Elvecruise i Bordeaux- kultur, natur, vin og verdensarv

Med båt går ferden på elvene La Garonne og La Dordogne. Vi cruiser rolig mellom noen av verdens fineste vindistrikter; besøker sjarmerende småbyer og så mange som tre verdensarv. Gå ikke glipp av muligheten til å prøve verdens kanskje beste østers i Arcachon, og utforsk den vakre byen Bordeaux på egen hånd.

Reisefakta

Land: Frankrike

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 7 dager

Størrelse på gruppen: 20-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Guidet tur i Bordeaux
 • Médoc-distriktet
 • Fantastiske viner
 • Mange verdensarv
 • Østers i Arcachon

Dagsprogram
Avreiser 2022

Dag 1. Ankomst og Bordeaux
Ved ankomst til flyplassen i Bordeaux blir vi møtt av TEMAs reiseleder og buss som tar oss på en panoramatur med noen av byens største severdigheter, etterfulgt av en byvandring i det gamle Bordeaux. Fra de brede avenyene i det neo-klassiske Les Quinconces og Le Grand Théâtre og de smale gatene i kvartalene rundt Saint Pierre, får vi et bilde av den kulturarven som har gitt Bordeaux en plass blant Unescos verdensarver. Etter denne turen drar vi til fartøyet som blir vårt hjem de kommende fire nettene. Her venter velkomstdrink og middag.  

Dag 2. Médoc
Vi seiler fra Bordeaux til Pauillac i det legendariske vindristriktet Médoc, inneklemt mellom havet og en elvemunning. Med et mildt og fuktig mikroklima, fordelaktig for vinens fremstilling, produserer Médoc noen av verdens aller mest kjente rødviner. I løpet av reisen går vi gjennom flertallet av Médocs betegnelser, som Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc. På velkjente La Route des Châteaux gjør vi et stopp på en vingård for en prøvesmaking. Vi passerer også noen av de største vinprodusentene; Châteaux Laffitte-Rothschild, Latour og Mouton Rothschild.

Dag 3. Blaye
I dag forflytter vi oss først vannveien fra Paulliac til den lille byen Blaye. Med buss fra Blaye reiser vi deretter langs La Corniche Fleurie, der vi kan se de tradisjonelle fiskehusene på stylter og vakre kalksteinsklipper. Vi gjør et stopp i gamlebyen Bourg for å nyte den fantastiske utsikten og ta en spasertur inn til det lokale markedet. På ettermiddagen vender vi tilbake til Blaye for å besøke verdensarv nummer to – kastellet i Blaye. Kastellet ble bygget på 1600-tallet av den berømte millitærarkitekten Vauban som en måte å beskytte Bordeaux mot invasjoner fra havet. Vi får en guidet tur som også inkluderer klosteret og militærbrakkene.

Dag 4. Saint-Emilion
Fartøyet ankommer Libourne og vi begir oss mot ukens siste verdensarv – Saint Emlion, som på en og samme gang er en unik middelalderby som et unikt vindistrikt. Juridiction de Saint-Emilion (byen og 8 byers territorier som ble slått sammen under middelalderen) ble ført opp på Unescos verdensarvliste i 1999. Dette for å bevare, restaurere og overføre denne enestående kulturarven. Vi gjør en guidet tur og får lære oss alt om Saint-Emilions historie. Vi besøker også den berømte monolittkirken fra 1100-tallet, bygget i kalkstein, og de tilhørende underjordiske galleriene. Vi avslutter vår tur med et besøk på en av de lokale vingårdene. Her forklarer de prosessen bak vinproduksjonen i Saint-Emilion og vi får selvfølgelig også en prøvesmaking.

Dag 5. Frie aktiviteter i Bordeaux
Fra Libourne seiler vi i dag tilbake til Bordeaux og ankommer byen cirka kl. 11.00, Her venter transfer til hotellet vi bor på de neste to nettene. Etter innsjekking er resten av dagen og kvelden fri for egne aktiviteter. En ypperlig mulighet til å oppleve byens sjarm på egen hånd og kanskje nyte et bedre måltid eller to på en av de mange franske bistroene.

Dag 6. Arcachon og østers
Heldagsutflukt til Arcachon, østersens franske hovedstad, der vi bys på et helt annerledes landskap. Atlanterhavet er her nesten som en innsjø, og ved lavvann ligger båtene strandet på sandbunnen. Her får vi muligheten til å betige Europas høyeste sanddyne, La Dune de Pilat og fra en høyde på 110 meter ser vi ut over havbukten og Les Landes pinjeskoger. Arcachon er også et tradisjonsrikt badereisemål der vi får tid til lunsj og til å rusle rundt eller ta en kaffe på en av de koselige uteserveringene. Vi besøker et østersmuseum i Gujan-Mestras og har du aldri spist østers tidligere, så er noen av de lokale østersbodene det mest passende stedet å gjøre sin debut. På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag på en restaurant i Bordeaux.

Dag 7. Hjemreise
Da har tiden kommet til å vende tilbake til gamlelandet igjen med mange herlige minner i bagasjen. Bussen tar oss fra hotellet direkte til flyplassen. Vi takker for denne gang og ønsker deg velkommen tilbake.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Bordeaux
• Havneavgifter
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• TEMA har egen utfluktsbuss (også under cruiset)
• Velkomstdrink om bord
• Drikke til maten om bord: Husets vin, øl, mineralvann/brus, juice og kaffe/te
• Utvalgte drikke i baren (ikke champagne, cognac og noen viner)
• Underholdning om bord
• 6 frokoster
• 3 lunsjer
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• Bagasjeservice 

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Bordeaux. Innsjekking på fartøyet i løpet av kvelden. Kveldsguiding i Bordeaux med buss. Middag med drikke til måltidet om bord. Fire overnattinger på CroisiEuropes fartøy.

Dag 2
Bordeaux – Pauillac. Utflukt til vindistriktet Médoc og vinsmaking. Helpensjon med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 3
Pauillac – Blaye. Utflukt til Bourg og deretter Blaye med guidet tur. Helpensjon med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 4
Blaye – Libourne. Utflukt til Saint Emilion med guidet byvandring og vinsmaking. Helpensjon med drikke til måltidene er inkludert.

Dag 5
Libourne – Bordeaux. Ettermiddagen og kvelden fri. To overnattinger på hotell i Bordeaux.

Dag 6
Bordeaux. Utflukt til Arcachon. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 7
Bordeaux – Skandinavia. Frokost er inkludert.

Frankrike

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl.
Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Oslo – Bordeaux tur/retur. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR). Minibanker finnes. De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 40 EUR per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Ta gjerne med noen varmere plagg, samt lettpakket regntøy. I all hovedsak kan du regne med behagelig sommervær. Når det gjelder antrekk på kvelden på restauranter og om bord på fartøyet er franskmennene ikke overdrevent formelle, men det er god skikk å skifte om til middag. Siste kvelden om bord er det også mulighet til å pynte seg litt ekstra. Viktigst er dog at du pakker med deg et par komfortable og vel inngåtte sko for spaserturer under utfluktene.

Elvecruiset
Rederiet CroisiEurope benytter to forskjellige fartøy for dette cruiset. Disse fartøyene har 69 og 87 lugarer og på det meste 174 passasjerer. Lugarene er komfortable dobbeltrom for 2 personer. Alle lugarer er utsideslugarer og har vindu. Samlige lugarer ligger over vannoverflaten. Alle lugarer har dusj/wc, luftkondisjonering, safe, radio, satelitt-TV og hårføner. Wifi finnes om bord uten ekstra kostnad. Strømstyrken er 220 V. Cruisefartøyet har All Inclusive om bord. All drikke til måltidene i restauranten og lounge/barer er inkludert. Dette gjelder dog ikke vin fra vinlisten samt champagne og drikke som kjøpes i forbindelse med utflukter og transfers. Dersom du ønsker å ta med en flaske vann til din lugar betaler du dette separat.

Dagsprogrammet kan få variasjoner avhengig av flo og fjære og tilgang på sluser. Programmet kan komme til å bli utført i en delvis annen rekkefølge enn det vi beskriver i vårt program.
Restaurant, bar, gavebutikk og soldekk finnes på samtlige fartøy. Det offisielle språket om bord er fransk, de fleste i besetningen snakker engelsk. Teknisk arrangør for utfluktene er Travel Tailor. Utfluktene ledes av TEMAs egen reiseleder.

Fartøy 2020
5. mai – MS Cyrano de Bergerac
22. juni – MS Cyrano de Bergerac
26. september – MS Cyrano de Bergerac

Oppgradering
Med forutsetning av tilgjengelighet er det mulig å oppgradere lugar til midterste eller øvre dekk. Prisen er ca. 1 200-1 500 kr.per person. Spør om tilgjengelighet når du bestiller.

Utfluktene
Hos oss er utfluktene inkludert og vi kjører med egen buss og med egen reiseleder.

Hotellet
Innsjekking på hotellet skjer tidligst fra kl. 14.00, men du kan plassere din bagasje i hotellets bagasjerom for å kunne utnytte flere timer i Bordeaux. Ved innsjekking på hotellet tar hotellet kopi av ditt kredittkort, alternativt betaler du 50 EUR i kontanter. Depositumet er for å dekke eventuelle ekstrakostnader under oppholdet. Depositumet tilbakebetales ved utsjekking.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.