Fottur i DolomitteneMarcialonga og Fassadalen

I Dolomittene i det nordøstre Italia vandrer vi i dramatisk terreng med sine spisse topper, frodige alpeenger og en artsrik flora som har gjort området berømt. Den østerrikske og italienske kulturen møtes i mat, arkitektur og språk. I løpet av reisen smaker vi både vin, ost og grappa fra lokale produsenter. Canazei, Campitello og Vigo di Fassa er noen av byene med strålende beliggenhet og høy sjarmfaktor som vi blir bedre kjent med på denne fotturen.

Reisefakta

Land: Italia

Reisetype: Fottur - vanskelighetsgrad 2, middels

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Den koselige byen Vigo di Fassa
 • Den blå Karersjøen
 • Bolzanos arkeologiske museum
 • Vandringen ved Sas Becé
 • Vin-, grappa- og ostesmaking

Dagsprogram
Juni - September 2019 

Dag 1 – Vigo di Fassa.

Avreise fra Norge til Venezia. Transport til hotellet der vertsparet Paola og Renato ønsker oss velkommen til hotell Dolasilla med en personlige atmosfære.Du bor hele oppholdet på hotell i Vigo di Fassa.

Dag 2 – Catinaccio.

Etter frokost tar vi den effektive kabinheisen opp til 2000 meters høyde. Innledningsvis tar vi en kortere vandring på fint steinlagte stier gjennom kupert mark og skog. Det er lett å slappe av til lyden av fuglesang og kubjeller på avstand, og over tretoppene ser vi silhuetten av Marmoladafjellet, Dolomittenes høyeste fjell, 3342 moh.Vandringen fortsetter på buktende grusstier og klippestein som fører oss stadig høyere opp. Dolomittenes vakre landskap slutter aldri å fascinere, uansett hvor vi snur oss møtes vi av en ny og vakker utsikt. Vi tar en etterlengtet pause ved en alpehytte, og etter en lettere lunsj og litt hvile er vi klare for ettermiddagsturen.Nå kan du velge; enten den vanskeligere turen som først tar oss opp lang fjellveggen for deretter å gå nedover, eller den lettere varianten tilbake til Ciampedie-terrassen og videre ned til hotellet på en av de mange skogsstiene. Cirka 300 meters høydeforskjell under vandringen, det er bratt med vi tar det med ro.

Dag 3 – Karersjøen.

Vi kjører buss til den sagnomsuste Karersjøen ved foten av Latemarfjellene. Her nyter vi den friske luften i skyggen av de store trærne. På en byvandring i Bolanzo besøker vi Ôtzimannen i det arkeologiske muséet. Han levde under forhistorisk tid omkring 3300 f.Kr. Kroppen hans ble funnet først i 1991. Vi passerer fransiskanernes kirke og får se vakre fontener og palasser. På Piazza Walter, byens mest elegante torg, konkurrerer uteserveringene med katedralen om turistenes interesse. Avslutningsvis gjør du et besøk på en vingård som dyrker tradisjonelel druer. Gården har vært eid av familien Murmeltier siden 1700-tallet og siden den gang har det vært vin der. Du får smake på noen av gårdens viner.

Dag 4 – Fjellpassene.

Etter frokost kjører vi til Paolina-passet der vi fortsetter turen med stolheiser. I løpet av noen minutter er vi oppe på 2125 meter. Hele dagen nyter vi den vakre utsikten der vi vandrer på stein- og grusveier. Den lave buskvegetasjonen i dalførene minner om heldekkende lysegrønne tepper på vei til dagens lunsjpause og hvile.Vandringen fortsetter over knauser og sommerenger, og bli ikke overrasket dersom du plutselig står ansikt til ansikt med en beitende ku. Vi vandrer opp og ned over høyder med en brattere bakke på cirka 150 meters høydeforskjell.

Dag 5 – Fridag.

I dag har du fri. Du kan shoppe, leie sykkel og se deg om i området eller vandre langs Marcialonga-løypa i dalen. Kvelden er også fri, så benytt gjerne anledningen til å prøve en av byens restauranter, reiselederen tipser deg gjerne.

Dag 6 – Sassolungomassivet.

Vi tar taubane fra byen Campitelli opp til dagens utgangspunkt: Col Rodella, 2480 meter over havet. Vandringen går syd for Sassolungo, den lange steinen. Massivet er over 3000 meter høyt og vi nøyer oss med å beundre massivet på avstand og fortsetter turen på leire og grus. Etter mange buktende stier kommer vi frem til den avkoblende atmosfæren ved en alpehytte.Veien fortsetter på kutråkk og frodige enger. Tilbake i Campitello blir det tid på egen hånd før vi tar bussen tilbake til hotellet. Cirka 100 meters høydeforskjell under vandringene. Bratt nedstigning på 600 meter og 300 meters høydeforskjell.

Dag 7 – Passo Pordoi.

Dagen innledes med en busstur til Canazei der vi fortsetter med taubane og kabinheis opp til Col di Rose 2382 moh. Her oppe kan vi nyte en eventyrlig utsikt over Canazei og Marcialongadalen, men vi ser også Marmoladafjellenes snøhvite isbreer.Vi vandrer nedenfor fjelltoppen Sas Becé og kommer frem til Passo Pordi i passelig tid for en formiddagskaffe. Her venter nok en kabinheis for en tur opp til hele 2950 moh.! Luften er svalere og det er nok lurt å ha en varm genser tilgjengelig. Det er ikke uvanlig at snøen ligger helt frem til juli i denne høyden. Den som vil kan ta en kort vandring til alpehytta Forcella Pordoi eller bare bli igjen ved en av utsiktsterrassene og ta det litt roligere. Vi spiser en trivelig lunsj før vi drar tilbake til hotellet. Kortere vandringer med 150 meters høydeforskjell ved to tilfeller i løpet av dagen.

Dag 8 – Hjemreise.

Avreise til flyplassen for hjemreise til Norge. Arrivederci og på gjensyn!

Dette er inkludert i reisen

• Fly til Venezia t/r
• Samtlige overnattinger
• Sentralt beliggende hotell
• Bagasjeservice er inkludert
• 7 frokoster
• 2 lunsjer (på restaurang - ingen piknik utstyr nødvendig)
• 7 middager med italiensk husmannskost
• Vin-, grappa- og ostesmaking
• Inngangsbilletter ifølge program

• TEMAs reiseleder
• Hotellskatt

REISE FAKTA

Dag 1

Norge – Venezia. Transferbuss til Vigo di Fassa, ca. 175 km. Syv overnattinger på hotell. Middag er inkludert.

Dag 2

Fottur i Catinaccio-passet. Vi går 4-6 timer avhengig av valgt vanskelighetsgrad og værforhold. Frokost og middag er inkludert.

Dag 3

Lette fotturer rundt Karersjøen og Bolzano i ca. 3 timer. Buss 80 km. Besøk i Bolzano. Vin- og grappasmaking. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4

Middels krevende fottur ved Paolina- og Costalungapasset, ca. 5 timer. Buss 10 km. Frokost og middag er inkludert.

Dag 5

Fridag i Vigo di Fassa. Frokost er inkludert.

Dag 6

Middels krevende fottur ved Sassolungo på ca. 5-6 timer. Buss 20 km. Frokost og middag er inkludert.

Dag 7

Lettere fottur på ca. 4 timer, buss 25 km. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8

Buss Vigo di Fassa – Venezia, 175 km. Hjemreise til Norge. Frokost er inkludert.

Italia

Innbyggere

58 millioner

Flateinnhold 

301 230 km²

Valuta Euro 

Språk Italiensk samt minoritetsspråk som sardinsk, ladinsk, tysk, fransk, albansk, slovensk og gresk 

Religion Ca. 85 % av italienerne er romersk katolikker. Øvrige er bl.a. muslimer, protestanter, Jehovas vitne, buddhister og jøder.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Venezia t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet.

Gruppens størrelse

Minimum 15 personer og maksimum 24 personer


Valuta


Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Det finnes minibanker.
Les mer under Valutaveksling ».

Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 25 EUR per person (ca. 260 kr) ved reisens start, og tar seg av fordelingen til sjåfører, bagasjebærere og restaurantpersonalet ved felles måltider med flere. 


Klima  

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se www.bbc.com eller www.yr.no.

Klær og utstyr 

Ta gjerne med et par varme plagg, i tillegg til lettpakket regntøy. Ta med solide tursko til fotturene. Det viktigste er kanskje et par gode sko med tykke såler for bruk på turer i naturen, byer og museer.

Fotturen

Dolomittene har et kupert landskap og fotturne går sjelden i flatt terreng, det går enten opp eller ned. Du bør derfor ha normal god kondisjon for å ha glede av reisen. vandringsstaver i sammenfellbart teleskopformat kan være bra å ha med, da disse delvis kan avlaste ømme ledd. Vær oppmerksom på at en vandring kan endres avhengig av værforhold og lignende.

Se flere tips til TEMAs fotturer her »

For øvrig

Kart: På guidede fotturer deles det ikke ut kart. Reiselederen har derimot detaljerte kart og kan hjelpe til med kjøp av kart på stedet. 

Underlaget preges av bra stier, men også partier med stein- og fjellgrunn. Vi bruker verken stegjern eller tau på denne turen, og passerer bare enkelte partier med isbre eller snø.

På denne fotturen har vi ingen piknik. De måltider som er inkludert serveres på oppdekte bord. Du trenger derfor ikke å ta med kopp, bestikk og tallerken som nevnes under vår generelle pakkelisten for fotturer.

Hotell information

Avreiser

Dato Fly-
info
Reiselengde Reise Avreiseflyplass Pris Status
2019-06-03 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-06-03
09:15
2019-06-03
10:25
SAS, 455
Copenhagen
Venice
2019-06-03
11:40
2019-06-03
13:40
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2019-06-10
14:20
2019-06-10
16:25
SAS, 2692
Copenhagen
Oslo
2019-06-10
17:05
2019-06-10
18:15
SAS, 1468
8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 14 255 NOK 5 plasser igjen Bestill
2019-06-17 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-06-17
09:15
2019-06-17
10:25
SAS, 455
Copenhagen
Venice
2019-06-17
11:40
2019-06-17
13:40
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2019-06-24
14:20
2019-06-24
16:25
SAS, 2692
Copenhagen
Oslo
2019-06-24
17:05
2019-06-24
18:15
SAS, 1468
8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 13 930 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-06-24 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-06-24
09:15
2019-06-24
10:25
SAS, 455
Copenhagen
Venice
2019-06-24
11:40
2019-06-24
13:40
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2019-07-01
10:40
2019-07-01
12:45
SAS, 2692
Copenhagen
Oslo
2019-07-01
13:25
2019-07-01
14:35
SAS, 1456
8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 14 485 NOK 6 plasser igjen Bestill
2019-07-01 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2019-07-01
08:00
2019-07-01
10:00
SAS, 2691
Oslo
Copenhagen
2019-07-01
09:15
2019-07-01
10:25
SAS, 455
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2019-07-08
10:40
2019-07-08
12:45
SAS, 2692
Copenhagen
Oslo
2019-07-08
13:25
2019-07-08
14:35
SAS, 1456
8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 14 815 NOK 2 plasser igjen Bestill
2019-08-26 ..

Flyinformasjon

..

Alle tider som vises er lokale.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Oslo
Copenhagen
2019-08-26
06:00
2019-08-26
07:15
SAS, 1461
Copenhagen
Venice
2019-08-26
11:40
2019-08-26
13:40
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2019-09-02
14:20
2019-09-02
16:25
SAS, 2692
Copenhagen
Oslo
2019-09-02
17:05
2019-09-02
18:15
SAS, 1468
8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 14 520 NOK 6+ plasser igjen Bestill
2019-09-02 8 dager Fottur i Dolomittene Oslo 14 325 NOK 6+ plasser igjen Bestill

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Fottur

 
XClose