Nord-Thailands perler – med sol og bad på Koh Samet

I nordlige Chiang Mai får vi lære mer om det thailandske kjøkkenet. Vi skal delta på et matlagingskurs og drar derfor til et lokalt marked for å plukke ut de varene og krydderne som vi trenger til lunsjen som vi senere skal både lage og spise. Deretter reiser vi sørover via Sukhothai til den tidligere hovedstaden Ayutthaya med vakre templer og ruiner. Sørøst for Bangkok ligger øya Koh Samet der vi tilbringer noen dager ved stranden. Sol og bad står på programmet. Vi avslutter reisen i et myldrende Bangkok. 

Reisefakta

Land: Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Chiang Mai – Nord-Thailands perle
 • Historiske parken i Sukothai
 • Ayutthaya - den andra hovedstaden i Thailand
 • Byrundtur i Bangkok
 • Sol- og badedager på Koh Samet

Dagsprogram

Dag 1. Avreise til Thailand

Avreise til det smilende landet Thailand og byen Chiang Mai i nord.

Dag 2. Ankomst Chiang Mai
Velkommen til Thailand og Chiang Mai, hovedstaden i Nord-Thailand. Den sagnomsuste byen ligger på et høyplatå omgitt av høye fjell. Klimaet er temperert og åssidene er dekket av tropisk vegetasjon. Sjarmerende Chiang Mai byr på litt friskere luft, litt frodigere omgivelser og en fred som du ikke finner mange andre steder i Thailand.

Etter en tidlig innsjekking på hotellet blir det mulig å hvile og akklimatisere seg til varmen og tidsforskjellen. Hvis du ønsker å utforske byen med en gang, er TEMAs reiseleder til stede for å gi deg tips om aktiviteter. Dette er en flott by å oppleve til fots, så hvorfor ikke ta bena fatt og utforske de uendelige mulighetene for thaimassasje, yoga eller shopping på et av byens markeder. Over alt ser du hellige templer og det er aldri langt til nærmeste severdighet.

Om kvelden spiser vi en felles middag.

Dag 3. Matlagingskurs og kultur i Chiang Mai
Vi drar til det lokale markedet og lærer hvordan man velger ut de perfekte råvarene på best mulig måte. Vi velger ut fisk, kjøtt og grønnsaker samt lærer mer om urter og krydder som brukes i thailandsk matlaging. Deretter drar vi videre til et matlagingskurs der vi får lære den edle kunsten å lage ekte thailandsk mat. Vi spiser maten som vi lager til lunsj.

Etter lunsj er det tid for å være kulturelle og vi besøker Wat Phra That Doi Southep, et av Thailands største tempelområder der vi får en fantastisk panoramautsikt over byen. Doj Southep er et av Thailands helligste pilgrimsteder og et viktig buddhistisk pilegrimsmål. Tempelet nås enten ved å gå opp de 309 trappetrinnene eller med taubane. Vi utforsker tempelområdet nærmere og nyter utsikten. Hotellet ligger sentralt nær nattmarkedet som lokker med sitt myldrende folkeliv.

Dag 4. Tempelbesøk i Sukhothai
Vi drar til Lamphun, en av Thailandsk eldste byer og stedet der ett av Nord-Thailands viktigste templer, det tusenårige Wat Phra That Haripunchai, ligger. Vi besøker tempelet og beundrer Buddhas statuer og imponerende stupaer. Neste stopp er Wat Phra That Lampang Luang. Dette store Lanna-tempelet ligger på en ås omgitt av murer. Vi går opp trappen og utforsker komplekset med syv bygninger og et hellig tre. Vi beundrer også Buddhastatuen og en Buddharelikvie. Deretter spiser vi lunsj før vi kjører videre mot Sukhothai.

Dag 5. Sukhothais historiske park

I dag besøker vi Sukhothais historiske park og lærer mer om Thailands (Siams) første hovedstad. Sukhothai ble grunnlagt på 1200-tallet og det sies at det var her den thailandske historien begynte. Sukhothai kalles ofte for "Thailands vugge". Her rådet demokrati og både kunsten og litteraturen blomstret. I dag får vi oppleve byens historie via den historiske parken som inneholder ruinene av nesten 200 bygninger, inkludert et dusin templer. Komplekset, som står på UNESCOs verdensarvliste, er oppdelt mellom ruinene innenfor murene og vollgraven og ruinene utenfor murene. Området ligger naturskjønt til i et lyst og åpent landskap blant vollgraver og dammer med lotusblomster, vannliljer og teaktrær. Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet er inkludert.

Dag 6. Elvecruise og historiske Ayutthaya
I dag reiser vi videre til Ayutthaya. Vi stopper ved Kamphaeng Phets historiske ruiner som består av pagoder, templer og bosetninger. Vi spiser lunsj underveis før vi fortsetter videre mot Ayutthaya. Denne byen imponerer med en fortid som tar oss mange århundre tilbake i tid. Elven Pa Sak flyter gjennom byen og om kvelden drar vi på et middagscruise.

Dag 7. Ayutthaya
Dagens første stopp blir i Bang Pa-In for å besøke det overdådige sommerpalasset til den nåværende kongefamilien. Deretter fortsetter vi videre til den tidligere hovedstaden Ayutthaya og besøker de gamle tempelruinene "Wat Yai Chaimongkhon". "Wat Mahathat" og "Wat Phanan Choeng" i Ayutthaya historiske park. For mer enn 200 år siden var Ayutthaya hovedstad i Siam. Byen ble beleiret, ødelagt og plyndret, men det finnes fortsatt fantastiske ruiner som gjør at man den dag i dag kan fantasere om den eventyrverdenen som byen en gang var.

Vi nyter en felles lunsj på en lokal restaurant. Kvelden er deretter fri til egne aktiviteter.

Dag 8. Avreise til Koh Samet
Etter frokost venter en busstur på cirka 5 timer til Rayong og Ban Phe-piren der vi tar båten over til Koh Samet, båtturen tar cirka 45 minutter. Vi ankommer hotellet om ettermiddagen og du får tid på egen hånd til å utforske Koh Samet. Øya er en nasjonalpark med 14 strender og er ikke større enn at man kan ta seg rundt den på en dag. I løpet av to avslappende dager på Koh Samet får du god tid til å nyte de fine strendene og hotellet med sine fasiliteter.

Dag 9–10. Koh Samet
Fridager til egen disposisjon.

Dag 11. Koh Samet – Bangkok
Etter frokost tar vi båten tilbake til fastlandet og drar igjen nordover mot Bangkok, det smilende landets hovedstad. Bussturen tar cirka 4 timer.

Dag 12. Bangkok
I dag får du mulighet til enten å utforske Bangkok på egen hånd eller oppleve Bangkok fra sykkelsetet sammen med TEMAs reiseleder. Det er en enkel halvdags sykkeltur og denne utflukten kjøpes separat til en kostnad på 1890 THB per person (Cirka 530 NOK) og inkluderer lån av sykkel og hjelm samt lunsj. Utflukten gjennomføres ved minst 6 deltakere. Vi sykler i sentrale Bangkok, i det området der thailenderne selv lever og bor. Vi utforsker det livlige "ChinaTown" og de små gatene i Bangkok. Vi får se hverdagslivet og lære mer om byens puls og kjerne. Å sykle i Bangkok er en morsom måte å oppleve den lokale kulturen på og samtidig få en guidet tur til steder mange turister ikke selv finner.

Dag 13. Byrundtur i Bangkok
I løpet av dagen står Bangkoks tempelprakt på programmet, med blant annet kongepalasset som høydepunkt. De gamle kongelige områdene har flere store severdigheter, blant annet Grand Palace med smaragdbuddhaen som er et arkitektonisk mesterverk. Vi ser også den gigantiske tre meter høye Gullbuddhaen på 5,5 tonn i "Wat Traimit". I løpet av dagen spiser vi en felles lunsj, og på vei tilbake til hotellet får vi mulighet til å se flere fantastiske templer og arkitektoniske bygninger.

Om kvelden har vi avskjedsmiddag på en ekte thailandsk restaurant langs gaten Thanon Rang Nam som er populært bland thailenderne selv, bare noen minutters gange fra hotellet.

Dag 14. Bangkok
I dag er det tid for å samle sammen inntrykkene fra reisen og takke Thailand og TEMA-reiser for denne gangen. Vi flyr hjem fra Bangkok om kvelden, så dagen er fri til egne aktiviteter. Vi har hotellrommet frem til klokken 12.00. Hotellet tilbyr både bagasjerom og mulighet til å skifte klær før vi drar til flyplassen.

Dag 15. Hjemkomst.
Velkommen hjem til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Thailand
• Samtlige overnattinger

• 12 frokostar
• 5 lunsjer
• 6 middager
• Ingangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise til Thailand. Måltider på flyet er inkludert.

Dag 2
Ankomst til Chiang Mai. Buss 6 km. Tidig innsjekking på hotellet er inkludert. To overnattinger på hotell i Chiang Mai. Middag er inkludert.

Dag 3
Chiang Mai. Matlagingskurs og utflukt til Doi Suthep. Buss 75 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4
Chiang Mai – Sukhothai. Buss 310 km. To overnattinger på hotell i Sukhothai. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5
Sukhothai. Buss 5 km. Besøk på Sukhothai Historical Park. Frokost og middag er inkludert.

Dag 6
Sukhothai – Khampheang Phet – Ayutthaya. Buss 420 km. To overnattinger i Ayutthaya. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7
Ayutthaya. Buss 20 km. Utflukt om formiddagen og tid på egen hånd om ettermiddagen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8
Ayutthaya – Koh Samet. Buss 260 km (cirka 5 timer) til Rayong. Båt til Koh Samet cirka 45 minutter. Frokost er inkludert.

Dag 9
Koh Samet. Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 10
Koh Samet. Fridag. Frokost er inkludert.

Dag 11
Koh Samet – Bangkok. Båt Koh Samet – Rayong cirka 45 minutter. Buss Rayong – Bangkok 214 km (cirka 4 timer). To overnattinger på hotell i Bangkok. Frokost er inkludert.

Dag 12
Valgfri sykkeltur i Bangkok. Frokost og middag er inkludert.

Dag 13
Utflukt i Bangkok. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 14
Avreise Bangkok og fly til Oslo. Frokost og måltider på flyet er inkludert.

Dag 15
Hjemkomst Oslo. Måltider på flyet er inkludert.

Thailand

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 514 000 km²
Valuta
Baht 
Religion
Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %.
Språk
Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly til Chiang Mai og hjem fra Bangkok. Øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, del i dobbeltrom med dusj/wc, måltider ifølge program, alle utflukter og inngangsbilletter, dersom ikke annet er oppgitt, samt TEMAs reiseleder.

Valuta
Baht (THB).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker i de større byene.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs.

Driks
Vi anbefaler 2000 THB til sjåfører, restaurantpersonal og ved inkluderte aktiviteter. Betales på stedet til TEMAs reiseleder som sørger for fordelingen.

Klima
Thailand har et tropisk klima. Det regner hovedsakelig i perioden fra mai–juni til september–oktober. I begynnelsen av perioden faller nedbøren i form av kraftige, men kortvarige ettermiddagsskurer. I september og delvis i oktober kan det være mer langvarig regn.

Klær og utstyr
Svale klær, luftige plagg med lange ermer som beskytter mot sterk sol og insekter. Gode sko til spaserturer anbefales. Ikke glem badetøy. Pakk også ned en paraply og lett regntøy.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
20.01.2023 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2023-01-20
08:35
2023-01-20
11:00
Finnair, 912
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Oslo
2023-02-03
07:20
2023-02-03
07:55
Finnair, 911
15 dager Nord-Thailands perler – med sol og bad på Koh Samet Oslo 34 790 NOK 4 plasser igjen Bestill
18.02.2023 15 dager Nord-Thailands perler – med sol og bad på Koh Samet Oslo 34 850 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.