Nyhet

Sykkeltur i AlpeneLa Via Claudia i Østerrike og Italia

Følg med på en sykkeltur som tar oss langs romernes totusen år gamle transportvei Via Claudia Augusta fra det sørlige Europa. Fra det mektige fjellet Zugspitze i Østerrike til Gardasjøen i Nord-Italia sykler vi gjennom vidunderlige tyrolske landskap, der eplehager, vingårder, elver og fjelloverganger konkurrerer om oppmerksomheten. Underveis nyter vi av lokalprodusert mat og vin som regionen er kjent for. En til tider krevende tur men som garantert gir belønning for strevet!  

Reisefakta

Land: Østerrike, Italia

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • De fine sykkelstiene
 • Utsikten over Zugspitze
 • Elven Inns blå vann
 • Vinschgaudalen
 • Den vakre Gardasjøen

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1. Ankomst München

Avreise fra Skandinavia til München. TEMAs reiseleder møter på flyplassen for transfer over den tyske grensen til Østerrike og landsbyen Lermoos. Lermoos ligger vakkert til på en stor eng og har en fantastisk utsikt over Tysklands høyeste fjell, Zugspitze. Her forbereder vi syklene i forkant av kommende uke. Vi rekker kanskje også med en kortere prøvetur før middag, som vi spiser på hotellet. Dette blir en ypperlig anledning til å begynne å gjøre seg kjent med reiselederen og øvrige turkamerater.

Dag 2. Fra Fernpass til Zams/Landeck, ca. 60 km

Dagens sykkeletappe er sannsynligvis den mest krevende på hele reisen, men også en passende introduksjon av området med høydepunkter, som Fernpasset, slottet i Fernstein og Schanzlsee – en av de vakreste alpesjøene i hele regionen. Denne første strekningen blir den eneste med virkelig offroad-sykling under hele reisen. Resten av turen går hovedsakelig langs sykkelstier og stille småveier.

Morgenen omfatter en miks av skogsstier, bølgende grusveier og en kort, men litt vanskelig strekning nedover, før etappen avsluttes med en lett offroad-del inn til Nassereith. For den som ikke føler seg bekvem med å sykle offroad, gir vi beskjed om når det anbefales å gå av sykkelen og trille videre ned med sykkelen. Dette gjelder likevel bare noen få, veldig korte strekninger. Alternativ kan strekningen også gjennomføres i sin helhet på en bilvei (tidvis mye trafikk) og vi samles igjen ved en lokal kafé eller en bar.

Etter Nassereith kommer vi til den gamle byen Imst, flott beliggende på en terrasse ovenfor elva Inn, ved inngangen til dalen Gurgl. Herfra sykler vi i sikksakk via broer over elva Inns isblå vann mot landsbyen Landeck, som blir vår sluttdestinasjon for dagen.

Dag 3. Fra Zams til Nauders, ca. 65 km

Etter frokost fortsetter vi gjennom Inndalen med sine åpne enger, blomsterfelt og mektige fjell. Underveis passerer vi flere typiske østerrikske landsbyer og etter hvert det berømte Hotel Kajestansbrücke. Ved landsbyen Martina krysser vi grensen til Sveits (husk å ta med pass) og har deretter en utfordrende oppforbakke foran oss. Vel oppe på toppen kan vi derimot puste ut og nyte utsikten over de grønne beitemarkene, før vi ruller ned mot byen Nauder, vakkert beliggende i grensetriangelen mellom Østerrike, Sveits og Italia.

Om tiden tillater det, foretar vi en felles spasertur gjennom de sjarmerende gatene og forsøker å fange inn denne idylliske fjellbyens hyggelige atmosfære. Her tilbringer vi også vår siste natt i Østerrike.

Dag 4. Fra Nauders til Lagundo, ca. 85 km

Vi innleder morgenen med å sykle de siste 100 høydemetrene opp til Reschenpass og befinner oss plutselig i Italia. Fortryllende utsikt åpner seg opp framfor oss med fjellet Ortlers hvitkledde topper og den blå Reschensjøen, en kunstgjort sjø fra 1940 med en kapasitet på 120 millioner kubikkmeter. Sjøen er mest kjent på grunn av det romanske kirketårnet, som stikker opp av vannet. Her lå en gang landsbyen Alt-Graun, som ble evakuert før byggingen av sjøen startet. Alle bygningene i landsbyen ble sprengt, inklusive kirken, men av en eller annen anledning valgte de å skåne selve kirketårnet.

Beina får hvile litt mens vi ruller utfor og inn i Vinschgaudalen, som strekker seg fra Reschenpasset til Kastelbal/Tschars og grenser til både Sveits og Østerrike. Det er et vakkert sted, der grønne enger konkurrerer om oppmerksomheten med gigantiske isbreer og glitrende sjøer. Veien videre fører oss gjennom områder med eplehager. Og på avstand ser vi slottet Juval, som tilhører den berømte, alpine klatreren Reinhold Messner.

Vår sluttdestinasjon for dagen er Lagundo, som ligger ved inngangen til Vinschgaudalen. Lagundo lokker med sine små gater, historiske bygninger og typiske tyrolvinbarer – Buschenschanken. En drink på solterrassen på en av byens kafeer kan meget godt bli den perfekte avslutningen på dagen.

Dag 5. Fra Lagundo til Adigedalen, ca. 65 km

I møtet mellom tre daler – Vinschgau, Etsch og Passier – finner vi Merano, også kalt «Sør-Tyrols juvel». Byen beskyttes av høye fjellkjeder både fra nord og øst, noe som bidrar til et mildt middelhavsklima og fører til en stor variasjon av fargerike, subtropiske planter.

Vi ruller videre mellom eplehager og vingårder og nyter de vakre vyene, atmosfæren i de små landsbyene med sine markedsplasser og historiske steder vi passerer underveis. Før vi når slutten på dagens sykling, avlegger vi et besøk i det romanske kapellet Sankt Jakob in Kastelaz i Tramin. Her får vi blant annet se de eldste, romanske freskene i denne delen av Italia.

I denne tysktalende delen av Italia har to kjente viner sitt utspring – den hvite Gewürtzraminer og den røde Kalterer See. Under kveldens middag får vi også anledning til å teste noen av de lokale vinene.

Dag 6. Adigedalen til Trento, ca. 41 km

Dagens sykling gjennom Etschdalen er forholdsvis enkel. Og når vi vel har funnet rytmen, legger vi raskt kilometerne bak oss og kan regne med å ankomme Trento ved lunsjtid.

Trento ligger i en bred isbredal, der elvene Fersina og Avisio slutter seg til Adigeelva, Italias nest lengste, omgitt av store fjell. Byen sprudler fullstendig over av italiensk prakt, med isbarer, kaffebarer og trendy motebutikker i overflod. Her har vi resten av dagen ledig til å kunne spandere både tid, og kanskje også litt penger, på egen hånd.

Dag 7. Trento til Gardasjøen, ca. 65 km

Syklingens siste utfordring blir å klatre opp til Candriai, hvorfra vi fortsetter ned til Sarcadalen, som byr på middelhavsklima. Herfra er terrenget for det meste flatt, når vi veksler mellom stille veier og sykkelstier langs elva Sarca.

Underveis blir vi på nytt skjemt bort med fantastiske landskap, som blant annet inkluderer glimter av vår sluttdestinasjon Gardasjøen – Lago di Garda – som vi når en gang i løpet av ettermiddagen. Da har vi syklet nærmere 400 kilometer sammen og det feirer vi så klart med enda en god middag på en lokal restaurant.

Dag 8. Hjemreise

Vår sykkelreise har nådd sin slutt for denne gang, og vi håper den har gitt mange fine minner å ta med seg hjem. Etter en siste frokost går bussen til flyplassen i Verona. Vi ønsker en hyggelig hjemreise og håper på et snarlig gjensyn.


Dette er inkludert i reisen

• Fly tur og retur
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 6 lunsjer (piknik)
• 2 middager
• Leie av sykkel
• Følgebil
• Transporter i henhold til program
• Entre i henhold til program
• TEMA-reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1

Fly til München. Transfer til Lermoos, ca 2 timer. En overnatting på hotell i Lermoos. Middag inkludert.

Dag 2

Sykling fra Fernpass til Zams, ca 60 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Zams.

Dag 3

Sykling fra Zams till Nauders, ca 65 km. Frokost og lunsj inkludert. En natt på hotell i Nauders.

Dag 4

Sykling fra Nauders till Lagundo, ca 85 km. Frokost, lunsj og middag inkludert. En overnatting på hotell i Lagundo.

Dag 5

Sykling fra Lagundo till Adigedalen, ca 65 km. Frokost og lunsj inkludert. En natt på hotell i Adigedalen.

Dag 6

Sykling fra Adigedalen till Trento, ca 41 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell i Trento.

Dag 7

Sykling fra Trento till Gardasjøen, ca 65 km. Frokost og lunsj inkludert. En overnatting på hotell ved Lake Garda.

Dag 8

Buss till flyplassen i Verona, ca 1 time. Avreise mot Skandinavia. Frokost inkludert.

Østerrike

Innbyggere 8 400 000
Flateinnhold 83 858 km²
Valuta Euro
Religion Hovedsaklig katolikker; minoriteter av protestanter, ortodokse kristne og muslimer
Språk Tysk er offisielt språk

Italia

Innbyggere 60 millioner
Flateinnhold 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk
Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Om sykklingen
Hvem passer syklingen for?
Den passer for dem som elsker å sykle og som sykler regelmessig. Videre må de være vant til noen relativt bratte og utfordrende stigninger. Terrenget er variert og enkelte deler har ujevn grusvei. Turen inneholder også en kort, men noe vanskelig offroad-sykling. For dem som føler seg ubekvem med å sykle offroad, er det selvsagt også mulig å gå av sykkelen og trille sykkelen den korte strekningen. Vi sykler hver dag og dagsetappene er mellom 40-70 kilometer.

Er du usikker på ditt fysiske nivå eller ønsker en lettere sykling, er det også mulig å leie en el-sykkel mot en ekstra kostnad.

Obligatorisk utstyr
- Behagelige og vel inngåtte sko til sykling og gåturer. Ingen åpne sko under syklingen.
- Lettpakket regntøy
- Genser/Fleece
- Sykkelhjelm, ta med egen
- Piknikutstyr (kopp, tallerken, bestikk)

Vi anbefaler
- Sykkelbriller/solbriller
- Sykkelhansker
- Gel-sadel eller sykkelbukser
- Liten ryggsekk
- Vannflaske
- Solkrem

Om syklene
- MBT-sykler med flere gir og håndbrems (f.eks. Cube Aim).
- Finnes i ulike rammestørrelser, avhengig av lengde.
- Syklene har holder til vannflaske, men ikke bagasjebrett eller sykkelveske.
- Sykler med fotbrems finnes ikke.
- El-sykler kan leies mot en ekstra kostnad på NOK 1 700 per person.
For den som ønsker å bruke sykkelsko anbefaler vi å ha med egne SPD-pedaler, som kan monteres på stedet.

Viktig å vite
Vennligst oppgi hvor lang du er når du bestiller, slik at vi kan finne den sykkelen som passer til deg. Din lengde fyller du ut under «Min reise». Vær oppmerksom på at vi må ha denne informasjonen så snart som mulig etter bestilling, men absolutt senest en måned før avreise!

Bagasjen transporteres med buss mellom hotellene. Maks bagasje per person er 20 kg!

Følgebil er tilgjengelig for assistanse ved punkteringer og eventuelle andre problemer, som kan oppstå med syklene. I bilen fraktes reservesykler og vann, som kan fylles på under sykkelturene, samt plass til at inntil 2 personer kan kjøre med, om en strekning skulle føles for tung.

Sykkelturene
Enkelte dager kan få delvis endret reiserute, avhengig av vær og vind.
Dag 1. Ankomst München, Tyskland. Transfer til Lermoos i Østerrike, ingen sykling.
Dag 2. Sykling fra Fernpass til Zams, ca. 58 km. Høydeforskjell ca. 740 m.
Dag 3. Sykling fra Zams til Nauders, ca. 67 km. Høydeforskjell ca.1200 m.
Dag 4. Sykling fra Nauders til Lagundo, ca. 86 km. Høydeforskjell ca. 260 m.
Dag 5. Sykling fra Lagundo til Adigedalen, ca. 65 km. Høydeforskjell ca. 600 m.
Dag 6. Sykling fra Adigedalen til Trento, ca. 41 km. Høydeforskjell ca. 410 m.
Dag 7. Sykling fra Trento til Gardasjøen, ca. 67 km. Høydeforskjell ca. 1200 m.
Dag 8. Transfer til flyplassen og hjemreise.


I grunnprisen inngår
Flyreise Skandinavia - München og Verona - Skandinavia. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Innkvartering
Underveis bor vi på sjarmerende, hyggelige hotell og Bed & Breakfast av noe enklere standard.

På denne reisen har vi valgt å legge inn en liste på hjemmesiden vår over de hotellene vi vanligvis bor på. Etter ønske er det også mulig å få tilsendt listen via e-post fra en av våre reiseeksperter. Vær oppmerksom på at hotellene i listen ikke er garanterte. Hotellene kan variere avhengig av etterspørsel på avreisene.

Valuta
Euro (EUR). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Uttaksautomater finnes. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks inngår ikke i prisen for reisen. TEMAs reiseleder samler inn 30 EUR per person når reisen starter og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider med mere.

Klima
Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Hotell/overnatting

 • Antall netter: 1
 • Sted: Lermoos
 • Antall netter: 1
 • Sted: Landeck
 • Antall netter: 1
 • Sted: Nauders
 • Antall netter: 1
 • Sted: Lagundo
 • Antall netter: 1
 • Sted: Termeno
 • Antall netter: 1
 • Sted: Trento
 • Antall netter: 1
 • Sted: Arco

Kommentarer

Liste over hoteller sendes på e-post ved forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.