Fottur på Gran Canaria

Opplev Gran Canaria til fots og bli kjent med øyas vakreste hemmeligheter. Vi tar en spasertur i Las Palmas, vandrer langs de vakreste stiene og nyter kanarisk mat og vin. Gran Canaria er en elsket ferieøy, men likevel lite utforsket. Her finnes praktfulle haciendaer, vakre turstier, vulkankratere, vingårder og sjarmerende fjellandsbyer. Reisen er en herlig blanding av ulike inntrykk.

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fotturer - Mat- og vinreise - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 18-21 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Byrundtur i La Vegueta og Santa Ana
 • Den kanariske maten
 • Vandring til Roque Nublo
 • Caldera de Bandama og vinsmaking
 • Agaeteravinen

Dagsprogram
Vinter 2018/19

Dag 1 – Avreise til Gran Canaria

Velkommen til Gran Canaria. Ankomsttid avhenger av hvor man reiser fra. På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder, eller av vår samarbeidspartner som tar imot med et synlig TEMA-skilt. Avhengig av flyets ankomst er dagen fri for egne aktiviteter frem til middagen.

Vi bor 4 netter rett i nærheten av den klassiske stranden Las Canteras, som byr på koselige uteserveringer med flott utsikt over stranden og havet. Dersom du ankommer tidlig på dagen vil du kanskje passe på å ta et avkjølende bad i havet.

Dag 2 – Byrundtur i Las Palmas med lunsj

Las Palmas kan beskrives på mange ulike måter og ut fra mange ulike synsvinkler. Først og fremst tenker man på byen som en av charterturismens store metropoler. Hit søkte nordeuropeiske turister seg for å få sol og varme på 60- og 70-tallet da charterindustrien ble født. Om vi derimot starter litt tidligere, for omkring fire-fem hundre år siden var Las Palmas et springbrett mellom Europa og det nyoppdagede Amerika. En helt annen historie kommer for dagen, som blant annet gir oss nøklene til La Vegueta og Santa Ana, byens eldste bydeler. I dag er rikmannshusene fra den koloniale tiden nyrenoverte. Katedralen reiser seg mektig i sentrum som en markør for en ny æra.

Historiske La Vegueta utgjør en skarp kontrast til de sørligere turiststedene. For Gran Canaria og øyas urfolk, guancherne, ledet oppdagelsen av Den nye verden til dramatiske forandringer. Etter å ha vært en fjern utpost for den portugisiske og spanske sjøfarten ble Gran Canaria etter år 1492 et strategisk sentrum under oppdagelsesæraen. Byen er sterkt assosiert med Christofer Columbus, som mellomlandet her under den berømte oppdagelsesreisen. Øya har siden da vært preget av å være i stadig utvikling. De siste tiårenes turisme har naturligvis satt sitt preg på Gran Canaria, men det tidligere utdaterte charterreisemålet er nå oppusset og rustet for nye tider – noe som også synes godt i Las Palmas.

Vår rundtur i byen tar oss til de mest interessante plassene. Vi spiser lunsj på en lokal kanarisk restaurant og fortsetter til gamlebyen og fordyper oss ytterligere.

Kvelden ledig for egne streiftog og aktiviteter.

Dag 3 – Fottur i Caldera de Bandama

I de østre delene av Gran Canaria ligger Caldera de Bandama, øyas største vulkanske krater. Den vulkanske aktiviteten, som i millionvis av år har dannet Kanariøyene, snakker gjennom landskapsbildet og hjelper oss med å forstå Kanariøyenes opprinnelse. Her ser vi eksempler på hvordan en høy topp har rast og dannet et 200 meter høyt krater. Vi vandrer rundt kanten (3 km) før vi går ned i den nærliggende lavabunnen på Calderas bunn. Her råder en merkelig og kanskje en anelse paradoksal ro, med tanke på den voldsomme forhistorien som er landskapets opprinnelse. Et truende paradis. Musvåk og tårnfalk svever på de oppvindene som dannes langs Calderakanten og har du flaks kan du se den skye hærfuglen. Lengst ned i krateret er vi helt og holdent omgitt av vulkanens vegger, som har skapt et isolert økosystem der flere helt unike vekstarter har oppstått. Blant dem er den meget sjeldne og utrydningstruede la Dama de Bandama som bara finnes her. Bandamakrateret er cirka 2 000 år gammelt og er restene av en såkalt strombolivulkan. Det fruktbare jordsmonnet og et meget behagelig klima gir perfekte forutsetninger for å dyrke vin. Derfor er også Bandama Gran Canarias viktigste vindyrkningsområde. Vi avrunder en herlig fottur med en velsmakende tapaslunsj. Resten av dagen er fri for egne aktiviteter.

Dag 4 – I gjeternes fotspor

Dagens tur på åtte kilometer begynner i Cruz de Tejeda og vi vandrer nordover, forbi el Montañón Negro, et av øyas yngre vulkanfelt. Videre mot de grønne åsene med spredte saueflokker i området Altos de Guía. Er vi heldige kan vi se Teide, Spanias høyeste fjell med sine 3718 meter over havet. Vi skimter også metropolen Las Palmas. I løpet av turen får vi lære oss mer om Kanariøyenes unike vekster, såkalte endemer.

Vi avslutter fotturen i Lomo del Palo og gjør et besøk på et ysteri hvor man produserer utsøkte får- og geitoster. Tapaslunsj med herlige kanariske småretter og lokale viner.

Etter dagens spennende vandring tar vi oss til den nordlige kysten og Agaete, hvor vårt nye hotell ligger.

Ledig kveld.

Dag 5 – Ledig dag.

Dag 6 – Skog og vann i hjertet av Gran Canaria

Dagens tur på 7 kilometer tar cirka 3,5 timer. Vi starter i Altos de Moya og vandrer tidvis gjennom tett vegetasjon, restene av ”Laurisilvan”; den subtropiske djungel som en gang i tiden dekket store deler av Gran Canaria. Her kan man finne flere endemiska vekster, unike for Kanarieyene. På denna delen av øye er også vannet nærværende, og vi støter på konstruksjoner som er forknippet med økonomi rundt vannet.

Bussen henter upp oss ved den lille innsjøen La Laguna de Vallesco for videre reise til landsbyen Firgas, hvor vi avslutter dagens program med en velsmakende lunsj.

Ettermiddag og kveld ledig.

Dag 7 – Fottur i Agaeteravinen

I dag gjør vi en vandring på cirka 4 timer gjennom Agaetedalen, som er kjent for å fortsatt være temmelig upåvirket av masseturismen. Landskapet er storslagent, omgitt av mektige og dramatiske fjellformasjoner og Gran Canarias største furuskoger, Pinar de Tamadaba.

Agaetedalen er ikke bare et av Kanariøyenes mest fruktbare steder. Nærmere kysten og havet dyrkes en rekke forskjellige frukter, både subtropiske og tropiske: appelsiner, bananer, mango, papaya og druer. Mikroklimaet tillater dessuten dyrking av kaffe som er en utpreget tropisk vekst. Kaffeplantasjene er unike på disse breddegrader og sies å være de nordligste i verden.

Vi avslutter med et gastronomisk besøk på en lantgård, smaker viner, oster, lokale charkuterier og småretter. Den unike kaffen står også på menyen. Etter denne smaksrike opplevelsen fortsetter vi til hotellet.

Senere på kvelden venter en avskjedsmiddag på en populær restaurant nede i havnen.

Dag 8 - Avreise til Skandinavia.

Ledig formiddag fram til avreise mot flyplassen og hjemreise. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Gran Canaria

• Samtlige overnattinger

• 7 frokoster

• 5 mellommåltider

• 5 lunsjer

• 2 middager

• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder

• Prisredusksjon hvis du bestiller fly på egen hånd: 3400 kr

• Enkeltromstillegg: fra 2550 kr

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise og ankomst Gran Canaria. Flyreise og transport. Velkomstmiddag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Las Palmas.

Dag 2
Byrundtur i Las Palmas med lunsj, ca. 5 timer. Frokost, mellommåltid og tapaslunsj er inkludert.

Dag 3
Utflukt til Caldera de Bandama . Fottur 6,6 km, ca 3,5 timer. Buss 35 km. Frokost, mellommåltid og lunsj er inkludert.

Dag 4
Fottur fra Cruz de Tejeda. 8 km, ca 4 timer. Frokost, mellommåltid og lunsj er inkludert. 4 overnattinger på hotell i Agaete.

Dag 5
Ledig dag for egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 6
Fottur til La Laguna de Vallesco, 7 km, cirka 3,5 timmar. Frokost, mellommåltid og lunsj inkludert.

Dag 7
Fottur i Agaeteravinen 9 km, ca 4,5 timer. Frokost, mellommåltid, tapaslunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8
Transport til fyplassen. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere
40,3 millioner Flateinnhold
504 782 km² Valuta
Euro Religion
Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 % Språk
Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Gran Canaria, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram dersom ikke annet er oppgitt.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene akspeteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.


Driks

Driks er ikke inkludert. TEMAs reiseleder samler inn 22 EURO per person og fordeler driksen til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og restaurantpersonalet ved felles måltider.


Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Fotturen

Se flere tips til fotturen her »

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose