Sri Lanka – det grønne gullets øy

Få reisemål kan skilte med en så stor variasjon i opplevelser som Sri Lanka, og få steder på jorden er så frodig. Rundreisen tar oss til flere verdensarv, som Sigiriya, kongebyenes palass i Polonnaruwa, klippetempelet Dambulla og Kandy med den hellige tannens tempel og botaniske hage. Den vakre turen opp i høylandets te- og fjellandskap er et høydepunkt i seg selv. Vi får også med oss safari i Udawalawe nasjonalpark og avslappende dager ved kystens vakre strender. 

Reisefakta

Land: Sri Lanka

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 18-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Løveklippen i Sigiriya
 • Tannens tempel i Kandy
 • Turen i høylandets telandskap
 • Safari i Udawalawe
 • Avslapping i Hikkaduwa

Dagsprogram
Vinter 2023/2024

Dag 1. Avreise
Avreise fra Norge til Colombo.

Dag 2. Ankomst Sri Lanka
TEMAs reiseleder ønsker deg velkommen på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike. Deretter blir det transport til hotellet i Negombo for innsjekking og felles velkomstmiddag om kvelden.

Dag 3. Grottene i Dambulla
Etter frokost reiser vi til Dambulla som er mest kjent for det imponerende buddhistiske grottekomplekset Raja Maha Vihara fra 100-tallet før Kristus. Dette er det største og best bevarte grottetempelet i hele landet. Her finnes det mer enn 80 grotter, flere klostre, statuer og Buddhabilder. Veggmaleriene er omfattende og viser blant annet demonen Mara som frister Buddha, samt Buddhas første tale. Det gylne tempelet i Dambulla ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991. Etter besøket fortsetter vi til hotellet for innsjekking.

Dag 4. Løveklippen i Sigiriya
Etter frokost kjører vi til den bemerkelsesverdige løveklippen i Sigiriya. Vi går gjennom ruiner av det som kan ha vært Asias eldste landskapshage med kanaler, bassenger og fontener. På toppen av klippen bygde kongen på 400-tallet et palass, som i dag er en av UNESCOs verdensarver. Tidligere var palasset kun tilgjengelig via taustiger eller trapper som var hugget ut av stein. I dag er det enklere å bestige fjellet og halvveis oppe kan man se de berømte freskene som viser barbrystede og forførende jomfruer.

Etter Sigiriya besøker vi Hiriwadunna. Under en demonstrasjon av kvinnene i landsbyen lærer vi hvordan man lager et tradisjonelt srilankisk måltid. Etter undervisningen serveres vi lunsj på lotusblader.

Et vannreservoar her byr på et fantastisk fugleliv mens vi får se landsbyboerne når de utfører sine daglige gjøremål som fiske og klesvask ved innsjøen. Med hjelp av doble kanoer tar vi også en liten tur på den naturskjønne innsjøen.

Dag 5. Ruinbyen Polonnaruwa
Om formiddagen reiser vi østover og besøker det middelalderske Polonnaruwa. Her ser vi imponerende vannreservoarer og bygninger. Polonnaruwa ble dessverre glemt og ble først oppdaget i moderne tid, overdekket av jungel. I dag har området blitt frilagt og blant ruinene ser vi praktfulle statuer og religiøse bygninger. Den største severdigheten er Gal Vihara, en 13 meter lang liggende Buddha i stein. Om ettermiddagen blir det tid for avslapning på hotellet.

Dag 6. Krydderavlinger og Kandy
Vi fortsetter sørover gjennom et krydderduftende Sri Lanka og på en av krydderplantasjene i Matale blir vi med på en omvisning for å bli kjent med de mange kryddersortene. Vi ser kardemomme, ingefær og den berømte Ceylonkanelen, som en gang fanget interessen til grådige krydderhandlere på øya. Etter lunsj kommer vi til det sentrale høylandet og byen Kandy, den siste hovedstaden i det singalesiske riket. Byen forbindes fortsatt med mengder av legender og gamle tradisjoner og den singalesiske folkloren holdes fortsatt i live her. Kandy ble først omtalt på 1200-tallet og er en fascinerende blanding av gammelt og nytt, sekulært og religiøst. De fleste bygningene er fra 1800-tallet og i dag står byen på UNESCOs verdensarvliste. Vi drar på en byrundtur som inkluderer et besøk ved buddhismens viktigste pilegrimsmål, Tannens tempel. Her holdes Buddhas ene hjørnetann innelukket i syv skrin, dekorert med gull og edelstener.

Dag 7. Den kongelige botaniske hagen
Om formiddagen besøker vi Peradeniyas botaniske hage, bygget som en lystgård for en av de tidligere kongene. Under den britiske kolonitiden samlet man her trær, planter og tropiske blomster, som sammen gir et bilde av Sri Lankas mangfoldige flora. I løpet av dagen besøker vi også en tefabrikk, der vi får lære oss om den nøye utvelgelsesprosessen og tilberedning av teblader. Ingen andre steder smaker en kopp Ceylon-te så godt som den gjør her! Vi forlater Kandy med buss og kjører inn i et fjellrikt landskap der omgivelsene består av teplantasjer, hager og fossefall.

Dag 8. Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe
I Nuwara Eliya har landskapet endret seg igjen og det vi nå ser rundt oss er pinjetrær og potetavlinger. Om morgenen opplever vi Sri Lankas kanskje merkeligste by, elsket av engelskmennene på grunn av sitt svale og deilige klima. Den britiske kolonitiden er merkbar med palasslignende bygninger i viktoriansk stil og med tudorgotikk. Det blir et lunsjstopp underveis før vi fortsetter videre til Udawalawe der vi sjekker inn på hotell for natten.

Dag 9. Udawalawe nasjonalpark
Tidlig om morgen, utstyrt med frokostbokser, begir vi oss inn i Udawalawe nasjonalpark. Dette er et av de beste områdene i landet for å se elefanter. I tillegg til de nesten 500 elefantene finnes det også mange andre dyr som sambarhjort, vannbøfler, mungoer, krokodiller og store varanøgler av ulike slag. Etter jeepsafarien fortsetter vi til kystbyen Bentota for noen dagers avkobling ved havet.

Dag 10. Madhuelven og fisketerapi
I dag går reisen med buss og båt til Madhuelven i Balapitiya. Her tar vi båt til en lagune med mangroveøyer. Vi går i land på en øy der det dyrkes kanel og får prøve et fiskespa der du putter føttene ned i et basseng der småfisk spiser hud fra føttene dine.

Dag 11. Fridag til egne opplevelser
Nyt dagen ved bassenget, gå en tur langs stranden eller bare slapp av. Eller kanskje det frister med et besøk til byen Galle, med tydelige innflytelser fra både Nederland og England. Den sjarmerende byen har en gammel festning, et livlig folkeliv og er perfekt å rusle eller sykle rundt i. Påmelding skjer på stedet til TEMAs reiseleder og koster 40 USD/person.

Dag 12. Colombo
Så er det på tide å forlate Bentota og reise til Colombo, en reise som tar cirka 2 timer. Her er den kommersielle og kulturelle livsnerven på sitt sterkeste. Colombo er en fargerik by der man ofte blir fanget av trafikkaos og støy. Men byen byr også på buddhistiske templer, bygninger i britisk kolonistil og hyggelig shopping. Etter en rundtur i hovedstaden sjekker vi inn på hotellet. Deretter blir det lunsj og om kvelden spiser vi en felles middag.

Dag 13. Hjemreise
Vi planlegger dagens program under forutsetning av at flyavgangen er om kvelden.

Formiddagen er fri til egne opplevelser. Om ettermiddagen blir det "high tea" – med te (eller kaffe) og småretter, kaker og scones.

Deretter er det på tide å ta farvel med nye venner og det vakre Sri Lanka. Fly fra Colombo og videre til Skandinavia.

Dag 14. Hjemkomst
Ankomst Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Colombo t/r
• Samtlige overnattinger
• Samtlige flymåltider
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 7 middager
• 1 "high tea"*
• Inngangsbilletter ifølge program 
• Lokal engelsktalende autorisert guide
• 1 termosflaske til vann per person
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise fra Norge til Colombos flyplass Bandaranaike. Flymåltider er inkludert.

Dag 2
Buss Bandaranaike – Negombo 15 km. Direkte innsjekking på hotellet. Velkomstmiddag er inkludert. En overnatting på hotell utenfor Negombo.

Dag 3
Buss fra Negombo – Habarana, 154 km. Besøk ved Dambulla grottetempel. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Habarana.

Dag 4
Buss Habarana – Sigiriya - Hiriwadunna, t/r, 49 km. Besøk i Sigiriya og Hiriwadunna. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5
Buss Habarana – Polonnaruwa t/r, 140 km. Besøk i Polonnaruwa. Ettermiddagen er fri. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6
Buss Habarana – Matale – Kandy, 117 km. Besøk i en krydderhage, Tanntempelet i Kandy. En overnatting på hotell i Kandy. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7
Buss Kandy – Nuwara Eliya. 90 km. Peradeniyas botaniske hage. Besøk på en tefabrik og i Nuwara Eliya. En overnatting på hotell i Nuwara Eliya. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8
Buss Nuwara Eliya – Udawalawe, 154km. Byrundtur til fots i Nuwara Eliya. En overnatting på hotell i Udawalawe. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9
Jeepsafari i Udawalawe. Buss Udawalawe – Bentota, 156 km. Frokost er inkludert. Fire netter på hotell i Bentota.

Dag 10
Formiddagsutflukt til Madhu River i Balapitiya, buss ca. 38 km t/r. Båt på Madhuelven og i lagunen. Frokost er inkludert.

Dag 11
Fridag. Frokost er inkludert. Valgfri utflukt til Galle. Pris 40 USD per person.

Dag 12
Buss fra Bentota – Colombo, 122 km. Rundtur i Colombo. Frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert. En overnatting i Colombo.

Dag 13
Buss fra Colombo – Bandaranaike flyplass 32 km. Flyavgang til Norge. Frokost og high tea er inkludert. Flymåltider er inkludert.

Dag 14
Ankomst Norge. Flymåltider er inkludert.

Sri Lanka

Folkemengde: 21,4 millioner
Areal: 65 610 kvkm
Valuta: Sri Lanka rupee (LKR)
Språk: Offisielle språk er singalesisk og tamil. Engelsk er utbredt.
Religion: Buddhisme, hinduisme, islam, kristendom.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise t/r Colombo. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Lankesisk rupee (LKR). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. De lokale myndighetene har innført et tak på 5 000 LKR per person å ta med inn i landet. Dette innebærer at du må veksle/ta ut mer penger ved ankomst til Sri Lanka.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 16 000 LKR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, lokalguider, jeep- og safaripersonalet, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider m.fl.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Klima på Sri Lanka er tropisk. Landets indre deler domineres av det sentrale høylandet, der temperaturen er noe svalere. Også Sri Lankas klima styres av monsuner, som opptrer to ganger per år. Det regnet som forekommer opptrer oftest som korte, intensive regnskyller, som er over på en times tid med etterfølgende solskinn. Glem heller ikke at klimaet er varmt og fuktig.

Klærne bør være behagelige og robuste siden vi stadig er på utflukt. Den aller viktigste utfluktsdetaljen er dog et par komfortable og solide sko, som er vel inngåtte med lav hæl og gummisåle, for våre spaserturer i naturen, landsbyene og byene. Påkledningen bør først og fremst være lette og luftige plass i bomull. Tenk på at på visse hellige steder og ved tempelbesøk må man være ”anstendig” antrukket, hvilket betyr at kvinner ikke kan gå med bare skuldre og både menn og kvinner må dekke til beina. Ved dager med tempelbesøk er det bra å ha et par komfortable sko som man lett kan ta av og på, da du må ta av skoene for å gå inn i templene.

Badetøy bør også medbringes da flere av hotellene vi skal bo på har svømmebasseng. Solhatt og sobriller er nødvendig: Det er også viktig at du tar med deg solkrem med høy solfaktor og en lipsyl som hindrer solen å tørke ut huden din. Det kan også være bra å ta med væskeerstatning(som f.eks. Resort), og et lite reiseapotek. Det er begrenset utvalg av solkremer og myggmiddel å få kjøpt på plass. Det kan også være praktisk å ta med en ordentlig regnponsjo.

El
Landet har 220 volt, men stikkontaktene varierer.

På mange hoteller kan du bruke de norske 2-pins kontaktene, selv om de brukes litt annerledes. Men for sikkerhets skyld anbefaler vi at du tar med et adaptersett med ulike typer stikkontakter å velge mellom.

For øvrig
Vi bor komfortabelt på hoteller med bra standard. Ved besøket i naturreservatet Udawalawe reiser vi i små åpne jeeper som kjøres av naturguider.

Visum
Visum kreves for nordiske statsborgerer. Visum ordnes før avreise via myndighetenes side. Velg ”Tourist ETA” og ”Apply for an Individual”. Prisen for visum er 35 USD per person og er gyldig i 30 dager. (Du kan tidligst søke om visum 3 måneder før avreise og frem til senest 72 timer før avreise). Når du har søkt om visum er det viktig at du tar med deg en utskrift av visumbekreftelsen og viser opp denne i passkontrollen. Passet må være gyldig minst 6 måneder fra ankomstdato.

Wifi
Wifi er gratis på de fleste hotell i resepsjonsområdet, men forvent langsom oppkobling.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.