Sykkeltur rundt BodensjøenTyskland, Sveits og Østerrike

I behagelig tempo og på komfortable sykler går turen gjennom Tyskland, Sveits og Østerrike med sine pittoreske byer og landsbyer som ligger langs Bodensjøens glitrende vann. Med mektige alpefjell i bakgrunnen sykler vi gjennom grønne enger, forbi eplehager og beitende kuer. Vi bor bra og spiser godt mens vi opplever et av Europas vakreste områder.   

Reisefakta

Land: Sveits, Tyskland, Østerrike

Reisetype: Sykkeltur - vanskelighetsgrad 1, lett

Reiselengde: 6 dager

Størrelse på gruppen: 14-18 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Den glitrende Bodensjøen
 • Alpelandskapet
 • Fine sykkelveier
 • Pittoreske småbyer
 • Operascenen i Bregenz

Dagsprogram
Sommer 2021

Dag 1 – Velkommen til Lindau

Etter ankomst til flyplassen i Zürich, blir vi møtt av TEMAs reiseleder og turen fortsetter med buss (cirka 1 time og 45 minutter) til Lindau for innsjekking. Resten av dagen er ledig for egne aktiviteter, byen har mye å tilby og reiseleder kan gi tips på hva man bør få med seg.

På kvelden venter velkomstmiddag på en lokal restaurant.Dag 2 – Fra Lindau til Friedrichshafen – Tyskland

Etter frokost gjør vi oss kjent med syklene før den første sykkelturen. I dag går reisen nordvestover, med den lille byen Friedrichshafen som mål. Byen er blant annet kjent for Zeppelin Museum, et monument over den kjente oppfinneren og luftskipkonstruktøren Ferdinand von Zeppelin, som ble født i Konstanz på den andre siden av Bodensjøen. Det var også her det kjente luftskipet Hindenburg ble bygget. I løpet av dagen gjør vi et stopp for felles lunsj på en av områdets mange restauranter.

Om ettermiddagen tar vi båten tilbake til Lindau. På turen over det glitrende vannet nyter vi av den pittoreske strandlinjen langs Bodensjøen. Tilbake på hotellet har vi hele kvelden til å utforske Lindau på egen hånd.Dag 3 – Fra Lindau til Arbon – Østerrike

I dag forlater vi Lindau og etter en kort strekning østover, begynner vi å sykle sørover. Veldig snart krysser vi grensen til Østerrike og sykler rundt den østre bukten av Bodensjøen. Dagens første mål er den vakre byen Bregenz, som en gang ble grunnlagt av kelterne, men som også har vært en romersk handelsby ved navn Brigantium. I midten av 1600-tallet ble byen beleiret av svenske tropper.

Hvert år arrangeres Bregenzer Festspiele, en operafestival som blant annet er kjent for svært spektakulære flytende scenekonstruksjoner ved bredden av Bodensjøen. Under årenes løp har de fantastiske kreasjonene avløst hverandre og her stopper vi selvsagt for å betrakte årets versjon. Vi får også litt tid til å utforske Bregenz på egen hånd, før vi sykler videre. 

Vi fortsetter gjennom et vakkert landskap vestover langs vannet. Etter hvert sykler vi over elven Rhinen, som har sin opprinnelse i de sveitsiske alpene og passerer Bodensjøen på vei nordover. Etter noen kilometer på sykkelsetet i området rundt elvemunningen, passerer vi "Altenrhinen", Rhinens gamle elveleiet. I dag innehar området både naturreservat og et populært fritidsområdet. Her passerer vi også grensen til Sveits. På klare dager kan man se Lindau, reisens startpunkt.

Langs bredden på den sveitsiske siden sykler vi gjennom koselige små landsbyer som Rheineck og Rorschach, der vi blant annet passerer sjarmerende Badhütte, det gamle badehuet fra 1924, som er den eneste gjenværende konstruksjonen i sitt slag på den sveitsiske siden av Bodensjøen. Like før vi når sluttmålet stopper vi for en felles lunsj. Vi avslutter dagens sykling i Arbon, en av de mest pittoreske byene på denne siden av innsjøen. På kvelden venter felles middag.Dag 4 – Arbon – Konstanz

Reisen fortsetter i dag langs den sveitsiske siden, og vi kan glede oss til enda en dag med for det meste enkel sykling og vakker utsikt. Noen mindre oppoverbakker blir det her og der, men det er alt. De pittoreske små landsbyene ligger også her som perler på en snor. På veien stopper vi for å spise en nydelig TEMA-piknik. Når vi senere nærmer oss Konstanz, krysser vi for siste gang en grense og er plutselig tilbake i Tyskland, der alt begynte for noen dager siden.

Konstanz er den største byen rundt innsjøen, og det engelske navnet på Bodensjøen er nettopp Lake Constance. Byen har en lang og spennende historie, og de første tegnene på en sivilisasjon i området er datert til eldre steinalder. I middelalderen var Konstanz et viktig handelssted og arven fra middelalderen er fortsatt svært tydelig. Ettersom byen ikke ble bombet under andre verdenskrig er mange vakre, historiske bygninger bevart. Konstanz har også et av Tysklands viktigste universiteter, med statsvitenskap som viktigste fagområdet.

Ettermiddag og kveld ledig.Dag 5 – Konstanz – Stein am Rhein – Reichenau – Konstanz

Etter frokosten setter vi oss på sykkelen for reisens siste sykling. Turen går vestover, og så fort vi forlater Konstanz yttre bydeler er vi tilbake i Sveits. På tilsvarende lette sykkelveier ruller vi fram langs Bodensjøens vestre arm  – Untersee. Etterhvert når vi byen Stein am Rhein, vars navn avslører beliggenheten like ved Rhinens utløp i Bodensjøen. Byen er også kjent for sin fint bevarte bykjerne fra middelalderen. 

Her blir det ledig tid for lunsj og egne oppdagelser, før det er dags for ny ferjetur. Reisen tar cirka 90 minutter som avsluttes på den pittoreske klosterøyen Reichenau. Øyen er først og fremst kjent for sitt munkekloster tilegnet Jomfru Maria og Sankt Markus, utnevnt til verdensarv i 2001. Reichenau er en både liten og lettsyklet øy, og vi gjør en kortere tur blant grønne marker og små samfunn. Vi forsøker også å få tid til et stop ved klosteret før vi vender blikket østover mot Konstanz. Det blir en kort men hyggelig sykkeltur tilbake. På veien passerer vi nok en gang Rhinen der den flyter frem mellom Bodensjøens begge deler  – Obersee och Untersee.

 

Vel tilbake på hotellet er det ledig tid fram til vår felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.Dag 6 – Mainau og avreise

Det er reisens siste dag, men fortsatt er ikke alt det morsomme over. Etter frokost venter et skikkelig høydepunkt – Lennart Bernadottes Mainau, med den botaniske hagen. Mainau og slottet, som bygdes på 1740-tallet, tilhørte lenge storhertugen av Baden. I 1930 arvet Lennart Bernadotte øya og begynte arbeidet med å renovere både hagen og slottet, som lange hadde stått og forfalt. Etter hvert ble Mainau en av de største turistattraksjonene ved Bodensjøen.

Rett etter besøket går bussen mot flyplassen for videre transport hjem til Skandinavia. Vi håper at du har hatt en fantastisk reise og tar mange fine minner med deg hjem!


Dette er inkludert i reisen

Fly t/r Zürich
Alle overnattinger
5 frokoster
1 lunsjer
2 pikniker
3 middager
Leie av sykkel
Transporter i følge program
Entré i følge program
TEMA reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreise til Zürich. Transfer til Lindau med buss, ca 1 tim 45 min. To overnattinger på hotell i Lindau. Middag inkludert.

Dag 2

Sykling fra Lindau til Friedrichshafen, ca 25 km. Ingen større høydeforskjeller. Båt til Lindau, ca. 90 min. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3

Sykling fra Arbon, ca 50 km. Ingen større høydeforskjeller. Frokost og lunsj er inkludert. En natt på hotell i Arbon.

Dag 4

Sykling fra Arbon til Konstanz, ca 34 km. Ingen større høydeforskjeller. Frokost og pikniklunsj er inkludert. To netter på hotell i Konstanz.

Dag 5

Sykling fra Konstanz Stein am Rhein, ca 34 km. Ferje Stein am Rhein til Konstanz, ca 90 minuter. Sykling fra Reichenau til Konstanz, ca 12 km. Ingen større høydeforskjeller. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Besøk på Mainau. Transfer til Zürich med buss, ca 2 timmar. Avreise mot Skandinavia. Frokost inkludert.

Sveits

Innbyggere 8,4 millioner
Flateinnhold
41 285 km²
Valuta Sveitsisk franc
Religion Kristendom (protestanter, katolikker), minoriteter av jøder og muslimer
Språk
Tysk, fransk, italiensk og retoromansk

Tyskland

Befolkning 82 millioner
Flateinnhold 356 854 km²
Valuta Euro
Religion 63 % kristne, 5 % muslimer, ca 30 % som ikke er registrert i noe trossamfunn
Språk Tysk

Østerrike

Innbyggere 8 400 000
Flateinnhold 83 858 km²
Valuta Euro
Religion Hovedsaklig katolikker; minoriteter av protestanter, ortodokse kristne og muslimer
Språk Tysk er offisielt språk

Viktig om reisen

OM SYKLINGEN

Obligatorisk utstyr

Behagelige og inngåtte sko til sykling og turgåing

Regnplagg som er lett å pakke ned

Sykkelhjelm, ta med egen
Piknikutstyr (kopp, tallerken, bestikk)

Vi anbefaler

Sykkelbriller/solbriller

Sykkelhansker

Gelésete eller sykkelbukser

Ryggsekk eller midjeveske

Vannflaske

Solkrem

Adapter

Varmere plagg/jakke (til dager med vind eller kjølige kvelder)

Om syklene

Bysykler med håndbrems og 7–24 gir. Mer informasjon finnes her.

Syklene finnes i dame- og herremodell.

Syklene har bagasjebrett.

Syklene har ikke vannflaskeholder.

Hvis du vil bruke sykkelsko, anbefaler vi at du tar med egne SPD-pedaler som kan monteres på leiesykkelen.

Elsykler kan leies mot en ekstra avgift på 20 euro per dag.

Viktig!

Vi ber deg oppgi kroppslengde når du bestiller. Vi trenger opplysningene for å ta fram en sykkel som passer deg. Kroppslengden skriver du inn under «Min reise». Legg merke til at vi trenger informasjonen så snart som mulig etter bestillingen, men aller senest én måned før avreise.

All bagasje transporteres med buss mellom hotellene. Som mest ett kolli på maksimalt 20 kg, per person.

Sykkelturene

Enkelte dager kan reiseruten bli delvis endret, avhengig av vær og vind.

Sykkelrutene går hovedsakelig på fine, asfalterte veier.

Dag 1

Ankomst til Zürich, ingen sykling.

Dag 2

Sykling fra Lindau til Friedrichshafen, cirka 25 km. Ingen store høydeforskjeller.

Dag 3

Sykling fra Lindau til Arbon, ca 50 km. Ingen store høydeforskjeller.

Dag 4

Sykling fra Arbon til Konstanz, ca 34 km. Ingen store høydeforskjeller.

Dag 5

Sykling til Stein am Rhein og på Insel Reichenau, ca 34 km. Ingen store høydeforskjeller.

Dag 6

Avreise mot Skandinavia, ingen sykling.

ØVRIG INFORMASJON

Grunnprisen omfatter følgende:

Flyreise Zürich tur retur, TEMAs reiseledelse, delt dobbeltrom, oppgitte måltider, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR), Østerrike og Tyskland.

Sveitsiske franc (CHF), Sveits og Liechtenstein.

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under «Valutaveksling »

Bank- eller vekslingskontor kan gi mer informasjon om valuta og kurser.

Driks:

Driks er ikke inkludert. TEMA-guiden samler inn 15 euro per person i begynnelsen av reisen og sørger for at pengene blir fordelt til sjåfører, bagasjebærere og restaurantansatte ved felles måltider og liknende.

Klima:

Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger finnes på ulike nettsteder til værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Sykkelturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.