Nyhet

Cruise Australia og New Zealandog Tasmania

Opplev et uforglemmelig cruise gjennom Australia og New Zealand sammen med en kunnskapsrik reiseleder. Nesten hver dag venter nye spennende stopp på denne reisen, der du opplever magiske landskap og utforsker fascinerende byer. La deg forføre av den fantastiske skjønnheten i denne delen av verden, samtidig som du nyter komforten om bord på et cruiseskip.

Reisefakta

Land: Australia, Nya Zeeland

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 20 dager

Størrelse på gruppen: 16-32 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Sydney og Melbourne
 • Hobart, Tasmania
 • Milford Sound og Fjordland nasjonalpark
 • Marlborough, Rotorua og Christchurch
 • Auckland

Dagsprogram
Cruise Australia og New Zealand

Dag 1. Avreise fra Skandinavia

Med store forventninger og koffertene pakket fulle og klare for eventyr legger vi Skandinavia bak oss og drar ut på en minneverdig reise gjennom Oseania. Oseania er en mangfoldig og vidstrakt del av verden som omfatter Stillehavet og de omkringliggende øyene og kontinentene. På denne reisen fokuserer vi på Australia og New Zealand.

Dag 2. Ankomst Sydney

Flyet vårt lander endelig i Sydney, og vi blir møtt av TEMAs reiseleder. Bussen kjører oss gjennom Sydneys gater og til hotellet der vi skal tilbringe de neste to nettene.

Dagen avsluttes med en felles velkomstmiddag, der vi ikke bare nyter deilig mat, men også blir bedre kjent med hverandre. Etter middagen har du mulighet til å utforske mer av Sydney eller slappe av etter den lange reisen.

Dag 3. En fullspekket dag i Sydney med operahuset, Harbour Bridge og Bondi Beach

Vi begynner dagen med en busstur i Sydneys gater, en by med røtter tilbake til 1788 da den ble grunnlagt som straffekoloni. I løpet av turen får vi et glimt av byens historiske og moderne severdigheter. Harbour Bridge er en velkjent bro i Sydney som strekker seg over Sydneys havn. Broen, som ble bygget mellom 1923 og 1932, er kjent for sin imponerende design og er en av verdens bredeste broer. Den spenner over 1100 meter og når over 130 meter over vannet.

Vi gjør et kort stopp ved Bondi Beach, som er kjent for sine lange surfebølger og sitt pulserende strandliv. Her kan vi drikke en kaffe mens vi nyter atmosfæren. Bondi Beach er en del av Sydneys historie som et populært sted for rekreasjon og sport siden begynnelsen av 1900-tallet.

Vi fortsetter dagen med å utforske verdens mest berømte operahus, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon og kledd i svenske fliser fra Höganäs.

Ettermiddagen og kvelden er fri til egne opplevelser.

Dag 4 Ombordstigning på Holland Americas Westerdam

Formiddagen er fri til egne eventyr. Ved lunsjtid reiser vi til havnen og sjekker inn på skipet vårt, Westerdam, for de neste 15 nettene. Tidlig på kvelden forlater vi Sydney Harbour og seiler til Melbourne. Frokost, lunsj og middag er inkludert under hele cruiset.

Dag 5 Til sjøs

Slapp av på dekk og nyt utsikten. Om bord er det mange aktiviteter, spisesteder, barer, bibliotek, teater, klubber med levende musikk, kasino, treningsstudio og spa. Reiselederen informerer deg om alle mulighetene og organiserer felles arrangementer og briefinger.

Dag 6 Melbourne – kulturhovedstaden

Melbourne, som ble grunnlagt i 1835 av nybyggeren John Batman og oppkalt etter den britiske statsministeren Lord Melbourne, har en rik historie som strekker seg fra gullfeberen på 1850-tallet til dagens kosmopolitiske metropol. Byen blomstret under gullrushet og har bevart mange arkitektoniske perler fra den tiden.

I dag er Melbourne kjent som "Australias kulturelle hovedstad" og byr på en dynamisk blanding av kunst, teater, kafeer og shopping. Byens historie er tydelig synlig i gater og landemerker, og skaper en fascinerende blanding av gammelt og nytt.

Dagen i Melbourne tar oss med på en fengslende panoramatur gjennom byen. Vi passerer Bay-forstedene, Princess Theatre, Arts & Cultural Centre, Melbourne Cricket Grounds og Melbourne Park.

Høydepunktet er et besøk på Melbourne Eureka Skydeck, som ligger i Eureka Tower, en av de høyeste bygningene på den sørlige halvkule. Her får du ikke bare en fantastisk 360-graders utsikt over byen, men også et innblikk i Melbournes byutvikling.

I løpet av dagen tar vi også en pause ved Shrine of Remembrance, et minnesmerke over Australias krigsveteraner, og Royal Botanic Gardens, en vakker oase midt i byen med frodige hager og botaniske underverk.

Etter å ha opplevd byens atmosfære og historie, returnerer vi til skipet.

Dag 7 Til sjøs

Nå cruiser vi sørover mot Tasmania, en av Australias fascinerende delstater. Tasmania strekker seg over ca. 30 mil fra kyst til kyst. Målet vårt er hovedstaden Hobart.

Hobart er en av Australias eldste byer og ble grunnlagt i 1804 som straffekoloni. I dag er den en blomstrende havneby og hovedstaden i Tasmania. Byen er preget av historisk arkitektur, kunstgallerier og pittoreske havneområder.

Dag 8 Tasmania og Hobart

Nå fortsetter reisen vår gjennom vakre Tasmania. Vi kjører gjennom Derwent Valley til Mt Field nasjonalpark, en av delstatens eldste nasjonalparker. Her får vi oppleve naturens skjønnhet med et besøk ved de majestetiske Russell Falls, omgitt av frodig regnskog.

Etter en formiddag i naturens tegn setter vi kursen mot Meadowbank Estate Farm, der vi får muligheten til å smake på regionens utsøkte viner. Denne gårdsopplevelsen gir oss en smak av Tasmanias vintradisjon og den lokale landsbygdas sjarm.

Neste stopp er Bonorong Wildlife Sanctuary, der vi får oppleve Australias dyreliv på nært hold. Her kan vi blant annet mate wallabyer og observere den beryktede tasmanske djevelen. Vi får også et innblikk i Tasmanias innsats for å bevare og beskytte det unike økosystemet.

Dag 9–10 Til sjøs og i retning mot New Zealand og Milford Sound

I dag tar cruiset oss med til et av turens mest magiske øyeblikk – Milford Sound, ofte beskrevet som verdens åttende underverk. Denne naturskjønne perlen ligger på sørvestkysten av New Zealand og er en spektakulær fjord omgitt av bratte fjell og frodige skoger.

Milford Sound er kjent for sitt dramatiske landskap med høye fjelltopper, imponerende fossefall og krystallklare vann. Sentrum av fjorden domineres av Mitre Peak, en av de mest ikoniske og fotograferte toppene i området.

Dag 11 Fra Milford til Dunedin

I dag kommer vi til Milford Sound, også kjent som verdens åttende underverk.

Milford Sound er en portal til en fascinerende verden, der naturens kraft og skjønnhet smelter sammen til en symfoni for sansene. Her blir du møtt av stupbratte fossefall som danser nedover majestetiske klippevegger, omgitt av frodige grøntområder og skoger som strekker seg mot himmelen. Tåken svever over fjordoverflaten og legger et mystisk slør over den dypblå bukten, som om historiens hemmeligheter er i ferd med å bli avslørt.

I skumringen utspiller det seg et spektakulært skuespill når solen synker ned i horisonten og månen tar over. Stjernenes dans på nattehimmelen reflekteres i fjorden og skaper en magisk atmosfære av romantikk og eventyr. Stillheten i denne avsidesliggende verdenen lar tankene vandre fritt, mens vannets skvulp mot skipsskroget blir som et pulserende hjerteslag i naturens egen symfoni.

Uansett om solen skinner eller regnet faller, er Milford Sound et sted som gir indre ro og forundring over naturens skaperkraft. Det er som å være en del av et eventyr, der du kan være med på å forme din egen magiske opplevelse.

Vi seiler videre sørover langs den mektige Fjordland nasjonalpark mot Dunedin.

Dag 12 En reise gjennom sauefarmsdistriktene

En oppdagelsesferd gjennom Dunedin kommer til å introdusere deg for en godt bevart viktoriansk by.

Opplev den storslåtte arkitekturen, fra den klassiske ANZ Bank til bygningene som omgir The Octagon, et åttekantet torg som utgjør sentrum av Dunedins pulserende forretningsdistrikt.

Stopp for å ta bilder av viktige landemerker som City Hall, Municipal Hall og St Paul's Cathedral, som alle overvåkes av statuen av poeten Robert Burns.

Øverst på programmet for halvdagsutflukten står en guidet tur i Larnach Castle, som ligger vakkert til i det fredelige landskapet. Dette praktfulle nygotiske slottet ble bygget for William og Eliza Larnach og deres seks barn, og dominerer det høyeste punktet på Otago-halvøya.

Mens du utforsker New Zealands eneste slott, vil den kunnskapsrike guiden din fortelle historier om William Larnach og hans fargerike liv. Du får også høre om slottets arkitekt, Robert Arthur Larson, som ble kjent for å ha tegnet Dunedins First Church.

Du får også høre om familien Barker, som kjøpte slottet som sitt hjem i 1967 og har brukt over 40 år på å restaurere det, fylle det med originale møbler og antikviteter fra New Zealand og gi det en hage av internasjonal betydning.

Dag 13 Lyttelton (Christchurch)

Utforsk høydepunktene i Canterbury på denne naturskjønne og avslappende halvdagsturen i byen og på landsbygda.

Vi legger fra kai i Lyttelton for en tur rundt Lyttelton Harbor. Havnen ligger i krateret til en utdødd vulkan. Vi passerer den idylliske Governors Bay og krysser Gebbies Pass til Manderley Farm nær Little River.

Ved ankomst blir vi entusiastisk tatt imot av Ross og Mary Millar, eierne av Manderley Farm, som ønsker oss velkommen til sitt hjem. Ross underholder oss med en sauehunddemonstrasjon og viser oss hvilken viktig rolle hundene spiller i driften av en vellykket sauestasjon. Deretter blir vi invitert til å ta en formiddagssnack med Ross og Mary.

En kjøretur langs bredden av Ellesmere-sjøen og gjennom den lille byen Tai Tapu tar oss tilbake til Christchurch. I byen ser vi områder som ble rammet av jordskjelvene i 2010 og 2011. Vi får se hvordan Christchurch bevarer noen av sine ikoniske bygninger og hører om den spennende visjonen om å gjenoppbygge og restaurere sentrum.

Deretter returnerer vi til Lyttelton.

Dag 14 Picton, Nya Zeeland

Marlborough er kjent for vin og sitt store utvalg av vingårder.

På denne turen gjennom Marlborough-regionen får du oppleve noen av de beste vinene og deilige produktene fra regionen, alt omgitt av pittoreske vingårder. Opplevelsen inkluderer en grundig prøvesmaking på to lokale vingårder samt en deilig 2-retters lunsj og prøvesmaking på en annen vingård i Marlborough. Denne regionen på Sørøya er en av de mest berømte vinregionene og er spesielt kjent for sine Sauvignon Blanc-viner. Marlboroughs kjølige klima og mineralrike jordsmonn gir vinene unike smaker og aromaer. Selv om New Zealand er en relativt liten produsent på verdensbasis, har vinene mottatt mange internasjonale priser og er fortsatt ettertraktet for sin høye kvalitet og unike karakter.

Dag 15 Wellington

En omvisning på Te Papa Tongarewa Museum gir et dypdykk i New Zealands historie og kultur. Museet, hvis navn betyr "stedet som rommer landets skatter", er et flott sted å utforske landets kulturarv. I løpet av omvisningen får vi et innblikk i hva som gjør New Zealand unikt.

Te Papa Tongarewa Museum har en omfattende samling som strekker seg fra geologiske formasjoner og maorikulturens rike arv til moderne kunst og samfunnsspørsmål. Museet gir en følelse av New Zealands mangfold og utvikling gjennom historien.

Etter den informative museumsvandringen er det på tide å oppleve Wellington fra nye høyder. Vi tar Wellington Cable Car for en behagelig reise opp til en høyde der en fantastisk panoramautsikt venter. Herfra har vi en enestående utsikt over byen, åsene, havnen og kystlinjen. Det er en perfekt mulighet til å beundre Wellingtons geografiske skjønnhet. I sangen I wish I was in Wellington av The Mutton Birds fra 1992 uttrykker sangeren et ønske om å være i hovedstaden. Sangeren uttrykker et sterkt ønske om å vende tilbake til dette stedet og fortaper seg i tanker om Wellingtons skjønnhet og betydning.

Dag 16 Napier, Nya Zeeland

Deco Distillery Tour presenterer Napiers rike historie med art deco-bygninger sammen med en unik gin-destilleriopplevelse for oss i dag.

Vi ankommer Napier, som er kjent for sin velbevarte art deco-arkitektur etter at byen ble gjenoppbygd etter et ødeleggende jordskjelv på 1930-tallet. Her får vi en omvisning i de koselige, nostalgiske art deco-miljøene. Art deco er en arkitektur- og kunststil som blomstret på 1920- og 1930-tallet, og som kjennetegnes av geometriske former, symmetri og eleganse. Stilen legger vekt på luksus og modernitet, og kjennetegnes blant annet av sterke farger, metalliske detaljer og dekorative mønstre.

Vi møter Blair eller Christenson på trappen til det prisbelønte National Distillery Company, der de ønsker oss velkommen til det som tidligere var National Tobacco-bygningen, kjent for sin imponerende art deco-arkitektur og nå omgjort til gindestilleri.

Vi får et glass gin og velger en mikser mens vi får en omvisning i bygningen, inkludert destillerietasjen. Vi lærer om ginens fremstillingsprosess fra start til slutt og får vite hvilke botaniske ingredienser som brukes for å gi den beste aromatiske smaken.

Omvisningen avsluttes med en smaksprøve i ballsalen og mulighet til å kjøpe NDC-gin. Opplev Napiers historie og smaker gjennom denne unike kombinasjonen av kultur og drikke.

Dag 17 Tauranga (Rotorua)

I dag venter en autentisk og levende maoribosetning full av historie på oss, sammen med det beste av Rotoruas geotermiske aktiviteter. Maoriene er New Zealands urbefolkning og har en svært sterk egen identitet.

Vi nyter en panoramisk kjøretur fra Tauranga til Rotorua, forbi vakre innsjøer og tette skoger. Målet er Whakarewarewa i Rotorua – The Living Maori Village. Her får vi en kulturell opplevelse med maorisk sang, dans og språk, inkludert den verdensberømte krigsdansen haka.

Vi utforsker de geotermiske områdene med kokende gjørmebassenger og varme kilder, der vi lærer hvordan de lokale maoriene tilpasset seg ødeleggelsene av hjemmene sine etter vulkanen Taraweras utbrudd i 1886. Vi får vite hvordan de har levd av dette landet i århundrer, og hvordan de har brukt den geotermiske aktiviteten til varme, matlaging og bading.

Dagen avsluttes med en velsmakende hangi-lunsj, tilberedt ved hjelp av naturens geotermiske dampbokser og mineralbassenger.

Vær oppmerksom på at hangi-måltidet ikke egner seg for veganere og vegetarianere, ettersom kjøtt og grønnsaker tilberedes sammen. Glem heller ikke å ta på deg behagelige tursko denne dagen.

Dag 18 Avstigning i Auckland

Det uforglemmelige cruiset vårt tar slutt når vi går i land i Auckland. En buss venter på oss for å frakte oss til det sentralt beliggende hotellet vårt. Deretter begir vi oss ut på en spennende rundtur i storbyen, som er omgitt av bølgende jordbruksland, tett regnskog og majestetiske vulkantopper. Om kvelden samles vi til en avskjedsmiddag der vi reflekterer over opplevelsene fra reisen.

Dag 19 Hjemreise

I dag letter flyet for å ta oss hjem til Skandinavia.

Dag 20 Ankomst til Skandinavia

Vi i TEMA takker for denne gangen og håper at reisen har gitt deg minner for livet.


Dette er inkludert i reisen

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise Skandinavia.

Dag 2

Ankomst Sydney, velkomstmiddag. 2 overnattinger i Sydney. Middag er inkludert.

Dag 3

Byrundtur i Sydney, ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 4

Ombordstigning på Holland America Lines Westerdam. Frokost, lunsj og middag er inkludert under hele cruiset.

Dag 5

Til sjøs.

Dag 6

Halvdagsutflukt i Melbourne.

Dag 7

Til sjøs, vi cruiser mot Tasmania.

Dag 8

Heldagsutflukt Tasmania.

Dag 9–10

Til sjøs.

Dag 11

Vi cruiser i fjordlandskapet.

Dag 12

Halvdagsutflukt i Dunedin.

Dag 13

Halvdagsutflukt i Lyttleton (Christchurch).

Dag 14

Heldagsutflukt (ca. 6 timer) i Marlbourough (Picton).

Dag 15

Halvdagsutflukt i Wellington.

Dag 16

Halvdagsutflukt i Napier.

Dag 17

Utflukt i Rotorua (ca. 5,5 timer).

Dag 18

Avstigning i Auckland og halvdagsutflukt. Avskjedsmiddag og en overnatting i Auckland. Frokost og middag er inkludert.

Dag 19

Hjemreise. Frokost er inkludert.

Dag 20

Ankomst Skandinavia.

Australia

Innbyggere: 24 millioner 
Flateinnhold: 7 692 024 km²  
Valuta: Australske dollar (AUD)
Religion: Kristendom (halvparten katolikker, halvparten protestanter)
Språk: Engelsk er offisielt språk, aboriginere snakker også forskjellige former for australske språk

New Zealand

Innbyggere 4,5 millioner
Flateinnhold 270 534 km²
Valuta Newzealandsk dollar
Religion Protestantisk kristendom, minoritet av katolikker
Språk Engelsk og maori er offisielle språk

Viktig om reisen

Grunnprisen inkluderer

Flyreise til Australia og retur fra New Zealand. TEMAs reiseleder, alle overnattinger i dobbeltrom og utvendige lugarer, måltider, utflukter og transport i henhold til dagsprogrammet.

OBS! Denne reisen har et forhøyet depositum på 9000 kr per person som må betales innen en uke. Depositumet refunderes ikke ved avbestilling. Sjekk derfor avbestillingsbeskyttelsen din nøye før du bestiller.

Om rederiet

Holland America Line er et engelsk/amerikansk selskap og et av verdens eldste rederier. Det ble grunnlagt i 1873 som Netherlands-America Steamship Company. Formålet var å transportere både varer og mennesker fra Europa til Amerika. Allerede i 1895 tilbød Holland America Line sitt første cruise, og i 1971 la selskapet transportdelen av virksomheten bak seg for godt og gikk helt over til cruise.

I dag har Holland America Line en stor flåte av mellomstore skip og tilbyr cruise til spennende og eksotiske steder over hele verden. Holland America Line er kjent for høy standard, fantastisk service, god mat og stort miljøengasjement, og er en naturlig samarbeidspartner for TEMA.

Om cruiseprogrammet

Vær oppmerksom på at lengden på cruiset og cruiseprogrammet kan variere fra avgang til avgang, ettersom rederiet av og til endrer rutene. Det meste er det samme, men noen ganger er ett eller to stopp annerledes. Vi ber derfor om forståelse for at bildene vi har tilgjengelig, kan vise reisemål vi ikke besøker på det cruiset du har valgt. Det kan også forekomme endringer i programmet.

Om skipet

Hvilket Holland America Line-skip du reiser med, kan variere avhengig av avreisedato. Alle tilbyr en romslig og komfortabel reise der du aldri kjeder deg. Når du ikke besøker noen av de eksotiske reisemålene, har du god tid til å utforske alle aktivitetene om bord – matlagingskurs, show, musikk og mye mer. Det finnes også et stort treningssenter og to store bassenger hvis du ønsker å trene litt ekstra i løpet av reisen. I Explorations Central kan du lære mer om reisemålene vi besøker, i tillegg til at reiselederen holder foredrag og forbereder deg på kommende utflukter. Det beste av alt er at mange av disse aktivitetene er inkludert i reisens pris. Mot en ekstra avgift kan du slappe av i skipets spa, besøke skjønnhetssalongen eller frisøren. Wifi er tilgjengelig om bord, men er generelt dyrt å bruke.

Avreise 2025-01-02 Westerdam

Lugarene

På denne reisen er Ocean View-lugarer inkludert i grunnprisen. Alle lugarene har egen dusj og toalett, oppbevaringsmuligheter, kjøleskap og hårføner. Det er mulig å oppgradere til balkonglugar (kategori VD) mot en kostnad på: 6500 NOK per person for dobbel lugar og 13 900 NOK  føe oppgradering av enkel lugar.

Mat og drikke om bord

På skipet trenger du aldri å gå sulten eller tørst. Det finnes et stort utvalg av restauranter, snackbarer, barer og kafeer – mange av dem er inkludert i prisen. Enten du er ute etter god mat eller noe mer uformelt, er alternativene mange. Skulle du foretrekke å spise på lugaren, er 24-timers romservice tilgjengelig uten ekstra kostnad. Vann, juice, kaffe (vanlig brygget kaffe), te og melk er inkludert. Prisen på cruiset inkluderer ikke alkoholholdige drikkevarer, visse spesialiteter, annen kaffe (cappuccino, café latte osv.), brus, vann på flaske eller smoothies. En ekstra nyhet siden april 2021 på Holland America Lines cruise er en pakke kalt "Have it all". For Australia-cruise inkluderer dette en drikkepakke med et stort utvalg av vin, øl, cocktails eller alkoholfrie drinker, to à la carte-middager, en Wi-Fi-pakke (1 enhet) og tips til personalet om bord. Prisen for dette tillegget er 65 EUR/person/dag eller totalt 975 EUR/person. Vennligst gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Det finnes også drikkepakker som kan bestilles separat, på forhånd eller om bord på skipet, men prisen vil være noe høyere sammenlignet med "Have it all".

Valuta og valutaveksling

Amerikanske dollar (USD) brukes på skipet, men lokal valuta kan veksles om bord eller via vekslingskontorer og minibanker i havnene vi besøker. De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres normalt i de fleste butikker i større byer.

Betaling om bord

Som gjest hos Holland America Line får du automatisk tildelt en egen konto når du går om bord. Alle kjøp og tjenester om bord belastes kontoen via nøkkelkortet ditt. Kontanter aksepteres ikke for enkelttransaksjoner, for eksempel i barer, butikker, spa og på utflukter. Nøkkelkortet blir med andre ord ditt primære betalingsmiddel. Som en del av innsjekkingsprosessen registreres et kreditt- eller debetkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), som igjen aktiverer nøkkelkortet ditt. På ombordstigningsdagen foretar Holland America Line en reservasjon på kreditt- eller debetkortet ditt på 60 USD per person per cruisedag. På slutten av cruiset trekkes bare det beløpet du har brukt under cruiset, og reservasjonen for det resterende beløpet annulleres. Hvis du bruker opp det reserverte beløpet før cruiset er over, vil kortet ditt bli belastet for kjøp som allerede er gjort, og ytterligere 60 USD per person per cruisedag vil bli reservert for resten av cruiset.

Driks

Skipet har en såkalt Hotel service charge, en form for obligatorisk serviceavgift som normalt legges til hver enkelt reisendes konto om bord. På denne reisen har vi imidlertid valgt å forskuddsbetale denne avgiften og dermed inkludere den i reisens pris. I programmet før og etter reisen vil reiselederen kreve inn 7 AUD til tips til hoteller, restauranter, bussjåfører, lokalguider etc. Utover det er tips helt valgfritt, men det kan være lurt å legge igjen litt ekstra til rengjøringspersonalet eller andre av skipets ansatte som har tatt seg av deg under reisen. Hvor mye du vil legge igjen er helt opp til deg, det finnes ingen spesifikke retningslinjer.

Klær og utstyr

Om bord på skipet er det greit å bruke shorts, t-skjorter og sandaler på dagtid. Om kvelden og til middag forventes det at du er pent kledd. Menn trenger ikke ha dress, men helst jakke, skjorte og chinos eller mørke jeans. For kvinner går det fint med kjole, skjørt eller bukse.

Valuta

Australsk dollar (AUD).

New Zealand dollar (NZD).

Det finnes minibanker. De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikker. Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima

Årstidene i Australia og New Zealand er motsatt av årstidene på den nordlige halvkule. Siden både Australia og New Zealand er store land med store avstander, er det store lokale variasjoner i klimaet.

Fra november til mars er det varmt i hele Australia og fuktig med tropisk regn i nord. På New Zealands nordøy er klimaet subtropisk, med en normalt høyere gjennomsnittstemperatur enn på Sørøya, der klimaet ligner mer på det vi er vant til her i Skandinavia.

Klimaopplysninger og oppdaterte værmeldinger finner du på nettsteder som yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær på utflukter

På dagtid, ved besøk i storbyer og på bussreiser er det mest komfortabelt å bruke bomullsklær (kjole/bukser) og et par sandallignende sko. Unngå syntetiske materialer og trange jeans. En varm genser/jakke kan være nyttig etter mørkets frembrudd eller på bussen, da klimaanlegget noen ganger kan føles kaldt/trekkfullt. Regntøy, gode sko, solhatt, solbriller, høy solbeskyttelsesfaktor, shorts og badetøy er viktig.

Vær oppmerksom på

I både Australia og New Zealand er det et strengt forbud mot import av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat osv. Før ankomst bør du fylle ut et skjema for slike produkter. Når du krysser tollgrensen, utføres det en streng kontroll. Hvis du har med deg noen av de ovennevnte gjenstandene, finnes det søppelkasser der du kan kaste dem.

Vær også oppmerksom på at Australia og New Zealand har strenge regler for innførsel av tobakk; kun 25 gram tobakk kan innføres tollfritt til Australia og 50 gram til New Zealand. Tobakk utover dette må deklareres og avgiftsbelegges. Beløpet gjelder uavhengig av hvor og når tobakken ble kjøpt, og om den tas med i håndbagasjen eller i innsjekket bagasje. I motsatt fall må det betales bøter.

Hvis du har med deg mye elektronikk, kan det dessuten være lurt å ta med deg en flergrenet stikkontakt. For sikkerhets skyld bør du sjekke at "apparatene" dine tåler 100 V. Til cruiset. På de fleste av Holland America Lines skip er lugarene utstyrt med både amerikanske (115 V) og europeiske (220 V) stikkontakter.

Visum

Visum er nødvendig, ett for Australia og ett for New Zealand.

Hotell/overnatting

 • Antall netter: 14
 • Sted: HOLLAND AMERICA LINE
 • Westerdam

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.