Fottur i Andorraminiatyrlandet med den storslåtte naturen

Under denne fotturen utforsker vi et spektakulært fjellandskap med dalganger og smaragdgrønne blomsterenger. Til fots opplever vi naturskjønne og varierte naturscenarioer og besøker en vin- og tobakkgård med smaksprøver av Andorraviner. Kanskje lokker shopping med bra priser i hovedstaden Andorra la Vellas,  takekt være landets lave skatter. Reisefakta

Land: Andorra, Spania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

  • Komfortabelt hotell i Ordino hele uken
  • Fottur ved de tre Tristainasjøene
  • Besøk på en vin- og tobakksgård
  • Sirkelvandring i Madriu naturpark
  • Sortenys botaniske avdeling

Dagsprogram
2020

Dag 1. Reisedag

Avreise fra Skandiavia til Barcelona, der vi blir møtt av TEMAs reiseleder og buss. Vi reiser 4 timer fra Barcelona til Andorra, og bor komfortabelt hele uken i en av landets vakreste byer Ordino. På kvelden dekkes det opp til en 3-retters middag på hotellet.

Dag 2. Ordino og tobaksmuseet

I dag står en lettere fottur på programmet. Vi tar buss til landsbyen El Serrat og der går vi til fots ned til Ordino som ligger litt lavere, og går halvveis til Andorra la Vella. Stien er en del av «Ruta del Ferro», den gamle jerntransportveien. Fra 1600-tallet til og med slutten av 1800-tallet ble store mengder av jern utvunnet i Andorras fjellområder. Stein som inneholdt jern ble transportert med esler langs denne stien og videre ned i dalgangene. Flere jern-hus ble plassert i dalene for å utvinne jernet. Fotturen går gjennom skog og åpne felter, pittoreske og bedårende vakre små byer ned granitthus og skifertak, samt en stor blomsterprakt på balkonger i hagene.

Etter fotturen er det koselig å innta en lunsj (ikke inkludert) på gågaten i Ordino. I løpet av ettermiddagen tar bussen oss til tobaksmuseet i landsbyen Sant Jualiá de Lória, der vi får et innblikk i tobakkens historie i Andorra. Tobakken har vært en av landets største eksportvarer siden slutten av 1600-tallet og man kan se avlingene av de grønne tobaksbladene overalt i dalene. Allerede rundt år 1800 begynte man å tillvirke sigarer og sigaretter i Andorra.

Dagens fottur: ca. 10 km (3 timer). Laveste høyde 1298 m o h, høyeste høyde 1560 m o h. Vi starter fotturen i El Serrat på den høyeste høyden og går nedover til Ordino som ligger på en lavere høyde. Vanskelighetsgrad: 1.

Dag 3. Incles-dalen

Etter en cirka 45 minutters bussreise når vi Incles-dalgangen i det nordøstre Andorra, som er en av tre hoveddalganger i Andorra, og som følger elven Incles. Rett ved ligger det velkjente skisystemet Grandvalira, der flere skikonkurranser har funnet sted. Vi starter fotturen langs elven, der skog av røde pinjetrær dominerer. Etter hvert som vi avanserer i høyde blomstrer kamille og villtimian, og videre følger sort pinjeskog og åpne gressfelt. Ved Sorda-sjøen blir det deilig å dekke opp til dagens piknik. Det føles nesten litt andektig når vi her vender blikket ned over dalens naturscenarioer, og rett bak fjellene ligger nabolandet Frankrike. Fotturen avsluttes ved Incles-elven. Vi vender tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Dagens fottur: ca. 10 km (4-5 timer). Laveste høyde 1752 m o h, høyeste høyde 2298 m o h. Fotturen starter i skogsdalgangen langs elven Incles. Deretter går man opp i høyden gjennom skog og åpne gressfelt. For et lettere program kan du velge å holde deg nede ved elven. Høyeste høyde er da 1840 m o h. Incles-dalgangen er 6 km t/r. Vanskelighetsgrad: 3.

Dag 4. Vin på høyden

Vi besøker en vingård tidlig formiddag. Forunderlig nok dyrkes det vin i Andorra – både røde og hvite. Vinstokkene vokser på høy høyde i terrasser, 1 200 m o h. Dette er de høyest beliggende vinfeltene i hele Europa, sammen med Val d`Aosta i Italia.

Vingården er bygget som en liten middelalderby med noen hus ovenfor Sant Juliá de Lória, og man dyrker biodynaisk vin som vi får smake på mens vi blir guidet rundt vinavlingene.

Vi fortsetter dagen med en kort bytur i Andorra la Vella til den gamle bykjernen, der endel hus ble bygget allerede på 1500-tallet. Deretter blir det lunsj og ettermiddagen er ledig for egne streiftog og kanskje kaféliv samt shopping i byen.

De som vil kan besøke «caldean» i sentrum av Andorra la Vella. Dette er Andorras spektakulære badeanlegg. Både eksteriøret og interiøret vekker oppmerksomhet, og kan sees over åsene rundt omkring. Badehuset rommer flere bassenger og jacuzzi, samt en eksotisk hage med badeplasser og solstoler.

Dag 5 – Naturparken Madriu

Dagens fottur går i en sirkel i sørlige Andorra, og finnes med på Unescos verdensarvliste. Bussen tar oss ca. 45 minutter til entréen av naturparken. Fotturen går litt opp-og-ned i et skogdekt terreng. Når landskapet åpner seg i en vid blomstereng slår vi oss ned ved det avkjølende vannet for en pikniklunsj. Roen og stillheten er påtakelig. Det føles eksklusivt å ha hele naturen for seg selv. I dette, som i alle vassdrag i Andorra, finnes det rikelig med ørret som vi selvfølgelig kommer til å smake på i løpet av vandringsuken. Når dagens fottur er slutt føles det godt med en kopp kaffe på en kafé rett i nærheten. Når solen går ned spiser vi middag på hotellet.

Dagens fottur: ca. 9 km,5 (4 timer). Laveste høyde 1630 m o h, høyeste høyde 1780 m o h. Fotturen går gjennom skog og litt opp-og-ned. Vi går rundt som i en sirkel. Vanskelighetsgrad: 3.

Dag 6 – Sorteny

I dag besøker vi Sorteny naturpark i det nordlige Andorra. Nasjonalparken sprer seg på et 1 000 hektar stort areal og hele 700 vekstarter finnes her, hvor 50 av disse er endemiske og unike for akkurat dette området. Her finnes en fristående botaisk avdeling som vi besøker. Vi tar bussen fra hotellet til parken og går deretter langs grusveier og skogsstier opp til innsjøen Estany de l'Estanyo som ligger 2338 meter over havet. Her gjør vi et stop og nyter en piknik.

I skumringen reiser vi med buss til en tradisjonell «borda», der kveldens middag inntas. En borda er det huset i granittstein i fjellene og på landsbygda, der Andorras befolkning bodde tidligere. Huset hadde separate avdelinger for bolig, dyr, samt høy. I dag fungerer flere av dem som restauranter eller sommerhus.

Dagens fottur: ca. 10-11 km (6 timer). Laveste høyde 1560 m o h, høyeste høyde 2 338 m o h. Vanskelighetsgrad: 3.

Dag 7 – Tristaina-sjøene

Fotturens siste dag tar oss med buss ca. 20 minutter til Tristaina sjøområde i det nordvestlige Andorra. De tre Tristainasjøene er restene av en tidligere isbre og de brer seg vakkert ut ved foten av fransk-andorranske fjelltopper på drøye 2 700 meter over havet. Vi vandrer i et åpent landskap med vide og sublime utsikter og fargerikdom med Gentiana, Oregano og Fjell-asalea.

Hvorfor ikke ta heisen opp til den franske grensen på cirka 2 600 meter over havet. Opp på fjellkammen har man en fantastisk utsikt iver både Andorra og Frankrike. Området er høyt verdsatt av Andorras innbyggere, og her møtes store familier for å med glede nyte av naturen. Lunsjmuligheter finnes for den som ønsker. Vi vender tilbake tidlig på ettermiddagen til hotellet.

En fem-retters avksjedmiddag med passende viner venter på oss senere på kvelden.

Dagens fottur: ca. 6 km (3,5 - 4 timer). Laveste høyde 2200 m o h, høyeste høyde 2454 m o h. Fotturen går i en sirkel rundt de tre Tristaina-sjøene. For et lettere program kan du velge å bare gå til to av de tre sjøene, høyeste høyden er da 2320 m o h. Vanskelighetsgrad: 2.

Dag 8 – Hjemreise

Bussreise ca. 4 timer til Barcelonas flyplass etter et opphold i Andorra som har vært både berikende og naturvakkert. Adios og Hasta la vista!

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder 
• 7 frokoster 
• 3 pikniklunsjer
• 3 middager 

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Barcelona. Buss til Ordino/Andorra, ca 230 km. Syv overnattinger på hotell i Ordino.. Middag er inkudert.

Dag 2

Buss Ordino – El Serrat, ca 10 km. Vandring El Serrat – Ordino, ca 8 km. Besøk på tobaksmuseet. Frokost inkludert.

Dag 3

Buss Ordino – Inclesdalen t/r ca. 65 km. Fottur i Incles-dalen ca. 10 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 4

Buss Ordino – Sant Julia, t/r 100 km. Vingårdsbesøk, Besøk i Andorra la Vella sentrum. Tid på egen hånd for lunsj og ettermiddagen fri. Frokost er inkludert.

Dag 5

Buss Ordino – Madriu naturpark, t/r ca. 50 km. Fottur i Madiu naturpark ca. 9,5 km. Frokost og piknik er inkudert.

Dag 6

Buss Ordino – Sorteny naturpark, ca. 22 km. Fottur i Sorteny nasjonalpark, ca. 5 km. Frokost, piknik og middag er inkludert.

Dag 7

Fottur Ordino - Tristaina t/r, ca 18 km. Fottur ved Tristaina-innsjøene ca. 6 km. Frokost og en fem-retters avskjedsmiddag med viner er inkludert.

Dag 8

Buss Ordino– Barcelona, ca 230 km. Fly Barcelona (via Frankfurt eller München) til skandinavia. Frokost er inkludert.

Andorra

Innbyggere 86 165
Flateinnhold 468 km²
Religion Romersk katolsk cirka 90 %
Språk Katalansk (offisielt ), Fransk, Portugisisk

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogram.  

Valuta 

Euro (EUR).  

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.  

Les mer under Valutaveksling »  

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.  

Driks 

TEMAs reiseleder samler inn 30 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordeling av driks til sjåfører og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.  

Gruppens størrelse 

Minimum 15 personer og maksimum 22 personer  
 
Hotel Coma:

Hotellet har tre stjerner og fine rom, stor bar med selskapsrom, terrasse hvor man kan sitte, stor hage og stor restaurant. Hotellet ligger i et rolig område litt ovenfor Ordino. Fem minutter unna ligger byen med noen butikker og barer. Hotellet bærer preg av at det har noen år på nakken, men det har en herlig atmosfære. Bassenget er åpen 09:00-20:00 hver dag med start rundt den 24.juni, avhengig av været. I nærheten finner man både minigolf og tennis. Wifi på hele hotellet. 


Klima og bekledning
 

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, som f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.  

Fotturen 

Fotturene er spredd over hele Andorra og har ulik karakter, naturscenarioer samt vekstliv. Fotturene foregår på fjordstier med granitsten (ikke rullestein). Vi vandrer også i skog, på åpne skogspartier og gressfelt.  

Da det er få supermarkeder der vi oppholder oss blir det umulig å handle inn til TEMA piknik. Du behøver derfor ikke å ta med deg kopp, bestikk eller tallerken. På denne reisen er 3 pikniker inkludert, og disse forberedes av hotellet og inneholder:

1 stor sandwich med ulikt pålegg
1 frukt  
1 pakke med kaker eller energibar  
1 liten flaske vann  

Tips og informasjon om TEMAs fotturer finner du her » 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
29.05.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-05-29
06:05
2021-05-29
08:10
Lufthansa, 865
Frankfurt
Barcelona
2021-05-29
09:45
2021-05-29
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-06-05
11:55
2021-06-05
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Oslo
2021-06-05
15:55
2021-06-05
18:05
Lufthansa, 2454
8 dager Fottur i Andorra Oslo 19 290 NOK 6 plasser igjen Bestill
05.06.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-06-05
06:05
2021-06-05
08:10
Lufthansa, 865
Frankfurt
Barcelona
2021-06-05
09:45
2021-06-05
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-06-12
11:55
2021-06-12
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Oslo
2021-06-12
15:55
2021-06-12
18:05
Lufthansa, 2454
8 dager Fottur i Andorra Oslo 18 590 NOK 6 plasser igjen Bestill
03.07.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-07-03
06:05
2021-07-03
08:10
Lufthansa, 865
Frankfurt
Barcelona
2021-07-03
09:45
2021-07-03
11:45
Lufthansa, 1126
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Munich
2021-07-10
11:55
2021-07-10
13:55
Lufthansa, 1811
Munich
Oslo
2021-07-10
15:55
2021-07-10
18:05
Lufthansa, 2454
8 dager Fottur i Andorra Oslo 19 750 NOK 6 plasser igjen Bestill
10.07.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-07-10
09:50
2021-07-10
12:00
Lufthansa, 859
Frankfurt
Barcelona
2021-07-10
13:15
2021-07-10
15:15
Lufthansa, 1128
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Frankfurt
2021-07-17
12:45
2021-07-17
14:55
Lufthansa, 1127
Frankfurt
Oslo
2021-07-17
16:05
2021-07-17
18:00
Lufthansa, 858
8 dager Fottur i Andorra Oslo 19 550 NOK 6 plasser igjen Bestill
28.08.2021 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2021-08-28
09:50
2021-08-28
12:00
Lufthansa, 859
Frankfurt
Barcelona
2021-08-28
13:15
2021-08-28
15:15
Lufthansa, 1128
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Barcelona
Frankfurt
2021-09-04
12:45
2021-09-04
14:55
Lufthansa, 1127
Frankfurt
Oslo
2021-09-04
16:05
2021-09-04
18:00
Lufthansa, 858
8 dager Fottur i Andorra Oslo 18 990 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.