Australia - et kontinentKyst til kyst via "the outback" 

Havnen Circular Quay og naboen Operahuset hilser oss velkommen i Sydney. Reisen går deretter videre over de bla fjellene i øst, via Queenslands grønne regnskoger og turkise bariererev, til The Outbacks røde villmarker i det indre av kontinentet, for så å avslutte i Perth og på en naturbeskyttet øy lengst bort i vest. Å være "aussies" i noen uker inkluderer selvfølgelig barbecue og vinsmakinger i Barossa Valley. Som ekstra bonus er en "stop-over" i Singapore inkludert.

Reisefakta

Land: Australia, Singapore

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 19 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Sydney med Blue Mountains
 • Togreise til og Skyrail fra Kuranda
 • Solnedgang og middag ved Uluru
 • Besøk på vingård i Barossa Valley
 • Dyr og natur på Kangaroo Island

Dagsprogram
2022/2023

Dag 1 – Eventyret kan begynne..

Avreise fra Skandinavia til Singapore.

Dag 2 – Stop-over Singapore

Ankomst til Singapore, der vi gjør et passende avbrekk på den lange flyreisen til Australia.

Hotellet ligger i nærheten av Clarke Quay, så med en kort spasertur er vi midt i begivenhetenes sentrum med et rikt utvalg av restauranter, kaféer og utendørsbarer.

Dag 3 – Byrundtur i Singapore

Sov ut og nyt av en god frokost i fred og ro før vi senere på formiddagen drar på en byrundtur i denne metropolen. Singa og pura er de malaysiske ordene for løve respektive by. I følge folketradisjonene var det første levende vesenet byens grunnlegger så nemlig en løve. En av attraksjonenen du vil se under byrundturen er The Merlion, Singapores symbol, som har en løves hode på en fiskekropp.

Det moderne Singapores grunnlegger kan man neste kalle Sir Thomas Stamford Raffles, som var tjenestemann ved Det britisk ostindiske kompani. Han skrev under på en avtale med sultanen av Johor i 1819, og opprettet Singapore som handelssted. Hans navn ble i 1887 satt på det som har blitt et av verndes mest anrike hoteller, The Raffles Hotel. Det var her som drinken Singapore Sling ble oppfunnet, og vi avrunder vår byrundtur med et besøk her.

Vi har sen utsjekking fra hotellet i Singapore. På kvelden flyr vi videre mot Australia og Sydney.

Dag 4 – Operahus, Circular Quay og surfestrand

Vi lander i Sydney på morgenen men hotellrommet er tilgjengelig for tidlig innsjekking. Tid til avslapping og frokost før vi starter våre oppdagelser i en av verdens vakreste byer.

Sydney er ikke landets hovedstad, men det er Australias største by. Bare havnen i seg har 240 kilometer lang kystlinje og man lever på og ved vannet.

Oppdagelsene begynner med en lunsj ved den gamle bydelen The Rocks, ved foten av The Harbour Bridge. Det ikoniske Operahuset ligger ikke langt vekk. Sydneys operahus, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon og dekket med svensk Höganäsfliser, lære vi bedre å kjenne gjennom en guidet tur. Deretter fortsetter vi byturen med buss og besøker blant annet surfernes paradis, Bondi Beach.

Dag 5 - Heldag i De blå fjellene

Vi står tidlig opp og drar etter frokost fra kysten til Blue Mountains National Park. Med storslått natur, en million hektar av sandstensklipper, dype raviner og eukalyptusskoger er det ikke merkelig at området har fått verdensarvstatus av Unesco.

Vi starter dagen dypt inne i parken der ikke så mange tar seg. Her hører vi fuglesang med en gang vi stiger ut av bussen, og med stor sannsynlighet ser vi de ville kenguruene som trives her. En kopp kaffe eller te i det frie smaker ekstra godt og gir energi til vår tur oppover i fjellene der vi ser den karakteristiske klippeformasjonen, The Three Sisters.

I løpet av dagen besøker vi også Blue Mountains Botanical Garden der vi har mulighet til å se den spesielle Wollemia Nobilis.

Tilbake i Sydney med ledig tid på kvelden.

Dag 6 – Ledig dag i Sydney

I dag har du en fridag i Sydney og god tid til å se deg rundt. TEMAs reiseleder kjenner byen godt og kan gi deg mange spennende tips som passer akkurat dine interesser. Den som vil kan bli med på en valgfri utflukt med engelsktalende guide.

Dag 7 - Til tropiske Cairns

På formiddagen flyr vi til delstaten Queensland. Delstaten har fått sitt navn fra dronning Victoria. Hun var en veldig populær monark i midten av 1800- tallet, og det var ingen som opponerte seg når når hun foreslo Queensland framfor Cooksland. Cook hette James i fornavn og hade allerede hundre år tidligere utforsket kysten fra sine skip. I dag kalles staten oftest for The Sunshine State, ettersom solen nesten alltid skinner her.

Vi bor sentralt og man kan lett ta seg rundt til fots i den lille byen.

På kvelden ses vi for en kortere spasertur til en av Cairns mest velrenommerte restauranter, Ochre. Her bys vi på en australiensk meny med lokalproduserte råvarer.

Dag 8 – Snorkling ved Great Barrier reef

I dag venter en hel dag til havs. Vi begir oss ut til et av Unescos verdensarv, og også verdens største system av korallrev – Great Barrier reef. Av de rundt 3000 individuelle revene og nesten 1000 øyene, besøker vi Michaelmasrevet og sandøya Michaelmas Cay. Her finnes, i tillegg til et fantastisk undervannsliv, også et rikt fugleliv og øya regnes som en av de største sjøfuglkoloniene på Great Barrier reef. Snorkelutstyr finnes ombord. Vil du utforske undervannslivet uten å bli bløt så finnes det også en båt med glassbunn.

Forfriskninger er inkludert og til lunsj serveres et tropisk koldtbord.

Dag 9 – Regnskogsbyen Kuranda

Også i dag får du oppleve et av Australias verdensarv, Queenslands tropiske regnskog. Vi starter med en historisk togreise gjennom de tropiske grøntområdene med Kuranda Scenic Railway, fra lavlandet opp gjennom fjellene til Kuranda. Når loglinjen ble bygget var den en atkitektonisk triumf. Selv i dag fascinerer togstrekningen som går gjennom urørt natur med høye fossefall, dype raviner og tropisk skog.

Vi tilbringer hele dagen i regnskogen der det finnes mer enn 1 200 blomstrende planter og dyr som kenguru, koala, wallabies og krokodiller.

Etter en barbeque-lunsj tar vi del av aboriginernes kulturarv med The Pamagirri Aboriginal Experience. Vi får for eksempel se og lære hvordan man kaster en boomerang og spiller didgeridoo.

Vi tar taubenen tilbake til kysten med Skyrail - Rainforest Cableway. Det er en 7,5 kilometer lang reise med taubane som glir bare noen meter over regnskogen tretopper. Luften er full av den tropiske skogens luder og dufter. Ved to anledninger i løpet av ferden får du også muligheten til å gå av og vandre på brede gangbroer gjennom den tette vegetasjonen.

Kvelden disponerer du etter eget behag. På ditt hotell finnes en av byens beste grillrestauranter, men din reiseleder som kjenner Cairns veldig godt, kan gi deg flere tips om koselige og bra restauranter.

Dag 10 – Kata Tjuta og solnedgang ved Ayers Rock

Vi flyr fra Cairns ved kysten til hjertet av det enorme kontinentet – The Red Center og Yulara. Besøket starter i Uluruområdet med en ettermiddagstur til Kata Tjuta (the Olgas), et fjellmassiv hvis 36 kuppelformede røde klipper utgjør et enestående syn.

På kvelden ser du den nedgående solens stråler male Ayers Rock, eller Uluru som nå er det offisielle navnet på klippen, i dypere og dypere røde fargetoner. Klippen reiser seg 348 meter over det flate landskaået. Det som har fascinert besøkende i alle tider er det sjeldne lysspillet i klippeveggene i løpet av dagen. For aboriginerne er Uluru-klippen et hellig sted. Dette naturens skuespill nyter du sammen med en tradisjonell "Aussie BBQ".

Dag 11 – Soloppgang ved Ayers Rock og solnedgang i Alice Springs

Når det fortsatt er mørkt ute begir vi oss til Uluru for å se soloppgangen speile seg i klippen. Det er uten tvil noe magisk med Uluru. Vi venter deretter tilbake til hotellet for frokost. Vi reiser med buss gjennom det fantastiske ørkenlandskapet, fra Yulara til Alice Springs.

Alice Springs er selv i dag en utpost, omgitt av et hundretalls mil av ørken og villmark. I byen bor en stor gruppe aboriginer, Australias urbefolkning. Vi gjør oss mere kjent med "Alice" gjennom et besøk på Royal Flying Doctors hovedkvarter. Derfra fortsetter vi til School of the Air der man underviser barn som bor langt fra sivilisasjonen. I dag foregår dette ved hjelp av internett og webkameraer.

Dag 12 – Fra Alice Spring til Adelaide

Etter frokost sjekker vi ut og ser litt mer av Alice Springs før vi begir oss ut til flyplassen. Nå flyr vi fra Northern Territory til delstaten South Australia og dens hovedstad Adelaide, kirkenes by, som føles som en liten storby. Her bor vi sentralt og det er lett å ta seg rundt til fots.

Kanskje besøker du på egen hånd Haigh´s Chocolate for litt søtsaker. Det er nemlig herfra Australias fremste sjokoladeprodukter kommer fra.

Dag 13 – Heldag i Barossa Valley

I dag venter en heldag i Australias og kanskje verdens beste vindistrikt, Barossa Valley. Det er en vakker tur inn i Barossadalen, og vel framme starter vi dagen hos Seppeltsfield Wines. Her får vi en rundtur bak kulissene sammen med en av gårdens vinkjennere. Vi får følge familien Seppelts historie og deres innflytelse på Australias vinindustri. Turen starter på herregårdens veranda og går gjennom destilleriet til kjelleren der blandinger fullføres. Avslutningen blir smakfull på flere måter med musserende, bordsvin og sterkvin. 

For lunsj begir vi oss til koselige Vintners Bar & Grill som kombinerer gode, lokalproduserte råvarer og vin. I et flott vingårdsmiljø spiser vi en lekker lunsj før vi fortsetter vår ferd i Barossa Valley.

Ettermiddagens besøk går til Chateau Yaldara 1847 Wines for visning og smaking. 1847 var året som vinproduksjon startet på den vakre eiendommen Rowland Flat. Med årene har vingården vokst og spenner nå over 80 hektar. Vinene har utviklet seg til gjennomgående premiumviner.

Kvelden i Adelaide disponerer du som du selv ønsker.


Dag 14 – Kangaroo Island

Vi forlater nå byen for å tilbringe to fine dager på Australias tredje største øy, Kangaroo Island (Tasmania er størst og deretter kommer Melville Island i nord). Ved Cape Jervis tar vi fergen over til øya, som ikke uten grunn blir kalt Australias Noahs Ark. Her opplever vi en natur og et dyreliv helt utenom det vanlige. I Flinders Chase Nationalpark, som utgjør 20 % av øyas areal, får du se de spesielle Remarkable Rocks. Det er gigantiske granittsteiner som balanserer dramatisk på klippekanten 75 meter over Southern Ocean på øyas sydkyst. Ved Admirals Arch kan du se hvordan naturkreftene har formet en portal i øya og her trives pelsseler i en stor koloni.

Til lunsj nyter vi en piknik servert med australsk vin ute i det fri. Kanskje sitter det en søvnig koala i et tre i nærheten. Ellers kanskje du får øye på en i Kelly Hills Conservation Park, som vi besøker etter lunsj. Din lokalguide kommer til å vise deg så mange dyr som overhode er mulig.

Vi avrunder med en tur til den flotte, hvite sanden ved Vivionne Bay som har blitt kåret til Australias beste strand.

Dag 15 – Heldag på Kangaroo Island

På Kangaroo Island finnes det rundt 250 fuglearter. Takket være øyas isolerte beliggenhet fra fastlandet har flere unike underarter utviklet seg på øya, så holdt utkikk opp i trærne og på marken. Med litt flaks kan du kanskje også se en echidna (myrpiggsvin) eller en wallaby. Kenguru i det fri kommer du helt sikkert til å se her på Kangaroo Island.

Ved Seal Bay tar vår lokalguide oss på en spasertur til en koloni av australiensiske sjøløver som finnes her. Vi holder oss på behørig avstand, men er likevel såpass nære at ingen avanserte kameraobjektiv er nødvendige. Vi tørr nesten å garantere at dette blir en uforglemmelig opplevelse.

Dag 16 - Fly til Vestre Australia

Rett etter frokost er det på tide å ta ferje til fastlandet. I dag forlater vi South Australia for delstaten Western Australia med sin hovedstad Perth, Australias fjerde største storbyområdet. Gjennom byen flyter Swan River og fra Kings Park får man et overblikk over så godt som hele byen. Vi gjør en sightseeing gjennom byen, men fortsetter så ut til kysten. Her sjekker vi inn på et koselig hotell i Fremantle, en havneby i utkanten av Perth.

Dag 17 - Rottnest Island

Rett utenfor Perth, ca 30-40 minutter med båt, finner vi dagens utfluktsmål, Rottnest Island. Øya ble separert fra fastlandet for cirka 7000 år siden og består av kalksten dekket med et tynt lager av sand. Rundt øya finnes et vakkert korallrev, ta med badeklær! Øya har forøvrig seks habitat: kyst, saltsjøer, myr, skog, heier og bosatte områder. Kalkstenen setter reglene for hvilken flora og fauna som klarer livet på øya. En spesiell innbygger som har gitt navnet til øya er quokkan. Man trodde tidligere at det var et stort råttedyr. I dag vet vi bedre.

Når kvelden kommer er det på tide å oppsummere våre opplevelser Down Under, og vi spiser middag på en populær restaurant rett ved vannet.

Dag 18 - Fly Perth - London

Nyt en herlig dag i avslappende Freo, som Fremantle kalles lokalt. Drikk en kopp kaffe på populæra "Cappuccino Strip" der caféerna ligger vegg i vegg. Ta en spasertur gjennom Fremantles labyrint av gater, kantat av georgiansk og viktoriansk arkitektur. Byen er et mekka for kunstnere fra alle verdens hjørner når det kommer til musikk, kunst og skulptur. Vil man shoppe anbefales en tur til George Street i East Fremantle.

På kvelden tar vi av med Qantas Dreamliner for direktefly til London.

Dag 19 - Hjemkomst

Flyet lander tidlig morgon i London og vi tar oss videre til respektive flyplasser i Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 

• Samtlige overnattinger

• 16 frokoster

• 9 lunsjer

• 5 middager

• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Skandinavia. Flymåltider er inkludert

Dag 2

Ankomst Singapore. En overnatting på hotell i Singapore.

Dag 3

Byrundtur i Singapore. Fly Singapore – Sydney. Frokost, lunsj og flymåltider er inkludert.

Dag 4

Ankomst Sydney. Besøk i operahuset og byrundtur. Frokost og velkomstlunsj er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Sydney.

Dag 5

Heldagsutflukt til Blue Mountains, 230 km. Frokost og lunsj.

Dag 6

Ledig dag i Sydney. Frokost er inkludert.

Dag 7

Fly Sydney – Cairns. Frokost og middag. Tre overnattinger på hotell i Cairns.

Dag 8

Heldagsutflukt til Barriererevet. Frokost og lunsj.

Dag 9

Heldagsutflukt til Kuranda. Buss 60 km. Frokost og lunsj.

Dag 10

Fly Cairns – Ayers Rock/ Yulara. Utflukt til Kata Tjuta og Uluru. Buss 100 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Yulara.

Dag 11

Yulara – Alice Springs. Buss 440 km. Reise gjennom den røde ørkenen. Byrundtur i Alice Springs. Frokost. En overnatting på hotell i Alice Springs.

Dag 12

Fly Alice Springs – Adelaide. Kort byrundtur i Adelaide. Frokost. To overnattinger på hotell i Adelaide.

Dag 13

Utflukt til Barossa Valley med to vinsmakinger. Buss 170 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 14

Adelaide – Kangaroo Island. Buss 280 km. Naturutflukt på Kangaroo Island. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell på Kangaroo Island.

Dag 15

Heldagsutflukt på Kangaroo Island. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 16

Kangaroo Island – Adelaide, 280 km. Fly Adelaide – Perth. Frokost. To overnattinger på hotell i Perth.

Dag 17

Heldagsutflukt til Rottnest Island. Frokost, lunsj og middag.

Dag 18

Ledig dag i Fremantle. Fly Perth – London. Frokost og flymåltider.

Dag 19

Fly London – Skandinavia.

Australia

Innbyggere: 24 millioner 
Flateinnhold: 7 692 024 km²  
Valuta: Australske dollar (AUD)
Religion: Kristendom (halvparten katolikker, halvparten protestanter)
Språk: Engelsk er offisielt språk, aboriginere snakker også forskjellige former for australske språk

Singapore

Innbyggere 5,6 millioner
Flateinnhold 647 km²
Valuta Singaporsk dollar
Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (ofte i blandning), minoriteter av mer ortodokse buddhister, sunnimuslimer, hinduer, sikher og kristne
Språk Fire offisielle språk: engelsk, kinesisk, malaysisk og tamilsk. Malaysisk har en særstilling som nasjonalt språk, likevel snakkes engelsk av alle folkegrupper

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Singapore – Sydney – Cairns – Yulara/Alice Springs – Adelaide – Perth – London – Skandinavia , TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet angis.

Gruppens størrelse

Minimum 20 personer og maksimum 28 personer

Valuta

Australske dollar (AUD).

Singaporsk dollar (SGD).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Årstidene i Australia er de motsatte av våre på den nordlige halvkule. Ettersom Australia er et kontinent er det store lokale variasjoner i klimaet.

På dagtid i storbyer og på bussturene anbefales tynne bomullsplagg (kjole/bukser) samt et par sandaler. Unngå syntetisk materiale og tettsittende jeans. Ta også med en varm jakke/genser, regntøy, komfortable sko, solhatt, solbriller, solfaktor, shorts og badetøy.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Du bør i stedet beregne 10 SGD og 45 AUD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler sammen drikspengene ved starten på reisen og porsjonerer deretter ut til berørte personer på respektive destinasjon.

Øvrig informasjon

Australia har strenge regler på forbud mot innførsel av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat m.m. Før ankomst fyller du ut et skjema der du får spørsmål om akkurat dette. All bagasje blir screenet ved innreise og må godkjennes av karanteneinspektører. Om det skulle vise seg at du har noen av ovennevnte varer med deg, finnes det søppelbeholdere der du kan kaste det.

Vær oppmerksom på

Australia innførte i juli 2017 strengere regler for innføring av tobakk; kun 25 gram tobak kan innføres tollfritt. Denne mengden gjelder uansett hvor og når den er innkjøpt, og uansett om den fraktes i håndbagasjen eller den innsjekkede bagasjen. Tobak utover dette må man oppgi og betale tollavgift for.

Hotellalternativ

Vi har flere avreiser og fra avreise til avreise kan det være ulike alternativer på visse destinasjoner. Vi reserverer oss for endringer. 


Hotell/overnatting

Kommentarer

Avreise 26.oktober 2019: I Cairns har vi blitt oppgradert til å bo på Riley som er et søsterhotell til Bailey. Dette kommer av at åpning av Baileys har blitt forsenet. 

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
27.10.2022 19 dager Australia - et kontinent Oslo 91 675 NOK 3 plasser igjen Bestill
26.01.2023 19 dager Australia - et kontinent Oslo 89 990 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.