Indias gylne triangelmed tigersafari

Verdensarven Taj Mahal, en tur med jeep, et maharadjapalass og muligheten for å se tigre i sitt naturlige miljø er inkludert i denne spektakulære reisen. Den går langs Det gylne triangelet Agra – Jaipur – Delhi og inneholder høydepunkter som Maharadjapalasset i Jaipur og fjellfestningen i Fort Amber. Vi reiser på tigersafari i Jungelbokens verden og noen dager senere står vi ved India Gate i Delhi omgitt av Indias nåtidshistorie.

Reisefakta

Land: India

Reisetype: Rundreiser - Safari

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Taj Mahal i Agra
 • Den rosa byen Jaipur
 • Jeeptur til Amber Fort
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Byrundtur i Dehli

Dagsprogram
2024-2025

Dag 1. Avreise
Avreise fra Skandinavia for å oppleve India.

Dag 2. Rajasthan
Vi ankommer Delhi på morgenen og reiser til et hotell der vi har mulighet til å friske oss opp litt og spise et lett måltid. Med en komfortabel buss reiser vi deretter mot Rajasthan. I løpet av tidlig kveld når vi frem til Jaipur der vi blir værende i to netter.

Dag 3. Jaipur
Jaipur ble grunnlagt på 1700-tallet av kongen og astronomen Sawai Jai Singh. Selv i dag har den gamle bydelen en atmosfære av svunne tider med sine palasser, avenyer, fargerike basarer og vakre parker. Vi besøker det staselige bypalasset (City Palace), som ble bygget av maharadja Man Singh. Kongefamilien bor fortsatt her. Vindenes palass (Hawa Mahal) er mer en fasade enn et palass. Vi stopper her og beundrer denne berømte bygningen. Her kunne palassets kvinner se ut over bylivet uten å selv bli sett. 

Ved besøket til Amberfortet gjør vi en jeeptur til borggården. Dette fortet og palasset ble bygget av maharajaen Man Singh i 1592. Vi ser blant annet velbevarte malerier, fantastiske marmorsøyler og utsiktsplasser.

Dag 4. Ranthambore
I løpet av formiddagen går reisen videre til nasjonalparken Ranthambore. Parken dekker et areal på cirka 1 300 km². Siden 1973 er Ranthambore en del av Project Tiger og mottar statlige penger for å bevare sin tigerbestand. Frokost og middag er inkludert. I løpet av ettermiddagen gjør vi et besøk på en lokal skole og får være vitne til med hvilken entusiasme de indiske skolebarna i landsbyen blir undervist med. Vi bor to netter i Ranthambore.

Dag 5. Ranthambore nasjonalpark
Ved daggry begir vi oss ut i parken på safari og ferdes rett inn i Rudyard Kiplings verden. Vi får helt sikkert se fargerike påfugler, lekefulle laguraper og ulike sorter hjort som fredelig beiter mellom trærne. Andre dyr som trives i parken er villsvin, mungo og de skye leppebjørnene. Vil vi få se den kamuflerte tigeren?Sjansen til å få oppleve dette majestetiske rovdyret i sitt naturlige miljø er stor i Ranthambores nasjonalpark, men det gis ingen garanti. På ettermiddagen gjør vi et nytt besøk inne i nasjonalparken.

Dag 6. Taj Mahal og Agra
Med buss og tog reiser vi til Bharatpur og videre til Agra. Her venter det storslåtte mesterverket i marmor; Taj Mahal. Når dette universelle kjærlighetsbeviset ble bygget ble det hverken spart på penger eller arbeidsmengde. Selve sarkofagen er utført i agat, lapis lazuli og jaspis. En 2,5 centimeter høy blomst kan inneholde hele 60 ulike innlegg i stein. Kunsten å skape dekorative mønster ved hjelp av steinsorter av ulike farger, såkalt pietre dure, har sine røtter i antikken. Det ble lagt stor flid i å lete frem ulike steiners naturlige fargeskiftninger og ådringer.

I det omtalte Jasmintårnet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fengslet i åtte år. Herifra kunne han se over til sin elskede hustrus imponerende gravmonument, Taj Mahal, ett av verdens underverk. Agra fort er oppført som en halvmåne og omsluttes av en mur. Anlegget ble bygget for militærstyrkene, men ble senere utstyrt med boligkompleks, audienssaler og en stor hage.

Dag 7. Delhi
Etter frokost tar vi oss via motorveien til Delhi. Dagen tilbringes i både det gamle og nye Delhi. Vi begynner med en sykkelrickshaw i den gamle delen får oppleve det spennende basarkvartalet i området. Hjørnestenen i det av engelskmennenes nye Delhi, bygget og innviet år 1931, er presidentpalasset og dens residens Rashtrapati Bhavan. Det er en imponerende bygning med 340 rom, 2,5 kilometer med korridorer og en storslått hage på over 70 hektar. Hele området dekker drøye 130 hektar. Vi spaserer langs paradegaten som leder til triumfbuen India Gate i den ene enden. 

Dag 8. Hjemreise
Tidlig på morgenen reiser vi til flyplassen og starter hjemreisen til nordlige breddegrader. Ankomst Skandinavia senere samme dag.

Dag 8 - 13 Forlengelse i Goa

Sol- og badedager på egenhånd på et av Goas mest fantastiske hoteller. Seks netter med frokost inkludert, fem netter i Goa og en natt på flyplassen i Delhi for hjemreise. Alle overføringer og innenlandsflyvninger til og fra Goa er inkludert i prisen. Forespørselen gjøres i forbindelse med reisen og er avhengig av tilgjengelighet. Les mer under "viktige om reisen"

Dette er inkludert i reisen

• Rutefly til Delhi t/r
• Samtlige overnattinger
• Togreise Ranthambore – Bharatpur
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Wifi på bussen (der det lokale nettet er sterkt)

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia til Delhi, India. Flymåltider er inkludert.

Dag 2
Ankomst Delhi. Bussreise Delhi – Jaipur, ca. 271 km. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Jaipur.

Dag 3
Jaipur – Amber t/r, buss ca. 24 km. Besøk i Amberfortet og Jaipur City Palace. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4
Buss Jaipur – Ranthambore, ca. 165 km. Frokost og middag er inkludert. Vandring i byen og skolebesøk. To netter på hotell i Ranthambore.

Dag 5
Morgen- og ettermiddagssafari i Ranthambore nasjonalpark med sjanse for å se tiger. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6
Tog Ranthambore – Bharatpur ca 200 km. Buss Bharatpur – Agra ca 60 km. Besøk i Taj Mahal og på Agras røde fort. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Agra.

Dag 7
Buss Agra - Delhi ca 210 km, ca 5 timer. Sightseeing i Delhi med besøk ved India Gate. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert. En overnatting på hotell i Delhi.

Dag 8
Avreise fra Delhi og hjemkomst til Skandinavia samme dag. Frokost og flymåltider er inkludert.

India

Innbyggere: 1 300 millioner
Flatinnhold: 3 287 590 km²
Valuta: Rupie
Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddhister 0,7 %, øvrige 3,5 %
Språk: Hindu og engelsk er Indias to offisielle språk.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Delhi t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet om ikke annet angis.

Valuta
Indiske rupi (INR). For mer informasjon om valuta og kurs ta kontakt med bank- eller vekslingskontor. Veksle gjerne til deg indisk valuta ved ankomst på flyplassen i Delhi. Det er praktisk å ha små valærer for alle former for driks

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 2.800 INR per person ved reisens start, og tar seg videre av fordelingen av disse til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og serveringspersonalet ved felles måltider m.fl.

Visum
Visum kreves. Du må selv søke og betale for visumet. For mer informasjon se her

Klima
Klimaet i India styres av monsunen i Bengalbukta. Monsunen skaper en regnperiode fra midten av juni til midten av september. I disse månedene er gjennomsnittemperaturen på dagtid meget høy (ofte over 30 grader) med daglige regnskurer. Den best egnede perioden til å besøke dette landet er derfor i perioden fra oktober til april.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
På dagtid anbefaler vi lette og luftige plagg i bomull som er lette å vaske. Fra desember til midten av februar er det som regel kjølig om morgenen og kvelden. Det kan også være kjølig på dagtid ved dårlig vær. Du bør derfor gardere deg med et ullplagg og en lett jakke, langbukser eller et langt skjørt som kan brukes med lag-på-lag-metoden slik at man kan ta på/ta av ettersom temperaturen stiger eller synker.

Kle deg behagelig ettersom vi er mye på utflukt. Det viktigste er likevel et par behagelige og vel inngåtte sko til vandringer i både natur og byer. På noen hellige steder og ved tempelbesøk skal man være anstendig kledd, kvinnene må dekke til skuldrene, og både kvinner og menn må dekke knærne. Skoene må tas av før du går inn i templene. Ta med badetøy, de fleste hotellene har svømmebasseng.

Solhatt, solbriller, solkrem med høy faktor og leppepomade er også nødvendig. Ta også gjerne med en liten lommelykt.

Safari

I Ranthambore reiser vi med åpne større jeeper (canter) med plass til 20 personer. I jeepen sitter vi to og to langs sidene så alle har samme utsikt fra jeepen.

For øvrig
Mange tror man automatisk får mageproblemer når man reiser til India. Dette er ikke tilfelle. Det er viktig av man vasker hendene godt før man spiser. Et tips er å ta med alcogel/antibac fra apoteket. Vær dog oppmerksom på reglene for væske i håndbagasjen og akkurat alcogel/antibac som har høyt alkoholinnhold. Alternativt kan du ta med deg våtservietter.

I og med at det er så varmt må man passe på å drikke mye vann, pass da på at det er falskevann og at forseglingen ikke er brutt. Børst ikke tennene i kranvann og holdt munnen lukket når du dusjer.

Mye mat spises med hendene, da man f.eks. ofte dypper brød i ulike sauser. Dersom maten ikek er kokt eller kan skrelles - unngå å spis det. Skrell frukt og avstå fra salat. En potetskreller for å skrelle frukt kan være bra å ta med seg.

Unngå også å klappe eller røre løse hunder da mange av disse har sykdommer. Ta gjerne med et myggmiddel for å beskytte deg mot innsekter.

India er et relativt billig land, også for turister. På hotellenes kafeteriaer får du lunsj eller et mer omfattende indisk måltid til en rimelig penge. Vin er dyrt, øl, lemonade eller mineralvann er vanlig til maten. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempel på varer og suvenirer som kan kjøpes i India. Tenk på dette når du beregner reisekassen. Drikk vann fra flaske.

Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr import fra utrydningstruede dyrearter som elfenben, krokodilleskinn, flekkede kattedyr, mange slangearter, koraller m.m.

Bussene i India er av god kvalitet, men kan til tider oppleves som ubekvemme på grunn av dårlige veier. Når vi kjører tog forsøker vi å få til at alle sitter sammen, men dette er ikke noe vi kan garantere.

Tilbygg med sol og bading i Goa

Hvis du ønsker det, kan du utvide oppholdet med dager på fantastiske Zuri White Sands i Goa. Oppholdet foregår på egen hånd og organiseres av vår partner i India. Bestilling er avhengig av ledig plass og vil bli kommunisert ved bestilling.

Alt dette er inkludert i prisen

• 5 hotellovernattinger i Goa

• 1 hotellnatt på flyplassen i Delhi

• Innenlandsflyvninger Delhi - Goa, r/r (maks 15 kg bagasje og 7 kg håndbagasje)

• Alle transporter

• 7 frokoster

• 1 middag, siste dag i Delhi før hjemreisen.

Pris fra: NOK 14 950 (ekstra flykostnader kan påløpe)

Pris per person, refererer til andel i dobbeltrom

Med forbehold om endringer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avvik fra den vanlige hotelllisten (over) kan forekomme, og vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer, og deretter forsøke å finne tilsvarende overnatting med tanke på standard og beliggenhet.

* The Zuri White Sand er for forlengelse med dager i Goa, les mer under "viktig om reisen"

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.