New ZealandEn reise til antipoden

New Zealand er kontrastenes land – fra den subtropiske Nordøya til Sørøyas isbreer og fjorder. Hele landet viser frem frodige grøntområder og i faunaen er unike arter som kivifuglen og keapapegøyen inkludert. Vi gjør oss bedre kjent med maorienes spennende kultur ved Rotorua og blir med på en av verdens vakreste togreiser: TranzAlpine Express fra Greymouth til Christchurch. Vi stopper i Bangkok på både ut- og hjemreisen. 

Reisefakta

Land: Nya Zeeland, Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 21 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Båttur i Bay of Islands
 • Stemningsfylt Marae (maorifest)
 • Naturvandring med Maoriguide
 • Cruise til havs ved Dunedin blant seler og pingviner
 • Togreisen TranzAlpine fra Greymouth til Christchurch

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Bangkok – Auckland/Christchurch t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Innenriksfly på New Zealand er selvfølgelig også inkludert. Denne billetten bookes og skrives ut på plass, og du vil motta denne fra TEMAs reiseleder i løpet av rundreisen. Maks bagasjevekt er 23 kg. 

Valuta

New Zealandske dollar (NZD).

Thailandske bath (THB).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Felles driks er ikke inkludert i reisen. Du bør i stedet beregne et beløp på 400 THB, 50 NZD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved reisens start og porsjonerer deretter ut til berørte personer på respektive destinasjon. 


Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Årstidene i New Zealand er de motsatte av våre på den nordlige halvkule. Det er vår fra september–november, sommer fra desember–februar, høst mars–mai og vinter juni–august.

Ettersom avstanden er stor mellom nord og sør på New Zealand er det store lokale variasjoner i klimaet, avhengig av høyde over havet, avstand til kysten osv. Klimaet nord på øya er subtropisk og har normalt høyere gjennomsnittstemperatur enn i sør som har et mer "skandinavisk lignende" klima.

Ta med en ekstra genser og evt. regnjakke, komfortable sko, solhatt, solbriller, shorts og badeklær.

For øvrig

For å gardere deg mot annerledes stikkontakter trenger du en universal adapter til medbragte el-artikler, ofte av Commonwealth-modell.

Vær oppmerksom på

I New Zealand er det strengt forbudt med innførsel av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat m.m. Før ankomst til New Zealand må du fylle ut et skjema der du svarer på spørsmål som omhandler frukt og grønt. Et av spørsmålene er blant annet om du har vært på landet og fått jord under skoene. Når du passerer tollen må du gjennom en nøye kontroll. Hvis du har med deg noen av de forbudte varene må dette kastes i søppelbøttene ved tollen.

New Zealand har strenge regler når det gjelder innføring av tobakk: kun 50 sigaretter eller 50 gram sigarer eller tobakksprodukter kan innføres tollfritt. Denne mengden gjelder uansett når den er kjøpt eller uansett om den fraktes i hånd- eller innsjekket bagasje.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.