Nyhet

Tokyo+Hakone med Fuji, Kamakura, Nikko og Yokohama 

Et variert og spennende dagsprogram i hovedstaden Tokyo kombineres med tid på egen hånd, dagsutflukter til Nikko, Kamakura, Yokahama og speiding etter Fujifjellet. Du bor på ett og samme hotell under hele oppholdet, noe som både er praktisk og komfortabelt. Tokyo+ passer for deg som vil dra til Japan i høstferien eller sommerferien. Flere lunsjer og en middag er inkludert i oppholdet.

Reisefakta

Land: Japan

Reisetype: Storby- og weekendreise - Rundreiser

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 10-26 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

  • Tokyos puls
  • Hakone – speiding etter Fujifjellet
  • Shoguns Kamakura ved Stillehavet
  • Yokohama – verdens største forstad
  • Nikkō – Japans mest overdådig dekorerte helligdom

Dagsprogram
Tokyo+ 2023–2024

Dagsprogram

Dag 1. Avreise fra Skandinavia
I dag letter flyet fra Skandinavia for å ta deg med til heftige Tokyo – det mest folkerike storbyområdet i verden.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Velkommen til Nippon – "Solens Rike".

Ved ankomst til Tokyo, den østre hovedstaden, møter TEMA-reiselederen opp på flyplassen for transport inn til sentrum der vi innleder TEMA-reisen med en kort byrundtur. Vi ser den ærverdige Meiji-helligdommen som ved nyttår besøkes av millioner av japanere som vil ønske lykke for det nye året. Helligdommen er også ekstremt populært for velsignelsesseremonier ved shintobryllup. Noen dager kan man være heldig å se brudepar her, og legg da merke til brudens store hvite hette.

Shinto-helligdommen er dedikert til keiser Meiji og den restaureringen og moderniseringen som Japan gjennomgikk på det sene 1800-tallet. Området er også en sår tiltrengt grønn oase i den urbane jungelen.

Under byrundturen passerer vi også gjennom Omotesando, kjent som Tokyos eget Champs- Élysées, et japansk Edens lysthus for mote. På tverrgaten Takashita-dori forenes alle trendy og avvikende ungdomsmoter, snarere et slags inferno av stiler sammenlignet med Omotesandos Prada- og Luois Vitton-butikker. Det er her man skal bli "Big in Japan".

Før vi sjekker inn på hotellet rekker vi en lunsj og et stopp ved Shibuyas berømte "Scramble Crossing" der et organisert kaos utspiller seg ved hvert grønne lys som tennes. Her står også en statue av den lojale Hachikō, en hund som 10 år etter eierens død fortsatt ventet på sin eier ved togstasjonen der de pleide å være.

Dag 3. Halvdagsutflukt til Akihabara og Asakusa
Temareisen i Tokyo fortsetter og i dag ser vi Tokyos mange ulike ansikter. Med lokaltog og t-bane utforsker vi nerdenes spirituelle hjem, eller den såkalte "elektronikkbyen", Akihabara. Området var et senter for handel på det "svarte markedet" etter andre verdenskrig. Distriktet er i dag et urbant tempel for den som elsker japansk pop- subkultur, manga og anime. Folk kommer hit for folkelivets skyld, og kanskje du gjør et kupp i en "elektronikk – mega store".

Vi fortsetter til Asakusa der det gamle Edo ble født på 1600-tallet. Her ser vi markedslivet i Nakamise-arkaden – beliggende ikke så langt fra Sumidaelven og byens eldste tempel Sensō-ji. Tempelet huser en liten statue av den buddhistiske bodhisvattvaen Kannon.

Bortsett fra i turistområdene er Asakusa en ganske søvnig bydel med en mye roligere livsrytme enn andre deler av Tokyo. Men i det gamle Edo var dette et sted der ulike klasser i det hierarkiske, japanske samfunnet kunne møtes på samme vilkår og ha det hyggelig sammen. Kjøpmenn og samuraier spaserte i gatene og området var kjent for nattelivet, geikoer og bordeller. Asakusa er et eldorado for shopping av alt som er tradisjonelt japansk, og det er gjerne her man leter etter tempura og riskaker.

Dag 4. Kamakura og Yokohama
Kamakura var administrativ hovedstad i Japan mellom 1191–1333. På 1100-tallet sloss krigerklanene i Japan om makten. Da Minamotoklanen beseiret hovedrivalen Taira i et berømt sjøslag i innlandshavet mellom Honshu og Kyushu-øyene, hadde keiseren i Kyoty i praksis mistet makten sin. Han ble tvunget til å legitimere Minamoto som landets første shogun i 1185. Shogunatet varte frem til 1867. Keiserembetet ville imidlertid fortsette å eksistere som et middel til å legitimere shogunens makt.

I Kamakura besøker vi den store buddhaen, Daibutsu, som nesten ser litt misfornøyd ut. Buddhaene som ble skapt under vanskelige tider og krig smiler ikke like mye som de som ble skapt i fredstid. Denne 13,35 meter høye bronsebuddhaen skal forestille Amidabutsu, en buddha som i det vestre paradiset tar imot "sjelene" og hjelper dem å nå Nirvana. I Japan finnes det flere ulike buddhistiske bevegelser og denne kalles for Det rene landet.

Ved å gjenta Amidas navn ofte kan man havne i Det rene landet når man dør. Et paradis, hvorfra det er mye lettere for oss mennesker å nå Nirvana. Tidligere var forresten tempelets store buddha beskyttet av en trebygning, men etter at en tsunami slukte bygningen i 1496 har buddhaen stått ubeskyttet. I Kamakura besøker vi også Houtokujitempelet, et zenbuddhistisk tempel som er kjent for sin bambushage med hele 2000 planter.

Vi reiser videre til Yokohama som er en mangemillionby, men også betraktet som en forstad til Tokyo. Yokohama er som kjent en kjent havn med et internasjonalt preg. Det var en av de første byene i Japan som åpnet for handel med vest i 1859.

Med etableringen som havn kom også de kinesiske innvandrerne og selv i dag har Yokahama Japans største China Town. Vi spiser lunsj i Yokohama før vi avrunder dagen i Sankeienhagen, skapt av en silkehandler med samme navn i 1906. Hagen inneholder flere bygninger med stor kulturverdi for Japan.

Dag 5. Hakone
Hakone, som ligger ca. 700 meter over havet, er en av Japans 27 nasjonalparker. Her ligger Ashisjøen som er en innsjø som ble dannet av en vulkan som kollapset og raste sammen, og et stort krater – kalt "kaldera" ble dannet på stedet. Fra ulike steder i området leter vi etter muligheter til å se Japans hellige fjell på 3776 meter. Vi besøker også den svovelduftende Owakudanidalen og nyter god panoramautsikt fra Hakones taubane.

Dag.6 Nikko og Toshugo-helligdommen.
I dag tar vi bussen for å besøke Nikko og Tokugawashogunatets mausoleum Toshogu, som er plassert i en ca. 450 år gammel laurbærskog. 16 000 trolske trær ble plantet for å ramme inn Toshugo.

Dette er et utrolig naturskjønt område. Helligdommen står på UNESCOs verdensarvliste og er overdådig dekorert i en nesten u-japansk stil, med sprakende gullfarger og utrolige ornamenter. Ikke mindre enn 15 000 av Japans dyktigste håndverkere var involvert i konstruksjonen som tok to år å bygge. Her finnes den verdensberømte frisen med apene som ikke ser, hører eller snakker. På Yomeimon – Solskinnsporten – er det ikke en millimeter som ikke er utsmykket.

Overdådigheten står på en sjelden måte i kontrast mot den gamle skogen.

Vi får servert lunsj i Nikko og vi rekker også å se innsjøen Chuzenji, "lykkens hav" som ble skapt for 20 000 år siden.

Dag 7. På egen hånd i Tokyo eller utflukt til Kyoto (mot kostnad)
Bestill en EKSTRA utflukt til keiserbyen Kyoto med lokalguide. Obs, ingen skandinavisk reiseleder.

På 1000-tallet ble Kyoto styrt på en måte som var svært langt fra den samuraikulturen vi ofte forbinder Japan med. Byen var modellert etter det kinesiske Chang An. Så selv om shogunen styrte fra Kamakura, forble keiserne i Kyoto helt frem til 1868. Kyoto er et elegant Japan og vennskapsby med Paris. Byen har rundt 2000 templer og helligdommer. Utflukten foregår med Noizomi Shinkansen t/r fra Tokyo til Kyoto og tar litt over to timer. I Kyoto besøker du Fushimi – Inari-helligdommen med sine 10 000 knallrøde torii-porter, Sanjusangendo-tempelet med 1001 buddhistiske kanonstatuer og Kiomizudera-tempelet på en høyde med storslått utsikt over Kyoto, og med et fint håndverksområde i nærheten. Kontakt TEMA-kontoret for mer informasjon . Prisen er 4500 NOK for utflukten. Du må forhåndsbestille utflukten en måned før avreise for å være garantert plass.

Ellers har du dagen til disposisjon til å utforske mer av smeltedigelen og metropolen Tokyos 23 ulike bydeler. Det sies ofte at Tokyo egentlig ikke er en by, men masse småbyer som har vokst sammen til distriktet Tokyo og som fornyer seg selv hele tiden. En god måte å få et inntrykk av Tokyo på, er å gå opp i et av byens mange observatorier og tårn. Rådhuset i Shinjuku er gratis å bestige, men andre forslag er det 333 meter høye Tokyo Tower fra 1958 eller det mektige Sky Tree på 634 meter.

Dag 8. Hjemreise til Skandinavia

Det er på tide å ta avskjed med fascinerende Japan for denne gangen.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Skandinavia

• 7 frokoster

• 4 lunsjer

• 1 middag

• Behagelig gruppestørrelse

• Inngangsbilletter ifølge dagsprogram

• Samtlige overnattinger

• Suicapass for lokaltransport dag 3

• Skandinavisktalende TEMA-reiseleder 

REISE FAKTA

Kortprogram Tokyo+

Dag 1
Avreise fra Skandinavia

Dag 2
Ankomst Tokyo. Meiji-helligdommen og Shibuya Crossing. Panoramatur i Tokyo. Lunsj er inkludert.

Dag 3
Halvdagsutflukt til Akihabara og Asakusa. Opplev Tokyo med lokaltransport. Frokost er inkludert.

Dag 4
Heldagsutflukt til Kamakura, Yokohama og Sankeienhagen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5
Heldagstur til Hakone og Owakudanidalen. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6
Med buss til Nikko og omegn. Besøk ved Tokugawashoguns begravelsessted. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7
Tid på egen hånd i Tokyo. Ev ekstrautflukt til Kyoto kan kjøpes. Frokost og felles avskjedsmiddag er inkludert.

Dag 8
Hjemreise fra Tokyo til Skandinavia. Frokost er inkludert.

Japan

Innbyggere 125 millioner
Flateinnhold 377 835 km²
Valuta Japanske yen.
Religion 54 % shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristne og 4,7 % tilhører andre trosretninger.
Språk Japansk
Styresett Konstitusjonelt monarki

Viktig om reisen

Pass på å dra til Tokyo i sommerferien eller høstferien. Tokyo+ er en familievennlig reise som byr på et spennende program som gir deg mulighet til å oppleve mye spennende samtidig som du også har tid til å utforske byen på egen hånd.

Driks
Driks forekommer sjelden i Japan og generelt forventes det ikke at du betaler noe ekstra ved for eksempel et restaurantbesøk. Det er derimot vanlig å gi driks til sjåfører og lokalguider. Vi anbefaler derfor at du tar med deg en sum på 1000 yen per person som samles inn av TEMAs reiseleder på rundreisens første dag. Reiselederen tar deretter ansvar for å dele ut driksen til de som skal ha den.

Munnbind
I den japanske hverdagen viser man respekt og hensyn. Allerede før koronapandemien var munnbind veldig vanlig. Hvis man er litt forkjølet, tar man rutinemessig på seg et munnbind i Japan. Selv om det ikke finnes noen streng lov som sier at munnbind er obligatorisk å ha på seg hele tiden, så skal munnbind tas med på reisen for å brukes når det forventes. Lokale regler og tilpasninger finnes! Til og med når myndighetene letter på kravene i noen sammenhenger, så bruker flesteparten av japanerne munnbind daglig.

Hotellene
Alternative hotell kan forekomme på noen avreiser.

Valuta
Yen (JPY)Betalings- og kredittkort gjelder på mange steder, men kan ikke alltid tas for gitt. Minibanker finnes på 7-eleven og Citibank for uttak. Vil du veksle kontanter, så fungerer US-dollar eller euro best. Du betaler selv for drikke til måltidene (øl, vin, brus eller kanskje sake) samt for de måltidene som

ikke er inkludert ifølge dagsprogrammet. Det finnes mange muligheter til dette for en rimelig penge på små restauranter der japanerne selv går.

Når du beregner reisekassen, tenk også på at Japan er et eldorado for shoppinginteresserte: kameraer, elektronikk, klær, antikviteter, klokker, lakkarbeid, dukker, perler, samuraisverd, kimonoer med mer.

Klær
Om sommeren og tidlig høst gjelder lette og svale bomullsklær på reise- og utfluktsdagene. Hvis du reiser om høsten, kan det være lurt å ta med en jakke eller tykk genser. Ta også med et ullplagg for sikkerhets skyld til besøk i fjelltraktene om våren og høsten samt en paraply eller et lett regnplagg.

Vær oppmerksom på strømuttakene i Japan er av type A eller type B. Type A har to flate hull, type B har de samme hullene som A pluss et ekstra hull for jord. A-kontakten fungerer både i A og B, mens B-kontakten fungerer bare i B-uttak. A-kontakten er den vanligste varianten. Det er samme type el-kontakt og uttak som brukes i USA.

De fleste hotellene låner ut adaptere, men det er ikke alltid hotellet har nok tilgjengelig. Ta derfor med en egen for å være sikker. Dessuten kan det være lurt å ta med seg en grenkontrakt hvis du har mye elektronikk. Kontroller for sikkerhets skyld at "apparatene" dine tåler 100V.

For Honshu-øya er avreisene i slutten av mars og begynnelsen av april planlagt for å prøve å time kirsebærblomstringen.

Den beste tiden for høstfarger på Honshu er fra slutten av oktober og gjennom november måned. Andre halvdel av november kan man av og til oppleve gingkoregn i Tokyo.

Byrundturen dag 3 i Tokyo er med tog og t-bane. Du må kunne gå korte turer i løpet av dagen.

Ved innreise til Japan
Husk å skrive ned hvilket hotell du skal bo på under rundreisen, da den informasjonen etterspørres på innreisedokumentet i Japan.

Matvarer
Det er ikke tillatt å ta med kjøtt, fersk frukt og grønnsaker inn i Japan.

Vi ser en økt interesse for å bestille Business Class på reisene våre til Japan. Kontakt kontoret direkte på telefon for å undersøke om det er mulig for den avgangen det gjelder.


Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Sikkerhet gjennom reisegaranti
  • Komfortabel gruppestørrelse
  • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.