Nyhet

Fottur i JordanFottur i dramatisk og historisk natur med Petra, Jerash og Wadi Rum

Vores fottur starter i Ajlouns naturreservat med sine skogkledde daler og fortsetter til den romerske ruinbyen Jerash. Vi vandrer langs Jordandalen i dype kløfter som Wadi Al Mujib. Turen går deretter videre sørover mot naturreservatet Dana, før vi til slutt når verdensarvstedet Petra og Wadi Rum-ørkenen, der vi overnatter. Det blir fotturer over både fjellrygger og vannfylte elveleier før turen ender i Akaba ved Rødehavet.

Reisefakta

Land: Jordan

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Ajlouns vakre naturreservat
 • Canyoning i Wadi Al Mujib
 • Natt i Wadi Rum-ørkenen
 • Dana naturreservat
 • Verdensarvet Petra

Dagsprogram
2023/2024

Dag 1. Avreise fra Skandinavia

TEMAs reiseleder møter på flyplassen i Amman og deretter blir det en kort reise til hotellet i Amman. To overnattinger i Amman.

Dag 2. Fottur i Ajlouns naturreservat og i ruinbyen Jerash

Vi reiser med buss nordover mot et kupert og grønt område og vår første fottur, Rock Rose-stien som er en åtte kilometer lang sti i Ajlouns naturreservat. Turen tar ca. fire timer og går over skogkledde daler og åsrygger, gjennom landsbyer og olivenlunder med vakker panoramautsikt. Enkelte partier er litt bratte, men krever ikke mer enn god kondisjon. Etter fotturen reiser vi videre til den romerske ruinbyen Jerash. Gerasa, som den het den gang, ble en del av det mektige Romerriket og blomstret i 600 år. Deler av byen regnes for å være i bedre stand enn selve Colosseum i Roma. Her kan du rusle rundt i byen langs ruinene av søyleganger, romerske teatre, bysantinske kirker og mosaikkgulv. Deretter blir det retur til hotellet i Amman. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3. Fottur i Wadi Al Mujib-kløften og videre til Nebofjellet

Dagens vandring går i naturreservatet Mujib. Denne wadien, et uttørket elveleie, er en dyp og majestetisk kløft som skjærer seg gjennom det karrige og forrevne høylandet helt ned til Dødehavet. Avhengig av årstiden dannes det flere bekker som er viktige for både flora og fauna. Wadien er en viktig rasteplass for mange trekkfugler, med storker, musvåker, hauker, falker og mange andre arter på gjennomreise. Det er også en av de viktigste kildene som kompenserer for den høye fordampningen i Dødehavet. Vandringen foregår i Wadin uansett årstid. Etter fotturen drar vi videre til Nebofjellet, stedet der Moses så ut over Det hellige land og stedet som regnes som hans gravsted. Herfra kan du se Jeriko, Betlehem og Dødehavet på en klar dag. Vi overnatter i Madaba, som er kjent for sitt mosaikkart over Det hellige land. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4. Fottur Wadi Dana og videre til Petra

Dana er en liten by som ligger ved kanten av en ravine, Wadi Dana. Herfra starter vi turen på White Dome-stien, cirka 8 kilometer. Stien går gjennom byens terrasserte hager, langs bratte åssider med utsikt over kløften. Deretter går turen videre til Petra for overnatting. To overnattinger i Petra. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5. En hel dag ved ett av verdens 7. underverker, Petra

Hele dagen tilbringes i den forsvunnede byen Petra, som for de aller fleste er høydepunktet på en reise til Jordan. Det er en uforglemmelig opplevelse å vandre gjennom den smale kløften al-Siq med sine loddrette fjellvegger, slik både nabateerne og romerne gjorde for flere hundre år siden, helt frem til den smale åpningen til den mest berømte bygningen i Petra, skattkammeret. Du kan også ri ruten på hesteryggen uten ekstra kostnad. Den nabateiske hovedstaden blomstret tidlig i vår tidsregning og spilte en viktig rolle som knutepunkt på Silkeveien. Hundrevis av bygninger er hugget direkte ut i klippene, blant annet monumenter, templer, graver, klostre, vannkanaler og et amfiteater med plass til 5000 tilskuere. Vær forberedt på å gå opp steinete passasjer. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6. Safari og fottur i Wadi Rum-ørkenen overnatting

Vi forlater Petra og reiser til Wadi Rum, den største av Jordans wadier og den mest berømte i moderne tid, ikke minst fra filmene Lawrence of Arabia og The Martian. Landskapet er virkelig marsiansk med sin røde ørkensand og sandsteinsklipper. Dette området var også bebodd av de tidlige nabateerne, og mange veggmalerier vitner om jakt. I dag bor det bare beduiner her, og området har blitt et populært turistmål. Ved Wadi Rum-senteret fortsetter reisen med jeep inn i ørkenen. Kjøretiden er ca. 2 timer. Vi stopper for lunsj på et beskyttet sted. Jeepen fortsetter med bagasjen mens fotturen begynner og varer i ca. 4 timer til vi når teltleiren vår. Overnatting i Wadi Rum. Om kvelden spiser vi middag omgitt av fjellformasjoner. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7. Fottur i Wadi Rum-ørkenen

Dagens tur går til Jebel Burdah-formasjonen, som regnes som Wadi Rums mest berømte landemerke. Turen opp på fjellet går over steiner og klipper, og for de som ønsker det, kan man bestige Jebel Burdha, og da krever det litt lett klatring samtidig som det blir lettere å takle større høyder. Steinbroen spenner som en bue over to fjellformasjoner og gir en fantastisk utsikt over Wadi Rum. Lunsj og deretter videre til Akaba. Overnatting i Akaba.

Dag 8. Hjemreise

Morgenen er fri frem til transport til Amman og ettermiddagsfly til Skandinavia.

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Amman, tur/retur
• Alle hotellopphold
• Lokal transport i henhold til program
• Turistvisum inkludert
• TEMA reiseleder
• 7 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager
• Inngang i henhold til program

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreiser fra Skandinavia til Amman. Buss til hotellet ca 35 km. To netter på hotell i Amman.

Dag 2

Vandring Ajloun naturreservat ca 8 km. Buss til Ajloun - Jerash - Amman ca 140 km hver vei. Frokost, lunsj, middag inkludert.

Dag 3

Vandring Wadi al Mujid ca 8 km. Buss Amman - Wadi al Mujib - Mount Nebo - Madaba ca 120 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Madaba.

Dag 4

Vandring Dana naturreservat, ca 8 km. Buss Madaba - Dana - Petra ca 240 km. To netter i Petra. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Fottur Petra ca 10 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Vandring Al Makaras til Wadi um Ishrin ca 8 km. Buss Petra - Wadi Rum ca 100 km. Jeep Safari Wadi Rum. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting i Wadi Rum.

Dag 7

Vandring Wadi Rum - Jebel Burdha ca 6 km. Buss Wadi Rum - Aqaba ca 80 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting ved Rødehavet.

Dag 8

Buss Aqaba – Amman flyplass, ca 280 km. Hjemreisen. Frokost inkludert.

Jordan

Innbyggere 7,6 millioner
Flateinnhold 89 213 km²
Valuta
Jordansk dinar
Religion Islam (sunni dominerer), små minoriteter av shiamuslimer og kristne
Språk
Arabisk er offisielt språk

Viktig om reisen

Grunnprisen inkluderer

Fly t/r Amman. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangen og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Jordansk dinar (JOD). Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs.

Driks

Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 50 JOD per person ved reisens begynnelse og sørger for at de blir fordelt til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider, med mere.

Klima

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes på blant annet yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr

Et lett ullplagg kan være nyttig hvis det blåser eller er kjølig en dag. Det kan være kaldt om nettene i ørkenen, og vi befinner oss ofte i høyder opptil 1000 meter over havet. Det viktigste er kanskje et par behagelige, godt innkjørte sko med tykke, stabile såler, for eksempel tursko eller fjellstøvler. Husk også at du må ha på deg klær som dekker skuldre og knær når du besøker religiøse bygninger, der menn bør ha langbukser og kvinner skjørt.

I fjellområdene midt i landet er temperaturen vanligvis noen grader lavere enn angitt i klimatabellen. Ta med badetøy, noen hoteller har svømmebasseng.

Fottur

Turene er varierte. Landskapet er delvis kupert og sjelden helt flatt. Ofte går det oppover eller nedover. Mange stier er steinete, noe som kan være vanskelig for personer med ledd- og ryggproblemer.

Hvis du er i normal til god allmenntilstand, er det imidlertid ikke noe problem. Personer som er disponert for svimmelhet, kan oppleve enkelte passasjer som vanskelige. Du vandrer også på historiske stier og småveier i et gammelt kulturlandskap med vidstrakt utsikt.

Landet har 220 volt, men strømuttaket varierer

På mange hoteller kan du bruke de norske 2-polede kontaktene, selv om de brukes litt annerledes. Vi anbefaler imidlertid at du for sikkerhets skyld tar med et adaptersett med ulike typer støpsler

Visum

Visum er inkludert i reisens pris (for skandinaviske statsborgere) og ordnes av den lokale agenten og reiselederen ved ankomst til Jordan. Passopplysninger må imidlertid oppgis på forhånd. Logg inn på Min reise så snart som mulig etter at du har bestilt reisen og senest 30 dager før avreise for å fylle ut disse opplysningene.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst fra Jordan.

Observer

På denne turen har vi valgt å unngå de typiske pikniklunsjene som ofte forbindes med TEMAs fotturer. I stedet spiser vi lunsj på lokale restauranter eller enkle pikniker tilberedt av lokalbefolkningen.

Med forbehold om endringer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avvik fra den vanlige hotelllisten kan forekomme, og vi forbeholder oss retten til endringer. Hotellene vil da holde samme standard og unngå endringer i programmet.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
06.11.2023 8 dager Fottur i Jordan Oslo 29 390 NOK Forespørsel
04.03.2024 8 dager Fottur i Jordan Oslo 30 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
25.03.2024 8 dager Fottur i Jordan Oslo 30 150 NOK 4 plasser igjen Bestill
01.04.2024 8 dager Fottur i Jordan Oslo 30 150 NOK 4 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.