Klassiske Egyptmed Kairo og båttur på Nilen

Opplev det mest severdige langs Egypts aorta, Nilen. Her seilte faraoene i millenier før Kristus. Vi besøker pyramidene og Sfinxen, møter egyptiske ildsjeler og beundrer Tutankhamons gullmaske og andre gravskatter i det Egyptiske Museum. Faraolegenden Tut får liv og perspektiv når vi med båt tar oss fra Assuan til Luxor, og møter elvedalens hverdagsliv tretusen år senere.  

Reisefakta

Land: Egypt

Reisetype: Rundreiser - Cruise

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 16-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Pyramidene og Sfinxen
 • Abu Simbel utflukt
 • Felucca-seiling i Assuan
 • Kongenes dal i Luxor
 • Ledig tid i Luxor

Dagsprogram
Vinter 2021/2022

Dag 1. Ankomst Kairo.

Fly fra Skandinavia til Egypt og Kairo. Etter pass-, visum- og tollformaliteter blir vi møtt av TEMAs reiseleder og tar oss til hotellet med buss. Her sjekker vi inn for to netter.

Dag 2. Gizaplatået og Tutankhamon.

Etter frokost besøker vi Gizaplatået der verdens mest kjente severdigheter, Pyramidene og Sfinxen venter. De mektige pyramidene står som merkelige, stille vitnesbyrd over det fjerde dynastiets stolthet.

Ettermiddagstimene starter med en omfattende rundvandring i Det Egyptiske museet, der de spektakulære funnen fra Tutankhamons med grav sikkert tiltrekker seg spesiell interesse. Vi besøker også en papyrusutstilling der man har gjenopplivet de tusenårige tradisjonene for fremstilling av papyrus.

Dag 3. Memphis og Sakkara.

I dag gjør vi en busstur ut på den egyptiske landsbygden, til de fascinerende begravelsesområdene i Sakkara med sin pyramide og embedsmannsgraver.

Vi blir fascinert av hvor ufattelig velbevarte fargene er i disse gravene, til tross for sin alder. I Sakkara, gravstedet til det gamle rikets hovedstad Memphis, ligger Egypts eldste pyramidebygning, den såkalte trappetrinnspyramiden, oppført av Farao Zoser.

I løpet av ettermiddagen flyr vi sørover til Aswan for to netter på hotell.

Dag 4. Abu Simbel.

Tidlig morgon reiser vi med buss til Abu Simbel. Selv om reisen er på drøye tre timer blir det aldri kjedelig. Landskapet endrer seg på veien og man undrer om det er naturens egne pyramider som synes lanfgs veien, eller drømmer vi? Farao Ramses II ble betraktet som gud og hersker over både øvre og nedre Egypt. Templene fikk de stor oppmerksomhet når de under 60-tallet ble flyttet under vannmassene i forbindelse med det store bygget av demringen. Etter et par timers rundvandring i Abu Simbel og egen tid, returnerer vi til Aswan . I løpet av ettermiddagen besøker vi en nubisk landsby med båt, og blir kjent med dagens og den historiske Nubien. Dagen avsluttes med ettermiddagste på det fine Cataract Hotel.

Dag 5. Den høye demningen og felukka-tur i Aswan.

I løpet av formiddagen besøker vi Aswandammen, en av verdens største demninger som regulerer den mektige Nilen. Vi ser også den uferdige obelisken før visjekker inn på vårt cruisefartøy som blir vår base de neste tre dagene. I løpet av ettermiddagen reiser vi på en felukka-tur (en gammeldags seilbåt). For de som vil er det mulig å være med på en frivillig utflukt til Philaetempelet med lyd- og lysspill. Helpensjon er inkludert på båten.

Dag 6. Cruise på Nilen.

Eventyret starter ved daggry når vi seiler fra Aswan til Luxor. Stille beveger livet seg langs elvebredden og fra soldekk har man gode muligheter til å studere folkeliv og natur. På morgenen gjøres et besøk i dobbeltimperiet i Kom Ombo, dedikert til falkeguden Haroeris og krokodilleguden Sobek, og ved lunsjtid legger vi til ved Edfu. Her finnes det mulighet for å på egen hånd besøke det største og best bevarte tempel, Horustempelet. Senere på ettermiddagen cruiser vi videre til Esna, passerer slussen og fortsetter til Luxor.

Dag 7. Kongenes dal.

I dag reiser vi til den vestlige delen av Luxor og besøker den myteomspunne Kongenes dal, og ser fantastiske veggmalerier i de gravene som er åpne for besøkende.

Vi besøker også Hatchepsuts tempel. Hatchepsut var den berømte kvinnen som regjerte som farao i drøyt 20 år. Avslutningsvis ser vi de to sandstenstatuene av Amenhotep III.

Vi tar oss tilbake til fartøyet og resten av dagen ledig.

Dag 8. Karnak- og Luxortempel.

Vi sjekker ut fra vårt fartøy. En stor del av formiddagen vies til å utforske Karnaktempelet. Riksguden Amons enorme tempelkompleks i Thebe har en neste to tusenårig bygge historie og er enormt rikt utsmykket med obelisker, statuer og relieffer av faraoene under det Nye Riket, da Thebe som landets hovedstad hadde sin største blomstring. Tilbake til Luxor sjekker vi inn på vårt hotell for tre netter.

I løpet av sen ettermiddag tar vi en spasertur til det sentralt beliggende Luxortempelet. Det blir et spesielt besøk der den orientalske atmosfæren forsterkes av minaretutroperens klagende stemme, av det myldrende livet i basarene, av dufter og lyd. Samtidig som solen går ned ved horisonten slås strålekasterens belysning på inne i tempelet.

Dag 9. Ledig dag eller frivillige utflukter.

Etter en drøy uke med faraoer og tempelruiner kan det være deilig å få litt egen tid.

Dag 10. Gravarbeidernes graver.

I løpet av formiddagen gjør vi et besøk i Deir El Medina som var gravarbeidernes by og gravområder. Vi får også se Medinet Habu og Ramses IIIs gravtempel samt en av adelmannagravene. Ledig ettermiddag

Dag 11. Tilbake til Kairo.

Morgenfly tilbake til Kairo og heldagsutflukt i en by rik på kontraster. Vi besøker blant annet det koptiske Kairo, får mulighet til å besøke en moské samt det verdensberømte markedet Khan el Khalili. Avskjedslunsjen serveres med utsikt over byen.

Dag 12. Hjemreise.

Transfer til flyplassen for hjemreise.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kairo, t/r
• Innenriksfly Kairo – Aswan, Luxor – Kairo 

• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 6 lunsjer
• 8 middager
• 1 afternoon tea på Cataract Hotel
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Skandinavia til Kairo. Busstransfer fra flyplassen til hotellet, ca. 55 km. Innsjekking på hotell for to netter. Flymåltider og middag er inkludert.

Dag 2.

Bussutflukt til pyramidene og det egyptiske museum, ca. 45 km t/r. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3.

Bussutflukt til Memphis og Sakkara, ca. 68 km. Besøk ved Memphis og Sakkara. Innenriksfly til Aswan , buss til vårt hotell for to netter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4.

Bussutflukt Aswan – Abu Simbel tur og retur, ca 560 km. Besøk ved Abu Simbel. Besøk i nubisk landsby. Frokost og ettermiddagste er inkludert.

Dag 5.

Bussutflukt i Aswan. Innsjekking på cruisefartøyet for 3 netter. Felucca-seiling. Frivillig utflukt til Philae lyd- og lysspill i Aswan . Helpensjon.

Dag 6.

Cruise fra Aswan til Luxor. Besøk i Kom Ombo og Edfu. Helpensjon er inkludert. Horustempelet skjer på egen hånd og er ikke inkludert i TEMAs program.

Dag 7.

Bussutflukt til den vestre siden av Luxor, ca. 40 km t/r. Besøk ved Kongenes dal, Hatschepsuts daltempel og Memnonstoderne.

Dag 8.

Bussutflukt til Karnaktempelet, ca. 10 km t/r. Besøk i Karnak- og Luxor tempelet. Vi bor tre netter på hotell i Luxor. Frokost og middag er inkludert.

Dag 9.

Ledig dag eller frivillig utflukt på dromedar eller til et av Luxors dyresykehus. Frokost og middag er inkludert.

Dag 10.

Buss- og båtutflukt til Deir El Medina og Medinet Habu, ca 40 km. Ledig ettermiddag. Frokost og middag er inkludert.

Dag 11.

Innenriksfly til Kairo. Besøk i koptiske Kairo og basarområdet. Frokost, avskjedslunsj og middag er inkludert.

Dag 12.

Frokost og flyreise til Skandinavia. Flymåltider inkludert.

Egypt

Innbyggere
96,6 millionerFlateinnhold
1 001 450 km²Religion
Muslimer (mest sunni) 94 %, kopter (kristne) 6 %Språk
Arabisk, de fleste med høyere utdannelse forstår engelsk og fransk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Kairo t/r, innenrikesfly Kairo - Assuan samt Luxor - Kairo. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom/lugar, måltider, utflukter, entreer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Egyptiske pund (EGP). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle NOK, USD eller EUR på banker og på de fleste hoteller. De fleste restauranter tar kredittkort og det finnes en hel del minibanker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
All driks til bagasjebærere, sjåfører, fartøy og lokalguide inngår i prisen for reisen.

Klima og bekledning
I løpet av dagene beveger du deg best i komfortable bommulsklær, dog med en lett jakke/kåpe eller genser for hånden, dersom det blir kjølig en dag eller en kveld.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Strøm
Egypt har 220 volt. Kontaktene kan dog være noe tynnere enn i Norge, så ta gjerne med en adapter.

Visum
Visum fås ved ankomst, ta med 25 USD i kontanter. Vår reiseleder og en kollega fra den lokala agenten hjelper oss med dette. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter dato for hjemreise.  Hvis du ikke har et skandinavisk pass må du selv ta ansvar og søke om eget visum. Vennligst ta kontakt med din ambassade for hjelp.

Internet
De fleste hotell tilbyr internettilknytning mot betaling.

Busser
Bussene i Egypt holder ikke helt samme standard som ellers i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med luftkondisjonering der dette er mulig.

Priser
Big Mac & Company koster 60 EGP, en middag på hotell (uten vin) koster fra 300 EGP. Øl og vin er vanligvis dyrere enn i Norge, og en flaske lokal vin koster ca. 350-500 EGP.

Når du spiser ute på restaurant betaler du ofte 20% i serviceavgift i tillegg til den allerede oppgitte prisen. Dette fremkommer på regningen.

Med forbehold om endringer!

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.