Japan rundt på 8 dagermed Tokyo, Fuji og Kyoto

Se Japan uten å være borte for lenge. Ta pulsen på dette meget interessante landet, der gamle tradisjoner og ultramoderne teknologi møtes. Tokyo, Japans helligste fjell Fuji, Kanazawa og kulturhovedstaden Kyoto forklarer Japans kontrastrike kultur, historie og nåtid. Vi besøker templer, zenbuddhistiske hager, fiske- og skalldyrmarkeder og shoppingkvartaler. 

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Storby- og weekendreise - Rundreiser

Reiselengde: 9 dager

Størrelse på gruppen: 18-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

  • Metropolen Tokyo
  • Tsukiji, fiskemarkedet i Tokyo
  • Fujifjellet og Yamanakasjøen
  • Historisk arkitektur i Kanazawa
  • Verdensarven i Kyoto

Dagsprogram
2021

Dag 1 – Avreise til Japan

Flyreise till Tokyo og Narita International Airport via Helsingfors eller Amsterdam.

Dag 2 – Ankomst till Tokyo

På Narita, den internasjonale flyplassen, blir du møtt av din reiseleder og buss. Vi starter med en gang med en orienterende byrundtur i de sentrale delene av denne enorme metropolen: Keiserpalasset med sine imponerende vollgraver, Takeshita- og Omotesandoavenuene. Etter lunsj, som dere spiser på egen hånd, fortsetter vi til Meji-helligdommen, oppført til minne om keiseren Meji (1867–1912). Denne anses i aller høyeste grad å ha bidratt til Japans forvandling fra et lukket føydalsamfunn til en moderne nasjon.

Rundt 16-tiden ankommer vi hotellet for å sjekke inn. Før vår felles middag rekker vi en kortere spasertur til den berømte statuen av hunden Hachoko og får høre den gripende historien.

Fri frem til vår felles middag.

Dag 3 – Fiskemarked og shoppinggater

Etter en herlig japansk frokost fortsetter vi i dag med å utforske den japanske hovedstaden.

For å komme Tokyo nært, tar vi oss frem med lokale transportmidler og benytter våre såkalte Suicakort, som vi har fått av vår reiseleder denne morgenen. Tokyo er en gigantisk storby med mange ansikter. Yrende strømmer av mennesker på vei til og fra sine arbeidsplasser, motorveier i flere etasjer, men også store parker der en gammel helligdom kan skjule seg i stillheten under trærnes tette løvverk.

Vi innleder med det verdensberømte fiskemarkedet Tsukiji, som er det største i verden i sitt slag. Her selger man ikke bare fisk og skalldyr, men alt som regnes som havets frukter og som man kan spise. Daglig omsetter man mer enn 2 000 tonn mat fra havet. Varene kommer ikke bare fra Japan, men fra hjele verden, med alt fra lokale fiskebåter til privatfly. Mer enn 60 000 mennesker er på en eller annen måte involvert i dette fascinerende universet. Vi besøker den såkalte ytre markedsplassen, jogai shijo, som er åpen for allmennheten.

Etter dette interessante besøket fortsetter vi til en av Tokyos historiske og vakreste parker, Hama Rikyu, som har sin opprinnelse i 1600-tallets føydale Edo som var navnet på Tokyo frem til 1868.

Vi fortsetter med vannbuss, suijō basu, til Asakusa. Å ferdes med rutebåter er et hyggelig alternativ til tog og t-bane, og gir en mer annerledes synsvinkel på denne megabyen.

I Asuka finner man noe av det gamle Edos sjel. Asakusa var tidligere fornøyelsesområdet nummer en, med sine kabukiteatre som selger alt fra kimonoer til riskaker.

Vi fortsetter deretter til det velkjente Ginza med sine enorme varehus og fantastiske folkeliv. Å spasere på Ginza har vært et begrep siden 1800-tallet. Området har fått en renessanse og blitt supertrendy for japanere med kjøpekraft. Her finner du bl.a. Nissans og Sonys hovedkvarterer. Her avslutter vi dagens utflukter og resten av ettermiddagen og kvelden er fri for egne streiftog og aktiviteter.

Dag 4 – Fuji og busstur på Yamanakasjøen

I dag gjør vi en spennende utflukt til Fuji, det legendariske og hellige fjellet i Japan, hvis perfekte topp pryder mange vegger i japanske hjem. Å gjøre en reise til Fuji innebærer ikke alltid at sikten er perfekt eller at været alltid er gunstig. Været kan være dårlig selv i Japan, og værgudene kan vi dessverre ikke påvirke. Utflukten blir likevel interessant siden vi besøker de fem Fujisjøene – i alle fall en av dem, Yamanaka, som ikke bare er den største av de fem, men også den tredje høyest beliggende i hele Japan, på 980 moh.. Her tester vi amfibiebussen som tar oss rundt i de vakre vulkanske omgivelsene og avslutter på Yamanakasjøen.

Tilbake i Tokyo har du kvelden fri for egne aktiviteter.

Dag 5 – Lyntog, samuraier og fortryllende parker

I Japan er det veldig vanlig at man sender sin bagasje med separate transporter når man reiser. Det finnes en fantastisk velfungerende bagasjehåndtering i dette landet, som fungerer utmerket og gjør reisen lett og enkel.

Etter frokost samler reiselederen inn bagasjen for separat transport til hotellet i Kanazawa, som er vår endestasjon i dag. Nettopp derfor tar du i dag med deg det du trenger for dagens reise og aktiviteter i din håndbagasje.

Vi tar lyntoget Hokuriku Shinkansen fran Tokyo til Kanazawa på nordkysten og med dette krysser vi hele den indre hovedøya, Honshu, Japans største øy og verdenbs syvende største i størrelse, 228 000 km2. Togreisen tar ca. 2,5 timer.

På Kanazawas togstasjon venter en lokalguide og buss som tar oss på en interessant byrundtur i denne historiske byen som ikke ble bombet under 2. verdenskrig, og derfor har mange gjenværende historiske bygninger.

Omgitt av rike jordbrukssamfunn og under proaktiv ledelse av den meget formuende familien Maeda, ble Kanazawa en betydningsfull by mellom 1600- til 1800-tallet. Kulturen ble favorisert og her ble et stort antall påkostede bygninger oppført, der mange av disse fortsatt eksisterer. Nagamachi er et samuraidistrikt med typiske smale, krokete gater. Her besøker vi samuraifamilien Nomuras hus med sin vakre lille hage.

Kanazawas absolutt fremste severdighet er Kenroku-en, en av Japans vakreste landskapsparker. Her finner du alle de seks egenskaper som anses vesentlige for et flott parkanlegg: bredde, høytidelighet, nøyaktige arrangementer, avkjøling (nærvær av vann), alder og et innbydende utseende.

Etter innsjekking på hotellet er kvelden fri for egne aktiviteter. Kanazawa er kjent for sitt lokale kjøkken med mye fisk og skalldyr. Spør din reiseleder som kan gi mange tips.

Dag 6 – Shoguns kvitrende gulv

I dag venter Kyoto, Japans kulturelle hovedstad. Bagasjen sendes som tidligere separat til hotellet i Kyoto. Vi reiser med lett håndbagasje, siden vi benytter lokale transportmidler fra togstasjonen i Kyoto. Etter frokost hentes vi av buss som tar oss til Kanazawas togstasjon. Her går vi ombord på lyntoget Thunder Bird som tar oss i høy hastighet til Kyoto på drøye to timer.

I Japan kan man sjelden sjekke inn på hotell før kl. 16.00. Det er en generell regel i dette velordnede samfunnet. Fremme i Kyoto utnytter vi tiden frem til innsjekkingen med å besøke Nijoslottet. Vi benytter våre transportpass og reiser med lokalbefolkningen. Men først nyter vi en herlig lunsjbuffet før vi fortsetter.

I Kyoto finner man de mest elegante tempene, palassene og hagene i hele landet. Du finner også en forfinet kultur og livsstil. Å herstamme fra Kyoto anses å være det mest noble i Japan. Kyoto er også søsterby med Paris. Akkurat som Kanazawa ble heller ikke Kyoto bombet under 2. verdenskrig. Byen ble ansett å tilhøre "verden".

Nijoslottet, som ble bygget i 1603, omgis av en vollgrav og kraftige murer, men innenfor ligger shogunens palass bygget i tre. Palassets berømte "nattergalgulv" skulle advare shogunen mot potensielle snikmordere – kroppsvekten aktiverer en mekanisme under gulvplankene som gjør at gulvet kvitrer. Palasset figurerer flere ganger i tv-serien Shogun. Nijo er et av 17 byggverk i Kyoto som er tatt opp på Unescos verdensarvliste.

Senere på ettermiddagen sjekker vi inn og resten av kvelden er fri for egne aktiviteter.

Dag 7 – Gullpaviljong, 15 steiner og en bambushage

I dag forsetter vi våre utflukten i denne fascinerende kulturbyen. Kinkakuji, den gylne paviljongen, er nok den mest kjente av Kyotos mer enn 1 600 templer. Bygningen er helt dekket med bladgull og har en dramatisk historie, da den ble brent ned av en gal munk for å deretter bli gjenoppbygget.

Ryoanji er en annen av byens verdensarver. Den tørre zenhagen er litt av en gåte med sine 15 steiner, raket grus og omgivende leirmur. Hvor mye man enn forsøker kan man kun se 14 av de 15 steinene samtidig, om man dog ikke har oppnått satori, da ser man alle samtidig...

Rett utenfor sentrale Kyoto ligger Arashiyama, her spiser vi en felles lunsj, før vi fortsetter vår tur. Arashiyama er mest kjent for sin vidunderlig vakre bambushage som er en av de mest besøkte stedene i regionen. Det er en helt spesiell følelse å stå blandt de enorme bambusstammene.

Kvelden er fri for egne streiftog i Kyoto som har mye å tilby.

Dag 8 – Tid på egen hånd og kobebiff

Fridag i Kyoto for egne streiftog og aktiviteter. På kvelden venter en felles middag med kobebiff.

Dag 9 – Hjemreise og ankomst

Avreise og transfer til Osakas Internasjonale flyplass.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Japan
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 2 lunsjer
• 2 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Tokyo. Måltider på flyet er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Tokyo. Transfer og halvdagstur i Tokyo. Mat på flyet og välkomstmiddag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i sentrale Tokyo er inkludert.

Dag 3

Heldagstur i Tokyo med Tsukiji, Hama Rikyu, Sensojitempelet og Ginza. Frokost er inkludert.

Dag 4

Heldagsutflukt til Fuji og Yamanakasjøen. Frokost er inkludert.

Dag 5

Tokyo – Kanazawa. Togreise med shinkansen til Kanazawa. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Kanazawa.

Dag 6

Kanazawa – Kyoto. Besøk på Nijoslottet. Frokost og lunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Kyoto.

Dag 7

Byrundtur i Kyoto med Kinkakuji, Ryoanji og Bambushagen i Arashiyama. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Fridag. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 9

Kyoto – Osaka flyplass – Norge. Transfer og flyreise hjem. Frokost og mat på flyet er inkludert.

Japan

Innbyggere 127 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger, for eksempel sjamanisme.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Norge-Tokyo og tilbake fra Osaka; TEMAs reiseleder, buss og togreiser i Japan ifølge dagsprogrammet, del i dobbeltrom, måltider, entréer og utflukter ifølge dagsprogrammet om ikke annet er angitt.

Driks 
Forekommer sjeldent i Japan og det forventes generelt ikke at man gir driks.

Hotellene
Alternative hotell kan forekomme på noen avreiser og blir i disse tilfellene informert om i god tid før avreise under denne rubrikken

Valuta
Yen (JPY). Betalings- og kredittkort gjelder på mange steder men kan ikke alltid tas for gitt. Minibanker finnes på 7/11 og Citibank for uttak. Dersom du vil veksle kontakter så fungerer US-dollar eller euro best. 

Du betaler selv for drikke til måltidene (øl, vin, mineralvann eller kanskje sake) samt for de måltider som ikke er inkludert ifølge dagsprogrammet. Det er alltid mulig å innta disse til en lav kostnad på mindre restauranter, der japanerne selv går.

Driks er fortsatt et relativt ukjent begrep. Når du beregner din valuta, så glem ikke at Japan er et eldorado for den shoppinginteresserte: kameraer, elektronikk, CD-er, klær, antikviteter, klokker, dukker, perler, samuraisverd, kimonier m.m.

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Klima og bekledning

Klimaet varierer vesentlig fra det snørike Hokkaido i nord til de sydlige delenes nærmest subtropiske værforhold. Også høyden over havet innebærer også betydelige temperaturforskjeller. Det faller rikelig med nedbør under store deler av året.
På sommeren og tidlig på høsten gjelder lette bomullsklær under reise- og utfluktsdagene. For de sene høstreisene kan en frakk eller jakke være bra å ta med.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Vær oppmerksom på
Du må ha flate stikk-kontakter og adapter for 100 volt dersom batterier skal lades. Wifi finnes stort sett på alle hotell. De fleste hoteller låner ut adaptere, men det kan være lurt å ta med egen. Kontroller at dine "apparater" tåler 100 volt.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2021-04-03 9 dager Japan rundt på 8 dager Oslo 45 750 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.