Nyhet

Tibet med Yangtze-cruise i KinaEn rundreise til Verdens tak og Yangtzekiang

Vi starter vår reise i det historisk ladede Beijing før vi beveger oss mot Xining, der vi går ombord på Qinghai-Tibet-banen, verdens høyeste jernbane. Vår reise tar oss fra Xining til Lhasa over høysletten der vi passerer Qinghai-sjøen. I Lhasa utforsker vi åndelige skatter som Potala-palasset og Jokhangtemplet. Vi ser Yamdrok-sjøen og Shigatse. Deretter vender vi sørover til Chongqing. Herfra tar vi et spektakulært elvecruise på Yangtze-elven. Vi glir gjennom de Tre kløftene og ser Yangtze-demningen. Etter cruiset fortsetter vi fra Yichang med hurtigtog til Shanghai. I Shanghai møter vi en dynamisk blanding av kultur, arkitektur og storbyliv som avrunder vår rundreise.

Reisefakta

Land: Kina

Reisetype: Rundreiser - Cruise

Reiselengde: 15 dager

Størrelse på gruppen: 10-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Reis på verdens høyest beliggende jernbane til verdens tak.
 • Lhasas palass og tempel
 • Tibets høyplatå og Palkhorklosteret
 • Elvecruise på Yangtze - lugar med balkong.
 • Storbyliv i Shanghai

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r,innlandstog, cruise, innenriksfly.
• Samtlige overnattinger
• 13 frokoster
• 9 lunsjer
• 5 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder 
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Skandinavia mot Beijing. Flymåltider inkludert.

Dag 2
Ankomst i Beijing. Møt TEMAs reiseleder på flyplassen. Lunsj på lokal restaurant. Besøk til Sommerpalasset. Velkomstmiddag på restaurant nær hotellet.

Dag 3
Fly fra Beijing til Xining ca 1200 km. Frokost, lunsj på lokal restaurant (i Beijing eller Xining).

Dag 4
Xining til Lhasa med tog. Frokost. Besøk til Ta'er-klosteret. Lunsj i Xining. Forberedelser og shopping før togreisen. Gå ombord på toget til Lhasa. Måltider ordnes selv om bord. 1900 km med tog.

Dag 5
Ankomst i Lhasa, transport til hotellet. Hvile for akklimatisering. Middag.

Dag 6
Frokost. Besøk til Norbulingka og Sera-klosteret. Lunsj.

Dag 7
Lhasa, Frokost. Besøk til Potala-palasset og Jokhangtemplet. Lunsj.

Dag 8
Lhasa til Shigatse ca 265 km. Frokost. Reise til Yamdrok-sjøen og Karo La-passet. Lunsj.

Dag 9
Utflukter i Shigatse og tilbake til Lhasa
Frokost. Besøk Tashilhunpo-klosteret. Lunsj.

Dag 10
Frokost. Fly til Chongqing 1530 km. Hot pot-lunsj. Ombordstigning på cruiser for Yangtze.

Dag 11-12
Cruise på Yangtze-elven
Frokost, lunsj, middag om bord.

Dag 13
Yichang til Shanghai. Frokost om bord. Avstigning i Yichang og transport til togstasjonen. Hurtigtog til Shanghai og transport til hotellet. Hurtigtog ca 1200 kilometer.

Dag 14 Shanghai
Frokost. Besøk til Yuyuan-hagen, til silkefabrikk, Bund og Propagandamuseet. Avskjedsmiddag.

Dag 15
Avreise fra Shanghai til Skandinavia. Frokost og flymåltider.

Kina

Innbyggere: 1,39 milliarder
Flateinnhold: 9 600 000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (utøves ofte i tillegg), minoriteter av kristne og muslimer
Språk: 
Kinesisk (med flere ulike dialekter); de fleste minoriteter har dessuten egne språk

Viktig om reisen

I grunnprisen er inkludert

Flyreise Skandinavia–Beijing/Shanghai–Skandinavia, andre transportmidler og innenriksflygninger i henhold til program, del i dobbeltrom, måltider i henhold til program, TEMAs reiseledelse, inngangsbilletter, alle utflukter i henhold til program.


TEMAs gruppestørrelse

For TEMA står reisen og reisende i fokus. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Våre gruppestørrelser reflekterer dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper på våre reiser for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig og tilby reiser på ekte som gir minner for livet!


Valuta

Kinesisk yuan (CNY).

Måltidsdrikke er ikke inkludert i felles måltider. For mer informasjon om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

**Drikkepenger**

Drikkepenger er ikke inkludert på rundreisedelen. Beregn istedenfor 500 kinesiske yuan for drikkepenger til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseledere samler inn drikkepenger ved reisens start og fordeler deretter til berørte personer. Drikkepenger for kryssningsdelen er imidlertid inkludert i reisens pris.


Klima

Nesten hele Kinas klima, med unntak for de veldige områdene med halvørken i nordvest langs den gamle Silkeveien, styres av monsunvinder, og om sommeren er luftfuktigheten høy. Under vintersesongen kan dagene være kjølige.

I sør og øst i Tibet fungerer Himalaya som en barriere mot monsunvinder fra sør. Dette gjør Tibet nedbørsfattig. Vinteren er svært kald mens sommeren og tidlig høst er kjølig og behagelig. I Tibet kan du på en og samme dag oppleve sterk varme i solskinn samt bitende kalde vinder på de øvre platåene og passhøydene.

Klimainformasjon og aktuelle værprognoser finnes på blant annet yr.no, bbc.com og cnn.com.


Klær og utstyr

Atmosfæren på hotellene er relativt uformell, også på de bedre hotellene. I løpet av dagen går du løst og ledig kledd i robuste klær. Det er viktig at du har gode sko med lav hæl og gummisåle.

Om sommeren reiser du i lette og lettstelte bomullsklær. Hotellene har rask og god vaskeservice. Regn kan forekomme, så ta med regntøy og gjerne en paraply.

For oppholdet i Tibet passer varm genser og gjerne en tykkere, vindtett jakke samt gjerne en lue og hansker.

Reisekofferten må være holdbar og låsbar siden den ofte i forbindelse med flyreisene utsettes for hard behandling.


På flyplassene

På kinesiske flyplasser er det ikke tillatt å medbringe verken alkohol, brus eller vann i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende medisiner får medbringes men åpnes og kontrolleres av sikkerhetspersonalet. Etter sikkerhetskontroll kan man handle vann, brus og tollfrie varer. I innsjekket bagasje får kun uåpnede flasker med alkoholholdig drikke pakkes ned. Lightere eller magneter får ikke medbringes. Nøyaktige kontroller gjennomføres.


Merk angående togreisen

Togreiser i Kina innebærer sikkerhetsrutiner som nesten ligner de på flyplasser. Skarpe gjenstander og også gassfylte behold

ere, som for eksempel spray kan ikke medbringes uavhengig av innsjekket bagasje eller håndbagasje.

**Cruise**

De angitte utfluktene fra cruiseskipet, såkalte shore excursions, kan bli justert og endret avhengig av vær, vind og vannstand. Cruiseselskapet forbeholder seg alle rettigheter til å endre disse. TEMA samt reiseledere har ikke kontroll over cruiserselskapets beslutninger.


Visum

Visum til Kina (inkludert Tibet) er påkrevd og må skaffes før avreise. Nå er det mulig at TEMA kan ordne gruppevisum for dere som ikke allerede har ordnet egne visum. For å løse visumtjenesten til Kina, kontakt vår kundeservice.

Gruppevisumet sendes per post omtrent 1 uke før avreise, og da får dere mer informasjon. OBS! Dokumentet skal kunne vises både ved innreise og utreise. Hvis dere ønsker å søke om visum på egen hånd, kan dere kontakte det kinesiske ambassadens visumsenter direkte. For mer informasjon, besøk deres hjemmeside. Merk at vi i TEMA tilbyr bekreftelsene (hotellvoucher og dagsprogram) som dere trenger for å søke visum. Det kreves også tilleggsopplysninger til flyselskapet. Vennligst fyll inn disse opplysningene så snart som mulig på "Min reise".

OBS! Visumet krever at man er minimum to personer.

Hvis dere har flere spørsmål, vennligst kontakt vår kundeservice på; 0771-37 38 39


Merk - Høye høyder

Under rundreisen passerer vi høyder opp til 5 000 meter over havet (Lhasa 3 607 meter over havet). Dette klarer de fleste uten problemer. Forskjellige mennesker har imidlertid forskjellig toleranse for høye høyder. Det har ingenting med alder, kjønn eller generell kondisjon å gjøre. Du unngår høydesyke (kvalme, hodepine og pustebesvær) ved å ha lav aktivitet, gå med rolige bevegelser, drikke mye væske samt unngå røyking og sterk sprit. Føler du deg usikker på dine eventuelle reaksjoner, bør du snakke med en lege før reisen.

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
25.08.2025 15 dager Tibet med Yangtze-cruise i Kina Oslo 67 250 NOK 6 plasser igjen Bestill
15.09.2025 15 dager Tibet med Yangtze-cruise i Kina Oslo 67 250 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.