New ZealandEn reise til antipoden

New Zealand er kontrastenes land – fra den subtropiske Nordøya til Sørøyas isbreer og fjorder. Hele landet viser frem frodige grøntområder og i faunaen er unike arter som kivifuglen og keapapegøyen inkludert. Vi gjør oss bedre kjent med maorienes spennende kultur ved Rotorua og blir med på en av verdens vakreste togreiser: TranzAlpine Express fra Greymouth til Christchurch. Vi stopper i Bangkok på både ut- og hjemreisen. 

Reisefakta

Land: Nya Zeeland, Thailand

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 20 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Båttur i Bay of Islands
 • Stemningsfylt Marae (maorifest)
 • Naturvandring med Maoriguide
 • Cruise til havs ved Dunedin blant seler og pingviner
 • Togreisen TranzAlpine fra Greymouth til Christchurch

Dagsprogram
2020-2021

Dag 1 – Fly med Thai Airways

Vi starter vår reise til Antipoden med å fly bekvemt til Thailand. I landets hovedstad gjør vi en såkalt stop over for å dele opp reisetiden til New Zealand. På kjøpet får vi muligheten til å oppleve den fascinerende verdensbyen Bangkok.

Dag 2 – Heldag i Bangkok

Vi kommer til Bangkok tidlig på morgenen og får transfer direkte inn til byen. Vi har tidlig innsjekking inkludert på vårt hotell som ligger sentralt.

Dagen er fri til å disponeres etter egne ønskemål. Enten slapper du av på hotellet, som også har et eget bassengområde, eller så velger du kanskje å oppdage storbyen.

På kvelden treffes vi alle til en felles middag.

Dag 3 – Byrundtur i Bangkok og flyreise til Auckland

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og begir oss ut i "Englenes by" for en byrundtur. Vi besøker Grand Palace og en båttur i Bangkoks kanaler, de såkalte klongene, der livet foregår på og ved vannet.

I løpet av dagsutflukten spiser vi en felles lunsj, for deretter å fortsette ut mot flyplassen for videre reise mot New Zealand.

Dag 4 – Velkommen til Auckland

Vi lander i Auckland på formiddagen. På tross av at Wellington overtok tittelen som landets hovedstad allerede i 1865, er Auckland fortsatt New Zealands største by og økonomiske sentrum.

Auckland ligger på en smal landremse ved det Tasmanske hav og Stillehavet, og er kjent for sine store parkområder og vakre hager. Takket være nærheten til havet, naturlige havner og medgjørlige vinder går Auckland under tilnavnet City of Sails.

Når kvelden kommer samles vi for en velkomstmiddag.

Dag 5 – Byrundtur i Auckland

Du innleder dagen med en innholdsrik byrundtur i Auckland. Her i New Zealands største by bor drøyt en million innbyggere – en fjerdedel av landets totale befolkning. Her finner man også den største polynesiske befolkningen i verden, cirka 150.000.

Fra Mount Eden, 196 m.o.h., får du 360-graders panoramautsikt over byen som er omgitt av vann. Du besøker bymuseet med landets mest fornemme samling av maorihåndverk og på byens akvarium, Kelly Tarlton's Sea Life Aquarium, blir du kjent med det marine livet i denne delen av landet.

Dag 6 – Waiheke Island

Denne dagen gjør vi en fin dagstur til Waiheke Island. Med båt over Haurakiviken kommer vi til den fruktbare øya. Vel fremme på øya gjør vi en reise gjennom frodig, eldgammel skog. Waiheke er også kjent for sin lokale produksjon av vin og andre gastronomiske lekkerheter. Vi besøker derfor en koselig vingård for å smake på både vin og nyte en lunsj.

I løpet av ettermiddagen gjør vi en naturskjønn omvei langs den gylne Onetangistranden som leder oss videre til Casita Miro, der du kan prøve andre lokale delikatesser.

Dag 7 – Tømmerhoggerminner

I dag forlater vi Auckland og reiser nordover gjennom et fruktbart jordbrukslandskap til Matakohe, der vi besøker det interessante Kauri Museum. Museet viser tømmerhoggerpionernes historie, med en enestående samling kaurirav, gums. De myke, runde åsene på den nordlige delen av Nordøya var for 200 år siden dekket med over tre millioner hektar skog av den gigantiske kaurifurua (agathis australis).

Deretter besøker vi Waitangi Treaty House der engelskmenn og maoriledere i 1840 skrev under en avtale som ble starten på en bikulturell nasjon. Ved Waitangireservatet finner man mange gjenstander fra maorikulturen bevart for fremtidige generasjoner.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Paihia, ved Bay of Islands, en av Nordøyas vakreste bukter med en skjærgård bestående av 144 øyer. Her blir vi værende i to netter.

Dag 8 – Båtutflukt i Bay of Islands

The Bay of Islands er et mekka for dyphavsfiske. Langs den 800 kilometer lange kyststrekningen med sitt ville og varierte landskap ligger 150 øyer.

På 1920-tallet fantes det en båtforbindelse mellom øyene for å kunne levere varer og materialer. I løpet av årene som gikk startet lokalbefolkningen og besøkende i området å reise med på den vakre reisen for fornøyelsens skyld. Under vår båttur besøker vi blant annet velkjente Hole in the Rock på Motukokako Island. Dette er en nytelsesreise som skapt for å kunne oppleve vakker natur og samtidig ta del av historien. Har vi litt flaks kan vi kanskje også få sett delfiner på ferden.

I løpet av dagen stopper vi blant annet ved en liten øy for bading eller en deilig spasertur. Lunsjen i dag blir en piknik.

Dag 9 – Coromandel

Dagen starter med en rolig og behagelig reise til Coromandel, en naturskjønn halvøy der mange kunstnere og andre kreative sjeler har funnet seg til rette. Nesten halve Coromandel er naturbeskyttet og byr på flotte spaserturer. Det får du mulighet til å utforske på egen hånd før vi spiser en felles middag på vår lodge.

Dag 10 – Til Rotorua og maorifest

Reisen fortsetter deretter langs den vakre østkysten før vi reiser innover i landet til det vulkanske Rotorua, der geysirer og boblende gytjebad ryker og slipper fra seg svoveldufter.

Auckland er kanskje New Zealands mest kjente sted i utlandet, men Rotorua er antakelig den mest interessante sted. Maoriene oppdaget stedet allerede på 1300-tallet. De europeiske kolonisatørene ble lokket hit på 1800-tallet for de velgjørende termiske bassengene. I dag er byen og dens omegn en stor turistattraksjon med sin sjeldne og vakre boblende natur.

Rotorua er også sentrum for maorikulturen. På kvelden går vi på maorifest med mat, musikk og livlig dans.

Dag 11 – Vulkaner og varme kilder

Denne dagen dedikerer vi til Rotoruas fascinerende omgivelser og Waimangus vulkandal. Dalen ble skapt i 1886 når fjellet Tarawera eksploderte. Det enorme utbruddet skapte en 17 km lang flenge, delte fjellet i to deler og etterlot syv krater. Vi nyter av naturen under en vandring med sceniske utsikter og båtturer på Lake Rotomahana og Lake Tarawera. I dag får vi nyte en deilig pikniklunsj ute i det fri.

Den som vil kan avrunde dagen med et bad i de varme kildene på det lekre Polynesian Spa.

Dag 12 – Te Puia og kiwifugler

På ettermiddag i dag forlater vi Nordøya for å fly sørover til Dunedin på Sydøya. Vi starter dagen med å besøke Rainbows Springs and Farm. Her blir du kjent med noen av New Zealands unike fuglearter, deriblant New Zealands nasjonalfugl, kivifuglen.

Den endemiske Kivifuglen lever en truet tilværelse. Med ditt besøk på Rainbow Springs går 100% av entréen til ”The National Kiwi Trust” – som kjemper for å sikre den ikoniske fuglens fremtid!

I Te Puia ser vi på de fantastiske geysirfeltene og en rekonstruert maoriby fra føreuropeisk tid. Du får også tid til å se Maoriske kunst- og håndverksinstituttet før bussen tar oss til Rotoruas flyplass for å fly videre til Dunedin.

Dag 13 – Larnach Castle og båttur til Taiaroa Head

Den som vil kan benytte morgenen til å selv utforske Dunedin, byen med en gullkantet skotsk historie.

Vi starter dagens utflukt på formiddagen (cirka kl. 11.00) med å besøke Larnach Castle. Dette "slottet" ble bygget av bankmannen William Larnach på 1870-tallet. Deretter gjør vi en båtutflukt fra Wellers Rock ut til Taiaroa Head. Her finner man en overflod av marint liv og med litt flaks kan man få se den enorme kongealbatrossen, med et vingespenn på over tre meter. Her hekker mange andre arter av sjøfugl, pingviner, seler og vadere også. Til slutt får vi en presentasjon av et pågående prosjekt for å redde den meget sjeldne guløye-pingvinen. Du kan komme veldig nære disse pingvinene, så glem ikke å ta med kameraet!

Dag 14 – Sauer og ildfluer

På vår ferd mot Te Anau reiser vi gjennom områder med store saue- og hjortefarmer og et henrivende landskap. Langs veien besøker vi en sauefarm der vertsparet byr på en lett lunsj.

Te Anau er nå den viktigste byen for alle som besøker Fiordland. Navnet Te Anau betyr "grotten med virvlende vann" på maori. I løpet av ettermiddagen tar vi en båttur til de berømte Te Anau-grottene, som først og fremst er kjent for de store mengder ildfluer som finnes her.

Dag 15 – Milford Sound

Etter frokost venter en heldagsutflukt til Milford Sound. Bussen tar oss gjennom skog, oppover mot karrigere landskap for senere å ta oss ned langs svingete veier i Cleddau Canyon og Milford Sound. Dette unike og avsides stedet på New Zealand er et håndfast bevis på de urkrefter som for tusenvis av år siden formet dette landet. Dette stedet er inkludert i Fiordland National Park, som i sin tur igjen tilhører verdensarven Te Wahipounamu på sørvestlige New Zealand.

Av de mange fjordene som finnes her regnes Milford som den vakreste og mest dramatiske. Med fossefall, skogkledde skråninger og vakre steinformasjoner. Det spiller ingen rolle hvilket humør værgudene er i, for uansett om det er tåke, overskyet eller gnistrende sol på vannet, så er dette et magisk sted.

Ombord på båten får du pikniklunsj og er vi heldig vil vi også kunne se både delfiner, seler og pingviner. Hold kameraet eller mobilkameraet klart!

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Queenstown der vi blir værende i to netter. Denne alpine året-rundt-destinasjonen ligger ved Lake Wakatipus bredder. Omgivelsenes dramatiske fjell med grønnkledde sider og hvite topper er enestående. Her er det uendelige muligheter for aktiviteter – fra avslappende spaserturer eller båtturer på sjøen til adrenalinstinne bungyjumps. Dessuten finnes det mer enn 100 restauranter å velge mellom.

En av dine kvelder i Queenstown anbefaler vi et besøk på The Skyline Restaurant. Du når den via taubane (som sies å være blant verdens bratteste) opp til Bob`s Peak.

Dag 16 – Fridag i Queenstown

Dagen er fri for egne aktiviteter. TEMAs reiseleder kjenner Queenstown veldig godt og kan gi deg tips som passer akkurat dine interesser. Ta også en titt på turistbyråets hjemmeside her, der du får mange oppslag på hva du kan gjøre i byen og de nærliggende omgivelsene.

Den historiske byen Arrowtown, cirka 20 minutter fra Queenstown kan være verdt et besøk. Her finnes historiske bygninger som minner om en tid da gullgraverne strømmet til stedet.

Dag 17 – Båttur på Haastelven

Reisen går videre nordover langs den naturskjønne vestkysten, gjennom Kawarauravinen og langs Cluthafelven. Ved Roaring Billys fossefall bytter vi ut bussen med en safaribåt som transporterer oss videre på Haastelven. En time senere er vi fremme ved Haast Bridge der bussen venter på oss for å fortsette langs kysten mot de mektige Southern Alps, Franz Josef og de store isbreene.

Dag 18 – TranzAlpine Scenic Rail Journey

Den som har drømt om å fly helikopter over isbreer har nå muligheten. Tidlig på morgenen dag 17 (alternativt sent på ettermiddagen dag 9) har du muligheter til å fly over isbreene til en kostnad av cirka 300 newzealandske dollar. Denne aktiviteten er avhengig av både vær, tid og tilgjengelig plass. Reiselederen hjelper med eventuell bestilling dagene før.

Vi fortsetter nordover mot Greymouth. Ferden går vekselvis gjennom tett skog og gjennom åpent jordbrukslandskap. Ved Greymouth bytter vi bussen med tog og reiser på den vakre togreisen TranzAlpine Scenic Rail Journey. Togreisen starter i et meislet, alpint landskap med dype daler og viadukter over elver der laksen leker. Reisen fortsetter gjennom regnskog, ut over høylandet, ned gjennom de sørlige Alpene og ut over Canterburysletten.

Tidlig på kvelden kommer vi til Christchurch på østkysten. Byen kalles "The Garden City" med sine mange majestetiske trær og store grøntområder. Middag serveres på ditt flotte hotell, som ligger i en frodig og vakker grønn park.

Dag 19 – Christchurch

Christchurch omtales ofte som The Garden City, med majestetiske trær, parker og hager, der Hagley Park i hjertet av byen er den mest prominente. Elven Avon slingrer seg stille gjennom byen og dens forsteder på sin vei mot Stillehavet.

Midt på dagen er tiden kommet for oss til å si farvel til New Zealand og starte på vår hjemreise til Norge. Akkurat som på utreisen gjør vi også et stopp med overnatting i Bangkok på hjemreisen.

Dag 20 – Utflukt til Ayutthaya

Vi begir oss i dag ut på en utflukt til Ayutthaya, en av Thailands tidligere hovedsteder (ca. 1351-1767). I byen fantes det allerede på den tiden kjøpmenn fra Kina og India, men også Portugal, Spania og Frankrike. Man bedrev en ekspansiv politikk og erobret Burma, som dog slo tilbake og brente ned byen i 1767. Ayutthaya er med sine velbevarte templer et av Thailands verdensarv på Unescos liste.

Med båt reiser vi deretter tilbake mot storbyen Bangkok. Du beholder ditt hotellrom til kvelden da vårt fly hjem til Norge først har avreise etter midnatt.

Dag 21 – Hjemreise

Rett etter midnatt tar Thai Airways fly av mot Norge. Vi takker for denne gang og ønsker deg hjertelig velkommen tilbake.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 17 frokoster
• 8 lunsjer 

• 7 middager 
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Bangkok. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst Bangkok. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Bangkok.

Dag 3

Byrundtur i Bangkok. Nattfly Bangkok – Auckland. Frokost, lunsj og flymåltider er inkludert.

Dag 4

Ankomst til Auckland. Velkomstmiddag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Auckland.

Dag 5

Byrundtur i Auckland. Frokost er inkludert.

Dag 6

Dagsutflukt til Waiheke Island, med vinsmaking inkludert. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7

Buss Auckland – Paihia, 250 km. Besøk på Kauri Museum og ved Waitangi Treaty Grounds. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Paihia.

Dag 8

Båtutflukt i Bay of Islands. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 9

Buss Paihia – Coromandel, 380 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på resort ved Tairua.

Dag 10

Coromandel – Rotorua. Buss 220 km. Fottur på halvøya Coromandel. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Rotorua.

Dag 11

Utflukt i Waimangu Volcanic Valley og Polynesian Spa. Buss 70 km. Frokost og pikniklunsj er inkludert.

Dag 12

Naturvandring i Te Puia Thermal Reserve. Fly Rotorua – Dunedin. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Dunedin.

Dag 13

Besøk ved Larnach Castle og båtutflukt til Taiaroa Head. Frokost er inkludert.

Dag 14

Dunedin – Te Anau. 400 km. Besøk på sauefarm. En overnatting på hotell i Te Anau. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 15

Utflukt med cruise i Milford Sound. Buss 175 km. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Queenstown.

Dag 16

Fridag i Queenstown. Frokost er inkludert.

Dag 17

Queenstown – Franz Josef 360 km. Båtsafari på Haastelven. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Franz Josef.

Dag 18

Franz Josef – Christchurch. Buss og tog 380 km. Togreise med The TranzAlpine. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Christchurch.

Dag 19

Christchurch. Fly Christchurch (via Auckland) – Bangkok. Frokost og flymåltider er inkludert. En overnatting på hotell ved Bangkoks flyplass.

Dag 20

Utflukt til Ayutthaya med båttur. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 21

Fly Bangkok – Norge. Flymåltider er inkludert.

New Zealand

Innbyggere 4,5 millioner
Flateinnhold 270 534 km²
Valuta Newzealandsk dollar
Religion Protestantisk kristendom, minoritet av katolikker
Språk Engelsk og maori er offisielle språk

Thailand

Innbyggere 67 millioner
Flateinnhold 514 000 km²
Valuta
Baht 
Religion
Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfusianister, kristne og øvrige 2 %.
Språk
Ulike varianter av thai, kinesiske dialekter, malaysisk, khmer m.fl.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Bangkok – Auckland/Christchurch t/r. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Innenriksfly på New Zealand er selvfølgelig også inkludert. Denne billetten bookes og skrives ut på plass, og du vil motta denne fra TEMAs reiseleder i løpet av rundreisen. Maks bagasjevekt er 23 kg. 

Valuta

New Zealandske dollar (NZD).

Thailandske bath (THB).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Felles driks er ikke inkludert i reisen. Du bør i stedet beregne et beløp på 400 THB, 50 NZD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn drikspengene ved reisens start og porsjonerer deretter ut til berørte personer på respektive destinasjon. 


Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Årstidene i New Zealand er de motsatte av våre på den nordlige halvkule. Det er vår fra september–november, sommer fra desember–februar, høst mars–mai og vinter juni–august.

Ettersom avstanden er stor mellom nord og sør på New Zealand er det store lokale variasjoner i klimaet, avhengig av høyde over havet, avstand til kysten osv. Klimaet nord på øya er subtropisk og har normalt høyere gjennomsnittstemperatur enn i sør som har et mer "skandinavisk lignende" klima.

Ta med en ekstra genser og evt. regnjakke, komfortable sko, solhatt, solbriller, shorts og badeklær.

For øvrig

For å gardere deg mot annerledes stikkontakter trenger du en universal adapter til medbragte el-artikler, ofte av Commonwealth-modell.

Vær oppmerksom på

I New Zealand er det strengt forbudt med innførsel av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat m.m. Før ankomst til New Zealand må du fylle ut et skjema der du svarer på spørsmål som omhandler frukt og grønt. Et av spørsmålene er blant annet om du har vært på landet og fått jord under skoene. Når du passerer tollen må du gjennom en nøye kontroll. Hvis du har med deg noen av de forbudte varene må dette kastes i søppelbøttene ved tollen.

New Zealand har strenge regler når det gjelder innføring av tobakk: kun 50 sigaretter eller 50 gram sigarer eller tobakksprodukter kan innføres tollfritt. Denne mengden gjelder uansett når den er kjøpt eller uansett om den fraktes i hånd- eller innsjekket bagasje.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.