Nyhet

Sykling i Provencemed Avignon, Roussillon og Les Baux 

Som en del av TEMAs kommende 50-årsjubileum blåser vi liv i en av våre mest populære reiser – Sykkel i Provence. Under blomstrende lavendelsesong får vi oppleve duftene, fargene, smakene og følelsene som man bare finner i Provence. I et vakkert omvekslende landskap besøker vi verdensarv og vindistrikt, spiser piknik i det grønne, koser oss på markeder og smaker på både vin og olivenolje. 

Reisefakta

Land: Frankrike

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Lavendelfeltet
 • Luberons nasjonalpark
 • Vindistriktet Chateuneuf de Pape
 • Legendariske Les Baux
 • Den franske maten

Dagsprogram
Sommer 2021

Dag 1. Ankomst Marseille

Velkommen til Frankrike. På flyplassen i Marseille møtes vi av TEMAs reiseleder som tar oss med buss videre til Avignon der vi bor de to første nettene. Resten av dagen står til egen disposisjon, og vi anbefaler en spasertur i Avignons historiske bykjerne med blant annet pavepalasset og Saint Benezet broen. På kvelden møtes vi for en felless velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 2. Chateuneuf-du-Pape – Roquemaure (ca 40 km)

Etter frokost får vi våre sykler, og vår egen mekaniker gjør nødvendige justeringer for at vi alle skal få en komfortabel sykkeltur. Deretter er det på tide å tråkke i vei på vår første tur, som først tar oss til øyen De Barthelasse inneklemt mellom to grener av Rhône-elven. Vi sykler på små landeveier langs åkrer og avlinger av alle slag.

Videre nordover byr landskapet på en lettere oppoverbakke, og vi ankommer snart vindistriktet Cotes du Rhônes kanskje mest berømte landsby – Chateauneuf deu Pape. Vi nyter en vinsmaking på en lokal vingård etterfulgt av reisens første piknik-lunsj.

Ettermiddagens sykling fortsetter mot Roquemaure og deretter tilbake til Avignon. Kvelden ledig til egne aktiviteter.

Dag 3. Grottes de Thouzon – Isle-sur-la-Sorgue (ca 50 km)

Vi forlater Avignon på en liten sykkelvei som går langs elven og ut av byen. En kort oppoverbakke tar oss til landsbyen Jonquerettes og deretter videre ned i dalen. Her venter et besök på berömte Grottes de Thouzon, et stort grottesystem som ble oppdaget i 1902, og som byr på en imponerende oppsetning av stalagmiter, stalakiter og såkalte skorstener.

Turen fortsetter mot Isle-sur-la-Sorgue, byen som er utformet som en øy og der ingen forsvarsmurer noensinne har vært nødvendige. Isle-sur-la-Sorgue er omringet på alle sider av Sorgue-elvens klare vann. I dag regnes byen som regionen Provence hovedstad for antikkhandlere, noe som lokker mennesker fra hele verden. Opprinnelig var det en enkel fiskelandsby, hvis mange kanaler blant annet gav opphav til kallenavnet «Lille Venezia.» Isle-sur-la-Sorgue blir vår base de nærmeste tre nettene.

Dag 4. Robion – Oppéde-Le-Vieux – Fontaine-de-Vaucluse (ca 45 km)

Dagen innledes med mingel blant de lokale innbyggerne og besøk på byens marked. Her får du flere muligheter til å teste og kjøpe lokale råvarer – ferske aprikoser, kirsebær, ost, honning og mye mer.

Vi skal selvfølgelig også sykle i dag, nærmere bestemt til den mystiske kilden i Fontaine de Vaucluse. Vi følger små landeveier omgitt av områdets mange frukt- og grønnsaksavlinger. Vel framme i Fontaine de Vaucluse venter litt avkoppling og en typisk provensalsk lunsj, før vi returnerer mot Isle-sur-la-Sorgue.

For den som vil unne seg litt ekstra aktivitet denne dagen finnes mulighet til å ta en 2 timers kajakktur på Sorgue-elven. Aktiviteten inngår ikke i det ordinære programmet og organiseres og betales på plass.

Dag 5. Gordes – Roussillon (ca 53 km)

Gordes blir ofte nevnt som en av de vakreste landsbyene i hele Frankrike. En middelaldersk skjønnhet som aldri skuffer besøkere med sine hus og andre bygninger som det kan virke fløyet opp på de grønne bakkene.

Noe annet som imponerer er Roussillon som ligger ovenpå en av jordens største okeravleiringer. Her er alle hjem malt i de røde, orange of gule nyanser som har blitt oppdaget i det nærliggende steinbruddet – en sterk kontrast til pinjetrærnes dypgrønne farger og himmeles blå.

For den som vil er det mulig å besøke det overgivne steinbruddet (ca 30 min-1 tim). Det koster ca. 3 euro å komme inn og betales på plass.

Dag 6. Saint-Remy-de-Provence (ca 40 km)

I dag legger vi Luberons fjell bak oss og sykler mot Alpillerne (Alpilles, også kalt for «De små Alpene»). Vi følger eple- og pæreavlinger på vei mot byen Cavaillon. Snart har vi passert Durance elven og kommer tilbake til landeveiene, omringet av sine små landsbyer.

Vi gjør et besøk i en av disse landsbyene, Eygalières, og ser nærmere på de gamle stenruinene som kroner plassen. Etter Eygalières venter en vakker, men noe stenete, strekning inneklemt mellom de imponerende kalkstenklippene.

Omsider når vi Saint Remy, en livlig by med en artistisk stemning, der vi skal bo de to siste nettene. Resten av dagen ledig for egne aktivteter. For lunsj og middag finnes et stort utvalg av caféer og restauranger å velge mellom. Blant anbefalte aktiviteter er et besøk på St.Paul de Maussole, der Van Gogh tilbrakte sin mest kreative periode og de romerske ruinene fra 600-tallet før Kristus.

Dag 7. Les-Baux-de-Provence (ca 42 km)

Etter frokost stikker vi innom det lokale makredet, et av de største i hele regionen. Vi sykler deretter rundt den vestre delen av Alpillerne og besøker kapellet St. Gabriel fra 1100-tallet, samt byene Fontvielle og Maussane. Høydepunktet blir deretter vår klatring opp mot fjellets hjerte og den storslåtte landsbyen Les Baux, med sin svindlende beliggenhet til synes hengende på en klippeavsats. Her spiser vi lunsj sammen før vi returnerer til Saint Remy, som for det meste blir en lang og behagelig nedoverbakke.

Dag 8. Hjemreise.

Sykkelturen er slutt for denne gang, og vi håper at mange fine minner følger med hjem. Etter en siste frokost går bussen mot flyplassen i Marseille. Vi ønsker en fin hjemreise og håper vi ses snart igjen!


Dette er inkludert i reisen

• Fly tur og retur

• Samtlige overnattinger

• 7 frokoster

• 6 lunsjen (3 piknik)

• 2 middager

• 1 vinsmaking

• 1 avsmaking av olivenolje 

• Leie av sykkel

• Følgebil

• Transporter iht program

• Inngangsbilletter iht program

• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreise til Marseille. Transfer til Avignon, ca 1 time. To overnattinger på hotell i Avignon. Middag er inkludert.

Dag 2

Sykling til Chateuneuf du Pape og Roquemaure, ca 40 km. Høydeforskjell +/-150 meter. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3

Sykling til Grottes de Thouzon og Isle sur la Sorgue, ca 50km. Frokost og lunsj inkludert. Tre netter på hotell i Isle sur la Sorgue.

Dag 4

Sykling till Robion, Oppéde Le Vieux og Fontaine de Vaucluse, ca 45 km. Høydeforskjell +/-250 meter. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 5

Sykling fra Isle sur la Sorgue til Gordes og Roussillon, ca 53 km. Høydeforskjell +600/-400 meter. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 6

Sykling fra Isle sur la Sorgue til Saint Rémy de Provence, ca 41 km. Høydeforskjell +/-200 meter. Frokost og lunsj inkludert. To overnattinger på hotell i Saint Rémy.

Dag 7

Sykling Les Baux de Provence, ca 42 km. Høydeforskjell +/-400meter. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 8

Buss til flyplassen i Marseille, ca 1 time. Avreise mot Skandinavia. Frokost inkludert.

Frankrike

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl.
Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

OM SYKLINGEN

For hvem passer reisen?

For det meste sykling på asfalt og grusveier. Landskapet er kupert og flere av landsbyene vi besøker ligger oppe på åsene. Man skal derfor regne med en del bakker og stigninger. Turen passer dem som trives med – og er vant med å sitte på sykkelsete og som føler seg i bra form.

Hvis du er usikker på ditt fysiske nivå eller bare vil ha en lettere sykling, anbefaler vi at du leier en el-sykkel mot en ekstra kostnad. Dette er et bra alternativ også om du reiser med noen som har mer trening og erfaring med sykkel.

Obligatorisk utstyr

- Behagelige og vel inngåtte sko til sykling og gåturer. Ingen åpne sko under syklingen.

- Lettpakket regntøy

- Genser/Fleece

- Sykkelhjelm, ta med egen

Vi anbefaler

- Sykkelbriller/solbriller

- Sykkelhansker

- Gel-sadel eller sykkelbukser

- Liten ryggsekk

- Vannflaske

- Solkrem

Om syklene

- MBT-sykler med flere gir og håndbrems

- Finnes i ulike rammestørrelser, avhengig av lengde.

- Utstyrt med sykkelveske og beholder til vannflaske.

- El-sykler kan leies mot en ekstra kostnad på NOK 1 800 per person.

For den som ønsker å bruke sykkelsko anbefaler vi å ha med egne SPD-pedaler, som kan monteres på stedet.

Viktig å vite

Vennligst oppgi hvor lang du er når du bestiller, slik at vi kan finne den sykkelen som passer til deg. Din lengde fyller du ut under «Min reise». Vær oppmerksom på at vi må ha denne informasjonen så snart som mulig etter bestilling, men absolutt senest en måned før avreise!

Bagasjen transporteres med buss mellom hotellene. Maks bagasje per person er 20 kg.

Følgebil er tilgjengelig for assistanse ved punkteringer og eventuelle andre problemer, som kan oppstå med syklene. I bilen finnes plass til noen personer som kan kjøre med, om en strekning skulle føles for tung.

Syklingen dag for dag

Visse dager kan få delvis endret reiserute, avhengig av vær og vind.

Dag 1. Ankomst Marseille i Frankrike. Transfer til Avignon, ingen sykling.

Dag 2. Avignon – Chateauneuf-du-Pape – Roquemaure – Avignon. Sykling ca 50 km.

Dag 3. Avignon – Grottes de Thouzon – Cavaillon. Sykling ca 60 km.

Dag 4. Cavaillon – Isle-sur-la Sorgue – Robion – Fontaine-de-Vaucluse – Cavaillon Sykling ca 40 km.

Dag 5. Cavaillon – Gordes – Roussillon – Cavaillon. Sykling ca 65 km.

Dag 6. Cavaillon – Maussane. Sykling ca 35 km.

Dag 7. Maussane – Les Baux – St Remy - Maussane. Sykling ca 40 km.

Dag 8. Transfer till flyplassen og hjemreise.

ØVRIG INFORMASJON

I grunnprisen inngår

Flyreise tur retur Skandinavia - Marseille. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Uttaksautomater finnes. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks inngår ikke i prisen for reisen. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person når reisen starter og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider med mere.

Klima

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.