Safari til Serengeti med ZanzibarManyara, Ngorongoro og Tarangire

Ved Riftdalens forsenkninger finner vi sodasjøen Manyara med et fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige gressletter er dyr og natur verdensarvklassifiserte og fra Ngorongoros kraterkant kan vi ydmykt se ut over Edens hage og menneskehetens vugge. I Tarangire ferdes vi gjennom et rullende landskap med staselige baobabtrær. En uke senere befinner vi oss på krydderøya Zanzibars strender og slapper av med sol og bad.

Reisefakta

Land: Tanzania

Reisetype: Safari

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Safari med helpensjon
 • Den uendelige savannen, Serengeti
 • Manyarasjøen med sitt rike fugleliv
 • Sjanse for "Big Five" i Ngorongorokrateret
 • Tarangire - baobablunder og elefanter

Dagsprogram
Vinter 2021/22

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise med fly fra Skandinavia via Amsterdam. Ankomst Arusha sent på kvelden.

Etter ankomst til Arusha møtes vi av TEMA-reiseleder som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha.

Dag 2 – Safari ved Manyarasjøen.

I passe tid for lunsj ankommer vi Manyarasjøen der vi møtes av en mosaikk av ulike miljøer. Her finnes blant annet frodige skoger med patruljerende bavianflokker.

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker bevege seg i skyggen av de beskyttende baobabtrærne. Ved innsjøens bredder velter flodhestene i vannkanten og ofte ser man også store flokker av rosa flamingoer. Fuglelivet ved Manyarasjøen er veldig rikt, både i antall arter og i antall fugler. Her blir vi værende en natt.

Dag 3 – Masaibyer og Serengeti

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet skifter mellom åpne gressletter i sørøst, savanner med spredte klynger av paraplyakasier og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya.

Vi blir to dager i Serengeti og gjør flere spennende safariturer – både grytidlig på morgenen og i løpet av ettermiddagen.

Dag 4 – Safari i Serengetis uendelige sletteland

Serengeti nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker av afrikansk bøffel, gnu-antilope og sebraer blandes her med flokker av gaseller og impalaantiloper. Her jager geparden, verdens raskeste kattedyr, thomson-gaseller i sprintfart. De kan oppnå en hastighet på over 100 km/t!

Området er også kjent for sine løver med imponerende, nesten sorte manke. Har vi flaks ser vi leopard i et tre, der den hviler de varmeste timene på dagen. Sjakaler og hyener samt skarpøyde gribber ser til at renholdet av naturen fungerer på en tilfredsstillende måte.

Dag 5 – Ngorongoro

Tidlig på morgenen fortsetter vi med å utforske Serengetis viltrike sletter, og senere vender vi nesen østover, mot Ngorongoro.

Før vi når Ngorongoro passerer vi nære Olduvaikløften. Det var her den verdensberømte forskerfamilien Leakey fant spor av forhistoriske mennesker som levde for ca. to millioner år siden. Man har også funnet en hel rekke fossiler fra nå utdødde dyr. Det skaper en følelse av ærbødighet å vite at vi befinner oss i det området som kanskje kan vise seg å være menneskets opprinnelsessted på jorden.

Sent på ettermiddagen kommer vi frem til lodgen som ligger cirka 2 000 meter over havet, like ved kraterkanten.

Dag 6. Safari i Ngorongorokrateret.

Det storslåtte krateret besitter ufattelige mengder med dyr. Her kan vi med litt flaks se alle "The Big Five". Forhåpentligvis har vi hatt hellet med oss og allerede sett elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her håper vi altså å kunne legge til det fantastiske nesehornet til listen av dyr vi ser. Fra grytidlig på morgenen fram til lunsj utforsker vi kraterets unike natur og dyreliv. I kraterbunnen har det oppstått en ekte Edens hage. På et areal på 260 km² møter du en ufattelig dyrerikdom av gresspisere og rovdyr.

Mellom Ngorongoro og Manyara National Park ligger en utdødd vulkan, Ol Deani, og her brer et frodig og fruktbart jordbrukslandskap seg ut. Hovedstedet i dette vakre landskapet er Karatu. Under den tyske koloniale administrasjonen mellom 1885-1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget for de kaffefarmene som finnes her i dag lagt.

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. På ettermiddagen blir det tid til å tilbringe noen timer ved bassenget og smelte alle inntrykk fra de seneste dagenes opplevelser på savannen.

Dag 7 – Safari i Tarangire nasjonalpark

Tarangire National Park har et åpent, parklignende landskap som skifter mellom tresavanne og storslåtte lunder av baobabtrær. Her finnes det godt med storvilt, særlig under tørkeperioden, og en hel rekke fuglearter året rundt. Du har gode muligheter til å se elefanter, som er med på å holde landskapet åpent gjennom å velte trær og busker overende i sin stadige søken etter mat.

Dag 8 – Stonetown

Safariuken har kommet til veis ende. Vi forlater lodgen etter frokost og rekker å få en siste safariopplevelse på vei ut gjennom parken. Vel tilbake på asfaltert vei igjen fortsetter vi tilbake til Arusha der vi spiser lunsj før det er tid for TEMAs reiseleder å si takk for seg.

På ettermiddagen flyr vi fra Arusha til Zanzibar (flybilletten mottar du på plass), der du får videre transport med engelsktalende guide til Seyyida Hotel & Spa. Her blir det mulighet for å gå på en oppdagelsestur i de smale smugene og kanskje besøke den Anglikanske kirken og det gamle slavemarkedet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk på matmarkedet ved Forodhani Gardens, kanskje for en Zanzibar-pizza.

Dag 9 – Kryddertur på vei til stranden

Etter frokost sjekker vi ut. En engelsktalende guide kommer og henter deg og ditt reiseselskap for en tur til en av Zanzibars mange krydderplantasjer. Når du har luktet og smakt på de ulike eksotiske krydderne avsluttes utflukten på østkysten, fremme ved ditt hjem for de kommende fire nettene. Nå har du noen dager til å smelte inntrykkene, sove ut og slappe av, samt selvfølgelig også nyte av deilige bad.

I løpet av sol- og badedagene på Zanzibar er det mulig å delta på en hel rekke aktiviteter som snorkling, båtutflukter osv. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår agents representant. Informasjon får du ved ankomsten eller ved hotellets informasjonsdisk.

Dag 10-11 – Zanzibar

Avslappende og eksotisk opphold på en fin beachresort på øyas øst-kyst med halvpensjon.

Dag 12 – Hjemreise

Avreise til Skandinavia via Dar es Salaam og Amsterdam. Flymåltider er inkludert.

Dag 13 – Ankomst skandinavia


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 7 lunsjer
• 9 middager
• Lett snacks ved sen ankomst til hotell dag 1
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Skandinavia– Tanzania via Amsterdam. Flymåltider er inkludert. Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2

Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 3

Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 4

Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari under morgen og ettermiddag. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Ngorongorokrateret.

Dag 6

Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 7

Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nasjonalpark. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire nasjonalpark.

Dag 8

Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenrikesfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på Stonetown på Zanzibar.

Dag 9

Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown – østkysten, 40 km. Frokost og middag er inkludert. Tre overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 10-11

Sol og bad på Zanzibar. Halvpensjon er inkludert.

Dag 12

Zanzibar – Skandinavia. Transfer og flyreise. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 13

Tilbake i Skandinavia

Tanzania

Innbygbere 55 millioner
Flateinnhold 945 090 km²
Valuta Tanzaniansk shilling
Religion Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner
Språk Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Skandinavia – Arusha/Zanzibar – Skandinavia, flybillett Arusha – Zanzibar (denne flybilletten mottas på plass), del i dobbeltrom på hotell, lodger og permanente teltleire og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

Vær oppmerksom på / programendringer
Dagsprogrammet under safariuken kan komme i annen rekkefølge enn det som er publisert.

Safari
I Tanzania bruker vi 4-hjulsdrevne jeeper med takluke som kan løftes opp. Maks 6 personer per jeep, dvs. at alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for å få bedre mulighet til fotografering.

Bagasjen
På grunn av den begrensede plassen i jeepene som benyttes på safarien skal man pakke i myke reisevesker og bager. Ta med deg en egen bag for safarien, den øvrige bagasjen deponeres hos vår lokale samarbeidspartner i Arusha frem til avreisen til Zanzibar.

På adresselappen på din innsjekkede bagasje er det anbefalt å føre opp ditt navn og telefonnummer/e-post, i tillegg til navn og adresse til vår lokale agent som er: Anderson’s African Adventure, Tlf: +255 769 456 247

Tips til pakking.
• Lommelykt. På mange lodger stenges varmtvannet og strømmen av visse tider på døgnet pga. energi- og vannrasjonering.
• Kamera.
• Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Enkelte mener at en god kikkert er viktigere enn kameraet på en safari.
• Adapter til afrikanske stikkontakter. Flere steder i Tanzania benyttes fortsatt den britiske stikkontaktmodellen (commenwelth-model) med tre plugger.

Vaksinasjoner
Rådfør deg med lege eller et vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Fotografering
I løpet av safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i fredede områder. Dette betyr at man ofte stopper litt på avstand i stedet for å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta gode dyrebilder, 135 mm holder som oftest når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger du 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort alternativt film hjemmefra. Du må regne med å bruke mye film dersom du ikke har digitalt utstyr.

Fotografering av mennesker kan være sensitivt. Tidligere var det dessuten forbudt ifølge loven å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter en direkte overenskomst med dem kan man ta bilder, og du bør også avtale pris på forhånd.

Det er uansett en god regel å spørre om lov før du tar bilder. Du må aldri fotografere uniformert personell (politi, militære og parkvakter).

I løpet av reisen vil det bli muligheter for å besøke en masailandsby. For dette besøket tas en avgift på 15 USD per person. Da kan man fotografere så mye man vil i byen, og også ta bilder av masajer som ellers tar betalt for å bli fotografert.

Valuta
Tanzaniansk shilling (TZS). Ta med USD. Vi anbefaler deg å veksle små beløp om gangen. Du kan veksle valuta i Arusha dag 2 på et vekslingskontor. De fleste hotell/lodger aksepterer de vanligste bankkort, men tar som regel 5% i avgift.

Helpensjon er inkludert på safarien. Du behøver derfor ikke å regne med andre utgifter enn personlig driks, drikke til maten o.l. samt eventuelle suvenirer og kunsthåndverk.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks
TEMAs reiseleder samler inn driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Beregn 30 USD per person. Driks til respektive safarisjåfører gis ved avsluttet safari til din dedikerte safarisjåfør (For en ukes safari anbefaler vi ca. 50 USD).

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd. Det anbefalte på Zanzibar er 1 USD per person ved lunsj og samme beløp ved middag. Det anbefales også å gi 1 USD per person til bagasjebærere ved ankomst til/avreise fra resorten på Zanzibar.

Klima
På safarien befinner vi oss nær ekvator, men vær oppmerksom på at de nordlige delene av Tanzania er høylandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger på en høyde 1500–2600 moh. Om dagen er det som regel varmt med en sterk sol og med temperaturer på over 30 grader. Fra juni til august kan nattetemperaturen synke under nullpunktet i Ngorongoro.

Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som her hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. I Tarangire bor vi på en permanent teltleir der nettene kan oppleves kjølige etter varme dager.

På Zanzibar er det varmt døgnet rundt. Minimumstemperaturen ligger sjelden under 25 grader.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
På dagsetappene er det best med behagelige og lette klær. Shorts eller skjørt/kjole kan benyttes på dagene, men du bør ha med deg langbukser og langermede gensere/skjorter som beskyttelse mot de kjølige nettene, mygg og sterk sol.

Vel inngåtte og bekvemme sko er obligatorisk. Ta også med et lett hodeplagg og solbriller mot den sterke solen samt en genser eller lett jakke til morgen/kveld.

Du trenger badetøy både til lodgenes svømmebasseng og til oppholdet på Zanzibar.

For øvrig
Standard på safariens lodger er bra. Rommene og teltene er utstyrt med toalett og bad/dusj og wc samt senger med myggnetting.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd, uten TEMAs reiselder. I stedet representeres TEMA av vår lokale, engelsktalende, samarbeidspartner på Zanzibar som tar seg av transportene mellom flyplass og hotell.

Under oppholdet på Zanzibar finnes det mulighet for en mengde aktiviteter som snorkling, båtutflukter, utflukt til Stone Town og lignende. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår lokale samarbeidspartner. Informasjon får du ved ankomst eller ved hotellets informasjonsdisk. Les mer om hotellet på deres hjemmeside: Blue Bay Beach Resort and Spa


Jivita Foundation

Sammen med vår lokale samarbeidspartner er vi med og finansiellt støtter den proaktive og ungdomsdrivne organisasjonen Jivita Foundation, Organisasjonen setter søkelys på ulike sosioøkonomiske utfordringer som ungdommen møter i Tanzania. Følg deres aktiviteter på Instagram: @jivitafoundation.


OBS! Fra og med juni 2019 innføres det forbud mot innføring av- og bruk av plastposer (bortsett fra de såkalte zip-lock posene som man har flytende i på flyet) i Tanzania. Formålet er å minske miljøskader og det er innført strenge straffer mot brudd på forbudet. Lignende forbud finnes allerede fra 2017 i nabolandet Kenya, og den nye loven støttes av FN:s miljøprogram.  

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
18.12.2021 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 58 350 NOK Forespørsel
03.02.2022 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Doha
2022-02-02
15:00
2022-02-02
23:30
Qatar Airways, 176
Doha
Kilimanjaro
2022-02-03
01:40
2022-02-03
07:40
Qatar Airways, 1499
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Doha
2022-02-14
23:15
2022-02-15
05:05
Qatar Airways, 1488
Doha
Oslo
2022-02-15
08:10
2022-02-15
13:20
Qatar Airways, 175
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 49 250 NOK 3 plasser igjen Bestill
17.02.2022 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 47 450 NOK 4 plasser igjen Bestill
10.03.2022 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 47 190 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.