Marokkos kongelige byeren reise i tusen og en natt

Bli med på en rundreise i Marokko, et av Afrikas mest fargerike land. Opplev Marrakechs myldrende gater og basarer, fylt med folkeliv og orientalsk atmosfære. I ruinbyen Volubilis ser vi godt bevarte bygninger fra tiden før Kristi fødsel og i Feès flyttes vi tilbake til middelalderen i de gamle basargatene. Vi besøker også Essaouira, en favoritt hos celebriteter som Cat Stevens og Leonard Cohen på 60- og 70-tallet.

Reisefakta

Land: Marokko

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 20-24 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Djema-el-Fna, eventyrtorget i Marrakech
 • MIddag på Rick`s Café i Casablanca
 • Den romerske byen Volubilis
 • Basarkvartalene i Fès
 • Vandring på Essaouiras bymur

Dagsprogram
Høsten 2018/Våren 2019

Dag 1 – Ankomst.

Ankomst til Marrakech – Marokko. Etter at vi har hentet ut vår bagasje går vi til nærmeste utgang. Her blir vi møtt av TEMAs reiseleder eller en engelsktalende kollega fra vår agent og bussen som tar oss til hotellet. Vi bor to netter på hotellet i Marrakech og spiser middag her første kvelden. 

Dag 2 – Marrakech.

Vår byrundtur starter ved den mektige Koutoubia moskén. Vi rusler rundt i Marrakech ulike kvartaler og ser mange forskjellig håndverk og tradisjoner. Ved besøket hos den krydderhandler lærer vi oss hvordan urter og krydder både fungerer som medisin og i matlaging. Vi suger inn den orientalske atmosfæren når vi vandrer gjennom de trange smugene. Her dufter det av eselavføring, safran, mynte og røyk fra ved. Vår vandring avsluttes med en lunsj på en riad inne i medinaen. Etter lunsj ser vi en av Marrakech mest kjente hager, Jardin Majorelle. Her vandrer vi blant merkelige kaktuser, palmer og høyt bambusbuskas. Hagen av i en periode eid av designeren Yves Saint Laurent. Når vi litt senere på ettermiddagen vender tilbake til Djema-el-Fna har hele toget blitt forvandlet. Dufter av nygrillet lammekjøtt og andre godsaker sprer seg. Musikanter, gjøglere og akrobater underholder. Lyden av fløyter, trommer og jern-kastanjetter kan noen ganger bli litt øredøvende.  

Ettermiddagen og kvelden har du nå fritt til egen disposisjon. Om du ønsker kan du returnere til hotellet med vår buss. Ellers tar du deg hjem på egen hånd med hestedrosje, taxi eller til fots. 

Dag 3 – Feès. 

I dag forlater vi det intensive livet i Marrakech og begir oss ut på en lengre bussreise. Vi nyter av et vakkert landskap med skiftende naturscenarioer. Reisen går blant annet over en milevid slette og vi reiser inn i Mellomatlasfjellene underveis. Vi passerer blant annet Ifrane som er senteret for vintersport i Marokko. Her finnes et av landets engelskspråklige universitet. Dagnes endestasjon er Fes, som er Marokkos kulturelle, spirituelle og religiøse sentrum. Her bor vi i tre netter. 

Dag 4 – Gamle Feès. 

Byen Fes, er den eldste av de kongelige hovedstadene i Marokko. Byen ble lenge regnet som unik, både fra en historisk og kulturell synsvinkel. Fes har vært hovedstad ved flere tilfeller gjennom årene. På 1500-tallet fremstod Fes som islams vestlige kultursentrum, men mot slutten av århundret startet en nedgangsperiode. I løpet av byens storhetstid fantes det opp til 800 moskéer, i dag står omtrent 130 av dem igjen. Å vandre i den gamle medinaen er som å forflyttes tilbake til middelalderen. Bazargatene og skinngarvernes kvartaler føles fortsatt helt fortryllende med sine sterke farger og dufter. Ettermiddagen fri. 

Dag 5 – Volubilis. Meknes. 

Vi besøker Volubilis, en vakkert beliggende ruinby. Byen, som herstammer fra tiden rundt Kristu fødsel, var en gang i tiden romernes hovedstad i en av de romerske provinsene i Nord-Afrika. Her ser vi blant annet den velbevarte domstolsbygningen, det kapitolinske tempelet og triumfbuen.  

Meknes var hovedstad under sultanen Moulay Ismail på 1600-tallet. Gamlebyen i Meknes ble i 1996 tatt opp på Unescos verdensarvliste. I løpet av vår byrundtur ser vi blant annet byporten Bab Mansour, dekorert med romerske søyler fra Volubilis. Vi vender tilbake til Fes og du har kvelden fri. 

Dag 6 – Rabat. Casablanca. 

Reisen fortsetter til Rabat ved Atlanterhavskysten, Marokkos nåværende hovedstad. Med en tradisjonsrik historie, som går helt tilbake til antikken, er dagens Rabat en luftig, moderne og betagende by med brede, trekantede avenyer. Under vår byrundtur ser vi blant annet den gamle romerske havnebyen Sala Colonia som ligger i forbindelse med Chella, et gammet kongelig gravsted. Ved lunsjtid gjør vi et besøk ved en restaurant med tradisjonell marokkansk mat. I havnebyen Casablanca stopper vi ved Hassan II`s moské som vi beundrer fra utsiden. Middag spiser vi på kjente Rick`s Café i Casablanca. Vi overnatter på et hotell i Casablanca.

Dag 7 – El Jadida. Essaouira. 

Havnebyen El Jadida (den nye), har vokst opp rundt det portugisiske fortet fra 1502. Fra samme tid finnes også en massiv bymur av uthugget stein. Muren er et tidlig eksempel på renessansens militære byggverk. En annen velkjent bygning i sen-gotisk stil er den underjordiske sisternen som siden 2004 klassifiseres som en verdensarv. Her ble en del scener i Orson Wells film Othello spilt inn. De øvrige scenene ble spilt inn i Essaouria.  

I løpet av en byrundtur i Essaouira opplever vi et genuint marokkansk folkeliv i de yrende smugene. Ved siden av fotgjengerne er det kun tillatt med sykler og håndholdte lastekjerrer. Byens skjønnhet består av en spennende blanding av sirlig, arabisk arkitektur og fransk byplanlegging. Essaouira er nå listet som en kulturarv av Unesco. På 1960-70 tallet bodde berømtheter som Jimi Hendrix, Cat Stevens og Leonard Cohen her. På rundreisens siste natt bor du i Essaouira. 

Dag 8 – Hjemreise.

I dag vender vi tilbake til Marrakech for hjemreise. Vi takker for ditt besøk og ønsker deg hjertelig velkommen tilbake.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Marrakech t/r
• Samtlige overnattinger
• 7 frokoster
• 5 lunsjer
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Marrakech. To overnattinger på hotell i Marrakech. Buss ca 40 km. Middag er inkludert.

Dag 2

Byrundtur med buss og til fots i Marrakech. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3

Marrakech – Feès. Buss 532 km. Tre overnattinger på hotell i Fes. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4

Byvandring i Feès. Ettermiddagen fri. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Fes – Volubilis – Meknes – Fes. Buss 180 km. Besøk i Volubilis og Meknes. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Fes – Rabat – Casablanca. Buss 290 km. Besøk i Rabat og Casablanca. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Casablanca.

Dag 7

Casablanca – El Jadida – Essaouira. Buss 350 km. Besøk i El Jadida. Byvandring i Essaouira. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Essaouira.

Dag 8

Essaouira – Marrakech – Norge. Buss 170 km. Frokost er inkludert.

Marokko

Innbyggere: 35,2 millioner Flateinnhold: 446 550 km² Religion: Muslimer (mest sunni) ca. 98 %, øvrige ca. 2 %. Valuta: Marokkansk dirham Språk: Arabisk, ulike berberspråk, fransk og spansk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise t/r Marrakech, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Marokkanske dirham (MAD)

Les mer under Valutaveksling »

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks inngår ikke. Vi anbefaler 42 USD (348 kronor) till sjåfører og restaurantpersonal på inkluderte aktiviteter. Betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.  

Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks ww.bbc.com eller www.yr.no.

Bekledning

Siden du er på rundreise med utflukter hver dag, bør du gå med lette og ledige klær, dog med en varm genser og jakke når du befinner deg i de høyere delene av Mellom-Atlas, samt for kjølige kvelder og morgener i innlandet. Regn kan forekomme. En lettpakket regnjakke og en paraply anbefales. Det er viktig å ha behagelige sko med lav hæl og gummisåle til by- og naturvandringer.

For øvrig

Ved ankomst om formiddagen eller tidlig om ettermiddagen er ikke alltid rommene klare. Rommene kan normalt disponeres fra kl.15.00, men dette varierer fra hotell til hotell. På noen reisemål får man først tilgang til rommet kl. 17. Hotellet vårt ligger ved Avenue Mohamed V. Du kan kan følge denne gaten ned, til venstre fra hotellet, til Medinaen og Place Djema el Fna. Her kan dere i tilfelel strose rundt, spise lunsj og innta følelsen av Marrakech. Det finnes også mange serveringssteder langs med Mohamed V. Resepsjonen på hotellet gir dessuten gjerne tips om hva du kan gjøre på fridagen i Marrakech.


Fra og med høsten 2019 blir rundreisen 10 dager lang, med flere overnattinger i Essaouira.
 


Vær oppmerksom på

Viktig informasjon ved ankomst til Marrakech:

Før du stiller deg i kø i passkontrollen skal du ta et innreisekort. Dette passer du på å fylle ut mens du står i kø.

Passmyndighetene vil ha følgende opplysninger: 

- Ankomstdato og flynummer til Marrakech
- Etternavn, fornavn, navn som ugift
- Fødselsdato og fødested, nasjonalitet, bosatt i (land)
- Yrke, passnummer og dato passet ble utstedt
- Destinasjon
- Adresse i Marokko: rundreisens første hotell, se dagboken
- Sett et kryss i ruten turisme

Du finner TEMA til venstre i ankomsthallen.


Hotellendringer

Avreise:

2018-10-11 - Bor vi i Fes på Zalagh Parc Palace

2018-10-21 - Bor vi i Marrakech på Hotel Opera Plaza

                      og Zalagh Parc Palace i Fes

2018-11-01 - Bor vi i Marrakech på Red Hotel

Med reservasjon for endringer. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-02-21 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-02-21
06:20
2019-02-21
08:35
Lufthansa, 865
Frankfurt
Marrakesh
2019-02-21
12:00
2019-02-21
14:40
Lufthansa, 1332
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Frankfurt
2019-02-28
15:30
2019-02-28
20:15
Lufthansa, 1333
Frankfurt
Oslo
2019-02-28
21:20
2019-02-28
23:25
Lufthansa, 864
8 dager Marokkos kongelige byer Oslo 18 005 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-02-28 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-02-28
06:20
2019-02-28
08:35
Lufthansa, 865
Frankfurt
Marrakesh
2019-02-28
11:50
2019-02-28
15:30
Lufthansa, 1332
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Frankfurt
2019-03-07
14:30
2019-03-07
20:15
Lufthansa, 1333
Frankfurt
Oslo
2019-03-07
21:20
2019-03-07
23:25
Lufthansa, 864
8 dager Marokkos kongelige byer Oslo 17 885 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-03-07 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-03-07
06:20
2019-03-07
08:35
Lufthansa, 865
Frankfurt
Marrakesh
2019-03-07
11:50
2019-03-07
15:30
Lufthansa, 1332
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Frankfurt
2019-03-14
16:30
2019-03-14
20:20
Lufthansa, 1333
Frankfurt
Oslo
2019-03-14
21:20
2019-03-14
23:25
Lufthansa, 864
8 dager Marokkos kongelige byer Oslo 17 885 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-03-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-03-14
06:00
2019-03-14
08:20
Lufthansa, 865
Frankfurt
Marrakesh
2019-03-14
11:50
2019-03-14
15:30
Lufthansa, 1332
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Munich
2019-03-21
13:30
2019-03-21
17:15
Lufthansa, 677
Munich
Oslo
2019-03-21
21:00
2019-03-21
23:15
Lufthansa, 2456
8 dager Marokkos kongelige byer Oslo 18 100 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose