Nyhet

Weekend i Madridmed Chinchón og Aranjuez 

Madrid er en av verdens flotteste hovedsteder, kjent for et pulserende byliv, mat og sene vaner. Men byen er også kjent for noen av verdens fineste kunstmuseer, som for eksempel Prado. På denne reisen besøker vi dessuten noen av de virkelige kulturperlene i området rett sør for Madrid: Chinchón og Aranjuez. Vi legger også inn førsteklasses måltider, ost- og vinsmaking.

Reisefakta

Land: Spania

Reisetype: Storby- og weekendreise - Rundreiser

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 15-23 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Prado og Sorollamuseet
 • Byturen i Madrid
 • Mat inkludert
 • Colmenar de Oreja og Chinchón
 • Aruanjuez

Dagsprogram
2019

Dag 1. Ankomst til Madrid med panoramatur.

Skandinavia – Madrid. Transport til hotellet. Fire overnattinger på hotell i sentrum av Madrid.

Avreise fra Skandinavia. På flyplassen i Madrid blir vi møtt av Temas reiseleder og deretter tar vi en 3 timers panoramatur, som avsluttes ved hotellet.

Tid til egen disposisjon frem til middagen om kvelden.

Dag 2. Bytur med Sorolla, Prado og en fottur i byen

Madrid er en av Europas store hovedsteder, med cirka 3,5 millioner innbyggere i bykjernen og 6,5 i den autonome regionen Madrid. Men byens sentrum, rundt Puerta del Sol og Plaza Mayor, med mange gågater og forretningsstrøk som pulserer av liv, oppleves Madrid mest som en koselig småby.

Vi begynner med å besøke det sympatiske Sorolla-museet. Den spanske kunstneren Joaquín Sorolla var født samme år som den svenske kunstneren Ander Zorn og malte i overensstemmelse med tidens trender. Relativt sent i livet ble stilen hans stadig mer impresjonistisk. Det fins store likheter mellom verkene til kunstnerne Sorolla og Zorn. Sorolla ble en mester på å male lyset ved Middelhavet, som virkelig strømmer ut av bildene hans.

Sorolla døde i 1923, 60 år gammel. Zorn døde i 1920, også 60 år gammel.

Sorolla-museet ligger i kunstnerens siste bolig, i de sentrale delene av Madrid, og er et svært sympatisk og personlig museum.

Vi fortsetter til ett av verdens mest kjente og fornemme museer, El Prado. Ved omvisningen på Prado ser vi spesielt på de spanske mesterne: El Greco, Murillo, Velazquez og Goya. Samlingene er unike og svært omfattende. Man kan bruke flere dager på å se alt.

Besøket vårt her er en introduksjon til samlingene i museet og spesielt de spanske mesterne. Den som ønsker å komme tilbake hit senere, har mulighet til det.

Vi forlater kunsten og går over til mer kroppslige aktiviteter. Dagens lunsj spiser vi i markedshallen San Antón. Her smaker vi på noen av lekkerhetene i det spanske kjøkkenet, med god drikke til.

Etter lunsj tar vi en fin spasertur i bydelen Chueca, som i dag er en av de mest trendy bydelene i Madrid, med masse småbutikker, mote, bruktbutikker, barer, lokale restauranter og uteserveringer.

Vi stopper ved den lille kirken San Antonio de los Alemanes fra 1600-tallet, og kikker inn på de fantastiske veggmaleriene som sprudler av farger og kjente historier og budskap fra Bibelen. Det finnes ikke en eneste hvit flekk på veggene eller i takhvelvet.

Bussen tar oss deretter tilbake til hotellet, og resten av dagen er fri til egne strøvtog.

Dag 3. Historiske landsbyer, ost, vin og en prinsesse mot malaria.

Madrid er ikke bare en storby. Byen er også omgitt av velholdte jordbruk, små idylliske tettsteder, fjellandsbyer i nord og i sør historiske små byer som Chinchón og Aranjuez. Madrid syder av energi, og trafikken er like travel som i andre storbyer, men byen som ligger som en rosin midt i den iberiske kaken, opphører plutselig. Før man helt oppfatter det er man ute på landet blant olivenlunder og vinmarker. Storbykaoset er plutselig forvandlet til koselig landsby.

Vi er på vei til den lille og velbevarte byen Colmenar de Oreja. Her tar vi en interessant bytur til fots, besøker en ostemester og prøvesmaker fåreoster av høyeste kvalitet. Vi smetter også inn på en av bodegaene og prøvesmaker vinene der.

Colmenar de Oreja er kjent for å være fødestedet til en spansk maler, Ulpiano Checa, som ikke har nådd opp til Picassos, Mirós og Dalis rykte, men som i sin livstid ble hyllet som en av Spanias store kunstnere og tok imot mange utmerkelser. Her i Colmenar ligger et fantastisk lite kunstmuseum som viser hans livsverk, der vi gjør et besøk.

Ikke langt fra Colmenar, cirka 6 kilometer, ligger Chinchón – et sted som er betydelig mer kjent og som tilhører en gruppe historiske steder som kalles «Spanias vakreste landsbyer». Siden 1974 har byen vært ett av landets utallige nasjonalmonumenter.

Hvis været tillater det, vil vi tilby en vakker sykkeltur fra Colmenar til Chinchón. I slak nedoverbakke sykler vi på sykkelveier gjennom et åpent og innbydende kastiljansk jordbrukslandskap. Vi kan velge mellom vanlig sykkel med gir, eller el-sykkel. Sykkelhjelm kan lånes. Den som ikke ønsker å sykle, kan følge med på bussen til Chinchón.

Chinchón har en lang historie som strekker seg tilbake til tiden før romere og visigoter, og har interessante bygninger å vise frem. Vi tar en bytur til fots og besøker blant annet teateret Lope de Vega og byens virkelige juvel: Plaza Mayor, med alle balkongene. Her er det blitt spilt inn mange filmer, blant annet Jorden rundt på 80 dager. Hollywoodstjerner som Rita Hayworth, Orson Welles og John Wayne er også blitt filmet her i ulike roller.

Grevinnen av Chinchón, som var gift med visekongen av Peru, Luis Fernández de Cabrera, så at medisinmennene til quechuaindianerne i Peru brukte barken fra et tre til å lindre og helbrede febersykdommer med, særlig malaria. Året var 1638. Senere ga Linné treet hennes navn, nemlig «chichona pubescens». Barken inneholder kinin og har frem til i dag vær brukt som legemiddel og forebyggende middel mot malaria.

Tilbake i Madrid er kvelden fri til egne aktiviteter.

Dag 4. Utflukt til Aranjuez som ble en gitarkonsert.

Et par nasjonalmonumenter står på programmet i dag, og sammen utgjør disse én av 45 verdensarv i Spania. Først ut er det kongelige palasset i Aranjuez, og deretter hagene Jardines de la Isla og Príncipe. Palasset har sin opprinnelse i Karl Vs og Filip IIs 1500-tall, og har gjennom flere århundrer blitt bygget ut til det fikk formen det har i dag.

For mange høres navnet kjent ut: Aranjuez! Kanskje det er den spanske komponisten Joaquín Rodrigos vakre gitarkonsert, Concierto de Aranjuez, som gjør seg bemerket. Slottet er vakkert, storslått og kanskje også melankolsk akkurat som konserten, som med sine vakre harmonier har forført mange og blitt fremført i flere ulike sammenhenger, ikke minst i en tolkning av Miles Davis.

Om ettermiddagen er vi tilbake i hovedstaden.

Ettermiddagen og kvelden er fri frem til avskjedsmiddagen, som vi inntar på en velkjent restaurant.

Dag 5. Hjemreise.

Transport til flyplassen og fly til Skandinavia.


Dette er inkludert i reisen

• Fly til Madrid t/r

• Alle overnattinger

• 4 frokoster

• 2 lunsjer

• 2 middager

• Inngangsavgifter iht. programmet

• Tema-guide

• Enkeltromstillegg fra kr

• Prisreduksjon hvis du bestiller fly selv: 1 800 kr


REISE FAKTA

Dag 1.

Skandinavia – Madrid. Fly og transport fra flyplassen. Panoramatur i Madrid. Velkomstmiddag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Madrid.

Dag 2.

Heldagstur med Sorolla-museet og Prado. Bytur i Chueca, med kirken San Ildefonso. Frokost og lunsj er inkludert. Museet

Dag 3

Utflukt til Colmenar de Orega og Chinchón. Buss 120 kilometer. Bytur til fots og lettere sykkeltur på cirka 5,5 kilometer. Besøk i ostefabrikk og bodega. Frokost, ost- og vinsmaking og lunsj er inkludert.

Dag 4.

Halvdagsutflukt til Aranjuez, med det kongelige palasset og hagene. Buss 120 kilometer. Frokost og avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 5.

Madrid – Skandinavia. Transport til flyplassen og flyreise. Frokost er inkludert.

Spania

Innbyggere
40,3 millioner Flateinnhold
504 782 km² Valuta
Euro Religion
Katolikker 82 %, agnostiker og ateister 14 %, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1 %, øvrige ca. 2,7 % Språk
Spansk/kastiliansk, katalansk, galisisk og baskisk.

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende:

Flyreise Madrid/Stockholm tur/retur, TEMAs reiseledelse, delt dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangsbilletter og reisens transporter i henhold til dagsprogrammet. Flyselskapets rutetabeller kan endres og ankomstene til Madrid kan være fra tidlig om ettermiddagen til sent om kvelden. Vennligst kontroller flytidene på billetten.

Hotellene

Alternative hoteller kan forekomme på enkelte avreiser. Hvis dette skjer, informerer vi om det via e-post og her under denne overskriften. På grunn av lokale helligdager eller arrangementer kan det forekomme enkelte endringer i ruten og dagsprogrammene.

Driks

Driks er ikke inkludert i reiseprisen. For å forenkle håndteringen betaler du 40 euro til TEMAs reiseleder i begynnelsen av reisen. Reiselederen sørger for å fordele pengene til sjåfører, lokalguider osv.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det fins uttaksautomater. Hvis du vil ha mer informasjon om valuta og kurser, ta kontakt med et bank- eller vekslingskontor.

Klima

Det spanske høylandet ligger høyt over havet, og tidlig om våren kan det morgen og kveld være kjølig – noen ganger kuldegrader. Klimaopplysninger og aktuelle værmeldinger finner du blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.


Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreiser

 
XClose