Fottur på Zakynthosi Det joniske hav

Av de Joniske øyene ligger Zakynthos lengst syd. Øya er frodig og grønn med fjell i vest, og lavland i øst, noe som gir en variert vandring. Reisen består av fem vandringsdager blant olivenlunder og badeviker. Vi går langs havet, gjennom jordbrukslandskap og oppover fjellene. Alt rammet inn av spektakulære utsikter. I Zakynthos by møter vi moderne hverdagsliv, mens det i fjellandsbyen Loucha virker som om at tiden har stått stille. På reisens ledige dag kan vi kanskje friste med en båttur til Navagio, stranden der det ikoniske skipsvraket ligger dypt ned i sanden. Eller hvorfor ikke en fergetur til naboøya Kefalonia. 

Reisefakta

Land: Hellas

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 1, lett

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Den grønne Louchadalen med sine vingårder
 • Zakynthos by med middag
 • Utsikten fra klosteret Skopiotissa
 • Vandring til badeviken Porto Limnionas
 • Smaksprøver av vin og olivenolje

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1 – Velkommen til Zante
Ved ankomst på Zakynthos ønskes man velkommen av TEMAs reiseleder. Zakynthos er på våren et blomsterhav i det sørlige Joniske hav, og venetianerne som okkuperte øya ga den navnet Fiore di Levante – Orientens blomst. Med sin frodige natur, lange gullgule sandstrender og romantiske viker har Zante (kjært barn har mange navn) blitt et populært turistmål.

Bak strendene og feriestedene skjuler det seg et grisgrendt høyland, fjell med panoramautsikter, olivenlunder, fruktlunder og vindrueplantasjer. Alt dette, samt ytterligere gode smaksprøver fra øya, skal vi oppleve sammen i den kommende uken.

Zakynthos er en allsidig, men arealmessig ganske liten øy. Derfor velger vi å bo på det samme hotellet hele uken, det fine og miljøbevisste Castelli Hotel.

Dag 2 – Fottur ved Gerakas og i Zante
Vi begir oss til halvøya Gerakas som strekker seg ut til en lang, fin sandstrand øst for Laganasbukten. Dette er en del av den naturfredede marineparken som har nasjonalparkstatus – for havskilpaddenes ve og vel. I Garakas ligger det et lite Turtle Rescue Center som vi besøker hvis noen av bestyrerne er på plass. Vi vandrer i det åpne kystlandskapet og ser også rester fra tyskernes okkupasjon under den andre verdenskrig. Det er en kort vandring med bademuligheter for den som ønsker det.

I løpet av dagen passer vi på å besøke en av øyas olivenoljeprodusenter for å lære mer om den betydningsfulle produksjonen. Selvfølgelig smaker vi også på et par ulike varianter av olivenoljene. Deretter besøker vi Zakynthos by (Zante) for en kortere byvandring.

På kvelden venter middag på en lokal taverna i nærheten av hotellet.

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stopp): 1 time
Lengde: 5 km
Høydeforskjell: +/- 100 meter
Underlag: Asfalt, grusvei og sandstrand.

Dag 3 – Fottur ved Keri
Nå utforsker vi den sydvestre delen av Zakynthos der klippene er som brattest, havet blåest og vegetasjonen frodigst. Vi får skyss til den lille fjellandsbyen Keri der vi begynner vandringen langs steinlagte og asfalterte veier mot fyret i vest.

Her er utsikten slående vakker, men vi går aldri rett ved noen klippeavsatser. Isteden går vi innover land på grusveier og gjennom et frodig landsbrukslandskap. Vi passerer en og annen bondegård, runder den sydvestre halvøya og får deretter nok en gang en vakker panoramautsikt, denne gangen mot øst. Det blir en herlig vandring som også byr på en del skygge, men det er likevel godt med et avkjølende bad etter dette.

Dagen byr også på en kulinarisk opplevelse med besøk på en vingård. Her får vi en introduksjon til vin på Zakynthos og får være med på en enkel vinsmaking.

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stopp): 3 timer
Lengde: 9,5 km
Høydeforskjell: + 190/- 350 meter
Underlag: Asfalt og grusvei

Dag 4 – Utsiktsfjellet Skopos
Vi kjører til østkysten og sør for Argassi tar vi oss oppover en svingete vei til klosteret (Moni) Panagia Skopiotissa. Opprinnelig sto det her, under Skopos høyeste punkt, et tempel tilegnet gudinnen Artemis. Det ble bygget et lite kloster på tempelruinene og er vi heldige så har vaktmesteren låst opp kapellet slik at vi kan ta en titt på de fine ikonene.

Etter besøket ved tempelet går vi nedover fjellet på den venstre siden og ned til Laganasbukten. Grusveien, som delvis bare er en sti, går forbi et gammelt marmorbrudd før vi når den lange strandremsen som er en av Karettskilpaddenes viktige klekkesteder.

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stopp): 3,5–4,5 tim
Lengde: 11 evt. 16 km
Høydeforskjell: + 400/- 500 meter
Underlag: Asfalt, grusvei og evt. sandstrand

Dag 5 – Ledig dag
Etter flere fine dager til fots sammen har du nå en hel dag du bare kan slappe av og nyte slik du selv ønsker.

Kanskje vil du ta en båttur til Navagio (Shipwreck Beach) for å se stranden med skipsvraket på nært hold. (Cirka pris 40 Euro per person. Bestilles og betales på plass.)

Naboøya Kefalonia er ikke heller langt unna, og avhengig av dagens fergetrafikk kan det være mulig å ta en dagsutflukt dit. Kanskje du heller vil nyte under oliventrærne i hotellets hyggelige hage, eller delta i en av de mange aktivitetene som hotellet arrangerer i løpet av dagen.

Dag 6 – Fottur i Louchadalen
Fjellet i vest lokker og vi kjører nordvest og oppover. I høyden ligger det pittoreske landsbyer og vi nyter en morgen-/formiddagskaffe i Kiliomenos der det også er mulig å kjøpe andre godsaker.

Selv om turen i dag er i et fjellområde går vi på en jevn grusvei gjennom en dal, omgitt av busker og skogkledde åser. Underveis blir det et kulturelt stopp ved et vakkert kloster. Om porten er åpen og kirken låst opp er man velkommen til å gå inn.

I landsbyen Loucha virker det som om tiden har stått stille. Antallet innbyggere er mellom 30–40 og de blir glade for besøk. Like utenfor landsbyen titter vi inn i et ysteri der vi smaker på saue- og geitost.

Vi avslutter dagen med å la kokken lære oss å lage en typisk greks rett som vi deretter får som en del av vår middag.

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stopp): 2,5 tim
Lengde: 8 km
Høydeforskjell: +/- 150 meter
Underlag: Grusvei og asfalt

Dag 7 – Fottur langs vestkysten
Dagens vandring følger kysten fra Porto Limnionas til Kambi. Vi går på en grusvei og har deler av turen utsikt over Det Joniske havet. Målet for dagen er den idylliske landsbyen Kambi, hvor vi spiser lunsj på en restaurant som ligger høyt på øyas stenete vestkyst. Utsikten er fantastisk!

Fra Kambi kjører vi buss til den lille byen Volimes der de selges keramikk og tepper. Et koselig sted for shopping, eller bare sitte i skyggen og nyte et glass med ferskpresset appelsinjuice.

Vi avslutter en god matuke med en avskjedsmiddag på en lokal taverna.

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stopp): 1,5 time
Lengde: ca. 8 km
Høydeforskjell: +/- 150 meter
Underlag: Ujevn grusvei og evt. litt asfalt

Dag 8 – Hjemreise
Eventyret på Zakynthos er nå over. Hellas vil fortsatt være der og vi har mange flere vandringsreiser på andre greske øyer å friste med. Velkommen tilbake på en reise med TEMA!

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 5 lunsjer
• 6 middager, inkl en gresk aften
• Besøk på vingård med vinsmaking
• Besøk på økologisk olivenoljefarm 
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Fly Skandinavia – Zakynthos. Buss til hotellet, ca. 30 min. Middag på hotellet er inkludert, men ikke felles. Syv overnattinger på hotell i Agios Sostis.

Dag 2
Fottur ved Gerakas, ca. 5 km. Byvandring i Zakynthos by (Zante). Besøk hos olivenoljeprodusent. Frokost, lunsj og middag på en lokal taverna.

Dag 3
Fottur ved Keri, ca. 9,5 km. Vinsmaking. Frokost, pikniklunsj og middag.

Dag 4
Fottur på Skoposfjellet, 11 km (mulig å forlenge med 5 km). Frokost, pikniklunsj og middag.

Dag 5
Ledig dag. Frokost.

Dag 6
Fottur i Louchadalen, ca. 8 km. Besøk på ysteri med smaksprøver på lokale oster. Matlagingskurs. Frokost, pikniklunsj og middag.

Dag 7
Fottur langs vestkysten, ca. 8 km. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag på en lokal taverna.

Dag 8
Fly Zakynthos – Norge. Frokost.

Hellas

Befolkning 10,7 millioner
Flateinnhold 131 940 km²
Valuta Euro
Religion 98 % er gresk-ortodokse kristne, ellers minoriteter av muslimer, jøder og katolikker
Språk Dimotiki (en form av nygresk) er det offisielle språket

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Zakynthos t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet angis.

Valuta

Euro (EUR).

Les mer under valutaveksling.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Ta med litt varme, men lette ytterplagg. Det kan blåse kraftig, spesielt om høsten. Det viktigste er et par gode sko med tykke såler som passer til ulikt underlag.

Ta også med klær som dekker skuldre og knær ved klosterbesøk, der herrer bør ha langbukser og kvinner kjole. Det er basseng på hotellet, ta med badetøy. Det blir også mulighet til å bade i havet ved flere anledninger.

Driks
Driks er ikke inkludert. Vi anbefaler å beregne ca 15 EUR til sjåfører, eventuelle lokalguider og serveringspersonalet ved felles måltider. Betales på plass og fordeles av vår reiseleder.


Vær oppmerksom på

Dagsprogrammet kan gjennomføres i en annen rekkefølge enn det som er oppgitt.

Zakynthos har flere vandringsalternativer. Skulle noen av de rutene som er beskrevet av en eller annen grunn ikke fungere for gruppen, kan vår erfarne reiseleder erstatte dem med et likeverdig alternativ.

Dessverre anses ikke, etter noen alvorlige hendelser, det klassiske utsiktspunktet over Navagiostranden lengre som sikkert. Vi har derfor vært nødt til å ta bort dette besøket fra programmet.

For øvrig

Castelli Hotel er et såkalt voksenhotell og har en aldersgrense på 16 år.

Fotturen

Se flere tips til fotturen her »


Hotell

Sommer 2020 bor vi i Agios Sostis på det miljøbevisste og familiedrevne Castelli Hotel. Hotellet har et sterkt fokus på lokalprodusert mat og drikke,  som holder en høy kvalitet og smaker nydelig. Derfor har vi inkludert halvpensjon for sommer 2020, med unntak av ledig dag da kun frokost er inkludert. I tillegg til frokost og middag er det snacks/kaker tilgjengelig under ettermiddagene. Castelli Hotel har en aldersgrense på minimum 16 år.  

En kveld i løpet av uken får vi ta del av en gresk aften på hotellet med gresk musikk og dans.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
08.05.2024 8 dager Fottur på Zakynthos Oslo 18 950 NOK 6+ plasser igjen Bestill
18.09.2024 8 dager Fottur på Zakynthos Oslo 19 250 NOK 6+ plasser igjen Bestill
25.09.2024 8 dager Fottur på Zakynthos Oslo 19 250 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.