Rundreise i Bibelens landmed Israel og Palestina

Rundreisen i Israel er en fantastisk reise gjennom årtusener, fra kulturens gryning over Bibelens miljøer til den moderne byens dramatiske fremvekst i moderne tid. Vi besøker bibelhistoriske steder som Nasaret, Betlehem, Dødehavet, Genesaretsjøen, Herodes klippefestning Masada og Jerusalem, som er en hellig by for tre verdensreligioner. 

Reisefakta

Land: Israel

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Det hvite byen Tel Aviv
 • Kibbutzbesøk og vinsmaking
 • Oljeberget og Jerusalem
 • Betlehem, Nasaret og Galileasjøen
 • Kong Herodes klippefestning Masada

Dagsprogram
2021/2022

Dag 1 – Ankomst.

Vi ankommer Tel Avivs flyplass Ben Gurion på ettermiddagen og blir møtt av TEMAs reiseleder. En kort transfer tar oss til hotellet der vi sjekker inn for en natt

Dag 2 – Tel Aviv – den hvite byen. Nasaret.

Reisen i bibelens land starter med et besøk i den historiske havnebyen Jaffa, en av de eldste havnebyene i verden og en viktig by i verdenshistorien. Vi besøker noen av byens bibliske og historiske severdigheter. Tel Aviv kalles også for den «hvite byen» som bygger på de mange moderne bygningene i Bauhaus, eller i internasjonal stil som finnes i Tel Aviv. Byen ble oppført på Unescos verdensarvliste i 2003

Når morgentrafikken har lagt seg reiser vi mot Caesarea Maritima. Her finner man rester av mektige byggverk som ble bygget av Kong Herodes år 22 f.Kr. Samme kongen gjorde senere Caesarea til den nest største byen i Judea, etter Jerusalem. Det tok ham 12 år og byen fikk sin store havn, et amfiteater og en akvedukt.

Vi avslutter dagen med et besøk i den berømte Bebudelseskirken i Nasaret. Her sies det at Maria og Josef levde sammen med sin sønn Jesus til han var omtrent 30 år gammel.Vi bor to netter på kibbutzhotellet Nof Ginosar som har en utmerket beliggenhet ved enden av fjellet Arbel. Her finnes en privat strand ved Genesaretsjøen, hage og et utendørs basseng (åpent april-september).

Dag 3. Kibbutz. Kapernaum

En kibbutz er egentlig et israelsk kollektivt samfunn. Orden kibbutz betyr samfunn. Livet her er preget av sosialismen, og alle som jobber på en kibbutz får samme lønn uansett hvilken arbeidsoppgave de utfører. I dag er mange kibbutzer nedlagt, og andre er omorganisert.

I løpet av morgenen gjør vi en interessant og lærerik rundtur på vår kibbutz, og her får vi blant annet lære oss litt mer om deres tradisjoner og arbeidsliv.

Ved Genesaretsjøen besøker vi en 2000 år gammel båt, som ble benyttet av fiskere under Jesu tid. Hvis været tillater det tar vi oss en båttur på innsjøen. På et passende sted duker vi opp en smakfull piknik med lokale råvarer og ferske delikatesser.

Vi besøker deretter Kapernaum, kristendommens vugge, der Jesus og hans disipler bodde. Vi spaserer langs vakre veier samtidg som vi blir kjent med noen av verdens viktigste og historiske steder. Vi besøker også stedet ved Saligprisningsberget der Jesus holdt sin Bergpreken.

I Øvre Galilea gjør vi et besøk på en vingård med omvisning og vinsmaking. Israel har vin som har blitt produsert helt siden langt før Jesu tid. Den moderne vinindustrien tok fart da Rotschild etablerte en vingård her på 1800-tallet. I dag eksporterer de kvalitetsvin til mer enn 40 land.

Dag 4 – Dødehavet. Masadaklippen

I dag reiser vi fra Galilea via byen byen Jerioko. Ifølge arkeologene er det en av verdens eldste byer. Dagens Jeriko er en by i de Palestinske territoriene på nåværende Vestbanken av elven Jordan. Vi stopper ved Tel Jeriko, den arkeologiske gamle delen av byen. Her kjempet den kjente lederen Josva en av de mest dramatiske og viktigste stridene i verdenshistorien. Kampen omtales i Bibelen i en dramatisk tekst om Jerikos murer.

Vi fortsetter til jordens laveste punkt. Dødehavet ligger 400 meter lavere enn havsnivået. Ifølge evangeliets bøker ble Jesus døpt av Johannes i Jordanelven, hvis vann selv i dag strømmer fra Genesaretsjøen til Dødehavet. Besøket her er en andelreldes opplevelse. Når man bader i det salte, helsebringende vannet flyter man som en kork.

Bussen tar oss videre til Jordandalen. Elven Jordan er 250 km lang og munner ut i Dødehavet. Den er Midtøstens tredje største elv og utgjør grensen mellom Jordan i øst og staten Israel og vestbanken i vest. I Jordandalen benytter de palestinske bøndene i dag høy jordbruksteknologi fra Israel. Det er et bemerkelsesverdig eksempel på fredelig sameksistens.

Vi fortsetter mot Masada, forbi Qumran, en ruin som ligger på et platå cirka 10 kilometer innover i landet fra Dødehavets nordvestre strand. Qumran er mest kjent for å være plassen som lå nærmest gjemmestedet til dødehavsrullenes, i et par grotter i ørkenklippene.

Kong Herodes festning Masada er en annen stor opplevelse. Dets gripende historie forteller om det mot klippens forsvarere viste i deres strid mot de erobrende romerne. Her tar vi linbane opp til toppen. I 2001 ble Masada tatt opp på Unescos verdensarvliste. Vi sjekker inn på hotell i Jerusalem for fire overnattinger.

Dag 5 – Det gamle Jerusalem

Dagen starter ved Sionfjellet. Et betydningsfullt og verdifullt sted i Jerusalem. Vi ser rommet der Jesus inntok sitt siste måltid med sine disipler og Kong Davids grav.

Vi besøker også de gamle jødiske kvarterene og blir bedre kjent med jødedommen. Vi ser steder og får oppleve miljøer fra Bibelens verden. Vi kjenner dufter og trenges med folk fra Via Dolorosa til Golgata og i basarene. Vi får kjenne å steinene der Jesus har gått. Vi besøker også den hellige gravs kirke.

Besøket ved den vestre muren (Klagemuren) etterlater ingen uberørt. Spesielt interessant kan det være å besøke stedet når de jødiske guttene kalles frem for å lese et avsnitt fra den hellige boken Tora på hebraisk.

Resten av ettermiddagen er ledig. TEMAs reiseleder kan gi tips og råd om utflukter og aktiviteter.

Dag 6 – Det moderne Jerusalem

Dagen begynner med et besøk i Jerusalems store synagoge hvor vi får et innblikk i de jødiske tradisjonene som er bevart fra mange tusen år siden. Vår oppdagelsesferd i det moderne Jerusalem tar oss videre til Yad Vashem som forvalter all informajson og dokumentasjon om det jødiske folkets historie under forintelsen. Her finnes en minnespark der man kan spasere mellom ulike museum, utstillinger, arkiv og kunstverk. Opplevelsene er sterke. Vi stopper også ved det israelske parlamentet knesset for å se lysestaken som gjengis med olivenkvister på hver side.

Ledig ettermiddag.

På kvelden er det mulig å delta i den jødiske fredagsbønnen i Jerusalems store synagoge, som ligger i nærheten av hotellet.

Dag 7 – Olivenfjellet, Getsemane og Betlehem

Olivenfjellet er en ås øst for det gamle Jerusalem. I dag er det en del av byen og har fått sitt navn på grunn av alle oliventrær vi finner her. Fjellet blir ofte nevnt i Bibelen som plassen for ulike hendelser. På toppen av fjellet får vi en fantastisk panoramautsikt over Jerusalem. Herifra vandrer vi ned til historiske steder som den jødiske kirkegården. Det estimeres at det finnes 150 000 graver her. Ifølge den jødiske tro kommer de første som gjenoppstår når Messias kommer tilbake, være de som ligger begravet på Oljeberget.

Ved foten av Oljeberget lå Getsemane, olivenhagen der Jesus ifølge Det Nye Testamentet ble tatt til fange før sin korsfestelse.

Dagens høydepunkt blir besøket i Fødselskirken i Betlehem, stedet for Jesu fødsel. Ifølge tradisjonen utpekes en grotte som Jesu fødested. Oppå denne grotten ble kirken oppført på 300-tallet av keiser Konstantin den store. Stedet betraktes som hellig av både kristne og muslimer. Fødselskirken har siden 2012 vært tatt opp på Unescos verdensarvliste.

I Betlehem vil det bli mulig å prøve på en typisk arabisk lunsj. Palestinerne i Betlehem er berømte for sine håndskårede oliventrefigurer. Vi stopper ved en av deres butikker.

Vel tilbake i Jerusalem har vi resten av dagen ledig.

Dag 8 – Hjemreise

Tiden har kommet til å ta farvel med Israel for denne gang. I løpet av ettermiddagen reiser vi til flyplassen for å fly hjem til Skandinavia. Vi ønsker deg velkommen tilbake til TEMAs verden, og håper at landene i denne regionen allerede frister til nye besøk.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 1 vinsmaking
• 7 middager (hvorav 1 lett middag ved sen ankomst)
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1.

Skandinavia – Tel Aviv. Busstransfer til hotellet, ca 20 km. Flymåltider inkludert. En overnatting på hotell i Tel Aviv.

Dag 2.

Buss Tel Aviv – Caesarea – Nasaret –Nof Ginosar, ca 180 km. Sightseeing og besøk i Tel Aviv, Jaffa, Caesarea og Nasaret. Frokost og middag inkludert. To overnattinger på kibbutz Nof Ginosar ved Genesaretsjøen.

Dag 3.

Buss Genesaretsjøen - Kapernaum t/r ca. 102 km. Rundvandring på kibbutz, besøk ved Kapernaum, og Genesaretsjøen. Vinsmaking. Frokost og middag inkludert.

Dag 4.

Buss Genesaretsjøen - Jordandalen - Masada – Dødehavet – Jerusalem, ca 200 km. Besøk ved Masada og bad vid Dødehavet. Fire netter på hotell i Jerusalem. Frokost og middag inkludert.

Dag 5.

Bussutflukt i Jerusalem ca. 10 km. Besøk ved Sionfjellet, Via Dolorosa og Golgata. Besøk ved den vestlige muren. Ledig ettermiddag. Frokost og middag inkludert.

Dag 6.

Utflukt til den store synagogen, Yad Vashemmuseum og Knesset (vi går ikke inn). Ledig ettermiddag. Kveldsaktivitet med besøk i synagoge. Frokost og middag inkludert.

Dag 7.

Utflukt i Jerusalem, buss ca 20 km. Besøk ved Olivenfjellet, Getsemane og Betlehem. Ledig ettermiddag. Frokost og middag inkludert.

Dag 8.

Buss Jerusalem – Tel Avivs flyplass, ca 40 km. Frokost og flymåltider inkludert.

Israel

Folkemengde
8 millioner (oktober 2013) Landets flateinnhold
20 770 km² Valuta
New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Språk
Hebraisk, arabisk Religion
Jødedom, islam, kristendom

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly t/r Tel Aviv. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Israeli Shekel (ILS). For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 70 USD per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer. 

Hotell
Ved eventuelle endringer på hotell vil standarden være tilsvarende det opprinnelige hotellet.

Klima og bekledning
På dagtid beveger du deg best i konfortabelt bomullstøy, dog gjerne med en lett jakke/frakk eller genser lett tilgjengelig, dersom det blir litt kjølig noen av agene i mellom og nordlige Israel. Ta gjerne med lettpakket regntøy. Et badehåndkle og strandsko for besøk ved Dødehavet er også praktisk å ta med.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Vær oppmerksom på
De fleste butikker holder stengt på Israels hviledag, Shabbat, som inntreffer på fredag til lørdag kveld. På søndager har butikkene åpent.

På avreisen den 24.mai 2020 skiller hotellene seg noe fra øvrige avreiser:

Tel Aviv: Leonardo Beach hotel

Tiberias: Kinar hotel

Jerusalem: Prima Royal Hotel

Hotell/overnatting

Kommentarer

I 2023 skal vi bo på hotell Prima City i Tel Aviv.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
06.03.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2023-03-06
11:40
2023-03-06
17:25
Turkish Airlines, 1752
Istanbul
Tel Aviv
2023-03-06
18:25
2023-03-06
19:25
Turkish Airlines, 788
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Istanbul
2023-03-13
07:20
2023-03-13
10:45
Turkish Airlines, 793
Istanbul
Oslo
2023-03-13
14:40
2023-03-13
16:45
Turkish Airlines, 1753
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 30 350 NOK 2 plasser igjen Bestill
17.04.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2023-04-17
11:40
2023-04-17
17:25
Turkish Airlines, 1752
Istanbul
Tel Aviv
2023-04-17
18:25
2023-04-17
19:25
Turkish Airlines, 788
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Istanbul
2023-04-24
07:20
2023-04-24
10:45
Turkish Airlines, 793
Istanbul
Oslo
2023-04-24
14:40
2023-04-24
16:45
Turkish Airlines, 1753
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 31 050 NOK 4 plasser igjen Bestill
15.05.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2023-05-15
11:40
2023-05-15
17:25
Turkish Airlines, 1752
Istanbul
Tel Aviv
2023-05-15
18:25
2023-05-15
19:25
Turkish Airlines, 788
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Istanbul
2023-05-22
07:20
2023-05-22
10:45
Turkish Airlines, 793
Istanbul
Oslo
2023-05-22
14:40
2023-05-22
16:45
Turkish Airlines, 1753
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 30 350 NOK 6 plasser igjen Bestill
04.09.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2023-09-04
11:40
2023-09-04
17:25
Turkish Airlines, 1752
Istanbul
Tel Aviv
2023-09-04
18:25
2023-09-04
19:25
Turkish Airlines, 788
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Istanbul
2023-09-11
07:20
2023-09-11
10:45
Turkish Airlines, 793
Istanbul
Oslo
2023-09-11
14:40
2023-09-11
16:45
Turkish Airlines, 1753
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 28 850 NOK 4 plasser igjen Bestill
16.10.2023 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 26 950 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.