Sykkeltur i Andalucía

Andalucía er perfekt å oppleve fra sykkelsetet. Vi nyter av vakker natur i kombinasjon med de historiske byene Sevilla, Cordoba og Granada. Vi sykler i naturskjønne områder, spiser tapas og utforsker fascinerende Alhambra. På sykkel blir vi umiddelbart en del av de vakre omgivelsene som byr på ulike inntrykk og dufter. Kort fortalt en reise som i tillegg til vakker sykling byr på et solsikkert klima, historie og god mat og drikke. 

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Historiske Sevilla
 • Vakre sykkelveier
 • Unesco klassifiserte Cordoba
 • Overnatting på grottehotell
 • Fascinerande Alhambra

Dagsprogram
2023

Dag 1. Ankomst till Malaga

Ved ankomst til Malaga møter TEMAs reiseleder på flyplassen og vi begir oss videre til Ronda, en av Spanias eldste byer. Ronda ligger spektakulært beliggende oppe på en klippeavsats og her bys det på severdigheter fra den mauriske tiden. Ettermiddag og kveld fri for egen disposisjon.

Andalucíaområdet har lenge vært populært for Skandinavere med sin skjønnhet, behagelig klima og vakre landsbyer og byer som i visse tilfeller er som hentet ut av en eventyrbok. Nå skal vi få oppleve området på best tenkelig måte – fra sykkelsete i behagelig tempo og på sykkelvennlige veier. Hele tiden med naturen som en konstant ledsager.

Dag 2. Ronda – Olvera – Sevilla

Etter frokost utforsker vi Rondas historiske sentrum før vi tar oss med buss til byen Olvera, og begir oss ut på vår første sykkeletappe. Etter at vi har gjort oss kjent med våre sykler begynner vi sykkelturen langs den vakre Via Verde, et nedlagt og omgjort togspor til Puerto Serrano. Vi passerer områder med rikt fugleliv, og har vi flaks får vi mulighet til å se en av Europas største koloniene av gribber. Hele området byr på flotte muligheter til å beskue mange ulike fuglearter og ville vekster. Bølgende landskap og lange rader med oliventrær gir oss en forsmak på Andalucias vakre omgivelser. På et passende sted i løpet av dagen dekker vi opp til en typisk TEMA-piknik der vi får nyte av de lokale delikatessene fra traktene. Dagens sykkeletappe er cirka 35 km lang, og avsluttes i Serrano hvor vi setter oss i bussen som tar oss den siste delen til Sevilla.

Sevilla er Spanias fjerde største by har et av Europas største historiske sentrum men en mengde kulturelle influenser. Byen ble grunnlagt av romerne, beriket av Columbus og utsmykket av maurerne. Arkitekturen bærer i stor grad preg av det romerske, men også barokken.Byen regnes av mange som selve hjertet av Andalucía.

Vi sjekker inn på hotellet vi bor på i to netter, og spiser en felles velkomstmiddag.

Dag 3. Sevilla

På formiddagen lar vi våre sykler hvile en stund for i stedet å utforske Sevilla til fots på en byvandring. Vi besøker det historiske sentrumet og vår reiseleder forteller spennende og interessante historier om blant annet katedralen, den største Gotiske katedralen i Europa. Vi beskuer også Giralda, klokketårnet til katedralen og mesterverket Alcazar, det kongelige palasset som opprinnelig var et maurisk fort. Sevilla er en fascinerende og fargerik by med en rik og mystisk historie som det er vel verdt å spandere tid i.

På ettermiddagen blir det mulighet til å bli med på en guidet sykkeltur i Sevilla sammen med din reiseleder. For deg som heller ønsker vil det her være tid til å oppdage byen på egen hånd. Denne kosmopolitiske byen er vel verdt å utforske uansett om det er til fots eller på fra sykkelsetet. Kvelden er deretter fri for egne streiftog: nyt av det fargerike folkelivet og lad batteriene for morgendagens sykkeletappe.

Dag 4. Sevilla – Fuente Palmera– Cordoba

Etter frokost reiser vi med buss til Ecija, en bussreise på cirka 1,5 time. Vel fremme hopper vi på syklene for å ta oss videre til det flerkulturelle Cordoba. Dagens sykkeltur er cirka 45 km lang og tar oss frem gjennom det vakre lavlandet, på små fredelige småveier gjennom naturområdet Guadalquivir. I løpet av dagen stopper vi opp og fyller på energidepotene og får mulighet til å prøve tapas og avkjølende drikke.

Ettermiddagen er deretter fri for å oppdage byen på egen hånd. Cordobas historie og arkitektur preges sterkt av byens alle ulike herskere og byen kan skryte av bygninger fra både renessansen og barokken. Pass også på å besøke den mauriske moskéen Mezquita som ble ferdigstilt på 900-tallet. Et imponerende byggverk som på 1200-tallet ble ombygget til katedral for de kristne. I nærheten av moskéen finner du også de jødiske og mauriske kvartalene som er vel verdt et besøk. Cordoba har et stort utvalg av restauranter, og vil du ha tips så er TEMAs reiseleder tilgjengelig.

Dag 5. Cordoba – Luque – Lucena – Benalua

I dag starter vi med en busstur på cirka en time til Luque og derifra sykler vi langs det nedlagte og ombygde jernbanesporet Via Verde. I løpet av dagens tur får vi en perfekt kulisse i form av Sierra Subbetica, et vakkert naturområde mellom Cordoba, Granada og Sevilla. TEMA piknik i det grønne før vi når Lucena og bussen som tar oss den siste biten til Benalua. Her bor vi og spiser felles middag på områdets velkjente grottehotell.

Dag 6. Benalua – Gorafe – Sierra Nevada – Granada

I dag sykler iv gjennom et ørkenlignende område som kan minne om Arizona eller New Mexico. Vi besøker landsbyen Gorafe som er kjent for det største området av Neolittiske graver i hele Spania. Området er fylt av spennende grotter, gravkammer og relikvier. Etter en etterlengtet piknik tar vi bussen en time sørover hvor vi fortsetter vår reise på to hjul.

Nå befinner vi oss på moderne handelsveier langs den mektige fjellkjeden Sierra Nevada. Navnet betyr «den snøkledde fjellkjeden», og er en av Eurpas sørligste skisteder. Nærheten til den spanske solkysten gjør det mulig å kunne stå på ski samme dag som man tar seg et bad i havet. Det er ikke mange andre steder i verden som kan tilby det.

Sykkelturen i Sierra Nevada går for det meste nedover, før vi når utkanten av Granada. Her venter bussen for å ta oss den siste lille biten til hotellet vi bor på de to siste nettene.

Dag 7. Granada

Størstedelen av den siste dagen tilbringes på egen hånd i vakre Granada. Kontrastene mellom de mektige Sierra Nevadafjellene, det røde eventyrpalasset Alhambra og Granadas livlige sentrum er en enestående opplevelse.

Et besøk i det mauriske palasset Alhambra sammen med lokalguide er inkludert på morgenen. Uten tvil er dette det mest fascinerende monumentet i Andalucía. Etterpå er det mulighet til å utforske byens katedral, de mauriske kvartalene samt den spektakulære postkortsutsikten fra Mirador de Sant Nicolas over Alhambra på egen hånd, alt dette med de vakkert snøkledde Sierra Nevada i bakgrunnen.

Vi anbefaler også en spasertur rundt i de smale smugene som finnes i Granada, samt besøker «barrio Albaicin», gamlebyen i Granada. Gamlebyen ligger oppe på en høyde og tilbyr en flott utsikt over Alhambra. Mye av arkitekturen er igjen fra maurernes tid, antakelig er den eldste bebyggelsen her fra 600-tallet f.Kr.

På kvelden møtes vi for en felles avskjedsmiddag i Granada. Vi samler alle våre inntrykk fra uken og nyter av god mat og drikke i hyggelig selskap.

Dag 8. Hjemreise

Da er det tid for å ta farvel med Spania for denne gangen. Fra hotellet går bussen tilbake til flyplassen. Vi håper dere har hatt en fantastisk uke på sykkelsetet og ønsker hjertelig velkommen tilbake til oss på TEMA.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• TEMAs reiseleder
• Inngangsbilletter ifølge program
• Bagasjetransport mellom hotellene
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 4 middager 

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreise til Malaga. Buss cirka 2 timer til Ronda. En overnatting på hotell i Ronda.

Dag 2

Buss Ronda – Olvera cirka 45 minutter. Sykling fra Olvera til Puerto Serrano, cirka 35 km (høydeforskjell +50/-350m). Buss Puerto Serrano til Sevilla cirka 1 time og 15 minutter. Frokost, TEMAs pikniklunsj og middag er inkludert. To overnattinger i Sevilla.

Dag 3

Sykkeltur og byvandring i Sevilla, cirka 15 km (høydeforskjell +/-50m). Frokost er inkludert.

Dag 4

Buss Sevilla – Fuente Palmera cirka 1 time. Sykling fra Fuente Palmera till Cordoba, cirka 55 km (høydeforskjell +450/-350m). Frokost og tapassmaking er inkludert. En overnatting i Cordoba.

Dag 5

Buss Cordoba – Luque cirka 1 time. Sykling Lugue til Lucena cirka 35 km (høydeforskjell +/-200m). Buss Lucena – Benalua. Frokost, TEMA-piknik og middag er inkludert. En overnatting i Benalua.

Dag 6

Sykling Benalua til Gorafe village cirka 31 km (+/-250m). Buss Gorafe village til Sierra Nevada cirka 1 time. Sykling Sierra Nevada – Granada cirka 30 km (høydeforskjell +100/-600m). Frokost, piknik lunsj og enklere tapas middag er inkludert. To overnattinger i Granada.

Dag 7

Besøk i Alhambra deretter fri tid i Granada. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8

Busstransfer til Malaga flyplass. Frokost er inkludert. Hjemreise med fly til Skandinavia.

Spania

Innbyggere 46,6 millioner
Flateinnhold 504 782 km²
Valuta Euro
Religion Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 %
Språk Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk

Viktig om reisen


Om sykkelturen

Obligarotisk utstyr:

- Komfortable og vel inngåtte sko for sykling og vandringer
- Lettpakket regntøy
- Sykkelhjelm, ta med din egen
- Piknikutstyr (kopp, tallerken, bestikk)

Vi anbefaler:

- Sykkelbriller/solbriller
- Sykkelhansker
- Gele-sete eller sykkelbukser
- Ryggsekk
- Ekstra t-skjorte for skift
- Vannflaske eller Camelback
- Solkrem
- Hodelykt (for sykling under jernbanebroer uten lys)

Om syklene

- Hybridsykler/Citybikes med håndbremse og 27 gir. For mer info les mer her »
- Syklene finnes i herre- og damemodell.
- Sykkelveske kan lånes.
- Holder for vannflaske.
- For deg som vil benytte sykkelsko kan SPD-pedaler lånes, spør oss gjerne i forbindelse med din bestilling. Det beste er å ta med seg egne så monterer vi pedalene på plass.

På denne turen kan vi tilby et begrenset antall elsykler. Tillegget for elsykler er 2500 NOK per person. Elsyklene er i unisex-stil og passer for reisende som er mellom 1,57m – 1,90 m lange. Gi oss beskjed ved bestilling om du ønsker å bestille elsykkel. 

Viktig å vite 

Vennligst oppgi din høyde ved bestilling av reisen, dette for at vi skal kunne ta frem en sykkel som passer akkurat deg. Din høyde fyller du i under "Min reise". Vær oppmerksom på at vi trenger denne informasjonen så snart som mulig etter bestilling, men absolutt senest 1 måned før avreise. 

Følgebil finnes for assistanse ved evenetuelle punkteringer og andre problemer som kan oppstå med syklene. I bilen fraktes reservesykler og vann som kan fylles på under sykkelturene, samt plass for opp til 2 personer til å sitte på dersom enkelte strekningen kan føles tøffe. 

All bagasje transporteres mellom hotellene med følgebilen. 

Sykkelturene

Noen av dagene kan få en delvis endret reiserute, avhengig av vær og vind. 

Sykkelturen foregår jevnt over på fine asfalterte veier. Dag 2 og Dag 5 når vi sykler langs Via Verde (jernbanesporet som er ombygd til sykkelveier, sykler vi på fint og jevnt, naturlig underlag. 

Dag 2

Sykkeltur fra Olvera til Puerto Serrano, cirka 35 km. Høydeforskjeller i løpet av dagen +30/-300m.

Dag 3

Frivillig sykkeltur i Sevilla

Dag 4

Sykkeltur fra Ecija til Cordoba, cirka 35 km. Høydeforskjell i løpet av dagen +/-120 m.

Dag 5

Sykkeltur Lugue til Lucena, cirka 35 km. Høydeforskjell i løpet av dagen +/-200 m.

Dag 6

Sykkeltur Benalua til Gorafe Village, cirka 31 km på formiddagen. Høydeforskjell +/-320 m.

Dag 7

Sykkeltur Sierra Nevada - Granada, cirka 21 km på ettermiddagen. Høydeforskjell +100/-600 m.ØVRIG INFORMASJON

Prisen inkluderer
Fly t/r Malaga, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet

Turistskatt

På visse reisemål i Spania har det blitt innført en turistskatt. Denne skatten er per dags dato 0,5–5 EUR per natt og person, avhengig av sesong og standard på hotell. Merk at denne skatten kan endres. Ettersom bestemmelser på hvor og mye denne skatten er ligger utenfor vår kontroll kan vi ikke inkludere det i prisen. Hver enkelt reisende betaler derfor skatten på plass. 


Valuta
Euro (EUR). Minibanker finnes. De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 35 EUR per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avganger 7. mai og 24. september 2023 bor vi på Hotel Don Miguel i Ronda.

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.