Vinvandring i Piemontemed besøk i Sveits

En variert reise som byr på naturskjønne turer i vin- og matregionen Piemonte ved foten av Alpene. Her opplever vi italiensk småbysjarm og tester Barolo-, Barbaresco- og Barberaviner. Trøffeljakt, båttur på den vakre alpesjøen Lago Maggiore, turer gjennom trolske kastanjeskoger og togtur til Sveits er andre høydepunkter. 


Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Fotturer - Mat- og vinreise - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Besøk hos en trifolau og trøffelsmaking
 • Togreise til Sveits
 • Vinvandringer i Barbaresco og Barolo
 • Fossefall og ekte kastanjer
 • Båtutflukt til Isola Bella

Dagsprogram
2024

Dag 1 – Ankomst Alba
Ankomst til Milano flyplass der TEMA-reiseleder venter og tar oss videre med buss til den sjarmerende byen Alba. Her sjekker vi inn på vårt hotell for tre netter.

Dag 2 – Barbaresco
Vi tar buss nordover til Neive der vi begynner dagen med en kortere fottur. Vi går på kuperte marker blant prydlig plantede vinranker i 3–4 kilometer. Målet er det lille samfunnet Barbaresco som produserer en DOCG vin, hakket mildere enn Barolo. Etter en liten pause fortsetter vi med bussen til Treiso der vi nyter en deilig piknik sammen med Barbaresovin. Dagen avsluttes med å vandre 7 kilometer tilbake til Alba og vårt hotell.

Dag 3 – Barolodistriktet
Vi reiser med buss sydover til den lille landsbyen Monforte d´Alba. Fra byens utsiktsplass ser vi ut over Barolo og de nærliggende markene. Her fortsetter vi til fots langs stier blant vinranker, frukt- og nøttetrær. I løpet av ettermiddagen besøker vi en tradisjonell familiedrevet vingård i byen Grinzane Cavour. Her får vi smake på Piemontes edleste og mest kjente viner, samt noen av familiens beste småretter. Vi avslutter besøket i Alba med et ordentlig festmåltid. Kom sulten! Utsikten over vingårdene og alpetoppene er en opplevelse du sent vil glemme.

Dag 4 – Trøffeljakt
Den magiske trøffelen er verdens dyreste og mest ettertraktede sopp. Sammen med en trifolau, en trøffeljeger, og hans veldresserte hund tar vi en kort tur for å lete etter de sterkt duftende soppene som ligger rett under jordflaten. Det settes frem ferskt brød, olivenolje smaksatt med trøffel, salami og robiolaost med revet trøffel, og en fyldig barberavin kompletterer denne lille prøvesmakmenyen. Vi tar farvel med Alba og reiser videre til byen Baveno ved bredden av Lago Maggiore. Ifølge Gustave Flaubert var Lago Maggiore det mest raffinerte og sensuelle naturskapte stedet i verden. Generasjoner av reisende har siden latt seg fascinere av den vakre innsjøen, omgitt av grønne fjell og med praktfulle villaer og parker. Vi bor 4 netter på hotell i Baveno.

Dag 5 – Locarno, Sveits

Vi starter dagen med en kortere bussreise til Domodossola. Vi går deretter om bord i det lokale toget Treno Panoramico delle Centovalli. Togturen tar ca. to timer og passerer vakker natur, skog, fjell og fossefall. Jernbanesporet slingrer seg over en rekke broer og inn i mange tunneler og det er en reise med mye vakker natur og utsikt. Målet for reisen er den sveitsiske byen Locarno ved Lago Maggiores nordlige bredd. Her får vi tid på egen hånd for å oppleve de mange trivelige kaféene og butikkene som kanter gatene. Vi returnerer til Baveno med båt hvis været tillater det.

Dag 6 – Bella og Madre
Isola Bella er navnet på en av øyene i Lago Maggiore. Hit reiser vi med båt fra vårt hotell. Øya er verdenskjent for sitt barokkpalass og den terrasserte hagen som har vært beundret av berømtheter som Charles Dickens og Napoleon.Vi fortsetter til Stresa med båt der vi får tid på egen hånd. Etter lunsj tar tar vi en ny båt fra Stresa til Isola Madre. Her besøker vi renessansepalasset og Isola Madres park. Til slutt går båten fra Isola Madre til Baveno. Kvelden i Baveno er til fri disposisjon og reiselederen kan gi deg råd og tips.

Dag 7 – Cannobio
I dag vandrer vi gjennom kastanjeskoger og nyter den vakre utsikten over vannet og fjellene. Vandringen er på åtte kilometer og går fra landsbyen Cannero til Cannobio.Vi tar en pause ved middelalderkirken San Gottardo før vi fortsetter forbi fossefall og bratte klipper til den den lille byen Canobbio med pastellfargede hus som speiler seg i det klare vannet. På kvelden har vi felles avskjedsmiddag.

Dag 8 – Hjemreise
Transfer til flyplassen i Milano for hjemreise til Norge. Vi sier Arrivederci og på gjensyn!

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r til Milan
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• 7 frokoster
• 2 lunsjer
• 4 middager
• 1 vinsmaking
• 1 trøffelsmaking
• Vin og vann er inkludert ved alle felles lunsjer
• Inngangsbilletter ifølge program
• Hotellskatt 

REISE FAKTA

Dag 1
Skandinavia – Milano. Busstransfer 180 km til Alba og hotellet der vi sjekker inn for 3 netter. Middag er inkludert.

Dag 2
Vinvandring i distriktet Barbaresco, cirka 13 km. Buss 6 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 3
Vinvandring i distriktet Barolo, cirka 5 km, buss 36 km. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4
Besøk hos en trøffeljeger og trøffelsmaking. Buss 190 km. Frokost og middag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Baveno.

Dag 5
Buss Baveno – Domodossola 40 km, tog Domodossola – Locarno (Sveits) ca. 2 timer. Båt Locarno – Baveno ca. 3 timer. Frokost er inkludert.

Dag 6
Båtutflukt Baveno – Isola Bella – Stresa – Isola Madre – Baveno. Besøk på Isola Bella og Isola Madre. Ledig kveld. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7
Fottur fra Cannero til Cannobbio, 8 km. Høydemeter 250. Buss 52 km. Frokost er inkludert og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8
Baveno – Milano – Skandinavia. Buss 60 km. Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Milano t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse

Minimum 15 personer og maksimum 22 personer.Hotellen


Hotellene
Baveno og Stresa er små landsbyer, vi bor på et av hotellene i Zacchera-kjeden, men alltid med samme standard..


Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 10 EUR per person (ca. 104,- kr) ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 

Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta med klær som passer for fotturer samt en liten ryggsekk. Regntøy og solhatt kan også anbefales og det er viktig med gode sko med ordentlige såler.

Fotturen

Se flere tips til TEMAs fotturer her »

Vinvandringen har et rolig og avskappet tempo samtidig som den er innholdsrik. Vi har korte reisestrekninger og du har ved flere tilfeller tid på egen hånd. 

Fotturen Dag 2 er på leirjord blant vinranker på både for- og ettermiddag. Fotturen går både litt opp og ned men også flatt. Høydeforskjellene er ikke store og vandringen er ikke ansett å være krevende. Terrenget er naturlig bølgende vinmarker.

Fottur formiddag ca. 1 1/2 timer.
Fottur ettermiddag ca. 2 timer.

Fotturen Dag 3 er ansett å være lett. Terrenget er også her leirjord blandt vinavlinger samt en skog der vi går på en skogssti (som skogene i Skandinavia). Fotturen er litt lett opp-og-med samt flatt og på ettermiddagen er fotturen i flatt terreng.

Fottur formiddag ca. 1 1/2 timer. 

Fotturen Dag 5 går i skog både på formiddag og ettermiddag ovenfor Lago Maggiore-sjøen. Underlaget er skogssti med jordunderlag med granitsteiner på marken. Noen steiner ligger løse, men dette er ikke rullesteiner. På formiddagen er det litt opp-og-ned samt flatt og veldig veldosert. Stigning ca. 100 meter men i etapper og flatt innimellom.

Ettermiddagsvandringen starter med en bratt oppoverbakke som har en fallhøyde på 150 meter. Stien snirkler seg i serpentinsvinger. Denne bakken tar det ca 45 minutter å gå. Deretter følger en lang nedoverbakke i flere etapper med flate partier innimellom ned til sjøen.

Fottur formiddag ca. 1 1/2 timer.
Fottur ettermiddag ca. 1 3/4 timer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Baveno og Stresa er små landsbyer, vi bor på et av hotellene i Zacchera-kjeden, men alltid med samme standard.

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.