Cruise i Bordeaux- kultur, natur, vin og verdensarv

Du får et rolig og behagelig elvecruise med fire overnattinger om bord og helpensjon, samt to netter på hotell i Bordeaux. Underveis besøker du berømte vindistrikt, sjarmerende småbyer og ikke mindre enn tre verdensarv. Du får muligheten til å prøve noe som kanskje er verdens aller beste østers i Arcachon og en dag til å utforske den vakre byen Bordeaux på egen hånd. 

Reisefakta

Land: Frankrike

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 7 dager

Størrelse på gruppen: 20-26 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Guidet tur i Bordeaux
 • Médoc-distriktet
 • Fantastiske viner
 • Alle verdensarvene
 • Østers i Arcachon

Dagsprogram
Avreiser 2018

Dag 1 – Ankomst og Bordeaux

Ved ankomst til flyplassen i Bordeaux blir vi møtt av TEMAs reiseleder og buss som tar oss til fartøyet. Fartøyet blir vårt hjem de kommende fire nettene. Etter en velkomstdrink og middag får vi oppleve «Bordeaux by night». En buss tar oss på en panoramatur med byens alle severdigheter, etterfulgt av en byvandring i det gamle Bordeaux. Fra de brede avenyene i det neo-klassiske Les Quinconces og Le Grand Théâtre og de smale gatene i kvartalene rundt Saint Pierre, får du et bilde av den kulturarven som har gitt Bordeaux en plass blant Unescos verdensarver.  

Dag 2 – Médoc   

Vi seiler fra Bordeaux til Pauillac i det legendariske vindristriktet Médoc, inneklemt mellom havet og en elvemunning. Med et mildt og fuktig mikroklima, fordelaktig for vinens fremstilling, produserer Médoc noen av verdens aller mest kjente rødviner. I løpet av reisen går vi gjennom flertallet av Médocs betegnelser, som Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc. På velkjente La Route des Châteaux gjør vi et stopp på en vingård for en prøvesmaking. Vi passerer også noen av de største vinprodusentene; Châteaux Laffitte-Rothschild, Latour og Mouton Rothschild.  

Dag 3 – Blaye  

I dag forflytter vi oss først vannveien fra Paulliac til den lille byen Blaye. Med buss fra Blaye reiser vi deretter langs La Corniche Fleurie, der du kan se de tradisjonelle fiskehusene på stylter og vakre kalksteinsklipper. Vi gjør et stopp i gamlebyen Bourg for å nyte den fantastiske utsikten og ta en spasertur inn til det lokale markedet. På ettermiddagen vender vi tilbake til Blaye for å besøke verdensarv nummer to – kastellet i Blaye. Kastellet ble bygget på 1600-tallet av den berømte millitærarkitekten Vauban som en måte å beskytte Bordeaux mot invasjoner fra havet. Vi får en guidet tur som også inkluderer klosteret og militærbrakkene.  

Dag 4 – Saint-Emilion  

Fartøyet ankommer Libourne og vi begir oss mot ukens siste verdensarv – Saint Emlion, som på en og samme gang er en unik middelalderby som et unikt vindistrikt. Juridiction de Saint-Emilion (byen og 8 byers territorier som ble slått sammen under middelalderen) ble ført opp på Unescos verdensarvliste i 1999. Dette for å bevare, restaurere og overføre denne enestående kulturarven. Vi gjør en guidet tur og får lære oss alt om Saint-Emilions historie. Vi besøker også den berømte monolittkirken fra 1100-tallet, bygget i kalkstein, og de tilhørende underjordiske galleriene. Vi avslutter vår tur med et besøk på en av de lokale vingårdene. Her forklarer de prosessen bak vinproduksjonen i Saint-Emilion og vi får selvfølgelig også en prøvesmaking.  

Dag 5 – Frie aktiviteter i Bordeaux  

Fra Libourne seiler vi i dag tilbake til Bordeaux og ankommer byen cirka kl. 11.00, Her venter transfer til hotellet vi bor på de neste to nettene. Etter innsjekking er resten av dagen og kvelden fri for egne aktiviteter. En ypperlig mulighet til å oppleve byens sjarm på egen hånd og kanskje nyte et bedre måltid eller to på en av de mange franske bistroene.  

Dag 6 – Arcachon og østers  

Heldagsutflukt til Arcachon, østersens franske hovedstad, der vi bys på et helt annerledes landskap. Atlanterhavet er her nesten som en innsjø, og ved lavvann ligger båtene strandet på sandbunnen. Her får du muligheten til å betige Europas høyeste sanddyne, La Dune de Pilat og fra en høyde på 110 meter ser du ut over havbukten og Les Landes pinjeskoger. Arcachon er også et tradisjonsrikt badereisemål der du får tid til lunsj og til å rusle rundt eller ta en kaffe på en av de koselige uteserveringene. Vi besøker et østersmuseum i Gujan-Mestras og har du aldri spist østers tidligere, så er noen av de lokale østersbodene det mest passende stedet å gjøre sin debut. På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag på en restaurant i Bordeaux.  


Dag 7 – Hjemreise  

Da har tiden kommet til å vende tilbake til gamlelandet igjen og forhåpentligvis har du mange herlige minner med deg hjem i bagasjen. Bussen tar deg fra hotellet direkte til flyplassen. Vi takker for denne gang og ønsker deg velkommen tilbake.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Bordeaux
• Havneavgifter
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• TEMA har egen utfluktsbuss (også under cruiset)
• Velkomstdrink om bord
• Drikke til maten om bord: Husets vin, øl, mineralvann/brus, juice og kaffe/te
• Utvalgte drikke i baren (ikke champagne, cognac og noen viner)
• Underholdning om bord
• 6 frokoster
• 3 lunsjer
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• Bagasjeservice 

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Bordeaux. Innsjekking på fartøyet i løpet av kvelden. Kveldsguiding i Bordeaux med buss. Middag med drikke til måltidet om bord. Fire overnattinger på CroisiEuropes fartøy.

Dag 2

Bordeaux – Pauillac. Utflukt til vindistriktet Médoc og vinsmaking. Helpensjon med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 3

Pauillac – Blaye. Utflukt til Bourg og deretter Blaye med guidet tur. med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 4

Blaye – Libourne. Utflukt til Saint Emilion med guidet byvandring og vinsmaking. Helpensjon med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 5

Libourne – Bordeaux. Ettermiddagen og kvelden fri. To overnattinger på hotell i Bordeaux.

Dag 6

Bordeaux. Utflukt til Arcachon. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 7

Bordeaux – Norge. Frokost er inkludert.

Frankrike

Innbyggere60,6 millioner Flateinnhold 547 030 km² Valuta Euro Religion75 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl. Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Oslo – Bordeaux tur/retur. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet. 

Valuta

Euro (EUR). 

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Driks

Driks er ikke inkludert på  denne reisen. TEMAs reiseleder samler inn 40 EUR per person ved starten av reisen, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider m.fl. 

Klima

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no

Klær og utstyr

Ta gjerne med noen varmere plagg, samt lettpakket regntøy. I all hovedsak kan du regne med behagelig sommervær. Når det gjelder antrekk på kvelden på restauranter og om bord på fartøyet er franskmennene ikke overdrevent formelle, men det er god skikk å skifte om til middag. Siste kvelden om bord er det også mulighet til å pynte seg litt ekstra. Viktigst er dog at du pakker med deg et par komfortable og vel inngåtte sko for spaserturer under utfluktene.

Elvecruiset

Rederiet CroisiEurope benytter to forskjellige fartøy for dette cruiset. Disse fartøyene har 69 og 87 lugarer og på det meste 174 passasjerer. Lugarene er komfortable dobbeltrom for 2 personer. Alle lugarer er utsideslugarer og har vindu. Samlige lugarer ligger over vannoverflaten. Alle lugarer har dusj/wc, luftkondisjonering, safe, radio, satelitt-TV og hårføner. Wifi finnes om bord uten ekstra kostnad. Strømstyrken er 220 V. Cruisefartøyet har All Inclusive om bord. All drikke til måltidene i restauranten og lounge/barer er inkludert. Dette gjelder dog ikke vin fra vinlisten samt champagne og drikke som kjøpes i forbindelse med utflukter og transfers. Dersom du ønsker å ta med en flaske vann til din lugar betaler du dette separat. 

Dagsprogrammet kan få variasjoner avhengig av flo og fjære og tilgang på sluser. Programmet kan komme til å bli utført i en delvis annen rekkefølge enn det vi beskriver i vårt program. 

Restaurant, bar, gavebutikk og soldekk finnes på samtlige fartøy. Det offisielle språket om bord er fransk, de fleste i besetningen snakker engelsk. Teknisk arrangør for utfluktene er Travel Tailor. Utfluktene ledes av TEMAs egen reiseleder. 


Vi benytter disse fartøyene hos CroisiEurope:

Fartøy 2019

18–22 april – MS Cyrano de Bergerac 

29 maj–2 juni – MS Cyrano de Bergerac

14–18 september – MS Cyrano de Bergerac

26–30 september – MS Cyrano de Bergerac

Oppgradering er mulig, spør om tilgjengelighet ved bestilling. 


Utfluktene

Hos oss er utfluktene inkludert og vi kjører med egen buss og med egen reiseleder. 

Hotellet

Innsjekking på hotellet skjer tidligst fra kl. 14.00, men du kan plassere din bagasje i hotellets bagasjerom for å kunne utnytte flere timer i Bordeaux. Ved innsjekking på hotellet tar hotellet kopi av ditt kredittkort, alternativt betaler du 50 EUR i kontanter. Depositumet er for å dekke eventuelle ekstrakostnader under oppholdet. Depositumet tilbakebetales ved utsjekking.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-04-18 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-04-18
06:30
2019-04-18
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Bordeaux
2019-04-18
09:25
2019-04-18
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2019-04-24
11:50
2019-04-24
11:50
K L M, 1316
Amsterdam
Oslo
2019-04-24
14:30
2019-04-24
16:20
K L M, 1147
7 dager Cruise i Bordeaux Oslo 19 350 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-05-29 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-05-29
06:30
2019-05-29
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Bordeaux
2019-05-29
09:25
2019-05-29
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2019-06-04
11:50
2019-06-04
11:50
K L M, 1316
Amsterdam
Oslo
2019-06-04
14:30
2019-06-04
16:20
K L M, 1147
7 dager Cruise i Bordeaux Oslo 18 930 NOK Forespørsel
2019-09-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-09-14
06:30
2019-09-14
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Bordeaux
2019-09-14
09:25
2019-09-14
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2019-09-20
11:50
2019-09-20
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Oslo
2019-09-20
14:30
2019-09-20
16:20
K L M, 1147
7 dager Cruise i Bordeaux Oslo 19 470 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-09-26 7 dager Cruise i Bordeaux Oslo 19 370 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose