Weekend i Sankt Petersburgtsarenes by

Sankt Petersburg regnes med rette som en av verdens vakreste byer. Herfra styrte tsarene Russland i to hundre år og her skrev forfattere som Gogol og Dostojevskij sine mesterverk. Vår weekendreise lar deg nyte den stemningsfulle atmosfæren langs boulevarder og elven Neva. Vi besøker også severdigheter som Eremitasjen med Vinterpalasset, Peter-Paul-festningen, Peterhov og Katarinapalasset.

Reisefakta

Land: Russland

Reisetype: Rundreiser - Storby- og weekendreise

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Kunsten i Ermitasjen
 • Peter-Paul-festningen
 • Paradegaten Nevskij Prospekt
 • Palasset i Peterhof
 • Katarinapalasset med ravmuseet

Dagsprogram
2021–2022

Dag 1 – Ankomst Sankt Petersburg

Lengst inne i Finskebukta, i Neva-deltaet, ligger Sankt Petersburg på 42 øyer. Med sine kanaler, broer, palass og katedraler med aner fra Peter den stores tid er denne byen et stort kunstverk i seg selv.Til byens 300-års jubileum i 2003 ble det gjennomført en omfattende restaurering for å gjenopprette byens opprinnelige glans. Dette arbeidet pågår fortsatt, og mange av de historiske bydelene ståler av eleganse og er en nytelse for øyet. Tsarenes tidligere hovedstad etterlater ingen uberørt.Du blir møtt av reiselederen på flyplassen i St. Petersburg og reisen går videre med buss til hotellet som ligger midt i sentrum av historiske Sankt Petersburg. Underveis får du informasjon om tider for morgendagens program. Kvelden er fri til egne aktiviteter. Hvorfor ikke ta en spasertur på Nevskij Prospect, Sankt Petersburgs historiske og livlige hovedgate.  

Dag 2 – Peter-Paul festningen og Eremitasjen med Vinterpalasset

Sankt Peterburg anses av mange å være en av verdens aller vakreste byer. Antakelig vil du også si deg enig når du selv blir bedre kjent med byen. Vår målsetting med denne weekendreisen er å vise deg noen av de beste severdighetene fra denne elegante byen, som for bare hundre år siden var en av Europas store kosmopolitiske metropoler – et sted byen gjerne skulle sett hadde vært gjenerobret. Tsar Peter den Store ville ha det beste og nøyde seg bare med franske og italienske arkitekter, som stod høyt i kurs på starten av 1700-tallet. Det er også forklaringen på at Sankt Petersburg ikke kom til å ligne noen annen by i det gamle Russland eller i hele Østersjøregionen. Den russiske nasjonalskalden Pusjkin kalte byen for Peters mesterverk. Det er vanskelig å ikke bli betatt av denne byen der vannet, kanalene, broene, kaiene og bygningene utgjør deler i en arkitektonisk fullendt helhet. Størstedelen av den sentrale byen er kulturbeskyttet og under byrundturen gjør du deg kjent med flere av de aller mest kjente stedene og bygningene. Vi gjør et lengre opphold ved byens første store byggverk, Peter-Paul festningen, og katedralen ved samme navn. I den sistnevnte ligger de fleste av Russlands tsarer begravet, inkludert Peter den Store selv. Her får du en leksjon i historien om Sankt Petersburg fødsel. Etter en velsmakende russisk lunsj fortsetter vi til Eremitasjen, et av verdens største og mest fornemme kunstmuséer. Palasskomplekset består av seks bygningerm hvorav en av dem, Vinterpalasset, er tsarens tidligere residens. Kunstsamlingene består av over tre millioner gjenstander. Selvfølgelig rekker vi bare å se en brøkdel av disse, men den guidede rundturen rekker for at du skal bli overrasket. Blandt de representerte kunstnerne finner man Rembrandt, Van Gogh, Matisse, Gaugin, Rafael, Michelangelo og Leonardo da Vinci. Her forvares også tsarens kronjuveler og en uvurderlig samling smykker og gullgjenstander, blant annet fra det legendariske juvelerfirmaet Fabergé. Deretter har du resten av dagen og kvelden fri for egne aktiviteter i Sankt Petersburg. 

Dag 3 – Utflukt til Peterhof

Rundt Sankt Petersburg ligger det flere overdådige kongelige sommerpalass. Vi har valgt ut de to mest storslåtte og velbesøkte, Peterhof- og Katarinapalasset. I dag vier vi oss til det førstnevnte og tar Katarinapalasset i morgen.Palasset i Peterhof ble bygget etter ordre fra Peter den store og sto ferdig i 1724. I dag står det på verdensarvlisten og er mest kjent for sine vakre fontener men også det innvendige.Parkanlegget har 176 fontener og 4 fosser. Den mest kjente er Den store kaskaden, vanntrappen med 64 fontener og 37 forgyllede bronseskulpturer. Tsar Peter som var i Versailles fikk mye inspirasjon derfra og målet var naturligvis å overgå det.Palasset var Peter den stores sommerresidens. Han datter Elisabeth I lot sjefsarkitekten ved det russiske hoffet, den italienske arkitekten Rastrelli, bygge ut palasset og legge til ytterligere en etasje. I dag er palasset 300 m langt.Ettermiddagen og kvelden er fri til egne aktiviteter. 

Dag 4 – Katarinapalasset i Pusjkin

Like sør for Sankt Petersburg ligger den lille landsbyen Pusjkin som på 1700-tallet vokste opp rundt tsarens sommerpalass. Tsarskoje Selo het stedet først, men for å hedre nasjonalskalden døpte man om den til Pusjkin. Her finner man en mengde meget påkostede bygninger som tilhøre 1700- og 1800-tallets rikeste adelsfamilier, men størst og mest imponerende var tsarens barokkslott som er oppkalt etter Peter den stores hustru Katarina l. I begynnelsen var det en liten to-etasjes bygning, men på 1750-tallet ble det utbygget til gigantiske proporsjoner.Det var den italienske arkitekten Rastrelli, som fikk i oppdrag å bygge et palass som ville stille franske Versailles i skyggen. Rastrelli står bak flere parkbygninger i St. Petersburg. Da palasset var ferdig, var det nesten en kilometer i omkrets og skinte som en juvel. Palassets mest kjente rom er det såkalte ravrommet med vegger, ornamenter og pyntegjenstander laget av rav. I 1944 ga Nazi-Tyskland opp beleiringen av Leningrad, som byen het da, og trakk seg tilbake, men først plyndret de og tok med seg det meste av verdi. Palasset var nesten en ruin, et tomt skall. Ravrommets originaldetaljer har aldri blitt funnet, men takket være nøye dokumentasjon kunne det restaureres og stå klart til 300-årsjubileet for St. Petersburg i 2003.Etter besøket kan de som er interessert besøke et annet palass, Tsar Paul I: 's residens i Pavlovsk, nær Pushkin. I dag er det en av Russlands best restaurerte palass. I forhold til Katarinapalasset er det en elegant bygning i gult og hvitt, noe som er typisk for St. Petersburg nyklassisisme. Palasshagen er en av de største i Europa og kjent for sin romantiske atmosfære. Denne frivillige ekstrautflukten koster ca. 40 euro, betales til reiselederen.Før vi reiser tilbake til Sankt Petersburg, eller fortsetter til Pavlovsk, nyter vi en velsmakende russisk lunsj på en lokal restaurant.Ettermiddagen og kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 5 – Hjemreise

Frem til avreise til flyplassen har du fri for egne aktiviteter.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 2 lunsjer
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Skandinavia – Sankt Petersburg. Transport til hotellet. Fire overnattinger på hotell sentralt i Sankt Petersburg.

Dag 2
Byrundtur med Peter-Paul-festningen og Eremitasjen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3
Halvdagsutflukt til Peterhof, inkludert palass- og parkbesøk. Buss 70 km. Frokost er inkludert.

Dag 4
Utflukt til Katarinapalasset i Pusjkin. Buss 52 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5
Sankt Petersburg – Skandinavia. Transport og flyreise. Frokost er inkludert.

Russland

Innbyggere
142,4 millioner

Flateinnhold
17 075 200 km² (verdens største land i areal)

Valuta
Russiske rubler (RUB)

Religion
Cirka 75% russisk-ortodoks, muslimer, buddister m.m.

Språk
Offisielt språk er Russisk, men også minoritetsspråk finnes.

Styresett
Forbundsrepublikk. President: Vladimir Putin (siden des 1999). Statsminister: Viktor Zubkov.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Sankt Petersburg t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Visum

Fra og med 1.oktober 2019 kan man til Sankt Petersburg søke om e-visa, uten kostnader. For mer informasjon og søknad, gå inn på den Russiske Ambassaden. Dette gjelder kun for innreise til Sankt Petersburg. Søk tidligst 20 dager før avreise og senest 5 dager før avreise. 

Valuta

Rubel (RUB).

Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks til hotellets bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider står TEMA for. Driks til lokalguider og sjåfører er ikke inkludert. TEMAs reiseleder kan gi råd om hvilken sum som kan være passende å gi.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet er ganske likt det vi har i Oslo.

For øvrig

Du kan oppleve enkelte språkproblemer i Russland. Dette er i rask endring, spesielt blant den yngre generasjonen. Innenfor turistnæringen, hotell- og restaurantbransjen er språkkunnskapene derimot gode. Det kan være lurt, men absolutt ikke nødvendig, å ha med seg en "alfabetnøkkel" til det kyrilliske alfabetet, slik at du kan tyde gatenavn og annet ved behov. I Sankt Petersburg har de nå begynt å skrive gatenavn, stasjoner og lignende med to alfabet. På restaurantene er det vanlig med menyer på engelsk. 

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
28.04.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-04-28
09:25
2022-04-28
10:30
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-04-28
11:50
2022-04-28
14:15
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-05-02
15:05
2022-05-02
15:35
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-05-02
17:30
2022-05-02
18:30
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 650 NOK 4 plasser igjen Bestill
12.05.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-05-12
09:25
2022-05-12
10:30
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-05-12
11:50
2022-05-12
14:15
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-05-16
15:05
2022-05-16
15:35
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-05-16
17:30
2022-05-16
18:30
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 750 NOK 5 plasser igjen Bestill
30.06.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-06-30
09:20
2022-06-30
10:25
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-06-30
13:10
2022-06-30
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-07-04
16:25
2022-07-04
16:55
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-07-04
17:35
2022-07-04
18:35
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 12 390 NOK 6 plasser igjen Bestill
07.07.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-07-07
09:20
2022-07-07
10:25
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-07-07
13:10
2022-07-07
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-07-11
16:25
2022-07-11
16:55
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-07-11
17:35
2022-07-11
18:35
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 12 190 NOK 6 plasser igjen Bestill
14.07.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-07-14
09:20
2022-07-14
10:25
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-07-14
13:10
2022-07-14
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-07-18
16:25
2022-07-18
16:55
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-07-18
17:35
2022-07-18
18:35
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
21.07.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-07-21
09:20
2022-07-21
10:25
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-07-21
13:10
2022-07-21
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-07-25
16:25
2022-07-25
16:55
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-07-25
17:35
2022-07-25
18:35
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
28.07.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-07-28
09:20
2022-07-28
10:25
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-07-28
13:10
2022-07-28
15:35
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-08-01
16:25
2022-08-01
16:55
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-08-01
17:35
2022-08-01
18:35
SAS, 885
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 590 NOK 6 plasser igjen Bestill
11.08.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-08-11
09:25
2022-08-11
10:30
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-08-11
11:50
2022-08-11
14:15
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-08-15
15:05
2022-08-15
15:35
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-08-15
16:45
2022-08-15
17:45
SAS, 499
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
25.08.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Stockholm
2022-08-25
09:25
2022-08-25
10:30
SAS, 864
Stockholm
Saint Petersburg
2022-08-25
11:50
2022-08-25
14:15
SAS, 732
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Saint Petersburg
Stockholm
2022-08-29
15:05
2022-08-29
15:35
SAS, 733
Stockholm
Oslo
2022-08-29
16:45
2022-08-29
17:45
SAS, 499
5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 990 NOK 6 plasser igjen Bestill
15.09.2022 5 dager Weekend i Sankt Petersburg Oslo 11 990 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.