Den store Inkareisentre land i Andesfjellene

Bli med på en uforglemmelig rundreise fra Lima i Peru til Santiago i Chile via Bolivia. Dette er reisen for deg som vil bli kjent med Andesfjellenes folk og natur. Vi reiser til steder som mange drømmer om å se. Machu Picchu, Titicaca, saltørkenen Uyuni, Atacama-ørkenen, vinavlinger i Chile, den sjarmerende storbyen Valparaiso.

Reisefakta

Land: Peru, Bolivia, Chile

Reisetype: Rundreiser

Reiselengde: 19 dager

Størrelse på gruppen: 16-22 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Byrundtur i Cusco
 • Machu Picchu
 • Soløya i Titicacainnsjøen
 • Uyuni-og Atacamaørkenen
 • Valparaiso og vinsmaking

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Norge – Sør-Amerika t/r, øvrige utenriks- og innenriks flyreiser, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Reisekassen bør bestå av US-dollar i reisesjekker og et mindre beløp i småsedler. Norske kroner kan være vanskelig å veksle. De fleste kreditt- og betalingskort gjelder på hotell, restauranter og i større butikker. Du kan også ta ut penger i de fleste minibankene.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Drikke til maten, måltider og ekstrautflukter

Ekstra utflukter som ikke er inkludert i reisens pris betales kontant i US-dollar. Ellers kjelder lokal valuta. Andre utgifter du bør ta med i beregning av reisekassen er eventuelle måltider som ikke er inkludert, drikke til maten, forfriskninger, valgfrie utflukter, private drikspenger og suvenirkjøp.

Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 95 USD per person i begynnelsen av reisen, og tar seg av fordelingen mellom sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonal ved felles måltider med mer.

Shopping
Sør-Amerika er et paradis for shopping: klær av lama- og alpakkaull, indianske tekstiler, kunsthåndverk, smykker, keramikk- og steinfigurer, edelstener m.m. Tenk på dette når du beregner din reisekasse før avreise.

Klima
Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
Peru har et stabilt klima hele året. På høysletten ved Titicacasjøen, den bolivianske høysletten og i Cuzco anbefaler vi et varmt ullplagg til kveldsbruk. Det kan være kald luftkondisjonering på flyplasser, fly og busser. Atmosfæren i byene er uformell og slips brukes for det meste kun av forretningsmenn i kontortiden. På dagtid bruker du for det meste komfortable bomullsklær, men ta gjerne med noe litt penere tøy til kveldsbruk. Gode sko anbefales.

Utstyrstips
Ved Titicacasjøen, ca. 4000 moh. og i Cuzco 3310 moh. og i La Paz, 3.632 moh., vil du kunne kjenne høyden i form av et lett trykk i brystet, svak hodepine samt "pusteproblemer". Dette er helt normalt og kan lindres ved hjelp av druesukkertabletter som du får kjøpt i Peru. Ta det rolig og gå sakte.

Solen er veldig sterk i høyden, ta med solkrem med høy beskyttelsesfaktor. Ta gjerne med kikkert. Myggmiddel trengs ved Machu Picchu. Ta med våtservietter til å vaske hendene ofte unngår du mageproblemer.

For øvrig
I de største byene er lommetyveri veldig vanlig. TEMAs reiseleder kommer til å informere ytterligere om dette. Vi anbefaler at du oppbevarer pengene i en pose rundt halsen, innenfor klærne, samt aldri har verdisaker i lommene. Ikke ha på klokker og smykker i byer og store folkemengder.

Har du problemer med hjertet bør du forhøre med en lege før avreise.

OBS! Fra og til kreves det vaksinasjon mot gulfeber, en tropisk virussykdom som overføres via mygg. Kravet betyr at man ikke vil ha inn dette viruset i landet og myndighetene krevet at man viser det internasjonale vaksinasjonsbeviset som er et gult dokument med vaksinasjonsdato og stempel. Vaksinen gis ikke til personer over 60 år. Alle over 60 år må ha med en erklæring på at man pga. alder ikke har fått vaksinasjonen. Vennligst kontroller respektive lands regler i god tid før avreise.

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.