Nyhet

Advent i det nordlige EnglandManchester, Liverpool og York 

Første advent 2019 forlenger vi helgen og reiser til det nordlige England. Manchester – The original modern city – blir vår base. En liten storby, med det som sies å være Englands beste julemarked på Albert Square ved rådhuset. Vi tilbringer en dag i Liverpool som med sin levende havn, The Royal Albert Dock, har noe for alle; spesielt Beatles fans. Søndagen drar vi østover til vikingenes York, med sin katedral og gamle strøk. I Yorkshire besøker vi også Castle Howard som julepynter hus og hager hele desember. 

Reisefakta

Land: Storbritannia, Storbrittania

Reisetype: Storby- og weekendreise

Reiselengde: 4 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Julemarket på Albert Square i Manchester
 • Liverpool med besøk på Beatles Story
 • Sjarmerende York med brosten og katedral
 • Staselige Castle Howard pyntet til jul
 • Overnatting på et av Manchesters mest populære hotell

Dagsprogram
2019

Dag 1 – Manchester med marked og middag

SAS flyr oss enkelt til Manchester og ved ankomst har vi hele dagen på oss til å utforske den historisk interessante, men veldig ungdommelig energiske byen, litt nærmere på en rundtur i byen.

Manchester er så mye mer enn bare fotball, men selvsagt ser vi arenaen Old Trafford (fra bussen) før vi tar en reise gjennom industrialismens historie og dagens brexit, helt inn til bykjernen og rådhuset ved Albert Square, der julefantastene kan nyte i fulle drag på markedet.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet, som ligger sentralt – cirka 250 meter fra nettopp Albert Square. Her bor vi komfortabelt på et av byens mest populære hoteller – enkelt og moderne i et historisk område, som hotellet har tilpasset designen etter.

Om kvelden har vi funnet en koselig restaurant med gangavstand fra hotellet, der vi spiser en felles velkomstmiddag.

Dag 2 – Liverpool og The Royal Albert Dock

I dag drar vi fra Manchester og tar et heldagsbesøk hos erkerivalen Liverpool, bare litt mer 50 km unna. Helt siden den industrielle revolusjonen har det pågått en kamp mellom disse to byene, som bygger på industri og økonomi. Men i dag utkjempes det meste av kampen på fotballarenaer.

Når det gjelder museer og gallerier, er det likevel bare London som har et større utvalg i Storbritannia, så her er det mye å oppdage. Julemarkedet på St. George's Plateau er obligatorisk nå rundt jul. I tillegg til fotball er musikk hele året et kjennetegn for Liverpool. Beatles var herfra, og det merkes mange steder i byen. For å få et bedre inntrykk av gruppen, besøker vi den største permanente utstillingen om John, Paul, Ringo og George – The Beatles Story.

Beatles Story finner vi ved Royal Albert Dock, den historiske havnen i Liverpool, som i dag er like livlig som tidligere, men har fått et annet preg. Restauranter, kaféer, shopping og kultur i gamle havnebygninger. Og ærverdige Tate har også her et museum som kunstinteresserte får tid til å besøke. Vi får en hel dag i Liverpool og først om kvelden er vi tilbake på det komfortable hotellet vårt i Manchester.

Dag 3 – York og Castle Howard

Den første desember, og også første advent, drar vi østover og til vikingenes (og romernes, må vi kanskje legge til) gamle by York. Byen har ofte hatt en viktig rolle i den britiske historien, og det oser fortsatt av historie i York. Middelalderarkitektur og sjarmerende The Shambles, den kanskje mest kjente gata i York, og staselige York Minster opplever vi på en byvandring. Vi får også tid til å gå på oppdagelsesferd på egen hånd, spise lunsj og se julemarkedet St. Nicholas Fair.

Om ettermiddagen drar vi nordover til North Yorkshire og den private herregården Castle Howard. Dette regnes for å være én av de vakreste herregårdene i Storbritannia. Så staselig som stedet er, har det vært brukt som innspillingssted for mange filmer og tv-serier. I slutten av november tar de fram julepynten, det 25 meter høye juletreet settes opp, og tusenvis av julelamper, masse levende lys og bål tennes. Det er en utrolig opplevelse som de kaller «The 12 Days of Christmas».

Manchester har et innovativt, spennende og voksende utvalg restauranter. Sent om kvelden er vi tilbake i Manchester og spiser en felles middag på en passende restaurant. Dagen etter har vi også tid til egne kulinariske eventyr, kanskje et besøk på The Curry Mile!

Dag 4 – Egen dag i The original modern city

Returreisen er om kvelden så du har en dag til å undersøke Manchester på egen hånd. La deg imponere av den gotiske arkitekturen i John Rylands bibliotek og Manchesters katedral. Den som er kunstinteressert setter nok pris på at Manchester Art Gallery og Whitworth har åpent på mandager. Det gjelder også Manchester Museum og Imperial War Museum North, som er svært interessante. Den som foretrekker samtidskunst, kan besøke Granada Foundations gallerier . Julemarked og shopping er garantert åpent for alle som ønsker å ta med sig et fysisk minne eller en julepresang.

Sent om ettermiddagen har vi felles busstransport til flyplassen og hjemreisen.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Alle overnattinger
• 3 frokoster
• 2 middager
• Turer og inngangsavgifter i henhold til programmet
• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Manchester. Busstransport, 20 kilometer. Byrundtur. Middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell midt i Manchester.

Dag 2

Dagstur til Liverpool, med besøk på The Beatles Story, cirka 120 kilometer. Frokost er inkludert.

Dag 3

Dagstur til York og Castle Howard. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4

Dag på egen hånd i Manchester. Busstransport 20 kilometer. Frokost er inkludert. Fly Manchester – Skandinavia.

England

Innbyggere 52 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Britisk Pund (GBP)
Religion 72% kristne, 3% muslimer, 1% hinduer, 0,5% jøder, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15% av britenes sies å ikke ha noen religion.
Språk Engelsk

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130,395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende
Flyreise Manchester tur retur, TEMAs reiseledelse, delt dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Valuta

Britisk pund (GBP). De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det fins uttaksautomater. Hvis du vil ha mer informasjon om valuta og kurser, ta kontakt med et bank- eller vekslingskontor.

Drikke til maten ved fellesmåltider inngår ikke i reisens pris.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Driks
Felles driks er ikke inkludert i prisen. Regne med 15 GBP til sjåfører, restaurantansatte og ved aktiviteter som inngår i reisen. Betales ved ankomst til TEMAs reiseleder, som sørger for å fordele pengene.

I England gis driks spesielt for å vise at man setter pris på positive ekstratjenester. For eksempel tilsvarende 10–20 kroner om dagen til en flink sjåfør, 10–15 prosent på restaurantregningen hvis maten og servicen var god, og en påskjønnelse til den som bærer bagasjen til hotellrommet. I Sverige er driks for mange av disse tjenestene allerede med i prisen. for eksempel på drosje- eller restaurantregningen. Slik er det sjelden i utlandet.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Trygghet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.