Skottland, Nord-Irland og Irlandville kyster, høyland og hovedsteder

Reis i kelternes fotspor gjennom tre regioner, en republikk og et forenet kongerike. I Skottland leter vi etter Nessie i Loch Ness, prøver whisky og utforsker verdensarven Edinburgh. I Nord-Irlands hovedstad Belfast ser vi det futuristiske Titanicmuseet og vandrer på verdensarven Giant’s Causeway. I det grønne Irland lærer vi mer om gruvehistorie og Guinness.

Reisefakta

Land: Skottland, Nordirland, Republikken Irland

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Urquhart Castle og Loch Ness
 • Whiskeysmaking langs Malt Whisky Trail
 • Opplevelsene på Titanicmuseet
 • Verdensarven Giant's Causeway
 • Dublin med Guinness Store House

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 – Edinburgh - Skottlands hvedstad

Ankomst Edinburghs flyplass hvor TEMAs reiseleder ønsker velkommen til Skottland og landets hovedstad Edinburgh. Det er en kort transfer til vårt sentralt beliggende hotell. På kvelden møtes vi igjen og spiser en felles velkomstmiddag.

Dag 2 – Athens of the North, Edinburgh

I løpet av formiddagen gjør vi en byrundtur i den fantastiske verdensarvbyen Edinburgh. Du får se kontrastene mellom 1700-tallets georgianske New Town, med sine brede trekantede gater, og den middelalderske Old Town. The Royal Mile er ryggraden som går gjennom de gamle kvarterene fra Hollywodpalasset til Edinburgh Castle, der vi gjør et besøk.

Ettermiddagen er deretter fri for egne opplevelser. Du kan for eksempel besøke noen av de mange galleriene og muséene som byen har å by på. På Princess Street finnes mange internasjonale merkebutikker, mens du langs The Royal Mile finner mer tradisjonelle småbutikker.

For deg som reiser i august og kommer til Edinburgh når The Military Tattoo finner sted inkluderer vi billett til denne uforglemmelige opplevelsen.

Dag 3 – The Malt Whisky Trail og Glamis Castle

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og starter på vår reise gjennom Skottlands storslåtte landskap og historie. Vårt første stopp bli et besøk på Glamis Castle. Det er kjent som den britiske dronningmorens barndomshjem, men også for å være stedet der Shakespears Macbeth utspiller seg.

På ettermiddagen fortsetter vi vår reise med annen kultur og historie, langs elven Spey. Malt Whisky Trail følger en del av elven og her ferdes vi i et vakkert jodbrukslandskap der kornet trives godt. Selvfølgelig besøker vi et av Speysides mange destillerier, hvor navn som Glenfiddich og Glenlivet sikkert høres kjent ut for de aller fleste. Vi får følge produksjonsprosessen og de fleste vil sikkert også prøvesmake sluttresultatet før vi reiser videre.

På kvelden kommer vi til Inverness for overnatting.

Dag 4 – Loch Ness

Høylandets landskap, The Skottish Highlands, er dramatisk og poetisk. Her finner vi den velkjente sjøen Loch Ness. Sjøen er i dag en del av Caledonian Canal som skjærer gjennom landet fra Inverness til Fort William. Kanskje har også sjøuhyret Nessie glidd ut gjennom kanalen? Uansett, så speider vi etter henne i sjøen.

Historiens vingeslag får vi lære bedre å kjenne ved slottet Urquhart, en gang et av Skottlands største slott. Her gjør vi et lengre opphold for lunsj.

Sent på ettermiddagen når vi Skottlands største by, Glasgow. Her gjør vi en kort sightseeing på vei til vårt hotell der vi har en overnatting.

Dag 5 – Med ferje til Belfast

I dag forlater vi Skottland for å reise til den grønne øya, Irland. Vi innleder med den britiske delen og tilbringer et par dager i Nord-Irland. Vårt første stopp her blir hovedstaden Belfast.

Vi starter med en byrundtur for å se og lære mer om denne byen som mange har hørt snakk om på nyhetene, men kanskje ikke har besøkt. Vi ser rådhuset, politiske muralmalerier og Queens universitet.

Belfast er en livlig og innovativ restaurantby, her finnes mange muligheter for en kulinarisk aften. En annen institusjon som er verdt et besøk er "The Crown Liquour Saloon" . Ta en drink i baren eller i en av deres historiske snugs.

Dag 6 – Verdensarven Giant's Causeway

Vi begynner dagen med et besøk i det det imponerende Titanicmuséet. Det beryktede skipet ble bygget her i byen og med hjelp av ny teknologi får du reise tilbake i historien og "gå ombord" på Titanic samt oppleve byen og dens verftindustri under storhetsdagene.

Reisen fortsetter langs Nordatlanterens kyst med storslått utsikt. Dersom været tillater det kan vi nyte utsikten over Skottlands øyer og kystlinje.

Dagens andre store høydepunkt er vårt besøk ved verdensarven Giant’s Causeway. Det er et naturskjønt område med over 40 000 basaltsøyler. De sekskantede kolonnene er resultatet av underjordiske vulkanutbrudd for over 60 millioner år siden. Stedet imponerer og man er ikke overrasket over at den har gitt opphav til mange lengender

Vår sluttdestinasjon for dagen er Derry, eller Londonderry som det fullstendige navnet er. Derry har aner fra 500-tallet og byr på mye sjarm.

Dag 7 – Glenveagh National Park

Tiden har kommet for å forlate Nord-Irland og Storbritannia for å reise inn i republikken Irland. I dag besøker vi landskapet Donegal med nasjonalparken Glenveagh. Her blant fjell, sjøer, skoger, enger og heier finner vi Glenveagh Castle. Slottet ble bygget i løpet av andre halvdel av 1800-tallet som en viktoriansk-romantisk høylandsidyll. Den velholdte hagen Glenveagh Gardens passer vi også på å besøke.

I løpet av dagen spiser vi en typisk lunsj på en tradisjonell pub i Donegalområdet før vi fortsetter ferden sørover til Sligo.

Dag 8 – Grusom historie med potethungersnød

I dag går ferden gjennom Irlands innland langs Shannonelven. Ved Strokestown Park får vi ta del av Irlands historiske potethungersnød med samtidig også se en rik arv i form av en staselig georgiansk herregård. Vi fortsetter deretter gjennom Arignadalen der kullgruver var virksomme fra 1700-tallet helt frem til 1990-tallet. Her får vi ta del i hvordan livet foregikk rundt omkring men også inne i gruvene på denne tiden.

Vår sluttstasjon for dagen blir sjarmerende Athlone, midt i Irlands hjerte.

Dag 9 – Dublin’s Fair City og Guinness Storehouse  

I dag reiser vi til hovedstaden Dublin som blir vår grand finale på denne rundreisen. Våre forfdedre, vikingene, søkte seg hit for lenge siden og ankom byen ved elven Liffey. Vi ser Dublin på vei inn til sentrum og her lærer vi oss mer om Dublins varemerke nummer 1, gjennom å besøke Guinness Storehouse. Der får vi en tur gjennom de gamle bryggerilokalene og avslutter med en velkommen-til-Dublin-skål i deres panoramabar med utsikt over byen.

Vi sjekker deretter inn på vårt hotell for de siste to nettene og du får egen tid til å oppdage og utforske denne nå så kosmopolitiske byen.

Dag 10 – Dag for egne oppdagelser i og rundt Dublin

I dag har du en hel dag på deg til å smelte alle inntrykk fra rundreisen, men også til å oppdage Dublin med museum, butikker, puber og et herlig folkeliv. Din reiseleder kjenner byen som sin egen bukselomme og kan gi tips om hva som passer akkurat dine ønsker og interesser.

På kvelden samles vi for en siste middag sammen med musikk og sang.

Dag 11 – Hjemreise

Reisens siste dag har kommet. Med hodet fullt av minner, og kanskje også en og annen suvenir i bagasjen, reiser vi etter frokost til flyplassen for hjemreise.

Forhåpentligvis kan vi snart ønske deg velkommen tilbake til de britiske øyene for videre oppdagelser.


Dette er inkludert i reisen

• Fly Norge - Edinburgh / Dublin - Norge
• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 3 lunsjer
• 5 middager
• 1 whiskysmaking
• 1 pint Guinness på Guinness Store House
• Inngangsbilletter ifølge program

• 1 billett til Edinburgh Tattoo (Avreisene 4., 11. og 18. aug 2019)
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Edinburgh. 60 km. Middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Edinburgh.

Dag 2

Byrundtur i Edinburgh med besøk på Edinburgh Castle. Frokost er inkludert.

Dag 3

Edinburgh – Inverness/Loch Ness, 310 km. Slotts- og destilleribesøk. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Inverness/Loch Ness.

Dag 4

Inverness – Glasgow, 300 km. Besök vid Loch Ness och Urquhart Castle. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Glasgow.

Dag 5

Buss Glasgow – Cairnryan, 140 km. Ferje Cairnryan – Belfast, 2 timer 15 min. Byrundtur i Belfast. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Belfast.

Dag 6

Belfast – Derry/Londonderry, 160 km. Besøk på Titanic Museum. Utflukt til Giant’s Causeway og en spasertur i Derry. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Derry/Londonderry.

Dag 7

Derry – Sligo, 200 km. Besøk i Glenveaghs nasjonalpark og på Glenveagh Castle. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Sligo.

Dag 8

Sligo – Athlone, 115 km. Besøk på Strokestown Park og ved Arignadalens gruver. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Athlone.

Dag 9

Athlone – Dublin, 125 km. Besøk på Guinness Storehouse. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Dublin.

Dag 10

Fridag. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 11

Avreisetransfer, 15 km. Frokost er inkludert.

Skottland

Innbyggere
5.2 millioner

Flateinnhold
78 772 km²

Valuta
Pund (£) (GBP)

Religion
Church of Scotland (32.4%), katolikker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), resterende øvrige mindre samfunn og ikke religiøse

Språk
engelsk, gaelisk, skotsk 

Nord-Irland

Innbyggere
1 740 000

Flateinnhold
13 576 km²

Religion
protestanter 53,1 %, katolikker 43,8 %, øvrige 3,1 %

Språk
engelsk, irsk

Irland

Innbyggere

4,1 millioner

Flateinnhold
70 273 km²   

Religion
Religionsfrihet, men majoriteten er romersk katolsk (92 %), protestanter (3 %), resterende har ingen religion eller tilhører annen religion som islam, buddhismen eller jødedommen.  

Valuta
Euro  

Språk
Irsk, engelsk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Edinburgh/Dublin t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Brittiske pund (GBP) og Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling ».
Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at du beregner 25 GBP til sjåfører, restaurantpersonale og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen av driksen. 


Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Været kan variere, en regn- og vindjakke kan komme godt med. Vi anbefaler også et par gode sko da underlaget kan være ujevnt og glatt på noen av utfluktene.

For øvrig

Royal Edinburgh Military Tattoo finner sted 

2019: 2-24 augusti 

For deg som reiser på våre avreiser i august er billett til denne minneverdige opplevelsen selvfølgelig inkludert da oppholdet i Edinburgh inntreffer under Tattooen. . 

Hoteller

Avvik fra den ordinære hotellisten (til høyre) kan forekomme, og vi reserverer oss mot endringer, og forsøker da å finne likeverdige bosteder vedrørende standard og beliggenhet.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-08-04 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-08-04
09:20
2019-08-04
11:10
K L M, 1142
Amsterdam
Edinburgh
2019-08-04
12:15
2019-08-04
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2019-08-14
13:20
2019-08-14
16:00
K L M, 936
Amsterdam
Oslo
2019-08-14
16:50
2019-08-14
18:35
K L M, 1149
11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Oslo 25 990 NOK Forespørsel
2019-09-15 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-09-15
06:30
2019-09-15
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2019-09-15
12:15
2019-09-15
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2019-09-25
13:20
2019-09-25
16:00
K L M, 936
Amsterdam
Oslo
2019-09-25
16:50
2019-09-25
18:35
K L M, 1149
11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Oslo 23 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-08-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-08-09
06:30
2020-08-09
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-08-09
12:15
2020-08-09
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2020-08-19
13:20
2020-08-19
16:00
K L M, 936
Amsterdam
Oslo
2020-08-19
16:50
2020-08-19
18:35
K L M, 1149
11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Oslo 24 750 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-08-09 11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Stavanger 24 750 NOK 2 plasser igjen Bestill
2020-09-13 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-09-13
06:30
2020-09-13
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Edinburgh
2020-09-13
12:15
2020-09-13
12:40
K L M, 1281
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2020-09-23
13:20
2020-09-23
16:00
K L M, 936
Amsterdam
Oslo
2020-09-23
16:50
2020-09-23
18:35
K L M, 1149
11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Oslo 24 790 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-09-13 11 dager Skottland, Nord-Irland og Irland Stavanger 24 790 NOK 2 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose