Nyhet

Sykkeltur fra Toscana til RomaPilgrimsveien Via Francigena 

San Gimignano, byen med tårnene, er startpunktet på reisen langs Via Francegina, en gang flittig benyttet av kjøpmenn, soldater og pilgrimer på deres vei fra Canterbury til Roma. Syklingen byr på fremragende vyer i Toscanas bølgende landskap og senere Lazios mer fjellfylte natur, før vi avslutter i triumf på Petersplassen i Roma. Underveis opplever vi ekte italiensk gjestfrihet og nyter det lokale kjøkkenet. 

Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 3, utfordrende

Reiselengde: 9 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Sykkelveiene
 • Toscanas bølgende landskap
 • Vakre Siena
 • Vinsmaking av lokale viner
 • Å komme til Petersplassen i Roma

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1. Ankomst Pisa
Avreise fra Skandinavia til Pisa. TEMAs reiseleder møter på flyplassen for transfer til den sjarmerende byen San Gimignano, hvis historiske sentrum står på Unescos verdensarvliste. Vi bor flott beliggene i utkanten av byen og kvelden er ledig for egne aktiviteter blant San Gimignanos gater og torg – eller for avkobling på hotellet.

Dag 2. Fra San Gimignano til Siena, ca. 50 km
Vår første sykkeletappe går sørover langs Via Francigena, der vi sykler på stille veier gjennom skoger og åser, gjennom et kontinuerlig skiftende og bølgende toskansk landskap. Underlaget er vekselvis velstelt grusvei og asfaltert landevei med liten trafikk.

Like før vi kommer fram til Siena, gjør vi et stopp i Monteriggioni, for velfortjente forfriskningar på Paliotorget. Med litt ekstra energi i kroppen fortsetter vi mot Siena og hotellet for natten. Kvelden står til egen disposisjon, men spør gjerne reiselederen om middagstips.

Dag 3. Fra Siena til San Quirico, ca. 55 km
Etter frokost sykler vi gjennom Sienas antikke byporter og fortsetter vår sykling langs Via Francigena. I dag byr området sør for Siena, Crete Senesi, på vakre vyer mens vi sykler berg- og dalbane i det klassiske toskanske landskapet.

I den vakre byen Buonconvento tar vi pause for litt forfriskninger. Og de som ønsker kan ta et besøk på de antikke forsvarsmurene. Dagens siste etappe fører oss til den sjarmerende, lille landsbyen San Quirico, der vi overnatter.

Dag 4. Fra San Quirico til Radicofani, ca. 36 km

Fra San Quirico sykler vi til Orciadalen og langs stille veier triller vi nedover, før vi kommer til middelalderbyen Bagno Vignoni, kjent for sine helserike bad og hjemstavn for de legendariske vannymfene.

Vi hviler beina en stund og egner litt tid til å utforske de varme kildene, før vi fortsetter inn i den Unesco-klassifiserte Orciadalen – Valle D’Orcia – et naturlig paradis hvis skjønhet aldri opphører å berøre sine besøkere.

Dagens siste etappe mot Radicofani går hele veien oppover. Avhengig av hvor raskt vi kommer fram til den lille middelalderbyen på toppen av åsen, kan det bli tid for å kunne oppdage Radicofanis gullkorn på egen hånd, eller å koble av på hotellet resten av dagen.

Dag 5. Fra Radicofani til Bolsena, ca. 55 km
Mens vi legger Radicofani bak oss sykler vi langs Via Cassia, en gammel romersk vei til Roma, fortsatt belagt med brostein og omgitt av et betagende landskap, som domineres av vulkanen Monte Amiata.

Vi tar en pause i Acquapedente, kjent for den romerske krypten under Basilica del Santo Sepolcro, Den hellige gravs kirke. Ifølge sagnet skal et antall steiner dekket avJesu blod ha vært oppbevart her.

Tilbake på sadelen fortsetter vi mot Lazio og den vakre Bolsenasjøen. Utsikten over sjøen blir bare bedre og bedre, i takt med vår forflytning nedover mot Bolsena. Det blir en fantastisk avslutning på dagen, når vi ruller fram gjennom tette skoger og langs enger fulle av oliventrær. Når vi smått om sen kommer til byen Bolsena, blir det mulig å utforske de smale gatene og det lokale fortet.

Dag 6. Fra Bolsena til Vetralla, ca. 48 km
Dagens sykling innledes med en fantastisk strekning gjennom skoger og olivenlunder, samtidig som vi sykler oss rundt Bolsenasjøen og inn i regionen Lazio. Underveis passerer vi et område kjent for sin produksjon av jomfruelig olje, Extra virgin olive oil, før vi ankommer Montefiascone, der en velfortjent kaffepause venter på en av byens piazzaer.

Nesta etappe går gjennom dyrkede landsbyområder og fører leder inn i kommunen Viterbo. Her er det mulig å foreta en stopp ved Bagnaccios termiske bad, for en rask dukkert i en av utendørsbassengene. En gang i tiden stoppet også pilgrimene her, før de fortsatt inn mot byen Viterbo. I Viterbo gjør vi også et stopp og unner oss selv tid til å beundre det flotte pavepalasset, Palazzo dei Papi, samt kirken Santa Maria Nuova, også den i romansk stil. Kulturelt berikede fortsetter vi deretter mot dagens sluttdestinasjon, Vetralla, der vi overnatter.

Dag 7. Fra Vetralla til Campagnano, ca. 47 km
Vi sykler videre sørover, først gjennom tett skog, etterfulgt av et åpent landskap og gjennom felt fulle av trær med hasselnøtter. Veien tar oss forbi Torri d’Orlando, ruinene etter et forlatt kloster. Deretter kommer vi til Sutri, en fascinerende liten by, der vi gjør et kort besøk ved det romerske amfiteateret, som ble gravd fram fra en ås allerede på keiser Augustus tid.

Vår fortsatte sykling tar oss gjennom et mer kupert terreng. Og etter hvert passerer vi fossefallet ved Monte Gelato – et perfekt sted for et oppfriskende stopp, der vi kan avkjøle armer og ben. Etterpå venter en kort, men bratt klatring til vårt siste stopp for dagen, Campagnano.

Dag 8. Fra Campagnano til Roma, ca. 50 km
Like etter at vi har forlatt Campagnano befinner vi oss i den regionale Veio-parken, Parco di Veico, et stort naturvern- og kulturvernområde i utkanten av Roma. Her tar vi en pause i landsbyen Formello med sine vakre, middelalderbygninger.

Når vi nå nærmer oss Roma blir trafikken gradvis livligere. Vi velger derfor sykkelveien, som går langs elva Tevere. Her kan vi nyte den siste strekningen på vårt syklingseventyr, mens vi sykler fram langs elvekanten mot Vatikanstatens porter.

Til slutt kan vi trille inn på Petersplassen, omgitt av dens formidable arkitektur og vår sykkeltur langs den anrike pilgrimsveien Via Francigena har nådd sin høytidelige slutt. Den siste kvelden i Roma står også den helt til egen disposisjon.

Dag 9. Hjemreise
Vår sykkeltur er slutt for denne gang. Vi håper at det har vært en fantastisk opplevelse og at det blir mange fine minner å ta med seg hjem. Etter en siste frokost går bussen til Romas flyplass. Vi ønsker en hyggelig hjemreise og håper på et snarlig gjensyn.

Dette er inkludert i reisen

• Fly tur og retur
• Samtlige overnattinger
• 8 frokoster
• 7 lunsjer (piknik)
• Leie av sykkel
• Følgebil
• Transporter iht program
• Inngangsbilletter iht program
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Flyreise til Pisa. Transfer til San Gimignano, ca 1,5 time. En overnatting på hotell i San Gimignano.

Dag 2
Sykkel fra San Gimignano til Siena, ca 50 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Siena.

Dag 3
Sykkel fra Siena til San Quirico, ca 55 km. Frokost og lunsj inkludert. En natt på hotell i San Quirico.

Dag 4

Sykkel fra San Quirico til Radicofani, ca 36 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Radicofani.

Dag 5
Sykkel fra Radicofani til Bolsena, ca 55 km. Frokost og lunsj inkludert. En natt på hotell i Bolsena.

Dag 6
Sykkel fra Bolsena til Vetralla, ca 48 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Vetralla.

Dag 7
Sykkel fra Vetralla til Campagnano, ca 47 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Campagnano.

Dag 8
Sykkel fra Campagnano til Rom, ca 50 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Roma.

Dag 9
Buss til flyplassen i Roma, ca 1 time. Avreise mot Skandinavia. Frokost inkludert.

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Om syklingen
Hvem passer reisen for?
Denne syklingen passer den som er i god fysisk form og som sykler regelmessig. Turen inkluderer noen lange og/eller bratte stigninger og terrenget varierer med enkelte deler ujevne grusveier. Vi sykler hver dag og dagsetappene er på mellom 50-60 kilometer.

Den som er usikker på sitt fysiske nivå eller ønsker en lettere sykling, har mulighet til å leie en el-sykkel mot en ekstra kostnad.

Obligatorisk utstyr
- Behagelige og vel inngåtte sko til sykling og spaserturer. Ingen åpne sko til syklingen!
- Lett regntøy
- Fleece/genser til morgen og kveld
- Sykkelhjelm, ta med egen for beste passform

Vi anbefaler
- Sykkelbriller/solbriller
- Sykkelhansker
- Gel-sadel eller sykkelbukser
- Liten ryggsekk
- Vannflaske
- Solkrem

Om syklene
- Hybridsykler med flere gir og håndbrems (f.eks. Scott terrengsykler).
- Finnes i ulike rammestørrelser, avhengig av lengde.
- Utstyrte med en liten sykkelveske på styret og holder til en vannflaske. Syklene har ikke bagasjebrett.
- Sykler med fotbrems finnes ikke.
- El-sykler finnes mot en ekstra kostnad på NOK 700 per person.

Til den som ønsker å bruke sykkelsko, anbefaler vi å ta med egne SPD-pedaler, som kan monteres på stedet.

Viktig å vite
Oppgi din lengde når du bestiller, slik at vi kan finne fram en sykkel som passer deg. Lengden fylles ut under «Min reise». Vær oppmerksom på at vi må ha denne informasjonen så snart som mulig, men absolutt senest en måned før avreise.

Bagasjen transporteres med buss mellom hotellene. Høyst en bagasje per person på maks 20 kg.

Følgebil finnes for assistanse ved punkteringer og eventuelle andre problemer, som kan oppstå med syklene. I bilen fraktes reservesykler og vann, som kan fylles på under sykkelturene, samt plass til et par personer, som kan sitte på, om en strekning skulle kjennes for tung.

Syklingen dag for dag
Enkelte dager kan komme til å få delvis endret reiserute, avhengig av vær og vind.

Dag 1. Ankomst Pisa i Italia. Transfer til San Gimgnano, ingen sykling.
Dag 2. Sykling fra San Gimignano til Siena, ca. 60 km.
Dag 3. Sykling fra Siena til San Quirico, ca. 55 km.
Dag 4. Sykling fra San Quirico til Radicofani, ca. 45 km.
Dag 5. Sykling fra Radicofani til Bolsena, ca. 60 km.
Dag 6. Sykling fra Bolsena til Vetralla, ca. 55 km.
Dag 7. Sykling fra Vetralla til Campagnano, ca. 50 km.
Dag 8. Sykling fra Campagnano til Roma, ca. 50 km.
Dag 9. Transfer til flyplassen og hjemreise.

I grunnprisen inngår
Flyreise Skandinavia - Pisa og Roma - Skandinavia. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Innkvartering
Under uken bor vi vanligvis på små hotell, pensjonat eller gårder (agriturismo) med 3-stjernes standard eller høyere.

*På denne turen har vi valgt å ikke legge inn en liste på hjemmesiden vår over de hotellene vi vanligvis bor på. Etter ønskemål er det mulig å få listen sendt til deg via e-post fra en av våre reiseeksperter. Vær oppmerksom på at hotellene i listen ikke kan garanteres, da hotellene kan variere avhengig av tilgang og etterspørsel, samt avreiser.

Valuta
Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikker. Uttaksautomater finnes. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks inngår ikke i prisen for reisen. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person ved reisens start og tar hånd om fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider, med mere.

Klima
Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Hotell/overnatting

 • Antall netter: 1
 • Sted: Siena
 • Antall netter: 1
 • Sted: San Quirico
 • Antall netter: 1
 • Sted: Radicofani
 • Antall netter: 1
 • Sted: Bolsena
 • Antall netter: 1
 • Sted: Vetralla
 • Antall netter: 1
 • Sted: Campagnano
 • Antall netter: 1
 • Sted: Rom

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.