Safari til Serengeti med ZanzibarManyara, Ngorongoro og Tarangire

Ved Riftdalens forsenkninger finner vi sodasjøen Manyara med et fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige gressletter er dyr og natur verdensarvklassifiserte og fra Ngorongoros kraterkant kan vi ydmykt se ut over Edens hage og menneskehetens vugge. I Tarangire ferdes vi gjennom et rullende landskap med staselige baobabtrær. En uke senere befinner vi oss på krydderøya Zanzibars strender og slapper av med sol og bad.

Reisefakta

Land: Tanzania

Reisetype: Safari

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 15-18 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Safari med helpensjon
 • Den uendelige savannen, Serengeti
 • Manyarasjøen med sitt rike fugleliv
 • Sjanse for "Big Five" i Ngorongorokrateret
 • Tarangire - baobablunder og elefanter

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 9 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Tanzania med mellomlandning.

Dag 2
Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha. Middag er inkludert.

Dag 3
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsg og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 4
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 5
Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari underveis og i Ngorongorokrateret. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 7–8
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nasjonalpark. Frokost, lunsh og middag er inkludert. To overnatting på lodge i Tarangire National Park.

Dag 9
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenriksfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 10
Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown – østkysten, 40 km. Halvpension. Tre overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 11–12
Sol og bad på Zanzibar. Halvpensjon er inkludert.

Dag 13
Zanzibar – Norge. Transfer og fly. Frokost er inkludert.

Dag 14

Tanzania

Innbygbere 55 millioner
Flateinnhold 945 090 km²
Valuta Tanzaniansk shilling
Religion Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner
Språk Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Skandinavia – Arusha/Zanzibar – Skandinavia, flybillett Arusha – Zanzibar (denne flybilletten mottas på plass), del i dobbeltrom på hotell, lodger og permanente teltleire og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

TEMAs gruppestørrelse

For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA. Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Vær oppmerksom på / programendringer

Dagsprogrammet under safariuken kan komme i annen rekkefølge enn det som er publisert.

Safari
I Tanzania bruker vi 4-hjulsdrevne jeeper med takluke som kan løftes opp. Maks 6 personer per jeep, dvs. at alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for å få bedre mulighet til fotografering.

Bagasjen
På grunn av den begrensede plassen i jeepene som benyttes på safarien skal man pakke i myke reisevesker og bager. Ta med deg en egen bag for safarien, den øvrige bagasjen deponeres hos vår lokale samarbeidspartner i Arusha.  Før avreise til Zanzibar ved lunsjtid i Arusha får vi bagasjen tilbake og kan pakke om bagasjen. Etter det gjør vi gruppeinnsjekk av all bagasje og reiser med håndbagasje.


På adresselappen på din innsjekkede bagasje er det anbefalt å føre opp ditt navn og telefonnummer/e-post, i tillegg til navn og adresse til vår lokale agent som er: Anderson’s African Adventure, Tlf: +255 788 456 456

Tips til pakking.
• Lommelykt. På mange lodger stenges varmtvannet og strømmen av visse tider på døgnet pga. energi- og vannrasjonering.
• Kamera.
• Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Enkelte mener at en god kikkert er viktigere enn kameraet på en safari.
• Adapter til afrikanske stikkontakter. Flere steder i Tanzania benyttes fortsatt den britiske stikkontaktmodellen (commenwelth-model) med tre plugger.

Vaksinasjoner
Rådfør deg med lege eller et vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Fotografering
I løpet av safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i fredede områder. Dette betyr at man ofte stopper litt på avstand i stedet for å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta gode dyrebilder, 135 mm holder som oftest når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger du 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort alternativt film hjemmefra. Du må regne med å bruke mye film dersom du ikke har digitalt utstyr.

Fotografering av mennesker kan være sensitivt. Tidligere var det dessuten forbudt ifølge loven å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter en direkte overenskomst med dem kan man ta bilder, og du bør også avtale pris på forhånd.

Det er uansett en god regel å spørre om lov før du tar bilder. Du må aldri fotografere uniformert personell (politi, militære og parkvakter).

I løpet av reisen vil det bli muligheter for å besøke en masailandsby. For dette besøket tas en avgift på 15 USD per person. Da kan man fotografere så mye man vil i byen, og også ta bilder av masajer som ellers tar betalt for å bli fotografert.

Valuta
Tanzaniansk shilling (TZS). Ta med USD. Vi anbefaler deg å veksle små beløp om gangen. Du kan veksle valuta i Arusha dag 2 på et vekslingskontor. De fleste hotell/lodger aksepterer de vanligste bankkort, men tar som regel 5% i avgift.

Helpensjon er inkludert på safarien. Du behøver derfor ikke å regne med andre utgifter enn personlig driks, drikke til maten o.l. samt eventuelle suvenirer og kunsthåndverk.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks
TEMAs reiseleder samler inn driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Beregn 52 USD per person. Driks til respektive safarisjåfører gis ved avsluttet safari til din dedikerte safarisjåfør (For en ukes safari anbefaler vi ca. 50 USD). Total driks 102 USD.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd. Det anbefalte på Zanzibar er 1 USD per person ved lunsj og samme beløp ved middag. Det anbefales også å gi 1 USD per person til bagasjebærere ved ankomst til/avreise fra resorten på Zanzibar.

Turistskatt
På Zanzibar har de lokale myndighetene vedtatt en turistskatt som skal gjelde fra 1. juli 2023. Alle besøkende til Zanzibar betaler for hver hotellnatt. For 5- og 4-stjerners hoteller: 5 USD/natt/person. Tanzanianske shilling er også akseptabelt. Skatten betales ved utsjekking.

TEMARESOR har ingen mulighet til å inkludere denne kostnaden, den betales individuelt.


Klima

Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som her hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. I Tarangire bor vi på en permanent teltleir der nettene kan oppleves kjølige etter varme dager.

På Zanzibar er det varmt døgnet rundt. Minimumstemperaturen ligger sjelden under 25 grader.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær
På dagsetappene er det best med behagelige og lette klær. Shorts eller skjørt/kjole kan benyttes på dagene, men du bør ha med deg langbukser og langermede gensere/skjorter som beskyttelse mot de kjølige nettene, mygg og sterk sol.

Vel inngåtte og bekvemme sko er obligatorisk. Ta også med et lett hodeplagg og solbriller mot den sterke solen samt en genser eller lett jakke til morgen/kveld.

Du trenger badetøy både til lodgenes svømmebasseng og til oppholdet på Zanzibar.

Det kan være greit å ha med seg badesko, da havbunnen kan være taggete og skarp og kråkeboller er tilstede.


For øvrig
Standard på safariens lodger er bra. Rommene og teltene er utstyrt med toalett og bad/dusj og wc samt senger med myggnetting.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd, uten TEMAs reiselder. I stedet representeres TEMA av vår lokale, engelsktalende, samarbeidspartner på Zanzibar som tar seg av transportene mellom flyplass og hotell.

Under oppholdet på Zanzibar finnes det mulighet for en mengde aktiviteter som snorkling, båtutflukter, utflukt til Stone Town og lignende. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår lokale samarbeidspartner. Informasjon får du ved ankomst eller ved hotellets informasjonsdisk.

Jivita Foundation

Sammen med vår lokale samarbeidspartner er vi med og finansiellt støtter den proaktive og ungdomsdrivne organisasjonen Jivita Foundation, Organisasjonen setter søkelys på ulike sosioøkonomiske utfordringer som ungdommen møter i Tanzania. Følg deres aktiviteter på Instagram: @jivitafoundation.

OBS! Fra og med juni 2019 innføres det forbud mot innføring av- og bruk av plastposer (bortsett fra de såkalte zip-lock posene som man har flytende i på flyet) i Tanzania. Formålet er å minske miljøskader og det er innført strenge straffer mot brudd på forbudet. Lignende forbud finnes allerede fra 2017 i nabolandet Kenya, og den nye loven støttes av FN:s miljøprogram.  

Hotell/overnatting

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
15.10.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2024-10-15
19:45
2024-10-16
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-10-16
10:35
2024-10-16
13:10
Ethiopian, 715
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-10-27
17:00
2024-10-27
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2024-10-27
23:40
2024-10-28
08:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 67 390 NOK 2 plasser igjen Bestill
11.11.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2024-11-11
19:45
2024-11-12
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-11-12
10:35
2024-11-12
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-11-23
17:00
2024-11-24
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2024-11-23
23:40
2024-11-24
07:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 65 190 NOK 4 plasser igjen Bestill
21.12.2024 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2024-12-21
18:45
2024-12-22
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-12-22
10:35
2024-12-22
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-02
17:00
2025-01-02
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2025-01-02
23:40
2025-01-03
07:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 88 150 NOK Forespørsel
07.01.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2025-01-07
18:45
2025-01-08
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-08
10:35
2025-01-08
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-19
17:00
2025-01-19
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2025-01-19
23:40
2025-01-20
08:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 63 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
25.01.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2025-01-25
18:45
2025-01-26
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-26
10:35
2025-01-26
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-06
17:00
2025-02-06
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2025-02-06
23:40
2025-02-07
07:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 65 890 NOK 4 plasser igjen Bestill
03.02.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2025-02-03
19:45
2025-02-04
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-04
10:35
2025-02-04
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-15
17:00
2025-02-15
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2025-02-15
23:40
2025-02-16
07:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 65 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
24.02.2025 info_icon

Flyinformasjon

cross

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Addis Ababa
2025-02-24
19:45
2025-02-25
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-25
10:35
2025-02-25
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-03-08
17:00
2025-03-08
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Oslo
2025-03-08
23:40
2025-03-09
07:45
Ethiopian, 714
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 66 050 NOK 4 plasser igjen Bestill
10.03.2025 14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 63 550 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Safarireiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.