Nyhet

Sykkeltur i Kinablant karstfjell og risterrasser

Smaragdgrønne elver som bukter seg mellom kalksteinstopper tilslørt av tåke. Arbeidsomme bønder som tålmodig dyrker rismarkene ved hjelp av vannbøfler, og eldgamle landsbyer der de hjertelige smilene til lokalbefolkningen er et naturlig innslag. Kanskje er det akkurat dette bildet vi ser for oss når vi tenker på Midtens rike og fantaserer om reiser hit? På sykkel i Guilin og Guangxi blir det en uforglemmelig virkelighet.

Reisefakta

Land: Folkerepublikken Kina

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • De mektige karstfjellene
 • Menneskene vi treffer
 • Små historiske landsbyer
 • Bambuflotte på Li- elven
 • Varme kilder i Longsheng

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 – Avreise mot Kina
Du flyr komfortabelt fra Skandinavia, via Beijing, til Guilin med Air China.

Dag 2 – Ankomst Guilin

Velkommen til Kina! Guilin som er en av de desidert vakreste byene i Kina, er et interessant sted å tilbringe en eller to dager. Byen har mange restauranter og andre matalternativer som gjør byen til et perfekt sted for de første smaksopplevelsene fra det delikate kinesiske kjøkkenet. Med de fantastiske karstfjellene som bakgrunn kan vi fra handlegatene og på kaféene fra nært hold oppleve hvordan lokalbefolkningen i byen tilbringer kveldene.    

TEMAs reiseleder møter oss på flyplassen i Guilin, og derfra drar vi videre til hotellet den første natten i Kina. På bussturen går reiselederen gjennom noen detaljer som for reisen og programmet de kommende dagene. Når vi har sjekket inn på hotellet, er det litt tid til overs for hvile eller egne aktiviteter, før vi sammen går ut i bylivet og den første velsmakende middagen sammen.

Dag 3 – Guilin til Bajiaozhai National Park
Etter en tidlig frokost går bussen nordover (cirka 3,5 timer) til Unescos verdensarv Bajiaozhai National Park, kjent for unike karstformasjoner i rød sandstein. Vel framme vandrer vi opp til de buddhistiske templene (1800 trinn) på den høyeste toppen. Herfra har vi en formidabel utsikt over naboprovinsen Hunan.   

Vi utforsker templene nærmere og følger med på når lokalbefolkningen både ofrer og avlegger ønsker ved de ulike helligdommene. Deretter går vi til fots nedover gjennom bambuslundene og kommer etter hvert til stedet der vi skal overnatte; et lite gjestehus som eies av en familie på stedet.

Vi bruker litt tid på å klargjøre syklene t morgendagen, og kanskje rekker vi en liten prøvetur. Om kvelden bys vi på en deilig bankett, med lokale råvarer og spesialiteter, før vi lader batteriene for morgendagen med en god natts søvn.

Dag 4 – Bajiaozhai National Park til Chetian
På den første felles sykkelturen drar vi opp i fjellene gjennom et variert landskap. De første kilometerne triller vi gjennom små landsbyer på småveier, med skog og jordbruksmark i bakgrunnen. I det bølgende terrenget ser vi lokalbefolkningen som steller med dyr eller rismarkene sine. Etter en stund gjør vi en bratt stigning opp på fjellet, der veien midlertidig planer ut og du kan nyte av den vakre naturen – Kinas landsby i all sin prakt. Snart sykler vi nedover igjen, mot den brede dalen og landsbyen Guali, der vi stopper og spiser lunsj. Nyt av folkelivet og ta en kort spasertur før lunsj. Vi får regne med en viss nysgjerrighet fra lokalbefolkningen for sykkelturister er ikke noe vanlig innslag på disse kantene.   

Etter lunsj venter taktfast klatring opp til den lille landsbyen Baotian, der vi gjør et velfortjent stopp i en skole. For de som vil dra helt opp til toppen og nyte av utsikten over den høyeste fjelltoppen i provinsen, Mao Er Mountain, er følgebussene tilgjengelige. Veien ned på den andre siden av fjellet går gjennom skoger, smale kløfter og en ravine. Vi passerer mange landsbyer og trehus i fjellsidene, og derimellom risterrasser, frukthager og tjukk skog. Når vi kommer til byen Chetian, er det bare en kort tur til sluttstasjonen for dagen: et enkelt, men koselig gjestehus omgitt av imponerende klippeformasjoner og fossefall. Et perfekt sted for både fotturer og bad.

Dag 5 – Chetian til Longsheng
I dag har vi en spektakulær sykkeltur foran oss og god tid til å besøke alle de førhistoriske landsbyene vi sykler forbi. I området bor det hovedsakelig tre etniske folkegrupper: dong, miao og yao, og for innbyggerne her er vi turister et uvanlig syn. Spontane stopp i de ulike landsbyene hører til de virkelige høydepunktene i regionen. Mest sannsynlig blir vi møtt med et smil, og lokalbefolkningen legger ikke skjul på at de er stolte over at vi besøker nettopp hjemmet deres. Det er ikke uvanlig at besøkende blir invitert på en kopp te. Etter den andre av to stigninger denne dagen, venter en lang, behagelig reise nedover til Longsheng Hot Springs og stedet der vi skal overnatte. De varme kildene som har hotellet er oppkalt etter, myker raskt opp musklene og gjør dette til en perfekt avslutning på denne sykkeldagen.

Dag 6 – Longsheng til Pingan
Det meste av sykkelturen i dag går gjennom flatt eller lett kupert terreng, men avsluttes med en krevende oppoverbakke til risterrassene i Longji. På veien kommer vi forbi hovedstaden Longsheng, der vi besøker det lokale markedet. Hit kommer mange av råvarene fra regionen før de kjøpes og sendes videre til steder i hele Kina, eller til de lokale restaurantene. Her selges enormt mange varer, en del eksotiske og noen veldig underlige, men alltid like fascinerende og fargerike.   

Senere samme dag kommer vi til Pingan, byen som ligger midt blant de vakre risterrassene. Her sjekker vi inn på det litt enklere overnattingsstedet for natten, bygget etter gamle tradisjoner hos minoritetsbefolkningen Zhuang. Her kan vi slappe av med en kald drink på terrassen, og nyte av den flotte solnedgangen.

Dag 7 – Fri dag i Pingan
I dag har vi dagen fri og kan gjøre hva vi vil. En sterk anbefaling er å ta en dagstur til landsbyen Dazhai i nærheten. Veien dit går forbi flere landsbyer som bare kan nås til fots, og gjennom et fantastisk vakkert landskap. Pingan er også et fint sted å slappe av på, eller kanskje handle noen av alle de spennende lokale håndverksproduktene som selges der. Det fins også flere fine utsiktspunkter i nærheten, for den som ikke vil reise så langt.

Dag 8 – Pingan til Shiertan
Dagens sykkeltur begynner med en fantastisk etappe nedoverbakke, der vi sikk-sakker oss nedover fjellsiden gjennom hårnålsvinger. Vi fortsetter på rolige veier som bølger seg fram i landskapet med furu- og bambusskog, og små landsbyer som ligger kilt inn mellom grønne høyder. En lengre stigning venter, men her blir vi samtidig belønnet med spektakulære omgivelser fulgt av den raskeste nedoverbakken på hele reisen. Når vi begynner å nærme oss Guilin, selges de lekre Guilin-nudlene som et fristende lunsjalternativ langs veien.   

Om ettermiddagen står valget mellom å fortsette sykkelturen gjennom bambusplantasjer og små landsbyer, eller en valgfri paddeltur med en gummiflåte. Avhengig av årstiden kan padleturen bli rolig og avslappende, eller skikkelig spennende! Om kvelden har vi mulighet til å utforske området til fots, spille litt bordtennis eller bare slappe av før vi nyter av en bankett med lokale retter.

Dag 9 – Shiertan til Guilin
Om morgenen sykler vi kun på flatmark. Vi drar gjennom landsbyen Wantian og besøker det lokale markedet, før vi starter på en blåsete rute over åkermarker, på småveier og gårdsstier. Sykkelturen går mot markedsbyen Wuteng, og på veien kan du bokstavelig talt ta på råvarene som dyrkes i regionen. Vi stopper og spiser lunsj ved en teplantasje, der vi har mulighet til å lære oss mer om den kinesiske tekulturen i en tradisjonell teseremoni. Etter lunsj setter vi oss på syklene igjen og fortsetter sykkelturen på landet og langs lett kuperte veier. Det blir en kortere strekning med terrengsykling mot et reservoar, der vi stopper og tar en kaffepause. Så fortsetter turen, til kalksteinstoppene rundt Guilin blir synlige. Den siste delen av strekningen mot hotellet får vi fint selskap av lokalbefolkningen, som er på vei hjem etter dagens arbeid. Vi bor sentralt, og om kvelden kan vi utforske noen av de mange nattmarkedene i byen, eller gå en tur i gågata midt i byen.

Dag 10 – Guilin til Xingping
Vi forlater Guilin i morgenrushet, og sykler mot den kjente elven Li. På turen over den flate landsbygda, stopper vi i flere landsbyer med røtter i Ming-dynastiet, der mye av arkitekturen er flere hundre år gammel. En av landsbyene er Daxu, et vakkert eksempel på hvordan det så ut i Kina for lenge siden – med brosteinsgater, en 400 år gammel gangbro og mennesker som fortsatt bor i tradisjonelle trehus der taket er kledd med klassiske svarte teglstein. Her har vi god tid til å vandre rundt i de gamle gatene, oppleve mylderet ved elvebredden og kikke inn i et av de gamle gårdshusene, som viser hvordan den rikere delen av befolkningen levde en gang i tiden. Her fins mange antikviteter og kuriosa hos alle gateselgerne langs den gamle hovedgaten. Her tilbys også alt fra ormolje til Maos «lille røde» og andre kommunistiske etterlatenskaper. For ikke å snakke om de like merkelige som fantastiske urtene og botemidlene som selges.   

Like ved Caoping stopper vi og spiser lunsj før vi begynner stigningen mot det som kineserne selv kaller «det vakreste landskapet under himmelen» – karstfjellene, som lener seg ut over elven. Vi tar en kupert vei som følger elven Li, og der kan vi iaktta de imponerende fjellene både over og under oss. Veien fortsetter med en lang nedoverbakke og en flat rett strekning til Xingping, en gammel havneby. Her ligger nattens overnattingssted, med vakker utsikt over elven fra taktoppene. Xingping er en interessant by med mange små kaféer og mye håndverk å oppdage, samt noen badesteder for den som vil ta en dukkert.

Dag 11 – Xingping via Dragon River Valley til Chaolong
Det er tid for et av høydepunktene på reisen. Etter en kort sykkeltur oppover elva, venter en avslappende og vakker tur med bambusbåter på elva Li. Vi lener oss tilbake og prøver å nyte av omgivelsene med de store karstfjellene og klippene, som speiler seg i det smaragdgrønne vannet. I et magisk landskap driver vi langsomt forbi fiskere og vannbøfler. Tilbake på fast grunn venter en kort sykkeltur på ujevnt underlag, fulgt av en bratt stigning når vi legger elva Li bak oss.   

Vi får en velfortjent pause før vi nyter av det som kanskje er den beste panoramautsikten på reisen, fra et av de lokale utsiktspunktene. Når vi har spist en deilig lunsj på 400 år gamle Dragon Bridge, sykler vi gjennom små landsbyer, pomelolunder, teplantasjer og risterrasser. Den siste strekningen går gjennom fantastisk vakre Dragon River Valley, der vi ruller fram på humpete stier over rismarkene, omgitt av flotte fjell på alle sider. Målet er en lokal landsby der vi tar inn på et av de mest sjarmerende hotellene på reisen. Hvis været tillater det, spiser vi middag under åpen stjernehimmel.

Dag 12 – Chaolong via Moon Hill og Li River til Yangshuo
Turen den siste dagen går forbi kjente Moon Hill, der vi parkerer syklene og i stedet går en tur til fots i det fantastiske landskapet. Sykkelturen fortsetter deretter over landsbygden langs elva Li, og etter en stund kommer vi til legendariske Yangshuo. Den en gang så søvnige backpacker-destinasjonen, er nå en blomstrende liten turistby og et fint sted hvis man vil slappe av og skjemme seg bort litt. Vi bor sentralt, med enkel tilgang til byen og alle fornøyelsene.

Dag 13 – Fri dag i Yangshuo
Den siste dagen før hjemreisen, som vi kan bruke som vi selv ønsker. Den som ikke vil slappe av, kan velge mellom mange spennende aktiviteter, som fjellklatring, matlagingskurser, kajakkpadling, tai chi, kung-fu, kalligrafi og malekurs samt shopping eller kafébesøk.   

Vi treffes igjen om kvelden, over en høytidelig avskjedsbankett med god drikke, for å avslutte det fantastiske sykkeleventyret vårt i denne vakre og opplevelsesrike delen av Kina.

Dag 14 – Avreise
Reisen er over og dessverre er det på tide å si farvel til Kina for denne gangen. Bussen kjører oss til Guilin Liangjiang International Airport for videre reise tilbake til Skandinavia. Vi håper at du tar med deg mange fantastiske minner hjem og at vi snart treffes igjen på noen av reisene våre.

Dag 15 – Hjemkomst
Velkommen hjem!

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Guilin

• Alle overnattinger

• 11 frokoster

• 9 lunsjer

• 10 middager

• Inngangsbilletter i henhold til program

• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise mot Kina og Guilin. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Guilin International Airport. Transport til hotellet. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Guilin.

Dag 3
Buss fra Guilin til Bajiaozhai National Park, ca. 3 ½ timer. Tur til fots i Bajiaozhai National Park, 2–3 timer. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på enklere overnattingssted i Bajiaozhai.

Dag 4
Sykling Bajiaozhai National Park til Chetian, cirka 60 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på enklere hotell i Chetian.

Dag 5
Sykling fra Chetian til Longsheng Hot Springs, ca. 40 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på enklere overnattingssted i Longsheng.

Dag 6
Sykling fra Longsheng til Pingan, cirka 67 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To netter på hotell i Pingan.

Dag 7
Fri dag i Pingan. Ingen måltider.

Dag 8
Sykling Pingan til Shiertan, cirka 61 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på enklere overnattingssted i Shiertan.

Dag 9
Sykling Shiertan til Guilin, cirka 80 km. Frokost og lunsj er inkludert. En natt på hotell i Guilin.

Dag 10
Sykling fra Guilin til Xingping, cirka 65 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på hotell i Xingping.

Dag 11
Sykling fra Xingping, via Dragon River Valley, til Chaolong, cirka 45 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En natt på hotell i Chaolong.

Dag 12
Sykling fra Chaolong via Moon Hill og elva Li til Yangshuo, cirka 45 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To netter på hotell i Yangshuo.

Dag 13
Fri dag i Yangshuo. Frokost og middag er inkludert.

Dag 14
Transport til flyplassen i Guilin og avreise mot Skandinavia. Frokost er inkludert.

Dag 15
Hjemkomst

Kina

Innbyggere: 1 323 600 000
Flateinnhold: 9 600 000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimerSpråk
Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Viktig om reisen

Om syklingen

Obligatorisk utstyr

- Komfortable og vel inngåtte sko for sykling og vandringer

- Lettpakket regntøy

- Sykkelhjelm, ta med din egen

Vi anbefaler:

- Sykkelbriller/Solbriller

- Sykkelhansker

- Gele-sete eller sykkelbukse

- En mindre ryggsekk

- Langermede, luftige plagg (for beskyttelse mot solen)

- Ekstra t-skjorter for ombytte i løpet av sykkelturene

- Et varmere plagg/jakke (for eventuelle vindfulle dager og kjølige kvelder)

- Solkrem

- Badetøy og lite håndkle

- Adapter

Om syklene
Mountainbike med håndbremse og 27 gir. 

Alle sykler er unisex, ingen herre- eller damemodeller finnes.

Det er flaskeholder på sykkelen, ta med egen flaske

Det er sykkelveske tilgjengelig

For deg som vil benytte sykkelsko anbefaler vi å ta med egne SPD-pedaler som monteres på plass.

Det er ingen elsykler på denne reisen.

Sykkelturene
Syklingen i Kina krever god kondisjon og sykkelvane, fordi landskapet er kupert med en del lange oppoverbakker og veier som er dårlig vedlikeholdt. Enkelte dager kan det forekomme endringer i reiseruten, avhengig av vær- og vindforhold. 

Dag 4
Sykling Bajiaozhai – Chetian, cirka 60 km. 

Dag 5
Sykling Chetian – Longsheng Hot Springs, cirka 40 km. 

Dag 6
Sykling Longsheng – Pingan, cirka 67 km. 

Dag 8
Sykling Pingan – Shiertan, cirka 61 km. 

Dag 9
Sykling Shiertan – Guilin, cirka 80 km. 

Dag 10
Sykling Guilin – Xingping, cirka 65 km. 

Dag 11
Sykling Xingping – Chaolong, cirka 45 km. 

Dag 12
Sykling Chaolong –Yangshuo, cirka 45 km. 

Dag 12
Sykling på landsbygda, cirka 38 km. 

Dag 13
Fri dag i Yangshuo. Ingen sykling.  

ØVRIG INFORMASJON

Grunnprisen omfatter følgende:
Flyreise Guilin t/r. TEMAs reiseledelse, delt dobbeltrom, måltider, sykkelleie, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet. 

Om flyreisen
På flyplasser i Kina er det ikke tillatt å ta med seg verken alkohol, brus eller vann i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende medisiner kan tas med, men åpnes og kontrolleres av sikkerhetspersonalet. Etter sikkerhetskontrollen er det mulig å kjøpe vann, brus og tollfrie varer. I bagasjen du sjekker inn, er det kun tillatt å pakke ned uåpnede flasker. Lightere eller magneter er heller ikke tillatt i bagasjen. Det blir utført grundige kontroller.

Bussene i Kina er av god kvalitet, men har ikke alltid samme standard som i Skandinavia.

Om overnattingsstedene

Standarden på overnattingsstedene varierer, fra mer moderne hoteller på de større stedene, til gjestehus på landet, med enklere standard.

Ved ankomst
Du bør ha navn, adresse og telefonnummeret til det første hotellet lett tilgjengelig ved ankomsten til Kina. Det kan være at du må oppgi det i pass-/tollkontrollen.  

Visum
Visum kreves og du får det før avreisen. Nå kan TEMA ordne med gruppevisum til dere som ikke allerede har søkt om visum. Hvis du vil kjøpe visumtjenesten til Kina, ber vi deg kontakte vår kundeservice.  

Priser per visum:

Norge: 1600 NOK

Sverige: 1600 SEK

Finland: 165 EUR

Danmark: 1250 DKK

Til håndteringen trenger vi en fargekopi av passet, opplysninger om sysselsetting (også arbeidsgiver), bookingnummer og avreisedato. Legg merke til at vi trenger dette senest 2 måneder før avreise, eller så snart som mulig etter at reisen er bestilt. Send alle papirene til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst seks (6) måneder etter hjemkomsten. Visumet er gyldig i 30 dager.

Gruppevisum sendes per post ca. 1 uke før avreise, og samtidig får du mer informasjon. OBS! Du skal ha dokumentet tilgjengelig og kunne vise det fram ved inn- og utreise av landet.

Hvis du ønsker å søke om visum på egen hånd, kan du kontakte visumsenteret ved Kinas ambassade direkte (kontor i Stockholm og Göteborg). Gå inn på hjemmesiden til ambassaden hvis du vil ha mer informasjon. Legg merke til at vi i TEMA har bekreftelsene (hotellverdisjekk og dagsprogram) som du trenger for å søke om visum.

Ta kontakt med oss på passport@temaresor.se, så sender vi deg dokumentene. Legg merke til at turistvisumet er gyldig i 3 måneder, og derfor kan du søke om visum tidligst cirka 2 måneder før avreisen. Behandlingstiden på ambassaden er cirka 4 virkedager. Likevel er det lurt å ha noen ekstra dager å gå på. Vi ber deg søke om visum i god tid før avreisen.

Det kreves også kompletterende opplysninger til flyselskapet. Vær vennlig og fyll ut opplysningene så snart som mulig under «Min reise».

OBS! Visumet krever at det er minst to personer. Hvis du reiser alene, må vi derfor legge visumsøknaden sammen med søknaden til andre reisende. Det betyr at dere må sjekke inn sammen på flyplassen og passere sikkerhetskontrollen i Kina sammen. Det samme gjelder for hjemreisen.

Nærmere avreisen kontakter vi dere og informerer om kontaktopplysningene til alle reisende i denne gruppen, slik at dere kan avtale hvor dere skal møtes på flyplassen før innsjekkingen.

Hvis dere har flere spørsmål, vennligst kontakt vår kundeservice på telefon 210 00 820.

Vi trenger også papirkopien av passet senest 40 dager før avreise. Send den til: TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige, eller til e-postadressen: passport@temaresor.se.

Valuta og kredittkort
Kinesiske yuan (CNY). 

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres på hotellene, i større butikker og på restauranter.

Les mer under Valutaveksling.

Bank- eller vekslingskontor kan gi mer informasjon om valuta og kurser.

Driks
På denne reisen er driks ikke inkludert. Du bør beregne et beløp på 280 kinesiske yuan i driks til felles aktiviteter og måltider, sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn pengene i begynnelsen av reisen og porsjonerer dem ut til de aktuelle personene på reisen.  

Klima
Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger finnes på ulike nettsteder til værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.  

Klimaet i nesten hele Kina styres av monsunvindene, og om sommeren er luftfuktigheten høy. Om vinteren kan det være kjølig om dagen.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose