Panamakanalenhvor to verdenshav møtes

Selve Panamakanalen og historien bak gjør dette til en spesiell reise, i tillegg gjør vi oss kjent med flere spennende land. Vi besøker amerikansk vestkyst og østkyst, spaner etter krokodiller i Costa Ricas magiske natur, gjør fotavtrykk i verdensarvbyen Antigua og får med oss et velsmakende matlagingskurs i Mexiko - hele tiden i følge med vår erfarne reiseleder. 

Reisefakta

Land: USA, Panama, Costa Rica, Colombia, Nicaragua, Guatemala, Mexico

Reisetype: Cruise

Reiselengde: 18 dager

Størrelse på gruppen: 18-32 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Panamakanalen
 • Verdensarvbyen Antigua
 • Costa Ricas vackre natur
 • Livet ombord på fartøyet
 • Fargerike Mexico

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r USA
• Alle overnattinger i utvendig lugar
• 16 frokoster
• 14 lunsjer
• 15 middager
• Alle utflukter i henhold til program
• TEMA-reiseleder

Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Avreise Skandinavia og ankomst Miami. To overnattinger på hotell i Miami.

Dag 2
Guidet tur i Everglades og Miami. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3
Transport til Fort Lauderdale og skipet Zaandam. Cruiset starter. Frokost, lunsj og middag er inkludert. 14 overnattinger på skipet.

Dag 4
Dag til havs. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5
Dag til havs. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6
Ankomst Colombia. Dagsutflukt til Cartagena. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7
Cruise gjennom Panamakanalen. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Dag til havs. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9

USA

Innbyggere: 322 millioner
Flateinnhold: 9 372 614 km²
Valuta: US-dollar (USD)
Religion: Protenstantisk kristendom dominerer; men også katolikker og ortodoks kristne, jødiske minoriteter, mindre grupper av muslimer, buddhister og sikher.
Språk: Engelst. Største minoritetsspråk er spansk.

Panama

Innbyggere 3,6 millioner

Flateinnhold 77 100 km²

Valuta PAB, Panama balboa

Religion Katolikker

Språk Spansk


Costa Rica

Innbyggere 4, 8 millioner
Flateinnhold 51 100 km²
Valuta Colon
Religion Katolisme, voksende minoritet av protestantiske vekkelsesbevegelser, tradisjonelle lokale religioner.
Språk Spansk er det offisielle språket. I tillegg finnes det et fåtall indianerdialekter

Colombia

Innbyggere: 48,9 milloner

Flateinnhold: 1 141 748 km²

Valuta: Peso (COP)

Religion: Katolisisme

Språk: Spansk, 65 indianerspråk og kreolsk. 

Nicaragua 

Befolkning: 6 millioner

Landets yte: 130 370 km²
Valuta: Cordoba (NIO)
Religion: Kristendom (ca 80%). Majoritet katolikker men også evangelister og en liten andel herrnhuter. Mindre enn 2% har en annan tro en kristendom
Språk: Spansk (95,3%), andra lokale språk og engelsk.
Statsform: Republik.

Guatemala

Innbyggere:16,5 millioner 

Flateinnhold:109 000 km²
Valuta:Quetzal
Religion:Katolikker, protestanster, tradisjonell mayareligion
Språk:Spansk er det offisielle språket, det snakkes også rundt 20 indianerspråk. 


Mexico

Innbyggere 129 millioner
Flateinnhold 1 972 550 km²
Valuta Mexikansk peso
Religion Ingen offisiell religion
Språk Spansk 

Viktig om reisen

Grunnprisen omfatter følgende
Flyreise t/r USA. TEMAs reiseleder, alle overnattinger i delt dobbeltrom og utvendig lugar, måltider, utflukter og reisens transporter som beskrevet i dagsprogrammet.

OBS! For denne reisen gjelder en høyere depositumavgift på 9 000 kr per person som skal betales innen en uke etter bestilling. Denne avgiften refunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Sjekk gjerne din reise/avbestillingsforsikring før du bestiller.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA.

Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!


Om programmet
Merk at cruisets lengde og program kan variere fra avreise til avreise ettersom rederiet av og til legger om rutene. Det meste er likt men det kan forekomme at enkelte stop varierer. Vi gjør derfor oppmerksom på at det bildemateriale vi har tilgjengelig kan vise destinasjoner som vi ikke besøker på det cruiset du har valgt.

Om flyet
Flyet er tillpassat der cruiset starter og slutter, noe som kan variere mellom de ulike avreisedatoene. Vi starter vårt cruise enten i San Diego og avslutter i Fort Lauderdale eller tvert imot.

Overnatting i USA
Legg merke til at delt dobbeltrom i USA som oftest betyr dobbeltseng. Hvis du ønsker garantert twin bed/separate senger koster dette ekstra. Tillegget (300 sek per person) må bestilles og betales før avreise.

Hotell ved ankomst
Ved innsjekking på flyplassen for avreise fra Skandinavia må du ha reisens første hotellnavn og adresse tilgjengelig.

For avreisen 11/02 2022 gjelder
Courtyard South Beach
1530 Washington Avenue, Miami Beach, Florida 33139, USA
Tel: +1 305-607-8887


Om rederiet
Holland America Line er et engelsk/amerikansk selskap og et av verdens eldste rederier, grunnlagt allerede i 1873, som Netherlands-America Steamship Company. Da var hensikten å transportere både varer og mennesker fra Europa til Amerika. Allerede i 1895 tilbyr Holland America Line den første cruisereisen, og i 1971 slutter selskapet med transportdelen for godt og går helt over til å tilby cruise.

Holland America Line har i dag en stor flåte mellomstore skip og tilbyr cruise til spennende og eksotiske steder verden over. Holland America Line er kjent for høy standard, fantastisk service, god mat og sterkt miljøengasjement – dermed er det en selvsagt samarbeidspartner for TEMA.

Om skipene
Det finnes flere skip og hvilket skip du reiser med avhenger av avreisedato. Alle tilbyr en romslig og komfortabel reise der det alltid finnes noe å gjøre. Når du ikke besøker noen av de eksotiske destinasjonene på reisen, har du god tid til å oppdage alle aktivitetene om bord. Matlagningskurser, shower, musikk og mye mer.

Hvis du vil røre på deg i løpet av reisen finnes et stort treningssenter og to bassenger. I Exploration Central kan du selv lære deg mer om reisemålene vi skal besøke, i tillegg til at reiselederen holder forelesninger og forbereder deg på den beste måten for utfluktene vi skal delta på. Mange av aktivitetene er inkludert i reisens pris.

Mot en ekstra kostnad kan du for eksempel slappe av i skipets spa, gå på skjønnhetssalong eller til frisøren. Wi-fi er tilgjengelig men er dyrt. Man må beregne en kostnad på 30 USD per dag eller 150 USD for 12 dager.

Avreise 14/03 2024: Zaandam

Lugarene
På denne reisen er Ocean View lugarer/utsidelugarer med havutsikt inkludert i grunnprisen. Alle lugarer har egen dusj og toalett, oppbevaringsmuligheter, kjøleskap og hårføner. Det er mulig å oppgrader lugaren, mot tillegg i prisen. Kategorier og priser kan variere avhengig av hvilket skip du reiser med.

Antall lugarer med tilleggspris vist under er begrenset og kan bli fort utsolgt. Vi kan derfor ikke garantere tilgang. Tenk også på at når du vel har endret kategori/lugar er det ingen garanti for at du kan bytte tilbake hvis du ombestemmer deg. Ta kontakt med våre selgere ved bestilling hvis du er interessert i å oppgradere din lugar.

Tillegg per person

Avreise 2024-03-14:
14 025 kronor/person 

De fleste fartøyene er lugarene utrustet med el uttak av både amerikansk (115V) og europeisk modell ((220V). Det kan likevel være lurt å ta med en adapter, spesielt for dagsprogrammet før cruiset der vi ikke kan garantere europeisk uttak på hotellet.

Mat og drikke om bord
På skipet trenger du aldri gå sulten eller tørst. Her tilbys et stort utvalg av restauranter, snackserveringer, barer og kaféer – og flere er inkludert i prisen. Alternativene er mange, og det finnes både fine dining og noe mer avslappet. Hvis du skulle ha lyst til å spise i lugaren, tilbys 24 timers room service helt uten ekstra kostnad.

Når det gjelder drikker, er vann, juice, kaffe (vanlig traktekaffe), te og melk inkludert. Reisens pris omfatter ikke alkoholholdige drikker, noen spesialteer, øvrige kaffedrikker (cappuccino, café latte osv.), brus, vann på flaske eller smoothies.

Men det finnes flere drikkepakker å velge mellom, og alle kan bestille på forhånd eller om bord på skipet. Hvis du velger å bestille drikkepakken om bord, blir prisen litt høyere. Drikkepakker kan forhåndsbestilles direkte hos Holland America Line, ved å logge inn i deres bestilling system. Nettadressen og innlogging informasjon sendes ut når det har skjedd en bestilling hos TEMA.

Visum
Skandinaviske statsborgere trenger ikke visum til landene vi skal besøke på reisen. Men alle trenger en innreisetillatelse til USA. Du som reisende må selv registrere deg på ESTA for å få tillatelse til å gå om bord i flyet. Via lenken under kan du lese mer om hvilke regler som gjelder og hvordan du registrerer deg:

Les mer om ESTA >>

Valuta og valutaveksling
Om bord på skipet gjelder amerikanske dollar (USD), men ved behov er det helt problemfritt å veksle til lokale valutaer om bord eller via vekslingskontor og uttaksautomater i havnene vi besøker.

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres normalt i de fleste butikkene i større byer.

Betaling om bord
Som gjest hos Holland America Line får du automatisk en egen konto når du går om bord. Alle eventuelle kjøp og tjenester om bord, trekkes på kontoen via nøkkelkortet ditt. Kontanter godtas ikke for enkelttransaksjoner, for eksempel i barer, butikker, spa og strandturer. Nøkkelkortet blir med andre ord det viktigste betalingsmiddelet ditt. Som en del av innsjekkingsprosessen den første dagen av cruiset, registreres et kreditt- eller bankkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), som igjen aktiverer nøkkelkortet.

Den dagen du går om bord, reserverer Holland America Line et beløp på kreditt- eller bankkortet som tilsvarer 60 amerikanske dollar per person og cruisedag. Hvis du bruker opp det reserverte beløpet før cruiset er over, godkjennes kortet for kjøp som allerede er utført og ytterligere 60 dollar per person og cruisedag, for resten av cruiset.

Driks
I USA er det en sterk "drikskultur". Det er vanlig å tipse 15-18% når man spiser på restaurant. Lokale skatter på 1-10% legges til pris på varer som mat og drikke på de fleste stedene.

Felles driks er ikke inkludert på denne reisen, og vi anbefaler et beløp på 45 USD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler inn driksen ved starten på reisen og fordeler deretter til respektive personer.

Hotellserviceavgift er en obligatorisk serviceavgift som normalt trekkes fra kontoen til alle reisende om bord. Vi har imidlertid valgt å betale avgiften på forhånd og slik inkludere den i prisen for reisen. Det er for øvrig helt frivillig å betale dricks, men kanskje du vil betale litt ekstra til rengjøringspersonale eller andre i besetningen som har stelt for deg på reisen. Hvor mye du i så fall vil gi, er helt opp til deg – det fins ingen spesielle regler.

Klima
Opplysninger om klima og aktuelle værmeldinger for ulike destinasjoner på reisen, fins på nettstedene til ulike værmeldingstjenester, for eksempel www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr
Om bord på skipet er det på dagtid helt i orden å bruke shorts, t-skjorte og sandaler. På kvelden og til middager forventes det at du er pent kledd. Du trenger ikke bruke dress, men gjerne dressjakke, skjorte og chinos eller mørke jeans.

Utfluktene på reisen skjer normalt til steder med høye dagtemperaturer og tropisk klima. Derfor bør du tenke på å kle deg i behagelige og luftige klær, gjerne av bomull. Et par gode tursko er helt nødvendig, både til fotturene med guide og turer du tar på egen hånd. Når vi besøker steder med høy beliggenhet, kan temperaturen synke betydelig. Et tips er derfor at du alltid har en genser og/eller jakke med deg.

Spør gjerne reiselederen før hver tur hvilke typer klær som anbefales. Du kan også få mer informasjon om klimaet på hver destinasjon, og mye annet, i skipets eget Exploration Center.

Hotell/overnatting

 • Antall netter: 14
 • Sted: Holland America Cruise
 • Zaandam

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Cruise

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.