Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp

Vi starter vår reise som er fullspekket med opplevelser i Johannesburg, passerer majestetiske Blyde River Canyon og står øye til øye med det ville livet i Krugerparken og landets vakreste nasjonalpark Hluhluwe. Reisen går langs naturskjønne Garden Route, tar oss til vindistriktet Stellenbosch og avsluttes i Cape Town.

Reisefakta

Land: Sør-Afrika

Reisetype: Rundreiser - Safari

Reiselengde: 17 dager

Størrelse på gruppen: 20-29 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Byrundtur i Johannesburg
 • Safari i Krugerparken og Hluhluwe
 • Kongeriket Swaziland
 • Stellenbosch og vinsmaking
 • Cape Town og Kapp det gode håp

Dagsprogram
2019-2020

Dag 1 – Avreise til Sør-Afrika

Avreise på ettermiddagen fra Skandinavia med rutefly.

Dag 2 – Ankomst og bytur i «Gullbyen.»

Ankomst til Johannesburg på formiddagen. Her bor vi en natt i den fasjonable forstaden Sandton. Etter ankomst blir du møtt av TEMAs reiseleder, som enten tar deg direkte til hotellet eller begynner en guidet tur gjennom byens sentrum, avhengig av når vi ankommer flyplassen.

I løpet av de seneste fem årene har Johannesburg utviklet seg til å bli en veldig interessant storby. Etter 1995 flyttet de fleste bedriftene ut av sentrum, internasjonale hoteller ble stengt og den tidligere hvite middelklassen flyttet fra byen. Gullbyen ble på bare få år forvandlet til en skremmende og skremmende by. I dag ser det helt annerledes ut, og en aktuell sammenligning kan være New York. Vi tar en kortere bytur, og får et nyansert bilde av det nye, moderne og unge Sør-Afrika med sin yrende energi og kreativitet.

Vi gjør et stop ved Constitution Hill hvor vi får være med på Sør-Afrikas reise til demokrati. Tidligere lå det et fengsel og en militær festning her, med en mildt sagt turbulent fortid. I dag er det hovedsete for landets konstitusjonelle domstol, som støtter medborgernes rettigheter. Mange berømte personer har sittet i dette fengselet, blant andre Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Winnie Madikizela-Mandela. Domstolen er en symbolsk viktig institusjon, og ble åpnet av Nelson Mandela 14.februar 1995. Vi får en veldig interessant guidet tur som også inneholder en unik kunstsamling.

Etter byturen sjekker vi inn på hotellet i Sandton, en av Johannesburgs mest velstående forsteder. Hotellet ligger like ved et av byens største shoppingsentrum, Sandton City. Har man glemt noe hjemme finner man det garantert her.

Resten av dagen fri for egen disposisjon.

Dag 3 – Blyde River Canyon

Etter frokost forlater vi Johannesburg og reiser i nordøstlig retning til Mpumalanga. I dag vil du bli kjent med et av Sør-Afrikas mektigste naturscenarioer, Blyde River Canyon. Det er en majestetisk ravine med høye fjellvegger. Her ligger også Bourke's Potholes med sine enorme eroderte «gryter» og flere fossefall. Sent på ettermiddagen kommer vi til det vakre og idylliske Hazyview, som er et lite jordbrukssamfunn og først og fremst kjent for sine bananplantasjer. Navnet Hazyview referer til varmedisen som i løpet av sommerens heteste dager ofte sveiper inn i det lille samfunnet. Nærheten til noen av landets mest spektakulære naturområder som Blyde River Canyon og Kruger National Park, har sørget for økt vekst av koselige hoteller og muligheter for deilige fritidsaktiviteter, som for eksempel golf. Her overnatter vi en natt.

Dag 4 – Kruger National Park

I dag tilbringer vi hele dagen i Sør-Afrikas største villmark, Krüger nasjonalpark. Det blir spennende safariturer med kunnskapsrike og erfarne safariguider, i åpne terrengbiler. Det er muligheter for å se de «fem store»; løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn. Landskapet skifter mellom åpen savanne og et kupert terreng med buskskog. Krugerparken er en av Afrikas mest kjente og velbevarte nasjonalparker, og kan måle seg med de store reservatene i Øst-Afrika. Den ble grunnlagt som et jaktreservat allerede i 1898 av president Paul Kruger i den daværende republikken Transvaal, da betydelig mindre enn den nåværende. Området, som ligger mellom Crocodille River i sør og Limpopo River i nord, er 60 km bredt og 350 km langt, totalt over 21 000 km². I dette enorme viltreservatet finnes det i dag registrert minst 500 fuglearter, 114 reptilarter, 49 fiskearter, 23 000 vekstarter og 147 pattedyrarter.

Den beste måten å søke etter dyr på er å først lære seg hvilken type vegetasjon de trives i. Man pleier å dele inn Krugerparken i 16 forskjellige såkalte økosoner. Generelt er landskapet flatt til lett kupert. Gjennomsnittshøyden over havet er 260 meter, mest kupert langs den østlige grensen. Klimaet er subtropisk med en gjennomsnittstemperatur på 30 grader i januar og 23 grader i juli. Kraftige, men korte, regnskurer kan forekomme mellom november og februar. Man kan ikke forvente å få se dyrene på bestilling, men sannsynligheten for å møte de aller største som elefant, giraff, flodhest, største antiloper og løve er stor. Den sjenerte og godt kamuflerte leoparden er en stor bonus. Fuglelivet fascinerer med sitt mangfold, og vi ser mange merkelige og eksotiske arter.

Hvis ikke været stopper oss, spiser vi middag utendørs under en stjerneklar himmel og fordøyer alle inntrykk vi har blitt eksponert for i løpet av dagen.

Dag 5 – En natt i kongeriket Swaziland

Reisen fortsetter sørover når vi i dag forlater Sør-Afrika for et døgn. Allerede på formiddagen kommer vi frem til grensestasjonen mellom Sør-Afrika og Swaziland. Dette lille selvstendige kongeriket byr på et frodig og grønt landskap med mange småbruk, men også store industrielt drevne jordbruk. Landet har et betydningsfullt skogbruk og betydelige mineraltilganger, som også står for den viktigste eksporten. Flere interessante stopp gjøres i løpet av dagen, ett av dem på et glassverk. Swaziland ligger inneklemt mellom Sør-Afrika og Mosambik med høye fjell i vest som vender ned i sørøstlig retning i et betydelige flatere landskap. Hotellet byr på en deilig og rolig ettermiddag.

På kvelden bys det på en velsmakende middag.

Dag 6 – Zulufolkets land

Vi reiser gjennom et vidåpent og vakkert afrikansk landskap med Lebombofjellene i øst som danner grense mot nabolandet Mosambik. Etter grensekontrollen er vi tilbake i Sør-Afrika og provinsen KwaZulu-Natal, som er zulufolkets bosted. Her bor også størsteparten av landets indiskættede befolkning. Landskapet domineres av enorme sukkerrørsplantasjer og tette skoger av eukalyptustrær. Målet for dagen – og de to kommende overnattinger- er Mkuze private naturreservat ved Ghost Mountain og innsjøen jozini. Før vi forlater dette lille afrikanske kongedømme, gjør vi et interessant stopp på en stearinfabrikk.

Etter at vi har sjekket inn på lodgen, tar vi en panoramatur i nærområdet og nyter av det vakre landskapet rundt jozini innsjøen. På kvelden får vi servert en nydelig middag på lodgen.

Dag 7 – Safari i Hluhluwe-Umfolozi

I dag venter en spennende safariutflukt i det som kanskje er den vakreste nasjonalparken i Sør-Afrika, Hluhluwe-Umfolosi. Parken er den første proklamerte naturreservatet i Afrika. Med 960 km² kupert landskap er parken kjent for sitt rike dyreliv. Nasjonalparken er den eneste statlige parken i KwaZulu-Natal som har «de fem store»: elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard. Takket være store innsatser har parken verdens største antall hvite neshorn. I tillegg til «the big five» finnes en mengde andre pattedyrarter, ulike antiloper, vortesvin, flodhester, reptiler og over 340 fuglearter. Det er også den plassen i verden man lettest kan se den sjeldne nyalaantilopen.

På ettermiddagen er det tid for hvile, før vi gjør en båttur i solnedgang på innsjøen jozini. På kvelden blir det middag, og en mektig oppvisning av zuludanser.

Dag 8 – Innenriksfly til Port Elizabeth

Vi unner oss en senere frokost før vi fortsetter til provinsen Eastern Cape, hvor Port Elisabeth er største by. Bussturen til flyplassen tar cirka tre timer, og går gjennom et grønt og frodig jordbrukslandskap som veksler mellom åpne beitemarker, brede sukkerørsavlinger og tette eukalyptusskoger.

Flyet går i løpet av ettermiddagen, og tar cirka en time. Vel framme i PE, som byen kalles, venter en buss for en kort transfer til hotellet. Kvelden ledig for hvile og egen disposisjon.

Dag 9 – Tsitsikamma og lekre mollusker

Etter en kort byrundtur i Port Elisabeth, reiser vi vestover langs naturskjønne Garden Route som strekker seg 220 km fra Tsitsikamma Forest og Storms River i øst til Mossel Bay i vest. Vi gjør et lengre stopp i Tsitsikamma National Park, som er kjent for sin overdådige vegetasjon. Her gjør vi en spasertur til den berømte hengebroen nede ved havet. Om været tillater det gis det mulighet for et bad i Det indiske hav.

Langs kysten ligger flere meget populære feriesteder. Et av dem, Plettenberg eller rett og slett Plett, hvis spektakulære vakre omgivelser og naturskjønne strender lokker surfere og Sør-Afrikas mer velstående befolkning.

Sent på ettermiddagen kommer vi fram til Mossel Bay, en historisk plass som ligger vakkert beliggende ved Indiske hav. Det var her portugiseren Bartolomeus Dias ankom 3. februar 1488. Da hadde han rundet både Kapp det gode håp og Afrikas sørligste nes Cape Agulhas, som første europeer noensinne. Mossel Bay er i dag en populær ferieby med hyggelige restauranter og med mulighet for bad i det Indiske Hav. Når vi kommer fram sjekker vi inn på vårt hotell som ligger rett ved havet. Perfekt for et bad i havet!

Kvelden ledig for egne aktiviteter.

Dag 10. Utflukt til Knysna

Dagens utflukt går til Knysna, midt i Garden Route og i likhet med Mossel Bay en veldig populær liten by. Her har mange håndverkere og kunstnere slått seg ned, og atmosfæren er avslappet, sjarmerende og litt bohemsk. Knysna ligger ved en unikt beskyttet havbukt, med en trang passasje ut mot havet. Forutsetningene for å dyrke østers her er perfekte. Sør-Afrikas mest kjente østers kommer også herifra. I slutten av juni hvert år holdes en veldig populær østersfestival her.

Dagens aktivitet starter nettopp her i Knysna. Med båt tar vi oss over knysna Lagoon til Featherbed reserve, som er et 150 hektar stort naturreservat som vender seg direkte mot havet. På andre siden av lagunen fortsetter vi til Knysna Western Head, hvor vi innleder en 2,2 kilometer lang spasertur i det vakre og unike kystlandskapet. Spaserturen er av det lettere slaget, og underveis får vi interessant informasjon om økologien.

Etter spaserturen kommer det til å smake fortreffelig med lunsj som serveres utendørs under milkwood trærnes tette kroner. Utflukten varer cirka fire timer, og etterpå drar vi tilbake med båt til Knysna og Mossel Bay. Her har vi kvelden fri for egne aktiviteter.

Dag 11 – Historiske byer blant dyrket mark

Vi forlater kysten og reiser videre vestover. Vårt mål er vinlandet og dens hovedstad Stellenbosch. Landskapet vi ferdes gjennom forandres stadig, med vekslende utsikter av fjell og fruktbare hvetefelt. I løpet av dagen passerer vi noen noen av landets eldste byer; Albertina, Heidelberg och Swellendam. Her kan man med litt flaks få se en av Sør-Afrikas mest fascinerende fugler, den utrydningstruede blå paradistranen, Sør-Afrikas nasjonalfugl.

Ved lunsjtid har vi kommet til en av Sør-Afrikas vakreste og eldste byer, Swellendam. Her blir vi værende for lunsj. Snart overgår hvetefeltene til vekselvis vinranker i rette ledd og fruktavlinger med fersken, epler og pærer. Vi er nå inne i Sør-Afrikas velkjente vindistrikt, og ferdes gjennom et vakkert kulturlandskap. Sent på ettermiddagen ankommer vi til vårt hotell sentralt beliggende i Stellenbosch, som ikke bare produserer vin men er også et matmekka med noen av landets beste restauranter.

Kvelden fri for egne aktiviteter.

Dag 12 – Spasertur i byen og vinkultur

Stellenboschs historie går tilbake til 1679, da guvenør Simon van der Stel forstod at området var ideelt for jordbruk. Han øremerket den den fruktbare dalen, og kalte den for "van der Stels bush." Sammen med Constania var Stellenbosch en av de tidligste vinregionene i landet, og den produserer den dag i dag et enormt utvalg av fine viner.

Vi starter dagen med en historisk spasertur som tar oss til flere vel bevarte gamle bygninger, noen så langt tilbake som tidlig 1700 tallet. Stellenbosch historiske museum er inkludert.

Etterpå drar vi med buss til vingården Backsberg, kjent for sine kvalitetsviner. Her blir det ikke bare informasjon og historie, men også en skikkelig vinsmaking og nydelig lunsj.

Det var for cirka 300 år siden som europeiske nybyggere, nærmere bestemt franske hugenotter, startet med å dyrke vin i åssidene. Disse franske vinbøndene kom som flyktninger etter at protestantismen ble bannlyst i Frankrike på midten av 1600-tallet. Her startet man antakelig å dyrke vin lenge før det skjedde i den nye verden. Den første vinranken ble plantet i Cape Town allerede i 1655 av Jan van Riebeeck, den første guvernøren. Men den virkelige produksjonen satte fart med ankomsten av de franske hugenottene i perioden 1660 – 1690. Mange av disse familiene var vinbønder. Klimaet og jordsmonnet er nesten perfekt for dyrking av vin, ganske likt Middelhavsregionens med varm og tørr sommer og sval til kjølig vinter. For tiden finnes det fire offisielle vinregioner; Coastal Region, Klein Karoo, Olifants River og Breed River Valley. Av de nåværende cirka tretti vindistriktene ligger de fleste i disse regionene, men noen få i andre områder. De eldste vindistriktene er Constantia, Stellenbosch og Paarl.

Kvelden er fri for egne aktiviteter.

Dag 13 – Fra Stellenbosch til Cape Town

En time fra Stellenbosch ligger Cape Town ved foten av det berømte landmerke Taffelfjellet, som rammer inn byen med Atlanteren i vest og Indiske havet i øst.

Fra midten av 1600-tallet og trehundre år frem i tid var dette en meget betydningsfull havneby langs sjøfartsleden mellom Europa og Det fjerne østen. Vi starter med en bytur som tar oss til Kapmalajkvartalene, Bo Kaap, og hvis været tillater det tar vi linbanen opp til Taffelfjellet som ligger drøye 1000 meter over havet med en fortryllende utsikt over Cape Town.

Dag 14 – Pingviner og gode håp

Heldagsutflukt til odden Kapp det gode håp. Denne verdensberømte odden ligger i et naturreservat cirka syv mil fra Cape Town. Her finnes en fascinerende flora av lokale vekster, blant annet pelargonia og protea som lever langs de trefrie fjellskråningene. Ved Boulders Beach får du sjansen til å hilse på en koloni med glassøyepingviner. På kvelden nyter vi en herlig avskjedsmiddag som inneholder lokal underholdning.

Dag 15 – Fridag i Cape Town

Fridag for egne aktiviteter. Robben Island, fengselsøya der Nelson Mandela satt fengslet i mange år kan besøkes. Se under «Mer om reisen» hvordan man enklest kan bestille billetter dit.

Dag 16 – Avreise til Skandinavia

Ledig frem til avreise til flyplassen for hjemreise.

Dag 17 – Hjemkomst

Hjemkomst til Norge.

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Sør-Afrika
• Samtlige overnattinger
• 14 frokoster
• 3 lunsjer
• 6 middager (inkl flymat)
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Skandinavia. Flymåltider er inkludert.

Dag 2

Ankomst til Johannesburg. Transfer og bytur med Constitution Hill. Bussreise 37 km. Frokost på flyget inkludert. En overnatting på hotell i Sandton.

Dag 3

Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Ca 430 km. Frokost og middag inkludert. To overnattinger på lodge i Hazyview

Dag 4

Heldagssafari i Krugerparken. Frokost og middag inkludert.

Dag 5

Hazyview – Mbabane, Swaziland. Buss 254 km. Frokost og middag inkludert. En overnatting på hotell i Mbabane, Swaziland.

Dag 6

Mbabane - Mkhuze. Utflukt til Lebombobergen. Buss 226 km. Frokost og middag inkludert. To overnattinger på vertshus i Mkhuze.

Dag 7

Safari i Hluhluwe-Umfolosi National Park. Solnedgangstur med båt på Jozinisjøen og zuludans. Frokost og middag inkludert.

Dag 8

Mkhuze – Port Elizabeth. Buss 286 km. Flyreise. Frokost inkludert. En overnatting på hotell i Port Elizabeth.

Dag 9

Port Elisabeth – Tsitsikammaparken - Mossel Bay/Knysna. Buss 379 km. Frokost inkludert. To overnattinger på hotell i Mossel Bay/Knysna.

Dag 10

Utflukt til Featherbeds Naturreservat. Buss 216 km. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 11

Knysna – Swellendam – Stellenbosch. Buss 465 km. Frokost og lunsj inkludert. To overnattinger på hotell i Stellenbosch

Dag 12

Bytur i Stellenbosch og vingårdsbesøk med vinsmaking og lunsj. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 13

Stellenbosch – Cape Town. Buss 53 km. Bytur med Bo Kaap og Taffelfjellet. Frokost inkludert. Tre overnattinger på hotell i Cape Town.

Dag 14

Utflukt til odden Kapp det gode håp. Ca. 130 km. Besøk i nasjonalparken Cape Peninsula og pingvinkolonien i Simonstown. Frokost og avskjedsmiddag med show er inkludert.

Dag 15

Cape Town. Fridag for egne aktiviteter. Frokost er inkludert.

Dag 16

Fri frem til avreisen til flyplassen for hjemreise. Frokost er inkludert.

Dag 17

Hjemkomst til Skandinavia.

Sør-Afrika

Innbyggere
47 600 000 Flateinnhold
1 221 037 km² Valuta
Rand Religion
Kristendom (ofte med innslag av tradisjonelle lokale religioner), relativt store grupper av hinduer, muslimer og jøder Språk
Elleve språk med offisiell status: engelsk, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Sør-Afrika t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet, om ikke annet er angitt.


Programendringer:

Vi erstatter hotellet i Mossel Bay, The Point med Diaz Hotel & Resort Dag 9 og 10 på avreisen 10 februar.


Alternative hotell på avreisen 24. februar:

Dag 5: Foresters Arms Hotel, Swaziland.

Dag 9 og 10: Knysna Log Inn, som ligger i Knysna. Se programmet!

Dag 13, 14 og 15: Rockwell All Suite Hotel, Cape Town.

Vær oppmerksom på 

For de som er interesserte av å se Robben Island på sin fridag i Cape Town, Dag 15, er det nå enkelt å bestille og kjøpe billetter via musèets hjemmeside, noe vi sterkt anbefaler, da det ofte blir fullbooket og kan vært kostbart og vanskelig å få kjøpt på plass. Se musèets hjemmeside: http://www.robben-island.org.za.

Alternative hoteller kan forekomme på noen avreiser.

Valuta

Sørafrikanske rand (ZAR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.

Les mer under Valutaveksling her.

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert. Vi anbefaler i stedet at du beregner 500 ZAR per person til sjåfører og lokalguider. For å gjøre dette så enkelt og smidig som mulig betales dette på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen.  

Dersom du utover dette ønsker å gi ekstra driks for å vise din takknemlighet er det naturligvis opp til deg. TEMAs reiseleder kan i slike tilfeller gi råd om hva som kan være passende beløp å gi.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks www.bbc.com eller www.yr.no.

I et så vidstrakt land finnes det mange klimasoner. På den sydlige halvkule er årstidene omvendt. Vår i september–oktober, sommer i desember–mars, høst i april–mai og vinter juni–august.

Sommermånedene (desember til mars) er varme og nedbørsrike. Vinteren (juni til august) byr på solfylte, klare dager da temperaturen på innlandets høyplatå kan synke ned mot frysepunktet om natten, men med solens hjelp stiger dagtemperaturen til 15–25 grader. Langs kysten mot Det indiske hav er temperaturen alltid høyere.

Klær og utstyr

Behagelige, lettstelte fritidsklær i bomull passer bra på dagsturene. En jakke og en varm genser er nødvendig i forbindelse med kalde morgener/kvelder.

Atmosfæren på de hotellene vi benytter er relativt uformell. Vi anbefaler praktiske sko med lav hæl for spaserturer i byer og i naturen. Solhatt, solbriller, kikkert for safariturene samt kamera, ekstra minnekort. Glem heller ikke laderen.

Glem heller ikke badetøy, de fleste hoteller har basseng. Lett regntøy/paraply kan også komme til nytte.

For øvrig

Kontakt lege eller vaksinasjonskontor for informasjon om vaksiner. 

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-10-13 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
London
2019-10-13
15:05
2019-10-13
16:25
SAS, 809
London
Johannesburg
2019-10-13
19:00
2019-10-14
07:05
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2019-10-20
15:40
2019-10-20
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Munich
2019-10-28
21:15
2019-10-29
07:00
South African, 264
Munich
Oslo
2019-10-29
08:25
2019-10-29
10:40
Lufthansa, 2452
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 42 750 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-11-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2019-11-17
16:05
2019-11-17
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2019-11-17
20:45
2019-11-18
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2019-11-24
15:40
2019-11-24
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Munich
2019-12-02
21:15
2019-12-03
07:00
South African, 264
Munich
Oslo
2019-12-03
08:25
2019-12-03
10:40
Lufthansa, 2452
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 43 290 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-12-15 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
London
2019-12-15
13:10
2019-12-15
14:35
SAS, 805
London
Johannesburg
2019-12-15
18:05
2019-12-16
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2019-12-22
15:40
2019-12-22
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-12-30
15:05
2019-12-31
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-12-30
20:25
2019-12-31
06:15
South African, 260
Frankfurt
Oslo
2019-12-31
10:15
2019-12-31
12:15
Lufthansa, 860
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 46 950 NOK 5 plasser igjen Bestill
2020-01-12 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-01-12
16:05
2020-01-12
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-01-12
20:45
2020-01-13
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-01-19
15:40
2020-01-19
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-01-27
16:45
2020-01-27
18:40
South African, 354
Johannesburg
Frankfurt
2020-01-27
21:12
2020-01-28
06:15
South African, 260
Frankfurt
Oslo
2020-01-28
10:15
2020-01-28
12:15
Lufthansa, 860
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 44 430 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-02-02 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-02-02
16:05
2020-02-02
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-02-02
20:45
2020-02-03
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-02-09
15:40
2020-02-09
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-02-17
16:45
2020-02-17
18:40
South African, 354
Johannesburg
Munich
2020-02-17
21:15
2020-02-18
07:00
South African, 264
Munich
Oslo
2020-02-18
08:25
2020-02-18
10:40
Lufthansa, 2452
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 44 430 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-02-23 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
London
2020-02-23
15:05
2020-02-23
16:25
SAS, 809
London
Johannesburg
2020-02-23
18:05
2020-02-24
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-03-01
15:45
2020-03-01
17:10
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-09
16:45
2020-03-09
18:40
South African, 354
Johannesburg
Munich
2020-03-09
20:55
2020-03-10
06:25
South African, 234
London
Oslo
2020-03-10
10:20
2020-03-10
13:30
SAS, 804
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 43 190 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-03-01 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Frankfurt
2020-03-01
16:05
2020-03-01
18:15
Lufthansa, 863
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-01
20:45
2020-03-02
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-03-08
15:40
2020-03-08
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-16
16:45
2020-03-16
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-16
20:55
2020-03-17
06:25
South African, 234
London
Oslo
2020-03-17
10:20
2020-03-17
13:30
SAS, 804
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 44 430 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-07-12 17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 45 755 NOK Forespørsel
2020-10-25 17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 45 755 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-11-15 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
London
Johannesburg
2020-11-15
21:05
2020-11-16
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2020-11-30
21:55
2020-12-01
07:20
South African, 236
London
Oslo
2020-12-01
10:20
2020-12-01
13:30
SAS, 804
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 45 755 NOK 6 plasser igjen Bestill
2020-11-22 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
London
Johannesburg
2020-11-22
21:05
2020-11-23
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2020-12-07
21:55
2020-12-08
07:20
South African, 236
London
Oslo
2020-12-08
10:20
2020-12-08
13:30
SAS, 804
17 dager Sør-Afrika - fra Boerland til Kapp Oslo 45 755 NOK Forespørsel

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreiser

 
XClose