Fottur - Gran Canarias beste. - Temariser  
 

Gran Canarias beste

Opplev Gran Canaria til fots og bli kjent med øyas vakreste hemmeligheter. Vi tar en byrundtur til fot i Las Palmas, vandrer langs de vakreste stiene og nyter kanarisk mat og prøvesmaker vin. Gran Canaria er en elsket ferieøy, men likevel lite utforsket. Her finnes det praktfulle haciendaer, fantastisk vakre turstier, vulkankratere, vingårder og sjarmerende fjellandsbyer. Reisen er en herlig cocktail av ulike inntrykk.

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Fottur - Mat- og vinreise - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 18-21 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Byrundtur i La Vegueta og Santa Ana
 • Den kanariske maten
 • Vandring til Roque Nublo
 • Caldera de Bandama og vinsmaking
 • Agaeteravinen

Dagsprogram
Vinter 2017/2018

Dag 1 – Avreise til Gran Canaria

Velkommen til Gran Canaria. På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder eller av vår samarbeidspartner som tar imot med et synlig TEMA-skilt. På hotellet møter din TEMA-reiseleder som ønsker deg velkommen og informerer om programmet. Avhengig av flyets ankomst er dagen fri for egne aktiviteter frem til middagen, da det er ulike ankomsttider for gruppen fra hele Skandinavia. Du bor 4 netter rett i nærheten av den klassiske stranden Las Canteras, som byr på koselige uteserveringer med flott utsikt over stranden og havet. Dersom du ankommer tidlig på dagen vil du kanskje passe på å ta et avkjølende bad i havet. 

Dag 2 – Byrundtur i Las Palmas med lunsj 

Las Palmas kan beskrives på mange ulike måter og ut fra mange ulike synsvinkler. Først og fremst tenker man på byen som en av charterturismens store metropoler. Hit søkte nordeuropeiske turister seg for å få sol og varme på 60- og 70-tallet da charterindustrien ble født. Om vi derimot starter litt tidligere, for omkring fire-fem hundre år siden var Las Palmas et springbrett mellom Europa og det nyoppdagede Amerika. En helt annen historie kommer for dagen, som blant annet gir oss nøklene til La Vegueta og Santa Ana, byens eldste bydeler. I dag er rikmannshusene fra den koloniale tiden nyrenoverte. Katedralen reiser seg mektig i sentrum som en markør for en ny æra. Historiske La Vegueta utgjør en skarp kontrast til de sørligere turiststedene. For Gran Canaria og øyas urfolk, guancherne, ledet oppdagelsen av Den nye verden til dramatiske forandringer. Etter å ha vært en fjern utpost for den portugisiske og spanske sjøfarten ble Gran Canaria etter år 1492 et strategisk sentrum under oppdagelsesæraen. Byen er sterkt assosiert med Christofer Columbus, som mellomlandet her under den berømte oppdagelsesreisen. Øya har siden da vært preget av å være i stadig utvikling. De siste tiårenes turisme har naturligvis satt sitt preg på Gran Canaria, men det tidligere utdaterte charterreisemålet er nå oppusset og rustet for nye tider – noe som også synes godt i Las Palmas. Det er altså her vi starter, i 1500- og 1600-tallets Las Palmas. Frem til lunsj vandrer vi rundt i de historiske kvartalene og blir kjent med de mest interessante stedene, Katedralen, Columbusmuséet, bygningene og personlighetene som har preget byen.

Etter lunsj har vi fri for egne streiftog og aktiviteter.

Dag 3 – Fottur i Caldera de Bandama 

I de østre delene av Gran Canaria ligger Caldera de Bandama, øyas største vulkanske krater. Den vulkanske aktiviteten, som i millionvis av år har dannet Kanariøyene, snakker gjennom landskapsbildet og hjelper oss med å forstå Kanariøyenes opprinnelse. Her ser vi eksempler på hvordan en høy topp har rast og dannet et 200 meter høyt krater. Vi vandrer rundt kanten (3 km) før vi går ned i den nærliggende lavabunnen på Calderas bunn. Her råder en merkelig og kanskje en anelse paradoksal ro, med tanke på den voldsomme forhistorien som er landskapets opprinnelse. Et truende paradis. Musvåk og tårnfalk svever på de oppvindene som dannes langs Calderakanten og har du flaks kan du se den skye hærfuglen. Lengst ned i krateret er vi helt og holdent omgitt av vulkanens vegger, som har skapt et isolert økosystem der flere helt unike vekstarter har oppstått. Blant dem er den meget sjeldne og utrydningstruede la Dama de Bandama som bara finnes her. Bandamakrateret er cirka 2 000 år gammelt og er restene av en såkalt strombolivulkan. Det fruktbare jordsmonnet og et meget behagelig klima gir perfekte forutsetninger for å dyrke vin. Derfor er også Bandama Gran Canarias viktigste vindyrkningsområde. Vi avrunder en herlig fottur med en velsmakende tapaslunsj. Resten av dagen er fri for egne aktiviteter.

Dag 4 – Fottur i naturreservatet Rural del Nublo 

Dagens fottur går gjennom naturreservatet Rural del Nublo. Her trekkes blikket ubønnhørlig til den enorme klippeformasjonen Roque Nublo, Skyklippen, som innbyggerne mener er et «must» å besøke og et symbol for øya. Roque Nublo ble erklært som nasjonalmonument i 1987 og er en del av naturreservatet Parque Rural del Nublo. I løpet av fotturen lar vi oss fascinere av det dramatiske vulkanske landskapet, som den spanske forfatteren og filosofen Miguel de Unamuno kalte for «en forsteinet storm». Når det er klart vær kan man se helt til Spanias høyeste fkell Tejde, 3 800 moh., på naboøya Tenerife og nedenfor i nordøst kan vi skimte metropolen Las Palmas. I løpet av fotturen støter vi også på noen av Kanariøyenes unike vekster, såkalte endemer som vi får lære oss litt mer om. Etter en herlig fottur nyter vi en velsmakende lunsj på en restaurant med kanariske spesialiteter i Tejeda. Deretter bærer det av sted tilbake til Las Palmas, der du har kvelden fri for egne aktiviteter.

Dag 5 – Fottur i Azuajeravinen 

I dag bytter vi overnattingssted og flytter til Agaete i nordvest. Vi sjekker derfor ut og tar med oss all bagasje i dag. Azuajedalen er en fruktbar ravine mellom de små stedene Firgas og Moya. Dalen er inkludert i nasjonalparken Doramas. Størstedelen av fotturen følger vi et vassdrag gjennom tett grønske, omgitt av 100 meter høye fjellvegger. Her kan man finne flere endemiske vekster, unike for Kanariøyene. Vi passerer ruinene av et helsebad med hotell fra andre halvdel av 1800-tallet, datidens spa. Det var en av de første turistattraksjonene her på Kanariøyene og således en pioner. Når står det forlatt og forfallent. Krigen kom imellom og virksomheten opphørte. Hit kom gjester fra alle hjørner av Europa. Ryktet om vannets helbredende krefter hadde nådd helt opp til det nordlige Europa. Fotturen i Azuajedalen avsluttes med en herlig lunsj før vi vender tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden er fri for egne aktiviteter.

Dag 6 – Fridag  

Fridag for egne aktiviteter.

Dag 7 – Fottur i Agaeteravinen 

I dag gjør vi en vandring på cirka 4 timer gjennom Agaetedalen, som er kjent for å fortsatt være temmelig upåvirket av masseturismen. Landskapet er storslagent, omgitt av mektige og dramatiske fjellformasjoner og Gran Canarias største furuskoger, Pinar de Tamadaba. Agaetedalen er ikke bare et av Kanariøyenes mest fruktbare steder. Nærmere kysten og havet dyrkes en rekke forskjellige frukter, både subtropiske og tropiske: appelsiner, bananer, mango, papaya og druer. Mikroklimaet tillater dessuten dyrking av kaffe som er en utpreget tropisk vekst. Kaffeplantasjene er unike på disse breddegrader og sies å være de nordligste i verden. På en bondegård i San Pedro stopper vi for å spise lunsj. Vi får smake flere kanariske spesialiteter, vin fra gården og den unike kaffen. Etter lunsj fortsetter vi til hotellet og dermed er dagens fottur avsluttet. Senere på kvelden venter en avskjedsmiddag på en populær restaurant nede i havnen, Puerto de las Nieves.

Dag 8 – Avreise til Norge 

Formiddagen fri frem til avreise til flyplass og videre hjemreise.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Gran Canaria
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 6 lunsjer
• 1 middag
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise og ankomst Gran Canaria. Flyreise og transport. Velkomstmiddag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Las Palmas.

Dag 2
Byrundtur i Las Palmas med lunsj, ca. 5 timer. Frokost og tapaslunsj er inkludert.

Dag 3
Las Palmas – Caldera de Bandama – Agaete. Buss 35 km. Fottur 11 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4
Fottur i naturreservatet Rural del Nublo. Cruz de Tejeda. Fottur 11 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5
Las Palmas – Azuaje – Agaete. Buss 60 km. Fottur 5,5 km. Frokost og lunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Agaete.

Dag 6
Fridag til egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 7
Fottur i Agaeteravinen. Frokost, tapaslunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8
Transport til fyplassen. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere 40,3 millioner Flateinnhold 504 782 km² Valuta Euro Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 % Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly t/r Gran Canaria, del i dobbeltrom og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge dagsprogram dersom ikke annet er oppgitt.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene akspeteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under valutaveksling.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

På denne reisen er noe felles driks til bagasjebærere, sjåfører, eventuelle lokalguider og restaurantpersonalet ved felles måltider inkludert.

Dersom du ønsker å gi driks utover dette kan TEMAs reiseleder eventuelt gi råd om egnet beløp.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Fotturen

Se flere tips til fotturen her »

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-11-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Gran Canaria
2018-11-03
09:00
2018-11-03
13:50
Novair, NVR179
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Oslo
2018-11-10
14:50
2018-11-10
21:30
Novair, NVR180
8 dager Gran Canarias beste Oslo 18 995 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-02-23 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Gran Canaria
2019-02-23
09:00
2019-02-23
13:50
Novair, NVR179
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Oslo
2019-03-02
14:50
2019-03-02
21:30
Novair, NVR180
8 dager Gran Canarias beste Oslo 19 185 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-03-02 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Gran Canaria
2019-03-02
09:00
2019-03-02
13:50
Novair, NVR179
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Oslo
2019-03-09
14:50
2019-03-09
21:30
Novair, NVR180
8 dager Gran Canarias beste Oslo 18 135 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-03-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Gran Canaria
2019-03-09
09:00
2019-03-09
13:50
Novair, NVR179
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Oslo
2019-03-16
14:50
2019-03-16
21:30
Novair, NVR180
8 dager Gran Canarias beste Oslo 18 320 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-03-23 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Gran Canaria
2019-03-23
09:00
2019-03-23
13:50
Novair, NVR179
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gran Canaria
Oslo
2019-03-30
14:50
2019-03-30
21:30
Novair, NVR180
8 dager Gran Canarias beste Oslo 17 530 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Fottur

 
XClose