Nyhet

I hjertet av RusslandFra Kazan til Moskva 

Reisen begynner i Tatarstans hovedstad Kazan, som etter fotball-VM fikk en plass på verdenskartet. Hele byen er en fascinerende, pompøs overraskelse. Vi tar båten til klosterøya Svijazhsk, og etter tre dager i tatarenes praktfulle Kazan reiser vi med nattoget til Moskava. I løpet av to dager får vi med oss kunst i verdensklasse, Moskvas berømte t-bane, Russlands hjerte Kreml og god mat. 

Reisefakta

Land: Russland

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

  • Kazans historiske sentrum
  • Utflukten til Svijazhk
  • Byturen i Moskva
  • Nye Tretjakov
  • Moskvas t-bane

Dagsprogram
I hjertet av Russland

Dag 1 - Avreise til Moskva

Flyet til Kazan går via Riga og ankommer Kazan etter midnatt. Innsjekking og overnatting.

Dag 2 – Legendarisk tårn og elitesport

Kazan er hovedstaden i den autonome delrepublikken Tatarstan. Her er tatarisk offisielt språk ved siden av russisk. Tatarisk er et av mange tyrkiske språk. Delrepublikkens grenser i dag stemmer overens dem som khanatet hadde ved erobringen i 1522.

Etter en god og natts søvn og en litt sen frokost starter vi byturen.

Kazan har en lang og interessant historie. Vi innleder den i den delen av sentrum som er en variert blanding av palass, handelshus, kultur- og industribygninger fra 1800-tallet til tidlig på 1900-tallet.

Vi spaserer langs Kazans store gågate Bauman. I nærheten står to av byens mest imponerende bygninger, barokkatedralen Sankt Petrus og Paulus fra 1722 og Universitet, ett av Russlands viktigste og eldste, der blant annet Leo Tolstoy og mange andre russiske «kulturkjendiser» har studert.

Ved Kremlyovskaya, ligger Operahuset, kjent for sine store, internasjonale opera- og ballettfestivaler. Vi passerer Nasjonalbiblioteket og Rådhuset. Etter hvert kommer vi inn i de gamle tatarkvarterene. Her ble tatarene tvunget til å bosette seg etter den russiske erobringen i 1552 av Ivan IV, også kalt Ivan den grusomme.

Etter lunsj fortsetter byturen til fots inn i det muromgjerdete, middelalderske og godt bevarte Kreml i Kazan. Her besøker vi blant annet den moderne og vakre moskeen, Kul-Sharif fra 2005 og Budskapskatedralen fra 1560-tallet. Her står også det legendariske tårnet Söyembikä, også kjent som Khans Moske – kanskje den mest kjente bygningen i byen.

Kazan er kjent for å ha en meget sportsinteressert befolkning – og ikke å bli forundret over med en av landets beste fotballklubber, som har vunnet høyeste ligaen og spilt Champions League flere sesonger. Ishockeyklubben Ak Bars Kazan er ett av topplagene i KHL, den russiske superligaen. Bandy er også en stor vintersport i Kazan.

Resten av ettermiddagen og kvelden er ledig til egne aktiviteter.

Dag 3 - Historisk klosterøy i Volga

Dagens spennende heldagsutflukt går til den historiske klosterøya Sviyazhsk, dens fascinerende historie går tilbake til 1500-tallet med den eldste arkitekturen i hele regionen.

Under bussturen til klosterøya besøker vi klosteret Raifa fra 1600-tallet og den georgianske katedralen. Her råder det en høytidelig stemning og vi begrunner stillheten og utsikten over klostersjøen. Det sies at ikke en gang froskene kvekker her, i respekt for de hellige munkene.

Da Ivan IV (den grusomme) av Russland planla å invadere det muslimske khanatet Kazan bygde han opp ett forsvarsfort på Sviyazhsk, som ligger strategisk plassert ved Volga i nærheten av Kazan. I redsel for at de ikke skulle rekke å få fortet ferdig før tatarene anfalt, bygde de det først ferdig på et annet sted i Myshkin, 700 km oppstrøms. De nummererte alt tømmeret, demonterte det, slang tømmeret i Volga og lot det flyte hele veien til Sviyazhk.

Da Kazan var beseiret lot Ivan den grusomme sin favorittarkitekt Postnik Yakovlev bygge flere kirker og klostre her. Etter russiske revolusjonen ødela bolsjevikene omtrent halvparten av kirkene, men sparte noen av de vakreste, som Himmelferdsklostret. Der blir St.Nicholas kirke nå benyttes til kunstgalleri for lokale kunstnere. Treenighetskirken i Dåpskonventet er den eneste bygningen som stammer fra det opprinnelige fortet, selv om det i dag er blitt restaurert og har fått et annet utseende.

Svijazhsk er i dag ikke bare verdensarv og museum, men også et favorittsted for kunstnere og artister fra hele regionen. Plassen er unik og når vi vel er her, vil vi føle magien og tiltrekningskraften.

Etter en felles lunsj vender vi tilbake med båten og cruiser på Volga til Kazans havn, der bussen venter, for å ta oss tilbake til hotellet.

Resten av dagen er ledig.

Dag 4 – Ledig dag og nattoget til Moskva

I dag utforsker vi Kazan på egen hånd etter egen interesse. Rådspør gjerne reiselederen, eller den lokale guiden.

Sent på ettermiddagen, eller tidlig om kvelden, stiger vi om bord på toget til Moskva. Tidstabellen kan variere noe. Vi reiser i dobbelt- eller firesengslugar i 2.klassekupé med frokost inkludert, som vil bli servert i lugaren.

Dag 5 – Gjenoppbygd katedral og verdens vakreste tunellbane

I Moskva blir vi møtt av gammelt og ultramoderne side om side – brede avenyer, gamle russiske kirker i skyggen av skyskrapere og en stadig jevn strøm av mennesker og kjøretøyer. Med drøyt 15 millioner innbyggere og hovedstad i dette gigantiske landet er Moskva en verdensmetropol. Men det er en meget særpreget og annerledes by, sammenlignet med andre europeiske hovedsteder.

Vi ankommer tidlig om morgenen til den imponerende jernbanestasjonen Kazanskij i russisk jugendstil fra 1914. Her venter den lokale guiden med buss og en interessant bytur. Ettersom hotellrommene våre ikke blir klare før etter klokken 15:00, innleder vi byturen rett etter ankomst.

Det er snart 20 år siden Sovjetunionen ble oppløst og siden den gang har Russland gjennomgått en enorm forandring, noe vi veldig raskt blir klar over under denne reisen. I dag treffer vi ungdommer som aldri har opplevd Sovjetunionen, men bare lest om det. Det er nok slik at de fleste har et bilde av Moskva og Russland, som er så foreldet at det ventes mange overraskinger for dem som reiser hit i dag.

Det tar tid å bli kjent i denne omtumlende kjempemetropolen, men forhåpningsvis kommer vi til å ha med oss et godt inntrykk av den byen, som blir kalt «Russlands hjerte», når vi kommer hjem igjen.

To dager med et fullspekket program, som blant annet inneholder en sightseeingtur med buss og noen av byens virkelige høydepunkter: Den røde plass, Vår Frelser-katedralen, Universitetet, Moskvas tunellbane, Kreml og det enormt interessante kunstmuseet Det nye Tretjakov-galleriet for moderne- og samtidskunst. Rekkefølgen på besøkene varierer, avhengig av dagssituasjonen med trafikk, helligdager og annet som det må tas hensyn til.

Mange av kirkene ble revet under kommunistæraen, fremfor alt etter at Stalin hadde kommet til makten. Men etter 1991 er mange av de religiøse bygningene, som forsvant under denne epoken, blitt gjenoppbygd eller restaurert. Det samme gjelder flere palasser. Vår Frelser-katedralen var en av disse, beliggende midt i Moskva, like ved Moskvaelven. Katedralen ble sprengt i 1931, for å gi plass til et politisk kjempepalass. Dette ble senere på 1970-tallet i stedet verdens største bassengområde for allmennheten. I løpet av 1990-årene begynte de å bygge opp katedralen igjen ifølge opprinnelige tegninger og i år 2000 ble den innviet med pomp og prakt. Prislappen kom på 360 millioner USD.

Vi får også se det enorme seiersmonumentet, Den røde plass og Kreml, som siden 1147 har spilt en sentral rolle i det gamle Russlands og Sovjetunionens historie, men selvsagt også i dag i det nye Russland. Det var akkurat her på denne kollen, der Kreml ligger i dag, som fyrst Jurij Dolgurukij la ned grunnsteinen til den blivende hovedstaden. Selvsagt går vi heller ikke glipp av det berømte varehuset GUM (Gosudarstvennyj Universalnyj Magazin), like ved Den røde plass, der det har stått siden innvielsen i 1893 og som senere har vært vitne til en stor del av Russlands moderne og dramatiske historie. I dag er dette ett av Moskvas mer luksuriøse gallerier.

Etter lunsj tar vi rulletrappene ned i tunellbanen og får se nærmere på noen av de mest spektakulære stasjonene, som av mange blir betraktet som en av Moskvas virkelige kunstskatter.

Etter innsjekking på hotellet er kvelden ledig til egne aktiviteter.

Dag 6 – Makten og herligheten og sovjetisk kunst.

Kreml er betegnelsen på en beleiret del av en by og betyr borg. Det mest kjente er Kreml i Moskva. Den eldste i Russland er Novgorods Kreml.

Vi innleder dagens bytur med et besøk innenfor maktens Kreml. De nåværende murene og tårnene rundt Kreml ble bygd av italienske mestere i årene 1485 til 1495. Opprinnelig var det 18 Kremltårn i muren. Disse økte til 20 stykker i løpet av 1800-tallet. Den uregelmessige triangelen, som innesluttes av murene er 275 000 kvadratmeter stor. Hjertet i Kreml er den såkalte Katedralplassen. Det er omgitt av seks bygninger, hvorav tre er katedraler. Uspenskij-katedralen sto ferdig i 1479 som kroningskatedral for de russiske tsarene. Maria-budskaps-katedralen ble bygd i årene 1484–1489 og var dåps- og vigselkirke for tsarene.

Ved den sørøstre siden av plassen finnes den mye større Erkeengel-katedralen, begravelseskirken til tsarene, som ble bygd mellom 1505 og 1508. De øvrige bygningene ved plassen er De tolv apostlenes kirke, Rizopolozjenija-kirken og Fasettpalasset, der bankettsalen til de forne tsarene finnes. Ved det nordøstre hjørnet av plassen rager klokketårnet til Ivan den store på 81 meter. De tjueen klokkene til tårnet skulle ringe, dersom fiender nærmet seg. På bakken ved siden av tårene, står verdens største kirkeklokke - Tsarklokken.

I Kreml finnes også severdighetene Rustningskammeret, Tsarkanonen, Terem-palasset, Det store palasset, Kongresspalasset, samt øvrige regjeringsbygninger.

Det nye Tretjakov-galleriet er Russlands største kunstmuseum når det gjelder overflaten. I Moskva finnes noen av verdens mest interessante museer. Vi har valgt Det nye Tretjakov-galleriet, som viser russisk og sovjetisk kunst, framfor alt fra 1900-tallet. Her henger det malerier av realisten Ilja Repin, modernisten og suprematisten Malevitj, men også Kandiskij.

Kvelden er ledig til egne aktiviteter.

Dag 7 – Ledig dag i Moskva

Det er uendelig mye å foreta seg. Våre anbefalinger for de kunstinteresserte er for eksempel Tretjakov Galleriet (Modermuseet til Det nye Tretjakov-galleriet), med kunst fra tidlig middelalder fram til 1800-tallet – ikke minst religiøs kunst med noen legendariske ikoner. Andre kunstmuseer er Pushkin Statsmuseum og Garage Museum i Moskva, som ligger åpent til. Dersom en har spesialinteresser, spør reiselederen, eller den lokale guiden.

Dag 8 – Hjemreise.

Flyturen hjem går via Riga.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Kazan/Moskva

• Samtlige transporter i programmet

• Samtlige overnattninger

• 7 frokoster

• 3 lunsjer

• Entre iht program

• TEMA-reiseleder

• Enkeltromstillegg fra 2 260 kr

REISE FAKTA

Dag 1. Skandinavia – Kazan via Riga. Fly og transfer. Tre overnattinger på hotell i Kazan.

Russland

Innbyggere
142,4 millioner

Flateinnhold
17 075 200 km² (verdens største land i areal)

Valuta
Russiske rubler (RUB)

Religion
Cirka 75% russisk-ortodoks, muslimer, buddister m.m.

Språk
Offisielt språk er Russisk, men også minoritetsspråk finnes.

Styresett
Forbundsrepublikk. President: Vladimir Putin (siden des 1999). Statsminister: Viktor Zubkov.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Kazan/Moskva t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.


Visum

Les her

Valuta

Rubel (RUB).

Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks til hotellets bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider står TEMA for. Driks til lokalguider og sjåfører er ikke inkludert. TEMAs reiseleder kan gi råd om hvilken sum som kan være passende å gi.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet er ganske likt det vi har i Oslo.

For øvrig

Du kan oppleve enkelte språkproblemer i Russland. Dette er i rask endring, spesielt blant den yngre generasjonen. Innenfor turistnæringen, hotell- og restaurantbransjen er språkkunnskapene derimot gode. Det kan være lurt, men absolutt ikke nødvendig, å ha med seg en "alfabetnøkkel" til det kyrilliske alfabetet, slik at du kan tyde gatenavn og annet ved behov. I Sankt Petersburg har de nå begynt å skrive gatenavn, stasjoner og lignende med to alfabet. På restaurantene er det vanlig med menyer på engelsk. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
2020-09-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Riga
2020-09-03
19:25
2020-09-03
21:55
Air Baltic/Sas, 154
Riga
Kazan
2020-09-03
23:35
2020-09-04
02:00
Air Baltic/Sas, 450
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Moscow
Riga
2020-09-10
15:25
2020-09-10
17:05
Eva Airways, 429
Riga
Oslo
2020-09-10
18:05
2020-09-10
18:45
Air Baltic/Sas, 153
8 dager I hjertet av Russland Oslo 14 250 NOK 2 plasser igjen Bestill
2021-05-13 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Riga
2021-05-13
19:25
2021-05-13
21:55
Air Baltic/Sas, 154
Riga
Kazan
2021-05-13
23:35
2021-05-14
02:00
Air Baltic/Sas, 450
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Moscow
Riga
2021-05-20
15:25
2021-05-20
17:05
Eva Airways, 429
Riga
Oslo
2021-05-20
18:05
2021-05-20
18:45
Air Baltic/Sas, 153
8 dager I hjertet av Russland Oslo 15 890 NOK 6 plasser igjen Bestill
2021-05-27 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Riga
2021-05-27
19:25
2021-05-27
21:55
Air Baltic/Sas, 154
Riga
Kazan
2021-05-27
23:35
2021-05-28
02:00
Air Baltic/Sas, 450
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Moscow
Riga
2021-06-03
15:25
2021-06-03
17:05
Eva Airways, 429
Riga
Oslo
2021-06-03
18:05
2021-06-03
18:45
Air Baltic/Sas, 153
8 dager I hjertet av Russland Oslo 16 690 NOK 6 plasser igjen Bestill
2021-07-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Riga
2021-07-14
19:25
2021-07-14
21:55
Air Baltic/Sas, 154
Riga
Kazan
2021-07-14
23:35
2021-07-15
02:00
Air Baltic/Sas, 450
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Moscow
Riga
2021-07-21
15:25
2021-07-21
17:05
Eva Airways, 429
Riga
Oslo
2021-07-21
18:05
2021-07-21
18:45
Air Baltic/Sas, 153
8 dager I hjertet av Russland Oslo 17 150 NOK 6 plasser igjen Bestill
2021-07-21 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Riga
2021-07-21
19:25
2021-07-21
21:55
Air Baltic/Sas, 154
Riga
Kazan
2021-07-21
23:35
2021-07-22
02:00
Air Baltic/Sas, 450
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Moscow
Riga
2021-07-28
15:25
2021-07-28
17:05
Eva Airways, 429
Riga
Oslo
2021-07-28
18:05
2021-07-28
18:45
Air Baltic/Sas, 153
8 dager I hjertet av Russland Oslo 17 490 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.