Safari til Serengeti med ZanzibarManyara, Ngorongoro og Tarangire

En safari som byr på noen av verdens mest omtalte naturområder med et yrende dyreliv og enestående skjønnhet. Ved Riftdalens forsenkninger finner vi sodasjøen Manyara med et fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige gressletter er dyr og natur verdensarvklassifiserte, og fra Ngorongoros kraterkant ser man ut over Edens hage og menneskelighetens vugge. I Tarangire ferdes vi gjennom et rullende landskap med staselige baobabtrær. Etter en uke med safariopplevelser flyr vi til krydderøya Zanzibars strender, og slapper av med sol og bad.


Reisefakta

Land: Tanzania

Reisetype: Safari

Reiselengde: 13 dager

Størrelse på gruppen: 16-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Safari med helpensjon
 • Den uendelige savannen, Serengeti
 • Lake Manyara med sitt fugleliv
 • Sjanse for "Big Five" i Ngorongorokrateret
 • Tarangire - baobablunder og elefanter

Dagsprogram
Vinter 2018/2019 - 12 dagers reiselengde

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise med fly fra Norge via Amsterdam. Ankomst til Arusha sent på kvelden.  

Etter ankomst til Arusha møter du din TEMA-reiseleder som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha. 

Dag 2 – Safari ved Lake Manyara  

I passe tid for lunsj ankommer vi Lake Manyara, hvis nordvestlige bredde er en mosaikk av ulike miljøer. Her finnes blant annet frodige skoger med patruljerende bavianflokker.   

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker bevege seg i skyggen av de beskyttende baobabtrærne. Ved sjøens bredder strender velter flodhestene i vannkanten og ofte ser man også store flokker av rosa flamingoer. Fuglelivet ved Manyarasjøen er veldig rikt, både i antall arter og i antall fugler. Her blir vi værende en natt. 

Dag 3 – Masaibyer og Serengeti 

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet skifter mellom åpne gressletter i sørøst, savanner med spredte klynger av paraplyakasier og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya.   

Vi blir to dager i Serengeti og gjør flere spennende safariturer – både grytidlig på morgenen og i løpet av ettermiddagen.   

Dag 4 – Safari i Serengetis uendelige sletteland 

Serengeti nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker av afrikansk bøffel, gnu-antilope og sebraer blandes her med flokker av gaseller og impalaantiloper. Her jager geparden, verdens raskeste kattedyr, thomson-gaseller i sprintfart. De kan oppnå en hastighet på over 100 km/t! 

Området er også kjent for sine løver med imponerende, nesten sorte manke. Har du flaks får du en leopard i et leverpølsetre, der den hviler de varmeste timene på dagen. Sjakaler og hyener samt skarpøyde gribber ser til at renholdet av naturen fungerer på en tilfredsstillende måte.   

Dag 5 – Ngorongoro Conservation Area  

Tidlig på morgenen fortsetter vi med å utforske Serengetis viltrike sletter, og senere vender vi nesen østover, mot Ngorongoro.   

Før vi når Ngorongoro passerer vi nære Olduvaikløften. Det var her den verdensberømte forskerfamilien Leakey fant spor av forhistoriske mennesker som levde for ca. to millioner år siden. Man har også funnet en hel rekke fossiler fra nå utdødde dyr. Det skaper en følelse av ærbødighet å vite at vi befinner oss i det området som kanskje kan vise seg å være menneskets opprinnelsessted på jorden.  

I kraterbunnen har det oppstått en ekte Edens hage. På et areal på 260 km²  møter du en ufattelig dyrerikdom av gresspisere og rovdyr. Her kan vi med litt flaks se alle "The Big Five". Forhåpentligvis har du hatt hellet med deg og allerede sett elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her håper vi altså å kunne legge til det fantastiske nesehornet til listen av dyr vi ser. Vi spiser vår pikniklunsj ved den lille sjøen nede i krateret.

Mellom Ngorongoro og Manyara National Park ligger en utdødd vulkan, Ol Deani, og her brer et frodig og fruktbart jordbrukslandskap seg ut. Hovedstedet i dette vakre landskapet er Karatu. Under den tyske koloniale administrasjonen mellom 1885-1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget for de kaffefarmene som finnes her i dag lagt. 

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. Ta deg et bad i lodgens basseng og smelt inntrykkene fra de seneste dagenes opplevelser på savannen.

Dag 6 – Safari i Tarangire nasjonalpark  

Tarangire National Park har et åpent, parklignende landskap som skifter mellom tresavanne og storslåtte lunder av baobabtrær. Her finnes det godt med storvilt, særlig under tørkeperioden, og en hel rekke fuglearter året rundt. Du har gode muligheter til å se elefanter, som er med på å holde landskapet åpent gjennom å velte trær og busker overende i sin stadige søken etter mat. 

Dag 7 – Stonetown   

Safariuken har kommet til veis ende. Vi forlater lodgen etter frokost og rekker å få en siste safariopplevelse på vei ut gjennom parken. Vel tilbake på asfaltert vei igjen fortsetter vi tilbake til Arusha der vi spiser lunsj før det er tid for TEMAs reiseleder å si takk for seg. 

På ettermiddagen flyr du fra Arusha til Zanzibar (flybilletten mottar du på plass), der du får videre transport med engelsktalende guide til Seyyida Hotel & Spa. Her får du nå mulighet til å gå på en oppdagelsestur i de smale smugene og kanskje besøker du den Anglikanske kirken og det gamle slavemarkedet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk på matmarkedet ved Forodhani Gardens, kanskje for en Zanzibar-pizza.  


Dag 8 – Kryddertur på vei til stranden  

Etter frokost sjekker du ut. En engelsktalende reiseleder kommer og henter deg og ditt reiseselskap for en tur til en av Zanzibars mange krydderplantasjer. Når du har luktet og smakt på de ulike eksotiske krydderne avsluttes utflukten på østkysten, fremme ved ditt hjem for de kommende tre nettene. Nå har du noen dager til å smelte inntrykkene, sove ut og slappe av, samt selvfølgelig også nyte av deilige bad.   

I løpet av sol- og badedagene på Zanzibar er det mulig å delta på en hel rekke aktiviteter som snorkling, båtutflukter osv. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår agents representant. Informasjon får du ved ankomsten eller ved hotellets informasjonsdisk. 

Dag 9-10 – Zanzibar   

Avslappende og eksotisk oppholdt på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpensjon. 

Dag 11 – Hjemreise   

Avreise til Norge via Dar es Salaam og Amsterdam. Flymåltider er inkludert.   

Dag 14 – Ankomst til Norge  

Tilbake i Norge igjen.   

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Tanzania
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Tanzania via Amsterdam. Flymåltider er inkludert. Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2

Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 3

Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 4

Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Serengeti – Ngorongoro – Karatu, 180 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 6

Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire National Park. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire National Park.

Dag 7

Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenriksfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på Stonetown på Zanzibar.

Dag 8

Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown – østkysten, 40 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 9 – 10

Sol og bad på Zanzibar. Helpensjon er inkludert.

Dag 11

Zanzibar – Norge. Transfer og flyreise. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 12

Tilbake i Norge

Tanzania

Innbygbere
49 millioner

Flateinnhold

945 090 km²

Valuta

Tanzaniansk shilling

Religion

Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner

Språk

Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Skandinavia – Arusha/Zanzibar – Skandinavia, flybillett Arusha – Zanzibar (denne flybilletten mottas på plass), del i dobbeltrom på hotell, lodger og permanente teltleire og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

Vær oppmerksom på / Programendringer

Reisen vil bli justert til vintersesongen 2018/2019, det vil si fra og med avreise 31. oktober 2018. Reisen får da en total reiselengde på 12 dager i stedet for det opprinnelige programmet på 14 dager som tidligere i 2018.

Dagsprogrammet under safariuken kan komme i annen rekkefølge enn det som er publisert.

Safari

I Tanzania bruker vi 4-hjulsdrevne jeeper med takluke som kan løftes opp. Maks 6 personer per jeep, dvs. at alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for å få bedre mulighet til fotografering.

Bagasjen

På grunn av den begrensede plassen i jeepene som benyttes på safarien, er myke reisevesker og bager å foretrekke. Ta med deg en egen bag for safarien, den øvrige bagasjen deponeres hos vår lokale samarbeidspartner i Arusha frem til avreisen til Zanzibar.

På adresselappen på din innsjekkede bagasje er det anbefalt å føre opp ditt navn og telefonnummer/e-post, i tillegg til navn og adresse til vår lokale agent som er: Anderson`s African Adventure, Tlf: +255 769 456 247

Tips til pakking.

- Lommelykt. På mange lodger stenges varmtvannet og strømmen av visse tider på døgnet pga. energi- og vannrasjonering.

- Kamera.

- Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Enkelte mener at en god kikkert er viktigere enn kameraet på en safari.

- Adapter til afrikanske stikkontakter. Flere steder i Tanzania benyttes fortsatt den britiske stikkontaktmodellen (commenwelth-model) med tre plugger.

Vaksinasjoner

Rådfør deg med lege eller et vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Fotografering

I løpet av safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i fredede områder. Dette betyr at man ofte stopper litt på avstand i stedet for å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta gode dyrebilder, 135 mm holder som oftest når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger du 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort alternativt film hjemmefra. Du må regne med å bruke mye film dersom du ikke har digitalt utstyr.

Fotografering av mennesker kan være sensitivt. Tidligere var det dessuten forbudt ifølge loven å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter en direkte overenskomst med dem kan man ta bilder, og du bør også avtale pris på forhånd.

Det er uansett en god regel å spørre om lov før du tar bilder. Du må aldri fotografere uniformert personell (politi, militære og parkvakter).

I løpet av reisen vil det bli muligheter for å besøke en masailandsby. For dette besøket tas en avgift på 15 USD per person. Da kan man fotografere så mye man vil i byen, og også ta bilder av masajer som ellers tar betalt for å bli fotografert.

Valuta

Tanzaniansk shilling (TZS).

Ta med USD. Vi anbefaler deg å veksle små beløp om gangen. Du kan veksle valuta i Arusha dag 2 på et vekslingskontor. De fleste hotell/lodger aksepterer de vanligste bankkort, men tar som regel 5% i avgift.

Helpensjon er inkludert på safarien. Du behøver derfor ikke å regne med andre utgifter enn personlig driks, drikke til maten o.l. samt eventuelle suvenirer og kunsthåndverk.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

TEMAs reiseleder på samler inn driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Beregn 30 USD per person. Driks til respektive safarisjåfører gis ved avsluttet safari til din dedikerte safarisjåfør (For en ukes safari anbefaler vi ca. 50 USD).

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd. Det anbefalte på Zanzibar er 1 USD per person ved lunsj og samme beløp ved middag. Det anbefales også å gi 1 USD per person til bagasjebærere ved ankomst til/avreise fra resorten på Zanzibar.

Klima

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

På safarien befinner vi oss nær ekvator, men vær oppmerksom på at de nordlige delene av Tanzania er høylandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger på en høyde 1500–2600 moh. Om dagen er det som regel varmt med en sterk sol og med temperaturer på over 30 grader. Fra juni til august kan nattetemperaturen synke under nullpunktet i Ngorongoro.

Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som her hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. I Tarangire bor vi på en permanent teltleir der nettene kan oppleves kjølige etter varme dager.

På Zanzibar er det varmt døgnet rundt. Minimumstemperaturen ligger sjelden under 25 grader.

Klær

På dagsetappene er det best med behagelige og lette klær. Shorts eller skjørt/kjole kan benyttes på dagene, men du bør ha med deg langbukser og langermede gensere/skjorter som beskyttelse mot de kjølige nettene, mygg og sterk sol.

Vel inngåtte og bekvemme sko er obligatorisk. Ta også med et lett hodeplagg og solbriller mot den sterke solen samt en genser eller lett jakke til morgen/kveld.

Du trenger badetøy både til lodgenes svømmebasseng og til oppholdet på Zanzibar.

For øvrig

Standard på safariens lodger er bra. Rommene og teltene er utstyrt med toalett og bad/dusj og wc samt senger med myggnetting.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd, uten TEMAs reiselder. I stedet representeres TEMA av vår lokale, engelsktalende, samarbeidspartner på Zanzibar som tar seg av transportene mellom flyplass og hotell.

Under oppholdet på Zanzibar finnes det mulighet for en mengde aktiviteter som snorkling, båtutflukter, utflukt til Stone Town og lignende. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår lokale samarbeidspartner. Informasjon får du ved ankomst eller ved hotellets informasjonsdisk. Les mer om hotellet på deres hjemmeside: Blue Bay Beach Resort and Spa

Lodger/bosteder

Fra og med avreise 07-10-2018 bytter vi lodgeboende i Arusha, Manyara, Serengeti och Ngorongoro, fra Serena Hotels till Wildlife Lodges (Hotels & Lodges Tanzania Ltd). Endringen skjer for å få kontinuitet over sesongen, og på grunn av Wildlife Lodges fine beliggenhet ved reservat og nasjonalparker.

På avreisen 22. desember 2018 flyr vi med Turkish Airlines og med andre ankomst-/avreisetider, se spesifisert dagsprogram. Bostedene skiller seg også noe ut på denne avreisen i forhold til det hotellprogrammet som er angitt ved siden av.

22 DES – Airport Planet Lodge

23 DES – Lake Manyara Wildlife Lodge

24 DES – Serengeti Seronera

25 DES – Serengeti Seronera

26 DES – Bougainvillea Safari Lodge

27 DES – Tarangire Safari Lodge

28 DES-1 JAN – Uroa Bay Beach Resort

1 JAN – Ramada Encore i Dar Es Salaan

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-10-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-10-17
06:30
2019-10-17
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-10-17
10:35
2019-10-17
19:55
K L M, 571
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-10-27
23:15
2019-10-28
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-10-28
09:55
2019-10-28
11:20
K L M, 1127
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 950 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-10-24 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-10-24
06:30
2019-10-24
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-10-24
10:35
2019-10-24
19:55
K L M, 571
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-11-03
23:50
2019-11-04
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-11-04
10:05
2019-11-04
11:55
K L M, 1143
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 750 NOK Forespørsel
2019-11-14 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-11-14
06:30
2019-11-14
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-11-14
10:15
2019-11-14
20:35
K L M, 571
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-11-24
23:50
2019-11-25
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-11-25
10:05
2019-11-25
11:55
K L M, 1143
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-01-09 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-01-09
06:30
2019-01-09
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-01-09
10:15
2019-01-09
20:35
K L M, 571
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-01-20
23:50
2019-01-21
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-01-21
10:05
2019-01-21
11:55
K L M, 1143
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 850 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-01-23 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2020-01-23
06:30
2020-01-23
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2020-01-23
10:15
2020-01-23
20:35
K L M, 571
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-02-03
23:50
2020-02-04
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2020-02-04
10:05
2020-02-04
11:55
K L M, 1143
13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 890 NOK 2 plasser igjen Bestill
2020-02-06 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 40 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-02-20 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 40 950 NOK 4 plasser igjen Bestill
2020-04-02 13 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39 850 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Fly og hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari