Nyhet

Fottur i KarpateneTranssylvania, slott og mektig natur

Velkommen til Romanias skjulte vandringsskatt i Karpatene. En av Europas best bevarte hemmeligheter med alpine blomsterenger, urgamle skoger og dype daler. Turen byr på fortryllende natur og sjarmerende middelalderbyer. Vi opplever myteomspunnede Transilvania og sjarmeres av historiske byer med sine middelaldersmug, frodige torg, jugendstil og bygninger i art deco. Vi vandrer gjennom fjell, daler og raviner, gjennom skoger og over blomstrende enger. Dette er en reise som på beste måte viser at Transilvania er så mye mer enn bare myten om Dracula.  

Reisefakta

Land: Romania

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Besøk på Drakulas slott med middag
 • Middelalderbyen Sighisoara
 • Vakre turer i de sørlige Karpaterne
 • Middag hos lokal familie i landsbyen Sibiel
 • Byen Sibiu –Europas gastronomiske region 2019

Dagsprogram
Avreiser 2020

Dag 1 – Myteomspunnede Transilvania

Velkommen til Romania og Bukarest. Rett etter ankomst utforsker vi byen nærmere med en kortere panoramatur i buss. Vi stopper blant annet for et besøk i parlamentet, en av Romanias største severdigheter. Ifølge Guinness rekordbok er dette verdens nest største parlamentsbygning, etter Pentagon. Det er også den dyreste, administrative bygningen i verden. Etter besøket går turen videre mot myteomspunnede Transilvania og kjører opp mot Karpatene og byen Brasov, som blir vårt tilholdssted de 3 neste døgnene. Om kvelden spiser vi en felles velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 2 –Tampafjellet og byvandring i Brasov

Vi begynner dagen med en kortere vandringstur i Tampafjellet, like utenfor Brasov. Her der det en spektakulær utsikt over byen. For den som ønsker er det en kabelbane tilgjengelig, som kan brukes til ferden ned igjen. Etter vår formiddagstur blir det lunsj på egen hånd og tid til egne oppdagelser i Brasov.

Under middelalderen var byen det viktigste økonomiske, kulturelle og politiske knutepunktet i Transilvania. Akkurat som øvrige byer i Transilvania har Brasov et vakkert og godt bevart historisk sentrum og pleier å bli kalt for Transilvanias kronjuvel. Gå ikke glipp av de slyngende grendene eller et besøk i den berømte sorte katedralen og byens mektige gotiske kirke fra 1300-tallet. I de høye fjellene rundt byen ligger Romanias beste skisted, her er det også mange ville dyr – ikke minst bjørn og ulv.

Dagens vandring: Ca. 1 1/2 time, lettere vandring på cirka 2,5 km. Skogsvei med en høydeforskjell på ca. 250 meter.

Dag 3 – Vandring i Piatra Craiului og besøk hos Dracula

I dag begir vi oss til Piatra Craiului som ligger i de sørlige delene av Karpatene. Området er regnet til et av de vakreste i hele Romania. Dagens vandring byr på eventyrlige fjelltopper, magiske skoger og åpne fjellandskap. Vår piknikklunsj inntar vi nære ved en fjellstue med en praktfull utsikt. Hold øynene åpne og speid etter den sorte fjellgeita, som pleier å være oppe blant de bratte fjellveggene. Styrket etter dagens piknikk vandrer vi videre gjennom en unik elveravine omgitt av 200 meter høye fjellvegger. Om ettermiddagen besøker vi Draculas slott i Bran. Bygningen, er opprinnelig fra 1200-tallet, men nåværende konstruksjon ble til på 1400-tallet og er blitt utnevnt til greve Draculas slott. Når vi ser på denne myteomspunnede bygningen på litt avstand, er det ikke til å unngå at det går et lite grøss gjennom kroppen. Under vårt besøk på slottet får vi lytte til historien og alle myter omkring den. Besøket avsluttes med en felles middag på et fordums «Royal Tea House».

Dagens vandring: Ca. 5 timer, noe mer krevende vandring på 11 km. Vandringsled med grusunderlag og en høydeforskjell på ca. 590 meter.

Dag 4 – Lokale delikatesser og middelalderbyer

I dag går turen videre til neste transilvanske juvel, Sighisoara, som ble grunnlagt av tysktalende håndverkere og forretningsmenn på 1100-tallet. Veien dit byr på et pittoresk landskap og vi gjør et stopp på en lokal bondegård, der vi får være med på ostesmaking.

Vi foretar en byvandring i Sighisoara. Byens middelalderske sentrum er satt opp på Unescos verdensarvliste fra 1999 og er en av reisens kulturelle høydepunkter. Festningen fra 1100-tallet er fortsatt bebodd. De smale gatene og grendene klatrer opp til det berømte klokketårnet, som dominerer byens silhuett. Like ved står huset der Vlad Tepes – Greve Dracula – ble født. Til tross for at greve Draculas ugudelige ånd svever over byen, råder det en eventyrlig atmosfære her, som uten tvil skulle kunne utgjøre miljøet i et vakkert eventyr med en lykkelig slutt.

Lunsjen inntas på egen hånd og det blir også tid til å utforske byen nærmere i fred og ro. Om ettermiddagen møter vi opp for en felles prøvesmaking på brandy i en 500 år gammel vinkjeller. Deretter busser vi videre til byen Sibiu, som i 2019 ble utnevnt til «European Gastronomy Region».

Dagens vandring: Lettere byvandring.

Dag 5 – Vandring i fjellområdet rundt Sibiu

Etter frokost busser vi til startpunktet for vår vandring i Paltinis, en av Romanias eldste skisteder. Skistedet åpnet allerede på slutten av 1800-tallet og er det høyest beliggende skistedet i hele Romania. Vi vandrer gjennom barskog og over blomstrende fjellenger, pittoreske beitemarker, videre forbi en fjellstue og opp til toppen. Ved fint vær vil vi få en magisk utsikt over hele fjellområdet. Til lunsj nyter vi en klassisk TEMA-piknik med lokale delikatesser.

Vel tilbake i Sibiu foretar vi en felles byvandring. Dette er en overraskende elegant by, som er nominert til en av verdens mest idylliske byer å bo i. Etter å ha spasert rundt i de historiske middelalderske bydelene, er det ikke vanskelig å være enig i nomineringen. I 2007 ble byen også utnevnt til Europas kulturhovedstad sammen med Luxemburg.

Dagens vandring: Ca. 3 1/2 time, lettere vandring på cirka 8 km. Skogsvei med en høydeforskjell på ca. 300 meter. I tillegg til byvandringen i Sibiu.

Dag 6 – Vandring i Cindrelfjellene

Etter frokost busser vi til landsbyen Rasinari. Derfra starter vår vandring opp i Cindrelfjellene til «Magura peak», som ligger 1304 meter over havet. Vandringsleden tar oss gjennom nasjonalparkens hjerte og opp til dagens piknikplass, som om været er fint kan by på en praktfull utsikt. Dagens vandring går i et landskap med en unik flora og fauna. Området er også bosted for bjørner, ulver og gauper. Vi vandrer gjennom skogen og over blomstrende fjellenger og videre til Cisnadioara, der vi besøker et fort fra 1200-tallet.

Om kvelden spiser vi en felles middag hos en lokal familie i nabolandsbyen Sibiel. Vi blir servert hjemmelaget, lokal mat og det bys på både vin og brandy.

Dagens vandring: Ca. 4 1/2 time, noe mer krevende vandring på 10 km. Vandringsled med grusunderlag og en høydestigning på ca. 800 meter.

Dag 7 – Vandring i Chiatra Lupoaiei

Reisens siste vandringseventyr gjør vi i fjellområdet Chiatra Lupoaiei utenfor Sibiu. Vi vandrer langs vandringsledene, over enger og kommer frem til Chiatra Lupoaiei, som er full av legender og historier fra lokalbefolkningen. Til lunsj inntar vi en klassisk TEMA-piknik, før vi avrunder denne vandringsreisen. Deretter er ettermiddagen ledig til å se seg om i Sibiu. Siste kvelden tilbringer vi på en hyggelig, tradisjonell, romansk restaurant, der vi oppsummerer reisen og nyter god mat og drikke.

Dagens vandring: Ca. 4 timer, noe mer krevende vandring på 7,5 km. Vandringsled med grusunderlag og en høydestigning på ca. 600 meter.

Dag 8 – Hjemreise til Skandinavia

Etter frokost er det på tide å takke for denne gangen. Vi begir oss til flyplassen, takker for oss og håper at vi snart kan hilse dere velkommen igjen.


Dette er inkludert i reisen

• Fly Bukarest, t/r

• Samtlige overnattinger

• TEMA-reiseleder

• Adganger ifølge program

• 7 frokoster

• 4 pikniklunsjer

• 4 middager

• Brandyprøvesmaking

• Osteprøvesmaking

REISE FAKTA

Dag 1.

Skandinavia - Bukarest-Brasov. Busstransfer, cirka 200 km. tre overnattinger på hotell i Brasov. Felles velkomstmiddag.

Dag 2.

Brasov. Enklere vandring i Tampafjellene, cirka 2,5 km (1 ½ times fottur). 250 meters høydeforskjell. Frokost inkludert.

Dag 3.

Buss Brasov-Zarnesti-Bran-Brasov cirka 70 km. Vandring i Piatra Craiului, cirka 11 km (5 timer) 590 meters høydeforskjell. Frokost, piknik lunsj og middag inkludert.

Dag 4.

Buss Brasov-Sighisoara-Sibiu cirka 210 km. Bytur i Sighisoara. Frokost inkludert. Fire overnattinger i Sibiu.

Dag 5.

Buss Sibiu – Paltinis – Sibiu cirka 60 km. Vandring rundt Paltinis cirka 8 km (3 1/2 timer) 300 meters høydeforskjell. Frukost och picknicklunch inkludert.

Dag 6.

Buss Sibiu – Rasinari – Sibiu cirka 70 km. Vandring cirka 10 km (4 ½ timer). 800 meters høydeforskjell. Frokost, piknik lunsj og middag i landsbyen Sibiel inkludert.

Dag 7.

Buss Sibiu – Gura Raului. Vandring 7 1/2 km (4 timer) 600 meters høydeforskjell. Frokost, piknik lunsj og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 8.

Buss till flyplassen i Bukarest cirka 280 km. Frokost inkludert.

Romania

Viktig om reisen

Viktig om reisen

I grunnprisen inngår:

Flyreise Bukarest t/r. TEMAs reiseledelse, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, adganger og transporter på reisen ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Romansk Leu (RON). I Romania brukes det kontanter i større utstrekning enn i Norge så vi anbefaler å veksle inn romanske Leu (RON) før reisen. Mange hoteller, restauranter og butikker aksepterer kort, men det finnes også små butikker som bare aksepterer kontanter. I de større byene er det uttaksautomater, men de er vanskelige å finne på mindre steder. Les mer under Valutaveksling » For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks:

På denne reisen inngår ikke driks. TEMAs reiseleder samler inn 150 Leu (RON) per person når reisen starter og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider m. m.

Klima:

Under perioden juni-september er temperaturen i fjellet cirka 20 grader. Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på forskjellige nettsteder om vær, egnede sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

VANDRINGEN

Klær og utstyr:

Vandringene foregår ofte i høyden, der været kan endre seg fort. Vi anbefaler derfor bekvemme klær og klær for all slags vær. Å kle seg etter «lag på lag»-metoden er en måte å være forberedt på varierende forhold. Turstøvler eller kraftige, gode tursko er et must!

Flere tips og informasjon om TEMAs fotturer »

Du bør ha god allmennkondisjon, for å få utbytte av reisen. Legg merke til at en planlagt tur noen ganger kan bli endret, f.eks. på grunn av ugunstige værforhold.

På denne vandringsreisen har vi flere pikniker. Vi anbefaler å lese vår pakkeliste for vandring.


Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2020-06-05 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-06-05
06:05
2020-06-05
08:10
Lufthansa, 865
Frankfurt
Bucharest
2020-06-05
10:15
2020-06-05
13:30
Lufthansa, 1418
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bucharest
Frankfurt
2020-06-12
18:30
2020-06-12
19:55
Lufthansa, 1421
Frankfurt
Oslo
2020-06-12
21:10
2020-06-12
23:05
Lufthansa, 864
8 dager Fottur i Karpatene Oslo 14 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-06-26 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-06-26
06:45
2020-06-26
09:10
Austrian Airlines, 332
Vienna
Bucharest
2020-06-26
10:10
2020-06-26
12:45
Austrian Airlines, 783
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bucharest
Frankfurt
2020-07-03
18:30
2020-07-03
19:55
Lufthansa, 1421
Frankfurt
Oslo
2020-07-03
21:10
2020-07-03
23:05
Lufthansa, 864
8 dager Fottur i Karpatene Oslo 15 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-08-07 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Vienna
2020-08-07
06:45
2020-08-07
09:10
Austrian Airlines, 332
Vienna
Bucharest
2020-08-07
10:10
2020-08-07
12:45
Austrian Airlines, 783
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bucharest
Munich
2020-08-14
12:50
2020-08-14
13:50
Lufthansa, 1651
Munich
Oslo
2020-08-14
15:55
2020-08-14
18:05
Lufthansa, 2454
8 dager Fottur i Karpatene Oslo 15 950 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2020-08-14 8 dager Fottur i Karpatene Oslo 14 990 NOK 5 plasser igjen Bestill
2020-09-04 8 dager Fottur i Karpatene Oslo 14 990 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.