Sykling i Provencemed Avignon, Roussillon og Les Baux 

I løpet av den blomstrende lavendelsesongen sykler vi gjennom vakre provençalske landskap. Fra sykkelsadelen opplever vi duftene, fargene, smakene og følelsene som man bare finner i Provence. I et vakkert omvekslende landskap besøker vi verdensarv og vindistrikt, spiser piknik i det grønne, koser oss på markeder og smaker på både vin og olivenolje.

Reisefakta

Land: Frankrike

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Lavendelfeltet
 • Luberons nasjonalpark
 • Vindistriktet Chateuneuf de Pape
 • Legendariske Les Baux
 • Den franske maten

Dagsprogram
Sommer 2023

Dag 1. Ankomst Frankrike
Velkommen til Frankrike. TEMAs reiseleder møter opp på flyplassen i Nice og vi kjører med videre buss til tradisjonsrike Avignon der vi skal bo reisens to første netter. Resten av dagen står til egen disposisjon og vi anbefaler en spasertur i Avignons historiske bykjerne med blant annet pavepalasset og Sain Benezet-broen. Om kvelden møtes vi igjen for en felles velkomstmiddag på lokal restaurant.

Dag 2. Châteuneuf-du-Pape–Roquemaure (ca. 65 km)
Etter frokost får vi syklene utlevert, og mekanikeren vår gjør nødvendige justeringer for at alle skal få en komfortabel opplevelse. Deretter er det tid for å tråkke av sted på vår første tur. Vi sykler på små landeveier langs dyrkbar mark med gamle bondegårder og avlinger av alle slag.

Lenger nordover byr landskapet på en lett oppoverbakke og vi ankommer etter hvert vindistriktet Côtes-du-Rhônes kanskje mest berømte by – Châteauneuf-du-Pape. Her nyter vi en vinsmaking på en lokal vingård etterfulgt av lunsj på en bistro.

Om ettermiddagen sykler vi mot Roquemaure og deretter tilbake til Avignon. Kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 3. Grottes de Thouzon–Cavaillon (ca. 65 km)
Vi forlater Avignon på en liten sykkelvei som går langs elven og ut i byen. En kort oppoverbakke tar oss til landsbyen Jonquerettes og deretter videre ned i dalen. Her venter et besøk i de berømte Grottes de Thouzon, et stort grottesystem som ble oppdaget i 1902 og som byr på en imponerende oppsetting av stalagmitter, stalaktitter og såkalte skorsteiner.

Etter lunsj på en bistro fortsetter vi turen mot Cavaillon, som blir basen vår de nærmeste tre nettene. Kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 4. Isle sur la Sorgue–Robion–Fontaine-de-Vaucluse (ca. 45 km)
Dagen innledes med en sykkeltur til Isle-sur-la-Sorgue der vi mingler blant lokalbefolkningen og besøker det lokale markedet. Her får vi mange muligheter til å handle lokale råvarer – ferske aprikoser, kirsebær, ost, honning og vin. Byen er egentlig en øy der ingen forsvarsmurer noen gang har vært nødvendig. Isle-sur-la-Sorgue er omgitt av Sorgue-elvens klare vann på alle kanter. I dag regnes byen som hovedstad i Provence-regionen for antikkhandlere, noe som tiltrekker seg mennesker fra hele verden. Opprinnelig var det en liten fiskerlandsby hvis mange kanaler blant annet ga opphav til kallenavnet "Lille Venezia".

Vi sykler videre langs små landeveier omgitt av områdets mange frukt- og grønnsaksplantasjer til den mystiske kilden i Fontaine de Vaucluse. Vel fremme i Fontaine de Vaucluse venter avkobling og en tradisjonell provensalsk lunsj, før vi setter kursen tilbake mot Cavaillon. Kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 5. Gordes–Roussillon–Bonnieux (ca. 65 km)
Gordes blir ofte omtalt som en av de vakreste byene i hele Frankrike. En skjønnhet fra middelalderen som med sine vakre hus og bygninger i de grønne åssidene aldri skuffer sine besøkende.

Roussillon imponerer også der den ligger over en av verdens største okerforekomster. Her er alle husene malt i de røde, oransje og gule nyansene som finnes i det nærliggende steinbruddet – en sterk kontrast til de omgivende pinjetrærnes dypgrønne farger og den blå himmelen.

De som ønsker det, kan bli med på et fargerikt besøk i det forlatte steinbruddet (ca. 30 min–1 time). Inngangsbilletten koster cirka 3 euro og betales på stedet.

Dag 6. Eygalères–Maussane (ca 35 km)
I dag legger vi Luberons fjell bak oss og sykler mot Alpillene (Les Alpilles, også kalt "De små Alpene"). Vi følger eple- og pærehagene på vei mot byen Eygalières og ser nærmere på de gamle steinruinene som kroner plassen. Etter lunsj venter en vakker, men noe steinete, strekning inneklemt mellom de imponerende kalksteinsklippene.

Etter hvert kommer vi frem til Maussane der vi skal tilbringe de neste to nettene.

Dag 7. Les Baux – Saint Remy (ca. 40 km)
I dag sykler vi rundt den vestre delen av Alpillene og en av dagens høydepunkter blir klatringen opp mot fjellets hjerte og den fantastiske byen Les Baux, som med sin svimlende beliggenhet ser ut som om den henger på klippekanten. Vi stopper ved en fungerende olivenkvern der vi prøvesmaker olivenolje før vi fortsetter nedover mot Saint Remy der vi besøker markedet.

Turen fortsetter og vi besøker kapellet St. Gabriel fra 1100-tallet samt byen Fontvieille. Deretter sykler vi tilbake til Maussane for avslutningsmiddag på en av de lokale restaurantene.

Dag 8. Hjemreise
Sykkelturen er slutt for denne gangen og vi håper at du har med deg mange fine minner hjem i kofferten. Etter en siste frokost kjører bussen mot flyplassen i Nice. Vi ønsker deg en god hjemreise og på et snarlig gjensyn.

Dette er inkludert i reisen

• Fly tur og retur
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 6 lunsjen (3 piknik)
• 2 middager
• 1 vinsmaking
• 1 avsmaking av olivenolje
• Leie av sykkel
• Følgebil
• Transporter iht program
• Inngangsbilletter iht program
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly til Nice. Transport til Avignon, ca. 2,5 timer. To overnattinger på hotell i Avignon. Middag er inkludert.

Dag 2
Sykkeltur til Châteauneuf-du-Pape og Roquemaure, ca. 65 km. Høydeforskjell +/-300 meter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3
Sykkeltur til Grottes de Thouzon og Cavaillon, ca. 65 km. Høydeforskjell +/- 640 meter. Frokost og lunsj er inkludert. Tre netter på hotell i Cavaillon.

Dag 4
Sykkeltur til Isle sur la Sorgue, Robion, og Fontaine de Vaucluse, ca. 45 km. Høydeforskjell +/-360 meter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5
Sykkeltur til Gordes, Roussillon og Bonnieux, ca. 65 km. Høydeforskjell +/-810 meter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6
Sykkeltur til Eygalières och Maussane, ca 35. km. Høydeforskjell +/-340 meter. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Maussane.

Dag 7
Sykkeltur til Les Baux och Saint Remy, ca 40. km. Høydeforskjell +/-380meter. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Buss til flyplassen i Nice, ca. 2,5 timer. Avreise mot Skandinavia. Frokost er inkludert.

Frankrike

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romersk katolikker, 6–7 % muslimer (mest sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % jøder, buddhister m.fl.
Språk Fransk er det offisielle språket

Viktig om reisen

OM SYKLINGEN

For hvem passer reisen?

For det meste sykling på asfalt og grusveier. Landskapet er kupert og flere av landsbyene vi besøker ligger oppe på åsene. Man skal derfor regne med en del bakker og stigninger. Turen passer dem som trives med – og er vant med å sitte på sykkelsete og som føler seg i bra form.

Hvis du er usikker på ditt fysiske nivå eller bare vil ha en lettere sykling, anbefaler vi at du leier en el-sykkel mot en ekstra kostnad. Dette er et bra alternativ også om du reiser med noen som har mer trening og erfaring med sykkel.

Obligatorisk utstyr

- Behagelige og vel inngåtte sko til sykling og gåturer. Ingen åpne sko under syklingen.

- Lettpakket regntøy

- Genser/Fleece

- Sykkelhjelm, ta med egen

Vi anbefaler

- Sykkelbriller/solbriller

- Sykkelhansker

- Gel-sadel eller sykkelbukser

- Liten ryggsekk

- Vannflaske

- Solkrem

Om syklene

- MBT-sykler med flere gir og håndbrems

- Finnes i ulike rammestørrelser, avhengig av lengde.

- Utstyrt med sykkelveske og beholder til vannflaske.

- El-sykler kan leies mot en ekstra kostnad på NOK 1 800 per person.

For den som ønsker å bruke sykkelsko anbefaler vi å ha med egne SPD-pedaler, som kan monteres på stedet.

Viktig å vite

Vennligst oppgi hvor lang du er når du bestiller, slik at vi kan finne den sykkelen som passer til deg. Din lengde fyller du ut under «Min reise». Vær oppmerksom på at vi må ha denne informasjonen så snart som mulig etter bestilling, men absolutt senest en måned før avreise!

Bagasjen transporteres med buss mellom hotellene. Maks bagasje per person er 20 kg.

Følgebil er tilgjengelig for assistanse ved punkteringer og eventuelle andre problemer, som kan oppstå med syklene. I bilen finnes plass til noen personer som kan kjøre med, om en strekning skulle føles for tung.

Syklingen dag for dag

Visse dager kan få delvis endret reiserute, avhengig av vær og vind.

Dag 1. Ankomst Nice i Frankrike. Transfer til Avignon, ingen sykling.

Dag 2. Avignon – Chateauneuf-du-Pape – Roquemaure – Avignon. Sykling ca 65 km.

Dag 3. Avignon – Grottes de Thouzon – Cavaillon. Sykling ca 65 km.

Dag 4. Cavaillon – Isle-sur-la Sorgue – Robion – Fontaine-de-Vaucluse – Cavaillon Sykling ca 45 km.

Dag 5. Cavaillon – Gordes – Roussillon – Cavaillon. Sykling ca 65 km.

Dag 6. Cavaillon – Maussane. Sykling ca 35 km.

Dag 7. Maussane – Les Baux – St Remy - Maussane. Sykling ca 40 km.

Dag 8. Transfer till flyplassen og hjemreise.

ØVRIG INFORMASJON

I grunnprisen inngår

Flyreise tur retur Skandinavia - Marseille. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Uttaksautomater finnes. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks inngår ikke i prisen for reisen. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person når reisen starter og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider med mere.

Klima

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.