Burma rundten reise i det gylne landet

Vi åpner porten til det uoppdagede Burma og lar deg bli med på en reise blant høydepunktene. Storbyen Yangon, landets kultursentrum Mandalay, små håndverksbyer på landsbygda og den magiske sjøen Inle for å nevne noen. Du møter en sjeldent vakker natur og det burmesiske hverdagslivet, som til tross for at landet har vært så lukket byr på mange smil. Reisen avsluttes ved et badested ved Bengalbukten

Reisefakta

Land: Burma

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Schwedagonpagoden i solnedgang
 • Bagans eventyrligel templer
 • Magiske Inle Lake
 • Manalays historie
 • Sol og bad ved Ngapalistranden

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Yangon t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet. Lokal avreiseskatt på ca. 10 USD er inkludert.

Vær oppmerksom på 

Burma har i mange tiår vært et mer eller mindre lukket land, under hard politisk undertrykkelse av militærregimet. Landet er under forvandling der en sivil regjering forsøker å åpne opp landet mens de militære som fortsatt dikterer vilkårene tar seg av sikkerhetspolitikken. De områdene der vi reiser rundt i er sikre deler av landet. Reisen preges av nøkternhet og respekt for lokalbefolkningen. Blant annet er alle overnattinger lagt til privateide hoteller. 

I de aller fleste land er det forbudt å ta bilder av soldater og militærforleggninger - Vi vil påpeke at dette forbudet er meget viktig å etterfølge i Burma

Du kan lese mer reiseanbefalinger og sikkerhetspolitisk informasjon om Burma på Utenriksdepartementets landssider».

Valuta 

Den lokala valutaen heter kyatt (chaat) og kan veksles i landet. Følg reiselederens anbefalinger etter ankomst.

Vi anbefaler US-dollar, men vær oppmerksom på at det er bare kontanter og rene, nye sedler som aksepteres i Burma, de må ikke være flekkete, klissete eller være skrevet på. Heller ikke 100 dollar-sedler i CB serien godtas i Burma. Ta med dollarsedler med høy verdi for bedre vekslingskurs. 

Det finnes et fåtall minibanker, men i skrivende stund er de ikke helt til å stole på. Kredittkort aksepteres sjelden i Burma. På hotellene betaler man med amerikanske dollar eller kyatt. En buffé på hotell koster mellom 15–30 USD. En drink mellom 5–10 USD. Obs, noen steder foretrekkes den lokale valutaen kyatt.

Klima og bekledning 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se bl.a www.bbc.com eller www.yr.no

I Burma ligger noen av verdens vakreste templer og pagoder. Ved tempelbesøk kreves det at man tar av seg skoene og går barbent inne på området. Bruk gjerne sandaler som er lette å ta av og på. Husk også at kvinner må ha dekket til skuldre og knær. Vi anbefaler også at menn bruker en piké eller skjorte i stedet for en t-skjorte. Oppe i fjellene og ved Inle Lake er det kjølig om kveldene, ta med en varm genser eller jakke. 

Noen av båt- og flyreisene kan oppleves som noe bråkete, ta gjerne med ørepropper. Fra rommene på hotellet ved Inle Lake kan det til tider høres noe støy fra landsbyen, blant annet fra messene i tempelet samt den lokale båttrafikken.

Driks 

Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregne 70 USD til lokale guider, sjåfører, restaurangpersonal etc. Driksen betales på plass til TEMA reiseleder som tar seg av fordelingen. 


Landsnummer 

Landskoden til Burma er +95.

For øvrig 

TEMAs reiseleder vil fortelle om og vise deg ting du ikke visste om, men det er også interessant å fordype seg litt i Burmas historie før avreise. Her er derfor noen interessante boktips om landet: 

Burma: En resa i diktaturens skugga - Jesper Bengtsson 

Her skildrer forfatteren med stor sakkunnskap og erfaring fra egne reiser i kolonialisme, krig, narkotika, despotisme, men også håp og personlig mot. 

The Voice of Hope - Alan Clements

En dialog med aung San suu Kyi som viser hennes humor, veltalenhet og visdom, samt forklarer hvorfor hun har blitt et forbilde over hele verden.

Finding George Orwell in Burma - Emma Larkin 

En meget interessant reise i George Orwells fotspor der forfatterinnen trekker sammenligninger mellom dagens Burma og Orwells klassiker som Kamerat Napoleon og 1984.

The River of Lost Footsteeps: A Personal History of Burma - Thant Myint-U 

En personlig beskrivelse av Burmas historie og tradisjoner samt landets fremtidsutsikter under et undertrykkende regime. Forfatteren er født i USA av burmesiske foreldre og har i flere perioder vært ansatt av FN.

Burmas Historie - Bertil Lintner

En bra gjennomgang av landets komplekse historie.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose