Sri Lanka – det grønne gullets øy

Få reisemål kan skilte med en så stor variasjon i opplevelser som Sri Lanka, og få steder på jorden er så frodig. Rundreisen tar oss til flere verdensarv, som Sigiriya, kongebyenes palass i Polonnaruwa, klippetempelet Dambulla og Kandy med den hellige tannens tempel og botaniske hage. Den vakre turen opp i høylandets te- og fjellandskap er et høydepunkt i seg selv. Vi får også med oss safari i Udawalawe nasjonalpark og avslappende dager ved kystens vakre strender. 

Reisefakta

Land: Sri Lanka

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 18-28 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Løveklippen i Sigiriya
 • Tannens tempel i Kandy
 • Turen i høylandets telandskap
 • Safari i Udawalawe
 • Avslapping i Hikkaduwa

Dagsprogram
Vinter 2021/22

Dag 1 – Avreise.

Avreise fra Skandinavia til Colombo.

Dag 2 – Ankomst til Sri Lanka.

TEMAs reiseleder ønsker velkommen på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike. Transfer til hotellet i Negombo og innsjekking. Resten av dagen ledig til egen disposisjon. Lunsj er inkludert og på kvelden ses vi til velkomstmiddag.

Dag 3 – Dambulla.

Etter frokost reiser vi til Dambulla, som er mest kjent for det imponerende buddhistiske grottekomplekset Raja Maha Vihara, fra 100-tallet f.Kr. Det er det største og best bevarte grottetempelet i hele landet. Her finnes mer enn 80 grotter, flere klostre, statuer og Buddhabilder. Muralmaleriene er omfattende og avbilder blant annet demonen Mara som frister Buddha, samt Buddhas første preken. Det gylne tempelet i Dambulla ble i 1991 skrevet inn på Unescos verdensarvliste. Etter besøket reiser vi til hotellet for innsjekking.

Dag 4 – Sigiriya.

Tidlig på morgenen reiser vi til Sigiriya og den merkelige løveklippen. Vi går gjennom ruiner av noe som kan ha vært Asias eldste landskapshage med kanaler, bassenger og fontener. Høyest oppe på klippen bygde kongen et palass på 400-tallet som i dag er et av Unescos verdensarver. En gang var det kun tilgjengelig gjennom taustiger eller trappetrinn som var hugget ut av klippen. I dag er det lettere, og ikke minst tryggere, å bestige klippen og halvveis opp finner man berømte freskomalerier som forestiller toppløse og forførende jomfruer.

Etter Sigiriya besøker du Hiriwadunna. Her får vi en leksjon av kvinnene i byen på hvordan man tilbereder et tradisjonelt singalesisk måltid. Etter forelesningen får vi lunsjen servert på lotusblader.

Et vannreservat her byr på et fantastisk fugleliv samtidig som vi får se byboerne når de utfører sine dagligdagse gjøremål som fiske og klesvask ved sjøen. Med doble kanoer får vi også en tur på den sceniske innsjøen.

Dag 5 – Ruinbyen Polonnaruwa.

I løpet av formiddagen reiser vi østover, og besøker middelalderbyen Polonnaruwa. Her ser vi imponerende vannreservater og byggverk. Polonnaruwa falt dessverre litt i glemselen og ble først oppdaget i moderne tid, overdekket av jungel. I dag har området blitt åpnet opp, og blant ruinene ser vi praktfulle statuer og religiøse bygninger. Den største severdigheten er Gal Vihara, en 13 meter lang liggende Buddha i stein. I løpet av ettermiddagen er det tid til å slappe av på hotellet.

Dag 6 – Krydderplantasjer. Kandy.

Vi fortsetter sørover gjennom det krydderduftende Sri Lanka, og ved en av krydderhagene i Matale gjør vi en rundvandring for å bli kjent med de mange kryddersortene. Vi ser kardemomme, ingefær og den berømte Ceylonkanelen, som en gang fanget de grådige krydderhandlerenes interesse for øya. Etter lunsj når vi det sentrale høylandet og byen Kandy. Byen ble først omtalt på 1200-tallet og er en fascinerende blanding av gammelt og nytt, verdslig og religiøst.

Kandy, det singalesiske kongerikets siste hovedstad, assosieres fortsatt med en hel rekke legender og gamle tradisjoner og den singalesiske folkloren holdes i livet. De fleste bygningene er fra 1800-tallet og i dag er byen Unescos verdensarvsliste.

På ettermiddagen besøker vi Peradeniyas botaniske hage, bygget som en «Edens hage» til en av de tidligere kongene. Under den britiske kolonitiden samlet man trær, vekster og tropiske blomster her, som sammen gir en oppfatning av Sri Lankas mangfoldige flora.

I løpet av kvelden besøker vi et av buddhismens viktigste pilgrims destinasjoner, The Temple of the Sacred Tooth Relic, eller Tannens Tempel. Her sies det at Buddhas ene hjørnetann ligger forvart i syv ulike skriv, dekorerte med gull og edelstener.

Dag 7 – Teplantasje og Tudorgotik.

Vi forlater Kandy med buss og reiser inn i et fjellandskap hvor omgivelsene er fylt med teplantasjer, hager og fossefall. I løpet av dagen besøker vi også en teplantasje hvor vi får lære oss mer om den nøyaktige utvelgelsesprosessen og behandlingen av tebladene. Ikke noe annet sted smaker en kopp Ceylonte som her!

I Nuwara Eliya har landskapet byttet karakter igjen, og det du nå ser rundt deg er pinjetrær og potetavlinger. Vi opplever Sri Lankas kanskje mest underlige by, elsket av engelskmennene på grunn av sitt svale og deilige klima. Den britiske kolonitiden kan selv i dag merkes sterkt med palasslignende bygninger i viktoriansk stil og med tudorgotikk. Vi fortsetter fram til Udawalawe hvor vi tar inn på hotell for natten.

Dag 8 – Udawalawe National Park.

Tidlig morgen tar vi oss til Udawalawe National Park. Dette er et av de beste stedene på øya for å se elefanter. Her skal det finnes opp imot 500 elefanter. Man kan også se mange andre dyr, som sambarhjort, vill vannbøffel, mungos, krokodiller og store varanøgler av ulike slag. Vi spiser lunsj langs veien. Etter vår jeepsafari fortsetter vi til Hikkaduwa for noen avslappende dager ved havet.

Dag 9 - 11 – Hviledager.

Avslappende dager i Hikkaduwa. Det finnes flere koselige barer og restauranter å velge mellom i Hikkaduwa. Det råder en vennlig og avslappet atmosfære her. Reiseleder deler gjerne med seg av tips på hva man kan gjøre i løpet av oppholdet.

Første dagen arrangerer vi en gratis utflukt med buss og båt til Madhuelven ved Balapitiya. Med båt kommer vi ut i en lagune med mangroveøyer. Vi går i land på en øy som dyrker kanel, og vi får teste fiske spa.

Dag 10 arrangerer vi en utflukt til Galle. Byen har en gammel festning med et livlig folkeliv og tydelige influenser fra både Holland og England. Påmelding skjer til vår reiseleder på plass.

Dag 12 – Colombo. 

På tide å forlate Hikkaduwa og ta oss til Colombo. Reisen tar ca. 2 timer avhengig av trafikken. Her er den kommersielle og kulturelle livsnerven på sitt sterkeste. Colombo er en fargerik by, der du ofte blir sittende fast i trafikkens surr og virvar. Men byen byr også på buddhistiske templer, bygninger i britisk kolonistil og koselige shoppingsentre.

Etter en rundtur i hovedstaden sjekker vi inn på vårt hotell. Avskjedsmiddag på kvelden.

Dag 13 – Hjemreise.

Formiddagen ledig for egne aktiviteter. I løpet av ettermiddagen er det dags for High Tea, med te (eller kaffe) og småretter, kaker og scones. Buss til Bandaranaike flyplassen sent på ettermiddagen. Flyavgang på kvelden fra Colombo til Doha og videre til Skandinavia.

Dag 14 – Hjemkomst.

Ankomst Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Colombo t/r
• Samtlige overnattinger
• Samtlige flymåltider
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 7 middager
• 1 "high tea"*
• Inngangsbilletter ifølge program 
• Lokal engelsktalende autorisert guide
• 1 termosflaske til vann per person
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise fra Skandinavia til Colombos flyplass Bandaranaike. Flymåltider er inkludert.

Dag 2.

Buss Bandaranaike – Negombo 21 km. Innjekking på hotell. Lunsj og velkomstmiddag er inkludert. En overnatting på hotell utenfor Negombo.

Dag 3.

Buss fra Negombo – Dambulla, 154 km. Besøk ved Dambulla grottetempel. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Dambulla.

Dag 4.

Buss Dambulla – Sigiriya - Hiriwadunna, t/r, 49 km. Besøk i Sigiriya og Hiriwadunna. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5.

Buss Dambulla - Polonnaruwa t/r, 140 km. Besøk Polonnaruwa. Ledig ettermiddag. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6.

Buss Dambulla - Matale - Kandy, 117 km. Besøk i krydderhage, Tanntempel i Kandy og Peredeniyas botaniske hage. En overnatting på hotell i Kandy. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7.

Buss Kandy – Udawalawe 232 km. Besøk på en tefabrikk og i Nuwara Eliya. En overnatting på hotell i Udawalawe. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8.

Jeepsafari i Udawalawe. Buss Udawalawe - Hikkaduwa, 156 km. Frokost og lunsj er inkludert. Fire netter på hotell i Hikkaduwa.

Dag 9.

Formiddagsutflukt til Madhu River i Balapitiya, buss ca. 38 km t/r. Båt på Madhuelven og lagune. Frokost er inkludert.

Dag 10.

Ledig dag. Frokost er inkludert. Valgfri utflukt til Galle. Pris 35 USD per person.

Dag 11.

Ledig dag. Frokost er inkludert.

Dag 12.

Buss fra Hikkaduwa – Colombo, 122 km. Rundtur i Colombo. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert. En overnatting på hotell i Colombo.

Dag 13.

Buss fra Colombo – Bandaranaike flyplass 32 km. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 14.

Hjemkomst til Skandinavia. Flymåltider er inkludert.

Sri Lanka

Folkemengde: 21,4 millioner
Areal: 65 610 kvkm
Valuta: Sri Lanka rupee (LKR)
Språk: Offisielle språk er singalesisk og tamil. Engelsk er utbredt.
Religion: Buddhisme, hinduisme, islam, kristendom.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Flyreise t/r Colombo. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Lankesisk rupee (LKR). De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes. For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. De lokale myndighetene har innført et tak på 5 000 LKR per person å ta med inn i landet. Dette innebærer at du må veksle/ta ut mer penger ved ankomst til Sri Lanka.

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 16 000 LKR per person ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, lokalguider, jeep- og safaripersonalet, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider m.fl.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Klima på Sri Lanka er tropisk. Landets indre deler domineres av det sentrale høylandet, der temperaturen er noe svalere. Også Sri Lankas klima styres av monsuner, som opptrer to ganger per år. Det regnet som forekommer opptrer oftest som korte, intensive regnskyller, som er over på en times tid med etterfølgende solskinn. Glem heller ikke at klimaet er varmt og fuktig.

Klærne bør være behagelige og robuste siden vi stadig er på utflukt. Den aller viktigste utfluktsdetaljen er dog et par komfortable og solide sko, som er vel inngåtte med lav hæl og gummisåle, for våre spaserturer i naturen, landsbyene og byene. Påkledningen bør først og fremst være lette og luftige plass i bomull. Tenk på at på visse hellige steder og ved tempelbesøk må man være ”anstendig” antrukket, hvilket betyr at kvinner ikke kan gå med bare skuldre og både menn og kvinner må dekke til beina. Ved dager med tempelbesøk er det bra å ha et par komfortable sko som man lett kan ta av og på, da du må ta av skoene for å gå inn i templene.

Badetøy bør også medbringes da flere av hotellene vi skal bo på har svømmebasseng. Solhatt og sobriller er nødvendig: Det er også viktig at du tar med deg solkrem med høy solfaktor og en lipsyl som hindrer solen å tørke ut huden din. Det kan også være bra å ta med væskeerstatning(som f.eks. Resort), og et lite reiseapotek. Det er begrenset utvalg av solkremer og myggmiddel å få kjøpt på plass. Det kan også være praktisk å ta med en ordentlig regnponsjo.

El
Landet har 220 volt, men stikkontaktene varierer.

På mange hoteller kan du bruke de norske 2-pins kontaktene, selv om de brukes litt annerledes. Men for sikkerhets skyld anbefaler vi at du tar med et adaptersett med ulike typer stikkontakter å velge mellom.

For øvrig
Vi bor komfortabelt på hoteller med bra standard. Ved besøket i naturreservatet Udawalawe reiser vi i små åpne jeeper som kjøres av naturguider.

Visum
Visum kreves for nordiske statsborgerer. Visum ordnes før avreise via myndighetenes side. Velg ”Tourist ETA” og ”Apply for an Individual”. Prisen for visum er 35 USD per person og er gyldig i 30 dager. (Du kan tidligst søke om visum 3 måneder før avreise og frem til senest 72 timer før avreise). Når du har søkt om visum er det viktig at du tar med deg en utskrift av visumbekreftelsen og viser opp denne i passkontrollen. Passet må være gyldig minst 6 måneder fra ankomstdato.

Wifi
Wifi er gratis på de fleste hotell i resepsjonsområdet, men forvent langsom oppkobling.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.