Nyhet

Cruise Australia og New Zealandog Tasmania

Opplev et uforglemmelig cruise gjennom Australia og New Zealand sammen med en kunnskapsrik reiseleder. Nesten hver dag venter nye spennende stopp på denne reisen, der du opplever magiske landskap og utforsker fascinerende byer. La deg forføre av den fantastiske skjønnheten i denne delen av verden, samtidig som du nyter komforten om bord på et cruiseskip.

Reisefakta

Land: Australia, Nya Zeeland

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 20 dager

Størrelse på gruppen: 16-32 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Sydney og Melbourne
 • Hobart, Tasmania
 • Milford Sound og Fjordland nasjonalpark
 • Marlborough, Rotorua og Christchurch
 • Auckland

Dette er inkludert i reisen

Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise Skandinavia.

Dag 2

Ankomst Sydney, velkomstmiddag. 2 overnattinger i Sydney. Middag er inkludert.

Dag 3

Byrundtur i Sydney, ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 4

Ombordstigning på Holland America Lines Westerdam. Frokost, lunsj og middag er inkludert under hele cruiset.

Dag 5

Til sjøs.

Dag 6

Halvdagsutflukt i Melbourne.

Dag 7

Til sjøs, vi cruiser mot Tasmania.

Dag 8

Heldagsutflukt Tasmania.

Dag 9–10

Til sjøs.

Dag 11

Vi cruiser i fjordlandskapet.

Dag 12

Halvdagsutflukt i Dunedin.

Dag 13

Halvdagsutflukt i Lyttleton (Christchurch).

Dag 14

Heldagsutflukt (ca. 6 timer) i Marlbourough (Picton).

Dag 15

Halvdagsutflukt i Wellington.

Dag 16

Halvdagsutflukt i Napier.

Dag 17

Utflukt i Rotorua (ca. 5,5 timer).

Dag 18

Avstigning i Auckland og halvdagsutflukt. Avskjedsmiddag og en overnatting i Auckland. Frokost og middag er inkludert.

Dag 19

Hjemreise. Frokost er inkludert.

Dag 20

Ankomst Skandinavia.

Australia

Innbyggere: 24 millioner 
Flateinnhold: 7 692 024 km²  
Valuta: Australske dollar (AUD)
Religion: Kristendom (halvparten katolikker, halvparten protestanter)
Språk: Engelsk er offisielt språk, aboriginere snakker også forskjellige former for australske språk

New Zealand

Innbyggere 4,5 millioner
Flateinnhold 270 534 km²
Valuta Newzealandsk dollar
Religion Protestantisk kristendom, minoritet av katolikker
Språk Engelsk og maori er offisielle språk

Viktig om reisen

Grunnprisen inkluderer
Flyreise til Australia og retur fra New Zealand. TEMAs reiseleder, alle overnattinger i dobbeltrom og utvendige lugarer, måltider, utflukter og transport i henhold til dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!


OBS! Denne reisen har et forhøyet depositum på 9000 kr per person som må betales innen en uke. Depositumet refunderes ikke ved avbestilling. Sjekk derfor avbestillingsbeskyttelsen din nøye før du bestiller.


Om rederiet
Holland America Line er et engelsk/amerikansk selskap og et av verdens eldste rederier. Det ble grunnlagt i 1873 som Netherlands-America Steamship Company. Formålet var å transportere både varer og mennesker fra Europa til Amerika. Allerede i 1895 tilbød Holland America Line sitt første cruise, og i 1971 la selskapet transportdelen av virksomheten bak seg for godt og gikk helt over til cruise.

I dag har Holland America Line en stor flåte av mellomstore skip og tilbyr cruise til spennende og eksotiske steder over hele verden. Holland America Line er kjent for høy standard, fantastisk service, god mat og stort miljøengasjement, og er en naturlig samarbeidspartner for TEMA.

Om cruiseprogrammet

Vær oppmerksom på at lengden på cruiset og cruiseprogrammet kan variere fra avgang til avgang, ettersom rederiet av og til endrer rutene. Det meste er det samme, men noen ganger er ett eller to stopp annerledes. Vi ber derfor om forståelse for at bildene vi har tilgjengelig, kan vise reisemål vi ikke besøker på det cruiset du har valgt. Det kan også forekomme endringer i programmet.

Om skipet
Hvilket Holland America Line-skip du reiser med, kan variere avhengig av avreisedato. Alle tilbyr en romslig og komfortabel reise der du aldri kjeder deg. Når du ikke besøker noen av de eksotiske reisemålene, har du god tid til å utforske alle aktivitetene om bord – matlagingskurs, show, musikk og mye mer. Det finnes også et stort treningssenter og to store bassenger hvis du ønsker å trene litt ekstra i løpet av reisen. I Explorations Central kan du lære mer om reisemålene vi besøker, i tillegg til at reiselederen holder foredrag og forbereder deg på kommende utflukter. Det beste av alt er at mange av disse aktivitetene er inkludert i reisens pris. Mot en ekstra avgift kan du slappe av i skipets spa, besøke skjønnhetssalongen eller frisøren. Wifi er tilgjengelig om bord, men er generelt dyrt å bruke.

Avreise 2025-01-02 Westerdam

Lugarene
På denne reisen er Ocean View-lugarer inkludert i grunnprisen. Alle lugarene har egen dusj og toalett, oppbevaringsmuligheter, kjøleskap og hårføner. Det er mulig å oppgradere til balkonglugar (kategori VD) mot en kostnad på: 6500 NOK per person for dobbel lugar og 13 900 NOK  føe oppgradering av enkel lugar.

Mat og drikke om bord
På skipet trenger du aldri å gå sulten eller tørst. Det finnes et stort utvalg av restauranter, snackbarer, barer og kafeer – mange av dem er inkludert i prisen. Enten du er ute etter god mat eller noe mer uformelt, er alternativene mange. Skulle du foretrekke å spise på lugaren, er 24-timers romservice tilgjengelig uten ekstra kostnad. Vann, juice, kaffe (vanlig brygget kaffe), te og melk er inkludert. Prisen på cruiset inkluderer ikke alkoholholdige drikkevarer, visse spesialiteter, annen kaffe (cappuccino, café latte osv.), brus, vann på flaske eller smoothies. En ekstra nyhet siden april 2021 på Holland America Lines cruise er en pakke kalt "Have it all". For Australia-cruise inkluderer dette en drikkepakke med et stort utvalg av vin, øl, cocktails eller alkoholfrie drinker, to à la carte-middager, en Wi-Fi-pakke (1 enhet) og tips til personalet om bord. Prisen for dette tillegget er 65 EUR/person/dag eller totalt 975 EUR/person. Vennligst gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Det finnes også drikkepakker som kan bestilles separat, på forhånd eller om bord på skipet, men prisen vil være noe høyere sammenlignet med "Have it all".

Valuta og valutaveksling
Amerikanske dollar (USD) brukes på skipet, men lokal valuta kan veksles om bord eller via vekslingskontorer og minibanker i havnene vi besøker. De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres normalt i de fleste butikker i større byer.

Betaling om bord
Som gjest hos Holland America Line får du automatisk tildelt en egen konto når du går om bord. Alle kjøp og tjenester om bord belastes kontoen via nøkkelkortet ditt. Kontanter aksepteres ikke for enkelttransaksjoner, for eksempel i barer, butikker, spa og på utflukter. Nøkkelkortet blir med andre ord ditt primære betalingsmiddel. Som en del av innsjekkingsprosessen registreres et kreditt- eller debetkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), som igjen aktiverer nøkkelkortet ditt. På ombordstigningsdagen foretar Holland America Line en reservasjon på kreditt- eller debetkortet ditt på 60 USD per person per cruisedag. På slutten av cruiset trekkes bare det beløpet du har brukt under cruiset, og reservasjonen for det resterende beløpet annulleres. Hvis du bruker opp det reserverte beløpet før cruiset er over, vil kortet ditt bli belastet for kjøp som allerede er gjort, og ytterligere 60 USD per person per cruisedag vil bli reservert for resten av cruiset.

Driks
Skipet har en såkalt Hotel service charge, en form for obligatorisk serviceavgift som normalt legges til hver enkelt reisendes konto om bord. På denne reisen har vi imidlertid valgt å forskuddsbetale denne avgiften og dermed inkludere den i reisens pris. I programmet før og etter reisen vil reiselederen kreve inn 7 AUD til tips til hoteller, restauranter, bussjåfører, lokalguider etc. Utover det er tips helt valgfritt, men det kan være lurt å legge igjen litt ekstra til rengjøringspersonalet eller andre av skipets ansatte som har tatt seg av deg under reisen. Hvor mye du vil legge igjen er helt opp til deg, det finnes ingen spesifikke retningslinjer.

Klær og utstyr
Om bord på skipet er det greit å bruke shorts, t-skjorter og sandaler på dagtid. Om kvelden og til middag forventes det at du er pent kledd. Menn trenger ikke ha dress, men helst jakke, skjorte og chinos eller mørke jeans. For kvinner går det fint med kjole, skjørt eller bukse.

Valuta
Australsk dollar (AUD).

New Zealand dollar (NZD).

Det finnes minibanker. De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikker. Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima
Årstidene i Australia og New Zealand er motsatt av årstidene på den nordlige halvkule. Siden både Australia og New Zealand er store land med store avstander, er det store lokale variasjoner i klimaet.

Fra november til mars er det varmt i hele Australia og fuktig med tropisk regn i nord. På New Zealands nordøy er klimaet subtropisk, med en normalt høyere gjennomsnittstemperatur enn på Sørøya, der klimaet ligner mer på det vi er vant til her i Skandinavia.

Klimaopplysninger og oppdaterte værmeldinger finner du på nettsteder som yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær på utflukter
På dagtid, ved besøk i storbyer og på bussreiser er det mest komfortabelt å bruke bomullsklær (kjole/bukser) og et par sandallignende sko. Unngå syntetiske materialer og trange jeans. En varm genser/jakke kan være nyttig etter mørkets frembrudd eller på bussen, da klimaanlegget noen ganger kan føles kaldt/trekkfullt. Regntøy, gode sko, solhatt, solbriller, høy solbeskyttelsesfaktor, shorts og badetøy er viktig.

Vær oppmerksom på
I både Australia og New Zealand er det et strengt forbud mot import av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat osv. Før ankomst bør du fylle ut et skjema for slike produkter. Når du krysser tollgrensen, utføres det en streng kontroll. Hvis du har med deg noen av de ovennevnte gjenstandene, finnes det søppelkasser der du kan kaste dem.

Vær også oppmerksom på at Australia og New Zealand har strenge regler for innførsel av tobakk; kun 25 gram tobakk kan innføres tollfritt til Australia og 50 gram til New Zealand. Tobakk utover dette må deklareres og avgiftsbelegges. Beløpet gjelder uavhengig av hvor og når tobakken ble kjøpt, og om den tas med i håndbagasjen eller i innsjekket bagasje. I motsatt fall må det betales bøter.

Hvis du har med deg mye elektronikk, kan det dessuten være lurt å ta med deg en flergrenet stikkontakt. For sikkerhets skyld bør du sjekke at "apparatene" dine tåler 100 V. Til cruiset. På de fleste av Holland America Lines skip er lugarene utstyrt med både amerikanske (115 V) og europeiske (220 V) stikkontakter.

Visum
Visum er nødvendig, ett for Australia og ett for New Zealand.

Hotell/overnatting

 • Antall netter: 14
 • Sted: HOLLAND AMERICA LINE
 • Westerdam

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.