Klassiske Egyptmed Kairo og båttur på Nilen

Opplev det mest severdige langs Egypts aorta, Nilen. Her seilte faraoene i millenier før Kristus. Vi besøker pyramidene og Sfinxen, møter egyptiske ildsjeler og beundrer Tutankhamons gullmaske og andre gravskatter i det Egyptiske Museum. Faraolegenden Tut får liv og perspektiv når vi med båt tar oss fra Assuan til Luxor, og møter elvedalens hverdagsliv tretusen år senere.  

Reisefakta

Land: Egypt

Reisetype: Rundreiser - Cruise

Reiselengde: 11 dager

Størrelse på gruppen: 15-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Pyramidene og Sfinxen
 • Abu Simbel utflukt
 • Felucca-seiling i Assuan
 • Kongenes dal i Luxor
 • Cruise på Nilen

Dagsprogram
Vinter 2023/2024

Dag 1. Ankomst Kairo.

Fly fra Skandinavia til Egypt og Kairo. Etter pass-, visum- og tollformaliteter blir vi møtt av TEMAs reiseleder og tar oss til hotellet med buss. Her sjekker vi inn for to netter.

Dag 2. Gizaplatået og Tutankhamon.
Etter frokost besøker vi Gizaplatået der verdens mest kjente severdigheter, Pyramidene og Sfinxen venter. De mektige pyramidene står som merkelige, stille vitnesbyrd over det fjerde dynastiets stolthet.

Ettermiddagstimene starter med en omfattende rundvandring i Det Egyptiske museet, der de spektakulære funnen fra Tutankhamons med grav sikkert tiltrekker seg spesiell interesse. Vi besøker også en papyrusutstilling der man har gjenopplivet de tusenårige tradisjonene for fremstilling av papyrus.

Dag 3. Memphis og Sakkara.
I dag gjør vi en busstur ut på den egyptiske landsbygden, til de fascinerende begravelsesområdene i Sakkara med sin pyramide og embedsmannsgraver.
Vi blir fascinert av hvor ufattelig velbevarte fargene er i disse gravene, til tross for sin alder. I Sakkara, gravstedet til det gamle rikets hovedstad Memphis, ligger Egypts eldste pyramidebygning, den såkalte trappetrinnspyramiden, oppført av Farao Zoser. I løpet av ettermiddagen flyr vi sørover til Aswan for to netter på hotell.

Dag 4. Høydammen og Nubia.
Om formiddagen besøker vi Høydammen, en av verdens største demninger som regulerer den mektige Nilen. Vi ser også den uferdige obelisken.
Om ettermiddagen går vi om bord i en motorbåt og kjører til en nubisk by der vi får lære mer om dagens Nubia og tidligere historie. Dagen avsluttes med ettermiddagste på det fine Cataract Hotel. 

Dag 5. Abu Simbel og feluck-tur i Aswan.
Vi starter tidlig om morgenen og reiser med buss til Abu Simbel. Til tross for at reisen tar drøye tre timer én vei, blir det aldri kjedelig. Det som begynner som endeløse landskap av flat ørken endrer etterhvert karaktert. Er det naturens egne pyramider vi ser langs veien, eller drømmer vi? Farao Ramses II ble betraktet som gud og hersket over både øvre og nedre Egypt. Templene fikk stor oppmerksomhet da de på 1960-tallet ble flyttet vekk fra vannmassene i forbindelse med byggingen av den store demningen, ikke minst i Sverige ettersom det var Skånska Cementgjuteriet (Skanska) som fikk oppdraget. Etter et par timers rundtur til fots i Abu Simbel og litt tid på egen hånd, returnerer vi til Aswan. Om ettermiddagen drar vi på utflukt med en feluck, en tradisjonell treseilbåt. De som ønsker det kan bli med på en frivillig utflukt til Philatempelet med lyd- og lysspill. Helpensjon er inkludert om bord i skipet.

Dag 6. Cruise på Nilen.
Eventyret starter ved daggry når vi seiler fra Aswan til Luxor. Stille beveger livet seg langs elvebredden og fra soldekk har man gode muligheter til å studere folkeliv og natur. På morgenen gjøres et besøk i dobbeltimperiet i Kom Ombo, dedikert til falkeguden Haroeris og krokodilleguden Sobek, og ved lunsjtid legger vi til ved Edfu. Her finnes det mulighet for å på egen hånd besøke det største og best bevarte tempel, Horustempelet. Senere på ettermiddagen cruiser vi videre til Esna, passerer slussen og fortsetter til Luxor.

Dag 7. Kongenes dal.
I dag reiser vi til den vestlige delen av Luxor og besøker den myteomspunne Kongenes dal, og ser fantastiske veggmalerier i de gravene som er åpne for besøkende. Vi besøker også Hatchepsuts tempel. Hatchepsut var den berømte kvinnen som regjerte som farao i drøyt 20 år. Avslutningsvis ser vi de to sandstenstatuene av Amenhotep III. Vi tar oss tilbake til fartøyet og resten av dagen ledig.

Dag 8. Karnak- og Luxortempel.
Vi sjekker ut fra vårt fartøy. En stor del av formiddagen vies til å utforske Karnaktempelet. Riksguden Amons enorme tempelkompleks i Thebe har en neste to tusenårig bygge historie og er enormt rikt utsmykket med obelisker, statuer og relieffer av faraoene under det Nye Riket, da Thebe som landets hovedstad hadde sin største blomstring. Tilbake til Luxor sjekker vi inn på vårt hotell for tre netter.
I løpet av sen ettermiddag tar vi en spasertur til det sentralt beliggende Luxortempelet. Det blir et spesielt besøk der den orientalske atmosfæren forsterkes av minaretutroperens klagende stemme, av det myldrende livet i basarene, av dufter og lyd. Samtidig som solen går ned ved horisonten slås strålekasterens belysning på inne i tempelet.

Dag 9. Gravarbeidernes graver.

I løpet av formiddagen gjør vi et besøk i Deir El Medina som var gravarbeidernes by og gravområder. Vi får også se Medinet Habu og Ramses IIIs gravtempel samt en av adelmannagravene. Ledig ettermiddag.

Dag 10. Tilbake til Kairo.
Morgenfly tilbake til Kairo og heldagsutflukt i en by rik på kontraster. Vi besøker blant annet det koptiske Kairo, får mulighet til å besøke en moské samt det verdensberømte markedet Khan el Khalili. Avskjedslunsjen serveres med utsikt over byen.

Dag 11. Hjemreise.
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kairo, t/r
• Innenriksfly Kairo – Aswan, Luxor – Kairo 

• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 5 lunsjer
• 7 middager
• 1 afternoon tea på Cataract Hotel
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Skandinavia til Kairo. Busstransfer fra flyplassen til hotellet, ca. 55 km. Innsjekking på hotell for to netter. Flymåltider og middag er inkludert.

Dag 2.

Bussutflukt til pyramidene og det egyptiske museum, ca. 45 km t/r. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3.

Bussutflukt til Memphis og Sakkara, ca. 68 km. Besøk ved Memphis og Sakkara. Innenriksfly til Aswan , buss til vårt hotell for to netter. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4.

Besøk til Høydammen och Felucca-seiling. Frokost og ettermiddagste er inkludert.

Dag 5.

Bussutflukt Aswan – Abu Simbel tur og retur, ca 560 km. Besøk ved Abu Simbel. Frivillig utflukt til Philae lyd- og lysspill i Aswan. Innsjekking på cruisefartøyet for 3 netter. Helpensjon.

Dag 6.

Cruise fra Aswan til Edu. Besøk i Kom Ombo. Helpensjon er inkludert.

Dag 7.

Cruise fra Edfu til Luxor. Horustempelet skjer på egen hånd og er ikke inkludert i TEMAs program. Bussutflukt til Karnaktempelet, ca. 10 km t/r. Besøk i Karnak- og Luxor tempelet. Vi bor to netter på hotell i Luxor. Frokost og middag er inkludert.

Dag 8.

Bussutflukt til den vestre siden av Luxor, ca. 40 km t/r. Besøk ved Kongenes dal, Hatschepsuts daltempel og Memnonstoderne. Frokost og middag er inkludert.

Dag 9.

Buss til Deir El Medina og Medinet Habu, ca 40 km. Ledig ettermiddag. Frokost og middag er inkludert.

Dag 10.

Innenriksfly til Kairo. Besøk i koptiske Kairo og basarområdet. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 11.

Frokost og flyreise til Skandinavia. Flymåltider inkludert.

Egypt

Innbyggere 97 millioner
Flateinnhold 1 001 450 km²
Religion Muslimer (mest sunni) 94 %, kopter (kristne) 6 %
Språk Arabisk, de fleste med høyere utdannelse forstår engelsk og fransk.

Dagsprogram
2024/2025

Dag 1. Ankomst Kairo.

Fly fra Skandinavia til Egypt og Kairo. Etter pass-, visum- og tollformaliteter blir vi møtt av TEMAs reiseleder og tar oss til hotellet med buss. Her sjekker vi inn for to netter.

Dag 2. Memphis, Sakkara og Tutankhamon.
I dag gjør vi en busstur ut på den egyptiske landsbygden, til de fascinerende begravelsesområdene i Sakkara med sin pyramide og embedsmannsgraver.

Vi blir fascinert av hvor ufattelig velbevarte fargene er i disse gravene, til tross for sin alder. I Sakkara, gravstedet til det gamle rikets hovedstad Memphis, ligger Egypts eldste pyramidebygning, den såkalte trappetrinnspyramiden, oppført av Farao Zoser. Ettermiddagstimene starter med en omfattende rundvandring i Det Egyptiske museet, der de spektakulære funnen fra Tutankhamons med grav sikkert tiltrekker seg spesiell interesse. Vi besøker også en papyrusutstilling der man har gjenopplivet de tusenårige tradisjonene for fremstilling av papyrus.

Dag 3. Gizaplatået og Kairo

Etter frokost besøker vi Gizaplatået der verdens mest kjente severdigheter, Pyramidene og Sfinxen venter. De mektige pyramidene står som merkelige, stille vitnesbyrd over det fjerde dynastiets stolthet. I løpet av ettermiddagen ser vi mer av Kairo før vi flyr sørover til Aswan for to netter på hotell.

Dag 4. Høydammen og Nubia.
Om formiddagen besøker vi Høydammen, en av verdens største demninger som regulerer den mektige Nilen. Vi ser også den uferdige obelisken.

Om ettermiddagen går vi om bord i en motorbåt og kjører til en nubisk by der vi får lære mer om dagens Nubia og tidligere historie. Dagen avsluttes med ettermiddagste på det fine Cataract Hotel.

Dag 5. Abu Simbel og feluck-tur i Aswan.
Vi starter tidlig om morgenen og reiser med buss til Abu Simbel. Til tross for at reisen tar drøye tre timer én vei, blir det aldri kjedelig. Det som begynner som endeløse landskap av flat ørken endrer etterhvert karaktert. Er det naturens egne pyramider vi ser langs veien, eller drømmer vi? Farao Ramses II ble betraktet som gud og hersket over både øvre og nedre Egypt. Templene fikk stor oppmerksomhet da de på 1960-tallet ble flyttet vekk fra vannmassene i forbindelse med byggingen av den store demningen, ikke minst i Sverige ettersom det var Skånska Cementgjuteriet (Skanska) som fikk oppdraget. Etter et par timers rundtur til fots i Abu Simbel og litt tid på egen hånd, returnerer vi til Aswan. Om ettermiddagen drar vi på utflukt med en feluck, en tradisjonell treseilbåt. De som ønsker det kan bli med på en frivillig utflukt til Philatempelet med lyd- og lysspill. Helpensjon er inkludert om bord i skipet.

Dag 6. Cruise på Nilen.
Eventyret starter ved daggry når vi seiler fra Aswan til Luxor. Stille beveger livet seg langs elvebredden og fra soldekk har man gode muligheter til å studere folkeliv og natur. På morgenen gjøres et besøk i dobbeltimperiet i Kom Ombo, dedikert til falkeguden Haroeris og krokodilleguden Sobek, og ved lunsjtid legger vi til ved Edfu. Her finnes det mulighet for å på egen hånd besøke det største og best bevarte tempel, Horustempelet. Senere på ettermiddagen cruiser vi videre til Esna, passerer slussen og fortsetter til Luxor.

Dag 7. Kongenes dal.
I dag reiser vi til den vestlige delen av Luxor og besøker den myteomspunne Kongenes dal, og ser fantastiske veggmalerier i de gravene som er åpne for besøkende. Vi besøker også Hatchepsuts tempel. Hatchepsut var den berømte kvinnen som regjerte som farao i drøyt 20 år. Avslutningsvis ser vi de to sandstenstatuene av Amenhotep III. Vi tar oss tilbake til fartøyet og resten av dagen ledig.

Dag 8. Karnak- og Luxortempel.
Vi sjekker ut fra vårt fartøy. En stor del av formiddagen vies til å utforske Karnaktempelet. Riksguden Amons enorme tempelkompleks i Thebe har en neste to tusenårig bygge historie og er enormt rikt utsmykket med obelisker, statuer og relieffer av faraoene under det Nye Riket, da Thebe som landets hovedstad hadde sin største blomstring. Tilbake til Luxor sjekker vi inn på vårt hotell for tre netter.

I løpet av sen ettermiddag tar vi en spasertur til det sentralt beliggende Luxortempelet. Det blir et spesielt besøk der den orientalske atmosfæren forsterkes av minaretutroperens klagende stemme, av det myldrende livet i basarene, av dufter og lyd. Samtidig som solen går ned ved horisonten slås strålekasterens belysning på inne i tempelet.

Dag 9. Ledig dag eller frivillige utflukter.
Etter en drøy uke med faraoer og tempelruiner kan det være deilig å få litt egen tid.

Dag 10. Gravarbeidernes graver.
I løpet av formiddagen gjør vi et besøk i Deir El Medina som var gravarbeidernes by og gravområder. Vi får også se Medinet Habu og Ramses IIIs gravtempel samt en av adelmannagravene. Ledig ettermiddag.

Dag 11. Tilbake til Kairo.
Morgenfly tilbake til Kairo. På kvelden spiser vi middag sammen og reflekterer over alle inntrykkene Egypts historie gitt oss.

Dag 12. Hjemreise.
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kairo, t/r
• Innenriksfly Kairo – Aswan, Luxor – Kairo 

• Samtlige overnattinger
• 10 frokoster
• 5 lunsjer
• 7 middager
• 1 afternoon tea på Cataract Hotel
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Skandinavia til Kairo. Busstransfer fra flyplassen til hotellet, ca. 55 km. Innsjekking på hotell for to netter. Flymåltider og middag er inkludert.

Dag 2.
Bussutflukt til Memphis, Sakkara, ca. 68 km. Besøk ved Memphis, Sakkara og egyptiske museum. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3.
Bussutflukt til pyramidene og det koptiske Kairo, ca. 45 km t/r. Innenriksfly til Aswan, buss til vårt hotell for to netter. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4.
Besøk til Høydammen og en nubisk landsby. Frokost og ettermiddagste er inkludert.

Dag 5.
Bussutflukt Aswan – Abu Simbel tur og retur, ca 560 km. Besøk ved Abu Simbel. Felucca-seiling. Frivillig utflukt til Philae lyd- og lysspill i Aswan. Innsjekking på cruisefartøyet for 3 netter. Helpensjon.

Dag 6.
Cruise fra Aswan til Luxor. Besøk i Kom Ombo. Helpensjon er inkludert. Horustempelet skjer på egen hånd og er ikke inkludert i TEMAs program.

Dag 7.
Bussutflukt til den vestre siden av Luxor, ca. 40 km t/r. Besøk ved Kongenes dal, Hatschepsuts daltempel og Memnonstoderne.

Dag 8.
Bussutflukt til Karnaktempelet, ca. 10 km t/r. Besøk i Karnak- og Luxor tempelet. Vi bor tre netter på hotell i Luxor. Frokost og middag er inkludert.

Dag 9.
Ledig dag. Frokost og middag er inkludert.

Dag 10.
Buss- og båtutflukt til Deir El Medina og Medinet Habu, ca 40 km. Ledig ettermiddag. Frokost og middag er inkludert.

Dag 11.
Innenriksfly til Kairo. Frokost og middag er inkludert.

Dag 12.
Frokost og flyreise til Skandinavia. Flymåltider inkludert.

Egypt

Innbyggere 97 millioner
Flateinnhold 1 001 450 km²
Religion Muslimer (mest sunni) 94 %, kopter (kristne) 6 %
Språk Arabisk, de fleste med høyere utdannelse forstår engelsk og fransk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise Kairo t/r, innenrikesfly Kairo - Assuan samt Luxor - Kairo. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom/lugar, måltider, utflukter, entreer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Egyptiske pund (EGP). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle NOK, USD eller EUR på banker og på de fleste hoteller. De fleste restauranter tar kredittkort og det finnes en hel del minibanker. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks
Driks vil bli lagt til med 120 USD / person som distribueres av TEMAs reiseleder til bagasjebærere, sjåfører, fartøy og lokalguide. Du betaler dette på plass.

Klima og bekledning
I løpet av dagene beveger du deg best i komfortable bommulsklær, dog med en lett jakke/kåpe eller genser for hånden, dersom det blir kjølig en dag eller en kveld.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Strøm
Egypt har 220 volt. Kontaktene kan dog være noe tynnere enn i Norge, så ta gjerne med en adapter.

Visum
Visum fås ved ankomst, ta med 25 USD i kontanter. Vår reiseleder og en kollega fra den lokala agenten hjelper oss med dette. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter dato for hjemreise.  Hvis du ikke har et skandinavisk pass må du selv ta ansvar og søke om eget visum. Vennligst ta kontakt med din ambassade for hjelp.

Internet
De fleste hotell tilbyr internettilknytning mot betaling.

Busser
Bussene i Egypt holder ikke helt samme standard som ellers i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med luftkondisjonering der dette er mulig.

Skipet
Cruiseskip 5* med Mövenpick Cruises er av typen Nile, d.v.s. med tre passasjerdekk og stort soldekk, restaurant og bar. Hytter av god standard men med små toalett- og dusjrom.

Ny Egyptisk museum
Nye museum er bygget ved Giza-pyramidene og forventes å åpne senere våren 2024. Vi antar at det vil være åpent når vi besøker Egypt, hvis ikke vil vi selvfølgelig besøke der det meste av interessante gjenstander er.


Med forbehold om endringer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

For oss i TEMA er hotelloppholdet en del av opplevelsen, både standard og beliggenhet på hotellet må tilpasses reisens oppsett. Til tross for dette kan det noen ganger forekomme avvik fra vanlige hoteller (over), og vi forbeholder oss retten til endringer. Samme standarder og plasseringskrav gjelder også for det nye hotellet.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
11.03.2024 11 dager Klassiske Egypt Oslo 41 490 NOK Forespørsel
04.11.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2024-11-04
12:20
2024-11-04
13:30
SAS, 1460
Copenhagen
Cairo
2024-11-04
14:45
2024-11-04
20:15
Egyptair, 760
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Aswan
2024-11-06
18:45
2024-11-06
20:10
Egyptair, 086
Luxor
Cairo
2024-11-14
09:00
2024-11-14
10:10
Egyptair, 065
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Copenhagen
2024-11-15
09:55
2024-11-15
13:45
Egyptair, 759
Copenhagen
Oslo
2024-11-15
15:15
2024-11-15
16:30
SAS, 1460
12 dager Klassiske Egypt Oslo 46 650 NOK 6 plasser igjen Bestill
18.11.2024 12 dager Klassiske Egypt Oslo 44 750 NOK 5 plasser igjen Bestill
23.12.2024 12 dager Klassiske Egypt Oslo 52 690 NOK 6 plasser igjen Bestill
06.01.2025 12 dager Klassiske Egypt Oslo 44 450 NOK 6 plasser igjen Bestill
10.03.2025 12 dager Klassiske Egypt Oslo 44 350 NOK 6 plasser igjen Bestill
07.04.2025 12 dager Klassiske Egypt Oslo 42 790 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.