Nyhet

Egyptiske møtermed Sfinxen og Tutankhamon

Opplev det mest severdige langs Egypts aorta, Nilen. Her seilte faraoene i millenier før Kristus fødsel. Vi besøker pyramidene og Sfinxen, beundrer Det Egyptiske Museets samlinger og får spennende møter med egyptiske ildsjeler. Minnene fra faraoen Tutankhamons tid får perspektiv av hverdagslivet under et cruise fra Aswan til Luxor. Reisen avsluttes ved Rødehavet. 

Reisefakta

Land: Egypt

Reisetype: Rundreise - Cruise

Reiselengde: 12 dager

Størrelse på gruppen: 16-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Pyramidene og Sfinxen
 • Den økologiske farmen utenfor Cairo
 • Felucca-seiling i Assuan
 • Kongenes dal i Luxor
 • Avslapping ved Rødehavet

Dagsprogram
Høsten 2018/Våren 2019

Dag 1 – Ankomst Kairo. 

Avreise mot Egypt. Vi flyr til Kairo med Austrian Airlines via Wien. Etter pass-, visum- og tollformaliteter blir vi møtt av TEMAs reiseleder og vår buss for videre ferd til vårt hotell. Vi sjekker inn på Meridien Pyramid som ligger ved pyramidene i Giza.

Dag 2 – Gizaplatået og Tutankhamon.  

Etter frokost besøker vi Gizaplatået der verdens mest kjente severdigheter, Pyramidene og Sfinxen venter. De mektige pyramidene står som merkelige, stille vitnesbyrd over det fjerde dynastiets stolthet.  

Ettermiddagstimene starter med en omfattende rundvandring i Det Egyptiske Museet, der de spektakulære funnen fra Tutankhamons med grav sikkert tiltrekker seg spesiell interesse. Vi besøker også en papyrusutstilling der man har gjenopplivet de tusenårige tradisjonene for fremstilling av papyrus. 

Vår guide levendegjør historien og du får mange fotomuligheter. 

Dag 3 – Dahshur, Memphis og Sakkara.

I dag gjør vi en busstur ut på den egyptiske landsbygden, til de fascinerende begravelsesområdene i Sakkara og Dahshur, med sine pyramider og embedsmannsgraver.  

Vi blir fascinert av hvor ufattelig velbevarte fargene er i disse gravene, til tross for sin alder. I Sakkara, gravstedet til det gamle rikets hovedstad Memphis, ligger Egypts eldste pyramidebygning, den såkalte trappetrinnspyramiden, oppført av Farao Zoser. 

I Dahshur ble flere kongelige pyramider og graver oppført under det Gamle og Midterste riket. Men hovedpunktet for vårt besøk er den bøyde, og den røde og den svarte pyramiden. Hele området fra Giza i nord til Dahshur i sør ble tatt opp på Unescos verdensarvliste i 1979.

Dag 4 – Økologisk farm.  

Besøk på en biodynamisk og økologisk farm der alt går i holdbarhetens tegn. Her dyrker man ikke bare, men tenker fremover på en helt ny måte. Vi besøker gården og skolen og får høre alt om deres tankemåte. Vi spiser en lunsj basert på gårdens produkter før vi reiser til flyplassen. Vi flyr til Aswan i det sørlige Egypt for en natt på hotell. 

Dag 5 – Aswan og Nilen. 

I løpet av formiddagen besøker vi Aswandammen, en av verdens største demninger som regulerer den mektige Nilen. Vi ser også den uferdige obelisken samt en nubisk by der vi blir vist rundt og blir kjent med Nubia av i dag og historisk. Vi sjekker inn på vårt cruisefartøy som blir vår bare de neste tre dagene. Det koselige og hyggelige cruisefartøyet blir vårt hjem i tre netter.  

I løpet av ettermiddagen reiser vi på en felukka-tur (en gammeldags seilbåt) og avslutter med te på Old Cataract Hotel. Etter middagen er det en opplevelse å sitte på skipets dekk og nyte den svale kvelden og se byens lys.  

For de som ønsker det er det mulig å bli med på en ekstra utflukt til Abu Simbels berømte tempel med engelsktalende reiseleder på formiddagen med fly. Utflukten må bestilles og betales før avreise. Tempelet ligger 28 mil sør for Aswan. Ramses II ble betraktet som gud og hersker over både øvre og nedre Egypt. Tempelet fikk stor oppmerksomhet når de ble flyttet unna vannmassene i forbindelse med byggingen av den store dammen, ikke minst i Sverige siden det var SKANSKA som fikk oppdraget. Etter et par timer, vender vi tilbake til Aswan for lunsj på skipet. 

Dersom mange vil reise til Aby Simbel tilpasser vi programmet i Aswan og lar TEMAs reiseleder bli med slik at alle skal få med seg så mye som mulig. 

Dag 6 – Jordbruk, krokodiller og falker. 

Eventyret starter ved daggry når vi seiler fra Aswan til Luxor. Stille beveger livet seg langs elvebredden og fra soldekk har man gode muligheter til å studere folkeliv og natur. På morgeneb gjøres et besøk i dobbeltimperiet i Kom Ombo, dedikert til falkeguden Haroeris og krokodilleguden Sobek, og ved lunsjtid legger vi til ved Edfu. Her gjør vi en utflukt i hestedrosje til Horustempelet, det største og mest velbevarte i hele Egypt. Senere på ettermiddagen cruiser vi videre til Esna, passerer slusen og fortsetter til Luxor.   

Dag 7 – Luxor. 

I dag reiser vi til den vestlige delen av Luxor og besøker den myteomspunnede Kongenes dal, og ser fantastiske veggmalerier i de gravene som er åpne for besøkende.  

Vi besøker også Hatchepsuts tempel. Hatchepsut var den berømte kvinnen som regjerte som farao i drøyt 20 år. Vi gjør også et besøk i Deir El Medina som var gravearbeidernes by og gravområde. 

På kvelden gjør vi et suggestivt besøk i det opplyste Luxortempelet med enorme saler og rader av søyler. Historiens vingeslag kan tydelig merkes i Luxor. 

Dag 8 – Tempel og kyst. 

Vi sjekker ut fra vårt fartøy. En stor del av formiddagen vies til å utforske Karnaktempelet. Riksguden Amons enorme tempelkompleks i Thebe har en neste totusenårig byggehistorie og er enormt rikt utsmykket med obelisker, statuer og relieffer av faraoene under det Nye Riket, da Thebe som landets hovedstad hadde sin største blomstring. I løpet av sen ettermiddag reiser vi gjennom et delvis sterilt ørkenlandskap, men også gjennom små byer og landsbyer, til vi kommer til Rødehavet og Soma Bay.

Dag 9-10 – Rødehavet. 

Deilige og avslappende dager ved Rødehavet. Ikke noe felles program. TEMA reiseleder er tilstedet under hele oppholdet her. 

Dag 11 – Tilbake til Kairo. 

Vi har formiddagen til gode for et siste bad. I løpet av ettermiddagen/kvelden flyr vi tilbake til Kairo. 

Dag 12 –  Kontrastenes Kairo.

Utflukt til det koptiske Kairo og en av byens største moskéer. Vi avslutter med det travle og fargerike markedslivet i Khan el Khalilis basarkvartal. Etter lunsj drar vi tilbake til hotellet. Reiseleder kan gi tips til flere severdigheter og aktiviteter hvis man vil oppleve mer.   

Dag 13 Hjemreise.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Kairo, t/r
• Innenriksfly Kairo – Aswan, Hurghada – Kairo
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 6 lunsjer
• 8 middager
• 2 afternoon tea  
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise med Austrian Airlines til Kairo. Busstransfer fra flyplassen til hotellet, ca. 55 km. Innsjekking på hotell ved Giza for tre netter. Flymåltider er inkludert.

Dag 2.

Bussutflukt til Pyramidene og Det Egyptiske Museet, ca. 45 km t/r. Besøk i en av pyramidene, ved Sfinxen og Det Egyptiske Museet. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3.

Bussutflukt til Sakkara og Dahshur, ca. 68 km. Besøk ved Dahshur, Memphis og Sakkara. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4.

Bussutflukt til biodynamisk farm, besøk på skole, ca. 85 km t/r. Innenriksfly til Aswan. Buss til hotellet ca. 10 km. Vi bor en natt på hotell i Aswan. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5.

Bussutflukt i Aswan, ca. 20 km. Besøk ved steinbruddet og Aswandammen samt en nubisk by. Vi sjekker inn på cruisefartøyet for 3 netter. Felucca-seiling. Frokost, lunsj, middag og ettermiddagste er inkludert. Frivillig flyutflykt med engelsktalende guide til Abu Simbel kan arrangeres mot ekstra kostnad. Utflukten

Dag 6.

Cruise fra Aswan til Luxor. Besøk i Kom Ombo og Edfu. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7.

Bussutflukt til den vestre siden av Luxor, ca. 40 km t/r. Besøk ved Kongenes dal, Hatschepsuts daltempel og Deir el Medina. Kveldsbesøk ved Luxortempelet. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8.

Bussutflukt til Karnaktempelet og Soma Bay, ca. 265 km. Besøk i Karnaktempelet. Vi bor tre netter på hotell i Soma Bay. Frokost og middag er inkludert.

Dag 9 - 10.

Fridager i Soma Bay. Frokost og middag er inkludert.

Dag 11.

Formiddagen fri, buss til flyplassen i Hurghada, ca. 52 km. Innenriksfly til Kairo. Buss til hotellet i Kairo, ca. 22 km. Vi bor de to siste nettene på hotell i nærheten av flyplassen i Kairo. Frokost og middag er inkludert.

Dag 12.

Bussutflukt i Kairo, ca 15 km tur og retur. Frokost og avskjedslunsj inkludert.

Dag 13. Hjemreise

Ulike avreisetidspunkt. Gåavstand ti flyplassen. Flymåltider inkludert.

Egypt

Innbyggere 96,6 millionerFlateinnhold 1 001 450 km²Religion Muslimer (mest sunni) 94 %, kopter (kristne) 6 %Språk Arabisk, de fleste med høyere utdannelse forstår engelsk og fransk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Kairo t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom/lugar, måltider, utflukter, entreer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet. 

Valuta

Egyptiske pund (EGP).

Les mer under Valutaveksling ».

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Valutaen i Egypt er egyptiske pund (EGP). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle NOK, USD eller EUR på banker og på de fleste hoteller. 

De fleste restauranter tar kredittkort og det finnes en hel del minibanker. 

Driks

All driks til bagasjebærere, sjåfører, fartøy og lokalguide inngår i prisen for reisen. 

Ekstra utflukt:

Under besøket i Assuan finns det mulighet for å følge med på en ekstra utflukt til verdensarven Abu Simbel. Risen skjer med engelsktalende guide og innenriksfly. Pris 280 USD. Utflukten må bestilles og betales før avreisen. 

Klima og bekledning

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser kan du enkelt finne på forskjellige værnettsider. Se for eksempel www.bbc.com eller www.yr.no

I løpet av dagene beveger du deg best i komfortable bommulsklær, dog med en lett jakke/kåpe eller genser for hånden, dersom det blir kjølig en dag eller en kveld. 

Strøm

Egypt har 220 volt. Kontaktene kan dog være noe tynnere enn i Norge, så ta gjerne med en adapter. 

Visum

Visum fås ved ankomst, ta med 25 USD i kontanter. Vår reiseleder og en kollega fra den lokala agenten hjelper oss med dette.

Internet

De fleste hotell tilbyr internettilknytning mot betaling. 

Busser

Bussene i Egypt holder ikke helt samme standard som ellers i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med luftkondisjonering der dette er mulig. 

Priser

Big Mac & Company koster 60 EGP, en middag på hotell (uten vin) koster fra 300 EGP.

Øl og vin er vanligvis dyrere enn i Norge, og en flaske lokal vin koster ca. 350-500 EGP.


Når du spiser ute på restaurant betaler du ofte 20% i serviceavgift i tillegg til den allerede oppgitte prisen. Dette fremkommer på regningen.

Med forbehold om endringer!

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose