Safari til Serengeti med ZanzibarManyarasjøen, Ngorongoro og Tarangire

Tanzaniasafari er den ultimate safarien. Opplev Serengetis savanne, Tarangires baobablunder, Manyarasjøens fugleliv og Ngorongorokrateret - en ekte Edens hage. Først en uke safari og deretter deilige og late dager med sol og bad på øya Zanzibar.

Det er noen av verdens mest omtalte naturområder, hvis fascinerende dyreliv og enestående skjønnhet du får oppleve i løpet av denne safarireisen. Ved Riftdalens forsenkninger finner vi sodasjøen Manyara med sitt fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige gressletter er dyr og natur verdensarvklassifisert av Unesco. Fra Ngorongoros kraterkant blikker man ydmykt ut over Edens hage og menneskelighetens vugge. En avsluttende game drive i Tarangire går gjennom et rullende landskap med staselige baobabtrær. Etter en uke med safariopplevelser, solopp- og nedganger samt kanskje en og annen gin tonic, flyr du ut til krydderøya Zanzibar og slapper av med sol og bad. 

Reisefakta

Land: Tanzania

Reiselengde: 14 dager

Størrelse på gruppen: 16-18 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Safari med helpensjon
 • Den uendelige savannen, Serengeti
 • Lake Manyara med sitt fugleliv
 • Sjanse for "Big Five" i Ngorongorokrateret
 • Tarangire - baobablunder og elefanter

Dagsprogram
Vinter 2017/2018 - Reise 14 dager

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise fra Norge via Amsterdam. Ankomst Arusha sent på kvelden. 

Etter ankomst til Arusha blir du møtt av reiselederen som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha.

Dag 2  Safari ved Lake Manyara

Vi kommer til Lake Manyara ved lunsjtid. Den nordvestre bredden er en mosaikk av ulike miljøer. Her finnes det blant annet  skyggefulle skogholt der bavianflokker interessert patruljerer. 

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker i skyggen av baobabtrær.Ved sjøens strender velter flodhester seg i vannkanten og ofte ses store flamingoflokker. Det er et meget rikt fugleliv rundt Manyarasjøen, både i antall arter og mengden av fugler. Vi overnatter her en natt.

Dag 3  Masaibyer og Serengeti

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet veksler mellom åpne gressletter i sydøst, savanner med spredte klynger paraplyakasie og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya. 

Vi oppholder oss i to dager i Serengeti og blir med på flere spennende safarier - både tidlig på morgenen og om ettermiddagen.

Dag 4  Serengetis uendelige slettelandskap

Serengetis nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker med afrikanske bøfler, gnuer og sebraer lever side om side med gaseller og impalaantiloper. Her jager verdens raskeste kattedyr, geparden, i sprintfart på mer enn 100 km/time! 

Området er også kjent for sine løver med en imponerende, nesten svart manke. Med litt flaks får vi se en leopard hvilende i et pølsetre når dagen er på sitt varmeste. Forskjellige sjakaler, hyener og skarpøyde gribber sørger for naturens eget renhold.

Dag 5  Ngorongoro Conservation Area

Om morgenen og hele formiddagen forsetter vi å utforske Serengetis viltrike sletter samtidig som vi setter kursen østover til Ngorongoro. 

Like før jeepen begynner oppstigningen til Ngrorongoromassivet er vi ikke langt fra Olduvai-kløften der den verdenskjente forskerfamilien Leakey fant spor etter forhistoriske mennesker som levde her for ca. 2 millioner år siden. Det er også funnet en stor mengde fossiler etter utdødde dyr. Det er med en følelse av ærbødighet vi konstaterer at vi befinner oss i et område som kanskje var menneskehetens opprinnelsessted. 

Sent om ettermiddagen kommer vi frem til lodgen ved kraterkanten på ca. 2000 meters høyde.

Dag 6  Safari i Ngorongorokrateret

Det storslåtte Ngorongorokrateret er en ekte Edens hage, med ufattelige mengder dyr. Her kan vi med en porsjon flaks få se "the Big Five". Forhåpentligvis har vi allerede sett elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her har vi et ønske om å få tilføye det imponerende neshornet på listen over dyrene vi ser. Fra tidlig morgen og frem til lunsj utforsker vi kraterets unike natur og dyreliv. I kraterbunnen har det vokst frem en ekte Edens hage. På en flate på ca. 260 km2 møter du et ufattelig dyreliv med gressetere og rovdyr. 

Mellom Ngorongoro og Manyara nasjonalpark, rundt den utdødde vulkanen Ol Deani, brer det seg ut et fruktbart og frodig jordbrukslandskap. Karatu er sentrum i dette vakre landskapet. Under den tyske koloniadministrasjonen, 1885 - 1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget lagt for de kaffefarmene som finnes her i dag. 

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. Du kan tilbringe ettermiddagen ved lodgens basseng der du kan smelte inntrykkene fra de siste dagenes opplevelser.

Dag 7  Safari i Tarangire nasjonalpark

Tarangire National Park har et parklignende, åpent landskap med vekselvis tresavanne og storslåtte baobabtrelunder. Her finnes det rikelig med storvilt, spesielt i tørkeperioden, og en mengde fuglearter året rundt. Vi har gode muligheter til å se elefanter som holder landskapet åpent ved å velte trær og busker på sin evige søken etter mat.

Dag 8  Stonetown

Safariuken har kommet til veis ende. Vi forlater lodgen etter frokost og rekker å få en siste safariopplevelse på vei ut gjennom parken. Vel tilbake på asfaltert vei igjen fortsetter vi tilbake til Arusha der vi spiser lunsj før det er tid for TEMAs reiseleder å si takk for seg. 

Du flyr på ettermiddagen fra Arusha til Zanzibar (flybilletten mottar du på plass), der du får videre transport med engelsktalende guide til Seyyida Hotel & Spa. Her får du nå mulighet til å gå på en oppdagelsestur i de smale smugene og kanskje besøker du den Anglikanske kirken og det gamle slavemarkedet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk på matmarkedet ved Forodhani Gardens, kanskje for en Zanzibar-pizza. 

Dag 9  Kryddertur på vei til stranden

Etter frokost sjekker du ut. En engelsktalende guide kommer og henter deg og ditt reisefølge for en tur til en av Zanzibars mange krydderplantasjer. Når du har luktet og smakt på det ulike eksotiske krydderet avsluttes utflukten på østkysten, fremme ved ditt hjem for de kommende fire nettene. Nå har du flere dager til å smelte inntrykkene, sove ut og slappe av, samt selvfølgelig nyte av herlige bad. 

I løpet av sol- og badedagene på Zanzibar finnes det muligheter for en hel rekke aktiviteter som snorkling, båtutflukter osv. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår lokale agents representant. Informasjon får du ved ankomst eller ved hotellets informasjonsdisk. 

Dag 10 - 12  Zanzibar

Avslappende og eksotisk opphold på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpensjon.

Dag 13  Avreise fra Zanzibar

Avreise til Norge via Dar es Salaam og Amsterdam. Flymåltider er inkudert. 

Dag 14  Hjemkomst

Ankomst Norge

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Tanzania
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1
Norge – Tanzania via Amsterdam. Ankomst Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara nasjonalpark. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara nasjonalpark.

Dag 3
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti nasjonalpark.

Dag 4
Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari om morgenen og formiddagen. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Ngorongorokrateret.

Dag 6
Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 7
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nasjonalpark. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire nasjonalpark.

Dag 8
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenriksfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 9
Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown - østkysten, 40 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Fire overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 10-12
Sol og bad på Zanzibar. Helpensjon er inkludert.

Dag 13
Zanzibar – Norge. Transport og fly til Norge. Frokost er inkludert.

Dag 14
Ankomst Norge.

Tanzania

Innbygbere
49 millioner

Flateinnhold

945 090 km²

Valuta

Tanzaniansk shilling

Religion

Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner

Språk

Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise med fly fra Norge via Amsterdam. Ankomst til Arusha sent på kvelden.  

Etter ankomst til Arusha møter du din TEMA-reiseleder som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha.

Dag 2 – Safari ved Lake Manyara 

I passe tid for lunsj ankommer vi Lake Manyara, hvis nordvestlige bredde er en mosaikk av ulike miljøer. Her finnes blant annet frodige skoger med patruljerende bavianflokker.  

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker bevege seg i skyggen av de beskyttende baobabtrærne. Ved sjøens bredder strender velter flodhestene i vannkanten og ofte ser man også store flokker av rosa flamingoer. Fuglelivet ved Manyarasjøen er veldig rikt, både i antall arter og i antall fugler. Her blir vi værende en natt. 

Dag 3 – Masaibyer og Serengeti 

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet skifter mellom åpne gressletter i sørøst, savanner med spredte klynger av paraplyakasier og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya.  

Vi blir to dager i Serengeti og gjør flere spennende safariturer – både tidlig på morgenen og i løpet av ettermiddagen. 

Dag 4 – Safari i Serengetis uendelige sletteland 

Serengeti nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker av afrikansk bøffel, gnu-antilope og sebraer blandes her med flokker av gaseller og impalaantiloper. Her jager geparden, verdens raskeste kattedyr, thomson-gaseller i sprintfart. De kan oppnå en hastighet på over 100 km/t!

Området er også kjent for sine løver med imponerende, nesten sorte manke. Har du flaks får du en leopard i et leverpølsetre, der den hviler de varmeste timene på dagen. Sjakaler og hyener samt skarpøyde gribber ser til at renholdet av naturen fungerer på en tilfredsstillende måte. 

Dag 5 – Ngorongoro Conservation Area 

I løpet av morgenen og hele formiddagen fortsetter vi med å utforske Serengetis viltrike sletter, og senere vender vi nesen østover, mot Ngorongoro.  

Før jeepen begynner oppstigningen i Ngorongoromassivet passerer vi ikke så langt fra Olduvaikløften. Det var her den verdensberømte forskerfamilien Leakey fant spor av forhistoriske mennesker som levde for ca. to millioner år siden. Man har også funnet en hel rekke fossiler fra nå utdødde dyr. Det skaper en følelse av ærbødighet å vite at vi befinner oss i det området som kanskje kan vise seg å være menneskets opprinnelsessted på jorden. 

Sent på ettermiddagen ankommer vi til lodgen som ligger ca. 2 000 meter over havet, rett ved kraterkanten. 

Dag 6 – Safari i Ngorongorokrateret 

Det storslagne Ngorongorokrateret besitter en ufattelig mengde dyr. Her kan du med litt flaks se alle «The Big Five». Forhåpentligvis har du allerede vært heldig å se elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her håper vi å kunne legge til det enestående neshornet på listen over natur og dyreliv. I bunnen av krateret har det oppstått en ekte Edens hage. På et areal på ca. 260 km² møter du en ufattelig dyrerikdom av gressetere og rovdyr. 

Mellom Ngorongoro og Manyara Nasjonalpark ligger en utdødd vilkan, Ol Deani, og her brer et frodig og fruktbart jordbrukslandskap ut seg. Karatu er sentrum i dette vakre landskapet. I løpet av den tyske koloniale administrasjonen mellom 1885-1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget for de kaffefarmene som finnes her i dag lagt.  

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. Ettermiddagen kan du tilbringe ved lodgens svømmebasseng og smelte inntrykkene fra de siste dagenes opplevelser på savannen. 

Dag 7 – Safari i Tarangire nasjonalpark 

Tarangire National Park har et åpent, parklignende landskap som skifter mellom tresavanne og storslåtte lunder av baobabtrær. Her finnes det godt med storvilt, særlig under tørkeperioden, og en hel rekke fuglearter året rundt. Du har gode muligheter til å se elefanter, som er med på å holde landskapet åpent gjennom å velte trær og busker overende i sin stadige søken etter mat.

Dag 8 – Stonetown  

Safariuken har kommet til veis ende. Vi forlater lodgen etter frokost og rekker å få en siste safariopplevelse på vei ut gjennom parken. Vel tilbake på asfaltert vei igjen fortsetter vi tilbake til Arusha der vi spiser lunsj før det er tid for TEMAs reiseleder å si takk for seg.

På ettermiddagen flyr du fra Arusha til Zanzibar (flybilletten mottar du på plass), der du får videre transport med engelsktalende guide til Seyyida Hotel & Spa. Her får du nå mulighet til å gå på en oppdagelsestur i de smale smugene og kanskje besøker du den Anglikanske kirken og det gamle slavemarkedet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk på matmarkedet ved Forodhani Gardens, kanskje for en Zanzibar-pizza. 

Dag 9 – Kryddertur på vei til stranden 

Etter frokost sjekker du ut. En engelsktalende reiseleder kommer og henter deg og ditt reiseselskap for en tur til en av Zanzibars mange krydderplantasjer. Når du har luktet og smakt på de ulike eksotiske krydderne avsluttes utflukten på østkysten, fremme ved ditt hjem for de kommende fire nettene. Nå har du flere dager til å smelte inntrykkene, sove ut og slappe av, samt selvfølgelig også nyte av deilige bad.  

I løpet av sol- og badedagene på Zanzibar er det mulighet for å delta på en hel rekke aktiviteter som snorkling, båtutflukter osv. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår agents representant. Informasjon får du ved ankomsten eller ved hotellets informasjonsdisk. 

Dag 10-12 – Zanzibar  

Avslappende og eksotisk oppholdt på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpensjon.

Dag 13 – Hjemreise  

Avreise til Norge via Dar es Salaam og Amsterdam. Flymåltider er inkludert. 

Dag 14 – Ankomst til Norge 

Tilbake i Norge igjen.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Tanzania
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Tanzania via Amsterdam. Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2

Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsg og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 3

Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 4

Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari på morgenen og formiddagen. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Ngorongorokrateret.

Dag 6

Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 7

Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire National Park. Frokost, lunsh og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire National Park.

Dag 8

Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenriksfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 9

Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown – østkysten, 40 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Fire overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 10 - 12

Sol og bad på Zanzibar. Helpensjon er inkludert.

Dag 13

Zanzibar – Norge. Transfer og fly. Frokost er inkludert.

Dag 14

Tilbake i Norge.

Tanzania

Innbygbere
49 millioner

Flateinnhold

945 090 km²

Valuta

Tanzaniansk shilling

Religion

Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner

Språk

Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Dagsprogram
Vinter 2018/2019

Dag 1 – Dagfly til Tanzania

Tidlig avreise med fly fra Norge via Amsterdam. Ankomst til Arusha sent på kvelden.  

Etter ankomst til Arusha møter du din TEMA-reiseleder som venter med buss for avreise til hotellet i Arusha. 

Dag 2 – Safari ved Lake Manyara  

I passe tid for lunsj ankommer vi Lake Manyara, hvis nordvestlige bredde er en mosaikk av ulike miljøer. Her finnes blant annet frodige skoger med patruljerende bavianflokker.   

Ved skråningene i nordvest er det ikke sjelden man ser elefantflokker bevege seg i skyggen av de beskyttende baobabtrærne. Ved sjøens bredder strender velter flodhestene i vannkanten og ofte ser man også store flokker av rosa flamingoer. Fuglelivet ved Manyarasjøen er veldig rikt, både i antall arter og i antall fugler. Her blir vi værende en natt. 

Dag 3 – Masaibyer og Serengeti 

I dag venter en enestående vakker reise vestover mot den omtalte nasjonalparken Serengeti. Serengeti er et masaiord som betyr endeløs slette. Landskapet skifter mellom åpne gressletter i sørøst, savanner med spredte klynger av paraplyakasier og febertrær i de indre delene samt et mer kupert og delvis skogkledd landskap i nord mot grensen til Masai Mara i Kenya.   

Vi blir to dager i Serengeti og gjør flere spennende safariturer – både grytidlig på morgenen og i løpet av ettermiddagen.   

Dag 4 – Safari i Serengetis uendelige sletteland 

Serengeti nasjonalpark byr på en imponerende viltrikdom. Flokker av afrikansk bøffel, gnu-antilope og sebraer blandes her med flokker av gaseller og impalaantiloper. Her jager geparden, verdens raskeste kattedyr, thomson-gaseller i sprintfart. De kan oppnå en hastighet på over 100 km/t! 

Området er også kjent for sine løver med imponerende, nesten sorte manke. Har du flaks får du en leopard i et leverpølsetre, der den hviler de varmeste timene på dagen. Sjakaler og hyener samt skarpøyde gribber ser til at renholdet av naturen fungerer på en tilfredsstillende måte.   

Dag 5 – Ngorongoro Conservation Area  

Tidlig på morgenen fortsetter vi med å utforske Serengetis viltrike sletter, og senere vender vi nesen østover, mot Ngorongoro.   

Før jeepen begynner oppstigningen i Ngorongoromassivet passerer vi ikke så langt fra Olduvaikløften. Det var her den verdensberømte forskerfamilien Leakey fant spor av forhistoriske mennesker som levde for ca. to millioner år siden. Man har også funnet en hel rekke fossiler fra nå utdødde dyr. Det skaper en følelse av ærbødighet å vite at vi befinner oss i det området som kanskje kan vise seg å være menneskets opprinnelsessted på jorden.  

I kraterbunnen har det oppstått en ekte Edens hage. På et areal på 260 km²  møter du en ufattelig dyrerikdom av gresspisere og rovdyr. Her kan vi med litt flaks se alle "The Big Five". Forhåpentligvis har du hatt hellet med deg og allerede sett elefant, bøffel, løve og leopard i Serengeti, men her håper vi altså å kunne legge til det fantastiske nesehornet til listen av dyr vi ser. Vi spiser vår pikniklunsj ved den lille sjøen nede i krateret.

Mellom Ngorongoro og Manyara National Park ligger en utdødd vulkan, Ol Deani, og her brer et frodig og fruktbart jordbrukslandskap seg ut. Hovedstedet i dette vakre landskapet er Karatu. Under den tyske koloniale administrasjonen mellom 1885-1918, da landet het Tanganyika, ble grunnlaget for de kaffefarmene som finnes her i dag lagt. 

Vi bor på en koselig lodge i nærheten av Karatu. Ta deg et bad i lodgens basseng og smelt inntrykkene fra de seneste dagenes opplevelser på savannen.

Dag 6 – Safari i Tarangire nasjonalpark  

Tarangire National Park har et åpent, parklignende landskap som skifter mellom tresavanne og storslåtte lunder av baobabtrær. Her finnes det godt med storvilt, særlig under tørkeperioden, og en hel rekke fuglearter året rundt. Du har gode muligheter til å se elefanter, som er med på å holde landskapet åpent gjennom å velte trær og busker overende i sin stadige søken etter mat. 

Dag 7 – Stonetown   

Safariuken har kommet til veis ende. Vi forlater lodgen etter frokost og rekker å få en siste safariopplevelse på vei ut gjennom parken. Vel tilbake på asfaltert vei igjen fortsetter vi tilbake til Arusha der vi spiser lunsj før det er tid for TEMAs reiseleder å si takk for seg. 

På ettermiddagen flyr du fra Arusha til Zanzibar (flybilletten mottar du på plass), der du får videre transport med engelsktalende guide til Seyyida Hotel & Spa. Her får du nå mulighet til å gå på en oppdagelsestur i de smale smugene og kanskje besøker du den Anglikanske kirken og det gamle slavemarkedet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk på matmarkedet ved Forodhani Gardens, kanskje for en Zanzibar-pizza.  


Dag 8 – Kryddertur på vei til stranden  

Etter frokost sjekker du ut. En engelsktalende reiseleder kommer og henter deg og ditt reiseselskap for en tur til en av Zanzibars mange krydderplantasjer. Når du har luktet og smakt på de ulike eksotiske krydderne avsluttes utflukten på østkysten, fremme ved ditt hjem for de kommende tre nettene. Nå har du noen dager til å smelte inntrykkene, sove ut og slappe av, samt selvfølgelig også nyte av deilige bad.   

I løpet av sol- og badedagene på Zanzibar er det mulig å delta på en hel rekke aktiviteter som snorkling, båtutflukter osv. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår agents representant. Informasjon får du ved ankomsten eller ved hotellets informasjonsdisk. 

Dag 9-10 – Zanzibar   

Avslappende og eksotisk oppholdt på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpensjon. 

Dag 11 – Hjemreise   

Avreise til Norge via Dar es Salaam og Amsterdam. Flymåltider er inkludert.   

Dag 14 – Ankomst til Norge  

Tilbake i Norge igjen.   

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Tanzania
• Samtlige overnattinger
• 11 frokoster
• 10 lunsjer
• 10 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Tanzania via Amsterdam. Flymåltider er inkludert. Ankomst til Arusha. En overnatting på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2

Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesøk og safari i Lake Manyara National Park. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge ved Lake Manyara National Park.

Dag 3

Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på lodge i Serengeti National Park.

Dag 4

Morgen- og ettermiddagssafari i Serengeti. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Serengeti – Ngorongoro – Karatu, 180 km. Safari i Ngorongorokrateret. Frokost, pikniklunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Karatu.

Dag 6

Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire National Park. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på lodge i Tarangire National Park.

Dag 7

Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km og innenriksfly til Zanzibar. Frokost og lunsj er inkludert. En overnatting på Stonetown på Zanzibar.

Dag 8

Utflukt til krydderplantasje. Transfer Stonetown – østkysten, 40 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. Tre overnattinger på resort på Zanzibar.

Dag 9 – 10

Sol og bad på Zanzibar. Helpensjon er inkludert.

Dag 11

Zanzibar – Norge. Transfer og flyreise. Frokost og flymåltider er inkludert.

Dag 12

Tilbake i Norge

Tanzania

Innbygbere
49 millioner

Flateinnhold

945 090 km²

Valuta

Tanzaniansk shilling

Religion

Kristne 62 %, muslimer 35 %; små grupper tilhengere av hinduismen, buddhismen, bahai og tradisjonelle afrikanske religioner

Språk

Engelsk og swahili (kiswahili) er offisielle språk. Arabisk snakkes på Zanzibar og Pemba. I tillegg finnes det et stort antall lokale språk

Mer om reisen

Prisen inkluderer

Fly Oslo – Arusha/Zanzibar – Oslo, flybillett Arusha – Zanzibar (denne flybilletten mottas på plass), del i dobbeltrom på hotell, lodger og permanente teltleire og TEMAs reiseleder. Øvrige transporter, måltider, entréer og samtlige utflukter ifølge program dersom ikke annet er oppgitt.

Vær oppmerksom på / Programendringer

Reisen vil bli justert til vintersesongen 2018/2019, det vil si fra og med avreise 31. oktober 2018. Reisen får da en total reiselengde på 12 dager i stedet for det oprinnelige programmet på 14 dager som tidligere i 2018. 

Dagsprogrammet under safariuken kan komme i annen rekkefølge enn det som er publisert.

Safari

I Tanzania bruker vi 4-hjulsdrevne jeeper med oppfellbar takluke. Dere er maks 6 personer per jeep, dvs. at alle er garantert vindusplass. Taket kan åpnes for å få bedre mulighet til fotografering når man er ute på en såkalte gamedrives = safari i nasjonalparken.

Bagasjen

På grunn av den begrensede plassen i jeepene som benyttes på safarien, er myke reisevesker og bager å foretrekke. Ta med deg en egen bag for safarien, den øvrige bagasjen deponeres hos vår lokale samarbeidspartner i Arusha frem til avreisen til Zanzibar.

På adresselappen på din innsjekkede bagasje er det anbefalt å flre opp ditt navn og telefonnummer/e-post, i tillegg til navn og adresse til vår lokale agent som er: Anderson`s African Adventure, Tlf: +255 769 456 247

Pakketips

- Plastposer. Bra å ha for å beskytte elektronisk utstyr mot fukt/leire.
- Lommelykt. På mange lodger stenges varmtvannet og strømmen av visse tider på døgnet pga. energi- og vannrasjonering.
- Kamera.
- Kikkert med forstørrelsesgrad 8–10. Enkelte mener at en god kikkert er viktigere enn kameraet på en safari.
- Adapter til afrikanske stikkontakter. Flere steder i Tanzania benyttes fortsatt den britiske stikkontaktmodellen (commenwelth-model) med tre plugger.

Vaksinasjoner

Rådfør deg med lege eller et vaksinasjonskontor i god tid før avreise. 

Fotografering

I løpet av safarien får du se de ville dyrene i sitt rette miljø i fredede områder. Dette betyr at man ofte stopper litt på avstand i stedet for å kjøre så nære at dyrene forstyrres. Teleobjektiv er nødvendig for å ta gode dyrebilder, 135 mm holder som oftest når det gjelder store dyr, men for mindre pattedyr og fugler trenger du 300–400 mm.

Ta gjerne med ekstra minnekort alternativt film hjemmefra. Du må regne med å bruke mye film dersom du ikke har digitalt utstyr.

Fotografering av mennesker kan være sensitivt. Tidligere var det dessuten forbudt ifølge loven å fotografere en av folkegruppene, masaiene. Kun etter en direkte overenskomst med dem kan man ta bilder, og du bør også avtale pris på forhånd.

Det er uansett en god regel å spørre om lov før du tar bilder. Du må aldri fotografere uniformert personell (politi, militære og parkvakter).

I løpet av reisen vil det bli muligheter for å besøke en masaiby. For dette besøket tas en avgift på 15 USD per person. Da kan man fotografere så mye man vil i byen, og også ta bilde av masaiene; som ellers tar betalt for å bli fotografert.

Valuta

Tanzaniansk shilling (TZS).

Ta med USD. Vi anbefaler deg å veksle små beløp om gangen. Du kan veksle valuta i Arusha dag 2 på et vekslingskontor. De fleste hotell/lodger aksepterer de vanligste bankkort, men tar som regel 5% i avgift.

Helpensjon er inkludert på safarien. Du behøver derfor ikke å regne med andre utgifter enn personlig driks, drikke til maten o.l. samt eventuelle suvenirer og kunsthåndverk.

Les mer under Valutaveksling her».
Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

TEMAs reiseleder på samler inn driks ved ankomst for felles måltider og bagasjehåndtering. Beregn 30 USD per person. Driks til respektive safarisjåfører gis ved avsluttet safari til din dedikerte safarisjåfør (For en ukes safari anbefaler vi ca. 50 USD).

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd. Det anbefalte på Zanzibar er 1 USD per person ved lunsj og samme beløp ved middag. Det anbefales også å gi 1 USD per person til bagasjebærere ved ankomst til/avreise fra resorten på Zanzibar.

Klima 

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se  f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

På safarien befinner vi oss nær ekvator, men vær oppmerksom på at de nordlige delene av Tanzania er høylandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger på en høyde 1500–2600 moh. Om dagen er det som regel varmt med en sterk sol og med temperaturer på over 30 grader. Fra juni til august kan nattetemperaturen synke under nullpunktet i Ngorongoro.

Hotellene/lodgene er ikke like godt isolert som her hjemme og det blir relativt kjølig innendørs. I Tarangire bor vi på en permanent teltleir der nettene kan oppleves kjølige etter varme dager.

På Zanzibar er det varmt døgnet rundt. Minimumstemperaturen ligger sjelden under 25 grader.

Klær

På dagsetappene er det best med behagelige og lette klær. Shorts eller skjørt/kjole kan benyttes på dagene, men du bør ha med deg langbukser og langermede gensere/skjorter som beskyttelse mot de kjølige nettene, mygg og sterk sol.

Vel inngåtte og bekvemme sko er obligatorisk. Ta også med et lett hodeplagg og solbriller mot den sterke solen samt en genser eller lett jakke til morgen/kveld.

Du trenger badetøy både til lodgenes svømmebasseng og til oppholdet på Zanzibar.

For øvrig

Med tanke på at du befinner deg ute i Afrikas bush er standarden på safariens lodger ogteltleire god. Rommene og teltene er rene og hovedsakelig insektfrie. De er utstyrt med toalett og bad/dusj og wc samt senger med myggnetting.

Oppholdet på Zanzibar er på egen hånd, uten TEMAs reiselder. I stedet representeres TEMA av vår lokale, engelsktalende, samarbeidspartner på Zanzibar som tar seg av transportene mellom flyplass og hotell.

Under oppholdet på Zanzibar finnes det mulighet for en mengde aktiviteter som snorkling, båtutflukter, utflukt til Stone Town og lignende. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller av vår lokale samarbeidspartner. Informasjon får du ved ankomst eller ved hotellets informasjonsdisk. Les mer om hotellet på deres hjemmeside: Blue Bay Beach Resort and Spa

Lodger/bosteder

avreisen 22. desember 2018 flyr vi med Turkish Airlines og med andre ankomst-/avreisetider, se spesifisert dagsprogram. Bostedene skiller seg også noe ut på denne avreisen i forhold til det hotellprogrammet som er angitt ved siden av. 

22 DES – Kia Lodge

23 DES – Lake Manyara Wildlife Lodge

24 DES – Serengeti Seronera

25 DES – Serengeti Seronera

26 DES – Ngorongoro Wildlife Lodge

27 DES – Tarangire Safari Lodge

28 DES-1 JAN – Blue Bay Beach Resort Zanzibar

1 JAN – Ramada Encore i Dar Es Salaan

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2018-07-15

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-07-15
06:30
2018-07-15
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-07-15
10:25
2018-07-15
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-07-27
23:10
2018-07-28
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-07-28
09:20
2018-07-28
11:05
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 43990 NOK 2 plasser igjen Bestill
2018-09-16

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-09-16
06:30
2018-09-16
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-16
10:35
2018-09-16
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-09-28
23:20
2018-09-29
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-09-29
09:20
2018-09-29
11:05
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 41390 NOK 4 plasser igjen Bestill
2018-09-30

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-09-30
06:30
2018-09-30
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-30
10:35
2018-09-30
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-12
23:20
2018-10-13
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-10-13
09:20
2018-10-13
11:05
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 41990 NOK Forespørsel
2018-10-07

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-10-07
06:30
2018-10-07
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-07
10:35
2018-10-07
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-19
23:20
2018-10-20
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-10-20
09:20
2018-10-20
11:05
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 41250 NOK 2 plasser igjen Bestill
2018-10-14

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-10-14
06:30
2018-10-14
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-14
10:35
2018-10-14
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-26
23:20
2018-10-27
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-10-27
09:20
2018-10-27
11:05
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 40750 NOK 2 plasser igjen Bestill
2018-10-21

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-10-21
06:30
2018-10-21
08:20
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-21
10:35
2018-10-21
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-11-02
23:55
2018-11-03
07:10
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-11-03
10:05
2018-11-03
11:55
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 43390 NOK 2 plasser igjen Bestill
2018-10-28

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-10-28
06:30
2018-10-28
08:30
K L M, 11:40
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-28
10:15
2018-10-28
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-11-09
23:55
2018-11-10
07:10
K L M, 567
Amsterdam
Oslo
2018-11-10
10:05
2018-11-10
11:55
K L M, 1143
14 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 43250 NOK 3 plasser igjen Bestill
2018-10-31

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-10-31
06:30
2018-10-31
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-31
10:15
2018-10-31
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-11-10
23:55
2018-11-11
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2018-11-11
10:05
2018-11-11
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 39890 NOK 4 plasser igjen Bestill
2018-11-14

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-11-14
06:30
2018-11-14
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-11-14
10:15
2018-11-14
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-11-24
23:55
2018-11-25
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2018-11-25
10:05
2018-11-25
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 37950 NOK Forespørsel
2018-11-21

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-11-21
06:30
2018-11-21
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-11-21
10:15
2018-11-21
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-12-01
23:55
2018-12-02
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2018-12-02
10:05
2018-12-02
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 36990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2018-12-22

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Istanbul
2018-12-22
11:50
2018-12-22
17:30
Turkish Airlines, 1752
Istanbul
Kilimanjaro
2018-12-22
20:30
2018-12-23
05:55
Turkish Airlines, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Istanbul
2019-01-02
04:00
2019-01-02
11:35
Turkish Airlines, 604
Istanbul
Oslo
2019-01-02
14:25
2019-01-02
16:30
Turkish Airlines, 1753
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 49990 NOK 4 plasser igjen Bestill
2018-12-26

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-12-26
06:30
2018-12-26
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-12-26
10:15
2018-12-26
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-01-05
23:55
2019-01-06
07:10
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-01-06
10:05
2019-01-06
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 51750 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-01-16

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-01-16
06:30
2019-01-16
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-01-16
10:00
2019-01-16
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-01-26
23:55
2019-01-27
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-01-27
10:05
2019-01-27
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 41250 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-01-23

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-01-23
06:30
2019-01-23
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-01-23
10:00
2019-01-23
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-02-02
23:55
2019-02-03
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-02-03
10:05
2019-02-03
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 41250 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-01-30

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-01-30
06:30
2019-01-30
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-01-30
10:00
2019-01-30
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-02-09
23:55
2019-02-10
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-02-10
10:05
2019-02-10
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 42250 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-02-06

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-02-06
06:30
2019-02-06
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-02-06
10:00
2019-02-06
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-02-16
23:55
2019-02-17
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2019-02-17
10:05
2019-02-17
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 44450 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-02-13

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2019-02-13
06:30
2019-02-13
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2019-02-13
10:00
2019-02-13
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2019-02-23
23:55
2019-02-24
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2019-02-24
10:05
2019-02-24
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 44590 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-02-20

Flyinformasjon

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Amsterdam
2018-02-20
06:30
2018-02-20
08:30
K L M, 1140
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-02-20
10:00
2018-02-20
20:40
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-03-02
23:55
2018-03-03
07:30
K L M, 569
Amsterdam
Oslo
2018-03-03
10:05
2018-03-03
11:55
K L M, 1143
12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 43490 NOK 4 plasser igjen Bestill
2019-04-13 12 dager Safari til Serengeti med Zanzibar Oslo 37890 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari

 
XClose