Weekend i IstanbulPorten til Asia

Under navnet Konstantinopel var Istanbul det bysantinske rikets hovedstad. En like glansfull rolle spilte byen deretter som hjerte i det osmanske imperiet, hvis sultaner ikke sparte på noe når det gjaldt å dekorere byen med minareter, palass og imponerende hager. I løpet av vår fem dagers weekendreise blir du bedre kjent med en av verdens mest spennende storbyer med kunnskapsrik reiseleder. 

Reisefakta

Land: Tyrkia

Reisetype: Storby- og weekendreise

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 16-24 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Den Blå Moskè
 • Hagia-Sofia kirken
 • Topkapi-palasset
 • Byrundtur til fots
 • Båttur på Bosporos

Dagsprogram
2019

Dag 1 – Ankomst til Istanbul

Avreise fra Norge og ankomst til Istanbul. 
Velkommen til Istanbul! Etter pass- og tollformaliteter venter reiselederen og en buss for den relativt korte transferen til hotellet i Istanbuls historiske kvarter Sultanahmed.  

På kvelden venter en hyggelig velkomstmiddag i nærheten av hotellet. 

Dag 2 – Byrundtur og Kirkenes kirke 

Vi vier hele formiddagen til noen av Istanbuls enestående severdigheter og monumenter, såvel levende som på museum. Byrundturen foregår til fots.  

Vi innleder med Topkapipalasset som ligger på en høyde ovenfor Istanbul, med en henrivende utsikt over Det gylne horn og Bosporos. Palasset inneholder ufattelig store rikdommer og skatter i form av juvelbesatte gull- og sølvgjenstander. I Topkapi finnes også en av verdens største og mest fornemme porselenssamlinger med gjenstander først og fremst fra Kina og Vietnam. Mot et mindre tillegg kan du på egen hånd besøke et harem, der hundrevis av haremskvinner levde sine liv i total adskillelse og tilhørte kun den regjerende sultanen. Dette er virkelig stedet der du kan kjenne den myteomspunnede mystikken av orienten.  

"Kirkenes kirke", den praktfulle Hagia Sofia-kirken fra 500-tallet, med sin kolossale kuppel og enormt vakre mosaikker bringer stor ærbødighet til denne mangfoldige kulturbyen. Deretter tar vi en lunsj og nyter av den helsebringende tyrkiske maten og fortsetter deretter til Den blå moskeen med de vakre, blåhvite flisedekorasjonene som ikke etterlater noen uberørt.  

Før vi fortsetter til Den store basaren får vi høre historien om Hippodromen og den egyptiske granittobelisken som ble fraktet hit med et skip fra Egypt på 300-tallet.  

Den store basaren i Istanbul er et av byens virkelige landemerker ved siden av Hagia Sofia, Den blå moskeen og Topkapipalasset. Bygningen er enorm og byggingen ble startet allerede på 1400-tallet og fikk sitt nåværende utseende på 1600-tallet. Her arbeider cirka 24 000 mennesker og blir daglig besøkt av mellom 250 000 og 400 000 besøkende.  

Kvelden er fri for egne aktiviteter. Dersom det er interesse for det kan et besøk på Modjapasha anordnes, der man vil få mulighet til å se de dansende dervisjerne mot en ekstra kostnad. 

Dag 3 – Istanbul til fots, Bosporos og trendy Kadıköy

Med dagens program fortsetter vi gårdagens byrundtur – også i dag til fots, siden det er en utmerket måte å bli kjent med Istanbul på. Nå gjør vi oss bedre kjent med Det gylne horns fargeglade bydeler, Fener og Balat, med spor av byens jødiske, armenske og gresk-ortodokse innbyggere. Her kommer man det historisk kosmopolitiske Istanbul veldig nære.  

Lunsjen inntas på den kjente restauranten Hamdi, som serverer tyrkisk tradisjonell mat med finesse og eleganse. 

Etter lunsjen opplever vi byen fra et maritimt perspektiv under en spennende båttur på Bosporen, den gamle vannveien og forbindelseslenken mellom Middelhavet, Egeerhavet og Svartehavet. I løpet av båtturen opplever vi virkelig Istanbuls enorme betydning som havneby og storslagen verdensmetropol; tyrkiske borger, osmanske sultanpalass, parker, vakre villaer samt en og annen moské eller kirke, passerer i revy langs elvebredden. Vi sikter nå mot den Anatoliske, eller om man heller vil kalle det, den asiatiske siden av Istanbul. Bydelen er Kadıköy som er en dynamisk og kosmopolitisk del av Istanbul, full av energi og kreativitet dit turismen ikke helt har funnet frem til ennå. Her finner man også det unge og trendy Istanbul, preget av innfall og sjarm. Du gjør deg bedre kjent med de spennende markedskvartalene der frukt og grønnsaker fra hele Tyrkia lokker blant boder og små butikker omringet av matsteder, konditorier og kaféer,  

Vi tar den lokale pendelfergen tilbake til kaien ved Galatabroen, hvorfra det er gangavstand til hotellet.  

Kvelden er fri for egne aktiviteter. 

Dag 4 – Fridag i Istanbul eller ekstrautflukter 

Dagen er viet til egne streiftog, og den som vil kan rusle langs sentrale Istanbuls butikktette gater og smug, eller hvorfor ikke gå på et tyrkisk badehus, en såkalt hamam. Dersom du vil fordype deg ytterligere i byens historie og severdigheter – for det finnes enormt mye å se i denne historiske metropolen – kan du melde deg på en av våre ekstrautflukter som vi tilbyr. Program vil bli lagt frem om kort tid på vår hjemmeside under Mer om reisen.

Dag 5 – Hjemreise 

Fri frem til avreise mot flyplassen for hjemreise til Norge. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Istanbul t/r
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 2 lunsjer
• Velkomstmiddag
• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Istanbul. Velkomstmiddag er inkludert. Fire overnattinger på hotell i Istanbul.

Dag 2
Byrundtur til fots i Istanbul Den store basaren. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3
Byrundtur til fots. Båttur og utflukt til Kadiköy. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4
Fridag i Istanbul eller ekstrautflukt. Frokost er inkludert.

Dag 5
Istanbul – Norge. Frokost er inkludert.

Tyrkia

Innbyggere
69,6 millioner Flateinnhold
779 452 km² (hvorav 23 764 km² i Europa) Valuta
Lira Religion
Muslimer (sunniter og aleviter) 99 %, kristne og jøder færre enn 1 % Språk
Tyrkisk er offisielt språk, kurdisk største minoritetsspråk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Oslo – Istanbul t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta 

Tyrkiske lire (TRY) 

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste restauranter og butikker. Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Måltider ifølge dagsprogrammet er inkludert, det du bør tenke på er utgifter til øvrige måltider, drikke til måltidene samt forfriskninger i løpet av reisens gang. Når du beregner din reisekasse glem ikke at utvalget av suvenirer, håndverk, skinnklær m.m er stort, ikke minst lokker ofte innkjøp i Istanbul Bazaar.

Driks 

Driks er ikke inkuldert i reisens pris. Vi anbefaler i stedet at du beregner 20 Euro per person for driks til sjåfører, restaurantpersonalet ved felles måltider og inkluderte aktiviteter. Dette betales til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.  

Klima og bekledning 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

På høsten kan det være behov for et varmt ullplagg og en kåpe eller jakke morgen og kveld. Enkelte regn- og tordenbyger kan forekomme, ta med et lettpakket regntøy. 

Kvinner må dekke håret ved moskébesøk, overarmene må også tildekkes.

Vær oppmerksom på 

Istanbul er generelt ikke handikappvennlig og det forutsetter at man er bevegelig for å delta i alle programpunktene under oppholdet. Vi spaserer en god del. 

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreiser

 
XClose