Indias gylne triangelmed tigersafari

Verdensarven Taj Mahal, en tur med jeep, et maharadjapalass og muligheten for å se tigre i sitt naturlige miljø er inkludert i denne spektakulære reisen. Den går langs Det gylne triangelet Agra – Jaipur – Delhi og inneholder høydepunkter som Maharadjapalasset i Jaipur og fjellfestningen i Fort Amber. Vi reiser på tigersafari i Jungelbokens verden og noen dager senere står vi ved India Gate i Delhi omgitt av Indias nåtidshistorie.

Reisefakta

Land: India

Reisetype: Rundreise - Safari

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Taj Mahal i Agra
 • Den rosa byen Jaipur
 • Jeeptur til Amber Fort
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Byrundtur i Dehli

Dagsprogram
Våren 2019 (ikke 18-25. mars)


Dag 1 – Avreise. 

Avreise fra Norge mot Sørøst-Asia for å oppleve India. Vi flyr til Delhi med Finnair via Helsingfors. 

Dag 2 – Rajasthan.  

Vi ankommer Delhi på morgenen og reiser til et hotell der vi får mulighet til å friske oss opp litt og spise et lett måltid. Med en komfortabel buss reiser vi deretter mot Rajasthan. I løpet av tidlig kveld når vi frem til Jaipur der vi blir værende i to netter. 

Dag 3 – Jaipur.  

Jaipur ble grunnlagt på 1700-tallet av kongen og astronomen Sawai Jai Singh. Selv i dag har den gamle bydelen en atmosfære av svunne tider med sine palasser, avenyer, fargerike basarer og vakre parker. Vi besøker det staselige bypalasset (City Palace), som ble bygget av maharadja Man Singh. Kongefamilien bor fortsatt her. Vindenes palass (Hawa Mahal) er mer en fasade enn et palass. Vi stopper her og beundrer denne berømte bygningen. Her kunne palassets kvinner se ut over bylivet uten å selv bli sett.   

Ved besøket til Amberfortet gjør vi en jeeptur til borggården. Dette fortet og palasset ble bygget av maharajaen Man Singh i 1592. Vi ser blant annet velbevarte malerier, fantastiske marmorsøyler og utsiktsplasser. 

Dag 4 – Ranthambore.  

I løpet av formiddagen går reisen videre til nasjonalparken Ranthambore. Parken dekker et areal på cirka 1 300 km². Siden 1973 er Ranthambore en del av Project Tiger og mottar statlige penger for å bevare sin tigerbestand. Frokost og middag er inkludert. I løpet av ettermiddagen gjør vi et besøk på en lokal skole og får være vitne til med hvilken entusiasme de indiske skolebarna i landsbyen blir undervist med. Vi bor to netter i Ranthambore. 

Dag 5 – Ranthambore nasjonalpark.  

Ved daggry begir vi oss ut i parken på safari og ferdes rett inn i Rudyard Kiplings verden. Vi får helt sikkert se fargerike påfugler, lekefulle laguraper og ulike sorter hjort som fredelig beiter mellom trærne. Andre dyr som trives i parken er villsvin, mungo og de skye leppebjørnene. Vil vi få se den kamuflerte tigeren?Sjansen til å få oppleve dette majestetiske rovdyret i sitt naturlige miljø er stor i Ranthambores nasjonalpark, men det gis ingen garanti. På ettermiddagen gjør vi et nytt besøk inne i nasjonalparken.   

Dag 6 – Taj Mahal. Agra. 

Med buss og tog reiser vi til Bharatpur og så videre til Agra. Her venter det storslåtte mesterverket i marmor; Taj Mahal. Når dette universelle kjærlighetsbeviset ble bygget ble det hverken spart på penger eller arbeidsmengde. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. En 2,5 centimeter høy blomst kan inneholde hele 60 ulike innlegg i stein. Kunsten å skape dekorative mønster ved hjelp av steinsorter av ulike farger, såkalt pietre dure, har sine røtter i antikken. Det ble lagt stor flid i å lete frem ulike steiners naturlige fargeskiftninger og ådringer.  

I det omtalte Jasmintårnet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Herifra kunne han se over til sin elskede hustrus imponerende gravmonument, Taj Mahal, ett av verdens underverk. Agrafortet er oppført som en halvmåne og omsluttes av en mur. Anlegget ble bygget for militærstyrkene, men ble senere utstyrt med boligkompleks, audienssaler og en stor hage. I løpet av ettermiddagen fortsetter vi på den bekvemme motorveien til Delhi.   

Dag 7 – Delhi.   

I løpet av formiddagen ser vi nærmere på det gamle og det nye Delhi. Vi starter med å kjøre forbi India Gate før vi reiser inn mot den gamle bydelen. Vi besøker den flotte Jama Masjid-moskéen, og får oppleve det spennende basarkvartalet når vi prøver en sykkelrickshaw i området. Vi ser også deler av det nye Delhi som ble bygget og innviet av britene i 1931. Vi får også litt tid på egen hånd. 

Dag 8 – Hjemreise.   

Tidlig på morgenen reiser vi til flyplassen og starter hjemreisen til nordlige breddegrader. Du ankommer Norge senere samme dag. Hjemreisen skjer med Finnair via Helsingfors. Vi håper du har hatt en minneverdig reise og ønsker deg velkommen tilbake for flere spennende opplevelser. 

Dette er inkludert i reisen

• Rutefly til Delhi t/r
• Samtlige overnattinger
• En togreise Ranthambore – Delhi
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Wifi på bussen (der det lokale nettet er sterkt)

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Norge til Delhi, India. Flymåltider er inkludert.

Dag 2.

Ankomst Delhi. Bussreise Delhi – Jaipur, ca. 271 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Jaipur.

Dag 3.

Jaipur – Amber t/r, buss ca. 24 km. Besøk i Amberfortet og Jaipur City Palace. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4.

Buss Jaipur – Ranthambore, ca. 165 km. Frokost og middag er inkludert. Vandring i byen og skolebesøk. To netter på hotell i Ranthambore.

Dag 5.

Morgen- og ettermiddagssafari i Ranthambore nasjonalpark med sjanse for å se tiger. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6.

Hotellet – Ranthambore stasjon, 8 km. Tog Ranthambore – Bharatpur ca. 200 km. Buss Bharatpur – Agra – Delhi, ca. 294 km. Besøk i Taj Mahal og Agras røde fort. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Delhi.

Dag 7.

Sightseeing i Delhi med buss, sykkelrickshaw og til fots. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8.

Avreise fra Delhi og hjemkomst til Norge samme dag. Frokost og flymåltider er inkludert.

India

Innbyggere: 1 250  millioner Flatinnhold: 3 287 590 km² Valuta: Rupie Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 % Språk: Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Dagsprogram
Holifesten 18-25. mars

Dag 1 – Avreise.

Avreise fra Skandinavia mot Sørøst-Asia for å oppleve India. Vi flyr til Delhi med Finnair via Helsingfors.

Dag 2 – Agra. Baby Taj.

Vi ankommer Delhi på morgenen og reiser til et hotell der vi får mulighet til å friske oss opp litt og spise et lett måltid. Med en komfortabel buss reiser vi deretter mot Agra hvor vi ankommer i løpet av ettermiddagen. Her sjekker vi inn på hotellet og reiser videre til Baby Taj, et gravmonument som anses å være forbildet til Taj Mahal.

Dag 3 – Agra. Taj Mahal. Det røde fortet.

Tidlig morgen venter et besøk ved det storslåtte mesterverket i marmor; Taj Mahal. Når dette universelle kjærlighetsbeviset ble bygget ble det ikke spart på hverken penger eller arbeidsmengde. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. En 2,5 centimeter høy blomst kan inneholde hele 60 ulike innlegg i stein. Kunsten å skape dekorative mønster ved hjelp av steinsorter av ulike farger har sine røtter i antikken. Det ble lagt stor flid i å lete frem ulike steiners naturlige fargeskiftninger og ådringer.

I det omtalte Jasmintårnet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Herifra kunne han se over til sin elskede hustrus imponerende gravmonument, Taj Mahal, ett av verdens underverk. Agrafortet er oppført som en halvmåne og omsluttes av en mur. Anlegget ble bygget for militærstyrkene, men ble senere utstyrt med boligkompleks, audienssaler og en stor hage.

I løpet av ettermiddagen fortsetter vi mot Jaipur for to netter. Byen ble grunnlagt på 1700-tallet av kongen og astronomen Sawai Kai Singh. Den gamle bydelen har fremdeles en atmosfære av dager som har gått forbi med sine palass, avenyer, fargeglade basarer og vakre parker.

Dag 4 - Jaipur. Holifesten.

Når vinteren er over og våren kommer er hele India preget av den glade og noe kaotiske fargefestivalen Holi. Man tenner bål og kaset fargepulver eller farget vann på hverandre. Festens stammer fra legenden om Hirankashyap – en mektig ond makt som var i strid med gudene og vant. Festlighetene begynner med at man tenner bål på offentlige plasser. Man må regne med å bli nedsenket med farge. Barn spesielt elsker å kaste farge på de voksne. Vannballonger blir kastet fra balkonger og det tar ikke lang tid før alt og alle er dekket med vann og fargepulver. Gater og mennesker lyser i rødt, sølv, grønt, gult og blått. Når festlighetene er slutt spiser man et festmåltid som består av søtsaker og lekre grønnsaksretter.

For å kunne delta i festlighetene uten å risikere å få egne klær full av farge, får vi en pakke med hvite pyamaslignende klær, tøffler, turban og organisk farge.

Det blir underholdning i form av tradisjonell folkedans fra Rajasthan og musikk fra Bollywood. Når festlighetene tar slutt (for vår del) drar vi til hotellet for å bytte om og hvile. I løpet av ettermiddagen besøker vi så City Palace, bygget av maharadja Man Singh. Arvingene til den siste maharadjan bor i en del av palasset.

Dag 5 – Ranthambore.

Vi begynner med et besök ved Amber festningen, og drar med jeep opp til borggården som ble bygget av av maharadjan Man Singh i 1592. Vi ser blant annet vel bevarte malerier, vakre marmorpelare og utsiktsplasser.

Vindenes palass (Hawa Mahal) er mer en fasade enn et palass. Vi stopper og beundrer den berømte bygningen. Her kunne kvinnene se ut over byens liv uten selv å bli sett.

I løpet av formiddagen går reisen videre til nasjonalparken Ranthambore. Parken dekker et areal på cirka 1 300 km². Siden 1973 er Ranthambore en del av Project Tiger og mottar statlige penger for å bevare sin tigerbestand. Frokost og middag er inkludert. I løpet av ettermiddagen gjør vi et besøk på en lokal skole og får være vitne til med hvilken entusiasme de indiske skolebarna i landsbyen blir undervist med. Vi bor to netter i Ranthambore.

Dag 6 – Ranthambore nasjonalpark.

Ved daggry begir vi oss ut i parken på safari og ferdes rett inn i Rudyard Kiplings verden. Vi får helt sikkert se fargerike påfugler, lekefulle laguraper og ulike sorter hjort som fredelig beiter mellom trærne. Andre dyr som trives i parken er villsvin, mungo og de skye leppebjørnene. Vil vi få se den kamuflerte tigeren?Sjansen til å få oppleve dette majestetiske rovdyret i sitt naturlige miljø er stor i Ranthambores nasjonalpark, men det gis ingen garanti. På ettermiddagen gjør vi et nytt besøk inne i nasjonalparken.

Dag 7 – Togreise. Delhi.

En togreise tar oss tilbake til Delhi hvor vi tar en kort rundtur med buss. Trafikken er umulig å forutsi og det er derfor vanskelig å beskrive nøyaktig hva vi rekker å se.

Dag 8 – Hjemreise.

Tidlig på morgenen reiser vi til flyplassen og starter hjemreisen til nordlige breddegrader. Vi ankommer Skandinavia senere samme dag. Hjemreisen skjer med Finnair via Helsingfors. Vi håper du har hatt en minneverdig reise og ønsker deg velkommen tilbake for flere spennende opplevelser.


Dette er inkludert i reisen

• Rutefly til Delhi t/r
• Samtlige overnattinger
• En togreise Ranthambore – Delhi
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Wifi på bussen (der det lokale nettet er sterkt)

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Skandinavia til Delhi, India. Flymåltider inkludert.

Dag 2.

Ankomst Delhi. Buss Delhi - Agra, ca 210 km. Frokost og middag inkludert. Besøk på Baby Taj. En overnatting på hotell i Agra.

Dag 3.

Buss Agra – Jaipur, buss ca 235 km. Besøk i Taj Mahal, Røde festningen. Frokost og middag inkludert. To overnattinger i Jaipur.

Dag 4.

Jaipur – Amber t/r ca 25 km t/r. Holifesten. Besøk i Jaipurs City Palace. Frokost og middag inkludert.

Dag 5.

Buss Jaipur – Amber - Ranthambore, ca 198 km. Besøk I Amberfortet. Frokost og middag inkludert. To netter på hotell i Ranthambore.

Dag 6.

Morgen- og ettermiddagssafari i Ranthambore nasjonalpark med mulighet tol å se tiger. Frokost, lunsj oh middag inkludert.

Dag 7.

Hotellet - Ranthambore stasjon, 8 km. Tåg Ranthambore – Delhi (kl 07.00 – 12.30) ca 200 km. Frokost og avskjedsmiddag inkludert. Sightseeing i Delhi. En overnatting på hotell i Delhi.

Dag 8.

Avreise fra Delhi og hjemkomst til Skandinavia samme dag. Frokost og flymåltider inkludert.

India

Innbyggere: 1 250  millioner Flatinnhold: 3 287 590 km² Valuta: Rupie Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 % Språk: Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Delhi t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet om ikke annet angis.

Valuta

Indiske Rupi (INR).

Les mer under Valutaveksling»

For mer informasjon om valuta og kurs ta kontakt med bank- eller vekslingskontor.

Veksle gjerne til deg indisk valuta ved ankomst på flyplassen i Delhi. Det er praktisk å ha små valærer for alle former for driks

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 2000 INR per person (ca. 250 kr) ved reisens start, og tar seg videre av fordelingen av disse til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og serveringspersonalet ved felles måltider m.fl.

Visum

Visum kreves. Du må selv søke og betale for visumet. For mer informasjon se her

Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimaet i India styres av monsunen i Bengalbukta. Monsunen skaper en regnperiode fra midten av juni til midten av september. I disse månedene er gjennomsnittemperaturen på dagtid meget høy (ofte over 30 grader) med daglige regnskurer. Den best egnede perioden til å besøke dette landet er derfor i perioden fra oktober til april.

Klær og utstyr

På dagtid anbefaler vi lette og luftige plagg i bomull som er lette å vaske. Fra desember til midten av februar er det som regel kjølig om morgenen og kvelden. Det kan også være kjølig på dagtid ved dårlig vær. Du bør derfor gardere deg med et ullplagg og en lett jakke, langbukser eller et langt skjørt som kan brukes med lag-på-lag-metoden slik at man kan ta på/ta av ettersom temperaturen stiger eller synker.

Kle deg behagelig ettersom vi er mye på utflukt. Det viktigste er likevel et par behagelige og vel inngåtte sko til vandringer i både natur og byer. På noen hellige steder og ved tempelbesøk skal man være anstendig kledd, kvinnene må dekke til skuldrene, og både kvinner og menn må dekke knærne. Skoene må tas av før du går inn i templene. Ta med badetøy, de fleste hotellene har svømmebasseng.

Solhatt, solbriller, solkrem med høy faktor og leppepomade er også nødvendig. Ta også gjerne med en liten lommelykt.

For øvrig

Mange tror man automatisk får mageproblemer når man reiser til India. Dette er ikke tilfelle. Det er viktig av man vasker hendene godt før man spiser. Et tips er å ta med alcogel/antibac fra apoteket. Vær dog oppmerksom på reglene for væske i håndbagasjen og akkurat alcogel/antibac som har høyt alkoholinnhold. Alternativt kan du ta med deg våtservietter. 

I og med at det er så varmt må man passe på å drikke mye vann, pass da på at det er falskevann og at forseglingen ikke er brutt. Børst ikke tennene i kranvann og holdt munnen lukket når du dusjer. 

Mye mat spises med hendene, da man f.eks. ofte dypper brød i ulike sauser. Dersom maten ikek er kokt eller kan skrelles - unngå å spis det. Skrell frukt og avstå fra salat. En potetskreller for å skrelle frukt kan være bra å ta med seg. 

Unngå også å klappe eller røre løse hunder da mange av disse har sykdommer. Ta gjerne med et myggmiddel for å beskytte deg mot innsekter. 

India er et relativt billig land, også for turister. På hotellenes kafeteriaer får du lunsj eller et mer omfattende indisk måltid til en rimelig penge. Vin er dyrt, øl, lemonade eller mineralvann er vanlig til maten. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempel på varer og suvenirer som kan kjøpes i India. Tenk på dette når du beregner reisekassen. Drikk vann fra flaske.

Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr import fra utrydningstruede dyrearter som elfenben, krokodilleskinn, flekkede kattedyr, mange slangearter, koraller m.m.

Bussene i India er av god kvalitet, men kan til tider oppleves som ubekvemme på grunn av dårlige veier. Når vi kjører tog forsøker vi å få til at alle sitter sammen, men dette er ikke noe vi kan garantere. 


Hotellene i India

På grunn av høyt trykk på bestillinger av hotell, vil det på noen av ankomstene bli endringer til andre hotell enn de som er presentert.

På avreisene 27.januar, 24.februar og 14.april bor vi på Four Point by Sheraton i Jaipur.


Indiska festivaler


Avreisen den 18. mars 2019 får också ett omvendt dagsprogram da vi har inkludert fargefestivalen Holi i programmet. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-01-27 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-01-27
13:15
2019-01-27
15:40
Finnair, 914
Helsinki
Delhi
2019-01-27
20:20
2019-01-28
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-02-03
10:35
2019-02-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Oslo
2019-02-03
16:05
2019-02-03
16:35
Finnair, 915
8 dager Indias gylne triangel Oslo 13 795 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-02-24 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-02-24
17:15
2019-02-24
19:35
Finnair, 916
Helsinki
Delhi
2019-02-24
20:20
2019-02-25
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-03
10:35
2019-03-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Oslo
2019-03-03
16:05
2019-03-03
16:35
Finnair, 915
8 dager Indias gylne triangel Oslo 14 395 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-03-18 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Helsinki
2019-03-18
17:15
2019-03-18
19:35
Finnair, 916
Helsinki
Delhi
2019-03-18
20:20
2019-03-19
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-25
10:35
2019-03-25
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Oslo
2019-03-25
16:05
2019-03-25
16:35
Finnair, 915
8 dager Indias gylne triangel Oslo 15 645 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-03-31 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2019-03-31
16:35
2019-04-01
00:05
Qatar Airways, 176
Doha
Delhi
2019-04-01
02:30
2019-04-01
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-07
03:25
2019-04-07
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Oslo
2019-04-07
07:35
2019-04-07
13:15
Qatar Airways, 175
8 dager Indias gylne triangel Oslo 15 135 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-04-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2019-04-14
16:35
2019-04-15
00:05
Qatar Airways, 176
Doha
Delhi
2019-04-15
02:30
2019-04-15
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-21
03:25
2019-04-21
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Oslo
2019-04-21
07:35
2019-04-21
13:15
Qatar Airways, 175
8 dager Indias gylne triangel Oslo 16 785 NOK 2 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose