Det genuine Hellasmed Thessaloniki og Meteora

Vi ferdes på veier og stier langt fra charterstrendenes parasoller og kommer til det vi kaller det "ekte" Hellas. I provinsen Makedonia ser vi Edessas fossefall og i Pella, Alexander den Stores fødested. Via Vergina og Filip II`s grav når vi Thessalia der verdensarven Meteora fascinerer. Vi fortsetter med verdensarv i Thessaloniki. Denne moderne studentbyen ved havet byr på en mengde caféer, barer og restauranter -  vegg i vegg med historisk arkitektur og antikke ruiner.

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Naturen og steinbroene i Vikosravinen
 • Verdensarven Meteoras sandsteinsklipper og kloster
 • Middag i Thessaloniki med matlagingsdemonstrasjon
 • Kastorias sjø og bysantiske kirker
 • De arkeologiske utgravningene i Vergina og Pella

Dagsprogram
2019

Dag 1 – Velkommen til Hellas og Pella

Vi flyr til Thessaloniki der vi blir møtt av TEMAs reiselder. Vi tar oss med en gang til Pella. Her gjør vi et kortere besøk ved det arkeologiske utravingsstedet og musèet. Det var her Kong Archelaus av Makedonia skapte en ny hovedstad allerede på 500-tallet f.Kr. Cirka 100 år senere ble Alexander den Store, som skapte så mange nye byer og tegnet om datidens verdenskart, født her.

Etter et dypdykk i Alexanders historie fortsetter vi deretter til Edessa der vi sjekkre inn og spiser vår første middag sammen.

Dag 2 – Edessas fossefall og pittoreske Nymfaio

Gjennom byen renner elven Edessos, som har gitt byen sitt navn. Et jordskjelv skapte det største av fossedallene, Karanos, der vannet har en fallhøyde på 70 meter. Her finnes og flere mindre fossefall som har bidratt til kallenavnet vannbyen Edessa.

Vi kommer frem til Orestiada senere på dagen, som Kastoriasjøen egentlig heter. Vi gjør et besøk ved Dispilio, en forhistorisk bosetning som er plassert ute i selve sjøen. Dispilio var et aktivt samfunn fra cirka 5000 til 300 f.Kr.

For kvelden sjekker vi inn på et koselig bosted med utsikt både til Karstoria by og sjøen.

Dag 3 – Bysantinske kirker og Vikosravinen med steinbroer

Kastoria ligger i Vest-Makedonia, ikke langt fra treriksrøysa mellom Albania, Makedonia og Hellas. Fjellene rundt er rike på vilt, noe som gjør byen til et handelssentrum for pels. Kastoria er også rik på kultur og kan skryte av drøyt 80 bysantiske kirker, som vi gjør en byvandring rundtt omkring i.

Vår oppdagelsesferd fortsetter deretter til området Zagoria, hvis navn er slavisk, og betyr bortenfor fjellene. Her besøker vi områdets mest kjente menneskeskapte monumentet, broen i Plakadias.

I Monodendri der ravinen starter, blir vårt hjem for natten og her blir vi budt på en hjemmelaget middag med nærproduserte råvarer.

Dag 4 – Epirus hovedstad Ioannina

Vi befinner oss nå i Epirus, og etter en avslappende morgen begir vi oss til fylkeshovedstaden Ioannina. Her har ulike folkeslag møttes på handelsreiser fra forskjellige verdenshjørner, og byen har influenser fra kristendommen, islam og jødedommen. Vi gjør en byrundtur slik at du blir bedre kjent med byen.

På kvelden har du mulighet til å utforske byen på egen hånd eller slappe av på vårt koselige bosted for natten.

Dag 5 – Meteoras hengende kloster

Vi starter dagen med en båttur på Pamvotisa, sjøen som ligger midt i Ioannina. Vi går i land på den mytiske øya midt i sjøen der vi spaserere gjennom de smale smugene og ser det lille klosteret.

Fra storbyen reiser vi til en liten fjellandsby. Byen Metsovo er et populært utfluktsmål for grekere fra kystbyene. Her oppe i fjellene er luften ofte litt svalere og den lokale produksjonen av blant annet ost og honning er høyt verdsatt. Dersom vinteren er kald ligger det snø her og skiheisene som man kan se på den andre siden av dalgangen er da i full drift.

På ettermiddagen kommer vi frem til et magisk sted. Det dreier seg om de verdensarvlistede klostrene som er plassert øverst på naturlige steintårn. Ordet meteora betyr midt på himmelen og klostrenes plassering gjør at de synes å henge løst i luften. Det er et sted som utstråler ro og ærbødighet. I tillegg til å nyte naturens skjønnhet besøker vi også to av disse klostrene.

Dag 6 – Unescos verdensarv i Vergina

 Vi forlater fjellene og reiser til Vergina der arkeologer på 1800-tallet fant Aigai, en av det Makedonske kongerikets fremste hovedsteeder. Her finner vi ruiner av det store palasset med intrikate mosaikker og malt gipsfigurer. En av de store gravene som har blitt gravd frem her har blitt identifisert som Filip II`s grav. Filip II var den kongen som beseiret de greske byene og banet vei for sin sønn Alexander den Store og utvidelsen av den hellenistiske verden.

Senere på ettermiddagen ankommer vi Thessaloniki, Hellas nest største by. På kvelden finner vi frem til en koselige taverna langs havnepromenaden. I tillegg til en middag får vi en demonstrasjon av hvordan maten lages.

Dag 7 – Thessaloniki

I løpet av formiddagen gjør vi en byrundtur. Vi har nå mulighet til å se noen av de verdensarvene som finnes i byen og begir oss også til Heptapyrgion, borgen med de sju tårnene. Her har vi panoramautsikt over byen. i løpet av formiddagen besøker vi også det arkeologiske muséet. Vi avslutter byrundturen med en avskjedslunsj, og resten av dagen er ledig til egen aktiviteter.

Dag 8 – Hjemreise

Tiden har kommet til å si takk og farvel. Ta léme (Vi sees)!


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Thessaloniki
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMA`s reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Thessaloniki. Buss til Edessa 40 km. Besøk i Pella. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Edessa.

Dag 2

Edessa – Kastoria, 120 km. Utflukt til Edessas fossefall og byen Nymfaio. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Kastoria.

Dag 3

Kastoria – Monodendri, 200 km. Byrundtur i Kastoria og utflukt i Vikosravinen. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Monodendri.

Dag 4

Monodendri – Ioannina, 75 km. Byrundtur i Ioannina. Frkost er inkludert. En overnatting på hotell i Ioannina.

Dag 5

Ioannina – Kalambaka, 130 km. Båttur i Ioannina og utflukt til Meteoras kloster. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Kalambaka.

Dag 6

Kalambaka – Thessaloniki, 240 km. Besøk i Vergina. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Thessaloniki.

Dag 7

Byrundtur i Thessaloniki. Frokost og middag er inkludert.

Dag 8

Thessaloniki – Skandinavia. Transfer til flyplassen, 20 km. Frokost er inkludert.

Hellas

Innbyggere10,7 millioner
Flateinnhold 131 940 km²
ValutaEuro
Religion 98 % er gresk-ortodokse kristne, ellers minoriteter av muslimer, jøder og katolikker
Språk Dimotiki (en form av nygresk) er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer:

Fly t/r Thessaloniki, TEMA`s reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entrèer og reisens transporter ifølge dagsprogram.

Valuta: 

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling » 

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks: 

Driks er ikke inkludert i reisens pris. I stedet anbefaler vi deg å beregne cirka 10 EUR til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette beløpet betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen. 

Klima 

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, som f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr: 

Noen lettere ullplagg kan være bra å ha med dersom det skulle blåse eller være litt kjølig noen dager, fremfor alt på vår- og høstavreisene. Det viktigste er kanskje et par behagelige og vel inngåtte sko med tykke såler for spaserturer i naturen og i byer. Tenk også på at du må bære klær som dekker skuldre og knær ved klosterbesøk, der menn bør bære langbukser og kvinner skjørt/kjole. I fjelltraktene i de indre delen av landet er temperaturen som regel ytterligere et par grader lavere enn hva som angis i klimatabellen. Ta med badetøy da noen hoteller har basseng.

Øvrig: 

Hotellstandarden i Hellas er varierende, og rommene kan oppleves som små. Ved nasjonale helligdager kan tilfeldige endringer i dagsprogrammet skje. 

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose