Nyhet

Panamakanalenhvor to verdenshav møtes

Selve kanalen og historien bak gjør dette til en spesiell reise. I tillegg legger vi til havn i syv land med besøk i de koloniale bydelene i Cartagena, verdensarvbyen Antigua, fotturer i Costa Ricas unike natur og et velsmakende matlagingskurs i Mexico - hele tiden i følge med vår erfaren reiseleder. 

Reisefakta

Land: USA, Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Mexico

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 18 dager

Størrelse på gruppen: 25-32 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Panamakanalen
 • Verdensarvbyen Antigua
 • Costa Ricas vackre natur
 • Det store blå
 • Fargerike Mexico

Dagsprogram
Avreise 14/11

Dag 1 – Ankomst San Diego

Avreise fra Skandinavia med ankomst til San Diego samme dag. TEMAs reiseleder møter oss på flyplassen. Sammen reiser vi med buss til hotellet. På kvelden venter felles velkomstmiddag, der reiselederen presenterer seg nærmere og forteller om programmet de nærmeste dagene.

Dag 2 – San Diego

Formiddagen tilbringes med en tur i San Diego, en av de mest spennende byene i USA. Vi utforsker det vakre kystlandskapet, de frodige hagene og den ikoniske arkitekturen i den solfylte byen.

Med buss ruller vi fram langs sjøsiden, Embarcadero, og gjennom de historiske kvartalene i bykjernen. Hold utkikk etter de viktorianske Gas Lamp Quarter.

Vi fortsetter med en spasertur i i Balboa Park – San Diegos juvel – for å oppleve dens varierte flora, fauna og vakkert bevart arkitektur. Dette er USAs største urbane kulturpark og inkluderer museum, hager og det berømte San Diego Zoo.

Videre tar vi oss nordover til den lille kystbyen La Jolla – en ekte perle med sin hyggelige atmosfære, pittoreske kyststripe og kolonier av sjøløver.

Vi tar oss tilbake til San Diego og gamlebyen, kjent som Californias fødselsplass. Her blir det tid til å utforske området på egen hånd.

Dag 3 – Vi går om bord

Bruk morgenen til å slappe av på stranden eller en siste spasertur i San Diego. Etter lunsj går bussen mot havnen og skipet Eurodam, som blir vårt hjem de neste to ukene. Sent om ettermiddagen forlater vi USA og nå begynner det virkelige eventyret på reisen.

Dag 4–5 – Til havs

Reisen fra San Diego til vårt første stop i Mexico tar litt mer enn to døgn i Stillehavet. Her kan man slappe av på dekk i en solstol og nyte av utsikten, lese en god bok eller utnytte noen av alle aktivitetene om bord. Her fins mange spisesteder å velge mellom, og flere forskjellige barer. Skipet er også utstyrt med et hyggelig bibliotek, teater, klubber med levende musikk, kasino, treningsstudio og spa der du kan skjemme deg bort med ulike behandlinger (bestilles og betales om bord på skipet). Reiselederen informerer løpende om alle mulighetene om bord på skipet og står for flere felles arrangementer og informasjonsmøter.

Dag 6 – Puerto Vallarta, Mexico

Kystbyen har en vakker beliggenhet og tilbyr mange deilige sandstrender og en mer interessant historie enn de fleste andre byene i Mexico. Derfor tar vi i dag en nærmere kikk under overflaten på Puerto Vallarta og bruker muligheten til å piffe opp kunnskapene våre om meksikansk matlaging.

Om morgenen tar vi bussen til sentrum av Puerto Vallarta, der vi får en guidet spasertur med alle byens høydepunkter. Vi ser den alltid like populære Malecon (strandpromenaden), skulpturen av en sjøhest, flott havutsikt og den imponerende katedralen Vår frue av Guadalupe. De som vil kan handle på veien og kanskje få med seg et minne eller to fra Mexico. Vi kan også ta inn farger, smaker og søte aromaer som overveldiger oss i en fabrikk som lager tradisjonelt meksikansk godteri.

Midt i Puerto Vallarta finner vi den lille øya River Cuale, med butikker, statuer og historiske minner – et sted som ofte forfører besøkerne.

Om ettermiddagen tar vi en kort busstur til stedet der vi skal ta matlagingskurset. Her venter en kokk som skal friste smaksløkene våre med tradisjonell meksikansk mat – mat som vi lærer oss å lage helt selv. Her fins det virkelig noe for alle smaker, så ta med matlysten og lad batteriene for å imponere på venner og kjente hjemme.

Dag 7 – Til havs

Cruiset fortsetter langs sørvestkysten av den mexicanske sørkysten mot Huatulco.

Dag 8 – Huatulco, Mexico

Vårt neste stopp i Mexico er Huatulco, en populær turistby blant mange meksikanerne. Her kan vi nyte av sol, sand og ni vakre havbukter i ulike nyanser av blått – fire av dem er økologiske naturreservater. Dagen i Huatulco kan vi disponere etter egne ønsker. Det er mulig å bestille utflukter som cruiseskipet tilbyr eller oppdage byen og omgivelsene på egen hånd.

Dag 9 – Puerto Quetzal, Guatemala

En heldag i Guatemalas eneste havn ved Stillehavet, gir oss god tid til å ta en guidet busstur på den vakre landsbygden, med den fantastiske verdensarvbyen Antigua som sluttmål. Vi kjører først gjennom et kystnært landskap med kuer, gårder og sukkerplantasjer, som sakte går over i et mer vulkansk landskap jo nærmere Antigua vi kommer.

Like utenfor byen stopper vi ved kultursenteret La Azotea, der vi besøker et kaffemuseum og Casa K'ojom (K'ojom betyr musikk på flere mayaspråk), et lite museum for mayafolkets musikk.

Når vi kommer til Antigua, som ligger 1500 meter over havet, besøker vi byparken med katedralen, regjeringspalasset, kirken og klosteret La Merced. Etter turen fins det tid til å gå rundt på egen hånd før vi spiser en felles lunsj.

Lunsjen serveres på Casa Santo Domingo, et restaurert kloster som nå rommer et femstjerners hotell og kultursentrum samt flere små museer med moderne og kolonial kunst, lys, keramikk og håndverk.

Dag 10 – Corinto, Nicaragua

Skipet ligger åtte timer i Corinto, som er Nicaraguas eneste riktige havn på Stillehavskysten. Turene i dag tar oss med buss til kolonibyen Léon, kjent for den fantastiske katedralen, gatene i kolonistil og for den velbevarte gamle arkitekturen, med lave hus av teglstein og tre. Léon ble grunnlagt i 1524 av spanske conquistadorer (erobrere). Byen var Nicaraguas hovedstad i mer enn 200 år før den æren ble overlevert til Managua i 1851. I dag er Léon landets viktigste by etter nettopp Managua, og byen har en vakker beliggenhet ved foten av vulkanen Momotombo. Den første versjonen av byen ble ødelagt i 1609, ved et vulkanutbrudd.

Vi besøker den vakre byparken og katedralen La Asunción, nettopp utnevnt til verdensarv av Unesco. Den som vil kan klatre opp til taket og nyte av panoramautsikten over den sjarmerende byen og fjellene i horisonten. Katedralen er Sentral-Amerikas største og det tok 67 år å bygge den. Her er blant annet Ruben Dario, den moderne spanske litteraturens far, begravet.

Ettermiddagen går i kunstens tegn: Vi besøker først Ortiz Guardian Art Gallery som regnes som for å være ett av de beste private galleriene med samtidskunst i området. På veien tilbake til Puerto Corinto, stopper vi ved Chorotega Museum, som inneholder mer enn 1500 nasjonale gjenstander – den beste samlingen av for-kolombianske artefakter i regionen.

Dag 11 – Puntarenas, Costa Rica

Velkommen til ville og vakre Costa Rica. Dagen begynner med et besøk i byen Esparza, en av de mest pittoreske i denne delen av Costa Rica. Byparken og kirken er typiske for Costa Ricas landlige småbyer. Her blir vi møtt av lokale dansere som er kledd i vakre drakter og byr på underholdning, samtidig som vi lærer oss mer om de lokale tradisjonene.

Nå er det på tide å oppdage tåkeskogens hemmeligheter. Vi beveger oss langs vakre stier med fantastisk grønn vegetasjon som forvandles til merkelige og vakre former foran øynene våre. Vandringen starter med en kort nedoverbakke som slutter i en åpen kolibrihage, der vi får se flere arter av disse små, fargerike fuglene som gjør spektakulære akrobatiske bevegelser i luften.

Etter en fascinerende og forunderlig vanedannende opplevelse, kommer vi til den første av fire hengebroer, som til sammen dekker nesten én kilometer av disse luftveiene og tilbyr et enestående fugleperspektiv over tåkeskogen. Vi befinner oss hele 40 meter opp i luften når vi fortsetter turen blant elver og fossefall. Guiden peker hele tiden ut de mest typiske kjennetegnene for tåkeskogen. Flere fuglearter, sommerfugler og små pattedyr bor i området. Planter som orkidéer, falsk paradisfuglblomst, bregner, planter i ananasfamilien og mange andre er en del av dette spennende naturområdet.

Et besøk i en sommerfuglhage i nærheten er også en del av dagens opplevelse. Blå morpho-sommerfugl, caligo, monark og tigersvalestjert er bare noen av de fantastiske sommerfuglene vi får mulighet til å se. Vi får også smake den tradisjonelle drikken agua dulce og nyte av en rikelig og like tradisjonell costarikansk lunsj.

Dag 12 – Til havs

Reisen fortsetter langs sørvestkysten av Sentralamerika mot Panamakanalen.

Dag 13 – Panamakanalen

I 1513 oppdager den spanske erobreren Balboa Panamas Stillehavskyst. Kort tid etter fødes sannsynligvis drømmen om en passasje som tillater fartøy å seile mellom Atlanterhavet og Stillehavet, uten at de må ta den lange og tidvis svært farlige veien rundt Kap Horn ved spissen av Sør-Amerika. Noen hundre år senere, i 1880, ble de første spadetakene tatt til et av de mest ambisiøse byggeprosjektene i verdenshistorien. Etter utallige ingeniørtekniske utfordringer, sykdomsutbrudd som krevde mer 20 000 menneskeliv, jordskjelv og mange millioner dollar, ble Panamakanalen innviet 15. august i 1914.

I dag passerer vi den samme veien som nesten en million skip har gjort før oss. På nært hold kan vi beundre dette underverket – ett av reisens virkelige høydepunkter. De kanskje mest imponerende delene er selve slusene, som er nesten 34 meter brede og drøyt 300 meter lange. Panamakanalen har også i dag stor betydning for skipsfarten og verdenshandelen. I 2016 avsluttet man det omfattende arbeidet med å gjøre kanalen og slusene bredere. Derfor kan nå enda større handels- og containerskip passere gjennom kanalen.

Dag 14 – Cartagena, Colombia

Vi ankommer tidlig om morgenen til havnen i Cartagena. Byen var en gang bastion for det spanske kongeriket og i kolonitiden en av de viktigste havnene for transporten av gull og andre verdifulle varer til Spania. Cartagena ble jevnlig utsatt for angrep av pirater, som ofte stakk av med og kunne nyte av de spanske rikdommene. Innbyggerne i kolonien ble lei av plyndringene og begynte å bygge opp forsvaret i byen. Slik ble Cartagena til en av de mest ugjennomtrengelige festningene i Sør-Amerika. Vi starter dagens utflukt med en tur gjennom boligområdet Manga og beundrer de typiske herregårdene i republikanske stil, fra slutten av 1800-tallet. Deretter går turen mot festningen Castillo San Felipe de Barajas, en gang den viktigste militære bygningen i Latin-Amerika. Festningen ble bygd på 1700-tallet for å forsvare byen.

Vi ruller videre mot den gamle delen av Cartagena, for et besøk på sjøfartsmuseet. Her blir vi budt på noe leskende og får se en oppvisning med røtter i den lokale folketroen. Fortsettelsen blir en panoramatur som blant annet handler om San Pedro Claver, en kirke fra 1700-tallet som hedrer misjonæren Peter Claver, med utsøkte statuer og interiør fra «den gamle verden». Som slavenes egen skytshelgen var Claver den første personen på den vestlige halvkule som ble kanonisert – et tegn på at katolisismens prinsipper hadde slått røtter i Colombia.

Neste stopp blir Inkvisisjonspalasset, som fungerte som tribunal for alle som var anklaget for kjetteri. I palasset fins torturinstrumenter, dokumenter, malerier og forklaringer på hva inkvisisjonen faktisk innebar og betydde. Fra det lille vinduet med gitter som vi ser ved besøket, ble dommene til tribunalet offentliggjort for allmennheten – vanligvis var det ingen gode nyheter. Etter turen får vi litt fri tid til å utforske byens gater eller kjøpe suvenirer, før bussen går tilbake til skipet.

Dag 15–16 – Til havs

Vi fortsetter nordover mot Bahamas. En reise som tar drøye to døgn over det Karibiske hav hvor vi reiser mellom Cuba og Haiti.

Dag 17 – Half Moon Cay, Bahamas

Velkommen til Holland Americas eget private lille paradis i Bahamas. Her har vi inget planlagt program og de vakre omgivelsene kan utforsket i eget tempo og ønskemål. Bad, snorkling, tur med glassbåt og sykkeltur er aktiviteter som er tigjengelig.

Dag 18 – Fort Lauderdale, Miami, USA – Hjemreise

Vi har kommet til sluttdestinasjonen for det vi håper har vært et fantastisk cruise sammen med TEMA og Holland America Line. Vi spiser en siste frokost om bord og sjekker ut av lugarene. Men opplevelsene er ikke helt slutt, og vi tilbringer formiddagen med sightseeing i Miami før bussen tar oss til flyplassen for hjemreise.

Dag 19 – Ankomst Skandinavia

Vi håper at dere har hatt en fantastisk cruisereise sammen med oss i TEMA, og at dere har fått med dere mange fine minner.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r USA

• Alle overnattinger i utvendig lugar

• 16 frokoster

• 14 lunsjer

• 15 middager

• Turer i henhold til program

• TEMA-reiseleder


REISE FAKTA

Dag 1

Avreise Skandinavia og ankomst San Diego. Velkomstmiddag inngår. To overnattinger på hotell i San Diego

Dag 2

Guidet tur rundt San Diego Frokost og lunsj inngår.

Dag 3

Transport til cruiseskipet Eurodam. Cruiset starter. Frokost og middag inngår. 15 overnattinger om bord.

Dag 4

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 5

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 6

Ankomst Puerto Vallarta, Mexico. Dagstur i Puerto Vallarta og matlagingskurs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 7

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 8

Huatulco, Mexico. Ledig dag. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 9

Ankomst Puerto Quetzal, Guatemala. Dagstur til Antigua. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 10

Ankomst Corinto, Nicaragua. Dagstur til Léon. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 11

Puntarenas i Costa Rica. Dagstur til tåkeskogene. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 12

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 13

Skipet går gjennom Panamakanalen. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 14

Ankomst Colombia. Dagsutflukt till Cartagena. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 15

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 16

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag inngår.

Dag 17

Ankomst Halfmoon Cay, Bahamas. Ledig dag. Frokost, lunsj og middag inngår.

Transport til flyplassen og avreise mot Skandinavia. Frokost inngår.

Dag 18

Ankomst Fort Lauderdale, USA. Dagsutflukt i Miami. Transfer til flyplassen og avreise mot Skandinavia. Frokost inngår.

Dag 19

Ankomst Skandinavia.

USA

Innbyggere: 301 621 157

Flateinnhold: 9 372 614 km2

Valuta: US-dollar (USD)

Religion: Protenstantisk kristendom dominerer; men også katolikker og ortodoks kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper av muslimer, buddhister og sikher.

Språk: Engelst. Største minoritetsspråk er spansk som snakkes av cirka 28,1 millioner.

Styresett: Republikk. Forbundsstat. President: Donald Trump 

Colombia

Innbyggere: 48,9 milloner

Flateinnhold: 1 141 748 km²

Valuta: Peso (COP)

Religion: Katolisisme

Språk: Spansk, 65 indianerspråk og kreolsk. 

Panama

Innbyggere 3,6 millioner

Flateinnhold 77 100 km²

Valuta PAB, Panama balboa

Religion Katolikker

Språk Spansk


Costa Rica

Innbyggere
4 400 000 Flateinnhold
51 100 km² Valuta
Colon Religion
Katolisme, voksende minoritet av protestantiske vekkelsesbevegelser, tradisjonelle lokale religioner. Språk
Spansk er det offisielle språket. I tillegg finnes det et fåtall indianerdialekter

Nicaragua 

Befolkning: 6 millioner

Landets yte: 130 370 km²
Valuta: Cordoba (NIO)
Religion: Kristendom (ca 80%). Majoritet katolikker men også evangelister og en liten andel herrnhuter. Mindre enn 2% har en annan tro en kristendom
Språk: Spansk (95,3%), andra lokale språk og engelsk.
Statsform: Republik.

Guatemala

Innbyggere:16,5 millioner 

Flateinnhold:109 000 km²
Valuta:Quetzal
Religion:Katolikker, protestanster, tradisjonell mayareligion
Språk:Spansk er det offisielle språket, det snakkes også rundt 20 indianerspråk. 


Mexico

Innbyggere: 127 millioner

Flateinnhold: 1 972 550 km²

Valuta: Mexikansk peso

Religion: Ingen offisiell religion

Språk: Spansk

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende:

Flyreise til Miami og hjem fra San Diego. TEMAs reiseleder, alle overnattinger i delt dobbeltrom og utvendig lugar, måltider, utflukter og reisens transporter som beskrevet i dagsprogrammet.

Overnatting i Miami

Legg merke til at delt dobbeltrom i Miami betyr dobbeltseng. Hvis du ønsker garantert twin bed/separate senger koster dette ekstra. Tillegget (300 sek per person) må bestilles og betales før avreise.

Om rederiet:

Holland America Line er et engelsk/amerikansk selskap og et av verdens eldste rederier, grunnlagt allerede i 1873, som Netherlands-America Steamship Company. Da var hensikten å transportere både varer og mennesker fra Europa til Amerika. Allerede i 1895 tilbyr Holland America Line den første cruisereisen, og i 1971 slutter selskapet med transportdelen for godt og går helt over til å tilby cruise.

Holland America Line har i dag en stor flåte mellomstore skip og tilbyr cruise til spennende og eksotiske steder verden over. Holland America Line er kjent for høy standard, fantastisk service, god mat og sterkt miljøengasjement – dermed er det en selvsagt samarbeidspartner for TEMA.

Om skipet:

Nieuw Amsterdam er et romslig og komfortabelt skip der gjestene aldri må kjede seg. Når du ikke besøker noen av de eksotiske destinasjonene på reisen, har du god tid til å oppdage alle aktivitetene om bord. Ta et matlagingskurs i America's Test Kitchen, velg blant showene på den store scenen, nyt av klassisk musikk på Lincoln Center Stage eller bli revet med i rytmene på B.B. Kings Blues Club.

Du som vil bevege deg litt ekstra på reisen, kan trene i treningssenteret om bord på Nieuw Amsterdam eller bruke de to store svømmebassengene. I Exploration Central kan du selv lære deg mer om reisemålene vi skal besøke, i tillegg til at reiselederen holder forelesninger og forbereder deg på den beste måten for utfluktene vi skal delta på. Alle disse aktivitetene inngår i reisens pris og koster dermed ingenting ekstra.

Mot en ekstra kostnad kan du for eksempel slappe av i skipets spa, gå på skjønnhetssalong eller til frisøren.

Lugarene:

På skipet har vi satt av tre ulike lugarkategorier til denne reisen: innvendig, utvendig og balkong. Utvendig lugar er automatisk inkludert i grunnprisen, men fordi alle lugarene bare finnes i et begrenset antall, er det først til mølla som gjelder. Hvis alle utvendige lugarer er fulle eller du vil bestille en annen lugarkategori, gjør vi et tillegg eller avdrag på sluttprisen, som vist under:

Balkong-lugar – tillegg på 4 900 kroner

Innvendig lugar – avdrag på 4 000 kronår

Hvis lugarkategorien du er interessert i er full, kan vi også gjøre en forespørsel til cruiserederiet. I noen få tilfeller kan det finnes ekstra lugarer.

Alle lugarer har egen dusj og toalett, oppbevaringsmuligheter, kjøleskap og hårføner.

Mat og drikke om bord:

På skipet trenger du aldri gå sulten eller tørst. Her tilbys et stort utvalg av restauranter, snackserveringer, barer og kaféer – og flere er inkludert i prisen. Alternativene er mange, og det finnes både fine dining og noe mer avslappet. Hvis du skulle ha lyst til å spise i lugaren, tilbys 24 timers room service helt uten ekstra kostnad.

Når det gjelder drikker, er vann, juice, kaffe (vanlig traktekaffe), te og melk inkludert. Reisens pris omfatter ikke alkoholholdige drikker, noen spesialteer, øvrige kaffedrikker (cappuccino, café latte osv.), brus, vann på flaske eller smoothies.

Men det finnes flere drikkepakker å velge mellom, og alle kan bestille på forhånd eller om bord på skipet. Hvis du velger å bestille drikkepakken om bord, blir prisen litt høyere. Drikkepakker kan forhåndsbestilles direkte hos Holland America Line, ved å logge inn i bestillingssystemet til rederiet. Nettadressen og innloggingsinformasjonen sendes ut når det har skjedd en bestilling hos TEMA.

Visum:

Skandinaviske statsborgere trenger ikke visum til landene vi skal besøke på reisen. Men alle trenger en innreisetillatelse til USA. Du som reisende må selv registrere deg på ESTA for å få tillatelse til å gå om bord i flyet. Via lenken under kan du lese mer om hvilke regler som gjelder og hvordan du registrerer deg:

Les mer om ESTA >>

Valuta og valutaveksling:

Om bord på skipet gjelder amerikanske dollar (USD), men ved behov er det helt problemfritt å veksle til lokale valutaer om bord eller via vekslingskontor og uttaksautomater i havnene vi besøker.

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres normalt i de fleste butikkene i større byer.

Betaling om bord:

Som gjest hos Holland America Line får du automatisk en egen konto når du går om bord. Alle eventuelle kjøp og tjenester om bord, trekkes på kontoen via nøkkelkortet ditt. Kontanter godtas ikke for enkelttransaksjoner, for eksempel i barer, butikker, spa og strandturer. Nøkkelkortet blir med andre ord det viktigste betalingsmiddelet ditt. Som en del av innsjekkingsprosessen den første dagen av cruiset, registreres et kreditt- eller bankkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), som igjen aktiverer nøkkelkortet.

Den dagen du går om bord, reserverer Holland America Line et beløp på kreditt- eller bankkortet som tilsvarer 60 amerikanske dollar per person og cruisedag. Hvis du bruker opp det reserverte beløpet før cruiset er over, godkjennes kortet for kjøp som allerede er utført og ytterligere 60 dollar per person og cruisedag, for resten av cruiset.

Dricks:

Hotellserviceavgift er en obligatorisk serviceavgift som normalt trekkes fra kontoen til alle reisende om bord. Vi har imidlertid valgt å betale avgiften på forhånd og slik inkludere den i prisen for reisen. Det er for øvrig helt frivillig å betale dricks, men kanskje du vil betale litt ekstra til rengjøringspersonale eller andre i besetningen som har stelt for deg på reisen. Hvor mye du i så fall vil gi, er helt opp til deg – det fins ingen spesielle regler.

Klima:

Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger for ulike destinasjoner på reisen, fins på nettstedene til ulike værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr:

Om bord på skipet er det på dagtid helt i orden å bruke shorts, t-skjorte og sandaler. På kvelden og til middager forventes det at du er pent kledd. Du trenger ikke bruke dress, men gjerne dressjakke, skjorte og chinos eller mørke jeans.

Utfluktene på reisen skjer normalt til steder med høye dagtemperaturer og tropisk klima. Derfor bør du tenke på å kle deg i behagelige og luftige klær, gjerne av bomull. Et par gode tursko er helt nødvendig, både til fotturene med guide og turer du tar på egen hånd. Når vi besøker steder med høy beliggenhet, kan temperaturen synke betydelig. Et tips er derfor at du alltid har en genser og/eller jakke med deg.

Spør gjerne reiselederen før hver tur hvilke typer klær som anbefales. Du kan også få mer informasjon om klimaet på hver destinasjon, og mye annet, i skipets eget Exploration Center.


Hotell information

 • Antall netter: 15
 • Sted: Fartyg 14/11
 • Eurodam

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose