Kina, Tibet og NepalMidtens rike og Verdens tak

Vi vandrer på Den kinesiske muren og gjennom Den forbudte by, og har tid for egne oppdagelser i Beijing. Deretter flyr vi til Lhasa, en av verdens høyest beliggende byer. Her møtes man av storslåtte templer og palasser, med mennesker som hedrer Buddha gjennom underkastelse. Fra Lhasa går reisen med jeep over det tibetanske høyplatået og besøker Mount Everests nordlige base camp. Reisen avsluttes blant Kathmandus templer og stupaer.

Reisefakta

Land: Folkerepublikken Kina, Nepal

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 17 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Tre verdensarv i Beijing
 • Lhasas palass og tempel
 • Tibets høyplatå og Palkhorklosteret
 • Kathmandus kultur
 • Den fantastiske naturen og utsiktene

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Norge – Beijing / Kathmandu – Norge, øvrige transporter og innenriksfly ifølge program, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogrammet.

Avreise 10.februar 2019

Noter at denne avreisen har en reiselengde på 15 dager og ikke 17 som avreisen i september 2019. Forskjellen i reisene er at den "ledige dagen" i Beijing utgår og at besøket i Lhasa er 3 netter i stedet for 4. Det som vi ikke besøker i Lhasa på avreisen 2.oktober er sommerpallasset. 

Når det gjelder hotell er det samme på begge avreisene 2019, med unntak av i Beijing hvor vi på avreisen 2.oktober bor på: 

Presidental Plaza Hotel Beijing

Valuta 

Kinesiske Yuan (CNY).  

Nepalske rupi (NPR). 

Dersom du ønsker å delta på ekstra utflukter og arrangerte kveldsarrangementer, betaler du disse i US-dollar. Det kan også være vanskelig å veksle inn norske sedler i Nepal, derfor bør du ta med en reisekasse i US-dollar eller Euro. Drikke til felles måltider er ikke inkludert.  

Les mer under Valutaveksling »  

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Driks  

Driks er ikke inkludert på denne reisen. Du bør i stedet beregne et beløp på 45 USD per person for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler sammen drikspengene ved starten på reisen og porsjonerer deretter ut pengene til berørte personer. 

Klima og bekledning  

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, se for eksempel  www.bbc.com eller www.yr.no.  

Nesten hele Kinas klima, med unntak av de enorme områdene med halvørken nordvest langs den gamle Silkeveien, styres av monsunvindene og på sommeren er luftfuktigheten høy. I løpet av vintersesongen kan dagene være kjølige.  

I sørlige og østlige Tibet fungerer Himalaya som en barriere mot monsunvindene fra sør. Dette gjør Tibet regnfattig. Vinteren er meget kald, mens sommeren og tidlig høst er sval og behagelig. I Tibet og Nepal kan du i løpet av en og samme dag få oppleve sterk varme i solskinnet samt bitende kalde vinder på de øvre platåene og passhøydene. 


Klær og utstyr 

Atmosfæren på hotellene er relativ uformell, også på de bedre hotellene. I løpet av dagene går du løst og ledig kledd i behagelige klær. Det er viktig at du har bra sko med lav hel og gummisåle.

I løpet av sommeren reiser du i lette og lettvaskede bomullsklær. Hotellene har rask og bra vaskeservice. Regn kan forekomme, så ta med deg regntøy og gjerne en paraply.

For oppholdet i Tibet og Nepal bør du ha med deg en varm genser og gjerne en tykkere, vindtett jakke same gjerne en lue og hansker.

Kofferten må være solid og låsbar siden den ofte i forbindelse med flyreisene utsettes for litt røff behandling.  

For øvrig 

Hotellstandard:  

Selv når vi forlater Lhasa mot Nepal så er hotellstandarden enkel med spartansk innredning. Noen ganger kan det være problemer med strømforsyningen og derfor kan det også være litt til og fra med varmt vann. Reisens overnattinger avsluttes med et bekvemt hotell i Kathmandu.

Grenseovergang:

Ved grenseovergangen mellom Tibet og Nepal må man ta ut sin bagasje fra bussen og bære den selv over grensen. Her gjennomføres ofte tollerne gjennomsøkninger av bagasje, dog ikke så ofte av vestlige turister. Man bør likevel være forberedt på dette, og om det så skjer pakker de opp hele kofferten/vesken og man må selv pakke ned alt igjen.

Visum

Visum kreves, og må skaffes før avreise. For dere som ikke allerede har skaffet eget visum, kan TEMA nå ordne med gruppevisum. For å kjøpe visumtjeneste til Kina, vennligst kontakt vår kundeservice.

Priser per visum:

1600 SEK/NOK, 165 EUR, 1250 DKK

For at vi skal kunne handtere dette må vi ha en fargekopi av pass, informasjon om sysselsetting samt bokningsnummer og avreisedato. Vær oppmerksom på at vi må ha dette senest 2 måneder før avreise, alternativt så fort som mulig etter bestilling. Send til passport@temaresor.se eller via post til TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Gruppevisum sendes ut ca. 1 uker før avreise, og da får dere mer informasjon om visumet. OBS! Dokumentet skal kunne vises opp på både innreise og utreise.

Hvis dere ønsker å søke visum på egen hånd kan dere ta kontakt med Kinesiske ambassades visumsenter. For mer informasjon besøk deres hjemmeside. Merk at vi på TEMA innehar de bekreftelser (Hotel og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Vennligst kontakt oss på passport@temaresor.se så sender vi disse dokumentene. Vær oppmerksom på at visumet er gyldig i 3 måneder, så man kan tidligst søke ca. 2 måneder før avreise. Behandlingstid på ambassaden er ca. fire arbeidsdager. Det er lurt å beregne noen dagers ekstra marginal. Vennligst søk om visum i god tid.

Det kreves i tillegg ytterligere informasjon til flyselskapet. Vennligst fyll i denne informasjon så fort som mulig på «Min reise».

OBS! Visumet krevet at man er minst to personer. Hvis du reiser alene må vi derfor legge sammen din visumsøknaden med andre reisendes søknad. Det betyr at dere må sjekke inn sammen på flyplassen og passere sikkerhetskontrollen i Kina sammen. Det samme gjelder for hjemreisen. Når avreise nærmer seg tar vi kontakt og formidler hverandres kontaktinformasjon slik at dere kan bestemme hvor dere skal ses på flyplassen for innsjekking. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice på telefon 210 00 820 hvis du har spørsmål rundt dette.


Vær oppmerksom på – Høye høyder! 

I løpet av rundreisen passerer du høyder opp til 5 000 meter over havet (Lhasa 3 607 meter over havet). Dette klarer de fleste uten problem. Ulike mennesker har dog ulik toleranse for høye høyder. Det har ingenting med alder, kjønn eller allmenn kondisjon å gjøre. Du unngår høydesyke (kvalme, hodepine, åndenød) gjennom å holde lav aktivitet, gå med rolige bevegelser, drikke mye væske samt unngå røyking og sterk sprit. Dersom du føler deg usikker på dine eventuelle reaksjoner, bør du snakke med din lege før reisen. 

På flyplassene 

På kinesiske flyplasser er det ikke tillatt å medbringe hverken alkohol, vann eller mineralvann i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende medisiner kan medbringes men åpnes og kontrolleres av sikkerhetspersonalet. Etter sikkerhetskontrollen kan man handle vann, mineralvann og tollfrie varer. I den innsjekkede bagasjen kan kun uåpnede flasker med alkoholholdig drikke pakkes ned. Lighter eller magneter får magneter kan heller ikke medbringes. Omhyggelige kontroller gjennomføres.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.