Thailand rundtEn reise i smilets land.

Vår rundreise i Thailand er en tidløs klassiker med flere høydepunkter. Fra storslagen tempelprakt i Bangkok reiser vi til håndverksbyen Chiang Mai i nord. Du får møte hverdagslivet, besøke et barnehjem og overnatte på en teltleir i jungelen. Via mektige naturopplevelser i "Det gylne triangelet" og ved den sagnomsuste elven Kwai når vi havet og Hua Hin, der vi avrunder reisen med et par herlige sol- og badedager.

Reisefakta

Land: Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Bangkok med Store palasset
 • Båtturer på Chao Phraya og Mae Kokelven
 • Rafting River Kwai elven
 • Chiang Rai med sykkeltaxi og besøk på barnehjem
 • Fridager for sol og bad i Hua Hin

Dagsprogram
2020

Dag 1 – Avreise

Avreise fra Norge til Bangkok.

Dag 2 – Velkommen til Bangkok

Du lander midt på dagen på Suvarnabhumi flyplass og blir møtt av TEMAs reiseleder og lokalguide. Disse ledsager deg deretter 1,5 time nordover til den tidligere hovedstaden Ayutthaya, i dag et av Unescos verdensarver.

Du kan nå velge å slappe av og akklimatisere deg til Thailand og tidsforskjellen ved hotellet svømmebasseng eller oppdage omgivelsene ved hotellet der de to elvene Pasak og Chao Praya flyter sammen.

På kvelden nyter du en velkomstmiddag som selvfølgelig består av thailandske retter.

Dag 3 – Ayutthaya og elvecruise på Chao Phraya

Vi starter dagen med en utflukt til den historiske parken Ayutthaya, med de flotte tempelruinene Wat Yai Chaimongkhon, Wat Mahathat og Wat Phanan Choeng. Den historiske byen var hovedstad i Siam frem til byen ble beleiret og ødelagt for mer enn 200 år siden. Selv om byen ble plyndret så er det som fortsatt gjestår å se fantastisk og gir deg en idé av all den prakt og eventyrverden som Ayutthayas konger regjerte i.

Vi passer også på å besøke palasset Bang Pa-In som er den nåværende kongefamiliens sommerresidens.

Vår retur til Bangkok skjer i behagelig tempo ombord på en cruisebåt på Chao Phrayas vann. I løpet av turen serveres en thailands lunsj ombord.

Kvelden er deretter fri for deg til å utforske Bangkok videre med sitt rike utvalg av shopping, restauranter og takbarer!

Dag 4 – Grand Palace

I dag opplever du Bangkok eller "Englenes by" med besøk i de gamle kongelige kvartalene med flere store severdigheter, hvorav Grand Palace med smaragdbuddhaen blir det store høydepunktet.

Lunsjen inntas i lokalbefolkningens kvarter rett ved Chao Phraya-elvens bredder. Deretter venter en båttur gjennom klongene, de kanalene som tidligere var byens veinett og gav Bangkok tilnavnet "Østens Venezia".

Det er en flott båttur, både gjennom historien og boligkvarterene. Vi opplever elvens mer intensive trafikk, men oppdager først og fremst de mindre kanalene på elvens vestre side, Thonburi. Her gjør vi også et besøk ved en av Bangkoks mange skjulte juveler, Baan Silapin, et 200 år gammelt hus som har blitt renovert og byr på en fascinerende kultur og arkitektur.

På veien tilbake til hotellet ser vi den gigantiske, tre meter høye Gullbuddhaen på 5,5 tonn i Wat Traimit.

Dag 5 – Chiang Rai

På morgenen flyr vi (ca. 1 time) fra Bangkok til Chiang Rai i det nordlige Thailand. Her oppdager vi Porten til Det gylne triangel som byen Chiang Rai kalles, med sykkeltaxi. Vi gjør et besøk på et lite men flott museum og utdanningssentrum over landets fjellfolk/Hilltribes, samt også et stopp ved det lokale markedet. Deretter fortsetter vi til Wat Rong Kun, Det hvite templet. Et moderne og ukonvensjonelt tempel som likevel har en tradisjonell utforming. Etter en lettere lunsj besøker vi et barnehjem der utsatte unge kvinner og barn får hjelp til utdanning.

I Chiang Rai bor du i naturskjønne omgivelser på et flott hotell som ligger på en øy i Mae Kok-elven. Øya har broforbindelse til fastlandet og Chiang Rai ligger i komfortabel gangavstand for egne oppdagelser på kveldene.

Dag 6 – Treriksrøya og Mekongelven

Med buss reiser vi i dag til grensebyen Mae Sai som er Thailands nordligste punkt. Her er også kommersen i full gang ved grenseovergangen til Burma.

Turen fortsetter til den såkalte treriksgrensen der Thailand møter både Burma og Laos. Her besøker vi det lille Opiummuséet. Du får et interessant innblikk i denne kontroversielle, ulovlige grensehandelshistorien, samt en forelesning om fremstillingen av opium fra den "naturbaserte" valmueveksten.

Dag 7 – Fjellfolk og båttur på vei til Chiang Mai

Vi forlater Chiang Rai, nå med minibusser og besøker langs veien en fjellandsby der fjellfolket Lahu bor. Du får lære med om deres tradisjoner og livsstil.

Vi ferdes videre med mindre båter opp Kokelven gjennom et vakkert og kupert landskap, til det lille samfunnet Tha Ton. Her spiser vi en lokal lunsj før reisen fortsetter med buss til Chiang Mai. Når vi passerer Chiang Dao passer vi også på å besøke den hellige grotten som folk valfarter hit for.

Traktene vi ferdes gjennom er historisk interessante. Fra 1200-tallet fram til slutten på 1700-tallet var Chiang Mai hovedstad i det såkalte Lannariket. Der ble en meget særpregen kultur for Thailand utviklet i løpet av ca. 600 år. De gamle sedvanene og de kulturelle innslagene i hverdagslivet er fortsatt høyst aktuelle. Hvordan disse skiller seg fra landet for øvrig vil din reiseleder fortelle om.

På kvelden er det mulig å innta et tradisjonelt nordthailands måltid - en såkalt kanthoke.

Dag 8 – Chiang Mai

Tidlig på morgenen, før frokosten er servert, begir vi oss ut i Chiang Mai for å oppleve den buddhistiske tradisjonen med å gi mat til munkene som går sin tiggerunde gjennom byen grytidlig på morgenen. Det er en tradisjon som til tross for dagens moderne samfunn og tempo fortsatt er veldig levende. Etter at vi har gitt våre almisser vender vi tilbake til hotellet for vår egen frokost.

På formiddagen drar vi deretter ut med båt på Mae Ping, elven som flyter som er åre gjennom byen. Vårt mål er et jordbrukshjem i utkanten av byen. Familien viser stolt frem sin flotte hage. Deretter dekker de på for lunsj med Chiang Mais tradisjonelle nudelsuppe, Khao soi. Etter vår felles lunsj besøker vi Dronning Sirikits botaniske hage der du får vandre omkring i ditt eget tempo. Her blant frodige orkidéer og alle andre grønne vekster passer vi også på å se floraen ovenfra. Med en spasertur på en 400 meter lang canopy-walk får vi en flott utsikt. Her 20 meter opp i luften kommer vi inn blant tretoppene og ser både parken og de omkringliggende fjellene.

Kvelden er fri for egne opplevelser. Kanskje blir det et besøk ved Chiang Mais velkjente og shoppingvennlige nattmarked?

Dag 9 – Broen over River Kwai

Tidlig på morgenen flyr du igjen sørover til Bangkok. Derfra fortsetter reisen vestover gjennom et fruktbart og frodig landskap med planteskoler; langs veien vokser massevis av bougainvillaer. Midt på dagen ankommer du til stedet Kanchanaburi, berømt for sin legendariske bro over elven Kwai. Her får du høre om bakgrunnen til det som kom til å bli omtalt som "Dødens Jernbane", bygget under det japanske veldet av bl.a. britiske krigsfanger under forferdelige forhold. Dagen fortsetter med en flåteferd (stabile og sikre fartkoster) på elven Kwai gjennom et trolsk landskap med dypgrønn vegetasjon. Vi stopper opp ved en av de mange stemningsfulle krigskirkegårdene. Den siste etappen går med buss gjennom vidstrakte felt av sukkerrør, mais og tapioka frem til vårt hotell som ligger innlemmet i jungelgrønsken.

De nærmeste to nettene bor vi i naturen på det koselige Home Phuteoy. Her, ved elven Kwai, er det lett å slappe av med lyder av jungelen og varme kilder.

Dag 10 – Flåteferd og togreise

Hele dagen tilbringer vi i jungelmiljø. Dagen fortsetter med nok en tur på flåte, nå langs den Lille Kwaielven (Kwai Noi). Sakte glir vi frem på den tidvis smale elven som snirkler seg mellom høye fjell og bambusskog. Landskapet er både dramatisk og beroligende. I løpet av ettermiddagen blir det en kortere togreise på "Dødens jernbane," en liten strekning på den uendelig lange linjen mellom Thailand og Burma. Den forferdelige historien er meget nærværende.

Dag 11 – Det flytende markedet

På formiddagen ferdes du sørover mot Hua Hin, som av thailenderne selv blir kalt "Porten mot sør". Reisen varer cirka fem timer og halvveis gjør du et kjærkomment opphold ved Damnern Saduak, en av landets virkelig genuine flytende markeder. Her rår et svermende og yrende folkeliv. En hel rekke småbåter fylt med all verdens frukter og grønnsaker danner en fargerik mosaikk. Du ankommer etterhvert Hua Hin - det lille sjarmerende badestedet som tidligere var en betydningsfull fiskeby. Det kan du fortsatt se i de gamle havnekvarterene.

I Hua Hin bor du på flotte Dusit Thani Resort rett ved stranden.

Dag 12 – Sol og bad i Hua Hin

Nyt en sovemorgen og en avslappende dag med sol og bad. Hua Hin er velkjent for sine utsøkte matretter, ikke minst havets delikatesser. Kanskje gjør du et besøk til noen av Hua Hins markedsplasser. Eller nyter en deilig thaimassasje?

På kvelden treffes vi for en deilig og koselig avskjedsmiddag sammen.

Dag 13 – Sol og bad samt transfer

Først på ettermiddagen starter hjemreisen mot Bangkoks flyplass, noe som gir deg tid for en deilig morgen med sol og bad.

Dag 14 – Hjemkomst

Ankomst til Norge.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia
• Samtlige overnattinger (inkludert tidlig innsjekking dag 2, samt sen utsjekking dag 13)
• 12 frokoster
• 7 lunsjer
• 3 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Bangkok. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Ayutthaya.

Dag 3

Utflukt til Ayutthaya og elvecruise på Chao Phraya. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Bangkok.

Dag 4

Besøk på Grand Palace og Wat Traimit. Båttur på Bangkoks kanaler. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Flyreise Bangkok – Chiang Rai. Sykkeltaxi i Chiang Rai og besøk på barnehjem samt Det hvite tempelet. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Chiang Rai.

Dag 6

Heldagsutflukt til den Gylne Triangelet. Besøk i Opiummuséet. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7

Chiang Rai – Chiang Mai, 15 mil. Besøk hos fjellfolk. Båttur på Kokelven. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Chiang Mai.

Dag 8

Utflukt i Chiang Mais omgivelser med elvetur og besøk ved en orkidéeplantasje. Loy Krathong-feiring! Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 9

Flyreise Chiang Mai – Bangkok. Bangkok – River Kwai med flåteferd, 18 mil. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på teltresort ved Riwer Kwai.

Dag 10

Ved River Kwai. Båttur og kortere togreise på "Dødens jernbane" bygget av britiske krigsfanger. Frokost, lunsjpakke og middag er inkludert.

Dag 11

River Kwai – båttur i markedsbyen Damnern Saudak – Hua Hin. 25 mil. Frokost er inkludert. To overnattinger på resort i Hua Hin.

Dag 12

Fridag i Hua Hin. Frokost og middag er inkludert.

Dag 13

Hua Hin – Bangkok – Norge. 22 mil til flyplassen. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 14

Ankomst til Norge. Flymåltider er inkludert.

Thailand

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 514 000 km²
Valuta
Baht 
Religion
Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %.
Språk
Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Bangkok tur/retur, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom med dusj/wc, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet angis.

Valuta

Bath (THB)

Den thailandske valutaen heter bath, THB og kan veksles inn allerede i Norge. Norske sedler kan også veksles inn i Thailand. 

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes i de større byene.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Les mer under valutaveksling her.

Driks

Driks er ikke inkludert. Vi anbefaler i stedet at du beregner 1500 THB til lokalguider, sjåfører, restaurantpersonalet og for inkluderte aktiviteter. Dette beløpet betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen av disse.

Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Thailand har et tropisk klima. Det regner hovedsakelig i perioden mai–juni til september–oktober. Til å begynne med kommer nedbøren i kraftige, men kortvarige ettermiddagsskurer. I september og delvis oktober kan regnet vare lenger.

Klær og utstyr

Paraply eller lett regntøy anbefales. I de nordlige delene av Thailand kan det bli relativt kjølig om natten og tidlig om morgenen i vintermånedene (desember–januar), en varm jakke/genser anbefales. For det meste bruker man svale, luftige plagg med lange ermer som beskytter mot sterk sol og insekter.

Vær oppmerksom på

Endringer i programmet kan forekomme på grunn av feiring av enkelte helligdager i Sørøst-Asia. Det gjelder spesielt ved det det Kinesiske Nyttåret Idul Fitri, det vietnamesiske Tet og Thailands Song Kran-festival.

Oppholdet i Hua Hin er på egen hånd uten TEMAs reiseleder. Transfer fra Hua Hin til flyplassen ved hjemreise skjer med engelsktalende reiseleder. 

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.