Nyhet

Weekendvandring i Dolomittenemed mektige fjell og alpeenger

I Dolomittene i det nordøstre Italia vandrer vi i dramatisk terreng med sine spisse topper, frodige alpeenger og en mangfoldig flora som har gjort området berømt. Den østerrikske og italienske kulturen møtes i mat, arkitektur og språk. I løpet av reisen tester vi ost og grappa fra lokale produsenter. Den lille landsbyen Vigo di Fassa har en utmerket beliggenhet og høy sjarmfaktor. 

Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Fotturer - Storby- og weekendreise - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 18-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Den koselige landsbyen Vigo di Fassa
 • Vandringen ved Paolinapasset
 • Vin-, grappa og ostsmaking
 • Slippe å pakke på nytt- ett hotell under hele reisen
 • Vandring ved Passo Pordoi

Dagsprogram
2019

Dag 1 – Vigo di Fassa.

Avreise fra Skandinavia til Venezia. Transport til Vigo di Fassa hvor vi blir tatt godt imot av vertsparet Paola og Renato på hotell Dolasilla som vi bor på under hele oppholdet.

Dag 2 – Paolinapasset.

Etter frokost kjører vi til Paolina-passet der vi fortsetter turen med stolheiser. I løpet av noen minutter er vi oppe på 2125 meter. Hele dagen nyter vi den vakre utsikten hvor vi vandrer på stein- og grusveier. Den lave buskvegetasjonen i dalførene minner om heldekkende lysegrønne tepper på vei til dagens lunsjpause. Vandringen fortsetter over knauser og sommerenger, og bli ikke overrasket dersom du plutselig står ansikt til ansikt med en beitende ku. Vi vandrer opp og ned over høyder med en brattere bakke på cirka 150 meters høydeforskjell.

Dag 3 – Sassolungo.

Vi reiser den lille byen Campitelli med lokal buss, for så å ta taubane opp til dagens utgangspunkt Col Rodella som ligger på 2480 meter over havet. Vandringen går sør for Sassolungo, den lange steinen. Massivet er over 3000 meter høyt, og vi nøyer oss med å beundre massivet på avstand og fortsetter turen på leire og grus. Etter mange buktende stier kommer vi frem til den rolige atmosfæren ved en alpehytte. Veien fortsetter langs frodige enger. Tilbake i Campitello blir det tid på egen hånd og mulighet for å ta et stop på en av de mange uteserveringene som vi finner her. Etterpå tar vi bussen tilbake til hotellet. Cirka 100 meters høydeforskjell under vandringene. Bratt nedstigning på cirka 600 meter og 300 meters høydeforskjell.

Dag 4 – Passo Pordoi.

Dagen innledes med en busstur til Canazei, for så å dra videre med taubane og kabinheis opp til Col di Rose 2382 moh. Her oppe kan vi nyte en eventyrlig utsikt over Canazei og Marcialongadalen. Vi ser også Marmoladafjellenes snøhvite isbreer. Vi vandrer nedenfor fjelltoppen Sas Becé og kommer frem til Passo Pordi i passelig tid for en kaffepause. Her venter nok en kabinheis for en tur opp til hele 2950 meter! Luften er svalere og det er nok lurt å ha en varm genser tilgjengelig. Det er ikke uvanlig at snøen ligger helt frem til juli i denne høyden. Den som vil kan ta en kort vandring til alpehytta Forcella Pordoi, alternativt bli igjen ved en av utsiktsterrassene og ta det med ro. Vi spiser en trivelig lunsj før vi drar tilbake til hotellet. Kortere vandringer med 150 meters høydeforskjell ved to tilfeller i løpet av dagen.

Dag 5 – Hjemreise.

Avreise til flyplassen for hjemreise til Norge. Arrivederci og på gjensyn!


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Venezia t/r

• Samtlige overnattinger

• Sentralt beliggende hotell

• Bagasjeservice er inkludert

• 4 frokoster

• 3 lunsjer

• 4 middager med italiensk husmannskost

• Grappa- og ostesmaking

• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder

• Hotellskatt

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Venezia. Transferbuss til Vigo di Fassa, ca 175 kilometer. Fire overnattinger på hotell. Middag inkludert.

Dag 2

Middels tempo på turen ved Paolina- og Costalungapasset, ca 5 timer. Bussreise 10 km. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3

Middels tempo på vandring vid Sassolungo på ca 5-6 timmar. Buss 20 km. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4

Lettere vandring på ca 4 timer, buss 25 km. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5

Bussreise Vigo di Fassa - Venezia 175 km. Returreise til Skandivia. Frokost inkludert.

Italia

Innbyggere

58 millioner

Flateinnhold 

301 230 km²

Valuta
Euro 

Språk
Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk 

Religion
Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Venezia t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse

Minimum 18 personer og maksimum 24 personer

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 35 EUR per person (ca. 350 kr) ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere.

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Ta gjerne med et par varme plagg, i tillegg til lettpakket regntøy. Ta med solide tursko til fotturene. Det viktigste er kanskje et par gode sko med tykke såler for bruk på turer i naturen, byer og museer.

Fotturen

Dolomittene har et kupert landskap og fotturne går sjelden i flatt terreng, det går enten opp eller ned. Du bør derfor ha normal god kondisjon for å ha glede av reisen. Vandringsstaver i sammenfellbart teleskopformat kan være bra å ha med, da disse delvis kan avlaste ømme ledd. Vær oppmerksom på at en vandring kan endres avhengig av værforhold og lignende.

Se flere tips til TEMAs fotturer her »

For øvrig

Kart: På guidede fotturer deles det ikke ut kart. Reiselederen har derimot detaljerte kart og kan hjelpe til med kjøp av kart på stedet.

Underlaget preges av bra stier, men også partier med stein- og fjellgrunn. Vi bruker verken stegjern eller tau på denne turen, og passerer bare enkelte partier med isbre eller snø.

På denne fotturen har vi ingen piknik. De måltider som er inkludert serveres på oppdekte bord. Du trenger derfor ikke å ta med kopp, bestikk og tallerken som nevnes under vår generelle pakkelisten for fotturer.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.