Nyhet

Fottur i KarpateneTranssylvania, slott og mektig natur

Karpatene i Romania er en av Europas best bevarte hemmeligheter og en skatt for turgåere med sine alpine blomsterenger, urgamle skoger og dype daler. Turen byr på fortryllende natur og sjarmerende byer. Transilvanias myteomspunnede middelaldebyer med pittoreske smug, frodige torg, jugend- og art deco bygninger veksles med fjell og raviner, skoger og alpeenger. Alt dette samtidig som vi får bekreftet at Transilvania er så mye mer enn myten om Greve Dracula.  

Reisefakta

Land: Romania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Besøk på Drakulas slott med middag
 • Middelalderbyen Sighisoara
 • Vakre turer i de sørlige Karpaterne
 • Middag hos lokal familie i landsbyen Sibiel
 • Byen Sibiu –Europas gastronomiske region 2019

Dagsprogram
Avreiser 2023

Dag 1 – Myteomspunnede Transilvania

Velkommen til Romania og Bukarest. Etter ankomst starter vi reisen nordover mot Karpatene i Transilvania, landet bortenfor skogene som det betyr. Vi tar sikte på en av regionens viktigste byer, Brasov, der vi bor de første tre nettene. På kvelden spiser vi en felles velkomstmiddag med sang og folkedans.

Dag 2 –Tampafjellet og byvandring i Brasov

Vi begynner dagen med en kortere vandringstur i Tampafjellet, like utenfor Brasov. Her der det en spektakulær utsikt over byen. For den som ønsker er det en kabelbane tilgjengelig, som kan brukes til ferden ned igjen. Etter vår formiddagstur blir det lunsj på egen hånd og tid til egne oppdagelser i Brasov.

Under middelalderen var byen det viktigste økonomiske, kulturelle og politiske knutepunktet i Transilvania. Akkurat som øvrige byer i Transilvania har Brasov et vakkert og godt bevart historisk sentrum og pleier å bli kalt for Transilvanias kronjuvel. Gå ikke glipp av de slyngende grendene eller et besøk i den berømte sorte katedralen og byens mektige gotiske kirke fra 1300-tallet. I de høye fjellene rundt byen ligger Romanias beste skisted, her er det også mange ville dyr – ikke minst bjørn og ulv.

Dagens vandring: Ca. 2 timer, lettere tur på cirka 2,5 km. Skogsvei med en høydeforskjell på ca. 350 meter.

Dag 3 – Vandring i Piatra Craiului og besøk hos Dracula

I dag begir vi oss til Piatra Craiului som ligger i de sørlige delene av Karpatene. Området er regnet til et av de vakreste i hele Romania. Dagens vandring byr på eventyrlige fjelltopper, magiske skoger og åpne fjellandskap. Vår piknikklunsj inntar vi nære ved en fjellstue med en praktfull utsikt. Hold øynene åpne og speid etter den sorte fjellgeita, som pleier å være oppe blant de bratte fjellveggene. Styrket etter dagens piknikk vandrer vi videre gjennom en unik elveravine omgitt av 200 meter høye fjellvegger. Om ettermiddagen besøker vi Draculas slott i Bran. Bygningen, er opprinnelig fra 1200-tallet, men nåværende konstruksjon ble til på 1400-tallet og er blitt utnevnt til greve Draculas slott. Når vi ser på denne myteomspunnede bygningen på litt avstand, er det ikke til å unngå at det går et lite grøss gjennom kroppen. Under vårt besøk på slottet får vi lytte til historien og alle myter omkring den. Besøket avsluttes med en felles middag på et fordums «Royal Tea House».

Dagens vandring: Ca. 5-6 timer, noe mer krevende tur på 15 km. Vandringsled med grusunderlag og en høydeforskjell på ca. 650 meter.

Dag 4 – Lokale delikatesser og middelalderbyer

I dag går turen videre til neste transilvanske juvel, Sighisoara, som ble grunnlagt av tysktalende håndverkere og forretningsmenn på 1100-tallet. Veien dit byr på et pittoresk landskap og vi gjør et stopp på en lokal bondegård, der vi får være med på ostesmaking.

Vi foretar en byvandring i Sighisoara. Byens middelalderske sentrum er satt opp på Unescos verdensarvliste fra 1999 og er en av reisens kulturelle høydepunkter. Festningen fra 1100-tallet er fortsatt bebodd. De smale gatene og grendene klatrer opp til det berømte klokketårnet, som dominerer byens silhuett. Like ved står huset der Vlad Tepes – Greve Dracula – ble født. Til tross for at greve Draculas ugudelige ånd svever over byen, råder det en eventyrlig atmosfære her, som uten tvil skulle kunne utgjøre miljøet i et vakkert eventyr med en lykkelig slutt.

Lunsjen inntas på egen hånd og det blir også tid til å utforske byen nærmere i fred og ro. Om ettermiddagen møter vi opp for en felles prøvesmaking på brandy i en 500 år gammel vinkjeller. Deretter busser vi videre til byen Sibiu, som i 2019 ble utnevnt til «European Gastronomy Region».

Dagens vandring: Lettere byvandring.

Dag 5 – Vandring fra Nocet till Hosman

Etter frokost kjører vi til startpunktet, den lille byen Nucet, ikke langt fra Sibiu. Her starter vi dagens fottur som er en lettere tur på cirka syv kilometer. Vi følger skogsbrynet gjennom et behagelig kulturlandskap fram til den saaxiske byen Hosman. Her besøker vi den berømte kirken med forsvarsmurer. Sørøst-Transylvania er kjent for sine kirker med forsvarsverk. Her finnes mer enn 150 av dem.

Dagens vandring: Ca. 2,5 timer, lettere vandring på cirka 7 km. Skogsvei med en høydeforskjell på ca. 150 meter. I tillegg til byvandringen i Sibiu.

Dag 6 – Vandring i Cindrelfjellene

Etter frokost busser vi til landsbyen Rasinari. Derfra starter vår vandring opp i Cindrelfjellene til «Magura peak», som ligger 1304 meter over havet. Vandringsleden tar oss gjennom nasjonalparkens hjerte og opp til dagens piknikplass, som om været er fint kan by på en praktfull utsikt. Dagens vandring går i et landskap med en unik flora og fauna. Området er også bosted for bjørner, ulver og gauper. Vi vandrer gjennom skogen og over blomstrende fjellenger og videre til Cisnadioara, der vi besøker et fort fra 1200-tallet.

Dagens vandring: Ca. 6,5 timer, noe mer krevende vandring på 12 km. Vandringsled med grusunderlag og en høydestigning på ca. 800 meter.

Dag 7 – Vandring i Paltini

Etter frokost kjører vi til vårt startpunkt for vår vandring i Paltinis, en av Romanias eldste skisteder. Skistedet åpnet allerede på slutten av 1800-tallet og er det høyest beliggende skistedet i hele Romania. Vi vandrer gjennom barskog og over blomstrende fjellenger, pittoreske beitemarker, videre forbi en fjellstue og opp til toppen. Ved fint vær vil vi få en magisk utsikt over hele fjellområdet. Til lunsj nyter vi en klassisk TEMA-piknik med lokale delikatesser.

Dagens vandring: Ca. 3,5 timer, enklere vandring på ca. 8 km. Skogsvei med en høydeforskjell på ca. 300 meter.

Dag 8 – Hjemreise til Skandinavia

Etter frokost er det på tide å takke for denne gangen. Vi begir oss til flyplassen, takker for oss og håper at vi snart kan hilse dere velkommen igjen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly Bukarest, t/r

• Samtlige overnattinger

• TEMA-reiseleder

• Adganger ifølge program

• 7 frokoster

• 4 pikniklunsjer

• 4 middager

• Brandysmaking

• Ostesmaking

REISE FAKTA

Dag 1.

Skandinavia - Bukarest-Brasov. Busstransfer, cirka 200 km. Tre overnattinger på hotell i Brasov. Felles velkomstmiddag med folkedans.

Dag 2.

Brasov. Buss 60 km. Enklere vandring i Tampafjellene, cirka 2,5 km (1,5 times fottur). 350 meters høydeforskjell. Frokost inkludert.

Dag 3.

Buss Brasov-Zarnesti-Bran-Brasov cirka 70 km. Vandring i Piatra Craiului, cirka 15 km (6 timer) 650 meters høydeforskjell. Frokost, piknik lunsj og middag inkludert.

Dag 4.

Buss Brasov-Sighisoara-Sibiu cirka 210 km. Bytur i Sighisoara. Frokost, ostesmaking, brandysmaking og middag inkludert. Fire overnattinger i Sibiu.

Dag 5.

Buss Sibiu – Nucet – Hosman – Sibiu. Buss 60 km. Enklere vandring cirka 7 km (ca. 2 timer) 150 meters høydeforskjell. Frukost og lettere lunsj av lokale spesialiteter inkludert.

Dag 6.

Buss Sibiu – Rasinari – Sibiu cirka 70 km. Vandring cirka 12 km (ca. 6 timer). 800 meters høydeforskjell. Frokost og piknik lunsj inkludert.

Dag 7.

Buss Sibiu – Paltinis – Sibiu. Buss 60 km. Vandring rundt Paltinis ca. 8 km (ca. 3,5 timer) 300 meters høydeforskjell. Frokost, piknik lunsj og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 8.

Buss till flyplassen i Bukarest cirka 280 km. Frokost inkludert.

Romania

Befolkning: Ca. 19,5 millioner

Areal: 238 391 km²
Valuta: Rumensk leu (RON)
Religion: 87 % rumensk ortodoks
Språk: Rumensk

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår
Flyreise Bukarest t/r. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og transporter på reisen ifølge dagsprogrammet.

Programendringer
På grunn av senere ankomst til Bukarest enn tidligere planlagt utgår byturen i Bukarest. Vi erstatter byturen med et folkedans show i tillegg til kveldens velkomstmiddag inklusive ett glass vin.

Vandringen Dag 5 flyttes til Dag 7 der tidligere program utgår. Dag 5 erstattes med en helt ny vandring på grunn av at kraftig regn har spolt bort deler av den tidligere turstien.

Valuta
Romansk Leu (RON). I Romania brukes det kontanter i større utstrekning enn i Norge så vi anbefaler å veksle inn romanske Leu (RON) før reisen. Mange hoteller, restauranter og butikker aksepterer kort, men det finnes også små butikker som bare aksepterer kontanter. I de større byene er det uttaksautomater, men de er vanskelige å finne på mindre steder. Les mer under Valutaveksling » For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
På denne reisen inngår ikke driks. TEMAs reiseleder samler inn 150 Leu (RON) per person når reisen starter og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider m. m.

Klima
Under perioden juni-september er temperaturen i fjellet cirka 20 grader. Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige nettsteder om vær, egnede sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

VANDRINGEN
Klær og utstyr
Vandringene foregår ofte i høyden, der været kan endre seg fort. Vi anbefaler derfor bekvemme klær og klær for all slags vær. Å kle seg etter «lag på lag»-metoden er en måte å være forberedt på varierende forhold. Turstøvler eller kraftige, gode tursko er et must!

Flere tips og informasjon om TEMAs fotturer »

Du bør ha god allmennkondisjon, for å få utbytte av reisen. Legg merke til at en planlagt tur noen ganger kan bli endret, f.eks. på grunn av ugunstige værforhold.

På denne vandringsreisen har vi flere pikniker. Vi anbefaler å lese vår pakkeliste for vandring.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
26.06.2023 8 dager Fottur i Karpatene Oslo 17 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
03.08.2023 8 dager Fottur i Karpatene Oslo 19 290 NOK 5 plasser igjen Bestill
07.09.2023 8 dager Fottur i Karpatene Oslo 19 290 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.