et hyggelig resort rett ved stranden. Nyt vakker natur, ta en båttur eller kanskje et bad i Bengalbukta.

Dag 10 - 11 – Sol- og badedager

Sol- og badedager ved Ngapalis fine strand i Bengalbukten.

Siste kvelden samles vi til en felles middag og oppsummerer våre inntrykk og opplevelser i et fascinerende land.

Dag 12 – Scott's Market

Om morgenen flyr vi tilbake mot Yangon der du får mulighet til å oppleve litt mer av Yangon og handle suvenirer på det populære Scott's Market.

Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen for hjemreisen til Norge via Bangkok.

Dag 13 – Hjemkomst

Ankomst til Norge. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Burma
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 7 lunsjer
• 5 middager 
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Skandinavia. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst Yangon. Byrundtur. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Yangon.

Dag 3

Fly Yangon – Bagan. Sightseeing i Bagan. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Bagan.

Dag 4

Båtutflukt på Irrawaddy-elven. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Bagan – Mandalay. 290 km. Besøk på bondegård. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Mandalay.

Dag 6

Sightseeing i Mandalay og Amarapura. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7

Fly Mandalay – Heho. Sightseeing på Inlesjøen. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell ved Inlesjøen.

Dag 8

Heldagsutflukt på Inlesjøen og besøk i byen Indain. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9

Fly Heho – Ngapali. 60 km. Sol- og badedager ved Ngapali Beach. Frokost og lunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell ved Ngapali Beach.

Dag 10 - 11

Sol- og badedager. 2 frokoster og 1 middag er inkludert.

Dag 12

Fly Ngapali – Yangon. Besøk på Scott's Market. Frokost og flymåltider er inkludert. Avreise fra Yangon via Bangkok.

Dag 13

Ankomst til Skandinavia.

Myanmar/Burma

Folkemengde
55 millionerLandets flateinnhold
678 500 km²Valuta
KyatReligion
Buddhisme 89,2 %, kristendom 5,0 %, islam 3,8 %. Animisme og åndetro er utbredt.Språk
Burmesisk (offisielt språk). Ulike folkegrupper har egne språk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Yangon t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet. Lokal avreiseskatt på ca. 10 USD er inkludert.

Vær oppmerksom på 

Burma har i mange tiår vært et mer eller mindre lukket land, under hard politisk undertrykkelse av militærregimet. Landet er under forvandling der en sivil regjering forsøker å åpne opp landet mens de militære som fortsatt dikterer vilkårene tar seg av sikkerhetspolitikken. De områdene der vi reiser rundt i er sikre deler av landet. Reisen preges av nøkternhet og respekt for lokalbefolkningen. Blant annet er alle overnattinger lagt til privateide hoteller. 

I de aller fleste land er det forbudt å ta bilder av soldater og militærforleggninger - Vi vil påpeke at dette forbudet er meget viktig å etterfølge i Burma

Du kan lese mer reiseanbefalinger og sikkerhetspolitisk informasjon om Burma på Utenriksdepartementets landssider».

Valuta 

Den lokala valutaen heter kyatt (chaat) og kan veksles i landet. Følg reiselederens anbefalinger etter ankomst.

Vi anbefaler US-dollar, men vær oppmerksom på at det er bare kontanter og rene, nye sedler som aksepteres i Burma, de må ikke være flekkete, klissete eller være skrevet på. Heller ikke 100 dollar-sedler i CB serien godtas i Burma. Ta med dollarsedler med høy verdi for bedre vekslingskurs. 

Det finnes et fåtall minibanker, men i skrivende stund er de ikke helt til å stole på. Kredittkort aksepteres sjelden i Burma. På hotellene betaler man med amerikanske dollar eller kyatt. En buffé på hotell koster mellom 15–30 USD. En drink mellom 5–10 USD. Obs, noen steder foretrekkes den lokale valutaen kyatt.

Klima og bekledning 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se bl.a www.bbc.com eller www.yr.no

I Burma ligger noen av verdens vakreste templer og pagoder. Ved tempelbesøk kreves det at man tar av seg skoene og går barbent inne på området. Bruk gjerne sandaler som er lette å ta av og på. Husk også at kvinner må ha dekket til skuldre og knær. Vi anbefaler også at menn bruker en piké eller skjorte i stedet for en t-skjorte. Oppe i fjellene og ved Inle Lake er det kjølig om kveldene, ta med en varm genser eller jakke. 

Noen av båt- og flyreisene kan oppleves som noe bråkete, ta gjerne med ørepropper. Fra rommene på hotellet ved Inle Lake kan det til tider høres noe støy fra landsbyen, blant annet fra messene i tempelet samt den lokale båttrafikken.

Driks 

Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregne 70 USD til lokale guider, sjåfører, restaurangpersonal etc. Driksen betales på plass til TEMA reiseleder som tar seg av fordelingen. 


Landsnummer 

Landskoden til Burma er +95.

For øvrig 

TEMAs reiseleder vil fortelle om og vise deg ting du ikke visste om, men det er også interessant å fordype seg litt i Burmas historie før avreise. Her er derfor noen interessante boktips om landet: 

Burma: En resa i diktaturens skugga - Jesper Bengtsson 

Her skildrer forfatteren med stor sakkunnskap og erfaring fra egne reiser i kolonialisme, krig, narkotika, despotisme, men også håp og personlig mot. 

The Voice of Hope - Alan Clements

En dialog med aung San suu Kyi som viser hennes humor, veltalenhet og visdom, samt forklarer hvorfor hun har blitt et forbilde over hele verden.

Finding George Orwell in Burma - Emma Larkin 

En meget interessant reise i George Orwells fotspor der forfatterinnen trekker sammenligninger mellom dagens Burma og Orwells klassiker som Kamerat Napoleon og 1984.

The River of Lost Footsteeps: A Personal History of Burma - Thant Myint-U 

En personlig beskrivelse av Burmas historie og tradisjoner samt landets fremtidsutsikter under et undertrykkende regime. Forfatteren er født i USA av burmesiske foreldre og har i flere perioder vært ansatt av FN.

Burmas Historie - Bertil Lintner

En bra gjennomgang av landets komplekse historie.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.