Weekend i Lisboa

Vi bor midt i sentrum av Lisboa, som med sine trappestegsmug og gamle sjømannskvartaler har en helt spesiell magi. I tillegg til Lisboa opplever du dronningenes by - middelalderbyen Óbidos, verdensarven cisterciensklosteret i Alcobaça, fiskerlandsbyen Nazaré, Det Kongelige Sommerpalasset i Sintra og Europas vestligste odde Cabo da Roca samt en vinsmaking på en vingård i Colares.

Reisefakta

Land: Portugal

Reisetype: Rundreise - Storby- og weekendreise

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Cabo da Roca
 • Sintra med sommerpalasset
 • Vingården Casal de Santa Maria
 • Alfama
 • Belém og Jerónimos

Dagsprogram
september - oktober

Dag 1 – Ankomst Lisboa

Ved ankomst venter buss og en kort transfer til det sentrale hotellet i Lisboa. TEMAs reiseleder møter du enten på flyplassen eller på hotellet. Flytidene og ankomsten varierer avhengig av hvor du flyr fra. 

I Portugals vestligste provins, Extremadura, ligger hovedstaden Lisboa enestående vakkert til på åsene ved elven Tejo. Akkurat der ender elven og danner et mektig innlandshav før møtet med det mektige Atlanterhavet. Fønikerne gav stedet navnet Olisippo som betyr ”den rolige bukten”, hvis strategiske beliggenhet gjorde det til et naturlig sted å slå seg ned på.Lisboa er en annerledes hovedstad med mange ulike særpreg som i dag lokker besøkende fra nær og fjern. 

Velkommen til Lisboa! Resten av dagen eller kvelden er fri til egne aktiviteter. 

Dag 2 –  Europas vestligste odde, Sintra og vingård

I løpet av dagens interessante utflukt blir vi kjent med det mangfoldige og kontrastfylte kystlandskapet rundt omkring det Europeiske fastlandets vestligste hovedstad. 

Kystveien fra Cascais til Cabo da Roca byr på en utrolig skjønnhet. Vi besøker frodige Sintra, der hovedstadens aristokrati og kongefamilien brukte å tilbringe de heteste sommermånedene. Sintra fascinerer og har en sterk tiltrekningskraft med sine fantastiske palasser som er omgitt av hundreårige prangende og grønne hager. 

Vi besøker Kongepalasset, hvis historie stammer helt tilbake til 1000-tallet, når Sintra var muslimsk. Palasset er nå klassifisert som en verdensarv. Etter dette spennende besøket er tiden kommet for en velsmakende lunsj.

Dagens aktiviteter avsluttes med en vinsmaking i det lille vindistriktet Colares, på Europas vestligste vingård.

Dag 3 –  Byrundtur i Lisboa

Lisboa har en egen magi og ligner ikke på noen annen hovedstad i Europa. Som i mange andre sydeuropeiske storbyer er kontrasten mellom gammelt og nytt påtakelig. 

Vi besøker Alfama som er en av de eldste delene av byen, med middelaldersmug, trapper og smale gater. I bydelen Belém, Lisboas virkelige kultursentrum, ligger det elegante klosteret og verdensarven Mosteiro dos Jerónimos fra Portugals glansperiode på 1500-tallet. 

Det var i Belém Vasco da Gama begynte sin lange og banebrytende reise til India i 1497, noe som markerte begynnelsen av det mektige portugisiske sjøfartsimperiet. Byrundturen avsluttes med en smaksrik lunsj i Belém.

Ettermiddagen er fri til å gjøre egne aktiviteter. Lisboa ligger foran føttene dine, spør gjerne TEMAs reiseleder om tips. Rossio og Baixa, Chiado og Barrio Alto, byens mest kjente bydeler ligger alle i nærheten! Er du interessert i å besøke en fadorestaurant for å høre på portugisernes egen "blues", så kan din reiseleder også hjelpe til å organisere dette. 

Dag 4 –  Dronningenes by, fiskerlandsby og verdensarv

Dagens utflukt tar oss nordover til den historiske byen Óbidos. Denne middelalderjuvelen er noe man MÅ besøke når man er i disse områdene. Her har tiden stått stille i århundre og gater og smug har ikke endret seg mye siden 1600-tallet. Vi gjør et lite stopp her, tar en liten spasertur og nyter et glass kirsebærlikør, ginginja, som er typisk for regionen.  

Fra Óbidos er det ikke langt til Atlanterhavet og fiskerlandsbyen Nazaré. Den er kjent for sine urgamle tradisjoner som har overlevd langt inn i moderne tid. Det er ikke lenge siden kvinnene i byen gikk omkring i de tradisjonelle syv kjolene – like fargerike som de små fiskerbåtene på den gyllengule sandstranden. Først på slutten av 1980-tallet fikk de en ordentlig havn og kunne investere i større og mer moderne fartøy. 

Vi utforsker denne interessante fiskerlandsbyen frem til lunsj som vi spiser på en lokal restaurant. 

Ikke langt fra Nazaré ligger den lille trivelige byen Alcobaca midt i et frukt- og vindistrikt. Her står en av Portugals mest imponerende klosterbygninger som ble grunnlagt allerede på 1100-tallet av Portugals første konge Afonso Henriques. Alcobacaklosteret er en av Portugals 13 verdensarver. Etter erobringen av den mauriske byen Santarém i 1147 måtte man befolke området. Her i Alcobaca fikk cicstercienserordenen oppdraget. Disse flittige og kyndige munkene var dyktige på jordbruk og grunnla det som i dag er et av landets viktigste fruktdistrikter. På 1700-tallet skal det ha vært mer enn 800 munker som var virksomme i klosteret. I kirken hviler Pedro 1 og Ines de Castro, den portugisiske historiens mest tragisk-romantiske kjærlighetspar.  

Tilbake i Lisboa har du kvelden fri til egne aktiviteter.

Dag 5 –  Hjemreise

Tid på egen hånd frem til avreise til flyplassen. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Norge
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 3 lunsjer
• Inngansbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise til Lisboa. Fly og transport til hotellet. Fire overnattinger på hotell sentralt i Lisboa.

Dag 2

Utflukt til Cabo da Roca, Sintra og Colares. Frokost, lunsj og vinsmaking er inkludert.

Dag 3

Byrundtur i Lisboa med Alfama og Belém. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Heldagsutflukt med Óbidos, Nazaré og Alcobaça. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Lisboa – Norge. Transport og flyreise. Frokost er inkludert.

Portugal

Innbyggere
10,5 mill Flateinnhold
92 391 km² (inkl. øygruppene Azorene og Madeira) Religion
96 % kristne hvorav 95 % katolikker. Dessuten små grupper av jøder og muslimer. Valuta
Euro Språk
Portugisisk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Lisboa t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under valutaveksling.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og restaurantpersonale ved felles måltider står TEMA for.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Selv om Portugal er et av de mest solrike landene i Europa forekommer det regn på våren og sent om høsten. Ta derfor med lett regntøy og en varm genser.

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose