Fottur på Egina og i Argolisi antikkens fotspor

Vi starter i hovedstaden og antikkens vugge Athen. Reisen fortsetter med ferje til øya Egina der du får to meget ulike vandringsopplevelser. Vel tilbake til fastlandet krysser vi Korintkanalen og gjør fotturer i vinens og appelsinenes Argolis. I tillegg til den tidligere hovedstaden Narplion finnes det her også verdensarver som Agamemnons Mykene og Epidauros teater. Her bor vi rett på stranden, ved havet i sjarmerende Tolo.

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Fottur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Spasere blant Paleachoras kirkeruiner
 • Afaiatempelet på Egina
 • Fottur til verdensarven Epidauros og Mykene
 • Natur og atmosfære ved klosteret Avgou
 • Besøk på både olivenoljefabrikk og ouzodestilleri

Dagsprogram
2018

Dag 1 – Athen, antikkens vugge

Etter ankomst og transfer til Athen sjekker vi inn deg på et sentralt beliggende hotell. Sent på ettermiddagen, tidlig på kvelden, begir vi oss ut i omgivelsene og gjør en byvandring som tar oss forbi Herodes Atticus Odeion, det antikke teateret og rundt Akropolis base. Vi går gjennom Athens gamle og sjarmerende bydel Plaka. Her blant smugene hører vi kanskje bouzoukimusikk fra noen av takterrassene. Her kan du få din første kontakt med begrepet "parea" og "kefi", de greske uttrykkene for sosialt samvær.  

I løpet av vandringen finner vi en lokal taverna der vi spiser en felles velkomstmiddag før vi sakte spaserer tilbake til vårt hotell.  

Dag 2 – Paleachoras kirker og Afaiatempelet 

Rett etter frokost forlater vi Athen sentrum og tar bussen til forstaden Pireus. Her ligger havnen hvorifra man kan ta båt og ferje ut i hele den greske øyverdenen.  

Vi har valgt en øy som ligger i komfortabel avstand fra fastlandet og det tar oss ikke mer enn 1,5 time før vi når Egina. På grunn av nærheten til Athen er det mange byboere som flyr fra stresset og storbyen for å komme til freden og roen, avslappingen og frodigheten på Egina.  

Roen råder i dag på øya. Men før i tiden var øya utsatt for pirater og angrep, noe som førte til at man plasserte hovedstaden høyere opp, lenger inn på øya. Den gamle byen, Paleachora har lenge vært overhitt og langs steinstier vandrer vi her blant noen av de mange kirkene som en gang i tiden velsignet byen. Noen av dem er fortsatt i bruk. Stedet tilbyr fred og ro og en vakker utsikt. Vi spaserer bare en kilometer her før vi reiser til kysten for lunsk på en koselig taverna.  

Når vi har fyllt opp våre energidepoter fortsetter vi ettermiddagen med en fottur til det staselige Afaiatempelet.  

Vi sjekker deretter inn for to netter på øya og på kvelden spiser vi en god middag på en restaurant i Egina by.  

Dag 3 – Eginas vestkyst 

Vår heldag på Egina spanderer vi på vestkysten. Vi gjør en fottur på bakketoppene ovenfor Marathonas bredder gjennom tusenårige olivenlunder. Ved lunsjtid når vi kysten, så avhengig av vær og vin kan lunsjen kanskje kombineres med et lite bad.  

Kvelden er din egen og en anbefaling er å ta del av det lokale livet i havnen. Nyt en pouzi eller en annen aperitif på noen av serveringsstedene og se folket gå ut på sin volta når solen senker seg over Peloppones på andre siden av vannet.  

Dag 4 – Korints akropol 

Vi sjekker ut og tar ferjen tilbake til fastlandet. De reserende dagene skal vi tilbringe på Pelops øya, Peloppones. For å komme dit passerer vi den Korintiske neset og over den fascinerende Korintkanalen som binder sammen den Saroniske viken med den Korintiske. Med andre ord var dette en halvøy frem til 1893 da kanalen stod ferdig.  

Korint er en by med gamle aner og i dag den nest største på Peloponnes. Stedet assosieres med Sisyfos som ble straffet av Zeus til å rulle en stor stein opp et fjell, om og om igjen. Mytologien mener videre at den bevingede hesten Pegasus kom herifra, og historien sier også at apostelen Paulus kom hit for å predike om Kristus. Du får ta del i historie og legender føe det vil bli mulighet til å gjøre en 3 km vandring rundt Akorint som troner over byen (fotturen er delvis ganske bratt opp- og nedover). For den som ikke vil vandre kan man på egen hånd utforske Akorint nørmere (en entréavgift tilkommer).  

Deretter fortsetter reisen ned gjennom "Hellas spiskammer", til den fruktbare provinsen Argolis og kystbyen Tolo. Her sjekker vi inn for de kommende fire nettene på et hotell med strandbeliggenhet.  

Dag 5 – Epidauros teater 

I tillegg til enorme appelsinlunder finner man i Argolis noen av antikkens mest omtalte steder. Dagens fottur går gjennom olivenlunder ved Epidauros. Byen var under antikken en betydningsfull havneby og her fantes også Asklepiostempelet, som folk fra fjern og nær valfartet til som kursted.  

Vi starter dagen med å besøke en olivenoljefabrikk i området, for å se hvordan fremstillengen går for seg og får smake på noen edle dråper. Deretter vandrer vi noen kilometer frem til det arkeologiske stedet Epidauros, der du vil få mulighet til å høre teaterets perfekte akustikk. Fotturen fortsetter deretter mot kysten der vi i den gamle havnebyen spiser lunsj og slapper av før vi vender tilbake til Tolo.

Dag 6 – Agamemnons Mykene 

Fottur i antikkens fortegn fortsetter denne dagen med en vandring på den gamle mykenske veien. På grusveier og stier går vi gjennom en fruktbar dal. Langsetter veien forsøker vi å finne skygge under noen oliventrær for å medbragte pikniklunsj. Endestasjonen for dagens ca. 11 kilometer lange fottur er Agamenons borg og hjem, Mykene. Agamemnon var konge i regionen og en av de store hærførerne i krigen mot Troja. Du får mulighet til å oppdage det arkeologiske stedet før vi reiser hjem til Tolo.  

Denne kvelden besøker vi Nafplion. Byen er i dag provinsen Argolis hovedstad, men var mellom 1823-1834 faktisk hele Hellas` hovedstad. Her gjør vi en enkel byvandring og besøker et ouzeri for å lære oss litt mer om denne nasjonaldrikken. Selvfølgelig gjør vi smaksprøver også. Vi avslutter med en middag i byen før vi vender tilbake til Tolo.  

Dag 7 – Klosteret Avgou 

Cirka en halvtime øst for Tolo kommer vi til elven Rados. Her starter vi dagens tur som går gjennom elvedalen. Fotturen er enkel på grusvei men for å komme til dagens høydepunkt Avgouklosteret så må vi legge drøye 200 høydemeter under oss, og det på stort sett 2 km (totalt går vi ca. 12 km hvorav 2 km som snirkler seg opp til klosteret og vi går deretter samme vei tilbake - vandringsstaver kan anbefales). Anstrengelsen er uansett verdt strevet. Klosteret er vel bortgjemt og bortglemt perle med en storslått utsikt over dalgangen som vi har vandret gjennom. Her kan vi spise litt medbragt matpakke og om klosterets eneste munk er hjemme, og er i rett humør, kan det være muligheter for en liten gresk kaffe! 

På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddage på vårt hotell og oppsummerer en flott uke sammen.  

Dag 8 – Filakia og farvel 

Flyreise Athen – Norge. Flyplasstransfer. Frokost er inkludert.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Athen
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster 
• 6 lunsjer
• 6 middager 
• Ouzosmaking
• Besøk på olivenoljefabrikk med prøvesmaking
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreise Norge – Athen. Hotelltransfer, 35 km. Byvandring ca. 5 km. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Athen.

Dag 2

Athen – Egina, 1 times ferje. Fottur ved Paleachora og Afaiatempelet, 5 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell på Egina.

Dag 3

Fottur på Eginas vestkyst, 6 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Egina – Tolo, 1 times ferje og 150 km busstransfer. Fottur ved Korinth, 3 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Tolo.

Dag 5

Fottur ved Epidauros, 7 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Fottur til Mykene, 11 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 7

Fottur til Avgouklosteret, 12 km. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Flyreise Athen – Norge. Flyplasstransfer, 140 km. Frokost er inkludert.

Hellas

Innbyggere10,7 millioner Flateinnhold 131 940 km² ValutaEuro Religion 98 % er gresk-ortodokse kristne, ellers minoriteter av muslimer, jøder og katolikker Språk Dimotiki (en form av nygresk) er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Athen t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.  

Valuta 

Euro (EUR). 

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres. Minibanker finnes.  

Les mer under Valutaveksling » 

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks 

På denne reisen er felles driks inkludert, som f.eks til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og også til serveringspersonalet ved felles måltider.

Dersom du utover dette ønsker å vise ekstra takknemlighet er det naturligvis opp til deg. TEMAs reiseleder kan i tilfelle gi deg tips om hvilken sum som kan være passende å gi.  

Klima 

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, som f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Bekledning 

Noe lettere ulltøy kan være bra å ta med om det skulle blåse eller være kjøig noen dager, først og fremst på vår- og høstavreisene. Det viktigske er dog kanskje et par komfortable og vel inngåtte sko med tykke såler, som joggesko eller fjellsko. Tenk også på at du må bære klær som dekker skuldre og knær ved besøk i klostre, der menn bør bære langbukser og kvinner skjørt/kjole.  

Ta med badetøy da noen hoteller har basseng (åpne fra midten av mai). Bademuligheter i havet gis ved flere anledninger.  

Fotturen

Landskapet er meget kupert og fotturene går skjelden på flat mark. Det går pfte oppover eller nedover og stiene er stenete, noe som kan oppleves litt slitsomt for personer med ledd- eller ryggproblemer.  

Dersom du har normal til god allmenkondisjon er det dog ingen problemer. Personer som har lett for å bli svimmel/har høydeskrekk kan oppleve noen passasjer som vanskelige. Du vandrer også på stier og småveier i et eldgammelt kulturlandskap med vide utsikter.  


Øvrig 

Hotellstandarden i Hellas er variert, og rommene kan oppleves som små. I anledning nasjonale helligdager kan tilfeldige endringer i dagsprogrammet forekomme. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-04-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-04-14
06:00
2019-04-14
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Athens
2019-04-14
08:40
2019-04-14
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2019-04-21
13:40
2019-04-21
15:55
SAS, 778
Copenhagen
Oslo
2019-04-21
17:50
2019-04-21
19:00
SAS, 462
8 dager Fottur på Egina og i Argolis Oslo 13 250 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-05-19 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-05-19
06:00
2019-05-19
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Athens
2019-05-19
08:40
2019-05-19
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2019-05-26
13:40
2019-05-26
15:55
SAS, 778
Copenhagen
Oslo
2019-05-26
17:50
2019-05-26
19:00
SAS, 462
8 dager Fottur på Egina og i Argolis Oslo 13 490 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-08 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-08
06:00
2019-09-08
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Athens
2019-09-08
08:40
2019-09-08
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2019-09-15
13:40
2019-09-15
15:55
SAS, 778
Copenhagen
Oslo
2019-09-15
17:50
2019-09-15
19:00
SAS, 462
8 dager Fottur på Egina og i Argolis Oslo 13 490 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-22 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-09-22
06:00
2019-09-22
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Athens
2019-09-22
08:40
2019-09-22
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2019-09-29
13:40
2019-09-29
15:55
SAS, 778
Copenhagen
Oslo
2019-09-29
17:50
2019-09-29
19:00
SAS, 462
8 dager Fottur på Egina og i Argolis Oslo 13 490 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-10-06 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-10-06
06:00
2019-10-06
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Athens
2019-10-06
08:40
2019-10-06
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2019-10-13
13:40
2019-10-13
15:55
SAS, 778
Copenhagen
Oslo
2019-10-13
17:50
2019-10-13
19:00
SAS, 462
8 dager Fottur på Egina og i Argolis Oslo 13 490 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Fottur

 
XClose