Fottur i JordanFottur i dramatisk og historisk natur med Petra, Jerash og Wadi Rum

Vores fottur starter i Ajlouns naturreservat med sine skogkledde daler og fortsetter til den romerske ruinbyen Jerash. Vi vandrer langs Jordandalen i dype kløfter som Wadi Al Mujib. Turen går deretter videre sørover mot naturreservatet Dana, før vi til slutt når verdensarvstedet Petra og Wadi Rum-ørkenen, der vi overnatter. Det blir fotturer over både fjellrygger og vannfylte elveleier før turen ender i Akaba ved Rødehavet.

Reisefakta

Land: Jordan

Reisetype: Fotturer - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-22 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Høydepunkter

 • Ajlouns vakre naturreservat
 • Canyoning i Wadi Al Mujib
 • Natt i Wadi Rum-ørkenen
 • Dana naturreservat
 • Verdensarvet Petra

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Amman, tur/retur
• Alle hotellopphold
• Lokal transport i henhold til program
• Turistvisum inkludert
• TEMA reiseleder
• 7 frokoster
• 6 lunsjer
• 6 middager
• Inngang i henhold til program
Header Image Skriv ut "Dagsprogram" og "Viktig om reisen"

REISE FAKTA

Dag 1

Flyreiser fra Skandinavia til Amman. Buss til hotellet ca 35 km. To netter på hotell i Amman.

Dag 2

Vandring Ajloun naturreservat ca 8 km. Buss til Ajloun - Jerash - Amman ca 140 km hver vei. Frokost, lunsj, middag inkludert.

Dag 3

Vandring Wadi Numeira ca 8 km. Buss Amman - Wadi Numeira - Mount Nebo - Madaba ca 120 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Madaba.

Dag 4

Vandring Dana naturreservat, ca 8 km. Buss Madaba - Dana - Petra ca 240 km. To netter i Petra. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5

Fottur Petra ca 10 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6

Vandring Wadi um Ishrin ca 8 km. Buss Petra - Wadi Rum ca 100 km. Jeep Safari Wadi Rum. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting i Wadi Rum.

Dag 7

Vandring Wadi Rum - Jebel Um Fruth ca 6 km. Buss Wadi Rum - Aqaba ca 80 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting ved Rødehavet.

Dag 8

Buss Aqaba – Amman flyplass, ca 280 km. Hjemreisen. Frokost inkludert.

Jordan

Innbyggere 7,6 millioner
Flateinnhold 89 213 km²
Valuta
Jordansk dinar
Religion Islam (sunni dominerer), små minoriteter av shiamuslimer og kristne
Språk
Arabisk er offisielt språk

Viktig om reisen

Grunnprisen inkluderer
Fly t/r Amman. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, inngangen og reisens transporter ifølge dagsprogrammet.


TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er det reisen og den reisende som står i sentrum. Sammen møter vi mennesker, kulturer og opplevelser i naturen på en nær, ekte og behagelig måte. Gruppestørrelsene våre gjenspeiler dette og er en stor grunn til at mange velger å reise med TEMA.

Vi unngår altfor store grupper for å gi alle en så opplevelsesrik reise som mulig, og vi tilbyr reiser som gir minner for livet!

Valuta
Jordansk dinar (JOD). Kontakt bank- eller vekslingskontor for mer informasjon om valuta og kurs.


Driks
Driks er ikke inkludert i prisen. TEMAs reiseleder samler inn 50 JOD per person ved reisens begynnelse og sørger for at de blir fordelt til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonale ved felles måltider, med mere.

Klima

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes på blant annet yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
Et lett ullplagg kan være nyttig hvis det blåser eller er kjølig en dag. Det kan være kaldt om nettene i ørkenen, og vi befinner oss ofte i høyder opptil 1000 meter over havet. Det viktigste er kanskje et par behagelige, godt innkjørte sko med tykke, stabile såler, for eksempel tursko eller fjellstøvler. Husk også at du må ha på deg klær som dekker skuldre og knær når du besøker religiøse bygninger, der menn bør ha langbukser og kvinner skjørt.

I fjellområdene midt i landet er temperaturen vanligvis noen grader lavere enn angitt i klimatabellen. Ta med badetøy, noen hoteller har svømmebasseng.

Fottur

Turene er varierte. Landskapet er delvis kupert og sjelden helt flatt. Ofte går det oppover eller nedover. Mange stier er steinete, noe som kan være vanskelig for personer med ledd- og ryggproblemer.

Hvis du er i normal til god allmenntilstand, er det imidlertid ikke noe problem. Personer som er disponert for svimmelhet, kan oppleve enkelte passasjer som vanskelige. Du vandrer også på historiske stier og småveier i et gammelt kulturlandskap med vidstrakt utsikt.

Landet har 220 volt, men strømuttaket varierer

På mange hoteller kan du bruke de norske 2-polede kontaktene, selv om de brukes litt annerledes. Vi anbefaler imidlertid at du for sikkerhets skyld tar med et adaptersett med ulike typer støpsler

Visum
Visum er inkludert i reisens pris (for skandinaviske statsborgere) og ordnes av den lokale agenten og reiselederen ved ankomst til Jordan. Passopplysninger må imidlertid oppgis på forhånd. Logg inn på Min reise så snart som mulig etter at du har bestilt reisen og senest 30 dager før avreise for å fylle ut disse opplysningene.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst fra Jordan.

Observer

På denne turen har vi valgt å unngå de typiske pikniklunsjene som ofte forbindes med TEMAs fotturer. I stedet spiser vi lunsj på lokale restauranter eller enkle pikniker tilberedt av lokalbefolkningen.

Med forbehold om endringer.

Hotell/overnatting

Kommentarer

Avvik fra den vanlige hotelllisten kan forekomme, og vi forbeholder oss retten til endringer. Hotellene vil da holde samme standard og unngå endringer i programmet.

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreisested Pris Status
21.10.2024 8 dager Fottur i Jordan Oslo 29 650 NOK 6 plasser igjen Bestill
24.03.2025 8 dager Fottur i Jordan Oslo 29 950 NOK 6 plasser igjen Bestill
14.04.2025 8 dager Fottur i Jordan Oslo 29 950 NOK 6 plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Komfortabel gruppestørrelse
 • Se dagsprogrammet

Andre Fotturer

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.