Weekend i Prahaen mystisk og magisk by

Fire dager til fots i Tsjekkias hovedstad Praha. Vi går over Karlsbroen, opplever Praha slott, Strahovs klosterbryggeri og Villa Richters vingård. Vi besøker også Vysehrad med trikk.

Bli med til en av verdens vakreste hovedsteder, Tsjekkias Praha. Til fots oppdager vi magiske steder som Praha slott, Djevelstolpen og den jødiske gravlunden der gravstenene står tette. Vi går gjennom de trange brosteinsbelagte gatene og over den berømte Karlsbroen, og vi tar en tur med trikk til Vysehrad. Det blir tsjekkiske middager, ølsmaking på Strahovs klosterbryggeri og en tur til St. Wenceslas vingård.

Reisefakta

Land: Tsjekkia

Reiselengde: 4 dager

Størrelse på gruppen: 18-22 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Strahovklosterets bryggeri med middag og ølsmaking
 • Utflukt med historisk sporvogn til Vysehrad
 • Vandring gjennom Wallenstein- og Palassparkene
 • Besøk og vinsmaking på St Wenceslas vingård
 • Vakre Karluv Most

Dagsprogram
Avreiser 2018

Dag 1 – Golem og god velkomstmiddag 

Du flyr til Praha og blir ønsket velkommen av TEMAs reiseleder på Vaclav Havel-flyplassen. Etter en kort busstur inn til sentrale Praha sjekker vi inn på sjarmerende og sentralt beliggende Hotel Golden Star, som ligger rett under Prahaborgen. Hotellet ligger i en enestående barokkbygning og har perfekt beliggenhet for vår weekend.  

Sent på ettermiddagen begynner vi våre oppdagelser av Praha. Vi forlater hotellet og går over den berømte Karlsbroen, Karluv Most, som går over elven Moldau. Den over 500 meter lange broen med 30 helgenstatuer langs sidene er Prahas kanskje mest kjente symbol. I Gamlebyen begynner vi med det jødiske kvarteret der vi spaserer gjennom trange gater til den nygamle synagogen som er en av de eldste synagogene i Europa som fortsatt er i bruk. Ifølge legenden skal Golem ligge begravet på loftet her. Golem er en antropomorfisk skikkelse som ifølge jødisk folklore ble skapt av leire og ble levende i 1580 på Moldaus strand. Kanskje det er en myte, kanskje ikke - du får i hvert fall høre hele historien av reiselederen.  

Vi fortsetter til den jødiske kirkegården med historie, legender og flere tusen gravstøtter som ligger i flere lag oppå hverandre.Turen fortsetter via torget og den astrologiske klokken. I tillegg til klokkens 12 apostler som viser seg hver hele time, er klokketårnet utsmykket med mange symboler. Selvfølgelig er det en tanke bak hvert symbol og vi ser nærmere på noen av disse. Det er mange flere høydepunkter på resten av turen også, blant annet samfunnshuset ved Republikktorget. Vi tar en rundtur i denne jugendstilens perle før vi fortsetter til en lokal, trivelig restaurant for velkomstmiddag. Etter middag spaserer vi tilbake til hotellet via Karlsbroen, med Praha slott opplyst i bakgrunnen.  


Dag 2 – Prahaborgen og palasshagene   

I dag tar vi to turer til fots. Formiddagens tur går først til Wallensteinhagen som ligger bare noen minutters gange fra hotellet. Denne hagen er en barokkhage ved Wallensteinpalasset i Praha. Mot slutten av trettiårskrigen i 1648 ble Wallensteinpalasset erobret av en svensk hær som plyndret hagen og tok med seg skulpturer hjem til Sverige. Noen forsvant underveis, men mange av originalene finnes i dag i Museum de Vries på Drottningholm og på Nationalmuseet i Stockholm. Mellom 1910 og 1913 ble det laget kopier av originalskulpturene på Herman Bergmans støperi i Stockholm og satt opp i Wallensteinhagen her i Tsjekkia.Etter å ha fått tid til å nyte hagens ro og skjønnhet fortsetter vi gjennom de fem palassparkene og avslutter ved Villa Richter i Böhmens eldste vingård Saint Wenceslas Vineyard. Her får vi en omvisning på vingården og prøver fire ulike viner under veiledning av en av gårdens vinkelnere.   

I løpet av ettermiddagen tar vi en båttur på Vltava, elven som deler Praha i to. Vi reiser med en tradisjonell kanalbåt og ser de mest sjarmerende stedene langsetter elven, fra vindmøller til Nasjonalteateret, samt til og med en del bortgjemte deler som ikke engang de fleste av lokalbefolkningen kjenner til. Du får nå bakgrunnen for tilnavnet Prahas Venezia og navnet Djevelelven.  

På kvelden spiser vi en rustikk middag på Strahovklosterets bryggeri. Her får vi smake på Prahas beste øl, St. Norbert, oppkalt etter premonstratenserne grunnleggere. (Vårt tips er Bernsteinsølet - som anses å være blant en av verdens beste ølsorter). En omvisning av ølproduksjonen i dette lille bryggeriet er nesten et must. Vi forlater bryggeriet i skumringen og med utsikt over historiske Praha spaserer vi mot slottet. På denne tiden av dagen er det rolig og fredelig her. Den eneste levende sjelen vi møter er mest sannsynlig slottsvakten som våker over Prahaborgen. Vi avslutter dagens tur med å prøve å finne det som kalles Den parallelle byen – inngangen til den skal finnes her om man skal tro mystikeren Meyrink.....  

Dag 3 – Utflukt med trikk til Vysehrad og avskjedsmiddag   

Etter frokost tar vi den historiske trikken til Nusle, herfra vandrer vi oppover mot borgen Vysehrad. Navnet betyr den høye borgen, takket være beliggenheten høyt ovenfor elven Vltavas strand. Det er legendenes festning og her finnes det flere myter per kvadratmeter enn noe annet sted i hele Böhmen. Ifølge en tsjekkisk legende er dette stedet der de første slaviske stammene bosatte seg i regionen og der den vise høvding Krok bygde slottet sitt. Det var her høvding Kroks datter Libuse senere grunnla byen Praha.I parken utenfor Vysehrad ser vi også den såkalte Djevelstolpen. Ingen har lykkes med å løse gåten hvorfor stolpene har noen grader høyere temperatur enn luften rundt, eller hvorfor det lukter sterkt av svovel hvis man drar en fyrstikk over steinene. Det sies at følsomme personer også kan føle at steinene vibrerer og utstråler energi. Det blir tid til lunsj på egen hånd før vi returnerer til sentrale Praha med buss.  

Praha er en musikkby, og avhengig av hva som tilbys akkurat nå, kan du gå på en konsert om ettermiddagen. Reiselederen, som kan byen ut og inn, kan tipse om aktuelle evenement som passer dine interesser. Om kvelden blir det middag på den historiske restauranten U Maliru. Den ble grunnlagt i 1543 og sies å være den eldste restauranten i Europa. I tillegg til god mat byr den på en høytidelig og uforglemmelig atmosfære. Keiseren Rudolf II av Habsburgsætten sies å ha vært stamgjest her, og det er akkurat denne keiseren som vi i dag kan takke for det «magiske» innslaget i Praha. Han var meget fascinert av magi, vitenskap og kunst, og inviterte derfor personer som Tycho Braha, Kepler og mange andre til Praha.  

Dag 4 – Na shledanou!  

Avhengig av de aktuelle flytidene har du nå tid på egen hånd før vi reiser til flyplassen. Frokost er selvfølgelig også inkludert denne dagen. Vi sier Na shledanou (adjø), og håper at du får med deg mange minner fra din weekendreise i Praha! 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Praha
• Samtlige overnattinger
• 3 frokoster
• 3 middager
• Vin- og ølsmaking
• Båtutflukt på Moldau
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Praha. Busstransfer til hotellet, 13 km. Byvandring med besøk på den jødiske kirkegården. Middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell Golden Star i sentrale Praha.

Dag 2

Byvandring gjennom palasshagene og Prahaborgen. Besøk på vingård og båttur. Middag på Strahovklosterets bryggeri. Frokost og middag er inkludert.

Dag 3

Utflukt til Vysehrad. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4

Fly Praha – Norge. Buss til flyplassen 13 km. Frokost er inkludert.

Tsjekkia

Innbyggere 10,1 millioner Flateinnhold 78 866 km² Valuta Tsjekkisk koruna (CZK) Religion Katolisisme, minoriteter av protestantisk kristne, gresk-katolske (uniatiskt) kristne, jøder og muslimer Språk Tsjekkisk er offisielt språk. Forøvrig snakkes også tysk, slovakisk, romani, polsk og ukrainsk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Praha t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet

Valuta

Koruna (CZK).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under valutaveksling.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Avreiser i 2018: Etter anvisning fra skattemyndighetene er IKKE driks lengre inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 15 EUR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 


Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr

Vi oppdager Praha til fots og anbefaler derfor gode spasersko.

Det blir en del vandring (ca. 5–7km/dag) på brosteinsgater og området rundt hotellet er kupert. Vi foretar en utflukt med trikk til Vysehrad (Høyborgen) og kjører buss tilbake.

Endring av hotell på avreiser i 2018

På avreisene i 2018 kommer vi til å benytte Hotel Golden Star eller Hotel Kampa med perfekt beliggenhet for våre utflukter.

Hotell information

 • Antall netter:
 • Sted:

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby -og weekendreise

 
XClose