Rundreise i Bibelens landmed Israel og Palestina

Rundreisen i Israel er en fantastisk reise gjennom årtusener, fra kulturens gryning over Bibelens miljøer til den moderne byens dramatiske fremvekst i moderne tid. Vi går ikke glipp av bibelhistoriske steder som Nasaret, Betlehem, Dødehavet, Genesaretsjøen, Herodes klippefestning Masada og Jerusalem, som er en hellig by for tre verdensreligioner. 

Reisefakta

Land: Israel

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Det hvite byen Tel Aviv
 • Kibbutzbesøk og vinsmaking
 • Oljeberget og Jerusalem
 • Naturvandring i Ein Gedi
 • Kong Herodes klippefestning Masada

Dagsprogram
3-10.mars 2019

Dag 1 – Ankomst.

Etter en kort transfer fra Tel Avivs flyplass Ben Gurion kommer vi til vårt hotell som ligger i hjertet av Tel Aviv. Byen som ble grunnlagt i 1909 er landets nest største by. Vi bor to netter på hotell i Tel Aviv.

Dag 2 – Tel Aviv og gamle Jaffa.

Reisen i bibelens land starter med et besøk i den historiske havnebyen Jaffa, som i dag er en bydel i Tel Aviv. Jaffa er en av de eldste havnebyene i verden, en viktig by i verdenshistorien som også nevnes flere ganger i bibelen. For kong Salomo og profeten Jona var Jaffa en havneby, og for apostelen Peter en avgjørende plass for evangeliets forkynnelse. VI spaserer gjennom de vakre og eksotiske kvartalene, og ser på deres bibelske- og historiske severdigheter.

I løpet av vår busstur i Tel Aviv forstår vi hvorfor byen er så velbesøkt. Her finnes vakre strender, Bauhaus-arkitektur og en internasjonal livsstil.

Rothschild Boulevard er en gate med mange historiske bygninger. Vi passerer blant annet selvstendighetshallen, stedet hvor Israels uavhengighetserklæring ble signert i 1948.

I markedskvartalet Karmel finner vi alt fra elektronikk til t-skjorter og kunst. Tel Avivs største utendørsmarked er fascinerende. Selgerne roper ut sine seneste tilbud på fersk frukt og fruktjuicer. Bordene bugner av enorme mengder ferske avlinger, eksotiske krydder og lokale delikatesser. I nærheten av markedet ligger Nahalat Benyamins gate. Her selger israeliske kunstnere sine kunstverk.

Ettermiddag er ledig. Forslag på aktiviteter er bad i Middelhavet, vakker spasertur langs stranden, besøk på museum, konsert eller bare ta inn byens atmosfære fra noen av de utallige fortauskaféer som finnes overalt.

Dag 3. Caesarea, Karmelberget og Nasaret

Vi starter dagen med et besøk i Caesarea Maritima hvor den romerske prokuratoren hadde sitt sete. Her finner man rester av mektige byggverk som ble bygget av Kong Herodes år 22 f.Kr. Samme kongen gjorde senere Caesarea til den nest største byen i Judea, etter Jerusalem. Det tok ham 12 år og byen fikk sin store havn, et amfiteater og en akvedukt.

Vi besøker deretter Karmelberget, som har en lang historie av menneskelig bosetning. Navnet Karmel kommer fra et hebraisk ord som betyr frukthage. Bergets høyeste punkt er bare 552 meter over havet, men dets beliggenhet er uvanlig iøynefallende. I løpet av 1200-tallet dannet en gruppe eremitter et kloster her og vedtok som kamelittordenen en felles regel. Fra klosteret har vi en flott utsikt over Harmagedons dal. Harmagedon er et sted som omtales i Åpenbaringen som det siste slagfeltet mellom det gode og det onde. Ordet Harmagedon har blant annet på engelsk blitt en beskrivelse for jodens undergang.

På Karmelberget finner flere mindre byer som er bebodd av druser. Druserne er en mindre, religiøst definert religiøs definert gruppe i Libanon, Israel, Syria og Jordan. Folkegruppen snakker arabisk og lever stort sett som sine arabiske naboer. De anses ikke å være muslimer, til tross for at deres trosforestillinger stammer fra islam. Her stopper vi og får mulighet til å kjøpe lunsj på en av deres restauranter.

Vi avslutter dagen med et besøk i den berømte Bebudelseskirken i Nasaret. Her sies det at Maria og Josef levde sammen med sin sønn Jesus. Her levde han til han var omtrent 30 år gammel.

Dag 4 – Genesaretsjøen, Kapernaum og kibbutz.

Vi gjør en interessant og lærerik rundvandring på en kibbutz, hvor vi blant annet får lære oss litt mer om deres tradisjoner og arbeidsliv. Ved Genesaretsjøen besøker vi en 2000 år gammel båt, som ble benyttet av fiskere under Jesu tid.

Vår bussreise tar oss videre til Kapernaum, kristendommens vugge, der Jesus og hans disipler bodde. Til fots tar vi oss rundt på vakre veier, samtidig som vi lærer noen av verdens viktigste og mest historiske steder å kjenne. Vi besøker også stedet ved Saligprisningsberget der Jesus holdt sin Bergpreken.

Hvis været tillater det tar vi en båttur på Genesaretsjøen.

På en passende plass gjør vi klar en god piknik med lokale råvarer og ferske delikatesser.

I Øvre Galilea gjør vi et besøk på en vingård med omvisning og vinsmaking. Israel har vin som har blitt produsert helt siden langt før Jesu tid. Den moderne vinindustrien tok fart da Rotschild etablerte en vingård her på 1800-tallet.

Dag 5 – Jordanelven, Masada og Dødehavet.

I dag reiser vi fra Galilea ned til jordens laveste punkt. Dødehavet ligger 400 meter lavere enn havsnivået.

Ifølge evangeliets bøker ble Jesus døpt av Johannes i Jordanelven, hvis vann selv i dag strømmer fra Genesaretsjøen til Dødehavet. Kan bøker som ble skrevet under andre halvdel av det første århundret verifiseres med arkeologi og de tradisjoner som ble utviklet i løpet av 2000 år? For de som tror er dette et ikke-spørsmål. Tusenvis av troende fra hele verden kommer til døpestedet ved Jordanelven for å oppleve stedet som for dem er den elven der deres gud Jesus ble døpt. Vi stopper for å se på stedet.

Bussen tar oss videre til Jeriko via Jordandalen. Elven Jordan er 250 km lang og munner ut i Dødehavet. Den er Midtøstens tredje største elv og utgjør grensen mellom Jordan i øst og staten Israel og vestbanken i vest. I Jordandalen benytter de palestinske bøndene i dag høy jordbruksteknologi fra Israel. Det er et bemerkelsesverdig eksempel på fredelig sameksistens.

I løpet av dagen besøker vi byen Jeriko. Ifølge arkeologene er det en av verdens eldste byer. Dagens Jeriko er en by i de Palestinske territoriene på nåværende Vestbanken av elven Jordan. Vi stopper ved Tel Jeriko, den arkeologiske gamle delen av byen. Her kjempet den kjente lederen Josva en av de mest dramatiske og viktigste stridene i verdenshistorien. Kampen omtales i Bibelen i en dramatisk tekst om Jerikos murer.

Vi fortsetter mot Masada, forbi Qumran, en ruin som ligger på et platå cirka 10 kilometer innover i landet fra Dødehavets nordvestre strand. Qumran er mest kjent for å være plassen som lå nærmest gjemmestedet til dødehavsrullenes, i et par grotter i ørkenklippene.

Kong Herodes festning er en annen stor opplevelse. Dets gripende historie forteller om det mot klippens forsvarere viste i deres strid mot de erobrende romerne. I 2001 ble Masada tatt opp på Unescos verdensarvliste.

Dødehavet er en annerledes opplevelse. Vi stopper på en plass hvor man kan bade i det salte og helsebringende vannet. Her flyter man som en kork!  

Dag 6 – Store Synagogen, Olivenfjellet og Betlehem

Olivenfjellet er en ås øst for det gamle Jerusalem. I dag er det en del av byen og har fått sitt navn på grunn av alle oliventrær vi finner her. Fjellet blir ofte nevnt i Bibelen som plassen for ulike hendelser. På toppen av fjellet får vi en fantastisk panoramautsikt over Jerusalem. Herifra vandrer vi ned til historiske steder som den jødiske kirkegården. Det estimeres at det finnes 150 000 graver her. Ifølge den jødiske tro kommer de første som gjenoppstår når Messias kommer tilbake, være de som ligger begravet på Oljeberget.

Ved foten av Oljeberget lå Getsemane, olivenhagen der Jesus ifølge Det Nye Testamentet ble tatt til fange før sin korsfestelse.

Dagens høydepunkt blir besøket i Fødselskirken i Betlehem, stedet for Jesu fødsel. Ifølge tradisjonen utpekes en grotte som Jesu fødested. Oppå denne grotten ble kirken oppført på 300-tallet av keiser Konstantin den store. Stedet betraktes som hellig av både kristne og muslimer. Fødselskirken har siden 2012 vært tatt opp på Unescos verdensarvliste.

I Betlehem vil det bli mulig å prøve på en typisk arabisk lunsj. Palestinerne i Betlehem er berømte for sine håndskårede oliventrefigurer. Vi stopper ved en av deres butikker.

Ettermiddagen ledig for egne aktiviteter.

På kvelden har du mulighet til å delta i den jødiske fredagsbønnen i Jerusalems store synagoge, som ligger i nærheten av hotellet.

Dag 7 – Gamle Jerusalem

Dagen starter ved Sionfjellet. Et betydningsfullt og verdifullt sted i Jerusalem. Vi ser rommet der Jesus inntok sitt siste måltid med sine disipler og Kong Davids grav.

Vi besøker også de gamle jødiske kvarterene og får bli litt bedre kjent med jødedommen. Vi ser steder og får oppleve miljøer fra Bibelens verden. Vi kjenner dufter og trenges med folk fra Via Dolorosa til Golgata og i basarene. Vi får kjenne å steinene der Jesus har gått. Vi besøker også den hellige gravs kirke.

Besøket ved den vestre muren (Klagemuren) etterlater ingen uberørt. Spesielt interessant kan det være å besøke stedet når de jødiske guttene kalles frem for å lese et avsnitt fra den hellige boken Tora på hebraisk.

Ettermiddagen er fri.

Dag 8 – Yad Vashem. Hjemreise

På formiddagen besøker vi Yad Vashem Museum. Dette er minnesplassen for nazismens offer. Det er en sterk og gripende opplevelse å være her.

Tiden har kommet til å ta farvel med Israel for denne gang. I løpet av ettermiddagen reiser vi til flyplassen for å fly hjem til Skandinavia. Vi ønsker deg velkommen tilbake til TEMAs verden, og håper at landene i denne regionen allerede frister til nye besøk.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Tel Aviv t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 1 pikniklunsj
• 1 vinsmaking
• 7 middager (hvorav 1 lett middag ved sen ankomst)
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1.

Skandinavia – Tel Aviv. Busstransfer til hotellet, ca 20 km. To overnattinger på hotell i Tel Aviv. Flymåltider ombord, lett måltid ved ankomst til hotellet.

Dag 2.

Tel Aviv – Jaffa – Tel Aviv, buss ca 15 km. Sightseeing i Tel Aviv. Besøk i Jaffa og Tel Aviv. Ledig ettermiddag. Frokost og middag inkludert.

Dag 3.

Tel Aviv – Caesarea – Nasaret – Ginosar, buss ca 150 km. Besøk i Caesarea, Nasaret og på Karmelfjellet. Frokost og middag inkludert. Vi bor to netter på kibbutz i Lavi.

Dag 4.

Ginosar– Kapernaum – Genesaretsjøen- Ginosar, buss ca 30 km. Rundvandring på kibbutz, besøk ved Kapernaum, og Genesaretsjøen. Vinsmaking. Frokost og middag inkludert.

Dag 5.

Ginosar– Jordandalen – Masada – Dødehavet – Jerusalem, buss ca 200 km. Besøk ved Masada og bad vid Dødehavet. Tre netter på hotell i Jerusalem. Frokost og middag.

Dag 6.

Utflukt i Jerusalem, buss ca 20 km. Besøk ved Olivenfjellet, Getsemane og Betlehem. Ledig ettermiddag. Kveldsaktivitet med besøk i synagoge. Frokost og middag inkludert.

Dag 7.

Utflukt i Jerusalem, buss ca 10 km. Besøk ved Gamlebyen, Sionfjellet, Via Dolorosa og Golgata. Besøk ved den vestlige muren. Ledig ettermiddag. Frokost og middag inkludert.

Dag 8.

Buss Jerusalem – Tel Avivs flyplass, ca 40 km. Besøk ved Yad Vashemmuseum. Frokost inkludert.

Israel

Folkemengde
8 millioner (oktober 2013) Landets flateinnhold
20 770 km² Valuta
New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Språk
Hebraisk, arabisk Religion
Jødedom, islam, kristendom

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Tel Aviv. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Israeli Shekel (ILS).

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

På denne reisen er driks ikke inkludert. Reiselederen samler inn en sum tilsvarende 300 Shekel per person i starten av reisen, og deler ut dette blant bagasjebærere, sjåfører og serveringspersonalet ved felles måltider.

Hotell

Ved eventuelle endringer på hotell vil standarden være tilsvarende det opprinnelige hotellet. 


Klima og bekledning

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, som f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

På dagtid beveger du deg best i konfortabelt bomullstøy, dog gjerne med en lett jakke/frakk eller genser lett tilgjengelig, dersom det blir litt kjølig noen av agene i mellom og nordlige Israel. Ta gjerne med lettpakket regntøy. Et badehåndkle og strandsko for besøk ved Dødehavet er også praktisk å ta med. 


Vær oppmerksom på

De fleste butikker holder stengt på Israels hviledag, Shabbat, som inntreffer på fredag til lørdag kveld. På søndager har butikkene åpent. 

Med reservasjon for endringer. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-10-20 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Vienna
2019-10-20
06:45
2019-10-20
09:10
Austrian Airlines, 332
Vienna
Tel Aviv
2019-10-20
10:25
2019-10-20
14:55
Austrian Airlines, 857
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2019-10-27
16:10
2019-10-27
19:05
Austrian Airlines, 858
Vienna
Oslo
2019-10-27
20:50
2019-10-27
23:15
Austrian Airlines, 331
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 750 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-10-27 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2019-10-27
06:05
2019-10-27
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tel Aviv
2019-10-27
11:20
2019-10-27
16:00
Lufthansa, 688
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Munich
2019-11-03
17:05
2019-11-03
20:15
Lufthansa, 689
Munich
Oslo
2019-11-03
21:00
2019-11-03
23:15
Lufthansa, 2456
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 590 NOK 1 plass igjen Bestill
2019-11-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2019-11-03
06:05
2019-11-03
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tel Aviv
2019-11-03
11:20
2019-11-03
16:00
Lufthansa, 688
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2019-11-10
16:10
2019-11-10
19:05
Austrian Airlines, 858
Vienna
Oslo
2019-11-10
20:50
2019-11-10
23:15
Austrian Airlines, 331
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 590 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-11-10 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Warsaw
2019-11-10
10:40
2019-11-10
12:40
Lot, 482
Warsaw
Tel Aviv
2019-11-10
15:25
2019-11-10
20:10
Lot, 156
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Warsaw
2019-11-17
11:25
2019-11-17
14:25
Lot, 156
Warsaw
Oslo
2019-11-17
16:50
2019-11-17
18:50
Lot, 483
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 20 290 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-11-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2019-11-17
06:05
2019-11-17
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tel Aviv
2019-11-17
11:20
2019-11-17
16:00
Lufthansa, 688
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Munich
2019-11-24
17:05
2019-11-24
20:15
Austrian Airlines, 858
Munich
Oslo
2019-11-24
21:10
2019-11-24
23:25
Lufthansa, 2456
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 21 290 NOK 5 plasser igjen Bestill
2020-02-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Munich
2020-02-09
06:05
2020-02-09
08:30
Lufthansa, 2457
Munich
Tel Aviv
2020-02-09
15:25
2020-02-09
20:10
Lufthansa, 688
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2020-02-16
16:20
2020-02-16
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Oslo
2020-02-16
21:40
2020-02-16
23:40
Lufthansa, 864
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 21 850 NOK 5 plasser igjen Bestill
2020-03-15 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-03-15
06:10
2020-03-15
08:30
Lufthansa, 865
Frankfurt
Tel Aviv
2020-03-15
10:10
2020-03-15
15:15
Lufthansa, 686
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2020-03-22
16:20
2020-03-22
20:00
ÖJ, 687
Frankfurt
Oslo
2020-03-22
21:40
2020-03-22
23:40
Lufthansa, 864
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 19 750 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-04-19 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Vienna
2020-04-19
06:45
2020-04-19
09:10
Austrian Airlines, 332
Vienna
Tel Aviv
2020-04-19
10:25
2020-04-19
14:55
Austrian Airlines, 318
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2020-04-26
16:10
2020-04-26
19:00
Austrian Airlines, 317
Vienna
Oslo
2020-04-26
20:30
2020-04-26
22:50
Austrian Airlines, 331
8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 19 890 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-05-03 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 19 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-09-06 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-10-11 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-10-18 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-10-25 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-11-01 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-11-08 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-11-15 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
2020-11-22 8 dager Rundreise i Bibelens land Oslo 22 390 NOK Forespørsel
Visa fler avresor

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.