Nyhet

Alaska - et villmarksparadis

Eventyrslystne naturelskere valfarter til de spektakulære fjellene, fjordene og dyrene i Alaska, ofte langs samme veier som gullgraverne begynte å følge for 120 år siden. TEMAs reiseleder tar oss til naturskattene i båt, terrengbiler og til fots. Vi kommer nære hvaler, havoter, grizzlybjørner og havsørner. Og vi lærer oss å forstå Alaskas urbefolkning.

Reisefakta

Land: USA

Reisetype: Rundreiser - Safari

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 10-24 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Natur og dyr i hjertet av Denalis nasjonalpark
 • Med båt til Columbiabreen
 • Chena og Tananaelvene med hjuldamper
 • Heldagscruice i Kenaifjorden
 • Vandring til Exitbreen

Dagsprogram
2020

Dag 1 – Til Alaska

Rutefly fra Skandinavia til Anchorage, der du blir møtt av reiselederen og transporteres til hotellet. Anchorage, som har blitt utnevnt til All-America City fire ganger, ligger i vakre omgivelser i nærheten av flere innsjøer og seks fjellkjeder.

Dag 2 – Anchorage

Dagen byr på en byrundtur i Anchorage og du får høre historien om havnen og området Ship Creek. Turen fortsetter til Lake Hood, innsjøen som er kjent for å være den sjøen i verden som er mest trafikkert av sjøfly. Her ser vi noen av Alaskas mest rutinerte piloter starte flyene sine for turer inn i villmarken.

Om kvelden samles vi til en felles velkomstmiddag.

Dag 3 – Talkeetna

Vi drar nordover til den fargerike byen Talkeetna, med sine 800 like fargerike innbyggere. Tettstedet gir et innblikk i Alaskas hverdagsliv utenfor allfarvei, ved Denaliparkens grense i sør.

Det lokale bryggeriet i Talkeetna lokker med godt øl og kan anbefales til ølprøving, men også som et alternativ for middagen.

I løpet av dagen besøker vi Alaska Native Heritage Center. Det er et dynamisk og interaktivt friluftsmuseum, der vi lærer oss mer om livet til urbefolkningen, deres tradisjoner og legender. Det blir et bra utgangspunkt for reisen videre.

Dag 4 – nasjonalparken Denali

Etter frokost er det utsjekking og vi drar med buss til Denali National Park. Reisen går gjennom tett skog og imponerende fjellmassiver. Vi har god tid og stopper for å kunne fotografere ville dyr som elg og villrein. Vel fremme sjekker vi inn på den hyggelige Grand Denali Lodge.

Dag 5 – Denali Backcountry Lodge

Nyt en heldag i naturen. Det fins mye storvilt i området, for eksempel grizzlybjørn, som vi sannsynligvis vil få se mens vi er i parken. Vi har også mulighet for å se flotte dyrearter som elg, villrein, snøsau og murmeldyr. Og hvis vi har flaks, får vi se ulv. Fuglearter vi kan få se er jaktfalk, jordugle og hekkende kongeørn.

Vi spiser lunsj på Denali Backcountry Lodge, og her finnes mulighet for ytterligere turer i naturen og å teste gullvasking.

Dag 6 - Fairbanks

Parks Highway tar oss nordover til Fairbanks. Vi kjører gjennom storslåtte skogs- og fjellandskap og små steder som Healy og Nenana samt Ester, en gammel gruveleir.

Vel framme i Fairbanks, blir det rundtur i byen og et besøk hos julenissen. Men det mest imponerende blir et besøk ved utsiktspunktet over Trans Alaska Pipeline. The Morris Thompson Cultural & Visitor Center viser en innholdsrik utstilling om Alaskas innland, og på The Museum of the North ser vi en dramatisk arkitektur og bys på spennende historier om ulike kulturer i Alaska.

Dag 7 - Hjuldamper på elvene Chena og Tanana

Om bord på en autentisk, historisk hjuldamper nyter vi i dag de vakre omgivelsene langs elvene Chena og Tanana. Stammen Athabascan forteller om tradisjonene sine. Stammens egne guider møter oss og forteller om eldre tider, men også om hvordan de har overlevd arktiske vintre ved hjelp av ulv, rev og bever.

Samme dag besøker vi det som var Susan Butchers hjem og kennel for sledehunder. Susan vant det prestisjetunge hundesledeløpet Iditarod, mellom Anchorage og Nome, fire ganger.

Dag 8 – Til Valdez via Wrangell-St. Elias National Park

En lengre reisedag og det på fantastiske Richardson Highway sørover. Naturen dominerer i dag også, og reisen videre tar oss langs nasjonalparken Wrangell-St. Elias, som står på Unescos verdensarvliste. Parken omfatter ni av Nord-Amerikas 16 høyeste fjelltopper, blant annet fjellet Blackburn, som er nesten 5 000 meter høyt. Når vi passerer fjellet Saint Elias går tankene til kommandant Vitus Bering fra Horsens i Danmark. Han ledet det russiske ekspedisjonsflåten som først oppdaget Alaska i 1741 da de så Saint Elias fra sitt skip. Alaska var et russisk territorium fra til 1867 da terriroriet ble solgt til de Forente stater.

På reisen lærer vi mer om de første menneskene som utforsket og levde i området, og om gruve- og oljeindustrien. Her skjedde nemlig Exxons tragiske oljekatastrofe i 1989.

Dag 9 – Ledig dag i Valdez

Ta det med ro eller bli med på en av mange mulige utflukter i området, for eksempel en flott båttur i Prince Willam-sundet. Turen tar cirka 6 timer og bestilles på plass.

Dag 10 – Esther Passage og Anderson Memorial Tunnel

Svært tidlig om morgenen tar vi ferjen til Whittier gjennom Esther Passage Fra soldekket kan vi nyte av utsikt, natur og dyr. Turen tar cirka seks timer så vi rekker også et besøk i butikken om bord, og kanskje en kopp kaffe i kafeteriaen.

Vel framme i Whittier fortsetter vi med buss gjennom The Anderson Memorial Tunnel, til Girdwood. Det er den lengste tunnellen for både tog- og biltrafikk i Nord-Amerika.

Dag 11 – Kenai Fjord National Park

Bukten Resurrection med sine urørte farvann, er målet for dagens utflukt. Båtturen tar cirka seks timer, og vi får mulighet til å se kolonier av sjøløver og mest sannsynlig havoter og noen hvaler som passerer. Naturguider om bord hjelper oss med å se alt som et utrenet øye kanskje går glipp av. Langs havbukten finnes ulike typer isbreer, og vi ser blant annet den største av isbreene ved Kenaifjorden: Bear Glacier. Vi får servert lunsj om bord.

Dag 12 – Exit Glacier

Før vi sjekker ut, drar vi på en enkel fottur fra lodgen gjennom dalen med Resurrection-elven, til isbreen Exit. Det er en spasertur som passer alle, og vi har med oss en lokal naturguide som forteller mer i detalj om topografien og vegetasjonen rundt isbreen.

Senere drar vi videre mot Girdwood for den siste natten i Alaska. Reisen går nå, som tidligere, gjennom vakker natur med Chugach National Forest og Moose Pass.

Før vi når Girdwood besøker vi Alaska Wildlife Conservation Centre. AWCC er et fristed, skapt for å bevare dyrelivet i Alaska ved hjelp av forskning, utdannelse og god omsorg. Her kan vi under sikre forhold komme tett innpå, observere og fotografere noen av Alaskas største landdyr – som elg, bison, hjort, alaskakaribu, bjørn og rovfugler.

Om kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag på toppen av Mount Alveska med utsikt over syv isbreer.

Dag 13 – Hjemreise

Dagen har kommet for å ta farvel med Alaska. Transfer til Anchorage flyplass er på cirka en time.

Dag 14 – Hjemkomst


Dette er inkludert i reisen

• Flyg t/r Skandinavia

• Samtlige overnattingr

• 12 frokoster 

• 2 lunsjer 

• 3 middager
• Inngangsbilletter i følge program

• TEMA-reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia – Anchorage. To overnattinger på hotell i Anchorage.

Dag 2

Byrundtur i Anchorage med besøk på Alaska Native Heritage Center. Frokost og middag er inkludert.

Dag 3

Anchorage – Talkeetna. Buss 185 kilometer. Frokost er inkludert. En overnatting på lodge i Talkeetna.

Dag 4

Talkeetna – Denali, 250 kilometer. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Denali.

Dag 5

Villmarksdag i Denalis backcountry. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6

Denali – Fairbanks. Buss 200 kilometer. Besøk The Morris Thompson Cultural & Visitor Center og The Museum of the North. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Fairbanks.

Dag 7

Halvdagsutflukt med hjuldamper på elvene Chena og Tanana. Frokost er inkludert.

Dag 8

Fairbanks – Valdez. Buss 590 kilometer. Naturstopp ved Wrangell-St. Elias National Park. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Valdez.

Dag 9

Ledig dag i Valdez. Frokost er inkludert.

Dag 10

Valdez – Seward. Ferge 6 timer, buss 40 kilometer. Frokost er inkludert. To overnattinger på lodge i Seward.

Dag 11

Båttur heldag på Kenaifjorden. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 12

Girdwood – Seward. Buss 150 kilometer. Exit Glacier-hike. Besøk på Alaska Wildlife Conservation Centre. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på resort i Girdwood.

Dag 13

Fly Anchorage – Skandinavia. Busstransfer Girdwood-flyplassen. Frokost er inkludert.

Dag 14

Hjemkomst til Skandinavia.

USA

Innbyggere: 322 millioner
Flateinnhold: 9 372 614 km²
Valuta: US-dollar (USD)
Religion: Protenstantisk kristendom dominerer; men også katolikker og ortodoks kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper av muslimer, buddhister og sikher.
Språk: Engelst. Største minoritetsspråk er spansk.

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende:

Flyreise tur retur Skandinavia – Anchorage, øvrige transporter i henhold til dagsprogrammet, delt dobbeltrom, måltider i henhold til programmet, TEMAs reiseledelse, inngangsbilletter, utfluktene i programmet om ikke annet er spesifisert.

Valuta

Amerikanske dollar (USD).

Les mer på Valutaveksling.

Kredittkort er vanlig og på enkelte hoteller må du oppgi nummeret som sikkerhet for å kunne bruke telefon og minibar. Reisen inneholder ingen måltider som er inkludert i dagsprogrammet. Når det gjelder øvrige måltider må du regne med at en komplett meny koster cirka 20–35 USD. Ta også med i beregningen utgifter for drikke til maten og forfriskninger, suvenirer, dricks og liknende.

Dricks

I USA har man «drickskultur». Det er praktisk talt vanlig at man betaler 15–18 % i dricks når man spiser på restaurant. Legg merke til at lokale skatter på 1–10 % mange steder blir lagt til prisen på varer som mat og drikke.

Felles dricks er ikke inkludert. Regn med 80 USD til sjåfør, lokale guider, aktiviteter og bagasjebærere på hotellene. Pengene betales til TEMAs reiseleder ved ankomst på stedet, og reiselederen sørger for å fordele pengene. Legg merke til at på Denali Backcountry Lodge er dricks inkludert.

Klima og klær

Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger finnes på ulike nettsteder til værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Annet

Strøm 110 volt, adapter kreves fordi stikkontaktene er annerledes enn i Europa. Når det gjelder mobiltelefoner så fungerer såkalte trebåndstelefoner. Spør alltid mobiloperatøren du bruker om hvilke betingelser som gjelder for utenlandssamtaler med abonnementet du har.

Legg merke til

Vi har valgt å inkludere frokost på hotellene vi bor på, for å forenkle starten på dagen og for at alle skal få mat om morgenen. Vi vil likevel gjøre oppmerksom på at det er såkalt american breakfast/kontinental frokost, som vanligvis består av egg, ristet brød, marmelade, jogurt og eventuelt frukt, med drikker som kaffe og te. Det er vanligere at det serveres dougnuts eller muffins enn vanlig brød (spesielt grovt brød).

Hotell ved ankomst

Ved innsjekkingen på flyplassen, før avreise fra Skandinavia, skal du ha rundreisens første hotellnavn og adresse med retningsnummer/postnummer (zip code) tilgjengelig.

Hilton Anchorge

500 West Third Avenue, Anchorage, Alaska, 99501, USA

Tel: +1-907-272-7411  


Avreise 2020

Observer at reisen blir 3 dager kortere i 2020. De tre nettene som forsvinner er 1 natt i respektive Anchorage, Denali och Girdwood. VI besøker med andre ord alle plasser som vi også gjør i 2019. Den aktivitet som går bort er båtturen til Columbiaisbreen. 

I nasjonalparken Denali bor vi 2020 på Grand Denali Lodge.  


Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
03.08.2022 14 dager Alaska - et villmarksparadis Oslo 67 750 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.