Alaska - et villmarksparadis

Eventyrslystne naturelskere valfarter til de spektakulære fjellene, fjordene og dyrene i Alaska, ofte langs samme veier som gullgraverne begynte å følge for 120 år siden. TEMAs reiseleder tar oss til naturskattene i båt, terrengbiler og til fots. Vi kommer nære hvaler, havoter, grizzlybjørner og havsørner. Og vi lærer oss å forstå Alaskas urbefolkning.

Reisefakta

Land: USA

Reisetype: Rundreiser - Safari

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Natur og dyr i hjertet av Denalis nasjonalpark
 • Med båt til Columbiabreen
 • Chena og Tananaelvene med hjuldamper
 • Heldagscruice i Kenaifjorden
 • Vandring til Exitbreen

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende:

Flyreise tur retur Skandinavia – Anchorage, øvrige transporter i henhold til dagsprogrammet, delt dobbeltrom, måltider i henhold til programmet, TEMAs reiseledelse, inngangsbilletter, utfluktene i programmet om ikke annet er spesifisert.

Valuta

Amerikanske dollar (USD).

Les mer på Valutaveksling.

Kredittkort er vanlig og på enkelte hoteller må du oppgi nummeret som sikkerhet for å kunne bruke telefon og minibar. Reisen inneholder ingen måltider som er inkludert i dagsprogrammet. Når det gjelder øvrige måltider må du regne med at en komplett meny koster cirka 20–35 USD. Ta også med i beregningen utgifter for drikke til maten og forfriskninger, suvenirer, dricks og liknende.

Dricks

I USA har man «drickskultur». Det er praktisk talt vanlig at man betaler 15–18 % i dricks når man spiser på restaurant. Legg merke til at lokale skatter på 1–10 % mange steder blir lagt til prisen på varer som mat og drikke.

Felles dricks er ikke inkludert. Regn med 80 USD til sjåfør, lokale guider, aktiviteter og bagasjebærere på hotellene. Pengene betales til TEMAs reiseleder ved ankomst på stedet, og reiselederen sørger for å fordele pengene. Legg merke til at på Denali Backcountry Lodge er dricks inkludert.

Klima og klær

Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger finnes på ulike nettsteder til værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Annet

Strøm 110 volt, adapter kreves fordi stikkontaktene er annerledes enn i Europa. Når det gjelder mobiltelefoner så fungerer såkalte trebåndstelefoner. Spør alltid mobiloperatøren du bruker om hvilke betingelser som gjelder for utenlandssamtaler med abonnementet du har.

Legg merke til

Vi har valgt å inkludere frokost på hotellene vi bor på, for å forenkle starten på dagen og for at alle skal få mat om morgenen. Vi vil likevel gjøre oppmerksom på at det er såkalt american breakfast/kontinental frokost, som vanligvis består av egg, ristet brød, marmelade, jogurt og eventuelt frukt, med drikker som kaffe og te. Det er vanligere at det serveres dougnuts eller muffins enn vanlig brød (spesielt grovt brød).

Hotell ved ankomst

Ved innsjekkingen på flyplassen, før avreise fra Skandinavia, skal du ha rundreisens første hotellnavn og adresse med retningsnummer/postnummer (zip code) tilgjengelig.

Hilton Anchorge

500 West Third Avenue, Anchorage, Alaska, 99501, USA

Tel: +1-907-272-7411  


Avreise 2020

Observer at reisen blir 3 dager kortere i 2020. De tre nettene som forsvinner er 1 natt i respektive Anchorage, Denali och Girdwood. VI besøker med andre ord alle plasser som vi også gjør i 2019. Den aktivitet som går bort er båtturen til Columbiaisbreen. 

I nasjonalparken Denali bor vi 2020 på Grand Denali Lodge.  


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.